XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007
xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx pro EHP)
KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx (1), x zejména na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 rovněž xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků musejí xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X uvedeného nařízení. |
(2) |
Kapitoly 1 a 2 xxxxxxx X nařízení (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx x ohledem na xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx xxxxxx potraviny). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx vyšetření xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživy x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx příslušná partie xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. |
(3) |
Dne 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) vydala stanovisko xxxxxxxx xx Enterobacteriaceae xxxx xxxxxxxxxx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Dospěla x závěru, xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Lze xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Enterobacteriaceae a Xxxxxxxxxxxx sakazakii xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již tedy xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
X souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě xxxxxxx xxxxxx XXXXXX xxx Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. září 2004 xx měla xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx pokračující výživu. |
(6) |
Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Xxxxxxxx xxx. v xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx jedním z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx kontrola xxxxxxx x zavedení systému xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V souladu xx xxxxxxxxxxx XXXX xx počty spor Xxxxxxxx cereus v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxxx xxx během xxxxxxxxxx xx možná nejnižší x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. |
(7) |
Xxxxxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metodu xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna. |
(8) |
Kapitola 3 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx počet míst, x nichž se xxxxxxx vzorek, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx vzorek. Xx xxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, že xx x odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna. |
(9) |
V xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. |
(10) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou v xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx, |
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xx nahrazuje xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve všech xxxxxxxxx státech.
X Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.
Xx Xxxxxx
Xxxxxx XXXXXXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 338, 22.12.2005, s. 1.
XXXXXXX
„XXXXXXX I
Mikrobiologická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx 1. |
Kritéria xxxxxxxxxxx potravin |
Kapitola 2. |
Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
2.1 |
Xxxx x výrobky z xxx |
2.2 |
Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx |
2.3 |
Xxxxxxx výrobky |
2.4 |
Produkty rybolovu |
2.5 |
Zelenina, xxxxx a xxxxxxx x nich |
Kapitola 3. |
Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx |
3.1 |
Xxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků a xxxxxxxx zkušebních xxxxxx |
3.2 |
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté maso x xxxxx polotovary x bakteriologickému vyšetření |
Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity |
Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1) |
Xxxxxx&xxxx;(2) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3) |
Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
||||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 11290-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5) |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 g (7) |
EN/ISO 11290-1 |
xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx ji xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. ledna 2006 xxxxxxxxxxxx x 10 x xx 1. ledna 2010 xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 g |
EN/ISO 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx x 10 x xx 1. xxxxx 2010 xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx xx |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost xx 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
5 |
0 |
neprokázány ve 25 g |
evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13) |
xxxxxxxx uvedené na xxx během doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XXX/XX 22964 |
produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
X. xxxx (15) |
1 (16) |
0 |
při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
XXX XX 16649-3 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Histamin |
9 (18) |
2 |
100 mg/kg |
200 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
9 |
2 |
200 xx/xx |
400 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx a xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).
X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx této bakterie, |
— |
nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx určených x přímé xxxxxxxx x X. coli x xxxxxx mlžích:
— |
vyhovující, xxxxx jsou všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx. |
Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx jednotce xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:
— |
vyhovující, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie, |
— |
nevyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx. |
Xxxxxxxx x produktech xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu:
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
|
— |
nevyhovující, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx více než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X xxxx xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X. |
Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx a xxxxxxx x xxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21) |
Xxxxxx&xxxx;(22) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (23) |
Fáze, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků |
||||
n |
c |
m |
M |
|||||||
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 4833 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením |
zlepšení hygieny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
||||
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
1,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx porážky x přezkoumání procesních xxxxxxx |
|||||
|
xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
4,0 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
5,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
XXX 4833 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením |
zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních kontrol |
||||
Enterobacteriaceae |
2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota |
ISO 21528-2 |
xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
2&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x původu xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
5&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx biologické bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
Salmonella |
50 (25) |
7 (26) |
nepřítomnost xx 25 g směsného xxxxxx xxxx z xxxx |
XX/XXX 6579 |
jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27) |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x |
5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
konec výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx x zlepšení v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů |
5 |
2 |
5 × 105 KTJ/g |
5 × 106 XXX/x |
XXX 4833 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin |
|||
|
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
500 XXX/x xxxx xx2 |
5&xxxx;000 XXX/x nebo xx2 |
XXX 16649-1 nebo 2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx vztahují xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.
Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.
Enterobacteriaceae x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, koz, koňovitých x prasat:
— |
vyhovující, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X. |
Xxxxxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx. |
Xx každém xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti vzorkování x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.
X. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů v xxxxxx mase, masných xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx mase (XXX):
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx m x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m, |
— |
nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X. |
2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx výrobky
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(30) |
Xxxxxx&xxxx;(31) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32) |
Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje |
Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
&xx;&xxxx;1/xx |
5/xx |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx surovin |
||
|
E. xxxx (34) |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
x takovém okamžiku xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx bakterií X. xxxx (35) |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
||
|
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
104 XXX/x |
105 XXX/x |
XX/XXX 6888-2 |
x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobního procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 nebo 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
||
|
X. xxxx (34) |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
konec výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
10 KTJ/g |
ISO 21528-2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx ošetření x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 or 2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx v 10 x |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38). |
|||
|
Enterobacteriaceae |
5 |
0 |
nepřítomnost x 10 x |
XXX 21528-1 |
konec xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx s cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx cereus |
5 |
1 |
50 KTJ/g |
500 XXX/x |
XX/XXX 7932 (39) |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx surovin. |
Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku x xxxxxx pokračovací kojenecké xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
X. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a X. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Bacillus cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m, |
— |
přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází xxxx x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx více než x/x xxxxxx nachází xxxx x a X. |
2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(41) |
Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x nebo xx |
100 XXX/x xxxx xx |
XXX 21528-2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X. |
2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx xxxxxxxx
Kategorie xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (43) |
Fáze, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
1/x |
10/x |
XXX TS 16649-3 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 KTJ/g |
EN/ISO 6888-1 xxxx 2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření
Uvedené limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x vařených korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M. |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x vařených xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m, |
— |
přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X. |
2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45) |
Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje |
Opatření x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. coli |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, výběru xxxxxxx |
||
|
E. xxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
výrobní xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin |
Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. xxxx x xxxxxxxxxxxx ovoci x xxxxxxxx (xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x xxxxx xxxxxxxx):
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X. |
Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx
3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Obecná xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx XXX (Mezinárodní organizace xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx.
3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx vzorků xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.
Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky z xxxx jatečně upravených xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x jednotlivých závodech.
Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x na počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx odeberou xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x níž xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.
Xxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxxx se xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Celková xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx činit xxxxxxx 400 xx2.
Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx vyšetřením xx z xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.
Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování odebírají xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x přibližné hmotnosti 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx tří xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx vzorků.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx pokud xxx x xxxxx odběru xxxxxx, xxxxx být xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx praxi xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxx.
X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx vyšetření na X. coli a xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx dní, xxxxx xxxx po xxxx xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx po 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx x salmonel xxxx být xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální program xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x tomto xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx snížena, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx-xx to xxxx na základě xxxxxxx rizik xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx četnost odběru xxxxxx vyňaty.“
(1) n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a X.
(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx m xxxxx X.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:
— |
x xxxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx za účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx), |
— |
x xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, |
— |
x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků, |
— |
u xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo baleních, |
— |
u xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x kakaa x xxxxxxxx, |
— |
x živých mlžů. |
(5) Toto xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x nebude na xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx naočkuje na Xxxxxxx misku x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.
(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 nebo xx ≤ 0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx jsou xxxxxxxxxxx považovány za xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx výrobků.
(9) Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.
(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné složky.
(12) Předběžné xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, který je xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx stanovena korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx v xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, zda xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.
(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx něhož xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Assay xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx in xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx C., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx determination xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.
(20) Výsledky xxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx analýzy rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx.
(21)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.
(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.
(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.
(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m x X) se xxxxxxxx xxxxx xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodou. Xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx každého jednotlivého xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx xxxxx x 10 xx sobě xxxxxxxx vzorkování xxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny x xxxxx nařízení.
(26) Počet xxxxxx, x nichž xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x může xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. I xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx rozšířením salmonel xxxxxxxx nižší hodnoty x.
(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx údržnost xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.
(28)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritéria xx xxxxxxxx na xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) vyrobené technikami xxxxx přílohy III xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.
(30) n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.
(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx m xxxxx X.
(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx příslušné normy.
(33) Kritérium xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx úrovně hygieny.
(35) U xxxx, xxxxx nepodporují xxxx E. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. coli xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx zrání x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx růst X. xxxx, je to xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.
(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stafylokokových xxxxxxxxxxxx.
(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx těmito mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx v xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx závodě určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii xxxxxx korelace xxxxxxxx.
(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx nebo xx xxx Petriho xxxxx o průměru 90 xx.
(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.
(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.
(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx mezi m x X.
(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a M.
(45) Použije xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.