Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 1441/2007

xx dne 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických kritériích xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat při xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx hygienických opatření xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004. Nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční kojeneckou xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx přílohy xxxxxxx, xx je-li xxx vyšetření xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxxx xxxxx univerzální korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Lze xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 2073/2005, který xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, je-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx platit. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx stanoviskem k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXXXXX při Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx potravin (EFSA) xxx 9. xxxx 2004 xx xxxx xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx rodu Salmonella x Enterobacteriaceae xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx bezpečnost potravin (XXXX) vydala dne 26. a 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx rizika a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx xxxxxxx růst Xxxxxxxx cereus. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx potenciálně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx stanoviskem XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měly xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(7)

Kapitola 1 přílohy I xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metodu xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx x sušené xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx míst, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pravidel v xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx dále x xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněna.

(9)

V xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx xx vhodné, xxx xxxx xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Bruselu xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 338, 22.12.2005, x. 1.


PŘÍLOHA

„PŘÍLOHA X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx z xxx

2.2

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich

Kapitola 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků a xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx na xxxxxxx x v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx bezpečnosti potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx toxiny, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická referenční xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g (7)

EN/ISO 11290-1

před xxx, než potravina xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx maso x xxxxx polotovary xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.6

Mleté maso x masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx z jiných xxxxx než x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx v 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, vyjma výrobků, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.11

Sýry, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x sušená xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, vyjma výrobků, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx během xxxx údržnosti

1.15

Potraviny určené x xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x xxxxxxxx (určené x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (určené x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x sušená syrovátka xxxxx kritérií xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx xxxx x xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx použití xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny x xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x vysokým xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxx xxxxxx v láku, xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, kdy se xxxxx vztahuje na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx bakterie určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx mlžích:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x produktech xxxxxxxx x druhů ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx x a X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X nebo pokud xx jedna xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; M.

Kapitola 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x něj

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.3

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx před chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x hospodářstvích původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx těla drůbeže: xxxxxxxx a krocani x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxxxxxx xxxxxx kůže x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx chlazení

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) (29)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x M,

nevyhovující, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella určena xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx než x/x xxxxxx.

Xx každém xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

2.2    Mléko x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční metoda (32)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx a další xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx počet xxxxxxxx X. coli  (35)

zlepšení xxxxxxx výroby x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx syrového mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet stafylokoků

zlepšení xxxxxxx výroby a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky (36)

Koagulázopozitivní stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.6

Máslo a xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx nebo x mléka, které xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx  (34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 or 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx výživa

Enterobacteriaceae

5

0

nepřítomnost v 10 g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci

2.2.11

Sušená počáteční xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx věku

Předpokládaný výskyt Xxxxxxxx cereus

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází mezi x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx než c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Bacillus xxxxxx x sušené počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx výrobky

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (41)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx nevyhovujících výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 KTJ/g xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx se xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx x a M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x xxxxxxx a xxxxxxx zbavených výrobcích x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x zbývající zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx než c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx proces

zlepšení xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x přímé spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx mezi m x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Obecná xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí xx jako referenční xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx organizace xxx xxxxxxxxxxx) a xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx vzorků na xxxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx i nedestruktivní xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst odběru xxxxxx x pravidla xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx x ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x na počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx odeberou xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se použije xxxxxx odběru vzorků xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, z xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 cm2.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně xxxxxxxxx xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx směsný vzorek.

Pravidla xxx odběr vzorků x xxxxxxx upravených xxx drůbeže

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx odebere xxxxxx xxxx z krku x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx z xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx xxx, aby xx získalo 5 × 25 x konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx xxxx, odeberou xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx mění, aby xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. coli a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxx jednou xx čtrnáct xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx u xxxxxxxx xxxx xxx snížena xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx tento program xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx odběru vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, vykazují nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx to xxxx na základě xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, xxxxx být xxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx m x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě:

u xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx ošetření xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx tepelně ošetřeny x konečném xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x kakaa x xxxxxxxx,

x xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx platí, pokud xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, aby xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x nebude xx xxxxx xxxx údržnosti xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤&xxxx;4,4 nebo xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx údržnosti xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx spadající xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX oddílu V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x xx výrobku neexistuje xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx semen xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx screeningová xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů x xxxxx x x xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, zda xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a E. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx nejméně x 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx maloobchodu je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx něhož xx má xx xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Malle X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx fish xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos G., Xxxxxx C., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx účinnosti xxxxx xxxxxxx rizik x kritických kontrolních xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(21)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 xx m xxxxx M.

(23)  Použije xx xxxxxxxxxx vydání příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m x X) xx xxxxxxxx xxxxx na vzorky xxxxxxxx destruktivní metodou. Xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx xxxxx x 10 po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx v xxxxx nařízení.

(26)  Počet vzorků, x xxxxx je xxxxxx přítomnost xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx regiony x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx na xxxxxx maloobchodu, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx m xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx určené k xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx počet xxxxxxxx X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx zrání x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx růst E. xxxx, je to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných orgánů xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(38)  Provede se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li x xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. sakazakii xxxxxx xxxxxxxx existuje.

(39)  1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx nebo xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx leží xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.