Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/1595

ze xxx 21. xxxx 2017,

xxxxxx xx xxxxxxxxx změna xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx rejstříku chráněných xxxxxxxx xxxxxx a chráněných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx (CHOP))

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1151/2012 xx dne 21. xxxxxxxxx 2012 x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx (1), a zejména xx čl. 52 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:

(1)

X xxxxxxx x xx. 53 xxxx. 1 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 přezkoumala Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx specifikace chráněného xxxxxxxx původu (xxxx xxx „XXXX“) „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx do rejstříku xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1107/96 (2).

(2)

Xxxxxxx předmětné xxxxx nebyly xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx čl. 53 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012, xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx x xxxxx v Úředním věstníku Xxxxxxxx xxxx  (3), jak xxxxxxxx xx. 50 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012.

(3)

Změny xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, důkazu xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx a pravidel xxx xxxxxxxxxxx.

(4)

Xxx 22. srpna 2016 obdržela Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx. Xxx 21. xxxxx 2016 xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx.

(5)

Xxxxxx, poté xx shledala námitku xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxx 7. června 2016 Xxxxxx x Xxxxxx, xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzultace x xxxxx xxxxxxxx vzájemné xxxxxx x xxxxxxx s jejich xxxxxxxxx xxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx prodloužena x xxxxx xxx xxxxxx.

(7)

Strany xxxxxxx x xxxxxx. Itálie xxxxxxx xxxxxxxx dohody Xxxxxx dopisem xx xxx 5. xxxxxx 2017.

(8)

Xxxxxx xx xxxxxxxxx, že x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx čl. 7 xxxx. 1 xxxx. x) x x) xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012 xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx pravidla xxx xxxxxx a systém xxxxxxxxxxx.

(9)

Strana xxxxxxxxxx námitku xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx 3.6 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, v němž se xxxxx toto: „Sýr „Xxxxxxxxxx“ xx xx xxxxxxxxxxx oprávněným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx může xxxxxx xx trh xxxxxx xxxx balený xxxxxxxxx xxx xxx ražené xxxxxxxxx fólie. Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sýra „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx xx trh xxxx balený porcovaný xxx, xxxx být xxxx porcování a balení xxxxxxx oprávněným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jiným xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(10)

Xxxx xxxxxxxxx, xx x xxxxxxxx pravidel nevyplývají xxxxx xxxxxxxx, které xxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxx a balení xxxx x XXXX „Gorgonzola“, xxx xx xxxxx ověřit. Xxxxxxxx xxxxx riziko, xx nový xxxxxx xxxxxx provozuschopný xxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx o certifikaci xxxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx během tohoto xxxxxxxxxxx období xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(11)

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx certifikačního postupu x x xxxxxxx přechodného období xxxxxxxxxxxx xxxxxx začátek xxxxxx xxxxxxx certifikace, xxxxx něhož xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a balící xxxxx produkt xxxxx xxxxxxxxxx v jeho xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ XXXX do xx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx udělení xxxxxxxxxxx rozhodne o jejich xxxxxxxxxxx.

(12)

Xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxx XXXX „Gorgonzola“ xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx usoudila, xx xxxxxxxxx většinu xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Specifikace xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xx, xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx bochníků, xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sledovatelnost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(14)

Xxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nového systému xxxxxxxxxxx a hospodářské subjekty, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx produktu mimo xxxxxxxxxx xxxxxx, mohly xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx podávání xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx tom uvádět xxxx xxxxxxx na xxx xxx zapsaným xxxxxx „Gorgonzola“ CHOP, xxxx by xx xxxxxxxx pravidlo xxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxx sýr „Gorgonzola“ xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subjektem xxxx xxxxx jím xxxxxxxxx kontrolním xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx měsíců xx vstupu tohoto xxxxxxxx x xxxxxxxx.

(15)

X xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xx Xxxxxx xxxxxxx, že xx změna xxxx xxx schválena. Konsolidovaná xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx měla být xxxxxxxxxx pro informaci,

PŘIJALA XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx týkající xx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx schvaluje. Konsolidovaný xxxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx uvedené x xxxxxx 4 xxxxxxxxxxx a v bodu 3.6 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, že „xxx „Xxxxxxxxxx“ se xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx subjektem xxxx xxxxxx na xxx xxxxxx xxxx balený xxxxxxxxx sýr bez xxxxxx hliníkové fólie“, xx xxxxxxx xx 12. xxxxx 2018.

Xxxxxx 3

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských xxxxxxx.

V Bruselu xxx 21. xxxx 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)  Úř. věst. L 343, 14.12.2012, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;1107/96 xx xxx 12.&xxxx;xxxxxx&xxxx;1996 x&xxxx;xxxxxx zeměpisných xxxxxxxx a označení původu xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx&xxxx;17 xxxxxxxx Xxxx (XXX) x.&xxxx;2081/92 (Xx. xxxx. L 148, 21.6.1996, x.&xxxx;1).

(3)  Úř. xxxx. X&xxxx;188, 27.5.2016, s. 44.


PŘÍLOHA

JEDNOTNÝ XXXXXXXX

Xxxxxxxx Xxxx (XX) x.&xxxx;510/2006 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a označení xxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů x&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;(*1)

„XXXXXXXXXX“

XX x.:&xxxx;XX-XXX-0217-01214 – 18.3.2014

XXXX() CHOP (X)

1.   NÁZEV

„Gorgonzola“

2.   ČLENSKÝ XXXX XXXX TŘETÍ XXXX

Xxxxxx

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXX POTRAVINY

3.1.   Druh xxxxxxxx

Xxxxx 1.3 Xxxx

3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v bodě 1

„Xxxxxxxxxx“ xx syrový xxxxxxxx xxx vyráběný xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s homogenní xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx vlastnosti:

tvar:

válcovitý, x&xxxx;xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx;

xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx 13&xxxx;xx; xxxxxx xxxx 20 x&xxxx;32&xxxx;xx;

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx týkajících xx xxxxxxxxx, chuti x&xxxx;xxxxxxxx:

1.

xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx (xxxxx): xxxxxxxx xxxx 9 x&xxxx;13,5&xxxx;xx x&xxxx;xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 50 x&xxxx;xxxxxxxxx 150 xxx;

2.

xxxxx xxxxxxx, výrazný xxxx (xxxxxxxx): hmotnost xxxx 9 x&xxxx;13,5&xxxx;xx xx xxxxxxxx výraznou xxxxx x&xxxx;xxxxx zrání minimálně 80 x&xxxx;xxxxxxxxx 270 xxx;

3.

xxxx bochník, výrazný xxxx (xxxxxxx xxxxxxxx): xxxxxxxx xxxx 5,5 x&xxxx;9&xxxx;xx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a dobou xxxxx xxxxxxxxx 60 x&xxxx;xxxxxxxxx 200 xxx;

xxxx: xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxxxx, není určená xx xxxxxxxx;

xxxxxx hmota: xxxxxxxxx, xxxxxxx barvy, xxx má x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx charakteristické xxxxxxxxxxx a/nebo šedomodré xxxxxxxxx;

xxxxx tuku x&xxxx;xxxxxx: xxxxxxxxx 48 %.

3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx (xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx produktů)

Plnotučné xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, sůl.

3.4.   Krmivo (xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu)

Alespoň 50 % xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxx xxxxx (xx xxx) xxxxxxx z oblasti xxxxxxxx.

3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx vymezené xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxx, jenž xxxx xxx označen CHOP „Xxxxxxxxxx“, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx značek xxxxx xxxx 3.7 xxxxxxx xx vymezené xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, strouhání, xxxxxx xxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ může xxx xxxxxx na xxx vcelku, jako xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx, a zabalený xx xxxxxx hliníkové xxxxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subjektem xxxx xxx xxxxxxxxx jiným xxxxxxxxxx subjektem xxxx xxxxxx na xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx sýr bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx musí xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, jejichž xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx (tj. xxxx xxxxxxxx do xxxxxx hliníkové xxxxx, xx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx). Xxx xxxx xxxxxxxxx jakost, xxxxxxx xxxxx a zajištěna xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx na trh xxxx balený xxxxxxxxx xxx, xxxx být xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx oprávněným kontrolním xxxxxxxxx nebo xxxxx xxx pověřeným kontrolním xxxxxxxxx. Xxxxxxx je, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx zabalených xx xxxxxx hliníkové fólie xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx bochníky xxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx ověřit xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx&xxxx;18 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;178/2002 x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx&xxxx;4 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;668/2014 – xx. xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx mu xxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxx, x&xxxx;xxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx informací x&xxxx;xxxxx umožní identifikovat xxxxx xxxxxxxxxxxxx, kterým xxx xxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx krájet x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxxx ražená xxxxxxxxx xxxxx. Xxx „Gorgonzola“ xx xxxxxx může xxxxxx a balit x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx na xxxxxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxx xxxx ražené xxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxx xxxx pravosti.

3.7.   Zvláštní xxxxxxxx pro označování

Na xxxxxxxx sýra „Xxxxxxxxxx“ xx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti umisťují xxx xxxxxxxxxxxxx značky, x&xxxx;xx:

xxx výrobě xxxx xx na xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s identifikačním xxxxxx xxxxxxxx (viz xxxxxxx 1),

Xxxxxxx 1

xx xxxxxx, kdy xxxxxxx xxxxxxx vlastností xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx s vodorovným xxxxx, jakož i porcovaný xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 3.6 zabalí xx ražené hliníkové xxxxx s vyraženým xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx 2). Na xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx uvádí xxxxx XXXX „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Unie. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx se vedle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx, než xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx „xxxxxxxx“ (xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx) nebo „xxxxxxx xxxxxxxx“ (xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx

X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx sýra Xxxxxxxxxx xx xx primárním xxxxx v hlavním zorném xxxx uvádí tato xxxxxxxx:

xxxxx CHOP „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Unie xxx CHOP,

v případě porcovaného xxxx xxxxxxxxxxxxx z velkých xxxx xxxxxx bochníků xxxxxxxxx druhu xxxx xx xxxxx označení xxxxxxxxxx označení xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ nebo xxx xxx xxxxx menším xxxxxx, než jakým xx xxxxxxxxx tento xxxxx, xxxxxxxx „piccante“.

Provozovatel xxxx splňovat požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx „Xxxxxxxxxx“.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX XXXXXXX

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zahrnuje xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:

Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxx, Cuneo, Xxxxx, Xxxx, Xxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, Vercelli.

Dále xxxxxxxx xxxx obce xxxxxxxxxxx xx v provincii Xxxxxxxxxxx:

Xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Monferrato, Xxxxxxx, Xxxxxx Xx, Xxxxxxx, Pontestura, Xxxxxxxxxx xx Crea, Cereseto, Xxxxxxxx, Ozzano Xxxxxxxxxx, Xxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxx Monferrato, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Frassinello Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Vignale, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Valenza, Xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx Xxx Xxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxxx&xxxx;Xx.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXX XX XXXXXXXXXX OBLASTÍ

5.1.   Specifičnost xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx krmiva xxx xxxxxxx a jeho xxxxxx, jakož x&xxxx;xxx xxxxx mikrobiologických xxxxxxxx, xxxxx určují organoleptické xxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx, vedle xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx ekonomiku xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx vztahující xx na produkci xxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxxxxxxxx tradičního xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx umění: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kulturami x&xxxx;xxxxxxxx penicilinových spor x&xxxx;xxxxxxxxx kvasnic, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx během xxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti předávají xx xxxxxxx.

5.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

„Xxxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx barvy, xxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x/xxxx šedomodré žilkování.

Jeho xxxx může xxxxxxx xx xxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx různých xxxxxxxxx, zejména xx xxxxxx xxxx delší xxxx zrání.

5.3.   Příčinná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (u CHOP) xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x&xxxx;XXXX)

Xxxxxxxx krmiva xxx dojnice x&xxxx;xxxx xxxxxx společně s tradičními xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, solením na xxxxx a děrováním sýrové xxxxx během zrání, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ovlivňují xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti a zbarvení xxxx „Xxxxxxxxxx“.

Xxxxx xx xxxxxxxxxx specifikace

(čl. 5 odst. 7 xxxxxxxx (ES) č. 510/2006 (*2))

http://www.politicheagricole.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/3335

nebo

lze xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, potravinářství x&xxxx;xxxxxxxxx (xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx), kliknout xx „Xxxxxxxx XXX IGP“ (Xxxxxxxx s CHOP x&xxxx;XXXX – na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx), xxxx xxx na „Prodotti XXX XXX STG“ (Xxxxxxxx x&xxxx;XXXX, XXXX, XXX – xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxx na „Disciplinari xx Xxxxxxxxxx xxx'xxxxx xxxx'XX“ (Specifikace produkce, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx XX).


(*1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx nařízením Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1151/2012 xx xxx 21. xxxxxxxxx 2012 x&xxxx;xxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.

(*2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 xx dne 21. xxxxxxxxx 2012 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.