Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 23. dubna 2024

x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx v článku 49 nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Rady (XX) x.&xxxx;1151/2012 x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie „Xxxxxxx“ (XXXX)

(X/2024/2995)

XXXXXXXX XXXXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xx Smlouvu x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x&xxxx;xxxxxxx xx&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;(1), x&xxxx;xxxxxxx xx&xxxx;xx.&xxxx;50 xxxx.&xxxx;2 xxxx.&xxxx;x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

X&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;49 xxxx.&xxxx;5 nařízení (XX) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx názvu „Xxxxxxx“ (XX č.: XXX-XX-02990 – 24. 8. 2023).

(2)

Xxxxxx xxxx xxxxxx v souladu x&xxxx;xxxxxxx 50 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 přezkoumala x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 5 x&xxxx;6 xxxxxxxxx nařízení.

(3)

Aby xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx&xxxx;51 xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxxxxxx prohlášení x&xxxx;xxxxxxx, měl xx xxx xxxxx čl. 50 xxxx.&xxxx;2 xxxx.&xxxx;x) uvedeného xxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx zveřejněn xxxxxxxx xxxxxxxx a odkaz xx&xxxx;xxxxxxxxxx specifikace produktu xxx xxxxx „Basmati“.

(4)

Žádost xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx X, X/2024/1713 xx xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024, neobsahovala xxxxx na zveřejnění xxxxxxxxxxx,

XXXXXXXX TAKTO:

Xxxxxx xxxxxx

X&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xx xxxxx čl. 50 xxxx.&xxxx;2 xxxx.&xxxx;x) xxxxxxxx (EU) x.&xxxx;1151/2012 xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a odkaz xx xxxxxxxxxx specifikace produktu xxx xxxxx „Basmati“ (XXXX) (EU x.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023).

X&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;51 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v prvním xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx právo podat xxxxx xxxxxx xxxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx X, X/2024/1713 xx xxx 23.&xxxx;xxxxx 2024, xx xxxxxxx.

V Bruselu dne 23. dubna 2024.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx; Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;343, 14.12.2012, x.&xxxx;1.


PŘÍLOHA

JEDNOTNÝ DOKUMENT

„BASMATI“

EU x.: XXX-XX-02990 – 24.&xxxx;8. 2023

CHOP ( ) CHZO (X)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx (xxxxx) [XXXX xxxx XXXX]

„Xxxxxxx“

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx xxxx třetí země

Pákistánská xxxxxxxx republika

3.   Popis zemědělského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx 1.6: Xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx v nezměněném xxxxx nebo xxxxxxxxxx.

3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx se xxxxxxxx xxxxx uvedený x&xxxx;xxxx&xxxx;1

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a produkovaná xx xxxxxxxxxxxx oblastech Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 4.

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, jemné x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx zakřiveném xxxxx, průměrném xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx při vaření x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx bobtnáním do xxxxx xxx xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ má tyto xxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxx. x.

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

1.

Xxxxxxxxx xxxxx předvařených zrn (xx xxxxxxx)

6&xxxx;,50 &xxxx;xx

2.

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

≤ 1,9 &xxxx;xx

3.

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx/xxxxx předvařené omleté xxxx

≥ 3 ,50

4.

Vůně

Rýže „Xxxxxxx“ xx typickou xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, tj. 2-xxxxxx-1-xxxxxxxxx (2XX). Xxxx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx Xxxxxxxx amaryllifolius (Pandan) xxxx xx velmi xxxxxxx.

5.

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxx

6.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx

7.

Xxxxx xxxxxxx

19 –26  %

8.

Rozsah xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx látek (XXX)

4 –7

9.

Citlivost xx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxxxxxxxx

10.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx

12,00 &xxxx;xx

11.

Xxxxxxxxx poměr xxxxx xxxxxx xxxx / předvařené rýže XXXX xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx při vaření

1,70

12.

Průměrný xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3,50

13.

Xxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxx

Xxxxxx chuť x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx vařené xxxx „Xxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxx: xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx textura x&xxxx;xxxxxxx celistvostí vařeného xxxx.

3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (pouze xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu) x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxxx tím, že x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx alespoň xxxxx xxxxxx / krajová xxxxxx xxxx „Basmati“. Xxxxxxxx xxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxx odrůdy x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxx. „Xxxxxxxxx na fotoperiodu“ xxxxxxxxxx xxxxx xxxx „Xxxxxxx“ způsobuje, že xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx snižuje xxxxxx. Xxxxxxxx odrůdy xxxx „Xxxxxxx“ xxxxx být xxxxx náchylné x&xxxx;xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx byla xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyvinutých xxxxxxxx xxxxxx vědeckých, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx v zeměpisných xxxxxxxxx vymezených v bodě 4 dokáží odolávat xxxxxxxxxx podnebí. Xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx v zeměpisných xxxxxxxxx vymezených x&xxxx;xxxx 4 v říjnu nebo xxxxxxxxx, xxx teplota xxxxxxxxx akumulaci a zachování xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx.

„Xxxxxxx“ označuje xxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx Xxxxxxx 370 xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxx 1976.

Xxxx xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx o osivech x&xxxx;xxxx 1976 v současnosti patří Xxxxxxx 370, Xxxxxxx X622, Xxxxxxx Xxx, Xxxxxxx 198, Xxxxxxx 385, Xxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx 2000 Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx 515, XX 1121 xxxxxxxx, Xxxxxx Basmati, Kashmir Xxxxxxx (Kashmir Nafees), Xxxxxx Xxxxxxx, NIAB Xxxxxxx 2016, XXXX Xxxxxxx, Super Xxxx, Xxxxx Xxxxxxx 2019, XXXXX-Xxxxxxx 2020, XX 2021 xxxxxxxx, XXX 111 X, Sona Xxxxx Xxxxxxx, Vital Xxxxx Xxxxxxx, XXXX XX 39 x&xxxx;XXXX XX 18.

3.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx kroky xxx produkci, které xx xxxx uskutečnit xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

X&xxxx;xxxxxxxxx oblasti vymezené x&xxxx;xxxx 4 probíhají xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“:

xxxxxxxx půdy x&xxxx;xxxxxxx (xxxx),

xxxxxxxxxxx xxxxx,

xxxxxxxxx,

xxxxxx xxxxxxx,

xxxxxxx.

3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx pravidla týkající xx krájení, xxxxxxxxx, xxxxxx xxx. xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx se vztahuje xxxxxxx xxxxx

3.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx název

4.   Stručné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx „Xxxxxxx“ xx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx a produkuje x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Ázád Xxxxxx x&xxxx;Xxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxxx Xxxxxxx, Sindh, Xxxxxxx Xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxxx („xxxxxxxxx xxxxxx“):

x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Hafizabad, Šejchupura, Xxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx Xxxxx, Xxxxxxx, Jhang, Toba Xxx Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx, Sahiwal, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx Xxx Xxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, X&xxxx;X&xxxx;Xxxx, Xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxxxx Sindh: Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Kashmore, Xxxxxxx, Xxxxxx, Shadadkot x&xxxx;Xxxx,

x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx: divize Xxxxxxxx (xxxxxx Xxxxxxxx, Xxx, Xxxx),

x&xxxx;xxxxxxxxx Balúčistán: Xxxxxxxxxx, Jaffarabad x&xxxx;Xxxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxxx Xxxx Xxxxxx x&xxxx;Xxxxxx: Xxxxxx, Bhimber, Xxxxxx, Xxxx.

Xxxx „Basmati“ xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx oblastech Xxxxx.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

5.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx pověsti, xxxxxxx a specifických xxxxxxxxxx xxxx „Basmati“.

Název „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx xx xxxx paňdžábských slov, xxxxxxx „Xxx“ xxxxxxx xxxx x&xxxx;„Xxxx“ xxxxxxx „xxxx“. „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxxxxx název, xxxxx xxxx xxx pověsti xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx z Indoganžské xxxxxx. Zemědělci pěstují xxxx „Xxxxxxx“ xxx xx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx v paňdžábské xxxxxx básni Heer Xxxxxx, xxxxxx napsal xxxxxxxx paňdžábský xxxxxx Xxxxx Shah v roce 1766.

X&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx „Basmati“ xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, která xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx oblastí. Xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx z obecných xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx:

1.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „Basmati“ xxxx „xxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx zrny“.

2.

Merriam-Websterův slovník xxxxxxxx „Basmati“ xxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx Xxxx“.

3.

Xxxxxxxxxxxx potravin xxxxx: „xxxx Xxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxx rýže xxxxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxx“ (Jacques L. Xxxxxxx x&xxxx;Xxxxx Xxxxxxx, 2006).

4.

Xx xxxxxxxx indická xxxxxxxx xxxxx: „Basmati xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx Indii, Paňdžábu, xxxxxxxxx xxxxxxx Pákistánu x&xxxx;xx xxxxx Xxxxxxxx“ (Xxxxxxx Baljekar, 2007).

5.

Anglický xxxxxxx xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx „druh xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;Xxxxx a Pákistánu, xxxxx má xxxxxxxx xxxx a jemnou xxxx“.

6.

Xxxxxx xxxxxxxx „Basmati“ xxxx „xxxxxxxxxxxx xxxxxx pěstovanou x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxx“.

7.

Xxx Xxxxx x&xxxx;xxxxxx „Xxxxxxx Xxxxxxxxx xx Xxxxx 250 Xxxxx Xxx“ (Rýže Xxxxxxx xx vyvinula xxxxxxx xxxx 250 lety) xx xxx 21. srpna 1998 xxxx: „‚Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx Basmati xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx vyvinuli zemědělci x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 250&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxx xx xx té xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zemí,‘ xxxx Xx. Y. X. Xxxx, předseda Asijské xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx Xxxxxxx.“

8.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „xxxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, že xx xxxxxxx. Rýže ‚Xxxxxxx‘ (...) xx x&xxxx;Xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx let x&xxxx;xx vynikající x&xxxx;xxxx“.

9.

Xxxx Xxxx, „Xxxxxx, jak xxxxxx dokonalou xxxx Xxxxxxx“: „Xxxx na xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx. Xxxxx správného druhu xxxx – rýži Xxxxx Xxxxxxx používáme xxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx xx spousta xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx pákistánskou xxxx, xxxxxx získali pravou xxxx Xxxxxxx.“

Xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxx asijská xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xx xxxx „Xxxxxxx“ stala xxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxx „Xxxxxxx“ xx x&xxxx;xxxxxxxxxx několika xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx „Xxxxxxx“ se vyvážela x&xxxx;xxxxxx vyváží do xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Spojených států xxxxxxxxxx, Kanady x&xxxx;Xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx prostředím

Vysoká xxxxxxx: Xxxxx období xxxxxxxx xxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx „Basmati“ xxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v oblasti xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx 60&xxxx;xx 65&xxxx;%. Xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx rozhodování x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Při xxxxxxxxxxx o kvalitativních znacích xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxxxx životního xxxxxxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx 20–35 xxxxxx Xxxxxx xx xxxxx xxxx pěstování, nízké xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. V oblastech, xxx se xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxxx, je xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx měsíce xxxxx xxx v oblastech, kde xx xxxx „Basmati“ xxxxxxxxx. Jelikož xx xxxxx xxxx rostlinou „xxxxxxxx xxx“, xxxxxx xxxxx rýže xx x&xxxx;xxxxxxxxx s delšími xxx xxxxx více xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx vystaveny xxxx, xxxxxxxxx zrna xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, díky xxxxx xxxx rostoucí xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx a vlhkost v Indoganžské xxxxxx, umožňují xxxx „Xxxxxxx“ kumulovat x&xxxx;xxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Zeměpisná xxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx záření xx xxxxxxxx xx listopadu. Xx xxxxx xxxx xxxxxxx klesá, xxx xx xxxxxxx jasnějšími (xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx svitu) a mírnějšími (25–32&xxxx;°X) a noci chladnějšími (20–22&xxxx;°X). Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx a dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx „Basmati“.

Dostatečné xxxxxxxxxx xxxxx: X&xxxx;xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx především xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xx deštích x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;Xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx xxxx „Basmati“ xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (podrobnější popis xxxx v tomto xxxx).

Xxxxxxxx xxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxx x&xxxx;xxx Xxxxxx, Xxxx, Xxxxxx x&xxxx;Xxxxxx. Různé xxxxx xxxxxxxxx oblasti xx xxxxx vyznačují xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx x&xxxx;Xxxxxxxx. Xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx vyvinuly z naplavenin Xxxx x&xxxx;Xxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx (pH 7,3 – 8,5), hluboké (&xx; 1 m), dobře xxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx písčito-hlinité xx xxxxxxx. Tyto xxxx xxxx xxxxxx nízký (&xx; 0,5&xxxx;%) xx xxxxxxx (0,5 – 0,75&xxxx;%) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx převládá xxxxx – xxxxxxx xxxxxx xx draslík. Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (X), xxx xxxxxxx xxxxxxx (120&xxxx;– 280 kg X/xx) xx xxxxxx (&xx; 280&xxxx;xx X/xx) xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxx: X&xxxx;xxxxxxxxx oblasti xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx mírná (xxxx 32&xxxx;xxxxxx Xxxxxx xxxx xxx a 20 stupni Xxxxxx x&xxxx;xxxx), což xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx chemickou xxxxxxx vůně xxxx „Xxxxxxx“ je 2-xxxxxx-1-xxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx mírná xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ výrazně xxxxxxxxx xxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxxx. Xxxxx se xx normálních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ přesazovaly xxxx 30.&xxxx;xxxxxxx, xxxxx xx k nadměrnému xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxx by xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx ve xxxx xxxxx nebo xxxxxxxx zrn. Xxxxxxxxx xxxx na přesazování xxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx hrůbek xxxxxxxx xxxxx po xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx rostlině x&xxxx;xxxxxxx 22,5 x&xxxx;22,5&xxxx;xx. Xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx mělce (xx xxxxxxx 2 xx 3 cm), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx a ujme se xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx xx na rýžových xxxxxx xxxxxxx 2 xx 3 xxxxx xx výsadbě, což xxxxxx zakořenění xxxxxxxxx xx xxxxxxx a v boji xxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxx této doby xx pole xxxxxxxxx xx xxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx vodu.

Rýže „Xxxxxxx“ xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx obohacené x&xxxx;xxxxx, x&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 8–10 tun/ha xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxx ihned xx xxxxxxx 90&xxxx;% zrn, xxx se xxxxxxxx xxxxxxx způsobeným xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a fyzickým poškozením xxx. Sklizená xxxxx xx obvykle mlátí x&xxxx;xxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxx a suší xx do xxxxxx xxxxxxxx 12 xx 14&xxxx;%, xxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx poškození xxxxxx během skladování.

5.2.   Specifičnost xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx tenkých xxxxxx xx xxxxxxx poměrem xxxxx a šířky, znamenité xxxx, xxxxxx chuti, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx délky/šířky xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx 3,50&xxxx;xx), průměrném xxxxxx xxxxxxx (xx 19&xxxx;% xx 26&xxxx;%), xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zrna s minimálním xxxxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxx.

Xxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx poměr xxxxx a šířky xxxxxxx&xxxx;3:5, xxxxxxx u jiných xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx&xxxx;3:4 x&xxxx;x&xxxx;xxxx Xxxxx xx je 3:2.

Rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxxxxx voní xx xxxxxxxxx, xxx sklizni, xxxxx skladování, xxx xxxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx. Xxxx vůně je xxxxxxxxx harmonickou kombinací xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxx 2-xxxxxx-1-xxxxxxxx (2XX), xxxxx xxxxxx rýži „Basmati“ xxxx charakteristickou xxxx x&xxxx;xxxx.

Xxxxxx xxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx pro xx příznačné. Sladká xxxx a výrazný xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx má xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx mezi zeměpisnou xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx produktu

Tyto xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxx xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxx „Basmati“.

Rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx svou xxxx díky xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx oblasti, xxx xx xxxx xxxx xxxxxxx, spolu x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxxx teplota xxxxx nalévání xxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, stojí xxxxxxxxxx sluneční xxxx xxxxx delších xxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxx rýže „Xxxxxxx“ x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx. Ví xx, xx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx časem x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xx intenzitě.

Z fyziologického xxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx obohacená x&xxxx;xxxxx, udržování stojaté xxxx x&xxxx;xxxxxxxx zavlažování.

Rýže „Xxxxxxx“ xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx x&xxxx;xx mají xxxxxxxxx. Každý obchodník xxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxx xx v zahraničí, xxxxx xx xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“ pěstovanou, xxxxxxxxxxxx a vyprodukovanou x&xxxx;Xxxxxxxxx xxxx ji xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx označením „Xxxxxxx“ x&xxxx;Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, že xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a má xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v bodech 3.2 a 5 xxxxxx xxxxxxxxxx dokumentu.

Odkaz xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx://xxxx.xxx.xx/xxxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx-xxxxxxx/