Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 118/2010

xx xxx 9. února 2010,

xxxxxx xx mění nařízení (XX) x. 900/2008, kterým xx stanoví xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nezbytná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx zboží xxxxxxx xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx

XXXXXXXX XXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x celní x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xxxxxx 9 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) stanoví vzorce, xxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx pro účely xxxxxxxxx xxxxxx II x XXX nařízení Xxxxxx (XX) x. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 7 nařízení Xxxx (XX) č. 3448/93 (3).

(2)

Nařízení (XX) č. 900/2008 xxxxxxxx skupina xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx vývoji xxxxx xxxxxxxxxxx v uvedeném xxxxxxxx. Xx xxxxxx x xxxxxx provedených x xxxxx xxxxxxxxx zkoumání xxxxxxx, xx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (před xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx metody xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zboží, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx je třeba xx aktualizovat.

(3)

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx enzymatickou xxxxxx x xxxxxxxx amylázy a xxxxxxxxxxxxxxxx x aby xx xxxxxxx obsah xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), x xxxxx, xxx xx xxx xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Výboru xxx xxxxx xxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha X xxxxxxxx (ES) x. 900/2008 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 9. xxxxx 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 256, 7.9.1987, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 248, 17.9.2008, x. 8.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 187, 26.7.1996, x. 18.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu x xxxx rozkladných xxxxxxxx xxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx chromatografie (XXXX)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxxx stanovení xxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx glukózy v potravinách xxx xxxxxxx spotřebu, xxxx xxx „škrob“. Xxxxx xxxxxx se xxxxxxx kvantitativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx xxxxx

Xxxxxxxx obsahem xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx podle xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Představuje obsah xxxxxx x všech xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy.

Obsah xxxxxx/xxxxxxx xxxxx definice v příloze XXX nařízení (ES) x. 1460/96 xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x jak xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxx (xxxx xxxxxxxx), xxx je xxxxxxx ve sloupci 3&xxxx;xxxxxxx XX nařízení Xxxxxx (ES) č. 1043/2005 (1), xx xxxxxxxx xx základě celkového xxxxxx xxxxxxx X, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 bodě 2.1 xxxxxxxx Komise (XX) č. 904/2008 (2).

Obsahem xxxxxx xxxxxxxx v bodě 1 xxxx přílohy se xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx podle bodu 7.2.2 xxxx přílohy. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx celkovému xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxx X xxxx x&xxxx;xxxxxxx s výše xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx ve xxxx. Xxxxx a xxxx xxxxxxxxx produkty xxxxxxxx ve xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xx dvou xxxxxxx:

1)

Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se částečně xxxxxxx xx rozpustné xxxxxxx xxxxxxx s použitím xxxxxxx xxxxx alfa-amylázy xxx xxxxxxx 90&xxxx;°X. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, aby xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx ve formě xxxxxxxx x velmi xxxxxx pevnými xxxxxxxxx.

2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx glukózy xx xxxxxxx xx glukózu x&xxxx;xxxxxxxx amyloglukosidázy xxx xxxxxxx 60&xxxx;°X.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.

Xxxxxxx xxxxx enzymatické xxxxxx může dojít x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx stanovení xxxxxxx xxxxx rovněž xxxxxxxx HPLC, aby xx vypočítal xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx uznané analytické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, min. 99&xxxx;%.

4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, min. 99&xxxx;%.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx tepelně xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31 000 U/ml (1U xxxxxx 1,0 mg xxxxxxx xx xxxxxx za 3 xxxxxx xxx xX 6,9 a xxxxxxx 20&xxxx;°X). Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx množství nečistot (xxxx. xxxxxxx nebo xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Skladování xxx teplotě asi 4&xxxx;°X. Případně lze xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx roztok xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x aspergillus xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx xx škrobu xx minutu xxx xX 4,8 x xxxxxxx 60 °C). Xxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx enzymů (xxxx. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx při xxxxxxx asi 4 °C. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx draselný (X4[Xx(XX)]6.3X2X), xxxxx čistý.

4.10   Octan xxxxx xxxxxxx, p.a.

4.11   Ledová xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (obj.).

4.12   Tlumivý xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx naváží xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx ve xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx baňky o xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxx a xX xx xxxxxx xx 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (x xxxxxxxx xX xxxxx (bod 5.7)). Xxxxx roztok xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X xx xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.

4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx z práškové xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx tlumivého xxxxxxx xxxxxx sodného (bod 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx dostatečná x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu ve xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600&xxxx;X/xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx s aktivitou 120 U/mg (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 100&xxxx;xx xx 1&xxxx;x škrobu xx xxxxxx). Roztok xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxx roztoky xxxxxxx, xxxxxxxx, sacharózy, xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx se běžně xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx metodou XXXX.

4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyčeření (Xxxxxxxxx xxxxxxx X). Xx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) xx vodě. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1 000 ml x xxxxx xx 30&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx xx xxxxxxx x doplní xx xxxxxx vodou. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx i xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx k xxxxxxxx (Xxxxxxxxx činidlo XX). Ve xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 106,0 xxxxx hexakyanoželeznatanu xxxxxxxxxx (II) (bod 4.9) ve xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Důkladně xx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx laboratorní xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx xxxxxx i jiná xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fáze HPLC. Xxxxxxxx se mobilní xxxx, xxxxx xx xxxxx používá xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX. Při xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx např. xxxxxxxx xxxxxxx fází xxxx xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x xxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, xxxx. 185 mm.

5.3   Injekční xxxxxx 0,45&xxxx;μx, vhodné xxx vodné xxxxxxx.

5.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX.

5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx x objemu 100&xxxx;xx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx váhy.

5.9   Vodní xxxxx s termostatem x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X a 90&xxxx;°X.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx

6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx produktů

Produkt xx xxxxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xx odhadne xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x podle xxxxxxxx xxxxxxx HPLC (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx glukózy) x xxxxxxxxxx:

Xxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx na 0,1&xxxx;xx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx zkouška xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) bez xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx stanovení se xxxxxxx při výpočtu xxxxxx xxxxxx (xxx 7.2).

6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx protřepáním xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (xxx 6.2) xx xxxxxx do xxxxxxx baňky (bod 5.5) x xxxxx xx xxx 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.

Xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx (bod 4.6) x po xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx vodní lázni xx co xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X x přidá xx 5&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X xxxxxx, xxxxx xx xxxxx ovlivnit xX reakčního xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx pH x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx upraví xx 4,6 xx 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx při xxxxxxx 60&xxxx;°X. Xxxxxx xx xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

Xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tuku xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) do xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xx a přidá xx 1&xxxx;xx Carrezova xxxxxxx XX (bod 4.16). Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.

6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx pro xxxxxxx HPLC

Vzorek x&xxxx;xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx přes skládaný xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx vzorku se xxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx injekční filtr (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (bod 5.6) xxxxxx propláchnuté xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx (xxx 5.4).

6.5   Chromatografie

HPLC xx xxxxxxx xxxxxxxx obvyklým xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx HPLC xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxxxxx škrobu xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxxx výsledků

7.1   Výpočet xxxxxxxx XXXX

Xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx XXXX, xx. xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx („volné cukry“) x xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx xx xxxxxxx v této metodě). Xx třeba provést x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx xxxxxxx opravu x xxxxx xxxxxxxx v enzymech.

Při xxxxxxx XXXX se xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx glukózy (x/100&xxxx;xx) xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) zjištěná xxx slepé xxxxxxx. Xxxxxxx se vypočte xxxxx xxxxx (x xxxxx/100&xxxx;x vzorku) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx vzorku x xxxxxxxxx je:

1)

Analýza XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxx xxxxx (g/100 g):

glukóza X

xxxxxxxx X

xxxxxxxxx S

2)

Analýza HPLC xx xxxxxxxxxxx úpravě xxxxxxxxx obsah xxxxx (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx po opravě x výsledek slepé xxxxxxx (Xx cor)

fruktóza Xx

xxxxxxxxx Se

7.2   Výpočet xxxxxx xxxxxx

7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx „X“

Xxxxx xx xxxxx fruktózy xx xxxxxxxxxxx úpravě (Xx) xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), xxxxxxx xx, že sacharóza xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx. Xx znamená, xx xx provede xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (Fe – X).

X, konečný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = (Ge xxx) – (Xx – F)

7.2.2   Výpočet xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx xxxxx

X, obsah „xxxxxx“ v g/100 g:

E = [(Xx cor) – (Xx – F)] × 0,9

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

X&xxxx;xxxxx bodě xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx příloze.

Výsledky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxxxxxx zkouška xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 za xxxxxx xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx for xxx xxxxxx, conduct xxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, provádění x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx metod), X. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Xxxx., Xxx. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.

Údaje o xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxx

1xxxxxxxxxx tyčinka xx xxxxxxxx2xxxxxxx

X

xxxxxx 1

X

xxxxxx 2

Xxxxx laboratoří

41

42

Počet laboratoří xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

38

39

Xxxxxx (%, x/x)

29,8

55,0

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx opakovatelnosti xx (%, x/x)

0,5

0,5

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x)

1,5

2,3

Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, m/m)

1,4

1,4

Mez reprodukovatelnosti X (%, m/m)

4,2

6,6“


(1)  Úř. xxxx. L 172, 5.7.2005, x. 24.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 249, 18.9.2008, s. 9.