XXXX&Xxxxxx;XĚX&Xxxxxx; NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) 2016/635
xx xxx 22. xxxxx 2016,
xxxx&xxxxxx;x xx xěx&xxxxxx; příloha xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; (XX) č. 2870/2000, xxxxx xxx o některé xxxxxxxčx&xxxxxx; xxxxxx xxxž&xxxxxx;xxx&xxxxxx; xxx xxxxxx xxxxxxx
EVROPSKÁ XXXXXX,
x&xxxx;xxxxxxx xx Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx&xxxxxx;x&xxxxxx; Xxxxxxx&xxxxxx; xxxx,
s ohledem xx xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; Xxxxxxx&xxxxxx;xx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č.&xxxx;110/2008 xx xxx 15.&xxxx;xxxxx&xxxx;2008 x&xxxx;xxxxxxxx, popisu, xxxxxxx&xxxxxx; úpravě, xxxxčxx&xxxxxx;x&xxxxxx; x&xxxx;xxxxxxě xxxěxxxx&xxxxxx;xx označení xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxx&xxxxxx;xx&xxxxxx; nařízení Xxxx (EHS) č.&xxxx;1576/89 (1), x&xxxx;xxxx&xxxxxx;xx na čx.&xxxx;28 xxxx.&xxxx;2 xxxxxx&xxxxxx;xx nařízení,
xxxxxxxx x&xxxx;xěxxx xůxxxůx:
(1) |
Xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; Xxxxxx (XX) č.&xxxx;2870/2000 (2) xx&xxxxxx;x&xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxčx&xxxxxx;xx xxxxx xxxž&xxxxxx;xxx&xxxxxx;xx xxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx. Xěxxxx&xxxxxx; xxxxxx xxxxxx&xxxxxx; x&xxxx;xř&xxxxxx;xxxx xxxxxx&xxxxxx;xx nařízení, xxxx xěž patří xxxxxx xxx stanovení xěxxx&xxxxxx;xx kyselin x&xxxx;xxxxxx&xxxxxx;xx xxxxxx cukru v lihovinách, x&xxxxxx;xx xx&xxxxxx;xě nebyly xxxx&xxxxxx;xx. |
(2) |
Xx xxxxxx xxx xxxxxxxx&xxxxxx; xěxxx&xxxxxx;xx kyselin x&xxxx;xxxxxx&xxxxxx;xx obsahu cukru x&xxxx;xěxxxx&xxxxxx;xx xxxxxxx&xxxxxx;xx xx xxxěřxxx xxě mezinárodní xxxxxxčx&xxxxxx; studie, xxxx&xxxxxx; xxxx provedeny x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx&xxxxxx;xxxxě schválenými xxxxxxx, x&xxxx;x&xxxxxx;xxxxxxxx&xxxxxx; parametry xěxxxx xxxxx xxxx shledány xxxx xřxxxxxxx&xxxxxx;. Studie xxxx uskutečněny xxxx xxxč&xxxxxx;xx výzkumného xxxxxxxx Xxxxxxx&xxxxxx; xxxxxx xxčxxxěx&xxxxxx;xx xx x&xxxxxx;xxx XX Xxxxxxx norem, měření x&xxxx;xxxxxů (SMT). Xxxxx xxxxxx&xxxxxx;xx xxxxx xx xxxxx xěx x&xxxxxx;x xxřxxxx do xř&xxxxxx;xxxx xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; (XX) č. 2870/2000. |
(3) |
Xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; (XX) č.&xxxx;110/2008 xxxxxx&xxxxxx; xxžxxxxxx pro xěxxxx&xxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxx&xxxxxx; stárnout x&xxxx;xřxxěx&xxxxxx;xx x&xxxxxx;xxx&xxxxxx;xx, x&xxxx;xxxxxx&xxxxxx;, žx xxx&xxxxxx; xxxxxxxx mohou xx&xxxxxx;xxxx&xxxxxx; xxxxěxxx. Rozbor xxxxx&xxxxxx;xx xxxxčxxxx pocházejících xx xřxxx xůžx xxxxxx při posuzování, xxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxxxx; odpovídající xř&xxxxxx;xxx&xxxxxx;x&xxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx&xxxxxx;xxxx&xxxxxx; xxxxxxxxxx xxx x&xxxxxx;xx x&xxxx;x&xxxxxx;xx (XXX) xxxxxx xxxxxx rozboru xx xxxxxxxx&xxxxxx; těchto xxxxčxxxx xx xx&xxxxxx;x xxxxxxx&xxxxxx; XXX/XXXX 382&xxxx;X/2009. Xxx&xxxxxx;x&xxxxxx; x&xxxxxx;xx metody xxxx&xxxxxx;xxxx x&xxxx;&xxxxxx;xxxů x&xxxxxx;xxxx&xxxxxx;xx x&xxxx;xxxxx&xxxxxx;xxxx&xxxxxx; xxxxxx výkonnosti xxxxx x&xxxx;xůxx&xxxxxx;xx xxxxxxx, xxxx&xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xx x&xxxxxx;xxxxě xxxxx&xxxxxx;xxxxě xxxxxxxx&xxxxxx;xx xxxxxxů. Tato xxxxxx a její xxxxx xx proto xěxx x&xxxxxx;x xřxx&xxxxxx;xx x&xxxx;xxxxxxxčx&xxxxxx;x xxxxx&xxxxxx;x Xxxx xxxž&xxxxxx;xxx&xxxxxx;x xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx&xxxxxx;x x&xxxx;xř&xxxxxx;xxxx xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; (XX) č.&xxxx;2870/2000. |
(4) |
Xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; (ES) č.&xxxx;2870/2000 by xxxxx xěxx x&xxxxxx;x odpovídajícím xxůxxxxx změněno. |
(5) |
Opatření xxxxxxxx&xxxxxx; x&xxxxxx;xxx xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx;x xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx stanoviskem X&xxxxxx;xxxx xxx xxxxxxxx, |
XŘXXXXX XXXX XXŘ&Xxxxxx;XXX&Xxxxxx;:
Čx&xxxxxx;xxx&xxxx;1
Xř&xxxxxx;xxxx xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx; (ES) č.&xxxx;2870/2000 xx xěx&xxxxxx; x&xxxx;xxxxxxx s přílohou xxxxxx xxř&xxxxxx;xxx&xxxxxx;.
Čx&xxxxxx;xxx&xxxx;2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xřxx&xxxxxx;x xxxx xx xxxx&xxxxxx;&xxxxxx;xx&xxxxxx; v Úředním xěxxx&xxxxxx;xx Xxxxxxx&xxxxxx; xxxx.
Toto nařízení xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X&xxxx;Xxxxxxx xxx 22. xxxxx 2016.
Xx Xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;39, 13.2.2008, x.&xxxx;16.
(2) Nařízení Komise (XX) x.&xxxx;2870/2000 xx xxx 19.&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;2000, kterým se xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx lihovin (Xx. xxxx. L 333, 29.12.2000, x.&xxxx;20).
XXXXXXX
Xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;2870/2000 xx mění xxxxx:
1) |
Xxxxx se mění xxxxx:
|
2) |
V kapitole XXX xx xxxxxxxx xxxx část, která xxx: „XXX.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXX XXXXXXXX KYSELIN X&xxxx;XXXXXXXXXX 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx Xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx, xxxxxx, matolinové a ovocné xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx od 30&xxxx;xx/x xx 641&xxxx;xx/x. 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xx xxxxx XXX 3696: 1987 Xxxxxx vody xxx xxxxxxxxxx xxxxx – Xxxxxxxxxxx a zkušební xxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx 3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx těkavých xxxxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx kyselin xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. 3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx obsah kyselin xx součet xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. 3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx kyselin xx tvořen xxxxxx xx xxxxxxxx lihoviny xx xxxxx. 4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxx kyselin x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx. 5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx Xxxx-xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx rozboru xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x.x. a voda x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx 3 xxxxx xxxxx ISO 3696:1987. 5.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;0,01 X roztoku xxxxxxxx sodného (NaOH) 5.2. Směsný xxxxxxxxxxxx xxxxxx:
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx a vybavení Laboratorní xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx A a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx a vzorky Před xxxxxxxx xx vzorky xxxxxxxxxx xxx pokojové xxxxxxx. 8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx 8.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx kyselin 8.1.1. Příprava xxxxxx X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxx xx x&xxxx;xxxxxxx potřeby xxxxx ve xxxxx xx xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx. 8.1.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx 25&xxxx;xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx 500&xxxx;xx. Xxxxx xx xxxxxxxxx 200 ml xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (čerstvě připravené xxxxx xxx) x&xxxx;2–6 xxxxx směsného indikátorového xxxxxxx (5.2). Xxxxxxx xx x&xxxx;0,01 X xxxxxxxx xxxxxxxxx sodného (5.1), xxxxx xx v případě xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx a v případě hnědě xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx titraci xx xX&xxxx;7,5. Xxxxx x1&xxxx;xx xx xxxxx 0,01 X xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. 8.1.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx Xxxxxxx obsah kyselin (XX) vyjádřený v miliekvivalentech xx xxxx xxxxxxxx xx 0,4 × x1. Xxxxxxx obsah xxxxxxx (XX′) xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr lihoviny xx 24 × x1 8.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx kyselin 8.2.1. Příprava xxxxxx Xxxxx xx xxxxxxx 25&xxxx;xx lihoviny xx xxxxx:
8.2.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx Xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zchlazené xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (čerstvě xxxxxxxxxx xxxxx den), xxxxxxxx se xx xx xxxxxx přibližně 100&xxxx;xx x&xxxx;xxxxx se 2–6 xxxxx směsného xxxxxxxxxxxxxx roztoku (5.2). Titruje se x&xxxx;0,01 X xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (5.1). Xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx titraci xx xX&xxxx;7,5. Xxxxx x2&xxxx;xx je xxxxx 0,01 M xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. 8.2.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (XX) xxxxxxxxx v miliekvivalentech xx litr xxxxxxxx xx 0,4 × x2. Xxxxx netěkavých kyselin (XX) xxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxxxxx octové na xxxx lihoviny je 24 × x2. 9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr: Nechť:
Xxxxx xxxxxxxx kyselin, XX, x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx xx: XX – XX 9.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x&xxxx;xx kyseliny xxxxxx na xxxx: Xxxxx:
Obsah těkavých xxxxxxx, XX, x&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xx: XX′ – XX′ 9.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x&xxxx;x kyseliny xxxxxx xx hl xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;100 % xxxxxxxxxx je: kde X&xxxx;xx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 10.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) 10.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx parametry xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx postupem [1] [2].
Xxxx vzorků
|
3) |
Xxxxxxxx xx kapitola VIII, xxxxx xxx: „XXXX.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX XXXXX XXXXX 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx Xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx mléčné xxxxxxxx, xx použitelná metoda XXXX–XX. Xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx studií xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxèxx xx (x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx suroviny) a crème xx cassis x&xxxx;xxxxxxxxxx xx 10,86&xxxx;x/x do 509,7&xxxx;x/x. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx 2,5 g/l xx 20,0&xxxx;x/x. Xxxx xxxxxx xxxx určena pro xxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxx xxxxx. 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx na xxxxx XXX 3696:1987 Jakost xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx – Xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx metody K xxxxxx koncentrace xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx v cukerných xxxxxxxxx xx používá xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxxx alkylaminovou xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx refraktometrickou xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx jako xxxxxxx. Xxxx stacionární xxxx xx xxxxx xxxxxx také aniontoměničové xxxxxxxxxx. 4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 4.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx (XXX 50-99-7), x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx 99 %. 4.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx (XXX 57-48-7), x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx 99 %. 4.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx (XXX 57-50-1), x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx 99 %. 4.4. Laktóza (XXX 5965-66-2), x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx 99 %. 4.5. Monohydrát xxxxxxx (XXX 6363-53-7), x&xxxx;xxxxxxx alespoň 99 %. 4.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx (XXX 75-05-8) na xxxxxx xxxxxx HPLC. 4.7. Destilovaná xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. 4.8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx (příklad) Eluční xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx x:
Před xxxxxxxx xx nechá xxxxxxxx xx xxxx 5–10&xxxx;xxxxx pomalu xxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x&xxxx;xxxxxxxxx. Xxxxx se nepoužívá xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, je xxxxx xxxxxxxxxxxx přefiltrovat xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx rozpouštědla x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx pórů 0,45 μx. 4.9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx ethanol (XXX 64-17-5). 4.10.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx ethanolu (5 % xxx.). 4.11.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (20&xxxx;x/x) Xxxxxx xx 2&xxxx;x xxxxxxx xxxxx, xxxxx má xxx analyzován (4.1–4.5), x&xxxx;xxxxxx xx beze xxxxx přenesou xx xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx 100&xxxx;xx. (Xxxxxxxx: 2&xxxx;x xxxxxxx odpovídá 2,11&xxxx;x xxxxxxxxxxx maltózy). Doplní se xxxxxxxx xxxxxxxx o 5 % xxx. (4.10) xx 100&xxxx;xx, xxxxxxxx xx a uchovává xxx xxxxxxx přibližně + 4&xxxx;°X. Každý xxxxx xx xxxxxxxx nový xxxxxxx xxxxxx. 4.12.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx roztoků (2,5; 5,0; 7,5; 10,0 x&xxxx;20,0&xxxx;x/x) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx – 20&xxxx;x/x (4.11) – xxxxxxxx alkoholu x&xxxx;5 % xxx. (4.10), xxx xx xxxxxxx pět xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2,5; 5,0; 7,5; 10,0 a 20,0 g/l. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 0,45 μm (5.3). 5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx a vybavení 5.1. Systém xxx XXXX, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx cukrů xx základní xxxxx. 5.1.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx chromatograf x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;10&xxxx;μx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx manuálním xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx objemů. 5.1.2. Čerpací xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx přesností xxxxxxxxx stálého xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxx. 5.1.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. 5.1.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx či xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx kompatibilní s ostatním xxxxxxxxx. 5.1.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. 5.1.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (xxxxxxx):
5.1.7. Podmínky xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx):
Aby byla xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xx xxx zapnutý xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. 5.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 0,1&xxxx;xx. 5.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xx malé objemy x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx 0,45&xxxx;μx. 6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx vzorků Ihned xx xxxxxxxx se xxxxxx umísťují xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxx xxxxxxxx uchovávány. 7. Postup 7.1. ČÁST A: Xxxxxxxx vzorku 7.1.1. Vzorek se xxxxxxxx. 7.1.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 0,45 μx (5.3). 7.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXX X: XXXX 7.2.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx Xxxxxxxx xx 10&xxxx;μx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (4.12.) x&xxxx;xxxxxx (7.1.2.). Xx vhodných xxxxxxxx pro chromatografii, xxxxxxxxx výše popsaných, xx xxxxxxx rozbor. 7.2.2. Pokud xx xxxxxx (nebo xxxxx) xxxxxxxxx píku xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx destilovanou xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx znovu. 8. Výpočet Srovnají xx xxxxxxxxxxxxx získané x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx určí xxxx. Xxxxx xx xxxxxx (xx xxxxx) xxxx x&xxxx;xxxxxxx vnějšího xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx se xxxxxxxx vzorku. Výsledkem je xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, glukózy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x&xxxx;x/x. Xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx všech xxxxxxxxxx monosacharidů x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx z přítomné xxxxxxxxx.
9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) 9.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx údaje xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx mezinárodně xxxxxxxxxx xxxxxxxx [1] [2].
Xxxxxxx 1 Fruktóza, xxxxxxx, xxxxxxx
Tabulka 2 Xxxxxxxxx
Xxxxxxx 3 Celkový xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx: tyto údaje xxxx vypočítány xxx xxxxxxx obsah xxxxx, xx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx&xxxx;8.)
|
4) |
Vkládá se xxxx xxxxxxxx X, xxxxx xxx: „X.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXX ZE DŘEVA X&xxxx;XXXXXXXXXX XXXXXX VYSOKOÚČINNÉ XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXX (XXXX): XXXXXXXX, 5-XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX, 5-XXXXXXXXXXXXXX, XXXXXXX, XXXXXXXXXXXXX, KONIFERALDEHYD, XXXXXXXXXXXX, KYSELINA XXXXXXX, XXXXXXXX XXXXXXXX, XXXXXXXX XXXXXXXX, XXXXXXXX XXXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXXXX 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, 5-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, 5-xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx. 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx na normy Analytická xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx a víno (XXX) x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXX-XX-XX-16: X2009. 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx metody Stanovení xxxxxx vysokoúčinné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx spektrofotometrií na xxxxxxxx xxxxxxxx délkách x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxxx. 4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx třeba xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Doporučuje xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx 18,2 ΜΩ.xx. 4.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;96 % xxx. 4.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx XXXX (xxxxxxxxxxxx X). 4.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx o koncentraci 0,5 % xxx. (Xxxxxxxxxxxx X). 4.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx: (xxxxx xxxx xxxxxxx). Xxxxxxxxxxxx X&xxxx;(0,5 % kyselina xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx B (xxxxx methanol). Xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx 0,45 μx). Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx. 4.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o minimálně x&xxxx;99 % čistotě: xxxxxxxx, 5-hydroxymethylfurfural, 5-xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, kyselina xxxxxxxx, kyselina xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx. 4.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxx: standardní xxxxx xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;50 % obj. xxxxxxx alkoholu x&xxxx;xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx by měly xxx xxxxxx: xxxxxxxx: 5&xxxx;xx/x; 5-xxxxxxxxxxxxx furfural: 10&xxxx;xx/x; 5-xxxxxxxxxxxxxx 2&xxxx;xx/x; vanilin: 5&xxxx;xx/x; xxxxxxxxxxxxx: 10&xxxx;xx/x; xxxxxxxxxxxxxx: 5 mg/l; sinapaldehyd: 5&xxxx;xx/x; xxxxxxxx xxxxxxx: 10&xxxx;xx/x; kyselina xxxxxxxx: 10&xxxx;xx/x; kyselina xxxxxxxx: 5&xxxx;xx/x; xxxxxxxx xxxxxxxxx: 5&xxxx;xx/x; xxxxxxxxxx: 0,5&xxxx;xx/x. 5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxx vybavení 5.1. Vysoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx obsahuje:
5.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX). 5.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx. 5.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xx zapisovač, xxxxx výkon je xxxxxxxxxxxx s celou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. 6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx 6.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx roztoku. V případě xxxxxxx xxxx referenční xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx přefiltrovány xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx 0,45 μm. 6.2. Podmínky xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx: xxxxxxx se xxxxxx xxx xxxxxxx okolního xxxxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 5.1 x&xxxx;xx použití xxxxxxxxx xxxx (4.4) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx 0,6 ml xx xxxxxx podle xxxx xxxxxxxxx gradientu (xxxxx xxxx xxxxxxx). Xxx: 0&xxxx;xxx. 50&xxxx;xxx. 70&xxxx;xxx. 90&xxxx;xxx. xxxxxxxxxxxx X&xxxx;(xxxx–xxxxxxxx): 100 % 60 % 100 % 100 % xxxxxxxxxxxx X (xxxxxxxx) 0 % 40 % 0 % 0 % Xx třeba xxx xx xxxxxx, že x&xxxx;xxxxxxxxx případech xx xxxxx gradient xxxxxxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxx. 6.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx 6.3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx podmínky xx xxxxxx tak, xxx xxxxxxxxx faktor xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx 1. 6.3.2. Vzorek připravený x&xxxx;xxxx 6.1 xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx. 6.3.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xx xxxxxx píků xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx. 7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx každé xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xx/x. 8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx 2009 xxx mezinárodním xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx, který zkoumal xxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx mezinárodně dohodnutým xxxxxxxx&xxxx;[1]&xxxx;[2]. 8.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx:
8.2. 5-hydroxymethylfurfural
8.3. 5-methylfurfural
8.4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
8.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxx
8.6. Koniferaldehyd
8.7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx
8.8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx
8.9.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx
8.10.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx
8.11.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx
8.12.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx
|
(*)&xxxx;&xxxx;xxxxxxxxx na xxxxxx
(**)&xxxx;&xxxx;xxxxxxxxx xx úrovně“