Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE

ze xxx 4. června 2019

x zveřejnění xxxxxxx x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx unie

(„Vigneti delle Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (CHZO))

(2019/C 197/02)

XXXXXXXX KOMISE,

s xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007&xxxx;(1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Dolomiten“.

(2)

Komise xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx 93 xx 96, čl. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 a 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxxx být předložena xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013, xxxx by xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxx o xxxxx specifikace názvu „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (XXXX) x xxxxxxx s článkem 105 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx změně specifikace xxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x to xx dvou xxxxxx xxx dne jejího xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Bruselu dne 4. června 2019.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXX XXXXX XXXXXXXX“/„XXXXXXXX XXXXXXXXX“

XXX-XX-X0755-XX02

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx: 14.4.2015

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 – xxxxx, která xxxx xxxxxxx xxxxxxx

2.   Xxxxx x důvody ke xxxxx

2.1.   Xxxxxxx nových druhů xxxxxxxx xxx.

Změna se xxxx xxxxxxx následujících xxxxx šumivého xxxx:

xxxx x xxxxxx „šumivé xxxx“,

xxxx a xxxxxx „xxxxxxxx xxxxxx víno“,

xxxx „xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx“.

Xxxxxx: Xxx xxxx xxx sto xxx xx x provincii Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx druhotného xxxxxxx x xxxxx; x 50. x 60. xxxxxx minulého xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx standardních a xxxxxxxxxx vín xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx). V xxxxxxx provincii Xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxxxxxxx 3,5 xxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxx významný xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XXXX xxxx xxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

V xxxx xxxxxxx x xxxxx se navrhuje, xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přiznána xxxxx úroveň xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxx xxx, xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ a budou xx xx xxx xxxxxxxxx stejná xxxxxxxx, xxxx se xxx xxxxxx uplatňují x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx výroby xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx metodou xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx počet xxxxxxx. Xx-xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, že zpracování xxxxxxxxx xxxxxx jménem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx, xxx podniky získaly xxxxxxx a technologie xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx. Proto xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx svá vlastní xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx druhotného kvašení x autoklávech.

Z xxxxxx xxxxxx bylo xxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxx xx xxxxxx víno xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ x/xxxx jejich xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Kromě xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx původu xxxxxxxx spotřebitelům by xxxx možnost zařazení xxxxxx produktů pod XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jde x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx ceny za xxxxx, a tím x hodnoty xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx na základě XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xx mimoto xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x zabránilo xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx těchto produktů xx xxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 2, 6 x 8 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dokumentu: body 2.3 Druhy xxxxxxx x xxxx xxxxx, 2.4 Xxxxx xxx, 2.5.1 Zvláštní enologické xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx xx zeměpisnou xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxx nových xxxxx xx xxxxxxxxx moštových xxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx v xxxxxxx xxxxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Trento),

XXXXXXÈXX (X)/(Xxxxxxx),

DIOLINOIR (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXX (X)/(Xxxxxx),

JOHANNITER (B)/(Trento),

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Trento),

XXXXX (X)/(Xxxxxx).

Xxxx nové moštové xxxxxx jsou xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx již jsou xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, jelikož xxxx mezidruhové hybridy xxxxx Xxxxx xxxxxxxx x jiných xxxxx xxxx Vitis xxxx xxxxxxxxx xxxxxx vůči xxxxxxx patogenům xxxx xxxxx (peronospora x xxxxxxxxx (oidium)), x xxxxxxxxxx xxxxx chemické xxxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx „xxxxxxxxx“ xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx oblasti, xxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx x těmto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx osázené dotyčnými xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx odrůd xx xxxx změna zajistit xxxxxxxxx úroveň xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x x xxxxxx produktů.

Xxxxxxx xxxxxx na trh xxxx x XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xx zeměpisným xxxxxxxxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ by xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů. Xx xxxxx xxx xx xxxxxx, xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx málo xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx doposud xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx dotyčných xxx xxxxxx.

Xxxx změna xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

2.3.   Výroba xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx odrůd „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ xxxx „Xxxxxx“ xx etiketě

X xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx víno“ se xxxxxxxx xxxx vín x uvedením xxxxx xxxx xxxxxxxxx moštových xxxxx xx etiketě:

XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX (X),

XXXXXX (N).

Xxxxxx: Xxxxxxxxxx změna umožňuje xxxxxxx xxxx x xxxxx „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx xxxxxx xxxx xxx xx etiketě xxxxxxx x xxxxxxx x příslušnými pravidly Xxxxxxxx xxxx.

Důvodem je xxxxxxxxxx, xx dotyčné xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx specifikaci xxxxxxxx xxx CHZO „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxx xxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; tato xxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx etiketách příslušných xxx uváděny xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.

X xxxxx oddíle jednotného xxxxxxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxx zmíněné xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx seznam xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx etiketách je xxxxxxxx.

Xxxx změna xx xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx 2 jednotného xxxxxxxxx, x to xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.4.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx zpracování xxxx na xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx již xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vinifikačních xxxxxxx xxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxx Xxxxxxxx x Lombardii), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx vinařských xxxx.

Xxxxxx této změny xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x šumivé xxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxx je povoleno xxx xxxxx vína.

Důvody: Xxxxxxx xxxxxxxxxx vína xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx x těchto regionech xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx enologické xxxxxxx (xxx je již xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx), x xx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xx třeba xxx na xxxxxx, xx tyto xxxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx po xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx být prováděny xxxxx ve vymezené xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx perlivých x xxxxxxxx xxx, xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx stranou, vzhledem x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx. Je xxxxxx xxxxx, že xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x provedení xxxxxx zpracování, xxxxxxx x xxxxxxx nízké xxxxxxxx, podniky x xxxxxxxxxx regionech Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxx změna xx týká xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Xxxxx podmínky.

2.5.   Enologický xxxxxx xxxxxxx vín x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx vín x xxxxxxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx mimo xxxxx xxxxxx, a xx xxxxxxxxx xx 15 %, je xxxxxxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx částečně, xxx získaných x xxxxxx xxxxxxxxx odrůd, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx x Xxxxxxx.

Xxxxxx: Tato xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx je xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, pokud xxx x možnost xxxxxxxx tradiční metodu xxxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx moštovými xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx, xxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a typické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 jednotného dokumentu, x xx xxxx 2.5.1 Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

XXXXXXXX DOKUMENT

1.   Xxxxx, který xx xxx xxxxxx

 

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Dolomiten

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx xxxx

5.

Xxxxxxxx šumivé xxxx

6.

Xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx

8.

Xxxxxxx víno

15.

Xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

16.

Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxx xxxx různých xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx světle xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx odrůdy Xxxxx Grigio.

Xxxxx vín xx vyznačuje xxxxxxxxxxxx, x ovocnými tóny, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx odrůdu xxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxx typickou „xxxxxxxxx“ horských xxxxxxxx.

Chuť xxx, xxxxx mohou xxx suchá xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx strukturovaná x xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, pokud xxx x obsah alkoholu x xxxxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxxxx bílého xxxx xxxxxxx přítomnost oxidu xxxxxxxxxx jeho svěžest x živost.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx vína, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx dvou moštových xxxxx, xxxxx výše xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 g/l

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx litr)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxxxx vína xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „xxx xxxxxx xxxxxxxxx“, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxx, Merlot x Xxxxxxxxx.

Xxxx xxxx mají x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx postupu x xxxx, xx kterou xxxx x xxxxxxxx xx slupkami, xxxxxxx xxxxx různé intenzity.

Xxxxx xx xxxxx a xxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx tóny.

Xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x může xxx xxxxx xx xxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx.

Při xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx vína, která xxxxxxx xxxxx xxxxx xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, x nichž xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx uvedené xxxxxxx splňují omezení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxx patřící xx xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj

Xxxx xxxx mají xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx oranžové. Xxxxxx aroma je xxxxx, někdy xxxxxxxx xxxx ovocné; x xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín xxxxx vyvinuté.

Xxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxxxxx a tvrdá x xxxx xxx xxxxx až sladká.

Xxxxxxx xxxx „Novello“ xx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx technikou xxxxxxxxx macerace xxxxxxxxx xxx výrobě vína x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx profil xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

X případě xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxxxxx vína, která xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx víno xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

11 % x případě xxxx „Xxxx Novello“

10 % u xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx bezcukerný extrakt: 18,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Bianco xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 a 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ nebo „Xxxx Xxxxxxx“, bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx zvláštní xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Chuť xx plná, harmonická, xxxxxxxxxx x někdy xxxxxxxxxxx; může xxx xxxxx až sladká.

Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x procentech objemových: 16 %

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx x % objemových 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx hroznů) a 12,0 % (xxxx x přezrálých xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Rosato xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Passito“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx mají xxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Barva xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx je xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, někdy xxxxxxxx.

Xxxx xx xxxx, harmonická, xxxxxxxxxx a někdy xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx xx sladká.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (xxxx x přezrálých xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Rosso xxxxxxx xx kategorií 15 x 16 včetně xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vína xxxx xxxxxxxx osobitost x xxxxxxxxx. Barva xx xxxxxxxxx xxxxxxx, někdy x xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x výrazné x xxxx xxxxxxxxx hroznů, xxxxx xxxxxxxx.

Xxxx je xxxx, harmonická, hrozinková x xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx xx sladká.

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx objemových: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 18,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Dolomiti Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx víno“ a 6 „Jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx víno“, x xxxxxxxx xxxxx či xxxx xxxxxxxxx odrůd, xxxx bez xxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx a barvou, xxxxx xx xxxxxxxx xx slámově žluté xx zlatavou s xxxxxxx xxxxxx zelené. Xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xx xxxxxxx, jemné x xxxxxxxxx xxxxx x náznakem xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx typické xxxxx xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx. Xxxx xx jemná, živá x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxx o xxxxx xxxxx, xxxx může xxx suchá xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „sladké“. Xxx xxxxxx ke xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx bílá xxxx x xxxxxxx, xx xx uveden xxxxx jedné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx výše popsaných xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx příslušné moštové xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x uvedením xxxxxxx xxxxxx xx bez xxx xxxx mít xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxx Giallo, x níž musí xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu x % objemových 10,5 % (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx) a 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx (xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx (jakostní xxxxxxxxxx xxxxxx víno)

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená ve xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“ x 5 „Jakostní šumivé xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx či dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x přetrvávající xxxxx x růžovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx delikátností x elegancí.

Xx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xx jemná, xxxx x xxxxxxx xxx moštovou xxxxxx; xxxxx xxx o xxxxx cukru, xxxx xxxx být suchá xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „sladké“.

Xxx xxxxxx xx spotřebě xxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x případě, xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx dvou xxxxxxxxx xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, z xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

10,5

Xxxxxxxxx celková kyselost

4,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx stanovená xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Enologický xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x vín

Příslušná xxxxxxx enologických xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x příslušnými xxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx (x xxxxxxxx xx 15 %) x xxxxx x xxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx jako „xxxxxx x pěstování“ xxxx „xxxxxxxxx“ x xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Bolzano x Xxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x autoklávech

Příslušná xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xx xxxxxx víno xx povoleno xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).

x.   Xxxxxxxxx výnosy

Xxxx Xxxxxxx xxxxx Dolomiti Xxxxxx, Xxxxxx x Xxxxx xxx označení xxxxxxx xxxxxx

23 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx z moštové xxxxxx Moscato Xxxx

12 000 xx xxxxxx na xxxxxx

Xxxx Vigneti xxxxx Xxxxxxxx x uvedením xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

19 500 kg xxxxxx xx xxxxxx

6.   Vymezená zeměpisná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxx hroznů xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxx „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx a Bolzano x xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx v regionu Xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx XX X X (B).

7.   Hlavní xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxx Franc N. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Carmenère X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Chardonnay X.

 

Xxxxxxxxx N.

 

Goldtraminer X.

 

Gosen X.

 

Xxxxxxxxx xx Revò X. – Groppello

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Lambrusco a Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxx N.

 

Lambrusco x Foglia Xxxxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

 

Xxxx B.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxx Rs. – Xxxxxxx xxxxx Rose

 

Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxx Muskateller

 

Xüxxxx Thurgau X. – Riesling x Xxxxxxxx

 

Nosiola B.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx N.

 

Petit Xxxxxx X.

 

Xxxxx Xxxxxx B. – Xxxxx

 

Xxxxx Bianco X. – Pinot Xxxxx

 

Xxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Pinot Xxxxxx X. – Weiß Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Weißburgunder

 

Pinot Grigio – Xxxxxxxxxxxxx

 

Pinot Grigio – Xxxxxx Xxxxxxxxx

 

Pinot Xxxxxx – Pinot

 

Xxxxx Xxxxxx – Pinot Xxxx

 

Xxxxx Grigio – Xxxäxxxx

 

Xxxxx Nero X. – Xxxxxx Xxäxxxxxxxxxx

 

Pinot Xxxx N. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Xxxxx Noir

 

Xxxxx Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Nero X. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxx N.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx Laurent N.

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Gentile X. – Mittervernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Schiava Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Vernatsch

 

Schiava Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx Xx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxßxxxxxxxxx

 

Schiava Xxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Grossa X. – Vernatsch

 

Sennen X.

 

Sylvaner Xxxxx X. – Xxüxxx Xxxxxxxx

 

Sylvaner Verde X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx B.

 

Bronner X.

 

Xxxxxx X.

 

Johanniter X.

 

Solaris X.

 

Xxxxx X.

 

Turca X. – Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Rheinrieseling

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Aromatico Xx. – Gewürztraminer

 

Trebbiano Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Toscano X. – Ugni Xxxxx

 

Veltliner X. – Gruner Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Moscatello

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Nera Lunga X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx X. – Malvasier

 

Malvasia X. – Xxxxx Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxx N.

 

Tempranillo X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Diolinoir N.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Istriana X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Bastarda

 

Marzemina Bianca X. – Marzemina

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxx Muskateller

 

Xxxxxxx Bianco X. – Moscatello

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Muskateller

 

Xxxxx X. – Serprino

 

Xxxxx Xxxxx X. – Glera

 

Glera Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxxx B. – Xxx

 

Xxxxxxxxx Xxxx X.

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx, všechny xxxxxxxxx (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)

Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxxxx Trentino, Xxxx Adige a xxxxxxxxx Xxxxxxx v Xxxxxxxx x nachází xx v Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx horské oblasti xxxxxxx xx seznamu xxxxxxxxx xxxxxxxx UNESCO. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx x geologie je xxxxxxxxx, xxxxxxx zahrnuje xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x srpen. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx 1 000 xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx typicky středomořské, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxx x na xxxxxx. Xxxxxxxxx deště x xxxxxxxxxx xxxxx kapacita xxxxx významné přítomností xxx s xxxxx xxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxxx dostatek xxxx. Zvláštní geografie Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x alpinským xxxxxxx v oblasti xxxxxxxx xxx s xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx suti x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx náplavových xxxxxx. Xxxx x dolní xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx nížinných xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx na xxxxxxxxxxx sedimentech xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxxxx geologického xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxx di Xxxxxx (porfyr), Val x’Xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx) a centrální Xxxxxxxxxxx (xxxxx).

Historické x xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x vymezenou oblastí:

Xxxx x xxxx xxxx xxxx součástí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx oblasti, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nálezy a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx důkazy xx xxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxxx staletí xxxx xxxx oblast xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxxx x některé xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxx xxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, se xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, což xx xxxxxxxxx nejen x xxxxxx kultuře x xxxxxxxxxx postupech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastech, xxxx xx xxxxx a xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx dopad na xxxxxxxxx x produkci x kulturu xxxx xxxxxx v xxxx xxxxxxx mělo zřízení xxxxxxxxxxxx institutu San Xxxxxxx xxx’Xxxxx x xxxx 1874, což xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x šíření nových xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jež tento xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx školou x Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx způsobem xxxxxxxx xxxx xxxxxx x dané xxxxxxx, xxxxx zavedli postupy x xxxxxx obhospodařování xxxxx xxxxxxxxx environmentální x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx: „Xxxx“

Informace x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x dané xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx vykazují xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx, někdy x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo měděné xxxx x případě xxxxxx Pinot Xxxxxx. Xxxxx xxxxx vín xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tóny, xxxxx obecně odrážejí xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx je Xüxxxx Xxxxxxx a Xxxxxxxxx. Xxxx vín, xxxxx je xxxxx xx sladká, je xxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx Xxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xx sladká x xxxxxxxxx kyselostí.

Xxxxxxx xxxx mají rubínově xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x nádechy xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx; x xxxxxxxxxx na moštové xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx ovocné xxxxx xxxxx intenzity, v xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xx harmonická x xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ má xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxxx technikou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx z xxxxxx, která xxxxxxxx xxxxxx vína x xxxxxxx xxxx moštové xxxxxx.

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx umožňuje co xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx pozemků. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x oblastech x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx v údolích xxxxxxxx produkovat xxxx, xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx zralého xxxxx.

Teplotní xxxxxxx mezi xxxx x nocí, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx podmínek, xxx umožňuje xxxxx xxx xxxxxxxxxx vína xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx důsledkem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha vinic x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx k xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx pracovních xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx je xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx optimalizovat xxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. V xxxxx ohledu je xxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx více xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx ručně.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx), zkušeností místních xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x výroby vína xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x pověst jsou xxxxxxx jak x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x s moštovými xxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti, xxxxxxxxx 4 „Šumivé xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx“, 8 „Xxxxxxx xxxx“

Informace x zvláštní xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx faktory x xxxx zeměpisné oblasti.

Xxxxxx xxxx, které se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx vinařství. Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, jakož x během následného xxxxxx druhotného xxxxxxx xxxxxxxxx, xx šumivé xxxx vyniká xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxxxxxx šumivých xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx hrozny x vína xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxx xxxxxx xxxx. Xxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx v xxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxx cukru a xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx a xxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxxx s tím, xxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mimoto závisí xx xxxxxxxx sortimentu xxxxx xxxx vinné, xxxxx lze xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx.

Xx xx xxxx „xxxxxxxxxx aromatického xxxxxxxx xxxx“, xxxxxxxx souvislost xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx. původní xxxxxx „Xxxxxxx Xxxxxx“, která xx v této xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxx xx posíleno zráním, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxx a přetrvávající xxxxx x xxxxxx, xxxxx xx pohybuje xx xxxxxxx xxxxx xx zlatavou x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxxxx kvasnic. Chuť xx xxxxx, živá x typická xxx xxxxx moštovou odrůdu.

Xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxx Xxxxx Nero, xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx pěnou a xxxxxxx xxxxxx různé xxxxxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx.

Xxxxx xxx o obsah xxxxx, chuť xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx, je xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ až „xxxxxx“.

Perlivá xxxx, xxxx, xxxxxx xxxx červená, se xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx perlivých vín, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx související x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx nádobách (xxxxxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx umožnila xxxxx druhy xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxx druhotné xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx technologií; xxxx xxxxxxx přispěly x xxxxxxx xxxxxxx konečného xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vhodných xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx s nejpříznivějším xxxxxxxxx svitem. Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx xxxx pro xxxx xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx x bílých xxxxxx xxxxxx hromadění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx pozemků xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx určit xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxx xxxxx.

Charakteristiky x xxxxxxxxxx xxx x označením XXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vinařů. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx malá x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx znamená, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx počet xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx hroznů, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx fytosanitárních xxxxxxxx. X xxxxx ohledu xx xxxxx uvést, xx téměř celá xxxxxx vinic je xxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxx, a xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Hrozny xxxx xxxxxxxx výhradně xxxxx.

Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx technik xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx kvalitní xxxx, xxxxxxx vlastnosti x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx produkce, tak x moštovými odrůdami, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti, kategorie 15 „Víno xx xxxxxxxxx xxxxxx“ a xxxxxxxxx 16 „Xxxx x xxxxxxxxxx hroznů“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterou xxx xxxxxxx zeměpisnému xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx oblasti. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx u xxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxxxxxx x výrazné x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxx x xxxxx ovoce. Xxxx xx plná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x může xxx suchá xx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx cukru.

Xxxxxxx se xxxxxx xxx „Xxxxxxx“ xxxx xx jisté xxxx všech xxxxx, xxxxxx i xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx aromatické moštové xxxxxx (Moscato Giallo, Xxxxxxx Xxxx, Traminer Xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Sauvignon xxx.).

Xxxxxx probíhá x xxxxxx (víno x xxxxxxxxxx hroznů) nebo x sušárnách (xxxx xx xxxxxxxxx hroznů). Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxx x závisí xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx u xxxxxxxxx produktu pomocí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx x výrobě xxx „Xxxxxxx“ xxxxxx xxxxxxxxx na základě xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx. x dostatkem místa xxxx bobulemi, xxxxx xxxx vybírány na xxxxxx v době xxxxxxx.

Xxxxxx napomáhají výrazné xxxxxxxx rozdíly xxxx xxxx x xxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx a xx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které vanou xxxx Alpy.

Xx jezera Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx „Òxx xxx Xxxxx“, který xxxx xxxx velkou xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx přispívá x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx sušení xxxxxx, xx. x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx větrání x xxxxxxxx vzduchu, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx sušení hroznů.

Vína „Xxxxxxx“ se sice xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, jsou xxxx vyráběna xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx.

Příčinná xxxxxxxxxx xxxx zeměpisnou oblastí x vlastnostmi xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx faktory:

dostupností xxxxxxxxx xxxxx (xxx xx xxxxxxx xxxx), které xxxx obzvláště vhodné xxx sušení, xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx,

xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx místním xxxxxx xxxxxx („Òxx del Xxxxx“), který xxxxxxxx xxxxxxxx hroznů po xxxx xxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxx x sušárnách,

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx „Xxxxxxx“, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx půdy a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x nejpříznivějším xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x nocí, xxxxx xxxx pro tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, díky xxxx xxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxx xxxxx.

Charakteristiky x vlastnosti xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je malá x činí přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx vysoký xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Většina xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx mají xxxxxxxxxxxxx xxxx rostlin x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních xxxxxxxx. X tomto xxxxxx xx třeba xxxxx, xx téměř xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx odrůda, xxxxxxx, xxxx), zkušeností místních xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx technik xxxxxxxxx x výroby xxxx xxxxxxxx vyrábět xxxxxxxx xxxx, jejichž vlastnosti x pověst xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x moštovými xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx podmínky

Xxxxxxxx týkající xx oblasti xxxxxxxxxx x zpracování xx xxxxxxx a xxxxxx xxxx

Xxxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxxxx XX

Typ xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxx týkající xx výroby xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Popis xxxxxxxx:

Xxxxx platných xxxxxxxx xxxxxxxx EU xxxx xxxxxxxxxx x zpracování xx perlivé x xxxxxx víno xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Benátska x Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxxxxxx xxxxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výroby xxx s označením XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ během posledních xxxx xxxxxxxxxx roků.

Možnost xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx x těchto xxxxxxxxx xxxxx uskutečnit xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx x souladu x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx postupy xx xxxxxxxxxx xx fáze xx vinifikaci, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, a xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx odchylka xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x umožňuje, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rovněž zpracovatelské xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.

Uvedení xxxxx xxxxxxx odrůdy xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx XX

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Popis xxxxxxxx:

Etikety xxx v xxxxxxxxxxx „Xxxx“ x „Perlivé xxxx“ x XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx dvou xxxxxxxxx odrůd, z xxxxx byla vína xxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx XX však xx xxxxxxx xxxxx moštové xxxxxx xxxx odrůd xx xxxxxxx a x obchodní xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx:

x)

x xxxxxxxxx „Xxxx xx zaschlých hroznů“ x „Xxxx z xxxxxxxxxx hroznů“, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxx Xxxxxxx“ xxxx „Xxxxxxx“,

x)

x xxxxxxxxx „Víno“ x „Perlivé xxxx“ x xxxxxxxx xx xxxx odrůdy: – x vín x xxxxxxxxx Bolzano: Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Riesling Xxxxxx, Traminer Aromatico, Xxxxxxxxx, – x xxx x provincie Xxxxxx: Lagrein, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Riesling Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Veltliner.

X xxxxxxxxx „Xxxxxx xxxx“ x „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx či xxx xxxxxx, a xx x xxxxxxxx na xxxx odrůdy: Xxxxxxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Pinot Xxxx x Xüxxxx Thurgau, x x kategorie „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“ xxx xx xxxxxxx použít xxxxx xxxxx odrůdy Xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936