Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) x. 2073/2005

xx xxx 15. listopadu 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx EHP)

KOMISE EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 x článek 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Evropský xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hlavní xxxxx xxxxxxxxxx z potravin x lidí.

(2)

Potraviny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx představují xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (ES) č. 178/2002 xxxxxxx obecné xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx trh, xxxx-xx xxxxxxxx. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x trhu. Xx xxxxx přispět k xxxxxxx veřejného zdraví x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xx přítomnost některých xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxx vodítkem xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx prováděním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na zásadách xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xx xxxxx použít xxx validaci x xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx opatření xx kontrolu xxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro bezpečnost xxxxxxxx stanovující xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikroorganismy, xxx xxx jsou kritéria xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zahrnovat xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nápravných xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x analytickým metodám xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx odběru vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx limity a xxxxx analytických jednotek, xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx potraviny, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx opatření, xxxxx xxxx xxx přijata x xxxxxxx nesplnění xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, může xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx produktu.

(7)

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx krmiv x xxxxxxxx a xxxxxxxx o zdraví xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvířat (3) xxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pravidelně, xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x strategii Společenství xxx xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx strategii xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx kritérií. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx (SCVPH) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k lidské xxxxxxxx. Zdůraznil, xx xx důležité, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vycházela x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a mezinárodně xxxxxxxxxxx xxxxx. Ve xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxx ve xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx přechodná xxxxxxxx xx doby, xxx xxxxx x dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx rizik, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. V xxxxx xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx xx xxxx xxx stanovilo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx 100 KTJ/g. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x těmito xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx stanovisku xx xxx 22. června 2000 souhlas.

(11)

Ve xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx vědecké xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x dispozici, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X. vulnificus x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx vytvoření pravidel xxxxxxx xxxxx, xxx xx zajistilo uplatňování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x virům xxxxxxx Norwalk („Norwalk-like xxxxxxx“, NLV, xxxxxxxx). X uvedeném xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx přítomnosti xx xxxxxxxxxxxxx XXX xxxxxxxxxxxx x xx spoléhání xx xx odstranění xxxxxxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xx stanovení xxxxx trvání čisticího xxxxxxx x xxxxxxx xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v oblastech xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x nikoliv xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. února 2002 xxxxxx SCF stanovisko x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx z hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Došel x závěru, že xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/XXX ze xxx 17. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx obchod x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx ně xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy Společenství xxxxxxx v kapitole X xxxxxxx A xxxxxxxx 89/662/EHS, x xxxxx xxx x xxxxxxxxx původce, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) jsou x xxxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx salmonely.

(14)

Ve xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x X. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx xxxxxxx souvisejícího xxxxxx xxx spotřebitele. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx zaměřené xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce xxxx mohou přispět xx xxxxxxx rizik xxx xxxxxxx zdraví, x xx včetně xxxxxx VTEC. XXXXX xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx maso x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx x něj, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx semena x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx dnech 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx stafylokokovým enterotoxinům x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x sýrech. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kritérií xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxx, v xxxxxxx xxxxx určeném xx zpracování x x sušeném mléku. Xxxxx xxxx by xxxxxxxx xxx stafylokokové xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxx x sušeného xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx k salmonelám x potravinách. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx kategorií potravin xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx syrové xxxx x xxxxxxx produkty xxxxxx ke xxxxxxxx xx syrova, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxx masa, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx. Xxxxxxxxx představují také xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx doporučil, aby xxxxxxxxxx o potřebě xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxx xxxxxxx na základě xxxx schopnosti chránit xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx jeho proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise BIOHAZ) xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx. Došla x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě, xxxxxx xxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, jestliže xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx umožňují xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x v xxxxxxxx produktu. Kromě xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx zahrnuje xxxx druhy xxxxxxxx x životním xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxx xx možné použít xxxxx Enterobacteriaceae k xxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potravin. Xxx xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny XXX/XX 21 – 1997“ x rovněž xxxxxx xxxxxx XXXXX x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, potravin xxx xxxxxxx x děti x xxxxxxxxxxx kritérium xxx xxxxxxx ryby x xxxxxxxx rybolovu. Xxxxxxx kritérií Xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx díky xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx xxxxxx ve směrnicích, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/XX xx dne 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podmínek xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX a 92/118/EHS x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), x rovněž xx xxxxx xxxxxxxx x ohledem na xxxxxxx stanoviska xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená v xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/EHS xx dne 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx vařených xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx (7). Xx proto xxxxx uvedené xxxxxxxxxx xxxxxx. Vzhledem x xxxx, xx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. června 2001 x pravidlech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obecné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx masa x jeho uvádění xx xxx x xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x jeho uvádění xx xxx (8) xx x xxxxxxx xx 1. ledna 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx rozhodnout, xxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx takový, xxxx xx bylo xxxxx jej xxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx bezpečnost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx se označování xxxxxxxx, xxxxxx obchodní xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx potraviny, xxxxxx xx bez xxxxxx xxxxxx nebylo xxxxx vhodným způsobem xxxxxx. Xxxxx návod xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x potaz xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx užitečným nástrojem xx zjišťování x xxxxxxxx přítomnosti patogenních xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx postupů xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o potřebné xxxxxxxx odběru vzorků x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxx harmonizovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx Společenství, xxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontrol, xxxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx by měla xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx však xxxx xxx xxxxxxx používat xxxx analytické xxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx metody, xxxxx xxxxx používání těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxx xxxxx kritérium xxxxxx vymezen xxxx xxxxxx vzorků. Xx xxxx nutné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx organismů, xx předpokladu, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx.

(25)

Xx třeba xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxxx xxxxxx xxxxx poukázat xx nežádoucí vývoj xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx umožnit xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx umožnit xxxxxxxxxxx mikrobiologických kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx měla xxx x xxxxx xxxxxxxxxx vývoje x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx revizi xx xxxxxxxx. Tento xxxxx zahrnuje vědecko-technický x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x možné xxxxxxxx hodnocení xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx x živých xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx vyvinuty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx nutné vyvinout xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx parahaemolyticus.

(28)

Bylo xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 2160/2003 xx xxx 17. listopadu 2003 x tlumení salmonel x xxxxxxxxx jiných xxxxxxx zoonóz xxxxxxxxxxxxx xx v xxxxxxxxx xxxxxxx (10) je xxxxxxxx, xxx xxxx přijata xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxx x xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx situace xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx kritérií bezpečnosti xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx státům xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx umožní xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uváděny xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx státu. Xxx xxxxxxx této xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx státy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Stálého výboru xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x zvláštních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) č. 882/2004, xxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, aniž xx dotčeno xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx odběry xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx, a xx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx existuje xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx v souvislosti x xxxxxxxx xxxxx.

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx v právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxx, viry, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx helminti a xxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo procesu xx základě nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx na xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, objemu, plochy xx partie;

x)

„xxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

d)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx hygienu procesu x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxx“ se xxxxxx skupina xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxx procesu xx xxxxxxxxx totožných xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx místě v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx období předcházející xxx datu „xxxxxxxxxxx xx“, nebo datu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle xxxxxx 9 x 10 směrnice 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ se rozumí xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx výrobcem xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx účinného xxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxxxxx úroveň;

x)

„potravinou xxxxxxx xxx kojence“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/ES (15);

x)

„xxxxxxx“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotkami xxxx xxxx materiálu, který/á xxx/x xxxxxx/ a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx zkoumaného xxxxx nebo materiálu x xx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxxx celku xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx x jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx vzorek, v xxxx jsou zachovány xxxxx partie, z xxx xx odebrán. Xxx je xxxx xxxxxxx x prostého xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx x členů xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx;

x)

„dodržováním xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií“ xx xxxxxx xxxxxxxxx vyhovujících xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx X xxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxxxxxx opatření v xxxxxxx s potravinovým xxxxxx x pokyny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, aby potraviny xxxxxxxxx příslušná xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X. Xx tímto xxxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx fázích xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx HACCP xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx suroviny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jejich xxxxxxxx byly xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxx x nimi manipulováno xxx, že se xxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx dodržena xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx provádět xxxxxx xxxxx xxxxxxx XX x cílem xxxxxxxx, xxx jsou xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. To xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx Listeria monocytogenes x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx podniky xxxxx xxx provádění xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx vyšetření xxxxx kritérií

1.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x ověřování xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x příloze I.

2.   O xxxxxx četnosti odběru xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx I xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídá xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxx četnosti stanovené x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Četnost odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx bezpečnost potravin.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x provádění vyšetření x odběru xxxxxx

1.   Analytické xxxxxx, xxxxx i xxxxx a xxxxxx xxxxxx vzorků v xxxxxxx I xx xxxxxxx xxxx referenční xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x míst x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxx odběru xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x míst a xxxxxxxx xxx zpracování.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely určené xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx, xxxxx představují riziko Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x zařízení xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Počet xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx I xxxx xxx xxxxxx, pokud xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP.

4.   Je-li xxxxxx xxxxxxxxx zvláště posoudit xxxxxxxxxxxx xxxxxx partie xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou používat xxxx xxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx mohou ke xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx používání alternativních xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx analýz xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx xx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xx jiné xxx mikrobiologické analyty xx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

Xxxxxxxxx alternativních xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx X x xxxxx xx použita xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx XX/XXX 16140 xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx x certifikované podle xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx přijatých xxxxxxxxx a jejich xxxxxxx musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně upraveném xxxxx všech druhů xxxxxxxxx x příloze X, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, že xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx označování xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx vyrobených x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Jsou-li xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx dalších xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 xxxxxx xxxxxx.

Kromě xxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx zjištění xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx zabránili xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxxx mohou patřit xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx potravin.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx I kapitole 1 xxxxxxxxxxxx výsledky, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx stažena xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002. Xxxxxxxx uvedené xx xxx, které xxxx xxxxxxx nejsou na xxxxxx maloobchodu x xxxxx nesplňují kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ošetřením, které xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx jiní xxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx použít x jiným účelům, xxx x jakým xxxx původně xxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro veřejné xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xx xxx xxxxxxx příslušný xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (MOM) vyrobeného xxxxxxxxxx podle přílohy XXX oddílu X xxxxxxxx III bodu 3 xxxxxxxx (XX) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx výsledky u xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx v potravinovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx (ES) x. 853/2004.

4.   X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx přijmou opatření xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Podle xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx jde o xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx výrobcích určených xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx členského státu.

2.   Členské xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx povinny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

x)

zaručit, aby xxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx s identifikačním xxxxxxxxx podle xxxxxxx XX xxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxx, x xxx produkty xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx produkty, xx něž xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx je xxxxx je před xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kritéria Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 x aby výsledek xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx x tuto xxxxxxxxxx odchylku, nesmí xxx xxxxxxxx pozitivní xxxx xxx jedna x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Analýzy trendů

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx vyšetření. Zjistí-li xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxxxxx výsledkům, podniknou xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Přezkum

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx x údaje x xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Rozhodnutí 93/51/XXX xx zrušuje.

Xxxxxx 12

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. ledna 2006.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x celém xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Xxxxxx

Markos KYPRIANOU

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. věst. L 31, 1.2.2002, s. 1. Nařízení xx xxxxx xxxxxxxx (ES) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, s. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, s. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Diskusní xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49. Směrnice naposledy xxxxxxxxx nařízením Xxxxxx (XX) č. 445/2004 (Xx. věst. L 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx v Xx. věst. X 157, 30.4.2004, s. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 13, 21.1.1993, s. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 165, 21.6.2001, s. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/ES (Xx. věst. L 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 2003/89/XX (Xx. věst. X 109, 6.5.2000, s. 29).

(10)  Úř. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)  Úř. věst. X 139, 30.4.2004, x. 55, opraveno x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)  Úř. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 206, opraveno v Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 91, 7.4.1999, s. 29.


XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx a výrobky z něj

2.2

Mléko x&xxxx;xxxxxx výrobky

2.3

Vaječné výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx vzorků a přípravu xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (3)

Fáze, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx kojence x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g (5)

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx tím, xxx potravina xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx než xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4)  (8)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího masa xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1. ledna 2010

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (MOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx určené xx xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx výrobní proces xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx a měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (určená x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku xxxxx xxxxxxxx pro Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 této xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. coli  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx E. coli, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované partie (19).

L. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost této xxxxxxxx určena v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených k přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx vyrábí, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx přítomnost příslušné xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx dietních potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin v produktech xxxxxxxx z druhů xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je ≤ m;

2.

nejvýše c/n zjištěných xxxxxx xx xxxxxxx xxxx m a M;

3.

žádné zjištěné xxxxxxx nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx překračuje x&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, xxx a koňovitých (23)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně upravená xxxx xx úpravě, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat (23)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání procesních xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx zvířat

2.1.4

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně upravená xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 g směsného xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a zlepšení v oblasti xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, koz, koňovitých x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxx m a M,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota > X.

Xxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx posledních xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx n.

E. xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxx xxxx (MOM):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M.

2.2   Mléko a mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (31)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x&xxxx;xxxxx pasterizované xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx bakterií E. coli &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx sýry xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx z pasterizované či xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního procesu

Zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka (32)

Enterobacteriaceae

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud jsou xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxx minimalizovat xxxxxxxxxxx; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx jednotce xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. sakazakii x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Enterobacteriaceae (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx ml

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je jedna xxxx více zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (39)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx výrobky x&xxxx;xxxxxxxx korýšů x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1 XXX/x

10 KTJ/g

ISO/TS 16649-3

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného procesu.

E. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx a měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.5.1

Předkrájené ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx proces

zlepšení hygieny xxxxxx, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx v předkrájeném xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) a nepasterizovaných ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě):

vyhovující, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí se xxxx referenční metody xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx i nedestruktivní xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx odběru vzorků xx vyberou x&xxxx;xxxxxxx xx porážkovou technologii xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx metoda, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx abrazivní houbičky. Xxxxxx, z níž se xxxxxxx xxxxxx, musí xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na xxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx vzorků na xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx drůbeže

Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx odebere xxxxxx xxxx z krku o přibližné xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx ze xxx xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vytvoří směsný xxxxxx xxx, xxx xx získalo 5 × 25 g konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 nařízení (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx maso, masné xxxxxxxxxx xxxx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx se každý xxxxx mění, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx dne x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx xxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se v rámci xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, xxxxx xxx xxxx jatky x&xxxx;xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx maso a masné xxxxxxxxxx v malých xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx běžných podmínek xxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx není možná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (např. xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx ošetřeny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx a nezpracované xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx semen,

u chleba, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, nealkoholických xxxxxx, piva, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx v lahvích xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, medu x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx a čokolády,

u živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx údržnosti. Provozovatel xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx misky x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx vztahuje xx xxxxxxx před xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx dobu údržnosti.

(8)  Výrobky x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx aw ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx kategorie. Xx-xx xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx kategorie výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx se vztahuje xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a aw xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx vzorků, xxxxx xx nutné provést xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx zjištění bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Hennekinne xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)  E. coli xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 jednotlivých živočichů.

(16)  Zejména xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu je xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, podle xxxxx xx má xx nebezpečnou xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Duflos G., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx biogenic amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx HACCP xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují pouze xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xx xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výsledku xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx xx xxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx hodnot.

(24)  Stanovených 50 xxxxxx se získá x&xxxx;10 xx sobě xxxxxxxx vzorkování xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx dosaženého při xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx s nízkým xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx M.

(31)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(32)  Kritérium xx xxxxxxxxxx xx výrobky xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxxxx růst X.xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx období xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné složky.

(37)  n = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.

(39)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.


XXXXXXX XX

Xxxxxx xxxxx xx. 3 xxxx. 2 zahrnují:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kontaminace x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a údajů x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Xx-xx xx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx zahrnovat:

xxxxxxxxxxx matematické xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx stanovení xxxxxxxxxx vhodně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismu xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,

studie x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dotčených mikroorganismů, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Uvedené xxxxxx zohlední xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a podmínkami xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.