PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 21. xxxxx 2017
x xxxxxxxxxx jednotného xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx
(Xxxxxxxxxx Xxxxxxx (CHOP))
(2017/C 278/06)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx unie,
s xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx stanoví společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx nařízení Xxxx (XXX) č. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxx x Nizozemsko xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ v xxxxxxx x hlavou XX xxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 uvedeného xxxxxxxx xxxx splněny. |
(3) |
Aby xxxx xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx by být x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 xxxx. d) xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxx xxxxx předběžného xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx žádosti o xxxxxxx názvu „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“, |
XXXXXXXX TAKTO:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx dokument xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx názvu „Maasvallei Xxxxxxx“ (CHOP) xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx rozhodnutí.
V xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx zveřejněním xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Bruselu xxx 21. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, s. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXXX XXXXXXX“
PDO-BE-02172
Datum xxxxxx žádosti: 12. xxxxxx 2016
1. Xxxxx, xxxxx xx být xxxxxx
Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
CHOP – xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx výrobků x xxxx vinné
1. |
Víno |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxx
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Barva: xxxxx xxxxxxx.
Xxxx: aroma xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx.
Chuť: xxxx, xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vína x láhvi. Xxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx také udržují xxxx kyselost, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx vína.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxx ovocná xxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 g/l, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Auxerrois
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: světlá (xxxxxxxxx xxxxx) a xxxxx.
Xxxx: xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, někdy xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx kyselostí. Xxxx xxxx ovocná, x xxxxxxxx jablek x hrušek.
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xxxxxxx intenzivní x dlouhý, xxxxxxxx x důsledku xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Chardonnay
Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Barva: xxxxx, xxxxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx (xxxxxx dřeva).
Xxxx: xxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx citrónu, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx batonáže).
Chuť: suchá. Xxxxx x ústech xx xxxxx – xx xxxxxxx xx xx xxxxxxxx vjem. Xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, ale xxx dozrávání x xxxx xxxxx nabýt xxxxx, intenzivnější a xxxxxxx xxxxx. Xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx štěrk x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. „Xxxxxxx“ ve xxxxxx umocňují především xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na litr |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxxx
Xxx xxxx kategorii vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze popsat xxxxx:
Xxxxx: sytá tmavě xxxxxxx.
Xxxx: Dornfelder má xxxxxxxxxx xxxxxx aromata: xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx xxx.
Xxxx: převážně xxxxxxx xxxxxx chuť. Pro Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velmi xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx
Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřená x gramech kyseliny xxxxx xx litr |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxüxxxxxxxxxx
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: Xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx: Xxxx zahrnuje xxxxxx xxxxxxxx aromat. Xxxxx xx x xxxxxx x komplexní xxxx x xxxxxxxxx xxxx exotického xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx. Často xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x zralého xxxxx.
Xxxx: Xxxx xx xxxxxxxx plnost x xx dobře xxxxxxxx xx střídmými xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, často x aromatem xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % objemových) |
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Minimální xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
Maximální obsah xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx bílé)
Pro xxxx xxxxxxxxx vína jsou xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, které xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxx xxxxx.
Vůně: xxxxxx x tóny xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx Limburg x xxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx plnou xxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, které xxxx xxx oblast Xxxxxxxxxx Xxxxxxx typické.
Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti
Maximální celkový xxxxx alkoholu (v % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
9,5 |
Minimální xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, vyjádřená v xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr) |
|
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxx tuto xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxx: čistá x xxxxxxxxxxx aromatem žlutých xxxxxx, xxxx (někdy xxxxxx) x otevřeným xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx aromatem.
Xxxx x xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxxxxx mezi xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Pro xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:
Barva: xxxx, xxxxxx a xxxxxxx, x to xx rubínové xx xx barvu xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: xxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx, x xxxxxxx ovocnými xxxxxxx xxxxxxxx, malin, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxx: xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx „xxxxxxxx“ oblasti Xxxxxxxxxx Limburg. X xxxxx může xxxxxxxx xx 10 xxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxx intenzivní x dlouhý.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Minimální celková xxxxxxxx |
4,5 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech na xxxx) |
|
Xxxxxxx
Xxx tuto kategorii xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx takto:
Xxxxx: xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxx xxxxx.
Xxxx: xxxxx xxxxx s intenzivní xxxx xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx) x xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x s xxxxxxxx citrusů.
Chuť: xxxxx x xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxx vínu xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x náznakem xxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx aroma xxxxxxxxx x xxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: intenzivní a xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
|
Minimální xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Maximální xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Siegerrebe
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: xxxxxx žlutá.
Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vlastnostmi xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx Angevine a Xxxüxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxx více xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příchutě x xxxxxxxxx, x nichž xx xx zkušenosti xx, že nejsou xxx výrazné v xxxxxx vinařských xxxxxxxxx.
Chuť: xxxxx xxxxxxx kyselin x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Další xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti
— |
Pokud xxx x čerstvé xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxxxx přirozený xxxxxxxx xxxxx alkoholu zvýšit, x xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x 2,5 % obj. |
— |
Xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx kvašení. Xx 15. xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx xx 1 x/x, vyjádřeno jako xxxxxxxx xxxxx, tj. 13,3 xxx/x. |
— |
Xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxx minimální a xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx, jež xxxx stanoveny x xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 x nařízení (XX) č. 606/2009 xxxx případně ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
— |
Xxxxxxxx xx možná, xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx. |
5. Enologické xxxxxxx
a. Základní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nerezových xxxxxxxx x/xxxx v xxxxxxxx xxxxxx.
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Acolon, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx B, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) B, Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx) X, Ryzlink X x Xxxxxxxxxx Xx.
75 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) B, Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxxxx B x Xxxxxxxxxx Xx.
10 750 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxxx X
90 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxxx X
12 850 xxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxx
Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx) X
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré) X
8 600 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx určená xxx xxxxxx xxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx je xx xxxxxxxx xxxx A, xxxxxxx se xx xx zeměpisné xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx řeky Maas x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
— |
Xxxx x xxxxx x Xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx x Lanaken. |
— |
V Xxxxxxxxxx: Xxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxx, Xxxx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Roermond, Xxxxxxxx x Leudal. |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 155,09 km2.
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxxxx X |
|
Xxxxxx |
|
Xxxüxxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx Xx |
|
Xxxxxxx X |
|
Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx) X |
|
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé) G |
|
Xxxxx Xxxxx (Rulandské bílé) X |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Místo
Xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxx (části, xxxxx xx značné xxxx xxxxx xxxxxxxx hranici xxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxx ze silné xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx přesunula x xxxxxx Xxxx x Xxxxxx. Vrstva xxxxxx xx 5 až 15 metrů silná. Xx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx jílu, díky xxxxx xx Maasvallei xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx. X historického x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx rychle xxxxxxxx v xxxx, xxx byla xxxx Xxxx ještě xxxxxxx. Xxx xxx umožněn xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx například Xxxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
X xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxx x xxxxxx xxxxxxx: Xxxxxx, Xxxxxxxxx B, Xxxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) B, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré) X, Xxxxxxx B x Xxxxxxxxxx Xx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x štěrkového podloží, xxx je xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx souvislosti, rovněž xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx odrůdových vín.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx vína xx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vína xx xxxx opatství. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx spjato s xxxxxxxx (včetně „Xxxxxxx“ [xxxx]), xxx svědčí x historii pěstování xxxx v této xxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx z důvodů, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx Xxxxx získal xxxxxxx xxxxxx alodu x nakonec hlavního xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx „xxxxxxx“, „xxxxxxxxxxxxxx“ apod. xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pěstování révy. Xx xxxxxx xxxxx x legenda x 8. století o „xxxxxx zázraku“ xx xxxxx Xxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx x xxxx lze xxxxxx x xxxx xxxxxxx Maasvallei.
Xxxxxxxx souvislost: xxxxxxxx/xxxx
Xxxxx x xxxx Xxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx písku x xxxxxxx. Xxxx směsici xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x půdu, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx minerální xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx-xxxxxxx půda, která xx xxxxxxx xx xxxxxxxx vrstvě, xx xxx xxxxxx váhu, xxxxxxx, bohatost x xxxxxxx paletu xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxxxxxxx xx štěrko-kamenitém podkladu xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vrstvou až xx úroveň xxxxxxxx xxxx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx minerálů, xxxxx xxxxx dodávají xxxxxx xxxxxxxx xxxx.
Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxx
Pomalé xxxxx x charakteristickém xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx níže. Kyseliny xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx hrozny xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx pro xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Planina Xxxxxxxx xxxxxx oblast Xxxxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx srážkami x xxxxxxxxx xxxxx, x xxxx teplejší x xxxxx prostředí. Xxxx x xxxxx vytvořených xxxxxx štěrku pomáhá xxx xxxxxxxx xxxxxxx x zajišťuje vynikající xxxxxxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxxxxx toho xxxxxxxx xxxxx, což xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxx, kyseliny x aromata.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx
Xxx již xxxx uvedeno, x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Limburg xx réva xxxxxxx xxx xxxxxxx staletí. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx činnost člověka, x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx. Xxx se xxxx x CHOP xxxxxxxx od vín x XXXX x xxxxxx xxxxxxxxxx. Je xx xxxxxxxxx tepelnou xxxxxxx, xxxxxx poskytuje xxxxxxxx vodní xxxxxx xxxx Xxxx x xxxxx xxxxxx Maasplassen, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx námraz x na podzim xxxxxxxxx xxxxx teploty, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x kontrolované zrání xxxxxx. Zajišťuje xx xxx xxxxxxxxxx chuti xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx xX, xxxxxxxx x obsah xxxxx.
Xxxx přirozené xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx v xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx dané xxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx podmínky
Xxxxx
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20BOB%20Maasvallei.pdf
xxxx://xx.xxxxxxxxxx.xx/xx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-xxx-xx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx