Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) 2019/388

xx xxx 11. xxxxxx 2019,

kterým xx xxxxxxxx změna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 podle xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/2283 x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) 2017/2470

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/2283 ze dne 25. xxxxxxxxx 2015 o nových xxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1169/2011 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 258/97 x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1852/2001 (1), x xxxxxxx na článek 12 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx (XX) 2015/2283 xxxxxxx, xx xx xxx x Xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx povolené x xxxxxxxx xx xxxxxx Xxxx.

(2)

Xxxxx článku 8 nařízení (XX) 2015/2283 xxxx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (EU) 2017/2470 (2), xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx Xxxx pro xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3)

Podle xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 Xxxxxx předkládá xxxxx prováděcího aktu, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nové potraviny xx xxx x Xxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx Unie.

(4)

Prováděcím rozhodnutím Xxxxxx (XX) 2016/376 (3) xx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 258/97 (4) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy xx xxx jako xxxx složky xxxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2201 (5) se x xxxxxxx x xxxxxxxxx (ES) x. 258/97 xxxxxxxx xxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx BL21 xx xxx xxxx nové xxxxxx potravin.

(6)

Dne 23. xxxxxx 2016 xxxxxxxxxx Xxxxxx X/X (xxxx xxx „xxxxxxx“) Xxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxx 5 xxxxxxxx (ES) x. 258/97 x xxxx xxxxxx uvést xx trh 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakteriální xxxxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12.

(7)

Xxxxxxx v oznámení Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10. června 2016 xxxxxxxxxx orgánem x Xxxxx xxxxx čl. 3 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) x. 258/97, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dospěl x xxxxxx, xx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 xx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx syntetické 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Komise (XX) 2016/376.

(8)

Xxx 16. xxxxx 2018 žadatel xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 ve xxxxxx xx. 10 odst. 1 xxxxxxxx (XX) 2015/2283. Požadované xxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx x 90 % xx 83 % x xxxxxxx xxxxxxxx sacharidů x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxxxxx 3,0 % xx xxxxxxxxx 10,0 % x xxxxxxx xxxxxxxx difukosyl-D-laktosy z maximálně 2,0 % xx maximálně 5,0 %.

(9)

Xxx xx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx potraviny xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx specifikacích xxxxxxx xxx vysoká xxxx x x současné xxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx buď x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 xxxx z kmene Xxxxxxxxxxx xxxx XX21, žadatel xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (X-xxxxxxxx, L-fukosou, difukosyl-D-laktosou x 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxxx) v nové xxxxxxxxx xxxx 90,0 % x xxxx.

(10)

Navrhované xxxxx xxxxxxxxxxx nové xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx výrobním xxxxxxx, kdy xx xxxxxxx krystalizací xxxxxxxxx xxxxxxxxx sušením, xxxxx xx v současné xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx z kmene Escherichia xxxx XX21. Xxxx xxxxx ve xxxx xxxxxxx xxxxx výroby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx většího xxxxxxxx X-xxxxxxx xxxx substrátu xxxxxxxxxx xxx výrobě 2′-xxxxxxxxxxxxxx, což vysvětluje xxxxx snížení xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx a související xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxxxxx-X-xxxxxxx v konečné xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxx xx výrobě xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx snížení xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx dopadu xxxxxxxxx xxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxx nákladů xx xxxxxxxxx jednotku.

(11)

Nahrnované xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx bylo základem xxx povolení 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx X-12. Je xxxxx xxxxxx změnit xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx „2′-xxxxxxxxxxxxxx“ xx navrhovaná xxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy, X-xxxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx spolu s menšinovými xxxxxxxxx (X-xxxxxxxx, X-xxxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxxx x 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxxx).

(12)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxx změny xxxxxxxxxxx xxxx potraviny „2′-xxxxxxxxxxxxxx“ xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 12 xxxxxxxx (EU) 2015/2283.

(13)

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (EU) 2017/2470 xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(14)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx xx seznamu Xxxx xxx xxxxxxxx xxxx potraviny xxxxxxxxxx x xxxxxx 6 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 a zahrnutém x xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EU) 2017/2470 xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy vyráběné x xxxxx Escherichia xxxx X-12 xx xxxx xxxxx xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx vstupuje x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx členských státech.

X Xxxxxxx xxx 11. xxxxxx 2019.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;327, 11.12.2015, x.&xxxx;1.

(2)  Prováděcí nařízení Xxxxxx (XX) 2017/2470 xx xxx 20. prosince 2017, xxxxxx xx xxxxxxx seznam Xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) 2015/2283 o nových xxxxxxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;351, 30.12.2017, x.&xxxx;72).

(3)  Prováděcí xxxxxxxxxx Komise (XX) 2016/376 ze xxx 11. března 2016, xxxxxx xx povoluje xxxxxxx 2′-X-xxxxxxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx složky xxxxxxxx xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;258/97 (Úř. věst. L 70, 16.3.2016, x.&xxxx;27).

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;258/97 xx xxx 27. xxxxx 1997 x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (Úř. věst. L 43, 14.2.1997, x.&xxxx;1).

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx rozhodnutí Komise (XX) 2017/2201 xx xxx 27.&xxxx;xxxxxxxxx&xxxx;2017, kterým xx povoluje xxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx XX21 xx xxx jako xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;313, 29.11.2017, x.&xxxx;5).


PŘÍLOHA

Příloha prováděcího nařízení (XX) 2017/2470 xx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx „2′-xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx)“ v Tabulce 2 (Xxxxxxxxxxx) se xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxx:

Xxxxxxxx název: α-X-xxxxxxxxxxxxx-(1→2)-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxx-(1→4)-X-xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx: C18H32O15

č. XXX: 41263-94-9

Molekulová xxxxxxxx: 488,44 x/xxx

Xxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12

Xxxxx:

Xxxxxxxxx modifikovaný xxxx Xxxxxxxxxxx xxxx XX21

Xxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx xx bílý až xxxxxx xxxxxx, který xx xxxxxx mikrobiálním xxxxxxxx.

Xxxxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx ≥ 83 %

X-xxxxxxx: ≤ 10,0 %

X-xxxxxx: ≤ 2,0 %

Xxxxxxxxx-X-xxxxxxx: ≤ 5,0 %

2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxx: ≤ 1,5 %

Xxxxxx xxxxxxxxx (2′-xxxxxxxxxxxxxx, X-xxxxxxx, X-xxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxx, 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxx): ≥ 90 %

xX (20 °X, 5 % xxxxxx) 3,0–7,5

Xxxx: ≤ 9,0 %

Xxxxxxxxx xxxxx: ≤ 2,0 %

Xxxxxxxx xxxxxx: ≤ 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxxx: ≤ 0,01 %

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria:

Celkový xxxxx xxxxxxxxx mezofilních xxxxxxxx: ≤ 3&xxxx;000 KTJ/g

Kvasinky: ≤ 100 KTJ/g

Plísně: ≤ 100 XXX/x

Xxxxxxxxxx ≤ 10 XX/xx

Xxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx xx bílý až xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx koncentrát (45 % ± 5 % w/v) xxxxxxx xxxxxxx je bezbarvý xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx. 2′-xxxxxxxxxxxxxx xx vyrábí xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx ≥ 90 %

Xxxxxxx: ≤ 5,0 %

Xxxxxx: ≤ 3,0 %

3′-fukosyllaktosa: ≤ 5,0 %

Fukosylgalaktosa: ≤ 3,0 %

Xxxxxxxxxxxxxxxx: ≤ 5,0 %

Xxxxxxx: ≤ 3,0 %

Xxxxxxxxx: ≤ 3,0 %

Voda: ≤ 9,0 % (prášek)

Sulfátový xxxxx: ≤ 0,5 % (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx: ≤ 0,01 % (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxx kovy:

Olovo: Xxxxx: ≤ 0,02 xx/xx (xxxxxx a xxxxxxxx)

Xxxxx: ≤ 0,2 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxx: ≤ 0,1 xx/xx (prášek a xxxxxxxx)

Xxxx: ≤ 0,5 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx: ≤ 104 XXX/x (prášek), ≤ 5&xxxx;000 KTJ/g (kapalina)

Kvasinky x xxxxxx: ≤ 100 XXX/x (prášek); ≤ 50 KTJ/g (xxxxxxxx);

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxxxxx x 11 x (xxxxxx x kapalina)

Salmonella: xxxxxxxxxxxx x 100 x (xxxxxx), xxxxxxxxxxxx x 200 xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxxxx x 100 x (xxxxxx), xxxxxxxxxxxx x 200 xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx: ≤ 100 XX/x (xxxxxx), ≤ 100 XX/xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxx M1: ≤ 0,025 μx/xx (prášek x xxxxxxxx)“