Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx mění xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx příslušná xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 a 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu x xxxxxxx xx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx a sušené xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) vydala xxxxxxxxxx xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Enterobacter xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx rudu Xxxxxxxxxx x xx neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx závodů.

(4)

Požadavek xxxxxxxxx xxxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, který xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx sakazakii x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx, je-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx již xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(5)

V xxxxxxx xx stanoviskem x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vydaným xxxxxx BIOHAZ při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (EFSA) xxx 9. xxxx 2004 xx xxxx xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx týkající se xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Evropského xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 stanovisko x Bacillus cereus x xxxxxx Bacillus xxx. v potravinách. Xxxxxxx k závěru, xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx kontrolních xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx spor patogenních Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx růst Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx potenciálně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x kromě xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 stanoví analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny v xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x sušené xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx odkaz na xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(8)

Kapitola 3 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx pravidel xxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx počet xxxx, x nichž xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x níž xx xxxxxxx vzorek. Xx xxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxx pravidel x xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxx, že xx k xxxxxx xxxxxx měly xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx být s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx vhodné, xxx byla příloha X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 nahrazena xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxx řetězec a xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxx nařízení je xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Komisi

Markos XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 338, 22.12.2005, s. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x výrobky x xxx

2.2

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření

Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx než pro xxxxxxx a xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g (7)

EN/ISO 11290-1

xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx xxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx určené ke xxxxxxxx xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x xxxxx polotovary xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x masné polotovary xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, určené xx xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího xxxx určené xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.10

Želatina x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.11

Sýry, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.12

Sušené xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.14

Vaječné xxxxxxx, vyjma výrobků, x xxxxx výrobní xxxxxx nebo složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x xxxxxxx xx schránkami

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx xxxx x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x xxxxxxxxx a xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x druhů ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, které xxxx ošetřeny enzymatickým xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx údržnosti

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku, xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx X. xxxx, kdy se xxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx partie (20).

L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx pro kojence x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx tím, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu údržnosti:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx určených x xxxxx spotřebě x X. coli x xxxxxx mlžích:

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Enterobacter xxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx splněny xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x zjištěných xxxxxx xx xxxxxxx xxxx x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx hodnoty nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x xxxxxxx x xxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx skotu, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přezkoumání procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log KTJ/cm2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx x původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx jatečně upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxxx: xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.6

Mleté xxxx

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli  (28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.7

Strojně oddělené xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

E. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx xxxxxxxx na xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx mezi m x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost bakterií xxxx Salmonella určena xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx.

Xx každém xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx výsledky xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx počtu xxxxxx n.

E. coli x počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x M.

2.2    Mléko x xxxxxx výrobky

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční metoda (32)

Fáze, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx počet bakterií X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá xxxxxxxx počet stafylokoků

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry xxxxxxxx x xxxxx, které xxxx podrobeno nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx z xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající xxxxx xxxx (čerstvé xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 KTJ/g, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx x mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x výběru xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx opětovné kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 or 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci

2.2.11

Sušená počáteční xxxxxxxxx výživa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx výskyt Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932 (39)

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx dietních potravinách xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určených pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku a xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx výživě x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x hodnot xxxxxxx xxxx m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx x x M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx se xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1/g

10/g

ISO XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x krunýře x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází mezi x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází xxxx x x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, ovoce x výrobky z xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická referenční xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x přímé spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

Kapitola 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx organizace xxx normalizaci) a xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx vzorků na xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx upravených těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx míst odběru xxxxxx x pravidla xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa odběru xxxxxx se vyberou x ohledem xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx. Destruktivní metodou xx xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx účel xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx se místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx alespoň 400 cm2.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx x různých xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx kousek xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx ze xxx xxxxxxx upravených těl xx pokaždé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, xxx xx xxxxxxx 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr vzorků

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx praxi xxxxx článku 7 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den odběru xxxxxx se každý xxxxx mění, xxx xx zajistilo pokrytí xxxxxxx dne x xxxxx.

X odběru vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. coli a xx počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct dní, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx čtrnáctidenní, xxxxx xxxx po 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx u xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx xxxxxxxxxx program xxxxxxx salmonel x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx v xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, že xxxxxxx, která jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x schválí-li to xxxxxxxx příslušný orgán, xxxxx xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x a X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx m xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxx xxxxxxxx určených x xxxxx xxxxxxxx:

x takových, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx odstranění X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obalu),

u xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, nealkoholických nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx baleních,

u xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x xxxxx x xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x nebude xx xxxxx xxxx údržnosti xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx misku o xxxxxxx 140 mm xxxx na xxx Xxxxxxx misky x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx kontrolu provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky s xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, výrobky x xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx vědecky opodstatněné, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx spadat také xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX oddílu V xxxxxxxx III xxxx 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a xx xxxxxxx neexistuje xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, kdy xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší pravděpodobnost xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů x xxxxx x v xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a X. sakazakii, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx vzorek xxxxxxx xxxxxxx x 10 xxxxxxxxxxxx živočichů.

(17)  Zejména xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X takovém xxxxxxx neplatí předpoklad xxxxxxxxx v čl. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx něhož xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx xx determination xx biogenic amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx xxxxxx použít x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx M.

(23)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x a X) xx vztahují xxxxx na vzorky xxxxxxxx destruktivní metodou. Xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx vypočítá xxxxxx xxxxxx logaritmických xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx xxxxx x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x četností xxxxxx vzorků, které xxxx stanoveny x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxxx přítomnost salmonely. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění pokroku xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. I xxxx xxxxx přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxxx kontaminace.

(29)  Tato kritéria xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx III xxxxxx V kapitoly XXX bodu 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004.

(30)  n = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx x rovná X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx slouží xxxx xxxxxxxxx úrovně xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx E. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. coli obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zrání x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že výrobek xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx příslušná partie xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula se xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx x průměru 140 xx nebo xx tři Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(42)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x M.

(43)  Použije se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější vydání xxxxxxxxx xxxxx.