Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 28. srpna 2017

x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 a xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

EVROPSKÁ KOMISE,

s xxxxxxx na Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007 (1), x zejména na xx. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“ x xxxxxxx x xxxxx XX hlavou XX kapitolou I xxxxxxx 2 nařízení (XX) č. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx posoudila x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 a xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, x xx. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 a 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx bylo xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x námitce, měl xx být v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx zveřejněn jednotný xxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx článek

Jednotný dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxx na zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx námitku proti xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx xxxxxx od xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

člen Komise


(1)  Úř. xxxx. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MERGELLAND“

XXX-XX-02114

Datum podání xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx původu

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Víno

5.

Xxxxxxxx xxxxxx víno

4.   Popis xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Chardonnay

Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxxx hustota moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, topinky, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Xxxx: exotického ovoce (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

xxxxxxx pozdní xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx plodů, hrušek, xxxxxxx, lípy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské šedé)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až zlatavě xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Červené Xxxxx Xxxx (Rulandské modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: spíše světlá xxxxx granátového jablka xx xxxxxxxx

Xxxx: brusinek, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, někdy x xxxxxxxx jahod x malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx citronově žlutá

Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Dornfelder

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Auxerrois

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, ovocná

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, vanilky, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Střední xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxxxxx xxxxx (např. liči), xxxxx, citrusových xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Pinot Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: lososově růžová

Chuť: xxxxx, jahod, někdy xxxxxxx rajčat, světlé xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, někdy x náznakem xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: bílého xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, malin

Analytické xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

5.   Enologické xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx v dřevěných xxxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Červené Dornfelder

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Někdy xxxxxxx x dřevěných xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě z xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě z xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě x xxxxx; xxxxx dozrává x dřevěných xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx a xxxxx x souladu x xxxxxxxx pro jakostní xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)

Zvláštní enologické xxxxxxx

X zájmu zachování xxxxxx chuti xxxxx xxx kvašení xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx.

Růžové Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Bílé Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

b.    Maximální xxxxxx

Xxxx Auxerrois

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 hektolitrů xx hektar

Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx na hektar

Xxxx Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

60 xxxxxxxxxx xx hektar

Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na hektar

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Vymezená xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx obcí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Voerendaal, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten a Xxxxxxxxxx aan xx Xxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx území, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, činí xxxxxxxxx 250 xx2.

Xxxxxxx xxxxxx, xxx splňuje xxxx xxxxxxxxx, xx rozlohu 70 ha.

Vymezená xxxxxx xxxxxxxx pouze vinice xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx orné půdě.

7.   Xxxxxx xxxxxxx odrůdy

 

Xxxxxxx B

 

Pinot xxxx (Xxxxxxxxx modré) X

 

Xxxxx gris (Xxxxxxxxx xxxx) G

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx B

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x xxxxxxx x Xxxxxxxxxx xx oblast Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx révy. Xxxxx xxxx xx x této oblasti xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x raném xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx pochází x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx se réva xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Komerční xxxxxxxxx xxxx xxxx x oblasti xxxxxxxx x roce 1970 x region Mergelland xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx Francie (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Rulandské xxxxx, šedé a xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený) x Dornfelder), čímž xx xxxx xx xxxxxxxxx oblastí Nizozemska.

Složení xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (útvary x xxxxxxx Maastrichtu x Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, jakými xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx řeky Xxxx a xxxxxx x oblastech Rupel, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vína jsou xx značné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x menší xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx lehký typ xxxx. Xxxxx usazenin xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 xx 30 % x xxxx xx méně než 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx ochlazuje. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jež jsou x regionu Mergelland xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx poloze. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxx slínová xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx čerstvou xxxxxxxx x často xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx. X xxxxxxx vyplývá, xx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx byla x xxxxxxxxx xxxxxx x křídy xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Spraš x xxx ní xx nacházející slín xxxxx xxxxxxxx vodu x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx spolu x xxxxxxxxx možným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 mm způsobuje xxxxxxx mírný xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.

Podnebí x xxxxxxxxx

Přestože oblast Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, je díky xxx geografické xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx dozrály. Poměrně xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx příznivé xxxxxx. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx zvyšoval xxxxx xxxxx, což xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx xxxx zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx xxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Aby xxxxxx xxxxxx xxxx, potřebují xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, zatímco chladné xxxx xxxx velmi xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Pokud xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx zdroj energie xxxxxxxx jablečnou. Xx-xx x noci xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyselost. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x během xxxxxxx xxxxx klíčovou xxxx xxx tvorbě aromat (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx spolupůsobením vybraných xxxxx révy, půdy, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, jež xx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Odkaz xx specifikaci xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx