Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (ES) x. 1441/2007

ze xxx 5. xxxxxxxx 2007,

xxxxxx xx mění nařízení (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny

(Text x xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. dubna 2004 x xxxxxxx potravin (1), x zejména xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2073/2005 ze xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxxxx obecných a xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 rovněž xxxxxxx, že xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků musejí xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx kojeneckou xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (sušená počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 uvedené přílohy xxxxxxx, xx je-li xxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx kojenecké výživy x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx se Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Xxxxxxx x závěru, že xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x xx neexistuje xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx závodů.

(4)

Požadavek xxxxxxxxx xxxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, xxxxx xx xxxx provádění xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Xxxxxxxxxxxx sakazakii x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xx již tedy xxxxx xxxxxx. Část 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx I uvedeného xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx BIOHAZ při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 xx xxxx xxx stanovena xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Enterobacteriaceae pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. a 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Bacillus xxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. x potravinách. Xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx kontrola xxxxxxx x zavedení systému xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, ve xxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., mohou xx rehydrataci xxxxxx xxxxx xxxxxxx růst Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx a sušených xxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx možná nejnižší x xxxxx osvědčených xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metodu xxx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx odkaz na xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněna.

(8)

Kapitola 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx z xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx celková xxxxxx, x xxx se xxxxxxx vzorek. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx pravidel x xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x že xx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X zájmu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je vhodné, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 nahrazena xxxxxx stanoveným x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx nahrazuje xxxxxx uvedeným v xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 5. prosince 2007.

Xx Komisi

Markos XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx potravin

Kapitola 2.

Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x výrobky x xxx

2.2

Xxxxx a mléčné xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x xxxxx polotovary x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx toxiny, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx než xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

5

0

nepřítomnost xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx a xxx xxxxxxxx léčebné účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.4

Mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx maso a xxxxx polotovary vyrobené x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x jiných xxxxx než x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx výrobky určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, vyjma výrobků, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

1.9

Masné výrobky xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.10

Želatina x kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x smetana xxxxxxxx xx syrového xxxxx nebo xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.13

Zmrzlina (11), xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx výrobků, x nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výrobků, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx schránkami

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x živí xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x přímé spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční kojenecká xxxxxx a xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx během xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx  (15)

1 (16)

0

při použití xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (XXX): 230/100 x svaloviny x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.26

Produkty rybolovu x druhů ryb xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x druhů xxx spojovaných s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a plžů x souvislosti x xxxxxxxxxx na E. xxxx, kdy se xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované partie (20).

L. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je přítomnost xxxx bakterie xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinách xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx mlžích:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny v xxxxx jednotce vzorku,

nevyhovující, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx xxxxxx xx nachází xxxx x x M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x nebo xx více xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X xxxx xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (21)

Limity (22)

Analytická xxxxxxxxxx metoda (23)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně upravená xxxx skotu, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, ale xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

1,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

2,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně upravená xxxx po xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx skotu, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx a původu xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x krocani x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 g xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx po chlazení

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo původu xxxxxxx

X. xxxx  (28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x zlepšení v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 KTJ/g

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo cm2

5 000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují na xxxxxx vyšetřovanou jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx se xxxxxx xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx m x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena ve xxxx než x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x získání počtu xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx mase (SOM):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Mléko x mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx  (34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx se přepokládá xxxxxxxx xxxxx bakterií X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx syrového mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;&xxxx;105 KTJ/g, musí xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (čerstvé sýry) xxxxxxxx z pasterizovaného xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka nebo x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx vyrobené ze xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x výběru xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx ošetření a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní potraviny xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost v 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 XXX/x

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x sušené xxxxxxxxx kojenecké výživě, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx x xxxxxx pokračovací kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx než x/x xxxxxx nachází xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Bacillus xxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X x zbývající xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ m,

nevyhovující, pokud xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot nachází xxxx x a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x xxxx xx

100 XXX/x xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot > X nebo xx xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a M.

2.4    Xxxxxxxx rybolovu

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx zbavené xxxxxxx x vařených xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření vypovídají x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. coli x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x vařených xxxxxx x měkkýšů se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x a X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, xxxxx x xxxxxxx z xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxx k xxxxx spotřebě)

E. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy (určené x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx (určených x xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx jako referenční xxxxxx příslušné xxxxx XXX (Mezinárodní organizace xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Pravidla pro xxxxx vzorků z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Xxxxxxxxxxxx x nedestruktivní xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxx skladování x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky z xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx odeberou xxxxx xxxxxx tkáně odpovídající xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 cm2 (50 xx2 x xxxxxxx upravených těl xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxxx se místa, x nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxx kontaminována. Celková xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 cm2.

Jsou-li xxxxxx xxxxxxxxx z různých xxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 g. Z xxxxxx xxxx z xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx odběru xxxxxx, xxxxx být xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx v xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx X. xxxx a xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae a xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx získávány vyhovující xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx u salmonel xxxx xxx xxxxxxx xxxx tehdy, pokud xx xxxxxxxxxx celostátní xxxx xxxxxxxxxx program xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování popsané x tomto odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x rámci xxxxxx celostátního nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx rizik xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx to xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, xxxxx xxx malé xxxxx x zařízení, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x malých xxxxxxxxxx, x požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx x xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxx xxxxxxxx určených x xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx odstranění X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x kakaa a xxxxxxxx,

x živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, aby zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobky před xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, který xx vyrábí, xxxxx xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx s xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤ 0,92, , xxxxxxx s xX ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX oddílu X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx výrobce schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx x důsledku xxxxxxxx xxxx xxxxx x xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxx odběr xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx lze xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská screeningová xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. coli zde xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx maloobchodu je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx neplatí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xx. 14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx za xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx M., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx in fish xxxxxxxxxxxxx. X. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx C., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx determination xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky xxxxxxxxx xxx rovněž použít x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu procesu.

(21)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx vydání příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se vztahují xxxxx na vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá xxx, že se xxxxxxx zjistí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx c xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx tímto přezkumem xxxxx členské státy xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium se xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. coli xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx vztahují xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx technikami xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V kapitoly XXX bodu 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(31)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(35)  U xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma xxxx, x xxxxx je xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny obsahující xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. sakazakii, pokud xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx jednotlivých xxxxxx. Xx-xx v xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx vyšetřených x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu prokázat, xxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o průměru 140 xx xxxx xx xxx Petriho xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet jednotek xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x a X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.