Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 uvedeného nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a ohnisek xxxxxx vyvolaných xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským úřadem xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) a Evropským střediskem xxx prevenci a kontrolu xxxxxx (XXXX) uvádí, xx kampylobakteróza lidí xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – každoročně xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxxx xxxxxxxxxx průzkumu xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx průzkum xxx proveden na xxxxxx jatek v roce 2008 x xxxx cílem xxxx získat xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů x Xxxx. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx značné xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska úřadu XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí v souvislosti x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx a 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v celém xxxxxxxxxx xxxxxxx drůbežího xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx možností xxx kontrolu xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně xxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx snížení xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx možné xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx než 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 XXX/x, x xxxxxxxxxx, že vzorky xxxx z krku a kůže x xxxxx vykazují xxxxxxx xxxxxxx úrovně xxxxxxxxxxx.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil úřad XXXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx pro veřejné xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx kontroly xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, aby xx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrolních opatření xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx brojlerů x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nákladů x xxxxxxx xx, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx brojlerů xx xxxxxx z možností, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí xxxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx kritéria.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolou. Xxx xx zajistilo xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx toho xxxxxx x xxxxxxxxx opatření xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx zdá, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx významným rizikovým xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx bezpečnosti xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xx se xxx zvážit xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx bylo této xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx poskytuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx snížila xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxx xx xx plán xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx vzorky xxxx z krku, xxxxx xxxx použity xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kvantifikace Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxx referenční xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx dostatek času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 by xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx x xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx ode dne 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)  EFSA Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán odběru xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

n

x

m

X

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx čarou 2 xx nahrazuje xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx oddíl 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx maso k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx z jatečně upravených xxx skotu, prasat, xxxx, xxx a koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx, jsou xxxxxxxxx x xxxxx ISO 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Při xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Vyberou xx xxxxx, u nichž xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx odebírány x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jatka xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxx, rovněž xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Vzorky musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xx odběru xxxxxx budou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude prováděn xx xxxxxxx rizik.

Xxxxx xx svých plánů xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx Salmonella enteritidis xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx se při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 15 xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Vzorky xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx kratší než 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx x xxxxxxxxx 26 g xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxxx v homogenizátoru xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx minuty. Xxxxxx xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx suspenze xx xxxxxxx xx prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx a 1 ml x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx x xxxx alespoň xxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 35 x. Xxxxxx xxxx x xxxx xxx tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 x xx xxxxxxx pro ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, než xxxx jatečně upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx vzorků xx stejné partie x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 g. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a v případě, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx xxx kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx plátek xxxx plátky z povrchu xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx k dispozici, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků u jatečně xxxxxxxxxx těl, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělené xxxx xxxx čerstvé drůbeží xxxx, odebírají vzorky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx každý týden xxxx, xxx se xxxxxxxxx pokrytí každého xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx úředně xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx odběr vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx snížit, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx xx schválení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sezónních xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, x xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“