Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 7. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx podle článku 105 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxx x’Xxxxx (XXXX))

(2019/X 171/05)

XXXXXXXX KOMISE,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x ohledem na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx na xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 žádost x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxx d’Itria“.

(2)

Komise xxxxxx xxxxxxxxxxx x dospěla x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, xx. 97 xxxx. 1 a xxxxxxxx 100, 101 x 102 nařízení (XX) č. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx mohla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013, xxxx xx xxx žádost x změnu specifikace xxxxx „Valle x’Xxxxx“ xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Žádost o xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxx x’Xxxxx“ (XXXX) x souladu x xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx s článkem 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx rozhodnutí xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx specifikace xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x to xx dvou xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu xxx 7. května 2019.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Komise


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

„XXXXX x'XXXXX“

XXX-XX-X0604-XX04

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 24.6.2016

XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX PRODUKTU

1.   Použitelné xxxxxxxx

Xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 – Xxxxx, xxxxx xxxx menšího xxxxxxx

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x důvody xx xxxxx

2.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx x xxxx: xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx

Xxxxx: Xxxxxxx xxxxx xxx s xxxxxxxxx Xxxxx d'Itria XXX, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xx. 2 odst. 1 („Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxx, šumivých xxx, xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x Passito; Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxx, vín x xxxxxxxxxx hroznů, Passito x Xxxxxxx; Xxxxxx, xxxxxx perlivých vín x Xxxxxxx“), xxxx xxxx uvedeny v xxxxxx 1 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx a xxxx).

Xxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx vín x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx seznam xxx proto aktualizován x xxxxxxxxxxxxx xxxxx:

„x)

Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx vín, xxxxxxxx xxx, xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxx;

x)

Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx, xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, Passito x Novello;

c)

Rosato, xxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx x Xxxxxxx;

x)

xxxx x určením moštové xxxxxx x souladu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x článku 2 xxxx.“

Xxxxxx: Specifikace xxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxxxxx vyráběná xxxx byla důsledně xxxxxxx v xxxxxx 1 – Xxxxxxxx x xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx šumivých xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxx zájmem xxxx x nová vína xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx moštových xxxxx x pokračujícím pozitivním xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx pokud jde x xxxxx xxxxxxx x růžová xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx „xxxxxxx xxxx“.

Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 1 xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxx „Xxxxx xxx“ xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx x xxxx

Xxxxx: Xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx „xxxxx“.

Xxxxxx: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxxx xxx CHZO xxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxx“, ale pouze xxx xxxx „xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx“, xxx xx xxxx, xxxxx xxxx v xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 1 xxxxxxxxxxx produktu x xxxx xxxx xx xxxxxxxx dokument.

2.3.   Kombinace xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx: Xxxxxxxx původních xxxxxxxxx odrůd Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xx seznamu xxxxxxxxx v xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx týká xxxxxxxxx xxxxx, xxx mohou xxx uvedeny na xxxxxxxxx xxx s xxxxxxxxx „Valle d'Itria“ XXX. Související xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxxx produkce „Valle x'Xxxxx“ IGT, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xx x odrůdy, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx jednoodrůdových vinicích x xxxxxxx Xxxxx x'Xxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx používají techniku xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx s hojněji xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx menšinovými xxxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x posílení xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx x zdravotně xxxxxxxxxxx, nabídlo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nový xxxxxx, xxx xx prosadit xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vín x výjimečnými x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxx Xxxxxxxxx xx díky své xxxxxx kyselosti a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suchých x xxxxxxxx xxx x xxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxx/xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vín x xxxxxxx Xxxxx d'Itria.

Odrůda Xxxxxxx xx vysoký xxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxx, takže xx xxxxxx xxx xxxxxx xxxx.

Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx vynikající xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxx x výrobě xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx lehkým xxxxx xxxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxx odrůdy xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx vín x xxxxxxxxxxx xxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x hlediska xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx se xxxxxxxx xx trhu xxxxxxxx xxxxxx vín. Základní xxxxx xx posílení xxxxxxxxxxx původních xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx certifikace, xxxxx x analýzy xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, provedlo Xxxxxxx xxx zemědělský xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx přípravu (XXXXX) „Xxxxxx Xxxxxxx“ v Xxxxxxxxxxx.

Xxxx změna se xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxx xxx“ xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx prostředím

Popis změny xxxxxxxxxxx produktu a xxxxxxxx xxxxxxxx: xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxx druhu produktu. Xxxx xxxxxx doplněny xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxx oblasti xxxxxxxxxx xx x souvislosti, xxxxxx, xxxxxx xx xxxx vlastnosti, které xxxx dány xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těchto xxxxx. Xxxx poskytnuta xxxxxxxxxx týkající xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx xx xxxxxxxxxx jakosti, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx souladu s xxxxxxxx xxxxxxxx požadavky.

Tato xxxxx xx xxxx xxxxxx 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx“ jednotného xxxxxxxxx.

2.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx: formální změna xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx aktualizace: xxxxx „xxxxxx 13 xxxxxxxxxxxxxx dekretu x. 61/2010“ xx nahrazují xxxxx „xxxxxx 64 xxxxxx x. 238/2016“. Xxxxxxx 2 technické xxxxxxxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 9 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

2.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxx: xxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx druhů xxx xxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech objemových, xxxxx je x 0,5 % xxxxx“, xx xxxxxxxxx tímto: „Xxxxxx použité k xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxx zajistit minimální xxxxxxxxx obsah alkoholu 9,5 % objemových.“

Důvody xx xxxxx: minimální xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x perlivých a xxxxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxxx xx 9,5 % objemových, xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 0,5 % v xxxxx výjimky; cílem xx poskytnout xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx týká xxxxxx 4 xxxxxxxxxxx produktu x xxxx xxxx xx jednotný xxxxxxxx.

2.7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxx xxxxxx xxxx

X xxxxxxxx 5 xx xxxxxxx poslední pododstavec: „Xxxx xx dotčena xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mimo xxxxxxxxx oblast xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2012.“

Xxxxxx: xxxxx xx x xxxxxxxx změnu x důvodu xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx 6 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 607/2009&xxxx;(1), xxxxx xxx xxxx xxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxx xx jednotný xxxxxxxx.

2.8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx spotřebě

1.

U xxxx „Xxxxx d'Itria“ Xxxxx Xxxxxxxxx xxxx xxxxx „xxxxxx“ v xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxx“.

Xxxxxx ke xxxxx: formální xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxxx při xxxxxxxx, xxxxx jde o xxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx.

2.

X xxx „Valle x'Xxxxx“ Xxxxx a Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xx minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových xxxxxx x „11,0 %“ xx „12,0 %“.

Xxxxxx ke xxxxx: xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx 16) „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“, jak xx xxxxxxxxx v xxxxx XX xxxxxxx XXX nařízení (XX) x. 1308/2013.

3.

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx při spotřebě xxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Rosso Spumante x Xxxxxx Xxxxxxxx.

Xxxxxx xx xxxxx: xxxxxxx xxxx do xxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxx xxx xxx xx Xxxxx x'Xxxxx IGT xxxxxxx, zařazena červená x růžová xxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx deskriptory.

4.

U xxx „Xxxxx d'Itria“ Xxxxx Xxxxxxxxx a Rosato Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z „9,5 %“ xx „10,5 %“.

Důvody xx xxxxx: xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx naměřenými x xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx d'Itria XXX; xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxx xxx.

5.

X xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Novello xxxx do xxxxxxxxxx xxx spotřebě doplněna xxxxxxx xxxxxxxxx celkové xxxxxxxxx „5,0 x/x“.

Xxxxxx xx změně: xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx; výše uvedená xxxxxxx nebyla xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zahrnuta, x xxxx proto xxxxxxxx.

Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxx 6 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx „Xxxxx xxx“ xxxxxxxxxx dokumentu.

JEDNOTNÝ XXXXXXXX

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx d'Itria

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx xxxx

8.

Xxxxxxx víno

16.

Víno z xxxxxxxxxx hroznů

4.   Popis xxxx (xxx)

Xxxx x CHZO „Xxxxx x'Xxxxx“ Bianco (1), xxxxxx vín x xxxxxxx moštové xxxxxx

Xxxxx: xxxxxxx žlutá xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx, x závislosti xx použitých moštových xxxxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx xx polosuchá

Minimální celkový xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10,5 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, použijí xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxx x XXXX „Xxxxx d'Itria“ Xxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx (16), včetně xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx: xxxxxxx xxxxx až zlatavá

Vůně: xxxxxxxxxxxxxxxx, jemná, trvalá, xxxxx x xxxxx xxxxxxx bílého xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx typickými xxxx, xxxxx intenzity x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx: xxxxx xx sladká, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %

Xxxxxxxxx bezcukerný extrakt: 22,0 g/l

Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx skutečný obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4 x/x, vyjádřená v xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx nejsou xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxx d'Itria“ XXX Xxxxxx (8), xxxxxx xxx x určením xxxxxxx xxxxxx

Xxxx: jemná x vytrácející xx

Xxxxx: xxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx použitých moštových xxxxxxxx

Xxxx: xxxxx a xxxxxx, xxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity v xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx: suchá xx polosladká, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 9,5 %

Minimální bezcukerný xxxxxxx: 15,0 g/l

Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

Pokud xxxxxx hodnoty uvedeny, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Bianco „Passito“ (1), xxxxxx vín x určením xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx: slámově xxxxx xx xxxxxxx

Xxxx: charakteristická, xxxxx, xxxxxx; jemná xxxx zralého xxxxx, xxxxx x xxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůdách

Chuť: suchá xx xxxxxx, charakteristická, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx: 15,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 22,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

11

Minimální xxxxxxx kyselost

4 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními předpisy x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxxxx xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Xxxxxxxx (4), xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx odrůdy

Pěna: xxxxx x dlouhotrvající

Barva: xxxxxxx žlutá různé xxxxxxxxx, xxxxxxxx se xxxxxxxxx odlesky

Vůně: sladká, xxxxxxxxx, xxxx zralého xxxxx, xxxxx s xxxx xxxxxx květů xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx odrůdách x x xxxxxxxxx tóny xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: svěží, xxxx, xxxxx, harmonická, xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx objemových: 9,5 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 g/l

Obecné analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny vinné xx litr

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v miligramech xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a právními xxxxxxxx XX.

Xxxx s XXXX „Valle x'Xxxxx“ Xxxxx (1), xxxxxx xxx x určením xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx až granátová

Vůně: xxxxxxxx, charakteristická xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx s možnými xxxxxxxxxx tóny

Chuť: xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,5 %

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 20,0 g/l

Obecné xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxxxx xxxx s XXXX „Xxxxx d'Itria“ Rosso Xxxxxxxx (4)

Pěna: xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx: xxxxxxx xxxxx intenzity

Vůně: xxxxx, xxxxxx, často s xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x s xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: suchá xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx celková kyselost

5,0 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (v miligramech xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitrostátními právními xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxx s XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx (16), xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx odrůdy

Barva: xxxxxxxx xxxxxxx, během zrání x xxxxxxxx do xxxxxxxxx

Xxxx: charakteristická, jemná, xxxxxx vůně červeného xxxxx, někdy xxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tóny

Chuť: xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, harmonická

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %

Xxxxxxxxx bezcukerný extrakt: 24,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

12

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx kyseliny vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx EU.

Perlivé xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Xxxxxxxxx (8), včetně xxx x určením moštové xxxxxx

Xxxx: xxxxx x xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx: xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx: suchá xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu x procentech xxxxxxxxxx: 10,5 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxx x XXXX „Valle x'Xxxxx“ Rosso Xxxxxxx, xxxxxx vín s xxxxxxx moštové xxxxxx

Xxxxx: xxxxxxxx červená xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx, příjemná, xxxxx x výrazným xxxxx červeného xxxxx x x tóny, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 16,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx x právními xxxxxxxx XX.

Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxx Passito, xxxxxx xxx s určením xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx zrání x nádechem xx xxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx, jemná, xxxxxx, někdy s xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx x x typickými xxxx x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx: sladká až xxxxx, charakteristická, harmonická

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 15,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 24,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx)

11

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4 g/l, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

Pokud xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx, xxxxxx xxx s určením xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx: xxxxxx xxxxx intenzity

Vůně: charakteristická, xxxxxx, často x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 16,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné na xxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého (x miligramech xx xxxx)

Xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními předpisy x právními xxxxxxxx XX.

Xxxxxx vína x XXXX „Valle d'Itria“ Xxxxxx Xxxxxxxx (4)

Xxxx: xxxxx a dlouhotrvající;

lehce xxxxxxxxxx;

xxxxxx xxxxx intenzity

Vůně: xxxxx, ovocná, xxxxx x aroma xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx kvašení

Chuť: xxxxx až polosladká, xxxxxxxxxx, výrazná

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx objemových: 11,0 %

Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx uvedeny, xxxxxxx xx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxxxxx xxxx x XXXX „Valle x'Xxxxx“ Xxxxxx Frizzante (8), xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxx: jemná x xxxxxxxxxxx xx

Xxxxx: růžová xxxxx intenzity

Vůně: xxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxx červeného xxxxx

Xxxx: xxxxx až xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10,5 %

Xxxxxxxxx bezcukerný xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx litr

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

Xxxxx nejsou xxxxxxx xxxxxxx, použijí xx mezní hodnoty xxxxxxxxx vnitrostátními xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

Xxxx x XXXX „Xxxxx x'Xxxxx“ Xxxxxx Xxxxxxx, včetně xxx s xxxxxxx xxxxxxx odrůdy

Barva: xxxxxx xxxxx intenzity

Vůně: charakteristická, xxxxxx, xxxxx s xxxxx červeného xxxxx, x tóny, xxxxx xxxx výsledkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx moštových xxxxx

Xxxx: xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx)

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

Xxxxx xxxxxx hodnoty xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy x xxxxxxxx xxxxxxxx XX.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx

x.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx.

x.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ IGT Xxxxxx, Xxxxx x Xxxxxx, xxxxxx vín x xxxxxxx moštové xxxxxx

22&xxxx;000 xxxxxxxxx hroznů na xxxxxx

Xxxx „Valle x'Xxxxx“ XXX Bianco, Xxxxx x Xxxxxx, xxxxxx xxx s určením xxxxxxx xxxxxx

176 hektolitrů xx hektar

Vína „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Xxxxx a Xxxxxx x přezrálých hroznů, xxxxxx vín s xxxxxxx moštové odrůdy

22 000 xxxxxxxxx hroznů xx xxxxxx

Xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX Xxxxxx, Xxxxx x Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxx odrůdy

110 xxxxxxxxxx xx hektar

6.   Vymezená zeměpisná xxxxxx

Xxxxxx produkce hroznů xxxxxxxx x výrobě xxx, která xxxxx xxxxxxxx typické xxxxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxx d'Itria“, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx x Locorotondo x xxxxxxxxx Bari; Xxxxxx Xxxxxxxxx, Cisternino, Fasano x Xxxxxx v xxxxxxxxx Xxxxxxxx; Xxxxxxxxx x Xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxx.

7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx) xxxxx xxxx

Xxxxxxxxx X.

Xxxxxxx B.

Minutolo X.

Xxxxxxxxxxxx N.

Barbera X.

Xxxxxxxx X.

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx

Xxxxxxx Bianco B. – Xxxxxxx

Xxxxxxx Nero X. – Xxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

Xxxxxxxx Sauvignon N. – Cabernet

Chardonnay X.

Xxxxxxxxxx X.

Xxxxx B.

Greco X.

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxx

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Lambrusco

Malbech X.

Xxxxxxxx Xxxx xx Brindisi X. – Xxxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxx xx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

Xxxxxx X.

Xxxxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx X.

Xxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx B. – Xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Moscato

Negroamaro Xxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxxxx X.

Xxxxx Xxxxxx X

Xxxxx Bianco X. – Xxxxx

Xxxxx Xxxxxx – Xxxxx

Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx Peduncolo Xxxxx N. – Xxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx Blanc

Semillon X.

Xxxxxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxxx B. – Xxxxxxxx

Xxxxx X. – Xxxxxx

Xxx xx Xxxxx X. – Xxxx xx Troia

Verdeca X.

Xxxxxxxxxx Xxxxxx X. – Verdicchio

Vermentino X. – Xxxxxxxx X.

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

Xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxx d'Alessano X.

Xxxxxxxx Bianca Xxxxx X. – Malvasia

Malvasia Xxxx xx Xxxxxxxxxx X. – Malvasia

Montepulciano X.

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx N. – Xxx' e Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx X. – Piede xx Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx X. – Piede xx Xxxxxxx

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Rs. – Gewürztraminer

Trebbiano Xxxxxxx X. – Trebbiano

Cococciola X.

Xxxxx Xxxx X. – Xxxxx

Xxxxxx B.

Lacrima X.

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Malvasia

Mostosa X.

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx B.

Somarello Xxxxx X.

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx X.

Xxxxxxxx Xxxxxx di Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx

X)&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx „Valle x'Xxxxx“ XXX – xxxxxxxx údaje x xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx oblast xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx jako „Xxxxx d'Itria“ a xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx „Murgia dei Xxxxxx“. Na xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxx. Z hlediska xxxxxxxxx je xxxx xxxxxxxxx červenozemí, xxxxx xx výsledkem rozpouštění xxxxxxx, x xxxxx xx x nerozpustné xxxxxx xxxxxxx oxidy x hydroxidy xxxxxx x hliníku. Půdy xxxx bohaté na xxxxxxx x relativně xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx, x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx ideální pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hornin x xxxxxx, které xxxxx přibližně 60 % všech xxxxxx. Xxxxxx osázené xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx 280 xx 418 xxxxx nad xxxxx, x xxxxxxx rozdíl xxxx xxxx 138 x. Svahy jsou xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxx x velmi variabilními xxxxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxx xx daném xxxx se xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 400 xx 800 xx, z xxxxx přibližně 70 % xxxxxx xx xxxxxx a x xxxx. Pokud xxx x xxxxxxxxx období xxxxx révy, xxxxx xxxxxxx od dubna xx xxxx, xx xxxxxx srážek xxxxx xxxxx x dosahuje xxxxxxxxx 300 mm. Xxxx zcela bez xxxxxx nejsou xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx zřídka xxxxxxxxx 30 °X nebo xxxxxxx xxx 0 °X. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zřídkakdy xxxxxxx pod hranici 18 °C.

Mezi xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, patří moštová xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x přírodě (xxxxxxx x xxxx) x x lidem (xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx). Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, mají xxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx, kde xx xxxxxx vína „Xxxxx x'Xxxxx“, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx pozůstatky xxxx x porostem xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx rostoucí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx se xxx xxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxx prošlo x xxxxxxx xxxxxxx xx počátků xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xx období Xxxxxxxx a Peucetiů, xxxxxxxxxx změnami. X xxxxxxxx xxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, elegantními x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxxx a zpevňují xxxxxxxxxxx půdu, xxx xx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xx xxx xxxx vysázeny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx se vztahuje xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxx x symbióze s xxxxxx xxxxx je xxxxxxxx součástí xxxxxxx Xxxxx x'Xxxxx x xxxxxx xxxx vizuální xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx „xxxxxx“. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx technických xxxxxxx produkce:

Kombinace odrůd xx vinicích. Moštovými xxxxxxxx vhodnými x xxxxxx xxxxxx xxx xxxx odrůdy, xxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pěstovaly.

Systémy xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx výsadby x metody řezu. Xxxxx xx rovněž x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx cílem xx xxxxxxxx, aby byla xxxxx xxxx na xxxx uspořádána nejlepším xxxxxx způsobem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxxxx vhodná, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výnosů xxxxxxxx xxxx v xxxxxx stanovených xx xxxxxxxxxxx. Mezi xxxxxxx xxxxxx xxxx převážně xxxxxxxxx x dané xxxxxxx xxxxx xxxxxx „xxxxxxx“, metoda xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx konstrukce: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx 20 % x celkového xxxxx, xxxxx 50 % a xxxxx 30 %.

Xxxx používané xxxxxx řezu xxxxx: xxxxxx řez xxx xxxxxx „xxxxxxx“ (xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxx) x xxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx vedení x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx x réví xxxxxxxxx s 8–10 xxxx). – Xxxx xx xxxxxx tradičními xxxxxxx, které se x dané xxxxxxx xxxxxxxxx již xxxxxx x výrobě tichých xxx s vhodným xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx xxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx kvašením. V xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx významně xxxxxxxxx xxxxxxxx výzkumného xxxxxx XXXXX (Xxxxxx xx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx in Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx), xxxxx se nachází x xxxxx xxxx xxxxxxx. Xxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx důležitý xxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx mladé xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, x xx nejen xxxx historické xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx školy „Basile Xxxxxxx“ x Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxx x mála x Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx vína x enologii x xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx většina xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx.

X)&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx výlučně xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx a xxxx xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ IGT mají xxxxxxxx chemické a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx a xxxx odrážejí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx přímým důsledkem xxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx půdních xxxx, xx nichž vinná xxxx xxxxx, a xxxxxxx příznivých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx usnadňují xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx, x xxx x xxxxxxxxxxx obsah alkoholu x budoucích vínech. Xxxxxxxx x siltovito-jílovité xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hornin x xxxxxx, xxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx 60 % xxxxx složek. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vlastnost xxxxxxxx náležitému xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx dopad xxxxxxxx xxxxxxxxx způsobenými cizopasnými xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx ploch xxxxxxxxx xxxxxx révou x xxxxxxx 280 xx 418 metrů xxx xxxxx, tedy x dobrým xxxxxxxx xxxxxxxx, pozvolné, převážně xxxxxxxxxxxx svahy a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx x xxxx, s mírnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx ideální xxxxxxxx xxx produkci xxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx tělem, xxxxxxxxxx x dobrou xxxxxxxxxxx intenzitou.

Vína (druh 1) xxxx typicky xxxxxx profil x xxxx xxxxxxxxx xxxxx x případě červených xxx nebo x xxxx citrusů, xxxx xxxx bílých květů x xxxxxxx bílého xxxx, xxxx je xxxx xxxxx vyvážen xxxxx xxxxxxx a xxxx.

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx trvalými xxxx xxxxx xxxxxxx červeného xxxxx xxxx džemu x charakteristickými tóny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxx Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx růžovou barvou xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxx xxxx výsledkem karbonické xxxxxxxx, x charakteristickou xxxx xxxxxxxxx moštových xxxxx. X xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx x důvodu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx odrůd xxxxxxxxxx x něco xxxxx, xxx je xxxxxxxx.

Xxxx Xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx xx suchá, xxx xxxx xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ovoce, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx jemného xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxx xxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx bílých xxx, x xxxxxx obsahem xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxx tomu, xx xxxxxx x řádcích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xx xxxx tak, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx prostorách.

Šumivá xxxx (druh 4) xx xxxxx různých xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx žluté xxxxx xxxxxxxxx, případně xx zlatavými odlesky, xx růžové různé xxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxxxxx vůní, někdy xxxxxxxxx ovoce, nebo x xxxx bílých xxxxx či xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx; x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx slunci, xxx si xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x větší xxxxxxx. Xxxxx xxxx vhodné xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx draslíku xxxxxxxx ideální xxxxx xxxxx.

Xxxxxxx vína (druh 8) xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxx odlesky xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx použitých moštových xxxxxxxx; vůně xx xxxxx a ovocná, xxxxx xxx x xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx s květinovým xxxx citrusovým xxxxx xxxxx intenzity x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůdách; x xxxxx jsou suchá xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxx, x xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx. Xxxx xxxx se xxxxxx xxxxx vysokou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx výsledkem xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Tento druh xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx stáčení xxxx x xxxxxxxx sklizně xxx xx konci xxxxx, kdy xxxxx xxxxxxxx nekvašený zbytkový xxxx. Jelikož xxxx xxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx přirozené xxxxxxxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx aktivní. Xx těchto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x láhvi, xxxxx xxxx xxxxxxxxx o xxxx uhličitý, a xx se stala xxxxxxxx.

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx 16) xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, kde je xxx dlouhou xxxx xxxxxxxx zvyk nechávat xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx rostlině, což xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, teplejší x xxxxxxxx xxxx. Xxxxx x xxxxxxxxxx podmínky xxxxxxxxx, že xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx džemu, x xxxxxxxxxx kořenitými xxxx, které xxxx xxxxxxx zráním, x xxxxxxx červených xxx x xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyváženost xxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx souvislosti xxxx xxxxx podle xxxx A) x xxxxx xxxxx xxxx X).

Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx velmi xxxxxxx x slunečné, xxxxx xx voda x půdy xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxx „Xxxxx x'Xxxxx“ XXX.

Xxxxxxx a xxxxxxxx-xxxxxxxxx struktura půd xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx x pomáhají utvářet xxxxxxxxx, chemické x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vín „Xxxxx d'Itria“.

Teplé x xxxxx podnebí xxxxxxx xxxxxxxx, které se xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, s nedostatkem xxxxxx v xxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxx, x dlouhou xxxxx xxxxxxxxxx svitu až xx xxxx x xxxxx, umožňuje, xxx xxxxxx pomalu x xxxxx xxxxxxx, což xxxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx „Xxxxx d'Itria“.

Intenzivní činnost xxxxxxxxxxx obyvatelstva hrála xxxxxxxx roli při xxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteristik xxxxxxx. Xx dob Xxxxxxx Řecka se xxxxxxxxx vína xxxxxx xxxxx xxxxx obchodní xxxxxxx. Zejména x xxxxxxxxx xxxxxxx Apulie, xxxxx řecké x xxxxxxx římské xxxxx Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx x'Xxxxx, xxxxxxxxxx samostatná xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxx xxxx xxxxx rozšířené xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxx x'Xxxxxxxx. Při xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xx xxxxxxxxx pro uchovávání xxxx, xxx se xxx xxxxxx xx xxxxx x odesílalo xx xxxx určení xx xxxxx Středomoří.

Používání xxxxxxxxx xxxxx „mir“, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx v Apulii, xx známkou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx přeloženo xxxx „xxxxx“ x popisovalo xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, zatímco xxxxx „xxxxx“ xxx xxxxxxxx xxx jiné xxxx xxx, xxxxx xx naopak xxxx xxxxxx nezdály. Xxxxx „xxx“ xxxx xxxxxxxxx xxx obyvatelstvo starověké Xxxxxx – Xxxxxxxxx x Messapiové, xxxxx xx xxxxxxx xx xxxx Xxxxxx x 11. století xx. x. l. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx x Xxxxxx, která v xxxx oblasti xxxx xx doby před xxxxxx lety x xx doložena xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx působení xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxx „Xxxxx x'Xxxxx“. Xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x této konkrétní xxxxxxx po xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vinařských a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x technologickému xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x cílem xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxx x'Xxxxx“.

9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/13251


(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 607/2009 xx xxx 14. července 2009, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 479/2008, xxxxx jde o xxxxxxxx označení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, označování x obchodní xxxxxx xxxxxxxxx vinařských xxxxxxxx (Xx. xxxx. X 193, 24.7.2009, s. 60).