XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 118/2010
xx xxx 9. xxxxx 2010,
xxxxxx xx mění nařízení (XX) x. 900/2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx režimu xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady (EHS) x. 2658/87 xx xxx 23. července 1987 o xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xxxxxx 9 uvedeného nařízení,
xxxxxxxx x těmto důvodům:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 900/2008 (2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx pro účely xxxxxxxxx xxxxxx XX x XXX xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1460/96 xx dne 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx preferenční xxxxxx xxxxxx obchodování x některým zbožím xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 7 nařízení Rady (XX) č. 3448/93 (3). |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 xxxxxxxx skupina odborníků, xxx xxxxxxxxx, zda xx v uvedeném xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx nařízení. Xx xxxxxx a xxxxxx provedených v rámci xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxx obsahu glukózy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx metody xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, jak xx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zboží, xxx nesplňují xxxxxxxxx xxxxxxxxx požadavky, x xxxxx xx třeba xx aktualizovat. |
(3) |
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx enzymatickou cestou x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx x xxx xx celkový xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), a xxxxx, xxx xx xxx enzymatická xxxxxx xxxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x souladu se xxxxxxxxxxx Výboru xxx xxxxx kodex, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 900/2008 se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx nařízení.
Xxxxxx 2
Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Xxxxxxx xxx 9. xxxxx 2010.
Xx Komisi
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
xxxxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 256, 7.9.1987, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 248, 17.9.2008, s. 8.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 187, 26.7.1996, x. 18.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxx stanovení xxxxxx škrobu x xxxx rozkladných produktů xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC)
1. Předmět
Tato xxxxxx popisuje stanovení xxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx „xxxxx“. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx analýzou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC) xx enzymatické xxxxxxx xxxxxx x jeho xxxxxxxxxxx produktů xx xxxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx x celkového xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx xxxxx
Xxxxxxxx obsahem xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx Z vypočítaná xxxxx xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x všech xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v příloze XXX nařízení (XX) x. 1460/96 se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx X&xxxx;x xxx xx xxxxxxxxx v čl. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx (xxxx xxxxxxxx), xxx xx xxxxxxx xx sloupci 3&xxxx;xxxxxxx IV nařízení Xxxxxx (XX) x. 1043/2005 (1), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx celkového xxxxxx glukózy X, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 nařízení Komise (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx přílohy se xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 xxxx přílohy. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx celkovému xxxxxx xxxxxxx Z vyjádřenému xxxx xxxxx. Tato xxxxxxx E xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx. Škrob x xxxx xxxxxxxxx produkty xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx enzymatickou cestou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx krocích:
1) |
Škrob x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx částečně xxxxxxx na rozpustné xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alfa-amylázy xxx teplotě 90&xxxx;°X. Xxx účinnou xxxxxxx xx nezbytné, aby xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxx xxxx xx formě xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. |
2) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 60 °C. |
Produkty x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx bílkovin nebo xxxx xx vyčeří x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx cukrů xx xxxxxxx analýzou XXXX.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx dojít x&xxxx;xxxxxxxx inverzi xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99 %.
4.2 Fruktóza, xxx. 99&xxxx;%.
4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-alfa-D-glukan-glukanohydrolázy) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0 mg maltózy xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 x xxxxxxx 20&xxxx;°X). Tento xxxxx xxxx obsahovat xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. glukózy nebo xxxxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxx enzymů. Xxxxxxxxxx xxx teplotě xxx 4&xxxx;°X. Případně lze xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x aspergillus xxxxx, xxxxxx s aktivitou xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxx xX 4,8 x xxxxxxx 60&xxxx;°X). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4 °C. Xxxxxxxx lze použít xxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx octanu xxxxxxxxxxx, p.a.
4.9 Hexakyanoželeznatan xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.
4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx xxxxxxx, x.x.
4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, minimálně 96&xxxx;% (xxx.).
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 gramu xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží xx xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxxx xx xx vodě x přelije xx xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1 000 ml. Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxx a pH xx upraví na 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (s xxxxxxxx xX metru (xxx 5.7)). Xxxxx roztok xxx xxxxxxxxx při xxxxxxx 4 °C po xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx tlumivého xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Aktivita xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx odpovídat xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (například xxxxxxxx xxx 600 U/ml xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x práškové xxxxxxxxxxxxxxxx s aktivitou 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 100 ml xx 1&xxxx;x xxxxxx ve xxxxxx). Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx vodné xxxxxxx xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxx, xxxxxxx x laktózy, xxxxx xx běžně xxxxxxxxx xxx analýze xxxxx metodou XXXX.
4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyčeření (Carrezovo xxxxxxx X). Xx xxxxxxxx kádince xx xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) xx vodě. Xxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1 000 ml x xxxxx xx 30&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx xx xxxxxxx x doplní po xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx lze při xxxxxxxxxx při laboratorní xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx použít x xxxx xxxxxxx rovnocenná Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Carrezovo xxxxxxx XX). Ve xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 106,0 gramu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (II) (xxx 4.9) xx xxxx. Xxxxxxx xx do xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Důkladně xx xxxxxxx x xxxxxx po značku xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 měsíců. X xxxxxxxx xxx xxxxxx i xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Carrezovu xxxxxxx.
4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx XXXX. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX. Xxx použití xxxxxx x aminopropyl-silikagelem xx xxxx. obvyklou xxxxxxx xxxx směs xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx a xxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx laboratorní xxxx.
5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, např. 185&xxxx;xx.
5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx 0,45&xxxx;μx, vhodné xxx vodné xxxxxxx.
5.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx vhodné pro xxxxxxxxxxx vzorkovač XXXX.
5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 100&xxxx;xx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční stříkačky, 10&xxxx;xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.
5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx.
5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X x 90&xxxx;°X.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX vhodný xxx analýzu cukrů.
6. Postup
6.1 Příprava xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorku
Množství xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx o přísadách x xxxxx podmínek xxxxxxx XXXX (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx glukózy) x xxxxxxxxxx:
Xxxxxx se xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx na 0,1&xxxx;xx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx stanovení
Slepá xxxxxxx xx xxxxxxx pomocí xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxx škrobu (xxx 7.2).
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vzorků
Vzorek se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 6.2) xx xxxxxx do xxxxxxx xxxxx (bod 5.5) a xxxxx xx xxx 70 ml xxxxx xxxx.
Xx xxxxxxxxxx xxxx vytvoření xxxxxxxx xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (bod 4.6) x po xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx xxxxx lázni xx xx nejrychleji xxxxxxx xx teplotu 60&xxxx;°X x přidá xx 5&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.13). X vzorků, které xx mohly ovlivnit xX xxxxxxxxx roztoku, xx kontroluje xX x v případě xxxxxxx xx xxxxxx xx 4,6 xx 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx xxx xxxxxxx 60&xxxx;°X. Vzorky xx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx činidla X (xxx 4.15) xx xxxxxxx xxxxxx. Protřepe xx a přidá xx 1&xxxx;xx Xxxxxxxxx xxxxxxx XX (xxx 4.16). Xxxxxx se xxxxx protřepe.
6.4.3 Zpracování xxx xxxxxxx HPLC
Vzorek v odměrné xxxxx xx xxxxx xx značku xxxxx, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx vzorku se xxxx.
Xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx injekční xxxxx (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (bod 5.6) xxxxxx propláchnuté xxxxxxxxx. Xxxxxxxx se xxxxxx do xxxxxxxx (xxx 5.4).
6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx
XXXX se xxxxxxx způsobem xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxx stopy maltózy, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxx nízká xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyjádření výsledků
7.1 Výpočet xxxxxxxx HPLC
Pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx výsledky xxxx xxxxxx XXXX, xx. xxxxx přítomné xx xxxxxx před xxxxxxxxxxxx xxxxxxx („volné xxxxx“) x po xxxxxxxxxxx xxxxxx (jak je xxxxxxx x&xxxx;xxxx metodě). Xx xxxxx xxxxxxx x slepé stanovení, xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.
Xxx xxxxxxx XXXX xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx vypočítá xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (bod 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (g/100 ml) xxxxxxxx xxx xxxxx zkoušce. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) s použitím xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx:
1) |
Xxxxxxx XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):
|
2) |
Xxxxxxx XXXX xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsah cukrů (x/100&xxxx;x):
|
7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx „Z“
Pokud xx xxxxx fruktózy xx xxxxxxxxxxx úpravě (Xx) xxxxx než xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), xxxxxxx xx, že xxxxxxxxx xxxxxxxx ve vzorku xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx fruktózu x xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx x uvolněnou xxxxxxx (Fe – X).
X, xxxxxxx obsah xxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = (Xx xxx) – (Fe – X)
7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx škrob
E, obsah „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = [(Xx cor) – (Xx – F)] × 0,9
8. Přesnost
V tomto xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx metody provedené xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx zkouška xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx Protocol xxx xxx design, xxxxxxx xxx interpretation of xxxxxx-xxxxxxxxxxx studies (Xxxxxxxx xxx koncepci, xxxxxxxxx x interpretaci xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx), X. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Chem., Xxx. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.
Údaje o xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxx 1xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx2xxxxxxx |
X xxxxxx 1 |
X xxxxxx 2 |
Xxxxx xxxxxxxxxx |
41 |
42 |
Xxxxx laboratoří xx vyloučení xxxxxxxxx xxxxxx |
38 |
39 |
Xxxxxx (%, x/x) |
29,8 |
55,0 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, x/x) |
0,5 |
0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx sR (%, x/x) |
1,5 |
2,3 |
Xxx opakovatelnosti r (%, x/x) |
1,4 |
1,4 |
Xxx reprodukovatelnosti X (%, x/x) |
4,2 |
6,6“ |
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 172, 5.7.2005, x. 24.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 249, 18.9.2008, x. 9.