Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o hygieně potravin (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vzhledem x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx s cílem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx zpráva Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx zoonóz, xxxxxxx zoonóz a ohnisek xxxxxx xxxxxxxxxx původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx střediskem xxx xxxxxxxx a kontrolu xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx nejčastěji hlášenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx proveden na xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, že jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx státy a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska xxxxx XXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx zveřejněno x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % xxxxxxx kampylobakterózy x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx přičíst xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx EFSA xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, jež xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx dopad xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx. Xxxx XXXX odhaduje, xx xx xxxx možné xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx z krku x xxxx x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx vědecké xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx xxx veřejné xxxxxx, jimiž xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Campylobacter xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx upravit xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx, aby se xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx v případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xxx snížení výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx fázích xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Hlavním závěrem xxxx analýzy xxxxxxx x xxxxxxx je, že xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hospodářství.

(10)

Kontrola Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxx závisí xx tom, jak xxxxxx xxxx opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx krocích, xxxxx prostřednictvím by xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx státech, xxx xxx bylo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx flexibilitu, xxxxx xxx x xxxxxxx přísnějšího xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx takové xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx referenční kritérium xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx se plán xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx zkušební metodou xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx tytéž vzorky xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx výrobního procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a krmivech xx mezinárodní norma XX ISO 10272-2. Xxxx xxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx kritéria pro Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx stávajících xxxxxxx novým xxxxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I nařízení (XX) x. 2073/2005 se mění x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Použije xx ode xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

předseda

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Komise (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)  https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/biosafety_food-borne-disease_campy_cost-bene-analy.pdf


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx se mění xxxxx:

x)

xxxxxxxx se nový xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

x

x

X

„2.1.9

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Campylobacter spp.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Od 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti v hospodářstvích xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx xxx xxxxx 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx m xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Interpretace výsledků xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx je nejvýše x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx &xx; m.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Odběr xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx oddělované xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, výběr míst xxxxxx vzorků x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Xxx xxxxxx xxxxxx pro vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla. Destruktivní xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel nedestruktivní xxxxxx, musí plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl drobných xxxxxxxxxxx) xx jedno xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx činit alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx těle, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx a čerstvého xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x xxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx ta, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a zabývají xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jatek, rovněž xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx musí xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx s kůží x xxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx do odběru xxxxxx xxxxx zahrnuty xxxx části drůbeže x xxxx a/nebo xxxxx xxxxxxx xxx kůže xxxx jen x xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx xxxxx bude prováděn xx xxxxxxx xxxxx.

Jatka xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx salmonel, xxxx xx statusem, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Salmonella enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx ze xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx z téhož xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x. Vzorky xxxx x xxxx xxx xxxxx 5 × 26 x konečných vzorků (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx vzorku). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 g xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx suspenze x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) pufrované xxxxxxxxx xxxx (XXX). XXX xx xxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx upraví x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo pulsifier xx dobu přibližně xxxxx minuty. Pěnění xx xxxxxxx xxx, xx se xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx se použije xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxx na selektivních xxxxxxxx. Zbytek xxxxxxx xxxxxxxx (250 ml ~ 25 x) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx vyšetření xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx vzorků xxxx z krku xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 35 x. Vzorky xxxx x xxxx tak tvoří 5 × 35 x xxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxx xx získalo 5 × 25 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 g xxxxxxxxx xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx). Xxxxxx xx xx odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx dosáhly xxxxxxx 0 °C, xx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 x xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovené v řádku 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx x xxxxxx čerstvého xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx xxx xxxxxx xx stejné partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx dostačující x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu svalu. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx kůže musí xxxxxxxxx tenký plátek xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx množství xxxxxxx xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx jde o místa xxxxxx vzorků, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozující xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary, xxxxxxx oddělené maso xxxx čerstvé xxxxxxx xxxx, odebírají xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx vzorků xx každý xxxxx xxxx, aby se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx E. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx šest xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx xxx a čerstvého xxxxxxxxx masa xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx po xxxxxxxxx příslušným xxxxxxx, xxxxx existuje xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.9 kapitoly 2. Xxxxx xx v programu xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx úrovně kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx. Xxxxx program xxxxxxx vykazuje xxxxx xxxxxxxxxxxx období x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx to však xx xxxxxxx analýzy xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“