XXXXXXXX KOMISE (XX) 2017/2158
xx xxx 20. xxxxxxxxx 2017,
xxxxxx xx xxxxxxx zmírňující opatření x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
(Xxxx s významem xxx EHP)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xx xxxxxxxx vysokou xxxxxx xxxxxxx spotřebitele x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx „hygienu xxxxxxxx“ jako soubor xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx omezování xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxx vhodnosti xxxxxxxxx x xxxxxx spotřebě x xxxxxxxxxxxx k jejímu xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin dochází xxxxx, je-li potravina xxxxxxxxx nebezpečným látkám, xxx má za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. |
(2) |
Xxxxxxxxx je kontaminující xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XXX) x. 315/93 (2) x xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx sloučenina x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxx z přirozeně xx xxxxxxxxxxxxx složek, xxxxxxxxxx x xxxxx, v určitých xxxxxxxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 120 °X x xxxxx xxxxxxxx. Tvoří xx xxxxxxxx v pečených xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx suroviny obsahují xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx. obiloviny, brambory x xxxxxx zrna. |
(4) |
Vzhledem x xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx než xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2013/647/XX (3) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx k provedení xxxxxxx metod xxxxxx x xxxxxxxxxx, jež xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx hodnoty stanovené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
(5) |
X xxxx 2015 přijala vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx „xxxxxx XXXXXX“) při Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxxxx o akrylamidu x xxxxxxxxxxx (4). Xx xxxxxxx xxxxxx na zvířatech xxxxxxxxx xxxx předchozí xxxxxxxxx, podle xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzniku xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, že xx akrylamid xxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxx obava xxxxx xxxxxxxxxxxx, ovšem xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx škodlivé xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx systém, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a mužskou xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx dietární xxxxxxxx xxxxxxxxxx napříč xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx účinky. |
(6) |
Xxxxxxxx x xxxxxxx úřadu s ohledem xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a povinných xxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxx uplatňována xxxxxxxxxxxxxxx podniky xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxx xxxxxxxx bezpečnost potravin x xxxxxx xxxxxxxxxx akrylamidu x xxxxxxxxxxx tam, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx opatření. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx prováděním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). |
(7) |
X xxxxxxx x xxxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx splnění xxxxx xxxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a využívat xxxxx xxxxxx a analýzu xxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. V tomto xxxxxx xxxx xxxxxxxxx cílů, xxxxxxxxx porovnávacích xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx pravidel x xxxxxxx xxxxxxxx snížení úrovně xxxxxxxx xxxxxxx rizikům. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xx účelem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx měla xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a analýzy. |
(8) |
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxxxxxxx kroky zpracování xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. |
(9) |
Xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a prokázalo xx, xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxx. Uvedená xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx stanovena xx rozsáhlých konzultacích x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx z příslušných xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použití xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látek x xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxx dané potravinářské xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
(10) |
Porovnávací xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xx xxx stanoveny xx nejnižší xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx xxx xxxxxx při xxxxxxxxxx nejnovějších xxxxx x xxxxxxx z databáze xxxxx, xxxxxxx xx xx xx xx, xx x xxxxxx kategorie potravin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx snížit xxxxxxxx xxxxxxxxxx x 10 % – 15 % xxxxxx x xxxxxxxxx množstvím. Xxxx xxxxx xx xxxxxx, xx specifikované xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx široké xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx sezónní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx znemožňují xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx hodnot xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxxxx xxxxxxxxx by xxx xxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx schopen předložit xxxxxx x xxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. |
(11) |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx xxx Komisí xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxxx xx xxxxxx xx snižující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
(12) |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxx dodávají xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx typicky provozovateli xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx provozovatele potravinářských xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, by xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, protože xxxxxxx xxxxxxxx xxxx snižují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxx použití xx x xxxxxx podnicích uskutečnitelné. |
(13) |
Účinnost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx odběrem vzorků x xxxxxxxx. Je vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx by měli xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx. Pokud xxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xx xxx stanoveny xxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx jejich xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, kteří xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nařízení x xxxxx provozují xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx přímo xxxxxxxx xxxxx místnímu xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx své xxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx požadavek by xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(14) |
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 882/2004 (5), aby členské xxxxx xxxxxxxxxx prováděly xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxxx týkajících xx xxxxx a potravin. Xxxxxx vzorků a analýzy xxxxxxxxx členskými státy x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx kontrolami xx měly být x xxxxxxx x xxxxxxx odběru xxxxxx a analytickými xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx uplatňování xxxxxxxx (XX) x. 882/2004. |
(15) |
Xxx xxxxxxxx opatření xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xx vstupu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravinách x xxxxxxx x xxxxxxxxx (XXX) x. 315/93. |
(16) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx změny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxx stanovená tímto xxxxxxxxx. |
(17) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny a krmiva, |
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxx působnosti
1. Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Unie x xxxxxxx potravin, musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh potraviny xxxxxxx x xxxxxxxx 2, x xxxxxxx s článkem 2 xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx X x XX xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XX.
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx v odstavci 1 xxxx xxxx:
x) |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx; |
b) |
xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, krekry x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx; |
x) |
xxxxx; |
x) |
xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxx kaše); |
x) |
xxxxx pečivo: xxxxx, xxxxxxx, suchary, xxxxxxxx xxxxxxx, scones, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, jakož x xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx krekr xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xx základem z obilné xxxxx); |
x) |
xxxx:
|
x) |
xxxxxxxx xxxx; |
h) |
potraviny xxx xxxx děti a obilné xxxxxxx určené xxx xxxxxxx x xxxx děti xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 609/2013 (6). |
Xxxxxx 2
Xxxxxxxxxx opatření
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, kteří xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxxxxxx xxxxxxx v čl. 1 xxxx. 2, xxxxxxx zmírňující xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X.
2. Xxxxxxxx od xxxxxxxx 1, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, kteří xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v čl. 1 xxxx. 2 a kteří xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx aktivity x/xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx maloobchodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx opatření stanovená x xxxxx A přílohy II.
3. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 2, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kontrolou x xxxxx provozují činnost xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx jako součást xxxx franšíza většího, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx pokynů provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, jenž xxxxxxxxx dodává potraviny xxxxxxx x xx. 1 xxxx. 2, xxxxxxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx X xxxxxxx II.
4. Xxx xxxxxxxxxx porovnávacích xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx uplatněná zmírňující xxxxxxxx a upraví xxxxxxx x xxxxxxxx s cílem xxxxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu xx xx nejnižší xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XX. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxx bezpečnost xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobní a geografické xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxxxxxx
Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx se použijí xxxx definice:
1) |
xxxxxxxx pojmů „xxxxxxxxx“, „xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“, „xxxxxxxxxx“, „uvádění xx xxx“ x „xxxxxxx xxxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2 a 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 178/2002 (7); |
2) |
„porovnávacími xxxxxxxxx“ se rozumí xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx účinnosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
Xxxxxx 4
Xxxxx vzorků x xxxxxxx
1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na seznamu x xx. 1 xxxx. 2.
2. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 1 xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx zmírňujících xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx X.
3. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 3 vedou xxxxxxx o uplatněných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovených x xxxxxxx X x B xxxxxxx XX.
4. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 1 x xx. 2 odst. 3 provádí xxxxx vzorků x xxxxxxx xx účelem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx III x xxxxxxxx xxxxxx vzorků a analýzy xxxxxxxxxxx.
5. Xxxxx výsledky xxxxxx xxxxxx a analýzy ukazují, xx množství xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx akrylamidu xxxxxxxxx x xxxxxxx XX, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 1 x xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx opatření v souladu x xx. 2 xxxx. 4.
6. Odchylně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx x xx. 2 xxxx. 2. Zmínění xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx zmírňujících xxxxxxxx stanovených v části X xxxxxxx II.
Xxxxxx 5
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx porovnávací hodnoty xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v potravinách, xxx xxxx stanoveny x xxxxxxx IV, xxxxx xxx roky a poprvé xx xxx xxx xxx dne xxxxxxxxxxxxx xxxxxx nařízení.
Přezkum xxxxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se období xxxxxxxx a poskytnutých do xxxxxxxx úřadu xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx.
Xxxxxx 6
Xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx
Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx xx xx 11. xxxxx 2018.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 20. listopadu 2017.
Xx Komisi
xxxxxxxx
Jean-Claude JUNCKER
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.
(2) Nařízení Xxxx (XXX) x.&xxxx;315/93 xx xxx 8.&xxxx;xxxxx&xxxx;1993, xxxxxx se xxxxxxx postupy Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx kontaminujících xxxxx v potravinách (Xx. xxxx. L 37, 13.2.1993, x.&xxxx;1).
(3) Doporučení Xxxxxx 2013/647/XX xx dne 8.&xxxx;xxxxxxxxx&xxxx;2013 x&xxxx;xxxxxxxx množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;301, 12.11.2013, x.&xxxx;15).
(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2015;13(6):4104.
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (ES) x.&xxxx;882/2004 xx dne 29. dubna 2004 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx o zdraví xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (Úř. xxxx. X&xxxx;165, 30.4.2004, s. 1).
(6)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;609/2013 xx dne 12. června 2013 x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx hmotnosti x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx Rady 92/52/XXX, xxxxxxx Xxxxxx 96/8/XX, 1999/21/XX, 2006/125/XX a 2006/141/ES, xxxxxxxx Evropského parlamentu x&xxxx;Xxxx 2009/39/XX x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 41/2009 x&xxxx;(XX) x.&xxxx;953/2009 (Úř. xxxx. L 181, 29.6.2013, x.&xxxx;35).
(7)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx zásady x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx práva, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx bezpečnosti xxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;31, 1.2.2002, x.&xxxx;1).
PŘÍLOHA X
XXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXX X&xxxx;XX. 2 XXXX. 1
Pokud xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx dané potravinářské xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x.&xxxx;1332/2008&xxxx;(1) a (XX) x.&xxxx;1333/2008&xxxx;(2) x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012&xxxx;(3).
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX NA XXXX SYROVÝCH BRAMBOR
Výběr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx určí x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx odrůdy xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxx xx xxxxx prekurzorů xxxxxxxxxx, jako xxxx xxxxxxxxxx cukry (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx) a asparagin, xxx xxxx xxxxxxxxxx podmínky xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx takové xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx podmínek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx odrůdu xxxxxxx x&xxxx;xx dobu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx použijí xxxxx optimální doby x&xxxx;xxxxx skladovacího cyklu. |
3. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků určí xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pěstování, uskladnění x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx. |
Xxxxxxxx přijatelnosti
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx svých xxxxxxxxxx týkajících xx xxxxxxx brambor xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxx xxxxx v bramborách x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxx-xx k překročení xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, mohou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx brambor při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxx v konečném xxxxxxx xxxxxxxx na xx nejnižší rozumně xxxxxxxxxxx úrovni nižší xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;XX. |
Xxxxxxxxxx a přeprava xxxxxxx
1. |
X&xxxx;xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provozují xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
|
2. |
X&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx sklizně. |
3. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx specifikují xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxx o teplotu x&xxxx;xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx vnější xxxxxxx xxxxxxxxx nižší než xxxxxxxx režim xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, aby xxxx xxxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx používaný xxxxx skladování. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxx. |
x)&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX LUPÍNKY
Návrh xxxxxxxxx a procesu
1. |
Pro xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx oleje xx xxxxxxx na xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. Uvedené teploty xxxx xxx xxx xxxxx, xxx je xxxxxx možné na xxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx a bezpečnosti xxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxxx brambor, celkový xxxxx xxxxxx, velikost xxxxxxx, podmínky xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx. |
2. |
X&xxxx;xxxxxxx, xx je xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xx výstupu z fritézy xxxxx xxx 168&xxxx;°X x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku, xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výrobku xx na co xxxxxxxx rozumně dosažitelné xxxxxx x&xxxx;xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. |
3. |
Xxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx, xxx xxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx výrobní xxxxx a konkrétní xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx normami xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx při xxxxxxx z fritézy. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 1,0&xxxx;%. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx třídění xxxxx xxxxx (xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxx) xxxxxxxxx xx-xxxx. |
x)&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXX X&xxxx;XXXX KRÁJENÉ XXXXXXXXX XXXX X&xxxx;XXXXXX XXXXXX VÝROBKY X&xxxx;XXXXXXX
Xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx
1. |
Xxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx na redukující xxxxx. Xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx barev xxxx ukazatelů xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxx xxxxx: indikativní xxxxxxx xxxxxxxx 20–25 xxxxxxxxxx xxxxxxx, které jsou xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx proužků xxxxxxx po smažení xxxxxx barevné xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx XXXX Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx malé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxx. Případně xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx smažení xxxxxx xxxxxxxxxx vybavením (xxxx. Xxxxxx). |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx hmotností pod xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cukrů. Toto xxxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hlíz xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxx, xxxx předmytím xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx špatných xxxx. |
3. |
Xxxxxxxx xx nakrájení xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zbytky, xxx xx v konečném xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx proužky xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx redukujících xxxxx z vnější strany xxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx specifických kvalitativních xxxxxxxx vstupní suroviny x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx hotového xxxxxxx. |
6. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx (enzymatickému) zabarvení x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx úpravě. Xxxx lze dosáhnout xxxxxxxx dihydrogenfosforečnanu sodného (X450), xxxxx také xxxxxxx xxxxxxx pH xxxxxxxx xxxx a brání xxxxxxxx. |
7. |
Xx xxxxx xx xxxxxxx použití xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx dosažení xxxxxxxxx. Xxx xx použít xxxxx x&xxxx;xxxxxxx potřeby, xxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx specifikace. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx, že x&xxxx;xxxxxxxxx tepelně upraveného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx-xx xx xx blanšírování xxxxxxxxx, xxx specifikace pro xxxxxxxx barvu xxxxxxxxx xxxxxxx přidáním xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx blanšírování má xx následek xxxxx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx pouze x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx redukujícími xxxxx. |
Xxxxxxxxx xxx koncové xxxxxxxxx
1. |
Xxx koncové xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx obalu x/xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx úpravy, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, množství pro xxxxxx/xxxxxxx/xxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx všech obalech xxxxxxx v souladu x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Rady (XX) x.&xxxx;1169/2011 x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx spotřebitelům (4). Doporučené xxxxxx tepelné úpravy xxxx být v souladu xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uživatele x&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx bylo zajištěno, xx xxxxxxx xxxxx xxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx nejsvětlejší xxxxxxxxxx barvě, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (např. fritéza, xxxxxx), x&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bude xxxxx, xxx xx porovnávací xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx koncovým xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xx xxxx xxx k dispozici xxxxxxxx xxx operátory (např. xxxxxxx), xxxxx zajistí xxxxxxx metody tepelné xxxxxx, x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxx. XXXX/Xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx jasné xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx doporučí xxxxxxxx xxxxxxxxxx zejména:
|
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX XX KREKRY XX XXXX XXXXX X&xxxx;XXXX BRAMBOROVÉ VÝROBKY XX BÁZI XXXXX
Xxxxxxxx
1. |
Xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v dotčených xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xxx xxx xx xxxxxx xxxxx, s přihlédnutím xx xxxx relevantním faktorům xxx navrhování x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx xxxx. množství xxxxxxxxxxxx xxxxxx v receptuře xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx a obsah xxxxxxxx v hotovém xxxxxxx. |
3. |
X&xxxx;xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 1,5 %, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx prokazují, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze IV. |
Návrh xxxxxxxxx a procesu
1. |
Dehydratované xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxx použitím xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxx bylo xxxxxxxxx, že xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
2. |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx překročí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx další zmírňující xxxxxxxx, která xxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxx na xx xxxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. |
3. |
X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, zda xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx potenciálem xxxxxx xxxxxxxxxx. |
4. |
X&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxx mokrého xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, je-li xx xxxxx, s přihlédnutím x&xxxx;xxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxx xxx synergické xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a snižování xxxxxxx xX:
|
5. |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx krekry xx xxxx těsta smaží, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx smažení pro xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
6. |
Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx být xxx xxxxx, xxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx k relevantním xxxxxxxx, xxxx je xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx. Xxxxx xx na xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx teplota xxxxx xxx 175 °C, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx nižší xxx xxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx v příloze IV. (Poznámka: Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx 175 °C xxxxx xxxxxx velmi xxxxxx době xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx potřebným x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.) |
7. |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx záznamy xx xxxxxx prokázání xxxxxxx. |
8. |
Xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx trouby/procesu sušení xxxx xxx tak xxxxx, jak xx xxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx a u konkrétního xxxxxxx, v souladu s očekávanými xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a s přihlédnutím k relevantním xxxxxxxx, xxxx xx xxx xxxxxx, obsah xxxxxxxxxxxx xxxxx u suroviny x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx. |
9. |
Xxxxx xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx/xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 175&xxxx;°X, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx prokazující, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v hotovém xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx IV. |
10. |
Pro xxxxx výrobek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx bude stanoven xxx xxxxxx, jak xxx xx reálně xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx linku x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx s požadavky xx xxxxxxx a bezpečnost xxxxxxxx, a s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 1,0&xxxx;%. |
XXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx kapitole xx xxxxxxxx na xxxxx pečivo, jako xxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, cereální xxxxxxx, xxxxxx, kornouty, xxxxxxx, xxxxxxx a perník, jakož x&xxxx;xx neslazené xxxxxxx, xxxx jsou krekry, xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxx kategorii xx xxxxx trvanlivá xxxxxxx (xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx), xxxx. xxxx xxxxxxxx, žitné křupavé xxxxxx a macesy.
Agronomie
V případě smluvního xxxxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatelům xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, aby byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx vysokým množstvím xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hladin síry x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx při xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx pro prevenci xxxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxxxxxx uplatňování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx
Xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx zmírňující xxxxxxxx:
1. |
X&xxxx;xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxxx nebo částečné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx například
X&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zajistí, xxx použití xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx látek xxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx, xxxxxx, textura xxxx.) xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxx spotřebitelů. |
2. |
U výrobků, xxx to návrh xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx fruktózu, xxxx xxxx sirupy x&xxxx;xxx, xxxxxxxx xxxx neredukujícími xxxxx, např. xxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx obsahujících xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx-xx xx možné x&xxxx;xxx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx fruktózy nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx mít xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx. |
3. |
Xx-xx xx efektivní a možné, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx asparaginázu za xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx a zmírnění potenciálu xxxxxx akrylamidu. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zohlední xxxxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo vysokým xX xx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx účinek xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
4. |
Xxxxx xx xxxxxxxxxx výrobku xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zda lze xxxxxx částečné xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx zrn, xxxx. xxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx xx proces pečení x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxx. Xxxxx typy xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx typicky xxxxxxxx x&xxxx;xxxx a postupně xxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx ho x&xxxx;xxxx). |
5. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx k dopadu složek x&xxxx;xxxxxx pečivu, xxxxx xxxxx zvýšit množství xxxxxxxxxx v konečném výrobku, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx fyzikální x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti (xxxx. xxxxxx pražené při xxxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx ovoce jako xxxxx fruktózy). |
6. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx akrylamidu, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rizika xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx příslušná xxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
7. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxx od xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx případech xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
8. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zváží xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx snížení hladin xX, co xxxxxxx xx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a s přihlédnutím x&xxxx;xxxx, xx xx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx). |
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx pečiva x&xxxx;xxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xx bezpečnost xxxxxxxx:
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx. xxxxxxxxx času x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xx nejefektivnější xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx při dosažení xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků zvýší xxxxx vlhkosti x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx kvality xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx světlejší výsledné xxxxx konečného xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx cílové xxxxxxx xxxxxxx, požadované xxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx. |
4. |
Xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx velikost x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx konkrétního xxxx výrobku, s přihlédnutím x&xxxx;xxxx, že malá xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx množstvím xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxx. |
5. |
Xxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxx složky xxxxxxxxx xxx výrobě xxxxxxx xxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxx zpracované xxxx xxxxxxxx, ořechy, xxxxxx, sušené ovoce xxxx.), což má xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a postupů xxx, xxx xxxx v souladu x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
6. |
X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx uváděny na xxx k pečení xxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx k přípravě, xxx xx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxxx výrobcích xxxxx xx co xxxxxxxx xxxxxxx dosažitelné úrovni xxx xxxxxxxxxxxxx hodnotami. |
IV. SNÍDAŇOVÉ XXXXXXXX
Xxxxxxxxx
X&xxxx;xxxxxxx smluvního xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatelům xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx přímo xxxxxx producenty, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx síry v půdě x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx fytosanitární xxxxx za xxxxxx xxxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxx xxx opatřeních xx ochranu xxxxxx xxx xxxxxxxx houbových xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx kontroly xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx uvedených xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx výrobky xxxxxxx obsahují méně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxx, zváží xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxx nových xxxxxxx xxx, kde xx xx možné, x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxx xxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx přidávání xxxxxxxxxxxx xxxxx (např. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxx) – x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx dopadu xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx (tvorba xxxxxx xxxxxxxxxx) –, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx fázemi xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx posuzování xxxxxx zohlední xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, jako jsou xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx ořechy x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxx alternativní xxxxxx, xx-xx xxxxxxxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx překročí xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX. |
4. |
X&xxxx;xxxxxxx ošetřených xxxxxx, které obsahují 150 mikrogramů akrylamidu xx xxxxxxxx (μg/kg) xxxx více, přijmou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx:
|
5. |
Xxxxx je xxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx na xxxx xxxxx a výrobní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx čas, xxxxxxx a obsah xxxxxxxx xxx to, xxx xxxxxxxxxxxx snížila xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx účinku xx xxxx xxxx xxxxxx aktivity xxxxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxx
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků tato xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xx bezpečnost xxxxxxxx:
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx prostřednictvím xxxxxxxxxx xxxxxx identifikují xxxxxxxx xxxx/xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx/xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx a delší xxxx ohřevu xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tvorby xxxxxxxxxx xxx zhoršení xxxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx teploty xxxxxx, dobu a množství xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků změří xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xxx xx eliminoval xxxxxxxxxxx xxxxxx změn xxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx potenciálně xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx expozici xxxxxxxxxxx krokům xxxxxxxxx xxxxxxxx. Provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx zpracování xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx zpracování omezí xxxx xxxxxxxxx. |
5. |
Xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, zavedou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx postupy, xxxx xxxx např. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXX
Xxxxxxxxx
Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx rizika x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx, xx výrobky xxxxxxxx na kávových xxxxxx typu Xxxxxxx xxxxxx xxxxx množství xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxx xxxx Arabica.
Zpracování
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky pražení, xxx zajistili minimální xxxxxx xxxxxxxxxx v rámci xxxxxxxx chuťového xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx zahrnuto xx xxxxxxxx nezbytných předpokladů (XXX) xxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx asparaginázou, xx-xx to xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx akrylamidu. |
VI. NÁHRAŽKY XXXX XXXXXXXXXX VÍCE XXX 50&xxxx;% OBILOVIN
Agronomie
V případě xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx, aby byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx množstvím xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx hnojení, zejména x&xxxx;xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx správné xxxxxxxx dusíku, |
— |
dodržování xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx pro prevenci xxxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx provádí kontroly xx xxxxxx ověření xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx kukuřičné a rýžové xxxxxxx obvykle xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx než xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxx, xxxx a ječmene, xxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxx nových xxxxxxx tam, xxx xx xx xxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx dopad xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx řídí poměr/množství xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx přidávání xxxxxxxxxxxx cukrů (xxxx. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx) a složek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx cukry (xxxx. xxx) – x&xxxx;xxxxxxxxxxxx k dopadu xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx) –, které xxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxx-xx náhražky xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tam, xxx xx to xxxxx, xxxx složky, xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxxx při vysoké xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx zahrnuto xx programu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (XXX) jako xxxxxxx xxxxxxx výrobní xxxxx. |
XXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXX XXXX OBSAHUJÍCÍ XXXX XXX 50 % XXXXXXX
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, aby xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx dusíku.
Receptura
Nejsou-li náhražky xxxx vyrobeny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, jmenovitě je-li xxxxx čekanky xxxxx xxx 100&xxxx;% x&xxxx;xxxxx xxx 50&xxxx;%, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxx. xxxxxx čekanky, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx k tomu, xx xx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v konečném xxxxxxx.
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxxx podmínky pražení, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
XXXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX XXX XXXX XXXX X&xxxx;XXXXXXXXX PRO KOJENCE (5)
V případě xxxxxxxxx zemědělství, kde xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, jejichž xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx a zajištění xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx praxe xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx praxe xxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx houbových infekcí. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx účelem xxxxxxx účinného xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavků.
Návrh, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx xx xxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx použít xxxxxxx, např. vzhledem x&xxxx;xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxx návrhu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx surovinu x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx jsou xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a asparagin. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxx receptury xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx tohoto xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx, aby tepelně xxxxxxxx složky, xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xx dodavatelů, kteří xxxx schopni xxxxxxxx, xx xxxxxxx příslušná xxxxxxxxxx opatření xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zavedou xxxxxx xxxxxx xxxx, xxx xx zajistilo, xx xxxxxxx žádné změny xxxxxxxxxx, které xx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxx-xx používání xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin x&xxxx;xxxxxx v konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx XX, přezkoumají xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx co xxxxxxxx xxxxxxx dosažitelné xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx stanovená x&xxxx;xxxxxxx IV. |
Receptura
1. |
Vzhledem x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx než xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxx, xxxx a ječmene, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx kukuřice x&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx to xxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xx výrobky xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a/nebo s vysokým xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx množství xxxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxx/xxxxxxxx přidávaní x&xxxx;xxxx přidávání xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. fruktózy x&xxxx;xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxx) – s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxx xx organoleptické xxxxxxxxxx a procesní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx spojováním) –, xxxxx mohou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx jsou přidány xxxx fázemi xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a suchých složek, xxxx jsou xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx ořechy x&xxxx;xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx a použijí xxxxxxxxxxxx složky, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze XX. |
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx krok/kritické kroky xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx/xxxxx generují xxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků změří xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxx a použijí efektivní xxxxxxxxx xxxxxx a dob xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx akrylamidu xxx xxxxxxxx chuti, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx a trvanlivosti xxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx ohřevu, xxxx x&xxxx;xxxxxxxx přiváděných xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx pravidelně xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx provozní xxxxxxxx by měly xxx kontrolovány v rámci xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXXX. |
5. |
Xxxxxxxxxxxx a řízení xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxxxxxxxx krocích xxxxxxxxx ošetření xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxx být xxxxx proces xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx teplot x&xxxx;xxx xxxxxx, a proto xx xxxxxxx. |
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXXXX POTRAVINY XXX XXXX DĚTI (X&xxxx;XXXXXX KYSELOSTÍ X&xxxx;XX XXXX ŠVESTEK) (6)
1. |
Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx potravin xxx xxxx xxxx zvolí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx akrylamidu, např. xxxxxxxxxxxx cukrů, xxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxx. |
2. |
X&xxxx;xxxxxxx smluvního xxxxxxxxxxx, xxx jsou zemědělské xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx množstvím asparaginu x&xxxx;xxxxxxxxxxx:
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
3. |
Xx kupních smluv xx švestková xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx je xxxxxx v uvedeném xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zajistí, xxx xxxxxxx xxxxxxxx složky, xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx akrylamidu, xxxx xxxxxxxxx od xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx akrylamidu x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx v konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx porovnávací xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze XX, xxxxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx používání xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxx dosažení xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx porovnávací xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze IV. |
Receptura
1. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx akrylamidu v dotčených xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx založené na xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x/xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx akrylamidu. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zvolí odrůdy xxxxxxxx xxxxxxx a švestek, xxxxx xxxx co xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxxxx akrylamidu, jako xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxxxxxx a glukóza) x&xxxx;xxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx přidávání xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. xxx), které se xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx procesním xxxxxxx (xxxxxx hrudek xxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx přidány před xxxxxx tepelného xxxxxxxx. |
Xxxxxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxx/xxxxxxx xxxxx tepelného ošetření, xxxxx xxxxxxxx/xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx možné xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx úsilí o snižování/řízení xxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxx dosaženo xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx změřením xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx xxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musí za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx koncentrací xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ohřevu, xxxx a množství xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx kontrolovány x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xxxxxxx XXXXX. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx obsahu xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx a na bázi xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. |
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX
Xxxxxxxxx
X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx zemědělství, xxx xxxx zemědělské xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx přímo xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zajistí, aby xxxx xxxxxxxxx následující xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v obilovinách:
— |
dodržování xxxxxxx zemědělské xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx a zajištění xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxx fytosanitární praxe xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx správné xxxxx xxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx houbových xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provádí xxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavků.
Návrh, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx byl xxxxx xxxxxx xx světlejší xxxxxxxx xxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx návrhu xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx prodlouží xxxx xxxxxxxxxx kvasu/droždí, s přihlédnutím x&xxxx;xxxxxx výrobku x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx teploty a doby xxxxxx, co nejvíce xx xx xxxxx. |
4. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků poskytnou xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxx xxxxx, který xx xxx dopečen doma, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, maloobchodních xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. |
5. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nahradí složky, xxxxx mohou potenciálně xxxxxx množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xx kompatibilní x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, což xxxxxxxx, xxxxxxxxx, použití ořechů x&xxxx;xxxxx pražených xxxxx xxx nižších než xxx xxxxxxx teplotách. |
6. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx glukózou, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hydrogenuhličitan xxxxxx (E503), xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xx xxxxx. Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx nahrazení xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx, které xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx. |
7. |
Xx xxxxxxx xxxxxxxx asparaginu x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx to xxxxx, x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx. |
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1332/2008 xx xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x.&xxxx;1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Rady 2001/112/XX x&xxxx;xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;7).
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008 xx xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, s. 16).
(3) Nařízení Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xx dne 9.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2012, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx uvedené x&xxxx;xxxxxxxxx II x&xxxx;XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 1333/2008 (Xx. xxxx. L 83, 22.3.2012, s. 1).
(4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (EU) x.&xxxx;1169/2011 xx xxx 25.&xxxx;xxxxx&xxxx;2011 o poskytování xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (ES) x.&xxxx;1924/2006 x&xxxx;(XX) č. 1925/2006 a o zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x&xxxx;Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x&xxxx;2008/5/XX x&xxxx;xxxxxxxx Komise (XX) x.&xxxx;608/2004 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;304, 22.11.2011, x.&xxxx;18).
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;609/2013.
(6)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;609/2013.
XXXXXXX II
XXXX X
ZMÍRŇUJÍCÍ XXXXXXXX, JEŽ MAJÍ XXX XXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXX X XX. 2 XXXX. 2
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx:
Xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx je xxxxxx, xxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx barvy x xxxxxxx xxxxxxxx akrylamidu. Je vhodné, xxx vodítko pro xxxxx, xxxxx poskytuje xxxxxx xxxxxxx optimální xxxxxxxxx barvy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bylo xxx xxxxxxxxxx, kteří xxxxxxxxx připravují, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vystaveno. |
2. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxx xxxx zmírňující xxxxxxxx:
Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx barvy x xx xxxxxxxxx zamezit xxxxxx tmavě xxxxxxx xxxxx, je-li xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx opečení a nesouvisí xx specifickým složením xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx kůrce. |
3. |
Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx. Xx vhodné, xxx xx xxx xxxxxx specifických výrobků xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx pro xxxx specifické typy xxxxxxx (xxxx-xx x xxxxxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx pokyny xxxxxxx optimální xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx použití xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx výrobků se xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx tepelnou xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx pro xxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, v prostorách xxxxxxxxx xxxxxxxxx. |
XXXX B
XXXXXXXXXX OPATŘENÍ, XXX MAJÍ XXX XXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXX X XX. 2 XXXX. 3 XXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX V ČÁSTI A
1. Obecné xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx výrobky uvedené x xx. 1 odst. 2 xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X.
2. Xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxx x xxxxxxx
Provozovatelé potravinářských xxxxxxx
— |
xxxxxxxx pokyny týkající xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx dodavateli xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze I, |
— |
pracují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx časovači x xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx-xxxxxxx), |
— |
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxxxx opatření xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. Pekařské xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx ověření xxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou účinná xxx xxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. Xxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx kávě xxxx nižší, xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx XX, xxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxx, xx xx nemusí xxx xxxxx u všech xxxx xxxx, x xxxxxxxxxx xx vlastnostech směsi x xxxxxxx. V těchto xxxxxxxxx xx dodavatelem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXXXXXX III
POŽADAVKY NA XXXXX XXXXXX X&xxxx;XXXXXXX XXX XXXXXXXXXXXX UVEDENÉ X&xxxx;XXXXXX&xxxx;4
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx
1. |
Xxxxxx musí xxx reprezentativní xxx xxxxx, ze které xx odebírán. |
2. |
Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zajistí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a analýzu svých xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zmírňujících xxxxxxxx, xxx. xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, že x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. „Typ xxxxxxx“ zahrnuje xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx složkami, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx a/nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mají xxxx aspekty potenciál xxxxxxxx množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx. Monitorovací xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takové xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
XX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
1. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx údaje xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx, s jakou xxxx daný xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. |
2. |
Xxxxxx musí být xxxxxxxxxx v laboratoři, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;„Xxxxxxxxxxxx harmonizovaným xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx“&xxxx;(1) xxxxxxxxxxxx xxx záštitou XXXXX/XXX/XXXX) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx prokázat, xx mají zavedeny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x&xxxx;„Xxxxxxxx XXX/XXXX/XXXXX xxx interní xxxxxx xxxxxxx v chemických analytických xxxxxxxxxxxx“&xxxx;(2). Xxxxx je xx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx správnost xxxxxxxxx xxxxxxxx vhodného xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx. |
3. |
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být v souladu x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx pracovních xxxxxxxxxxxxxx
|
4. |
Analýzu xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (např. xxxxx) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx procesními xxxxxxxxx a množstvím xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
XXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
1. |
X&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, provádějí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx minimálně xxxxxx xxxxx. X&xxxx;xxxxxxx, xxxxx mají xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a tento xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. |
2. |
Xx xxxxxxx xxxxxx posouzení xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx XX xxxx.&xxxx;1 této xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx četnost xxxxxx pro xxxxx xxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx opakováno, xxxxx xx výrobek xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx by xxxx xxxx xx xxxxx v množství xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx výrobku. |
IV. Zmírňování
Pokud xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, ale xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, než xxxx xxxxxxxxx (x&xxxx;xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu), xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx provedou přezkum xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx další xxxxxxxx xxxxxxxxxx opatření, aby xxxxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výrobku xxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx hodnota. Xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nového xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vzorků a analýzy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xx vyžádání xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx příslušným xxxxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnotu xxxx xxx poskytnuty podrobnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx úroveň xxxxxxxxxxx hodnoty.
(1) M. Xxxxxxxx xx al, Pure xxx Xxxxxxx Xxxxxxxxx, 2006, 78, s. 145–196.
(2) Red. X. Xxxxxxxx x&xxxx;X. Xxxx, Xxxx and Xxxxxxx Xxxxxxxxx, 1995, 67, s. 649–666.
XXXXXXX XX
XXXXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXX V ČL. 1 XXXX.&xxxx;1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxx akrylamidu v potravinách xxxxx xx.&xxxx;1 xxxx.&xxxx;1 xxxx xxxx:
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx [μx/xx] |
||
Xxxxxxxx (x&xxxx;xxxxx spotřebě) |
500 |
||
Bramborové xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx a z bramborového xxxxx Xxxxxxxxxx krekry Jiné bramborové xxxxxxx z bramborového těsta |
750 |
||
Měkký xxxxx |
|||
|
50 |
||
|
100 |
||
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxx xxxx) |
|||
|
300 |
||
|
300 |
||
|
150 |
||
Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx |
350 |
||
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
400 |
||
Xxxxxxx xxxxx |
350 |
||
Xxxxxx |
800 |
||
Xxxxxxx podobné xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
300 |
||
Xxxxxxx xxxx |
400 |
||
Xxxxxxxxx (xxxxxxxxx) káva |
850 |
||
Náhražky xxxx |
|||
|
500 |
||
|
(2) |
||
|
4&xxxx;000 |
||
Xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;(3) |
40 |
||
Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx&xxxx;(3) |
150 |
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxx xxx otrubové xxxxxxxx. Xxxxxxxxx přítomná x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx použije xx xxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxx definice x xxxxxxxx (XX) x. 609/2013.