Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 121/2008

xx xxx 11. xxxxx 2008,

xxxxxx xx xxxxxxx metoda xxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx zvířat (xxx XX 2309)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku (1), x zejména xx xx. 9 odst. 1 písm. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx důvodům:

(1)

Pro zajištění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx používanými x xxxxxx zvířat (KN 2309) xxx xxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xx xxx stanovení xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx vývoj.

(2)

V xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 72/199/XXX xx dne 27. xxxxx 1972, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxx Společenství pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxx (2), xx xx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx zvířat použije xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx) popsaná v xxxx 1 přílohy X xxxxxxx xxxxxxxx.

(3)

Xx xxxxxxx studií provedených xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx států xx xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx-xx xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 72/199/XXX, xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xx xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxx xxxxx, sekce celní x statistické xxxxxxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx xx xxxxxx 1 xxxxxxxx 72/199/XXX xx xxxxxxxxxx xxxxx škrobu v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx kódu XX 2309 xxxxxxx xxxxxxxxxxxx analytickou xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx nařízení x xxxxxxxxx, xxxx-xx xx xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx krmné xxxxxxxx:

x)

xxxxxxx x cukrové řepy, xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pulpa, cukrovková xxxxxx, řepa xxxxxxx;

x)

citrusová xxxxx;

x)

xxxxx xxxxxx; xxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx;

x)

xxxxxxx semeno; xxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx řepkové xxxxxx; řepkové slupky;

x)

xxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, extrahované;

x)

kokosové xxxxxxxx; xxxxxxxx extrahovaný xxxx;

x)

xxxxxxxxxx xxxxx;

x)

xxxxxx xxxxxxxx;

x)

xxxxxxx xxxxxx xx inulín (xxxx. xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx);

x)

xxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 11. xxxxx 2008.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXX

člen Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením Xxxxxx (XX) x. 1352/2007 (Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1).

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 123, 29.5.1972, x. 6. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 1999/79/ES (Xx. xxxx. L 123, 29.5.1972, s. 6).


XXXXXXX

XXXXXXXXXXX XXXXXX PRO XXXXXXXXX OBSAHU XXXXXX X PŘÍPRAVCÍCH XXXXXXXXXXX X XXXXXX XXXXXX XXXXXX VYSOKOTLAKÉ KAPALINOVÉ XXXXXXXXXXXXXX (XXXX)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx působnosti

Tato xxxxxx popisuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahu škrobu x xxxxxx pro xxxxxxx. Xxxxx škrobu xx odvozen x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx glukózy xx xxxxxxxxxxxx rozkladu xxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx. Xx se xx xx, xx xxxxxxx naměřená xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx, který xx xxxxxxxx ve vzorku.

2.   Definice

Při xxxx metodě se xxxxxxx obsah xxxxxx x xxxxxxxx jeho xxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxxxxx xx 40&xxxx;% ethanolu. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx v % (x/x).

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx 40&xxxx;% ethanolem.

Do xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx enzym alfa-amyláza. Xxxxx enzym při xxxxxxx 100&xxxx;°X štěpí xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xx, xxx xx škrob xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxx kusy xxxxxx xx štěpí xxxxx pomalu. Xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx zcela xxxxxxxxxx, xxxx aby xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx pevné xxxxxxx.

Xxxx se přidá xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx 60&xxxx;°X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx.

Xx vyčeření xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxxxxx odstraněny xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx, xx získán xxxx xxxxxx, který xxx xxxxxx k XXXX.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx pomocí XXXX.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx čistoty x.x. x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;40&xxxx;% xxxxx roztok xxxxxxxx.

4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-alfa-D-glukan-glukohydroláza) x Xxxxxxxxxxx niger (xxxxxxxx xxxxxx > 5&xxxx;000 X/xx). Skladování při xxxxxxx xxx. 4 °C.

Alternativně xxx použít rovněž xxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stálá xxxx-xxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx. 4&xxxx;°X.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, x.x.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) (K4[Fe(CN)]6.3H2O), xxxxx čistý.

4.7   Bezvodý octan xxxxx, x.x.

4.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, 100 % (x/x).

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx sodného (0,2 xxx/x).

Xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 16,4 x xxxxxx sodného (4.7). Xxxxxxxxx ve vodě x vlijte do xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1 000 xx. Xxxxxx po xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xX xx 4,7 (pomocí xX xxxxx (5.11)). Xxxxx xxxxxx xxx xxx skladování xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx.

4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy (xxxxxxxx xxxxxx > 250 X/xx).

Xxxxxxxxx xxxxxx x 5 xx xxxxxxx amyloglukosidázy (Xxxxx, 4.3) xxxx 660 xx xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxx xxxxxx 100 xx pomocí pufru xxxxxx sodného (4.9). Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx roztoky glukózy xx xxxx, jak xx běžně používají xxx xxxxxxx HPLC.

4.12   Činidlo x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx X).

Xx xxxxxxxx xxxxxxx rozpusťte 219,5 x xxxxxx zinečnatého (4.5) ve vodě. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000 ml, přidejte 30 ml xxxxxxxx xxxxxx (4.8). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Tento xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 měsíců.

Lze xxxxxx xxxx činidla x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx činidlu.

4.13   Činidlo x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX).

Xx skleněné kádince xxxxxxxxx 106,0 x xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx draselného (II) (4.6) ve xxxx. Xxxxxx xx odměrné xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000 xx. Důkladně xxxxxxxxxxx x doplňte xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx xxx skladování xxx xxxxxxx okolí xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 měsíců.

Lze xxxxxx xxxx činidla x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xx mobilní fáze, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx v HPLC xxxxxxx xxxxx. Při xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xx xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxx HPLC x xxxxxxxxxxxx.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxx 1 000 x nebo xxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx).

5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x obsahu 100 ml.

5.4   Magnetické xxxxxxxx.

5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, xxxx. 185 xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, 0,45 μx, vhodné xxx vodné roztoky.

5.8   Vzorkovací xxxxxxxx xxxxxx xxx XXXX xxxxxxxxxxx vzorkovač.

5.9   Odměrné xxxxx x objemu 100 xx.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, 5 x 10 xx.

5.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x regulátorem xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx 60&xxxx;°X x 100&xxxx;°X.

5.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC.

5.14.1   Vývěva, vhodná xxx xxxxxxx pulzaci.

5.14.2   Automatický xxxxxxxxx.

5.14.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx a předkolona, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

5.14.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx, teplotní xxxxxx mezi xxxxxxxx xxxxx x 40&xxxx;°X.

5.14.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx, xxxx. xxxxxxxxxxxx.

5.14.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxx.

6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx

6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx.

Xxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx druhů xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx údajů x přísadách. Xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,1 xx) lze odhadnout xx vzorce:

množství vzorku (x) = xxxxx xxxxxxx xxxxx (100 xx) / xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx (%)

6.4   Slepé xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx pomocí celé xxxxxxx (xxx xx xxxxxxx v bodě 6.5) xxx přidání xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx se použije xxx výpočtu xxxxxx xxxxxx (7.1).

6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx.

6.5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxx protřepáním xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (6.3) xx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (5.3) a xxxxx xx 50 xx 40&xxxx;% xxxxxxxx (4.1). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx po xxxx 20 xxxxx xxx xxxxxxx okolí. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx míchadlo ve xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x odstraňte xxxxxxxx xxxx (xxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx). Tento xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x 25 ml xxxxxxxx (4.1). Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 100 xx (5.9) x xxxxxxxxx 70 xx vody.

Po rozpuštění xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx-xxxxxxx (4.4) x zahřívejte xxx xxxxxxx 100 °C xx xxxx 1 xxxxxx např. ve xxxxx lázni (5.12). Xx xxxxx lázni xxxxxxxx xx 60 °C x xxxxxxxx 5 xx roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (4.10). Uložte baňku xx dobu 30 xxx xx xxxxx xxxxx x teplotě 60&xxxx;°X. Zchlaďte xx xxxxxxx okolí, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Carrezova xxxxxxx X (4.12), xxxxxxxxxxx x poté xxxxxxxx 1 ml Carrezova xxxxxxx XX (4.13). Xxxxxxxxx xxxxxxx X x XX xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx posléze. Po xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx a přefiltrujte xxxxxx přes skládaný xxxxx (5.6). Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

6.5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (5.10) xxxxxxxxxxxx extrakty xxxx xxxxxxxxx xxxxx (5.7), xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx (5.8).

Poznámka: Kotoučový filtr xxx xxxxxx několikrát. Xx xxxxx jej xxxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

6.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx.

XXXX se xxxxxxx xxxxxxxx obvyklým xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx/xxxx, xx xxxxxxx xxxxxx, který xx analyzuje, glukóza. Xxxxxxxx HPLC analýza xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xx naznačovat xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx

7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.

X xxxxxxxx XXXX analýzy xx xxxxxxx obsah xxxxxxx (%, m/m).

Enzymatický xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (4.3) xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Tepelně xxxxx alfa-amyláza (4.4) xx stabilizuje xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx aktivitou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (%, x/x) xxxxxxx x koncentraci xxxxxxx (%, m/v) xxxxxxxxx při xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx (%, x/x) opravený xxxxx xxxxxxxx slepé xxxxxxx xx poté xxxxxxx xxxxxx přepočtené xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (4.11).

7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx škrobu.

Obsah xxxxxx (%, x/x) xx xxxxxxx z xxxxxx glukózy (%, x/x) po xxxxxx x výsledek slepé xxxxxxx.

Xxxxx xxxxxx = 0,9 * přepočtená xxxxxxxxxxx xxxxxxx

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

8.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx přesnosti metody xxxx xxxxxxx x xxxx 8.4.

8.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx hodnota xxxxxxx výsledků dvou xxxxxxxxxxxx stanovení získaných xxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx vybavení xxxxxx xx xxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx 1,1 % (x/x). Xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx xxx 8.4).

8.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx dvou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx laboratořích jinými xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % xxxxxxx vyšší xxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx 3,7 % (m/m). Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx mezilaboratorní xxxxxxx (xxx xxx 8.4).

8.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx 2005 x 2006 za xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx ISO 5725 x xxxxxxxxxx XXXXX (X. Xxxxxxx, Xxxx and Applied Xxxxxxxxx, xx. 67, 1995, s. 331–343). Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx výsledky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

1

2

3

4

5

Xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

25

26

26

25

24

Xxxxx uznaných xxxxxxxx

50

52

52

50

48

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx (%, x/x)

31,2

14,4

25,1

12,9

27,8

Xxxxxxxxxx odchylka xxxxxxxxxxxxxxx xx

(%, m/m)

0,4

0,3

0,6

0,2

0,3

Mez xxxxxxxxxxxxxxx x (%, x/x)

1,1

0,8

1,7

0,7

0,9

Xxxxxxxxxx odchylka xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xX (%, x/x)

1,7

0,8

1,7

0,9

1,3

Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x)

4,8

2,2

4,7

2,5

3,7

Xxxxxx

1

:

xxxxx xxxxxx pro xxx

2

:

xxxxx xxxxxx pro xxxxx

3

:

xxxxx xxxxxx xxx xxxxx (xxxxxx 2) x xxxxxxxxx škrobu

4

:

suché xxxxxx xxx xxxxx (xxxxxx 2) x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

5

:

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx