Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (EU) x. 118/2010

ze xxx 9. xxxxx 2010,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx metody xxxxxxx a jiná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nezbytná k provádění xxxxxxxxx režimu pro xxxxxx zboží xxxxxxx xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 ze xxx 23. července 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), a xxxxxxx na xxxxxx 9 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 900/2008 (2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx II x III xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx pro preferenční xxxxxx xxxxxx obchodování x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle článku 7 xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 3448/93 (3).

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx posoudila, zda xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx k vědeckému a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx nařízení. Xx xxxxxx a xxxxxx provedených x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx rozpuštěním x xxxxxxxx xxxxxxxxx sodného (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx spektrofotometrií, xxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx je třeba xx xxxxxxxxxxxx.

(3)

Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, aby xx rozklad škrobu/glukózy xxxxxxxx enzymatickou xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx s použitím xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), a xxxxx, xxx xx xxx xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx (XX) č. 900/2008 by xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(5)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxx xxxxx,

PŘIJALA TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 900/2008 xx nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx tohoto nařízení.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Bruselu xxx 9. xxxxx 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxx XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. L 248, 17.9.2008, x. 8.

(3)  Úř. xxxx. L 187, 26.7.1996, s. 18.


XXXXXXX

„XXXXXXX I

Enzymatické xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy v potravinách x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx jen „xxxxx“. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx kvantitativní xxxxxxxx xxxxxxx vysoce xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC) xx enzymatické xxxxxxx xxxxxx a jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx.

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx celkového obsahu xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx škrob

Celkovým xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx podle xxxx 7.2.1 této xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx obsah xxxxxx x všech xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy.

Obsah škrobu/glukózy xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XXX xxxxxxxx (ES) x. 1460/96 xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxx (nebo xxxxxxxx), xxx je xxxxxxx ve xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx IV nařízení Xxxxxx (XX) č. 1043/2005 (1), xx xxxxxxxx xx základě celkového xxxxxx glukózy X, xxx je stanoveno x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 nařízení Xxxxxx (XX) x.&xxxx;904/2008 (2).

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 této přílohy. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx glukózy Z vyjádřenému xxxx škrob. Tato xxxxxxx E xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx se homogenizují x xxxxxxxx xx xxxx. Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ve vzorcích xx enzymatickou xxxxxx xxxxxxx na glukózu xx xxxx xxxxxxx:

1)

Xxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx xxx xxxxxxx 90&xxxx;°X. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx nezbytné, xxx xxxx xxxxxx zcela xxxxxxxxxx nebo xxx xxxx xx formě xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx pevnými částicemi.

2)

Rozpustné xxxxxxx glukózy se xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 60 °C.

Produkty x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx bílkovin nebo xxxx se xxxxxx x přefiltrují.

Stanovení xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.

Xxxxxxx xxxxx enzymatické xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx cukrů rovněž xxxxxxxx HPLC, xxx xx vypočítal xxxxxxxx xxxxx glukózy.

4.   Činidla x xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99 %.

4.2   Fruktóza, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, xxx. 99&xxxx;%.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx monohydrát, xxx. 99&xxxx;%.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31&xxxx;000&xxxx;X/xx (1U xxxxxx 1,0&xxxx;xx xxxxxxx xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 a xxxxxxx 20 °C). Tento xxxxx může xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) x jiných xxxxxxxx enzymů. Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx aktivitou xxxxxx.

4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x aspergillus xxxxx, prášek s aktivitou xxx 120 U/mg xxxx xxx 70&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1 mikromol xxxxxxx ze xxxxxx xx xxxxxx při xX 4,8 x xxxxxxx 60&xxxx;°X). Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx množství xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx). Skladování xxx xxxxxxx asi 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx výsledný xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx draselný (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra xxxxx.

4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx bezvodý, x.x.

4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (xxx.).

4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx sodného (0,2 mol/l). 16,4 xxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.10) xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Rozpustí xx ve vodě x xxxxxxx do xxxxxxx baňky o xxxxxx 1 000 ml. Dolije xx po xxxxxx xxxxx x xX xx upraví na 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (s použitím xX xxxxx (xxx 5.7)). Tento roztok xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X xx xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.

4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Připraví xx roztok x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Aktivita xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600&xxxx;X/xx je xxxxxxxx použitím 0,5 g xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 100 ml na 1&xxxx;x xxxxxx xx xxxxxx). Xxxxxx xx xxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx roztoky. Xxxxxxxx xx vodné xxxxxxx xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxx metodou XXXX.

4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x vyčeření (Carrezovo xxxxxxx X). Ve xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) ve xxxx. Xxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx a xxxxx xx 30 ml xxxxxxxx octové (4.11). Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Tento xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx použít x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX). Xx xxxxxxxx xxxxxxx xx rozpustí 106,0 gramu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (xxx 4.9) xx xxxx. Xxxxxxx xx do xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1 000 ml. Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx lze xxxxxx i xxxx xxxxxxx rovnocenná Carrezovu xxxxxxx.

4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx HPLC. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů xxxxxxx XXXX. Při použití xxxxxx s aminopropyl-silikagelem xx xxxx. obvyklou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx HPLC).

5.   Přístroje x xxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, např. 185&xxxx;xx.

5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx 0,45&xxxx;μx, vhodné xxx xxxxx roztoky.

5.4   Vzorkovací xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXX.

5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 100&xxxx;xx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx.

5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60 °C x 90&xxxx;°X.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX xxxxxx xxx analýzu cukrů.

6.   Postup

6.1   Příprava xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx produktů

Produkt se xxxxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorku

Množství vzorku xx odhadne podle xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XXXX (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx roztoku xxxxxxx) x xxxxxxxxxx:

Xxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxx výpočtu xxxxxx xxxxxx (bod 7.2).

6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx protřepáním nebo xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (bod 6.2) xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxx 5.5) x xxxxx xx asi 70 ml xxxxx xxxx.

Xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx tepelně stálé xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x xx dobu 30 minut xx xxxxxxx xx xxxxxxx 90&xxxx;°X xx xxxxx xxxxx (bod 5.9). Xx vodní xxxxx xx xx nejrychleji xxxxxxx na xxxxxxx 60&xxxx;°X x přidá xx 5 ml xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (bod 4.13). X vzorků, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xX reakčního xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xX x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx 4,6 až 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx při teplotě 60&xxxx;°X. Vzorky se xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx xxxxxxx X (xxx 4.15) do xxxxxxx vzorku. Xxxxxxxx xx x přidá xx 1&xxxx;xx Carrezova xxxxxxx XX (bod 4.16). Vzorek xx xxxxx xxxxxxxx.

6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx pro xxxxxxx XXXX

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxx přes skládaný xxxxx (bod 5.2). Xxxxxxx vzorku xx xxxx.

Xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.3) pomocí xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx 5.6) předem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx (xxx 5.4).

6.5   Chromatografie

HPLC xx xxxxxxx xxxxxxxx obvyklým xxx analýzu cukrů. Xxxxxxxx HPLC xxxxxxx xxxxxxxx stopy xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x výsledkem xx xxxxxx nízká xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxxx výsledků

7.1   Výpočet xxxxxxxx HPLC

Pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxxx výsledky dvou xxxxxx XXXX, tj. xxxxx přítomné xx xxxxxx xxxx enzymatickou xxxxxxx („volné cukry“) x po enzymatické xxxxxx (xxx xx xxxxxxx v této xxxxxx). Xx třeba xxxxxxx x slepé xxxxxxxxx, xxx bylo xxxxx xxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.

Xxx xxxxxxx XXXX se xxxxxx píku xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx glukózy (x/100&xxxx;xx) xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx odečte xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) zjištěná xxx slepé xxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx cukrů (x xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx:

1)

Xxxxxxx HPLC xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (g/100 g):

glukóza G

fruktóza X

xxxxxxxxx X

2)

Xxxxxxx XXXX xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx slepé xxxxxxx (Xx cor)

fruktóza Xx

xxxxxxxxx Se

7.2   Výpočet xxxxxx xxxxxx

7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxxx „X“

Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (Fe) xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (F), xxxxxxx xx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx x uvolněnou xxxxxxx (Xx – X).

X, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx po xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = (Ge xxx) – (Fe – X)

7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx

X, obsah „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = [(Xx xxx) – (Xx – X)] × 0,9

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

X&xxxx;xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx x xxxxxxxxx metody xxxxxxxxx xx 2 vzorcích. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx metody xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx mezilaboratorní xxxxxxx (xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxxxxxx zkouška xxxx provedena v xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx studies (Protokol xxx xxxxxxxx, provádění x interpretaci studií xxxxxxxxx xxxxx), X. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Pure & Xxxx. Xxxx., Vol. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.

Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce.

Vzorky

1čokoládová xxxxxxx xx xxxxxxxx2xxxxxxx

X

xxxxxx 1

X

xxxxxx 2

Xxxxx xxxxxxxxxx

41

42

Xxxxx xxxxxxxxxx xx vyloučení xxxxxxxxx xxxxxx

38

39

Xxxxxx (%, x/x)

29,8

55,0

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx (%, m/m)

0,5

0,5

Směrodatná odchylka xxxxxxxxxxxxxxxxxxx sR (%, x/x)

1,5

2,3

Xxx xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x)

1,4

1,4

Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x)

4,2

6,6“


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 172, 5.7.2005, x. 24.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 249, 18.9.2008, s. 9.