XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495
xx xxx 23. xxxxx 2017,
kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx jde x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
(Text s xxxxxxxx xxx XXX)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Komise (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004. |
(2) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx udržet xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(3) |
„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (ECDC) uvádí, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx u lidí v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx. |
(4) |
X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatek v roce 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx srovnatelné xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx kontaminována x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné rozdíly. |
(5) |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % lze xxxxxxx xxxxxxx populaci kuřat. |
(6) |
Vědecké xxxxxxxxxx úřadu EFSA xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx řetězci drůbežího xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxx xxxx brojlerů x xxxx xxx 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx. |
(7) |
V roce 2012 zveřejnil úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, který xx zásadní význam x xxxxxxxx veřejného xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx. |
(8) |
Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx. |
(9) |
Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx během postupu xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacteru, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(10) |
Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se zdá, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx tom, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prostřednictvím by xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx úroveň ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx čl. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (ES) x. 2073/2005. |
(11) |
Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx metodou xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxx tytéž vzorky xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách a krmivech xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. |
(13) |
Xx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. |
(14) |
Nařízení (XX) x. 2073/2005 by proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(15) |
Opatření stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Použije xx xxx dne 1. xxxxx 2018.
Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné ve xxxxx členských xxxxxxx.
V Bruselu xxx 23. srpna 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).
(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2016;14(12):4634.
(4) EFSA Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.
(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.
(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.
(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.
(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx
XXXXXXX
Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx mění xxxxx:
1) |
X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 mění xxxxx:
|
2) |
X xxxxxxxx 3 se xxxxx 3.2 nahrazuje xxxxx: „3.2. Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx a masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx v normě XXX 17604. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx vzorků se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech. Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx každého jatečně xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 xx2. Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx k jatkám x xxxxxxxx xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx k dispozici, avšak xxxxxxx musí xxxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx zahrnou xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, co se xxxx salmonel, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx xxxxx, že xxxx xxxxx pozitivní xx Salmonella xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x je zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, aby byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x xx xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Za účelem xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx před přidáním xxxxxx předehřeje na xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo pulsifier xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xx zabrání tím, xx se ze xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní co xxxxxxx vzduchu. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 kapitoly 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, odeberou xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx z 20 jatečně xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před vyšetřením xx ze xxxxxx xxxx z krku alespoň xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx původem x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx xxx xxxxx 5 × 35 x xxxxxx, které xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Campylobacter). Vzorky xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx stanovené x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2. Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, než xxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx vzorků xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx s kůží musí xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, i tenký xxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx bez xxxx xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx kůže musí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k jakékoli xxxx jsoucí k dispozici, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené maso xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírají vzorky xxx mikrobiologické vyšetření xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxxxx každého xxx x xxxxx. U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx X. xxxx a na počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx odstavci. Četnost xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel. X xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx účely vyšetření xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, jestliže xx xxxxxxxx této xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx xx xxxx xx základě analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx a schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx vyňaty.“ |