Animace načítání

Stránka se připravuje...


Věstník MZd ČR, částka 3/2012

METODICKÝ POKYN - CEREBROVASKULÁRNÍ PÉČE V ČR
ZMĚNA SEZNAMU CENTER SE STATUTEM IKTOVÉ CENTRUM

Ministerstvo zdravotnictví ČR informuje, že na základě splnění podmínek stanovených Věstníkem MZ ČR č. 2/2010 a na základě místních šetření, provedených týmem odborníků - zástupců Komise pro specializovanou péči v oboru neurologie (složené ze zástupců MZ, zdravotních pojišťoven a odborníků z České neurologické společnosti ČLS JEP, Společnosti pro rehabilitační a fyzikální medicínu ČLS JEP, České neuroradiologické společnosti ČLS JEP, České společnosti intervenční radiologie ČLS JEP, České společnosti urgentní medicíny a medicíny katastrof a Asociace krajů ČR), byl seznam Iktových center, uvedených ve Věstníku MZ ČR č. 8/2010, následovně upraven:

Odstavec Iktová centra se rozšiřuje o tři zdravotnická zařízení:

  • Iktové centrum Oblastní nemocnice Náchod a.s.
  • Iktové centrum Nemocnice Znojmo, příspěvková organizace
  • Iktové centrum Městské nemocnice v Litoměřicích

Přestane-li zdravotnické zařízení se statutem Komplexního cerebrovaskulárního centra či Iktového centra splňovat personální, materiálně technická a organizační kritéria daná Věstníkem MZ ČR č. 2/2010, Ministerstvo zdravotnictví ČR zdravotnickému zařízení buď dočasně pozastaví statut do doby odstranění nedostatku, nebo tento statut odejme, jde-li o závažné nedostatky. Tuto skutečnost bude uveřejněna ve Věstníku MZ ČR a dále bude sdělena zdravotním pojišťovnám, které učiní opatření ve své působnosti.

Dále se Iktovému centru Krajské zdravotní a.s. - Nemocnici Děčín, o.z. dočasně odnímá statut Iktového centra, s platností od 1.4.2012 do 30.9.2012, a to na základě nedostatečného plnění nápravných opatření a nesoulad s požadavky Věstníku MZ ČR č. 2/2010. V případě, že budou ve stanovené lhůtě podmínky Věstníku MZ ČR č.2/2010 naplněny, statut Iktového centra bude znovu udělen.

Leoš Heger, v.r.
ministr zdravotnictví