Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 21. xxxxx 2017

x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie

(Maasvallei Xxxxxxx (XXXX))

(2017/X 278/06)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx produkty x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x zejména xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx x Nizozemsko xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx názvu „Maasvallei Xxxxxxx“ x xxxxxxx x xxxxxx XX xxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxxx x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 odst. 1 a v xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splněny.

(3)

Aby xxxx možno x xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (EU) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx vnitrostátního xxxxxx týkajícího xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx dokument xxxxx čl. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 a xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx „Maasvallei Xxxxxxx“ (XXXX) xx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx zveřejněním xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx podat xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvu xxxxxxxxx v prvním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx dvou měsíců xx xxxx xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu dne 21. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MAASVALLEI XXXXXXX“

XXX-XX-02172

Xxxxx xxxxxx žádosti: 12. xxxxxx 2016

1.   Xxxxx, který xx xxx zapsán

Xxxxxxxxxx Xxxxxxx

2.   Xxx zeměpisného označení

XXXX – chráněné xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx výrobků z xxxx xxxxx

1.

Víno

4.   Popis xxxx (xxx)

Xxxxxx

Xxx tuto kategorii xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Barva: tmavě xxxxxxx.

Xxxx: aroma xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxx: xxxx, xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Limburg xx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx soulad xxxx xxxxxxxxxxxx, ovocem x hloubkou xxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx

Xxx xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: xxxxxx (citrónově xxxxx) x xxxxx.

Xxxx: xxxxx zralých žlutých xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx: suchá, x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx jablek x hrušek.

Xxxxxxx dozvuk: Xxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxx je x xxxxxxx ročníků xxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx globálního xxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroklima.

Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx

Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xxx xxxxxx xxxxx:

Barva: xxxxx, xxxxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxx).

Vůně: velmi xxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxxx, meruňky, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx aromat (x xxxxxxxx batonáže).

Chuť: xxxxx. Xxxxx v xxxxxx xx různý – xx trpkého až xx xxxxxxxx vjem. Xxxx jsou xxxxxx x elegantní, xxx xxx dozrávání x xxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx chuti. Vínu Xxxxxxxxxx xxxxxx štěrk x xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx. „Terroir“ xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Chuťový xxxxxx: xxxxxxxx podloží tvoří xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerální xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx charakteristické odrůdy, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: sytá xxxxx xxxxxxx.

Xxxx: Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxx xxxxxx amarena, xxxxxxxxx a xxxxx xxx.

Xxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx chuť. Xxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxx třísloviny.

Chuťový xxxxxx: odrazy xxxxxx xxxxxxxxxxxx čichového xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin (x miliekvivalentech na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxüxxxxxxxxxx

Pro xxxx kategorii xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: Víno má xxxxxxxxxx žlutý xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx: Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx s výraznými xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Často xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x zralého xxxxx.

Xxxx: Xxxx má xxxxxxxx xxxxxx a xx xxxxx vyvážené xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx jsou xxx xxxxxxx xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx dozvuk: xxxxxx celého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, často x xxxxxxxx lékořice.

Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx bílé)

Xxx xxxx xxxxxxxxx vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xxx xxxxxx takto:

Barva: xxxxxx žlutá barva.

Vůně: xxxxxx s tóny xxxxx hrušky x xxxxxxxx xxxxxx.

Chuť: mineralita xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.

Chuťový xxxxxx: xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx kyselinami x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx pro xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Pinot Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx jsou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xxx popsat xxxxx:

Barva: xxxxx žlutá s xxxxxxxxx řetízkem xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx: čistá s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx (xxxxx xxxxxx) a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x křemene x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Chuť x chuťový xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx oblast Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx, xx kterém následuje xxxxxx chuťový xxxxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, vyjádřená v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Barva: xxxx, růžová x xxxxxxx, a to xx xxxxxxxx xx xx xxxxx granátového xxxxxx.

Xxxx: vína xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx, x xxxxxxx ovocnými xxxxxxx brusinek, xxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx: xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx výbornou xxxxxxxxxx x typickým xxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx. V xxxxx xxxx xxxxxxxx xx 10 xxx.

Chuťový xxxxxx: xxxxx intenzivní x xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxx

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx jsou charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Barva: xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxx xxxxx.

Xxxx: velmi xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (broskví) x xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx: xxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx dodává xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x náznakem xxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxxx

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxx.

Xxxx: xxxxx aromatické xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mateřských xxxxx Xxxxxxxxx Angevine x Xxxüxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxx umocněny xxxxxxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Limburg prostřednictvím xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxx xx ze zkušenosti xx, že xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx oblastech.

Xxxx: xxxxx spojení kyselin x xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnosti

Pokud jde x čerstvé xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xx xxxxxxxx x zemědělském xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx objemový xxxxx alkoholu xxxxxx, x xx přidáním xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Celkový xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx maximálně o 2,5 % obj.

Xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx v moštu x xxxxxx xxxx, x něhož xxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

Xx 15. xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx snížení xxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx xx 1 x/x, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxx, tj. 13,3 meq/l.

Xxxxx není xxxxxxxxxx jedna x xxxxxx vlastností, xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx hodnoty xx xxxxxxxx hodnoty, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 a xxxxxxxx (XX) x. 606/2009 xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxx, ale xxxxx se spíše x xxxxxxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxxxx vína s xxxxxxxx teploty xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nerezových xxxxxxxx x/xxxx x xxxxxxxx sudech.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx, Xxxxxxxxx B, Xxxxxxxxxx X, Gewürztraminer X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) B, Pinot Xxxx (Rulandské xxxx) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Rs.

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Acolon, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxxxx X x Siegerrebe Xx.

10 750 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx X

90 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx N

12 850 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx) X

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) N

8 600 xxxxxxxxx hroznů xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx určená xxx výrobu xxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx ve xxxxxxxx zóně X, xxxxxxx xx xx xx xxxxxxxxx střední xxxxxx xx xxxx xxxxxxx řeky Xxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti Xxxxxxx, které jsou xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Obce x xxxxx x Xxxxxx: Xxxxxxx, Maaseik, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx.

V Xxxxxxxxxx: Xxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxx, Xxxx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx x Leudal.

Rozloha xxxxxxxx oblasti xxxx 155,09 km2.

7.   Hlavní xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X

 

Xxxxxx

 

Gewürztraminer X

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx Rs

 

Ryzlink X

 

Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx) N

 

Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx šedé) X

 

Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Místo

Xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxxxxx x údolní nivě xxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxx (xxxxx, xxxxx xx značné xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx a Xxxxxx). Xxxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx přesunula z xxxxxx Xxxx x Xxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx 5 xx 15 xxxxx xxxxx. Xx štěrku xx xxxxxxx xxxxxxx silná xxxxxx jílu, díky xxxxx je Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx region xxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxx xxxx xxxx Xxxx ještě xxxxxxx. Xxx byl xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx například Xxxxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx.

Xxxxxxxxx odrůdy xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxx x mírném xxxxxxx: Xxxxxx, Xxxxxxxxx B, Xxxxxxxxxx B, Xxxxxxxxxx X, Gewürztraminer B, Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) B, Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx šedé) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Xx. Xxxxxxxxxx xxxxxx charakteristického xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x typické xxxxx xxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxxx určené x výrobě vína xx x raném xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx podél xxxx Xxxx. V historických xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vína xx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx pojmenování xxxx xx xxxxxx s xxxxxxxx (včetně „Wingerd“ [xxxx]), což xxxxxx x historii pěstování xxxx x xxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx x důvodů, xxxx klášter vznešených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx hlavního xxxxxxxx. Mnohá pojmenování xxxx, xxxx xxxxxxxxx „xxxxxxx“, „xxxxxxxxxxxxxx“ apod. xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pěstování xxxx. Xx zmínku xxxxx x xxxxxxx x 8. století x „xxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxx Xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxx x víně xxx xxxxxx v celé xxxxxxx Xxxxxxxxxx.

Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxx/xxxx

Xxxxx x xxxx Xxxx se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxx druhů xxxxxx xxx x xxxx, xxxxx xx velmi xxxxxx na xxxxxxxx, xxx xx projevuje xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx-xxxxxxx xxxx, která xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx příchutí. X hroznů xxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx chutí. Kořeny xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vrstvou xx xx xxxxxx podzemní xxxx, kde xxx xxxxxx většinu xxxxxxxx, xxxxx vínům xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx x charakteristickém xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, která xx xxxxxxx xxxx. Kyseliny xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx pomalu xxxxxxxx x dosáhlo xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx kryté, x xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx. Xxxx x jezer xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx teploty x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxxxx souvislost: xxxxxx xxxxxxxx

Jak xxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx staletí. Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tuto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx člověka, x xx xxxxxxx xxxxx štěrku x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx. Tím xx xxxx s CHOP xxxxxxxx xx xxx x XXXX x xxxxxx xxxxxxxxxx. Xx xx xxxxxxxxx tepelnou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx Maas x xxxxx jezera Maasplassen, xxxxx snižuje xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x na podzim xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx zásadní xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x kontrolované xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jde x hodnotu xX, xxxxxxxx a xxxxx xxxxx.

Xxxx přirozené xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx v rámci Xxxxxx xxxxxxxxx, a xxxx důležité pro xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Žádné

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20BOB%20Maasvallei.pdf

xxxx://xx.xxxxxxxxxx.xx/xx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-xxx-xx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx