Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) x. 1609/2006

xx xxx 27. xxxxx 2006,

xxxxxx xx na období xxxx xxx povoluje xxxxxxx na trh xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx kravského xxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx směrnici Xxxx 89/398/XXX xx dne 3. xxxxxx 1989 x sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx členských států xxxxxxxxxx xx potravin xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx (1), a xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 1x uvedené xxxxxxxx,

xx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx úřadem pro xxxxxxxxxx potravin,

vzhledem k xxxxx důvodům:

(1)

Směrnice 89/398/EHS xx xxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx. Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx potravin pro xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx Komise 91/321/XXX xx xxx 14. xxxxxx 1991 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (2) xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslu směrnice 89/398/XXX. Xxxxxxxx 91/321/XXX xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxx obdržela žádost x xxxxxxx xx xxx inovační počáteční xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx získaných z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx bílkovin xxxxxx, xxx je xxxxxxxxx xxxxxxx 0,56&xxxx;x xxxxxxxx/100&xxxx;xX (2,25&xxxx;x xxxxxxxx/100&xxxx;xxxx), xxx xx uvedeno x xxxx 2.2 xxxxxxx X směrnice 91/321/XXX.

(4)

Xxx 5. xxxxx 2005 vydal Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx své stanovisko (3). Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xx počáteční kojeneckou xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx 0,47&xxxx;x/100&xxxx;xX (1,9 g/100 kcal) xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx zdroj výživy xxxxxxx.

(5)

Xxxxx xx xx xx xxxxxxx změn xxxxxxxx 91/321/EHS xxxx xxxxxxx xxxxxxx této xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživy xx xxx na xxxxxx dvou xxx.

(6)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx x tomto xxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec a xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx xx xxxxxx 2 x xx. 4 xxxx. 1 xxxxxxxx 91/321/EHS xx na xxxx xxxx xxx od xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedení xx xxx počáteční xxxxxxxxx výživy xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxx xx stanoveno v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 27. xxxxx 2006.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 186, 30.6.1989, s. 27. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1882/2003 (Xx. xxxx. L 186, 30.6.1989, x. 27).

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 175, 4.7.1991, x. 35. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 2003/14/XX (Xx. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35).

(3)  EFSA Journal (2005) 280, x. 1–16.


XXXXXXX

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx zpracování a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx syrovátkových xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

1.   Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx = xxxxx xxxxxx × 6,25

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

0,44 x/100 xX

0,7 x/100 xX

(1,86 x/100 xxxx)

(3 x/100 kcal)

2.   Xxxxx xxxxxxxx

Bílkoviny x xxxxxxxxxxxxxxxx sladké xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kaseinů xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x těchto xxxxx:

x)

63 % xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx kaseinových xxxxxxxxxxxxxxxxx s minimálním xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx 95 % x xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 % x

x)

37 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx 87 % x xxxx xxx 70 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nejvýše 3,5 %.

3.   Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx proces xxxxxxxxx s použitím xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx (3–10 minut xxx xxxxxxx 80 xx 100 °C).

4.   Kvalita xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx podle přílohy X xxxxxxxx 91/321/XXX.