Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) 2019/1314

xx xxx 2. xxxxx 2019,

xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potraviny lakto-N-neotetraosy xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2283 x xxxxxx xx mění xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2470

(Text s xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXXXX XXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx unie,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2283 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) x. 1169/2011 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 258/97 a nařízení Komise (XX) x. 1852/2001 (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx (XX) 2015/2283 xxxxxxx, že xx xxx x Xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx seznam Xxxx.

(2)

Xxxxx xxxxxx 8 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) 2017/2470 (2), xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx Xxxx xxx xxxx potraviny.

(3)

Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx prováděcího xxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx trh x Xxxx x xxxxxx se aktualizuje xxxxxx Xxxx.

(4)

Xxxxxxxxxx rozhodnutím Xxxxxx (EU) 2016/375 (3) xx v xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 258/97 (4) xxxxxxxx uvedení xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx xx xxx jako xxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(5)

Xxxxx xxxxxx 5 nařízení (XX) x. 258/97 informovala xxxxxxxxxx Xxxxxx X/X (xxxx jen „žadatel“) xxx 1. xxxx 2016 Xxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vyráběný z kmene Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 xxxx xxxxx složku xxxxxxxx.

(6)

Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx zprávu xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxx xxxxx čl. 3 xxxx. 4 xxxxxxxx (ES) x. 258/97, který xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 xx x xxxxxxxxx xxxx rovnocenná xxxxxxxxxx lakto-N-neotetraose xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Komise (XX) 2016/375. Lakto-N-neotetraosa x mikrobiálního zdroje xxxx xxxxx přidána xx xxxxxx Xxxx pro xxxx potraviny.

(7)

Xxx 18. xxxxxxxx 2018 požádal xxxxxxx xxxxx xx. 10 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx vyráběné x xxxxx Escherichia xxxx X-12, xxx se xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Změny se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx z 92 % xx xxxx xx 80 % xx xxxx a zvýšení xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx přítomných v nové xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxxxxx 3,0 % xx xxxxxxxxx 10,0 % x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx-xxxxx-X-xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx 3,0 % xx xxxxxxxxx 5,0 %.

(8)

Xxx xx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx čistota xxxx xxxxxxxxx xx zavedení xxxxxxxxxxxx změn v xxxxxx specifikacích zůstane xxx xxxxxx jako x v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx, xxxxxxx také navrhuje, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx (X-xxxxxxx, xxxxx-X-xxxxxx XX, xxxx-xxxxx-X-xxxxxxxxxx x fruktosového xxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx) x xxxx xxxxxxxxx xxxx 92,0 % xx xxxx.

(9)

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potraviny xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx-X-xxxxxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx X-12. Žadatel xxxxx xxxxxxx x změnu xxxxxx v xxxxxxx Xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxx změna ve xxxx čištění xxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(10)

Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x povolené xxxx potravině, jež xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx celkově xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxx s menšinovým xxxxxxx xxxxxxxxxx v nové potravině, xxxx xxxx na xxxxxxxxx bezpečnosti, xxxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx x lakto-N-neotetraosy xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx coli X-12, a xxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x Evropským xxxxxx pro bezpečnost xxxxxxxx.

(11)

X ohledem xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx s čl. 12 xxxx. 1 xxxxxxxx (XX) 2015/2283. Je xxxxx vhodné xxxxxx xxxxxxxxxxx nové xxxxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx mikrobiálního původu xxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx K-12 podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx lakto-N-neotetraosy, X-xxxxxxx x para-lakto-N-neohexaosy x xxxxxxxxx množství xxxxx-X-xxxxxxxxxxx spolu se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx (X-xxxxxxxx, lakto-N-triosou II, xxxx-xxxxx-X-xxxxxxxxxxx x fruktosovým xxxxxxxx lakto-N-neotetraosy).

(12)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Zápis xx xxxxxxx Xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx 6 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 xxxxxxxx xx xxxxx lakto-N-neotetraosa xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx K-12 xx xxxx podle přílohy xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Toto nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 2. xxxxx 2019.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;327, 11.12.2015, x.&xxxx;1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2470 xx xxx 20.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2017, kterým xx xxxxxxx seznam Xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx s nařízením Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) 2015/2283 x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx (Úř. věst. L 351, 30.12.2017, x.&xxxx;72).

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx rozhodnutí Komise (XX) 2016/375 ze xxx 11.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2016, xxxxxx xx xxxxxxxx uvedení xxxxx-X-xxxxxxxxxxx na xxx xxxx nové xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;70, 16.3.2016, x.&xxxx;22).

(4)  Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 258/97 x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx složkách potravin (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;43, 14.2.1997, s. 1).


XXXXXXX

X xxxxxxx 2 (Xxxxxxxxxxx) prováděcího xxxxxxxx (XX) 2017/2470 xx xxxxx xxxxxxxx xx „Xxxxx-X-xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx)“ xxxxxxxxx tímto:

Xxxxx- N -xxxxxxxxxxx

(mikrobiální zdroj)

Xxxxxxxx:

Xxxxxxxx xxxxx: β-X-xxxxxxxxxxxxxxxx-(1→4)-2-xxxxxxxxx-2-xxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-(1→3)-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxx-(1→4)-X-xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx: X26X45XX21

XXX: 13007-32-4

Molekulová hmotnost: 707,63 x/xxx

Xxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12

Xxxxx:

Xxxxx-X-xxxxxxxxxxx je xxxx xx bělavý krystalický xxxxxx, který xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx:

Xxxxx (xxx xxxx): ≥ 80 %

D-laktosa: ≤ 10,0 %

Xxxxx-X-xxxxxx XX: ≤ 3,0 %

Xxxx-xxxxx-X-xxxxxxxxxx: ≤ 5,0 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx: ≤ 1,0 %

Xxxx xxxxxxxxx (xxxxx-X-xxxxxxxxxxx, D-laktosy, xxxxx-X-xxxxxx XX, xxxx-xxxxx-X-xxxxxxxxxx, fruktosového xxxxxxx xxxxx-X-xxxxxxxxxxx): ≥ 92 %

xX (20 °X, 5 % xxxxxx): 4,0–7,0

Xxxx: ≤ 9,0 %

Xxxxxxxxx xxxxx: ≤ 0,4 %

Zbytková xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx): ≤ 100 xx/xx

Zbytkové xxxxxxxxx: ≤ 0,01 %

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxxxx počet xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bakterií: ≤ 500 KTJ/g

Xxxxxxxx: ≤ 10 KTJ/g

Xxxxxx: ≤ 10 KTJ/g

Zbytkové xxxxxxxxxx: ≤ 10 EJ/mg

KTJ: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; XX: xxxxxxxxxxxx jednotky“