Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 15. xxxxxx 2017

x xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx žádosti o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1308/2013 (Xxxxxxx (XXXX))

(2017/C 194/06)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na čl. 97 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Španělsko x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 předložilo xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x zjistila, že xxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 nařízení (EU) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

X xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx námitek v xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxx být x Úředním věstníku Xxxxxxxx unie zveřejněna xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Žádost x xxxxx specifikace názvu „Xxxxxxx“ (XXXX) podle xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx uvedena v xxxxxxx tohoto rozhodnutí.

V xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 se xxxxx vznést xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu dne 15. června 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

„XXXXXXX“

XXX-XX-X0044-XX03

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 31. xxxxx 2015

Žádost x změnu xxxxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Článek 105 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 – Xxxxx, xxxxx xxxx menšího xxxxxxx

2.   Xxxxx x xxxxxx xx xxxxx

2.1.   Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xx vývoj xx xxxx x xxxxx, na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx obsahem alkoholu x xxxx x xxxxxx odrůd xxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx místním xxxxx x podnebí.

Kromě xxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x mladých xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx vínech, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx „Roble“ x xxxxxxx polosuchých, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx vín, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx druhů xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 9 %.

X ohledem na xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x rámci označení xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jakostních xxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx a xxxx xxxxxxxxx chráněné xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx.

Xxxxx xx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vín x xxxxxxxxx xxxxxx Almansa.

2.2.   Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

V případě xxxxxxx xxxxxx vína, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x dubových xxxxxx x xxxxxx vína xxxx „Crianza“ xx xxxxxxxx maximální xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx výnos xx xxxxxxx. Výnos xx xxxxxxx se xxxx x xx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

X případě xxxxxxx růžového vína xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx macerace, xxxxx při výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx macerace, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx macerace x xx xxxxxx xxxxxx. Tak xx xxxxxxxx xxxx, aby xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x příliš xxxxx xxxxxx, byla xxxxx xxxxxxxx a obtížně xxxxxxxx.

X jakostních xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxx xx xxxxx, xx xxxxxxxx šumivá xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxx C xxxxxxx XX nařízení (XX) x. 606/2009. Xxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx x tato xxxx. Kromě xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x čl. 66 xxxx. 4 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 607/2009.

2.3.   Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxx xx požaduje xxxxxx xxxxxx vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxx 1975 (xxxxx x. 16414 xx xxx 19. xxxxxx 1975, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx rada) xx xxxx 2006 (xxxxx Xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxx ze dne 1. února 2006, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxxxx specifikace xxx x označením původu Xxxxxxx) byla xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx. X xxxx 2006 se xxxxxxx xxxxx těchto vín xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Současná xxxxxxxx zeměpisné oblasti xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxx x neodpovídá xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX Xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx CHOP Almansa, x proto by xxxx být xxxxxxxx xx specifikaci. Navrhovaná xxxxx zabrání x xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxx a xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx chráněného xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx Rubio

Xxxxxxxxxx

Hoya Gonzalo

Xxxxxxx

území xxxx Xxxxxxxxxx odpovídající xxxxxx Xxxxxx xx Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx komunikací AB-402 (xxxx Xxxxx–Xxxxx xx Xxxxxx), xxxxx sousedí xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxx Xxxxx x xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxxx x Xxxx Gonzalo.

Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x porovnatelnými xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx požadovanými xx specifikaci xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx pro xxxxxx xxxxxx vín xxxx xxxxx 2006.

2.4.   Odrůdy xxxx

Xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxxx „Xxxxx Xxxx“ (xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx), xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx od roku 2000 x xxxxxxxx xxxxxxxx vína s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxx označení Xxxxxxx.

2.5.   Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx šumivé xxxx.

Xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx oblasti, xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx révy x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx původu xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxx vyžadovanou xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx.

2.6.   Xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů

Xxxxx se xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx údaje xxxxxxxxxxx xxxxxx CHOP Xxxxxxx.

XXXXXXXX XXXXXXXX

1.   Xxxxx

Xxxxxxx

2.   Xxx zeměpisného xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx výrobků x révy xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Xxxxx xxxx

Xxxxx xxxx – xxxx x xxxxxx, suchá

Bílá xxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, sytě žlutou xxxxx a xxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx, xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx. Mají pestrou x ovocnou xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových)

11,5

Xxxxxxxxx celková kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x miliekvivalentech na xxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

180

Xxxxx xxxx – xxxx x xxxxxx, polosuchá, xxxxxxxxxx x sladká

Xxxxx xxx x xxxxxx xxxxxx x vůni, xxxxxxxx se suchým xxxxx xxxx xxxxxx.

Pokud xxx o xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx vinné na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

180

Xxxx xxxx kvašené x xxxx x xxxx víno xxxx „Xxxxxxx“

Xxxxx xxx x xxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx tóny.

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx mají xxxxx x xxxx. Xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xx xxxxxxxx, na xxxxxx sladká, s xxxxxxx dochutí x xxxx xxxxxxxx dřeva.

Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

11,7

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

180

Xxxxx xxxxxxx víno x červené xxxx xxxx „Xxxxx“, suchá

Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx/xxxxxxxxx červenými x/xxxx xxxxxxxxxxx odstíny. Xxxxxx vynikající úroveň xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x uchovávání. Xxxx xxxx mají xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx představují xxxxxxxx xxxx se xxxxxxx intenzitou.

Xxxxx xx x vína s xxxxx, xxxxx, s xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

12

Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 g/l, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

11,7

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

150

Mladé červené xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx „Xxxxx“ – xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx xxx x xxxxxx xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx odrůdy.

Xxxxx xxx x chuť, xx xxxxxxxx x xxxxxxxx obsahu xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx cukru.

Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

11,7

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

150

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“, „Xxxxxxx“ x „Gran Xxxxxxx“

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx barvu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Barva xx xxxxxxx xxxx středně xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxx kořeněných xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx. *Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 15 xxx/x x xxxxxxxxxxxxx xxx.

Všeobecné analytické xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx celková kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

16,7

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

150

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx vín x lesklými xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x v xxxxxxx xxxxxxxx xxx s xxxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx x xxxxxx aroma, xxxxxxxxxx x případě xxx „Xxxxxxx“. Vyvážená, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

11

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

13,3

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

185

5.   Xxxxxxxxxx postupy

a.   Základní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx alkoholového kvašení xxxx xxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukrů; vhodná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit 20 °X x xxxxxxx xxxxxx xxx, 25 °X u xxxxxxxx xxx x 28 °X x červených xxx. Kvašení xxxx xxx přerušeno x xxxxx zachování zbytkového xxxxx, nebo se x xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx slazení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx výroby.

Vína mohou xxxxxx procesem zrání, xxxxx v xxxxxxx xxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx 18 xxxxxx, x xxxxxxx vín xxxx „Reserva“ 24 xxxxxx x v xxxxxxx vín typu „Xxxx Xxxxxxx“ 36 xxxxxx. Xxxx jsou x dubového dřeva x objemu 330 xxxxx.

Xxxxxxxx šumivá vína xxxx splňovat požadavky xxxxxxx XX xxxxxxxx (XX) x. 606/2009.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

7 860 xx hroznů xx xxxxxx

Xxxxxx bílých xxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

55 hektolitrů xx xxxxxx

Odrůdy červených xxx pocházející z xxxx střižené xx xxxxx poháru

6 430 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

45 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx střižené xx xxxxx xxxxxxx

11 430 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx bílých vín xxxxxxxxxxx x révy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxxxx červených vín xxxxxxxxxxx x révy xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx

10 000 xx hroznů xx hektar

Odrůdy xxxxxxxxx xxx pocházející x xxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx

70 hektolitrů xx xxxxxx

6.   Vymezená oblast

Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx, které se xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxx Rubio, Xxxxxxxxxx, Hoya Xxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxx ohraničená xxxxxxxxx xxxxxxxxxx XX-402 (xxxx Xxxxx–Xxxxx xx Xxxxxx), xxxxx sousedí na xxxxx straně s xxxxxx Pétrola x Xxxxxx Xxxxx a xx druhé stane x xxxxxx Bonete, Xxxxxxxxxx a Xxxx Xxxxxxx.

7.   Xxxxxx moštové xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxx

1.

Podrobné xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxxx oblast xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx hraničící x xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx královstvím xxxxxxxxxxxxxxx koridoru Xxxxxxx. Xxxx xxxxx xx xxxxxx staletí xxxxxxxxxx xxxxxxx území španělské Xxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxx. Hlavním xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx od 400 xxxxx (x xxxxxxxx xxxx Fuente Xx Xxxxxxx) xx 700 xxxxx (x xxxx Xxxxxxx) xxx hladinou xxxx, xxxxxxx obě xxxx jsou xx xxxx xxxxxxxx xxxxx 15 xx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx střídají x xxxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxxxx xx jaře x xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx 250 xx ročně.

Xxxx xx xxxxxx bohatá xx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxx oblasti x xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x větší xxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx jde x xxxx úrodné půdy x nízkým xxxxxxx xx hektar.

Xxxx, které xxxxx oblast xxxxxxxx xxxxxx Almansa, xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxx x 26 000 xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx 1966.

2.

Informace x jakosti xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx kontinentální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s označením xxxxxx Almansa xxxxx x xxxx úrodnou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 4 500 xx xx xxxxxx. Tento nízký xxxxx na jeden xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vín. Xxxx xxxxx xxxxxxxxx výšce xx během zrání xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx inverze. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvalitních vín.

3.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx oblasti x xxxxxxx xxxx

Oblast xxxxxxxx vína s xxxxxxxxx xxxxxx Almansa xx nachází x xxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx. Xxxxx xxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx 250 xx xx xxx. Malý xxxx srážek, xxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx získávat xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx a suchými xxxxxx x horkými xxxx, jakož x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxx x vinařská xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx představují xxxxxx xxxxxxxx pro produkci xxxxxx x požadovanou xxxxxxxx x ideální xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx vín.

2.

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx vína xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo výlučně xxxxxxxxxx prostředím

Malý xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, což dodává xxxxxxxxx xxxxxxx vínům x xxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx plnost x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx jemných x xxxxxxxxxx bublinek.

3.

Xxxxxxxx souvislost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx dané xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx x půdy xxxxxx xx xxxxxxx umožňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, jakož i xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jakostní xxxxxx vína x xxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu.

9.   Další xxxxxxxx podmínky

Xxxxxx xxxxx:

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxx podmínek:

Aby xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x jedinečnou xxxxxx, xx xxxxx, xxx xxxxxxx 86 % xxxxxx xxxxxxxxx z xxxx xxxxxx x xxx xx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxx.

10.   Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx://xxxxxx.xxxx.xx/xxxxxxx/xxxxxxx/xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx/xxxxxxxx_xxx/xxxxxxx/20131202_XXXXXX_XXX_XXXXXXX.xxx