Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 2073/2005

xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx EHP)

KOMISE EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx cílů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxx v nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Evropský xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxx xxxxxx zdroj xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x lidí.

(2)

Potraviny nesmějí xxxxxxxxx mikroorganismy nebo xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx x množstvích, xxxxx xxxxxxxxxxx nepřijatelné xxxxxx pro lidské xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (ES) č. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx xx bezpečnost xxxxxxxx, podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx na trh, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx potravinu, xxxxx není xxxxxxxx, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx veřejného xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx je vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx přijatelnosti potravin, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx některých xxxxxxxxxxx mikroorganismů.

(4)

Mikrobiologická xxxxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx na kontrolu xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x používáním postupů xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx (XXXXX). Mikrobiologická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách HACCP x dalších xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx. Xx proto vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovující limit, xxx xxxxx překročení xxxx xxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria. Xx xx xxxx zahrnovat xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx prostřednictvím odběru xxxxxx, provedení vyšetření x nápravných xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mají xxx x souladu s xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxx stanovit xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, a xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxx x případě nesplnění xxxxxxxx. Mezi xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx mimo xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 882/2004 xx dne 29. dubna 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx krmiv x potravin a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx a dobrých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvířat (3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxxx pravidelně, na xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx fázích xxxxxx, xxxxxxxxxx a distribuce xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků dodržovali xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Komise x xxxxxxxxx Společenství xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx x zásady xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx kritérií. Xxxx xxxxxxxxx xx měla xxx xxxxxxx při xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx pro veterinární xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxxxx kritéria vycházela x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x mezinárodně xxxxxxxxxxx zásad. Ve xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxx mikrobiologická kritéria xxxx xxxxxxxx a xxxxxx ve xxxxxx x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx. SCVPH navrhl xxxx xxxxxxxxx opatření xx xxxx, xxx xxxxx k dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx přezkoumaná xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. V xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxx xxx stanovilo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxx 100 XXX/x. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx stanovisku xx xxx 22. června 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx SCVPH stanovisko x Vibrio xxxxxxxxxx x Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx vědecké údaje, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x dispozici, xxxxxxxxxxx stanovení zvláštních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x parahaemolyticus x xxxxxxxx plodech. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pravidel xxxxxxx xxxxx, aby xx xxxxxxxxx uplatňování xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 vydal XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Norwalk-like xxxxxxx“, NLV, xxxxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx k závěru, xx běžné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx NLV nespolehlivé x xx spoléhání xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií jako xxxxxxxxxx xx stanovení xxxxx xxxxxx čisticího xxxxxxx u měkkýšů xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X případě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx měkkýšů rovněž xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx XXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x kapitole 4 xxxxxxx II směrnice Xxxx 92/118/XXX xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx obchod x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xx Společenství a xxxxxx dovoz xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x kapitole X xxxxxxx X xxxxxxxx 89/662/EHS, a xxxxx jde o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxxxx, a xxxxxxxxx xx dostatečné používání xxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxx xxx salmonely.

(14)

Ve xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x X. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Xx xxxx xxxxxxxxxx došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkt v xxxxxxx VTEC X157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx snížení xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxx VTEC. XXXXX xxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx VTEC nebezpečí xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx maso x xxxxxxxxxxxx hovězí xxxx x xxxxxxx x něj, syrové xxxxx a xxxxxxx xx syrového mléka, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx xx stafylokokovým enterotoxinům x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x sýrech, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx x x sušeném mléku. Xxxxx xxxx by xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x sýrů x sušeného xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. dubna 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Podle xxxxxx xxxxxxxxxx patří xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx veřejné xxxxxx syrové xxxx x xxxxxxx produkty xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxx. Xxxxxxxxx představují xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx doporučil, aby xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxx schopnosti xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx jeho proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx x závěru, že xxxxxxxxx a Enterobacter xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x počáteční xxxxxxxxx výživě, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Enterobacteriaceae, xxxxxxx xxxxxxxxxx je častější, xx mohly xxx xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx i x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Enterobacteriaceae zahrnuje xxxx druhy přítomné x xxxxxxxx prostředí, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxx xx možné použít xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx sledování x x xxxxxxx jejich xxxxxxxxxxx xxx zahájit xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy.

(18)

Prozatím xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxx xx velkého xxxxxxxx potravin. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxxxxx x používání mikrobiologických xxxxxxxx pro xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x rovněž xxxxxx výborů XXXXX x XXX. Byly xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx a děti x xxxxxxxxxxx kritérium xxx xxxxxxx ryby x produkty xxxxxxxx. Xxxxxxx kritérií Xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxx kritéria jednotlivých xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podmínek pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě x pro xxxxxx xxxxxxx na xxx x kterou xx xxxx směrnice Xxxx 89/662/XXX x 92/118/XXX x rozhodnutí Rady 95/408/XX (6), a rovněž xx nutné xxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Komise 93/51/EHS xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx (7). Je xxxxx xxxxx uvedené xxxxxxxxxx xxxxxx. Vzhledem x xxxx, xx rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX ze xxx 8. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx vnitropodnikové xxxxxxxx obecné hygieny xxxxx xxxxxxxx 64/433/EHS x hygienických otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx a xxxxxxxx 71/118/EHS o xxxxxxxxxxxx otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx (8) se x xxxxxxx xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx třeba xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická kritéria xxxxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxx těla.

(21)

Producent nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx být produkt xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx či jinak xxxxxxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx článku 3 směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx označování xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxx povinný xxxx x xxxxxxx potraviny, xxxxxx by xxx xxxxxx xxxxxx nebylo xxxxx xxxxxxx způsobem xxxxxx. Tento xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x vhodné xxxxxxxx odběru vzorků x xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(22)

Odebírání vzorků x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx zjišťování x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x potřebné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx. V xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, zejména x cílem xxxxxxxx xxxxxxx úroveň xxxxxxx, xxxxx mají být xxxxxxxxx x rámci xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx metodě, x xxxxx xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem spjata xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx používat xxxx xxxxxxxxxx metody, xxx jsou metody xxxxxxxxxx, xxxxxxx pak xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx výsledkům. X xxxxxxxxx harmonizovaného xxxxxxxxx musí být xxx každé kritérium xxxxxx vymezen xxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx plánů xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx organismů, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx poskytují xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx výsledcích xxxxxxxxx, neboť tyto xxxxxx xxxxx poukázat xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nápravných xxxxxxxx xxxx tím, xxx xx xxxxxx vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x tato xxxxxxxx xx xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx revizi xx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx zahrnuje vědecko-technický x metodický xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, změny xxxxxxxx zranitelných spotřebitelů, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx hodnocení xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx třeba xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx x živých xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx vyvinuty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Je xxxxxx xxxxx vyvinout xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx parahaemolyticus.

(28)

Bylo xxxxxxxxx, xx provádění xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx zvířatech x xxxxxxxxxx x xxxx. Cílem xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 2160/2003 xx xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxxx (10) je zajistit, xxx byla přijata xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx pro xxxx x výrobky x xxx by měla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxx státům xxxxxxxxxx odchylku, která xxx umožní xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na trh xxxxxx xxxxxxxxx státu. Xxx xxxxxxx této xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx potravinový xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx

Toto xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx některé mikroorganismy x prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx provádění xxxxxxxx x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 nařízení (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx ověří xxxxx xxxxxxxx (XX) č. 882/2004, zda jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx stanovená x xxxxx nařízení, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx orgánu provádět xxxxx xxxxxx vzorků x vyšetření za xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx, x xx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx potravin, x xxxxx existuje podezření, xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rizik.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx kritéria stanovená x rámci xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Definice

Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx:

x)

„mikroorganismy“ se xxxxxx bakterie, viry, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, mikroskopičtí xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, partie xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx základě nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx počtu xxxxxxxxxxxxxx a/nebo na xxxxxxx xxxxxxxx jejich xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, objemu, plochy xx xxxxxx;

c)

„kritériem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx na produkty xxxxxxx xx trh;

x)

„kritériem xxxxxxx xxxxxxxxx procesu“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx přijatelné fungování xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejímž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x souladu s xxxxxxxxxxxx právem;

x)

„xxxxxx“ xx xxxxxx skupina xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxx procesu xx xxxxxxxxx totožných xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx x xxxxx vymezeného xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx období xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 9 x 10 směrnice 2000/13/XX;

g)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ se rozumí xxxxxxxxx, která je xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx spotřebě, aniž xx xxxx xxxxx xx xxxxxxx upravovat xx xxxxx zpracovávat xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx či snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely podle xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

x)

„vzorkem“ xx xxxxxx soubor xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ a xxxxxxx způsoby x xxxxx xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxx materiálu x který/á xx xxxxxxxxxx informace x xxxxx znaku xxxxxxxxxx xxxxx xxxx materiálu x má xxxxxx xxxxxx xxx rozhodnutí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x procesu, xxxxx xxxx x xxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx, v xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx. Xxx je tomu xxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x členů xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií“ se xxxxxx získávání xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx přílohy X xxx provádění vyšetření xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxx xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx příslušná xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx založených na xxxxxxxx HACCP xxxxx x xxxxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx praxe xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx,

x)

xxx suroviny a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

aby kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přílohy XX x xxxxx xxxxxxxx, zda xxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dodržována příslušná xxxxxxxx. Xx xx xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx monocytogenes x které xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Listeria xxxxxxxxxxxxx pro veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx spolupracovat.

Xxxxxx pro xxxxxxxxx těchto xxxxxx xxxxx být zahrnuty xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Provádění vyšetření xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x příloze I.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx potraviny.

Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebude xxxxxxxx bezpečnost xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Zvláštní xxxxxxxxxx x provádění vyšetření x odběru vzorků

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, jakož x xxxxx a xxxxxx xxxxxx vzorků v xxxxxxx X se xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, pokud xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxx odběru xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx svého xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x míst x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely určené xxx kojence do xxxxx měsíců xxxx, xxxxx představují xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, musejí x rámci xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx X xxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Xx-xx účelem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx partie xxxxxxxx nebo procesu, xxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx plány xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X.

5.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odběru xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přinejmenším xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx alternativních xxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx xx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx na xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx analyty xx povoluje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Používání alternativních xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, pokud xxxx xxxx metody xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx uvedené v xxxxxxx I x xxxxx je použita xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx EN/ISO 16140 xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xxxx xxxxxxxxxx metody xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx přijatých xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx musí povolit xxxxxxxxx orgán.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x masných xxxxxxxxx xxxxxxxx ke spotřebě x tepelně xxxxxxxxx xxxxx xxxxx druhů xxxxxxxxx v příloze X, musí xxxxxxx xxxxxx těchto výrobků xxxxxxx na trh xxxxxxxx označit, xxx xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, xx je xxxxx je před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. ledna 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující xxxxxxxx

1.   Jsou-li xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedle xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezených x jejich xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xx 4 tohoto xxxxxx.

Xxxxx xxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků, xxx xxxxxxxxx opětovnému xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx mohou xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Poskytne-li vyšetření xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx I xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx příslušný xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 nařízení (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, které však xxxxxxx nejsou xx xxxxxx maloobchodu a xxxxx nesplňují kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x jiným účelům, xxx k xxxxx xxxx původně xxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx a že x tomto xxxxxxx xxxx rozhodnuto v xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x že xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx výsledky u xxxxxxxx Salmonella xxx xxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze x výrobě xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x zařízeních schválených x xxxxxxx x xxxxxxxxx (ES) č. 853/2004.

4.   X případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X kapitole 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx odchylka

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xx xxxxxxx nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx určených xx xxxxxxxx x xxxxxxx upraveném stavu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2.   Členské xxxxx využívající tuto xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx musí:

a)

zaručit, xxx xxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx označení, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx přílohy XX xxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx uvádění xx xxxxxx xxx, x xxx xxxxxxxx expedované x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze X;

x)

xxxxxxxx, aby produkty, xx xxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že je xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx důkladně tepelně xxxxxxx;

x)

xxxxxxx se, že xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 x aby xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Analýzy trendů

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vyšetření. Zjistí-li xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, podniknou xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx rizik.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx vyskytující xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a údaje x xxxxxxxxx rizik. Xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx přezkoumá x xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx 93/51/XXX xx zrušuje.

Xxxxxx 12

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. ledna 2006.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 15. listopadu 2005.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, s. 1, opraveno x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. věst. L 31, 1.2.2002, s. 1. Nařízení xx xxxxx nařízení (XX) x. 1642/2003 (Úř. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1, opraveno v Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, s. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Diskusní zpráva x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)  Úř. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, s. 33, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, s. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29. Směrnice naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/XX (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 325, 12.12.2003, x. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 55, opraveno x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, s. 206, opraveno x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)  Úř. věst. X 229, 30.8.1980, s. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)  Úř. věst. X 91, 7.4.1999, s. 29.


XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx a výrobky x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx jatkách a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy/jejich toxiny, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx se kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g (5)

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx potravina xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx masa xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 g

od 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx výrobky, vyjma xxxxxxx, u nichž výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě obsahující xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx a měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx a zelenina (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx metoda xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx přílohy

Salmonella

30

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká výživa x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 této xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. coli  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny mezi xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx X.&xxxx;xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx směsný vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

L. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, xxx potraviny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrábí, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a E. coli v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx v různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx v kterékoli jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost této xxxxxxxx určena v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

Histamin x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx tyto požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx hodnota je ≤ m;

2.

nejvýše c/n zjištěných xxxxxx xx nachází xxxx m a M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx více xxx c/n hodnot nachází xxxx m a M nebo pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Kritéria xxxxxxx výrobního procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně xxxxxxxx xxxx prasat (23)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, ovcí, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx upravená těla xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx a původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx z krku

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx cm2

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx xx limity xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx než c/n vzorků,

Po xxxxxx xxxxxxxxxx se zhodnotí xxxxxxxx posledních deseti xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx v mletém mase, xxxxxxx polotovarech x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mase (MOM):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n hodnot nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx a mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené syrovátky

E. xxxx  (33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá nejvyšší xxxxx bakterií E. coli &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx okamžiku během xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá nejvyšší xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin; xxxxx jsou zjištěny xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z pasterizované xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx sýry (xxxxxxx xxxx) vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního procesu

Zlepšení xxxxxxx výroby; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx kojenecká výživa x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx v kterékoliv jednotce xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí být xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. sakazakii x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Salmonella

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely určených xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce vzorku.

E. xxxx, Enterobacteriaceae (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) a koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae xx xxxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx více zjištěných xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx rybolovu

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (39)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x&xxxx;xxxxxxx zbavené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx korýšů x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z vařených xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx a měkkýších xx schránkami:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, ovoce a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určené k přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

2.5.2

Nepasterizované xxxxxx a zeleninové šťávy (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx v předkrájeném xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy XXX (Xxxxxxxxxxx organizace pro xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx upravených těl. Xxxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v jednotlivých xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx upraveného těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Používá-li xx pro tento xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx místo odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru vzorků xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxx, x&xxxx;xxx se xxxxxxx xxxxxx, musí xxxxx nejméně 100 xx2 na xxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném těle, xxxx vyšetřením se x&xxxx;xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně upravených xxx xxxxxxx

Xxx účely xxxxxxxxx na salmonely xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z krku o přibližné xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx vyšetření xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, pokud jsou xx šest po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů a jatečně xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx program xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxx uvedené xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li to xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, mohou xxx malé xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx v malých xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx m a M.

(2)  U bodů 1.1–1.24 se m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx odstranění X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, které jsou xxxxxxx ošetřeny v konečném xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx a nezpracované xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx semen,

u chleba, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, nealkoholických xxxxxx, xxxx, jablečného xxxx, xxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, včetně výrobků x&xxxx;xxxxx a čokolády,

u živých mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx musejí xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 KTJ/g nebude xx konci xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx se naočkuje xx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o průměru 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx před tím, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, pokud není xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx případné xxxx xxxxx a aw výrobku xxxxxxxxxx riziko xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx vyšetření partie xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx klíčení xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx provést xx fázi, xxx xxx předpokládat xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zjištění xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Hennekinne xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx fekální kontaminace.

(15)  Směsný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx odebrat jednotlivé xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx případě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx xx má xx nebezpečnou považovat xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Valle X., Bouquelet X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved xx xxxx decomposition. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx G., Xxxxxx C., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx plaice (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx merlangus). J. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(20)  n = počet xxxxxxxx tvořících vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx odebrané xxxxxxxxxxxx metodou. Denní xxxxxxxx logaritmická hodnota xx xxxxxxxx xxx, xx se nejprve xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, a poté xx xxxxxxxx průměr těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx se xxxxx x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx odběru vzorků, xxxxx jsou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s nízkým xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (MOM) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx M.

(31)  Použije xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(32)  Kritérium xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zpracování x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(34)  U sýrů, které xxxxxxxxxxx xxxx E.coli, xx xxxxx bakterií X.xxxx obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, u nichž xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti příslušných xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx nepředstavuje riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.


XXXXXXX II

Xxxxxx xxxxx xx. 3 odst. 2 xxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, možností xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx dotčených mikroorganismů, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Xx-xx to xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx zahrnovat:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx mikroorganismy x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke stanovení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx růst xxxx přežít x xxxxxxxx xx xxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx podmínek skladování,

xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek distribuce, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx přítomny.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a podmínkami xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.