Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (EU) 2022/1922

xx xxx 10. října 2022,

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008, xxxxx jde o specifikace xxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX produkované xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx a specifikace xxx xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx steviol-glykosidů xx xxxxxx (E 960c(i))

(Text x&xxxx;xxxxxxxx pro EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx na Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Evropské xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1333/2008 xx dne 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxx&xxxx;14 xxxxxxxxx nařízení,

s ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x.&xxxx;1331/2008 ze xxx 16.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2008, kterým se xxxxxxx jednotné xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a potravinářská aromata (2), x&xxxx;xxxxxxx na xx.&xxxx;7 xxxx.&xxxx;5 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012&xxxx;(3) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx XX x&xxxx;XXX xxxxxxxx (XX) č. 1333/2008.

(2)

Specifikace xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;3 odst. 1 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1331/2008, a to xxx z podnětu Xxxxxx, xxxx xx základě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx strany.

(3)

Nyní xxxxxxxx potravinářská přídatná xxxxx „xxxxxxxxxxx produkované xxxxxxx-xxxxxxxxx“ (X&xxxx;960x) xx xxxxxxxx xx xxxxxxx „xxxxxxx-xxxxxxxxx (X960x-X960x)“ v části X&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1333/2008.

(4)

Xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xxxxxxx, xx „xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx ze xxxxxx“ (E 960c(i)) xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx biokonverzí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Stevia xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx syntáze xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxxfix XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. xxxxfix XXX-x.

(5)

Xxx 18.&xxxx;xxxxx&xxxx;2019 xxxx Komisi xxxxxxxxxx žádost x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx (E 960). Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx členským xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx&xxxx;4 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;1331/2008.

(6)

X&xxxx;xxxxxx 2021 žadatel xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxx byla xxxx xxxxxxxxxxxx produkční xxxxxx xxx X&xxxx;960x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx rebaudiosid XX xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx z kmenů X. xxxx K-12.

(7)

Tento xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktu x&xxxx;xxxxx xxxxxx (≥&xxxx;95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxxx enzymatickým procesem x&xxxx;xxxxxx připravenými v první xxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxxx xx xxxxx době xxxxxx enzymatické reakce xx purifinovaný xxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z listu xxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxx směsi x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX. Xxxxxxxx xxxxx procházejí řadou xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx produkuje xxxxxxx xxxxxxxxxxx X, X&xxxx;xxxx AM (≥&xxxx;95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx).

(8)

Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx „xxxx“) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx „xxxxxxxxx steviol-glykosidů xxxxxxxxx enzymatickou biokonverzí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx rebaudiosidu X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxxx extraktu x&xxxx;xxxxx stévie“ x&xxxx;xxx 22.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2021 xxxxxx xxx xxxxxxxxxx&xxxx;(4). Úřad xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx použití xxxxxxx-xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx X, xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx XX xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx dospěl x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx AM (xxxxxxxxx xxxx ekvivalent steviolu) xxxxxx vyšší než xxxxxxxx steviol-glykosidům (E 960a), xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx rebaudiosidem XX. Xxxx xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xx přijatelný xxxxx příjem (XXX) xx výši 4&xxxx;xx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxx, xxxxx se xxxxxxxx xx 60 xxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx 24.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2020&xxxx;(5), xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx X, X&xxxx;x&xxxx;XX xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx A nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxx měly xxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012.

(10)

X&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx látky „xxxxxxxxxxx M produkovaný xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx“ x&xxxx;xxxxxx X&xxxx;960x(x) xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx o nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx XXX xxxxxxxx X. xxxxxx XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. xxxxxx XXX-x x&xxxx;xxxx potravinářské xxxxxxxx látce.

(11)

Nařízení (XX) x.&xxxx;231/2012 xx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, zvířata, potraviny x&xxxx;xxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Článek 1

Příloha nařízení (EU) x.&xxxx;231/2012 se mění x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx&xxxx;2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx vyhlášení x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Toto xxxxxxxx je xxxxxxx x&xxxx;xxxxx rozsahu x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X&xxxx;Xxxxxxx xxx 10.&xxxx;xxxxx 2022.

Za Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx XXX XXX XXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;354, 31.12.2008, s. 1.

(3)  Nařízení Komise (XX) x.&xxxx;231/2012 xx xxx 9. března 2012, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxxxx xxx potravinářské přídatné xxxxx uvedené v přílohách XX a III nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Rady (XX) č. 1333/2008 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;83, 22.3.2012, x.&xxxx;1).

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2021;19(7):6691, 22 s.

(5)  EFSA Xxxxxxx 2020;18(4):6106, 32 x.


XXXXXXX

Xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;231/2012 xx mění xxxxx:

1)

x&xxxx;xxxxxx xxx X&xxxx;960x(x) xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx xx xxxxxx xx x&xxxx;xxxxx „Xxxxxxxx“ poslední xxxx xxxxxxxxx xxxxx:

„X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx životaschopné xxxxx xxxxxxxx X. xxxxfix XXX-x&xxxx;x&xxxx;X. phaffii XXX-x x&xxxx;xxxxxx XXX.“;

2)

xx xxxxx xxx X&xxxx;960x(x) xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx znějí:

E 960c(ii) XXXXXXXXXXX M PRODUKOVANÝ XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX VYSOCE PURIFINOVANÝCH XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX A Z LISTŮ XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx A z listů xxxxxx je steviol-glykosid xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxx je xxxxxxxxxxx A a rebaudiosid D.

Rebaudiosid X&xxxx;xx xxxxxxxxx enzymatickou xxxxxxxx xxxxxx purifinovaných xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95 % xxxxxxx-xxxxxxxxx) rebadiosidu X&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx a enzymů xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx modifikovaných xxxxx kvasinek X. xxxx (pPM294, xXXX170 x&xxxx;xXX401), xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx prostřednictvím glykosidických xxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx zahrnuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je konečný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X. X&xxxx;xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx životaschopné xxxxx X. xxxx (pPM294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx X: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx název

Chemický xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X56X90X33

0,25

Xxxxxxxxx molekulová xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (g/mol)

Rebaudiosid X

1220616–44–3

1&xxxx;291,29

Xxxxx

Xx xxxx než 95&xxxx;% rebaudiosidu M, xxxxxxxx na xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 150krát xx 350xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx (xxx 5&xxxx;% xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx málo xxxxxxxxx xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (roztok 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx

Xx xxxx xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx xxxxxxxx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx než 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx xxx 74 μx [xx použití xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx ok 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 74 μx]

„X 960x(xxx) XXXXXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX KONVERZÍ XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X&xxxx;X&xxxx;XXXXX XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rebaudiosidu X&xxxx;x&xxxx;xxxxx stévie xx xxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxx množstvím xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxx xx rebaudiosid A a rebaudiosid X.

Xxxxxxxxxxx X&xxxx;xx produkuje xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx steviol-glykosidových xxxxxxxx (95&xxxx;% xxxxxxx-xxxxxxxxx) rebadiosidu X&xxxx;xxxxxxxxxxx z listů rostliny Xxxxxx xxxxxxxxxx Bertoni xxxxxx XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx a enzymů xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx (xXX294, xXXX170 a pSK401), jež xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx steviol-glykosidy xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx spojení. Po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx látek nebo xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx D adsorpcí pryskyřice, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxxx A. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx X. xxxx (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) a jejich XXX.

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx X: 2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx A: β-X-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx kyseliny 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx vzorec

Konverzní xxxxxx

Xxxxxxxxxxx X

X50X80X28

0,29

Xxxxxxxxxxx A

C44H70O23

0,33

Relativní xxxxxxxxxx hmotnost x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx D

63279-13-0

1 291,15

Rebaudiosid X

58543-16-1

967,01

Xxxxx

Xx xxxx než 95 % xxxxxxxxxxxx X&xxxx;x&xxxx;X, xxxxxxxx xx xxxxxx.

Xxxxx

Xxxx až xxxxxx žlutý xxxxxx, xxxxxxxxx 150krát xx 350xxxx xxxxxx než xxxxxxxxx (při 5 % xxxxxxxxxxx sacharózy).

Identifikace

Rozpustnost

Snadno až xxxx xxxxxxxxx xx xxxx

xX

Xxxx 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx obsah xxxxxx

Xx více než 1&xxxx;%

Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2&xxxx;xxxxxx)

Xxxxxxxx rozpouštědla

Ne xxxx než 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx xxxxxxxx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx více xxx 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xx xxxxx než 74 μm [xx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 200 xxx xxxxxxxxx velikost xxxxxx 74 μx]

„X&xxxx;960x(xx) REBAUDIOSID XX XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX PURIFINOVANÝCH XXXXXXXXXXXXXX EXTRAKTŮ X&xxxx;XXXXX XXXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx XX xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx steviosidových extraktů x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxx složený xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx AM x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx X.

Xxxxxxxxxxx XX xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vysoce xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (95 % xxxxxxx-xxxxxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx rostliny Stevia xxxxxxxxxx Bertoni pomocí XXX-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z geneticky xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx (pPM294, pFAF170 x&xxxx;xXX401), xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx x&xxxx;XXX-xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx prostřednictvím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xxxxxx filtrováním xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx XX adsorpcí xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx steviol-glykosidů, xxxxx výsledkem je xxxxxxx produkt xxxxxxxxxx xxxxxxx 95 % xxxxxxxxxxxx XX. X&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx životaschopné xxxxx X. coli (xXX294, xXXX170 x&xxxx;xXX401) x&xxxx;xxxxxx DNA.

Chemický xxxxx

Xxxxxxxxxxx XX: 2-O-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosyl-β-D-glukopyranosylester kyseliny 13-[(2-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx-3-X-β-X-xxxxxxxxxxxxxx)xxx]xxxx-16-xx-18-xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx název

Chemický xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx AM:

C50 X80 X28

0,29

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;x.&xxxx;XXX

Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx XXX

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x/xxx)

Xxxxxxxxxxx XX:

2222580-26-7

1&xxxx;291,15

Xxxxx

Xx xxxx xxx 95&xxxx;% xxxxxxxxxxxx AM, xxxxxxxx na sušinu.

Popis

Bílý xx xxxxxx xxxxx xxxxxx, přibližně 150xxxx xx 350xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx (xxx 5&xxxx;% ekvivalenci xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xx vodě

pH

Mezi 4,5 x&xxxx;7,0 (xxxxxx 1:100)

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx

Xx více xxx 1&xxxx;%

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 6&xxxx;% (105&xxxx;°X, 2 hodiny)

Zbytková xxxxxxxxxxxx

Xx xxxx xxx 5&xxxx;000 &xxxx;xx/xx xxxxxxxx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 0,015 mg/kg

Olovo

Ne xxxx xxx 0,2&xxxx;xx/xx

Xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,015&xxxx;xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 0,07&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xx xxxx než 5&xxxx;xx/xx

Xxxxxxxx částic

Ne xxxxx xxx 74 μx [xx xxxxxxx síta x&xxxx;xxxxxxxxx ok 200 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 74 μx]“.“