Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 14. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx 53 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1151/2012 x Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx v xxxxxxx xxxxx „Xxxxx“ (CHOP)

(2019/X 177/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1151/2012 ze xxx 21. listopadu 2012 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 50 xxxx. 2 xxxx. x) ve spojení x xx. 53 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx x xx. 49 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx „Banon“ (CHOP), xxxxx xxxx menšího xxxxxxx.

(2)

Xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 50 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012 xxxxxxxxxxx x dospěla x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx stanovené x uvedeném xxxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 51 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 xxxxxxx, měla xx xxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx produktu, která xxxx xxxxxxx rozsahu, xxxxx čl. 10 xxxx. 1 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 668/2014 (2), xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktu, xxx zapsaný název „Xxxxx“ (CHOP) xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

XXXXXXXX TAKTO:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxx změny specifikace xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx rozsahu, podle xx. 10 xxxx. 1 prvního pododstavce xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 668/2014, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx „Banon“ (XXXX) xx uvedena x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X souladu s xxxxxxx 51 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012 xx zveřejněním tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx tohoto článku xxxxxxx xx lhůtě xxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 14. xxxxxx 2019.

Za Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 343, 14.12.2012, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) x. 668/2014 xx xxx 13. xxxxxx 2014, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1151/2012 x režimech xxxxxxx zemědělských xxxxxxxx x potravin (Úř. xxxx. X 179, 19.6.2014, x. 36).


XXXXXXX

XXXXXX O SCHVÁLENÍ XXXXX XXXXXXXXXXX PRODUKTU X CHRÁNĚNÉHO XXXXXXXX XXXXXX/XXXXXXXXXX ZEMĚPISNÉHO OZNAČENÍ, XXXXX NENÍ MENŠÍHO XXXXXXX

Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x čl. 53 xxxx. 2 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012

„Xxxxx“

x. XX: XXX-XX-0290-XX02 – 10.1.2018

CHOP ( X ) XXXX ( )

1.   Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx: Syndicat Interprofessionnel xx Xxxxxxx xx xx Promotion du Xxxxx

Xxxxxx:

570, Xxxxxx xx xx xxxxxxxxxx

04100 Manosque

FRANCIE

Xxx. +33 492874755

Xxx +33 492727313

X-xxxx: v.enjalbert@mre-paca.fr

Xxxxxxxxx je xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, kde sýr xxxxxxx, a je xxxx plně xxxxxxxxx xxxxx žádost o xxxxx specifikace.

2.   Členský xxxx xxxx xxxxx země

Xxxxxxx

3.   Položka xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx (změny) xxxx (xxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxx

Popis xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Důkaz xxxxxx

Metoda xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx subjektu x seskupení, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

4.   Xxxx xxxxx (xxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxxx produktu se xxxxxxxx XXXX xxxx XXXX, xxxxx nemá xxx kvalifikována jako xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx. 53 xxxx. 2 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXX xxxx CHZO, xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxx), xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx jako xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx. 53 odst. 2 xxxxxxx pododstavce xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012

5.   Xxxxx (xxxxx)

5.1.   Název xxxxxxxx

V xxxxxxx „Název xxxxxxxx“ xx text:

„Chráněné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx: „Xxxxx“.“

xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx“.

Xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxx:

„Xxxxx xxxx „Xxxxx“ xx odvozen xx xxxxx xxxx Banon, xxxxx xx nachází x xxxxxxxxxxxx Xxxxx-xx-Xxxxx-Xxxxxxxx x xx xxxxxx, xxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx.“

Název CHOP xx v xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx.

5.2.   Popis xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx „Xxxxx xxx xxxxx xx krémově xxxxxx xxxxx“ se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx „Kůrka xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx“.

Xxxxx jde x xxxxx kůrky xxx xxxxx, „xxxxxxx xxxxx“ xx xxxxxxxx o „xxxxxxxxxxx“ s cílem xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

„Tento xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx často xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx podrostu se xxxxxxxxxx lehkou xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x x ústech xx xxxxxxxx“.

Xxxx xxxxxxxxx xxxx výsledkem práce xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

5.3.   Xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti“ se xxxxxx obcí zeměpisné xxxxxxx aktualizuje na xxxxxxx xxxx provedených x názvech xxxxxxxxx xxxx zeměpisné oblasti. Xxxxx obcí xx xxxxxx.

5.4.   Xxxxx xxxxxx

Povinnost xxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxx x „xxxxxxxxxxx“ xxxxxxxx, neboť xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx jim xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx. X „xxxxxxxxxxxxx“ xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

5.5.   Xxxxxx xxxxxxxx

—   xxxxxxx xxx:

Xxxxxxxx xx následující xxxxxxxx:

„Xx do 31. xxxxxxxx 2013 xxxxx xxxxx kozy xxxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxçxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x z xxxxxxxx xxxxxx plemen xxxxxx nejméně 60 % xxxxxxx stáda.“

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

„Xx 1. xxxxx 2014 xxxx být xxxxx xx výrobu xxxx „Xxxxx“ xxxxxxxx x xxx xxxxxx Xxxxxxxx Provençales, Xxxxx, Xxxxxxx x z xxxxxxxx xxxxxx plemen.“

se xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx xx xxxxxx xxxx „Xxxxx“ xxxx xxx výhradně x xxx xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxçxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x z xxxxxxxx těchto plemen.“

Xxxxx xxxxxxx xx specifikaci xxxx vypuštěny, xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxx x z xxxxxxxx.

—   xxxxxxxxx xxxx xxxxxx x minimální xxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx většinu xxxxx xxxxxx xxx:

Následující xxxxxxxx:

„Xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx x na xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 210 xxx v xxxx.“

xx xxxxxxxxx tímto:

„Xxxx se xxxxxx řádně pást xx xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx během xxxxxxx 210 xxx x roce.“

Xxxxxxx „zeměpisná xxxxxx“ jsou přesnější xxx „xxxxxx“ x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxx je xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

„Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx většinu xxxxx xxxxxx koz xxxxxx.“

x

„Xxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx x na xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 210 xxx x xxxx.“

xx tedy jednou xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx doba xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxx musí xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx, xxxxx xxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx vypouští, xxx xx zamezilo opakování.

Xxxx xxxxx xx provedou x v jednotném xxxxxxxxx.

—   xxxxxxx xxxxxxxxxxx do xxxxx:

Xxxx

„Xxxxxxxxxxx xx xxxxx xx stanovené roční x denní xxxxxx.“

se xxxxxxxx, neboť xxxx xxxx nepřináší xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x maximálními xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xx specifikaci.

Tato xxxxx xx provedena x x jednotném xxxxxxxxx.

—   xxxxxxxxx xxxxx:

Doplňují se xxxxxxx „xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx“, aby xxxxxx xxxxxxxxx složená xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxx a podprodukty x xxxxxxxx.

Xxxx změna xx provedena i x jednotném xxxxxxxxx.

—   xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx x dané xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxx „Xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx“ xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx žádnou cílovou xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx z xxxx zeměpisné xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

„Přikrmování xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xx zeměpisné oblasti, xx omezeno xx 250 xx suroviny xxxxx na přítomnou xxxxxxxx xxxx.“

Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx i x jednotném xxxxxxxxx.

—   způsob xxxxx distribuce xxxxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxxxxx ustanovení:

„Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx 400 x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu xx dvou xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx 60 kg xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.“

xx xxxxxxxxx xxxxx:

„Přikrmování xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx omezeno xx 400 x xxxxxxxx denně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx 60 kg xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu.“

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx moučku xx xxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx (která xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx velké xxxxxxxx xxxxxxxx dusíku xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, alkalózu.)

Xxxx změna xx xxxxxxxxx x x jednotném xxxxxxxxx.

—   xxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxx:

„Xxxxxxxxxx krmiva x xxxxxx sušené krmivo, xxxxx (Cruciferae) x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxx xx xxxxx xxx mléku xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx.“

xx xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxxxx xxxxxx a balené xxxxxx krmivo, xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxxx.“

Xxxxxx xxxxxxx xxxxx „x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxx xx mohly xxx xxxxx xxxxxxx xxxx“ xxxx dostatečně xxxxxx, xxx xxxxx být xxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xxxxx se xxxxxxxx.

Xxxx xxxxx xx provedena x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

—   xxxxxxxx xxxxxx XXX:

Xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

„Ke xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krmiva xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxx zemědělského xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx s CHOP „Xxxxx“. Xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx druh, xxxxx by xxxx xxx zvířatům x xxxxxxxxxxx xxxxxxx podán x xxxxxx, a xxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx by xx xxxx kontaminovat.“

Xxxx xxxxxxxxxx umožňuje xxxxxxxx xx xxxxx straně xxxxxxxx povahu krmiva x xx druhé xxxxxx xxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx.

Xxxx xxxxxxxxxx xx vkládá i xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

—   xxxxx xxxxxx:

Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vkládá xxxxxxxxxxx xxxxxxxx: „Xxxxx xxx x původ xxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxx zeměpisné oblasti xx xxxxxxxx koncentrátů xxxxxxx x produkce xxxxx omezená. Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxx koncentrovaných xxxxx xxxx upřesněn, xxxxxx xxxxxxxx xx zeměpisné xxxxxxx. Základní xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxx být distribuováno xxxx původem xxxx xxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx koncentrovaných krmiv x omezení množství xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx z xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xx většina xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx. Xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xx xxxx x xxx:

250 xx xxxxx suroviny x xxxxxxxxxx xxxxxx, což xx přibližně 213 xx xxxxxx (xxxxxxxx 190 kg xxxxxx x průměrným xxxxxxx 84 % xxxxxx xxxxxxxx 160 xx xxxxxx x množství 60 kg xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 89 % xxxxxx odpovídá 53 xx sušiny),

250 xx xxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx 270 xx suroviny), xxxxx xxxxxxxxx xx zeměpisné xxxxxxx, na xxxx x xxx.

Xxxxxxx-xx, xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 100 xx, xxxxxxxxxxx krmivo xxxxxxxxxxx xx zeměpisné oblasti xxxx xxxxxxx 58 % (sušiny).“

Tento xxxxxxx x jednotném xxxxxxxxx xxxxxxxx prokázat, xx xxxxxxx krmiva xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx „Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx“ xxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x dané xxxxxxx.

—   xxxxxxx x doba xxxxxx:

Xxxxxxxx:

„Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx zakázána x xxxxxxxx částečného odstředění x filtrace za xxxxxx odstranění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx chlazení xx xxxxxxx xxx xxxxx za xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 °X.“

se xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxx fyzikální xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx odstranění xxxxxxxxxxxxxxx nečistot, xxxxx xxxxxxxx xx teplotu xxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.“

Xxxxxxxx k xxxx, že xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx přesně xxxxxxxxx xx specifikaci zapsané xx základě xxxxxxxx (XX) x. 1211/2013 xx xxx 28. xxxxxxxxx 2013 (xx 29 °X xx 35 °X) a xxxxx, které je xxxxxxxxx, je xxxxxxx xxxx mléko, xx xxxxxxxx xxxxxxx ohřevu xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx; xxxxx se x ohřátí xxxxx xxx fázi sýření (xx teplotu, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxx:

„U xxxxxx mléčných produktů xx sýření xxxxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx xx posledním xxxxx xxxxxxxxxx mléka.“

xx nahrazuje xxxxxxxxxxx:

„X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx sýření xxxxxxx xxxxxxxxxx 18 xxxxx xxxx, xx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, x xxxx polednem xxxxxxxxxxxxx xxx xx posledním xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.“

Doba xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx své xxxxx xxxx xxxxxx svozu xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx mléka xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx z nočního xxxxxx. Poslední xxxxxxxx xxxxx je sváženo xxxxxxxxx xx 2:30 xxx. x sýření xxxxxx objemu xx xxxxx nádrži (1 000 xxxxx) xxxxxx x 6:30 hod. Vzhledem x xxxx, xx xx xxxxxx počet xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xx objemy jsou xxxx, xx žádoucí xxxxxx noční xxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx bylo xxxxxxxx x 8 xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (xxxxxx o xxxxxx 80 litrů), což xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx do xxxxxxx.

—   xxxxxx xx xxxxx:

Xxxxxxxx:

„Xxxxxx xx forem xx xxxxxxx bezprostředně xx xxxxxxxxxx syrovátky. Sýry xxxx xxxxxx ručně xx nádob s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx. Jakékoli xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx.“

xx xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxx xx xxxxx xx provádí xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Sýry xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx rozdělovače x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x mechanickou xxxxxx při xxxxxx xx xxxxx (zdvihací xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx). Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx, při xxxxxxxxxxx sýřeniny do xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx lidské xxxxxxxx.“

Aby xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx, xx xx povolena mechanická xxxxx ve xxxx xxxxxx xx forem (xxxxxxxx mechanismus xxxxxx, xxxxxxxxx), xxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx plně mechanické xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx.

—   xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxx

Xxxxxxxx:

„Xxxxxxxxxx xx provádí xxxxxxx xxx xxxxxxx 20 °C. Xxx xx z xxxxx xxxxxxx xx 24 xx 48 xxxxxxxx xx nalití.“

se nahrazuje xxxxx:

„Xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X a xxxx xxxxx xxxxxxx 18 xx 48 xxxxx po xxxxxx xx xxxxx. Xxx xx x xxxxx xxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxx. Xxxx jsou xxxx xxxxxxx x xxxxxx/xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 13 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx.“

Xx základě xxxx-xxx xxxxxxxxxx byla doplněna xxxx xxxxxx každé xxxxx (18 až 48 xxxxx odkapávání, xxxxxxx 24 xxxxx xxxxxx/xxxxxxxxx) a teplota xxxxxxxxx (xxxxxxx 13 °X) xxx, xxx xxx byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

—   doba xxxxxx xxxxxxxx do solného xxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx láku xx xxxxxxxx, xxx xx producenti xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

—   xxxx xxxxx

Odstavec:

„Xx xxxxxx xxx zraje nejméně 15 xxx. Xxxxx xxxxxxx v zeměpisné xxxxxxx, x xx xx xxxx fázích:

Xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx 5 až 10 xxx xx xxxxxx xxx minimální teplotě 8 °X. Na xxxxx této xxxx xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxx s dobře xxxxxxxxx flórou xx xxxxxxx, xxxxxx kůrku xxxxxxx xxxx xxxxx x vláčnou xxxxxxx xxxxx x xxxxx.

Xx xxxxxxx sýr xxxxx xxxxxxx 10 xxx xxx xxxxx xxx xxxxxxx mezi 8 x 14 °X. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 80 %.“

xx xxxxxxxxx xxxxxx:

„Xx xxxxxx xxx xxxxx nejméně 15 xxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxx:

Před xxxxxxxx sýr xxxxx 5 xx 10 xxx po xxxxxx xxx xxxxxxxxx teplotě 8 °X. Na xxxxx této fáze xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx flórou xx xxxxxxx.

Xx xxxxxxx sýr xxxxx xxxxxxx 10 xxx xxx listy xxx teplotě xxxx 8 x 14 °X. Xx xxxxx xxxx xxxx má xxx jemnou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxx 80 %.“

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxx části xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx kůrky xxx xxxxxxxx za xxxxx parametrů xxxx xxxxx x byl xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx produktu. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx vypuštěn, xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx rozkrojení xxxx, xxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxx:

„Před obalením xx listů xx xxxxx sýry xxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx pálenky.“

xx nahrazuje xxxxx:

„Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx se xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo matolinovou xxxxxxxx.“

Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx pálenkou, xxxxx xxx metody xxxxx xx xxxxxxxxxxxx výsledkům.

5.6.   Souvislost

Xxxxxxx „Xxxxxxxxxxx dokazující xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oblastí“ xxxx xxxxxxx přepracována xxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx sýrem „Banon“ x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx vypuštěny některé xxxxxxxxxxx. Tato xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx typu, xxxxx je xxxxxxxx xxx xxxx xxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxx-xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxx získání xxxx „Banon“.

První xxxx xxxxxxxx „Specifičnost xxxxxxxxx xxxxxxx“ a zachycuje xxxxxxxx faktory zeměpisné xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx-xxx chovu xxx a xxxxxx xxxx.

Xxxxx xxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ x xxxxxxxxxx xxxxxxx faktory xxxxxxxx do popisu xxxxxxxx.

Xxxxxxx poslední xxxx xxxxxxxxxx „příčinnou xxxxxxxxxx“, xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx.

Celková xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX je xxxxxxxx xxxxxxx v xxxx 5 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

5.7.   Xxxxxxxxxx

X xxxxxxx „Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx“ xx xxxxxx „označení“ („xxxxxxxxxxx“) xxxxxxxx xx sýrů xxxxxxxx, neboť xxxx xxxxxxx, x x xxxxxx smyslu tato xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxx původu. Xxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx.

Tato xxxxx xx provedena x x jednotném xxxxxxxxx.

5.8.   Xxxx xxxxx

X xxxxxxx „Xxxxxxxxx xxxxxxxx“: xxxxxxxxx údaje xxxxxxxxx jsou xxxxxxx.

X xxxxxxx „Xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx“ jsou xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx úředních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxx položka xxxxx xxxxxxxxx údaje xxxxxx příslušných ve xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx úrovni ve Xxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx l’origine et xx la xxxxxxx (XXXX) (Státní xxxxx xxx původ x xxxxxx) a Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx la xxxxxxxxxxx, de la xxxxxxxxxxxx et xx xx xxxxxxxxxx des xxxxxxx (XXXXXX) (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx). Xxxx xx uvádí, že xxxxx x kontaktní xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx INAO x v xxxxxxxx Xxxxxxxx komise.

Tabulka xxxxxxxx xxxx pro kontrolu xx xxxxxxxxxxxxx tak, xxx zohledňovala xxxxxxxxxx xxxxx (vypuštění maximální xxxxxxx ohřevu), a xx přidán hlavní xxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx specifikací, který xx xxxx xxxx xxxxx (syrové xxxxxxxxx xxxxx xxx úpravy xxxxxx bílkovin x xxxx).

XXXXXXXX DOKUMENT

„Banon“

XX č.: XXX-XX-0290-XX02 – 10.1.2018

XXXX ( X ) XXXX ( )

1.   Název

„Banon“

2.   Xxxxxxx xxxx xxxx třetí xxxx

Xxxxxxx

3.   Xxxxx zemědělského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

3.1.   Druh produktu

Xxxxx 1.3 Xxxx

3.2.   Popis xxxxxxxx, x němuž xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx 1

Xxx „Xxxxx“ xx měkký xxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx mléka. Xxxxxxx xx rychlým xxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxxxxx). Xxxxx sýr xx xxxxxx (xxxx. celý xx xxxxx xxxxx) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx šestkrát xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rafií.

Xxx „Xxxxx“ xxxxx xxxxxxx 15 xxx, z xxxx 10 xxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxx homogenní, xxxxxxx, hladká x xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, zejména xxxxxx, xxxxx jsou často xxxxxxxxx čpavkovým xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Strukturu xx xxxxxxx x x xxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx včetně xxxxx xx pohybuje xxxx 75 x 85 xx, xxxxx xx 20 xx 30 xx. Xxx „Xxxxx“ xxxx bez xxxxx xx xxxxxxx 90 xx 110 x.

100 gramů sýra xxxxxxxx xxxxxxx 40 xxxxx xxxxxx x 40 xxxxx tuku xx úplném xxxxxxxx.

3.3.   Xxxxxx (xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) x xxxxxxxx (xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx xxxxx pro kozy xxxxxxx xxxxxx z xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx nebo trav xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxx xxx na xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx okamžitě, xxxxxxx xx umožní xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx. Musejí se xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx x xx loukách xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 210 dní x xxxx.

Xxxxx xx:

xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxx,

xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx,

na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pastvinách.

Během nejméně xxxx xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.

Xxxxx období, xxx hrubá xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx 1,25 xx suroviny xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx na 600 xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Distribuce xxxxxxxx xxxxxx do xxxxx xx povolena xxx 30 xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx.

Přikrmování xxxxxxx je xxxxxxx xx 800 x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx 270 xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 60 % xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx vojtěškovou xxxxxxx xx omezeno xx 400 x xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx 60 xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, jež xxxxxxxxxxx xx zeměpisné oblasti, xx xxxxxxx xx 250 kg suroviny xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx sušené xxxxxx, xxxxx hlízy (Xxxxxxxxxx) xxxx zakázány.

Xx xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, druhotné xxxxxxxx x xxxxxxxxx krmiva xxxxxxxxxxxxxx původu. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxx zemědělského xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx výrobu xxxx s XXXX „Xxxxx“. Xxxxx zákaz xxxxxxx xxxxx pro xxxxx rostlinný xxxx, xxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxx xxxxx druh xxxxxx, který by xx xxxx kontaminovat.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx reálně xxxxxx xxxxxxxx kozímu xxxxx činí xxxxxxx 1 xx luk xx 8 koz x 1 xx xxxxxxxxxx xxxxxx xx 2 xxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti xx produkce xxxxxxxxxxx xxxxxxx x produkce xxxxx omezená. Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxx koncentrovaných xxxxx xxxx upřesněn, xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Základní xxxxx xxxxx pochází xxxxxx x dané zeměpisné xxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxx distribuováno xxxx xxxxxxx mimo xxxx xxxxxx.

Xxxxxxx množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx pocházet x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx pochází x dané xxxxxxx.

Dávky, xxxxx nemusí xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx představují xx xxxx x xxx:

250 xx xxxxx suroviny x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx 213 xx sušiny (xxxxxxxx 190 xx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 84 % xxxxxx xxxxxxxx 160 xx xxxxxx a xxxxxxxx 60 xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahem 89 % xxxxxx xxxxxxxx 53 xx xxxxxx),

250 xx sušiny x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx 270 xx xxxxxxxx), xxxxx nepochází ze xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx x xxx.

Xxxxxxx-xx, xx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 100 xx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 58 % (xxxxxx).

3.4.   Xxxxxxxxxx kroky xxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx vymezené zeměpisné xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxx sýrů xxxxxxx v zeměpisné xxxxxxx xxxxxxxx v xxxx 4.

3.5.   Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx krájení, xxxxxxxxx, xxxxxx xxx. xxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

3.6.   Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx, k xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx název xxxxxxxx původu, xxxxx xx stejně xxxxx xxxx všechny xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx ještě větší.

Při xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx „Banon“, xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx unie „XXX“ (XXXX).

Xxxxx „Banon“ xx xxxx xxxxxxx uvádět xx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

4.   Xxxxxxx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx

Zeměpisnou xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx:

x xxxxxxxxxxxx Xxxxx-xx-Xxxxx-Xxxxxxxx (04)

Xxxx, které xx xxxx zeměpisné xxxxxxx xxxxxxx xxxx: Xxxxxx, Xxxxxxxxx-xx-Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx-xxx-Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Barras, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxx, Xxxx-x’Xxxx, Xxxxxx, Céreste, Xxxxxxxxxxxx, Xxâxxxxxxxx, Xxâxxxxxxxx-Xxxxxxxx, Xxâxxxxxxxx-Xxx-Xxxxx-Xxxxx, Xxâxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx, Xxxxx-xxx-Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxx-xx-Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxx, Xx Xxxxx, Xx Xxxxx-xx-Xxxxx, Lardiers, Xx Xxxxxxxxxx, Le Xxxxxxxx, Xx Xxxxxxxxxx-Xxxxx, Xx Xxxxxxxxx, Xx Xxxxxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, X’Xxxxxx, Xxx Xxxxxxxx, X’Xxxxxxxxxx, Limans, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx-Xxxèx, Xxxxxxxxxxxx, Mane, Xxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxx-Xxxxxxxxx, Montfuron, Montjustin, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx-Xxxxxx-Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx-xxx-Xxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Quinson, Redortiers, Xxxxxxxxx, Revest-des-Brousses, Xxxxxx-xx-Xxxx, Xxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, Riez, Xxxxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxx-à-Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxx-xx-Xxxxxx, Xxxxx-Xxxxxxx-xxx-Xxxxxx, Xxxxx-Xxxxxxx, Xxxxx-Xxxxxx-x’Xxxx, Xxxxx-Xxxx, Xxxxx-Xxxxxxx-xx-Xxxxxx, Saint-Maime, Xxxxx-Xxxxxx-xx-Xxôxxx, Xxxxx-Xxxxxx-xxx-Xxxx, Xxxxx-Xxxxxx-x’Xxxxxxxxxxxx, Saint-Vincent-sur-Jabron, Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx-xx-Xxxxxxx, Sisteron, Sourribes, Xxxxxx, Xxxxèxxx, Valbelle, Xxxxxxxx, Villemus, Xxxxxxx.

Xxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: Xxâxxxx-Xxxxxx-Xxxxx-Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx-xxx-Xxxxx, Xx Xxxxxxxxx, Xxx Xxxx, Lurs, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Oraison, Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Villeneuve, Xxxx.

X těchto obcí xx xxxxxxxx dané xxxxxxxxx oblasti xxxxxxx x xxxxxxx uložených xx xxxxxxx úřadě xxxxxxxxx xxxx.

v departementu Xxxxxx-Xxxxx (05)

Xxxxxx-xxx-Xxxxxx, Bruis, Xxxxxxxxx, Xxx Xxëxx-Xxxxxx (xxxx xx xxxxxxxxxx xx l’ancienne xxxxxxx xx Xxâxxxxxxxx-xx-Xxxxxx), Xxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, Xxxxx-Xxxxxxx, Xx Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx, Le Xxxxxx, X’Xxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Montjay, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Moydans, Xxxxxxx-xx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Rosans, Xxxxx-Xxxxx-xx-Xxxxxx, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxx, Xxxxx-Xxxxxx-Xxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx, Sigottier, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxx.

x xxxxxxxxxxxx Drôme (26)

Xxxxx, Xxxxxxx, Barret-de-Lioure, Xxxxxxxxx, Ferrassières, Izon-la-Bruisse, Xxxxxxx, Lachau, Xx Xxxxxxxx-xx-Xxxx, Mévouillon, Montauban-sur-l’Ouvèze, Xxxxxxxx-xxx-Xxxxx, Montfroc, Montguers, Xxxxxxxxxxx, Rioms, Xxxxx-Xxxxx-xxx-x’Xxxèxx, Xxxxxxx, Vers-sur-Méouge, Villebois-les-Pins, Xxxxxxxxxxxx-xx-Xxâxxxx.

x xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx (84)

Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx-x’Xxx, Xxxxxxx, Saignon, Xxxxx-Xxxxxxxx, Xxxxx-Xxxxxx-xx-Xxxxxxxxx, Saint-Trinit, Sault, Xxxxxxxxx, Viens.

5.   Souvislost xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Kolébka xxxx „Xxxxx“ se xxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxx x Haute-Provence. Jedná xx o xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vody, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx jsou xxxxxxxxxxx xxx, xx xxxxxx se vyskytují xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx – prší xxxxxx na xxxxxx x na xxxx, xxxxxxx v xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxx sýra „Xxxxx“ xx vyznačuje xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

X xxxxx prostředí xx střídají řídké xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vřesoviště, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx provensálské podnebí xxxxxxxxx nadmořských poloh; xxxx xxxxxxxxx je xxxxx, xxxxxxxx x x xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx podmínky xxxx xxxxxxx způsobují, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxx je xxxxxxxx xxx pastevectví x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

Pro xxxxxxxxx xxxx plochy xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx koz. Xxxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx tato rozmanitost xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tři druhy xxxxxx: přírodní louky, xxxx x luskoviny xxxxxx xx dusík. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx doplňovat xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx „xxxxxxxxx xxxxxxx“, xxxxxxx xxxx v xxxxxxx Xxxxxxx dominuje „mléčná xxxxxxx“ (x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přibližně 24 xxxxx). Xx x 15. století xxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx „xxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx“; xxxxx na xxxxxxx xx xxxxx.

Xxxxxx x perforovanými xxxxxxx, xxxxx se v Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx otvory, x xxxxx lze xxxxxxx, xx sýřenina xxxxxxx srážením xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxx by x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx).

Xxxxxxxxx sýra, které xx xxxxxxxxxx xxx xxx „Xxxxx“, xx xxxxx xxx xxxx: xx jedné straně xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx technologie výrobní. Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx sýra, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxx.

Zpracování xxxxxx xxxxxxx spočívá hlavně x xxxx xxxxxxx x kaštanovými xxxxx, x xx „xxxxxxxxx“ xxxx xx listů. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx x „Xxxxxx“. Xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx zajišťující xxxxxxx xx vzduchu x mají xxxx xxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx rozvoj xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sýra.

X xxxx xx sýrem xxx xxxxxx xxxxx xxxx druhů rostlin (xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx, ořešáku), xxxxxxxxxxxx xxxx právě xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxx „Xxxxx“ xxxx xx xx xxxxx 19. xxxxxxx. Xx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx potenciálem xx venkované xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx: na několika xxxx kouscích xxxxx xxxx xx provozovalo xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx hospodářství x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, lovila xx xxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx každá xxxxxx xxxx malé xxxxx xxxxxxxx zvířat, xxxxx xxxxxxx xxxx, ale x xxxxxxx koz – xxxxxxx, xxxxx xx doplňují jak x xxxxxx (x xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx krajinu x xxxxxxxxx na xxxxxxx lesů), xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxx, xxxx jakožto „xxxxx xxxxxxx“ slouží x produkci xxxxx. Xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx x xx xxxxxxxxxx x sýr, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxx výživovou xxxxxxx x čase.

Sýr měl xxxx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x přebytku produkce xxxxxxx však xxxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota. Xxxxx xxxxxxxx výroby xx tudíž xxxxx xxxxxx odbytiště na xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx Banon xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx střed xxxx Xxxx a Xxxxxx x křižovatka xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cest xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxx jako xxxxxxxxxxxxxx x těchto xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx.

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx ve spojení x xxxxxx „Xxxxx“ xx nachází v xxxxx Xxxxxxxèxx xxxxxxçxxx (Xxxxxxxxxxxx kuchařka) x xxxx 1886 od Xxxxx Morarda.

Poválečné xxxxxx xx xxxxxxxxx postupným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pokroku xx xxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxxxx xx specializují, xxxxxx xxxx opouští xxxxx xxxxxx (xxxxxxx) výroby: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx primárně x xxxxxx rodiny x k prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx do xxxxxx, kdy xxxxxx xxxxxx především xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx přebytek).

Xxxxx xxxxxx od J. X. Mariottiniho s xxxxxx „X xx Xxxxxxxxx d’un xxxxxxx: xx ‚Xxxxx‘ éléments x’xxxxxxxx xx x’xxxxxxxxxx“ (Xxxxxxx xx sýru: Xxxxxxxxxx x etnologické xxxxxxx sýra „Xxxxx“) xxx xxx „Xxxxx“ xxxx xxxxx, x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx, xxx se xxxxx technologií xxxxxx xxxxxxxx.

Xxx „Xxxxx“ je xxxxx xxx, který xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx (vysrážením xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx). Zralý xxx xx xxxxxx (xxxx. xxxx xx xxxxx xxxxx) xx hnědých xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x třikrát xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rafií.

Pro xxx „Banon“ xx xxxxxxxxxxxxxxxx:

xxxxx pod xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

xxxxxxxxx xx hladkou a x xxxxxx xx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx, zejména kozími, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxx, jež xxxx hlavně xxxxxxxxx xxxxxx (nejčastěji xxxx xx xxxxxxx) x xxxxxxxxxx xxxx. X xxxxxxxx těchto okolností xx vytváří xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, cistu, jalovce, xxxxxxxxx, marulky, xxxxxxx… x xxxxxxxxxxxx. Xx xx příznivé xxxxxxxxx xxx xxxx koz x xxxxxxxxxxx pastýřství.

Xxxxxxxxxxx xxxxxx sýřeniny xx xxxxx xxxxx klimatickým xxxxxxxxx (vysoká teplota x xxxxx okolní xxxxxxx). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nelze x xxxx oblasti xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx je udržovat xx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zkysne. Xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx srážení xxxxx, xx. xxxx koagulaci, xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxx neprodukují xxxxx.

Xxx „Xxxxx“ je xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx extenzivní xxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplého x xxxxxxx prostředí, xxx přirozeně vede x postupu srážení xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx uchovávat xxx dlouhodobě.

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

(xx. 6 xxxx. 1 xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx)

xxxxx://xxxx.xxxxxxxxxxx.xxxx.xx/xxxxx/xxxx/xx-xxxx/xxxxxxxx_xxxxxxxxxxxxx-3xx11x39-00xx-48x7-x2x3-xx5x71x90836