Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 3/2005

ZPRÁVY A SDĚLENÍ

2.

 
STANOVISKA KOMISE PRO POSUZOVÁNÍ ROZMÍSTĚNÍ PŘÍSTROJŮ VYBRANÉ ZDRAVOTNICKÉ TECHNIKY (KOMISE VZT)
 

ZN.: OVS/10/2005

REF.: Jitka Šustová, tel. 22497 linka 2805

Ministerstvo zdravotnictví zveřejňuje rozhodnutí k žádostem zdravotnických zařízení o souhlas s umístěním, provozem a obměnou vybrané zdravotnické techniky ze dne 13.12.2004

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Souhlas s obměnou CT s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice s Poliklinikou Ostrava

Souhlas s obměnou lineárního urychlovače 6+22MeV s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice s Poliklinikou Ostrava

Souhlas s obměnou mamografického přístoje s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice s Poliklinikou Ostrava

Souhlas s obměnou magnetické rezonance s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice s Poliklinikou Ostrava

Souhlas s obměnou angiografického kompletu s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov

Souhlas s obměnou hemodialyzačních monitorů - 3 ks s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Oblastní nemocnice Jičín, a.s.

Souhlas s obměnou hemodialyzačního monitoru - 1 ks s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Prostějov

Souhlas s obměnou hemodialyzačních monitorů - 2 ks s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj

Souhlas s obměnou hemodialyzačních monitorů - 4 ks s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice Na Homolce, Praha 5

Souhlas s obměnou angiografického zařízení s tím, že nedojde k navýšení čerpání prostředků z veřejného zdravotního pojištění a že nákup a provoz techniky neovlivní negativně ekonomickou bilanci zdravotnického zařízení, včetně mzdových nákladů. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Nemocnice ve Svitavách

Souhlas s umístěním a provozem CT s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice s Poliklinikou Ostrava

Nesouhlas s obměnou lithotryptoru, pro se nevyslovila nadpoloviční většina hlasujících členů dle Statutu a Jednacího řádu Komise VZT.

Nemocnice Bruntál a.s.

Nesouhlas s umístěním a provozem celotělového denzitometru, pro se nevyslovila potřebná nadpoloviční většina hlasujících členů dle Statutu a Jednacího řádu Komise VZT.

SCREEN CENTER s.r.o., Praha 4

Nesouhlas s umístěním a provozem MR z důvodu dostatečné kapacity v hl. m. Praze.

Dořešené žádosti:

Městská nemocnice Plzeň, Privamed a.s.

Po přehodnocení stanoviska Komise VZT paní ministryní byl dán souhlas s umístěním a provozem MR s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Fakultní nemocnice Motol, Praha 5

Souhlas s umístěním a provozem HDS (8 dialyzačních lůžek + 10 dialyzačních monitorů) s tím, že způsob úhrady provozu přístroje z veřejného zdravotního pojištění bude předmětem jednání mezi zdravotnickým zařízením a zdravotními pojišťovnami. Tento souhlas Komise VZT nezakládá nárok na poskytnutí dotace ze státního rozpočtu.

Ing. Karel Radolf, v. r.

náměstek ministryně