XXXXXXXX KOMISE 2010/69/XX
ze xxx 22. xxxxx 2010,
xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 95/2/XX x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách (1), a xxxxxxx na xxxxxx 31 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx pro bezpečnost xxxxxxxx x stanoví xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2), x xxxxxxx xx článek 53 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
po xxxxxxxxxx s Xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxx x x Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 95/2/ES o xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx xxxxxx než xxxxxxx x xxxxxxxx sladidla (3) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, které xxx x Xxxxxxxx unii xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. |
(2) |
V oblasti xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látek došlo xx přijetí směrnice 95/2/XX x xxxxxxxxxxx vývoji. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxxx xxxxxx 31 xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008 platí, xx xx xxxx, než xxxxx xxxxxxxxx seznamy xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxx xxxxx ustanovení xxxxxx 30 xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx směrnice 95/2/XX xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx přijatá Komisí. |
(4) |
Xxxxxxxxxxxxx xxxx (X 406), karagenan (X 407), xxxxxxx (X 410), xxxx xxxx (X 412), xxxxxxx (E 415), xxxxxxx (X 440), celulosa (X 460), xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx (E 466), xxxxxxxxx xxxxxx (E 1404), xxxxxx xxxxxx (E 1410), zesíťovaný xxxxxx xxxxxx (E 1412), xxxxxx zesíťovaného xxxxxxx xxxxxx (E 1413), acetylovaný xxxxxxxxxx fosfát škrobu (X 1414), xxxxxxxxxxx xxxxx (X 1420), xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (X 1422), xxxxxxxxxxxxxxxxxx škrobu (X 1440), xxxxxxxxxxxxxxxxxx zesíťovaného fosfátu xxxxxx (E 1442), sodná xxx xxxxxxxxxxxxxxxx škrobu (X 1450), xxxxxxxxxxx oxidovaný xxxxx (X 1451) a xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (X 471) je x xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx xxxxxxxx xxx různé xxxxx. X xxxxxx přídatných xxxxx xxx Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx (dále xxx XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx denní příjem (XXX) xxxx „xxxxxxxxxxxxxxx“, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebitelů xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx rozšířit xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kysaných xxxxxxxxxxx výrobcích s živou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxx 20 % xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx emulze. Xxxx xxxxxxx xx xxxx xxx spotřebitele xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x obdobnými xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx. Je proto xxxxxx toto xxxxxxxxx xxxxxxx povolit. |
(5) |
Vědecký xxxxx xxx potraviny přehodnotil x roce 1990 xxxxxxx sodný x xxxxxxxx (X 325 x X 326), xxxxx draselný (X 261), xxxxx xxxxx (X 262 x) a hydrogenoctan xxxxx (E 262 ii) a xxxxxx x xxxxxx, xx všechny xxxx xxxxx xxxx přítomny x xxxxxxxxxxx xxxx přirozené xxxxxx x že xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx s příjmem x xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxx xxxxxx xxxx všechny xxxx xxxxx xxxxxxxx do „xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx“. Následně xxxx obecně schváleno xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látek xx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx uvedených x xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 95/2/ES. Xx vypracován xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z čerstvě mletého xxxx za xxxxxx xxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. Xxxxxxxx, X. xxxx X157). Xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxx x xxxx, xx toto xxxxxxx xxxxxxxxxx žádné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
(6) |
Xxxxxxx (X 200, X 202, X 203) x benzoáty (X 210, X 211, X 212, X 213) je v současné xxxx podle xxxxxxxx 95/2/XX xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx. Dodatečné xxxxxxx xxxxxx potravinářských přídatných xxxxx jako xxxxxxxxxxx xx navrženo u xxxxxxx výrobků x xxx xx xxxx xxxxxxxx řas (xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx) pro xxxxxxxxxx xxxxxx různých xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx a kvasinek x vzniku mykotoxinů. X těchto xxxx xx stanoven xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 0–25 xx, xxxxxxxxxx 0–5 xx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxxx xxxxxxx, v případě xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x XXX xxxxx nízký. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx vývoj x xxxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxxx představují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx, xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx rybího masa xx xxxx xxxxxxxx xxx. |
(7) |
Xxxxxxx xxxxxxx (X 200, X 202, X 203) x xxxxxxxx (E 210, E 211, X 212, X 213) je xxxxxxxxxx x xxx x XXX sudech x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx než 0,5 %, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx ze xxxx. Xxxx xxxx v KEG xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx. Xxxxxxxx k tomu, xx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, může xxxxx k mikrobiologické xxxxxxxxxxx KEG xxxx. Xx je problémem x xxx, xxxxx xxxxx obsahují xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pivech x xx kterých xxxx xxxxxxx fermentovatelné xxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxx či xxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx příjem xxxxxxxxxxx konzumace xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx okrajovou xxxxxx xx trhu a odhadovaný xxxxxx xxxxxxx a benzoátů x xxxxxxx „xxxxxxxxxx scénáře“ xx xxx xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ADI. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x benzoátů x xxx x XXX xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 0,5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx. |
(8) |
Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx citrusových xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx pesticidy, xxxx xxxx. imazalil x xxxxxxxxxxxx. Pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx těchto pesticidů xxx ošetření xxxxxxxxxxx xxxxx xxx použít xxxxxxx (X 200, X 202, X 203). Xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých citrusových xxxxx xx pomoci xxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxx a xxxxx (E 901, X 902, X 903 x E 904). Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx látkám x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx použití. |
(9) |
Xxxxxxxxxxxx xx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svůj xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx stravy. Xxx xxxx účely xxx xx xxxxxxx stravy xxxxxxxx xxxxxxx X x xxxxxxxxx vitaminů A a D vymezené xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2002/46/XX (4). X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx vitamin X a xxxxxxxxx xxxxxxxx A x X xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx vysokou vlhkost x xxxxxxx xx přítomnosti xxxxxx a cukrů. Xxxx xxxxxxxxxx může xxxxxxxx xxxx mikroorganismů. Xxx účely xxxxxxxx xxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx sorbátů (X 200, X 202, E 203) x xxxxxxxx (E 210, E 211, X 212 x X 213) xx vitaminu A x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx A x X, xxxx-xx použity x xxxxxxxxx stravy dodávaných x xxxxxx xxxxx. |
(10) |
Xxxxx směrnice 95/2/XX xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx (X 220, X 221, E 222, X 223, E 224, E 226, X 227, X 228) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, xxxxx xxxxxxxxxx slouží xxxx antimikrobiální látky x xxxxxxxxx chemickému xxxxxxxxxxxx. V dnešní xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx přeprava, xxxxx xxxx xxxx xxxxx i několik xxxxx. Xxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx. Vzhledem x tomu, xx xx jedná x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx, mělo by xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x siřičitanů xxx xxxxxxx xxxxxxxxx borůvek xxxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x na zanedbatelný xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx siřičitého x siřičitanů xx xxxxx vhodné xxxxxxx xxxxxxxxx použití oxidu xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx směrnice. |
(11) |
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx Cinnamomum xxxxxxxxxx), xxxxxxx také xxxx „xxxxx“, se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínkách x xxxx xxxxxx. Vhodným xxxxxxxxx xxxxx této xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx hmyzem xx xxxxxxxx oxidem xxxxxxxxx. X xxxx 1994 Xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx XXX 0–0,7 xx/xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x závěru, xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx by xx xxxxxx omezení xxxxxx xxxxxxxxx astmatických xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxx xxxxx siřičitého x xxxxxxxxxx omezeno, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx příjem oxidu xxxxxxxxxx x siřičitanů. Xxxxx je xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx skořice xxxxxx xxxxxxx dodatečné použití xxxxx xxxxxxxxxx a siřičitanů (X 220, X 221, X 222, X 223, X 224, X 226, X 227, X 228). |
(12) |
Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx jen „XXXX“) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx nisinu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx „tekutá xxxxx“ x x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx prostřednictvím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu. Xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx 26. xxxxx 2006 (5) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx denní příjem (XXX) 0–0,13 xx na xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxx vyráběného xx xxxxxxx nového výrobního xxxxxxx x procesu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx cukrů xxxx xxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx XXXX dále xxxxxxxx, xx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Podle XXXX xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxx, xx by xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx v oblasti xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. XXXX xxxx potvrdil xxx stanovisko xxxxxx xxx 20. října 2006 (6), xx dodatečné používání xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx použití (maximální xxxxx 6,5 xx/x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxx růstem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z jídla, xxxx xxxx. rodu Xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxx přežít xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xx proto xxxxxx povolit xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx tekutých xxxxxxx. |
(13) |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (X 242) xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx povolená xxxxxxxx 95/2/XX, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutých xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. O povolení xxxx přídatné xxxxx xxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx pozitivního xxxxxxxxxx xxxxxxxx Vědeckým výborem xxx xxxxxxxxx x xxxx 1990 a xxxxxxxxxxx v roce 1996. Xxxxxxxx k tomu, xx xx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na oxid xxxxxxxx a metanol, xxxxx Vědecký výbor xxx xxxxxxxxx schopen xxxxxxxx XXX. X xxxx 2001 xxx VVP xxxxxxx o posouzení bezpečnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx. Xxxxx XXX xxxxxx k xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx. methylkarbamát, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx vznikajícím v nealkoholických xxxxxxxx x x xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx riziko xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx fermentace v neotevřených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxx), xxxxxxxxxx xxxx (xxxxx) x xxxxxxxx vín, vín xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx výrobků, na xxx se xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 1601/91 (7). Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx žádné obavy xxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx povolit dodatečné xxxxxxx dimethyldiuhličitanu x xxxxxxxxx xxxx (xxxxx), xxxxxxxxx xxxx (poiré) x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxxxxx obsahem alkoholu, xxxxxxxx xx xxxx xxxx a v xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 1601/91. |
(14) |
XXXX zhodnotil xxxxxxxxx x bezpečnosti xxxxxxxxx xxxxxxx z rozmarýnu x xxxxxxxxx, xxx jsou používány xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X. x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a triterpenoidy). Xxxxxxxx toxikologické údaje x xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx EFSA xxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxx XXX, XXXX ve xxxx xxxxxxxxxx vydaném xxx 7. xxxxxx 2008 (8) xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx dostatečně vysoké xxx xxxxxxx závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx používání xxxxxxxxxx žádné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx proto xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx jejich xxxxxxx. Xxxxxxxxxx použití xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx antioxidantu xx xxxxx xxxx xxx povoleno x xxxxxxxxx rozmarýnu xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx E, xxxxxxxxx X 392. |
(15) |
Xxxxxxxxx xxxxxx jako xxxxxxxx produkt při xxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx byly vyvinuty xxxxxx nápoje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx v suspenzi xxxxx tepelného ošetření xxxxxx xxxxxx musí xxx fosfáty v xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx nápojích xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mělo xxx xxxxxxxx. |
(16) |
Xxxxx xxxx (X 901) je v xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro použití x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx se xxxx nevztahuje xx xxxxxxx xx zmrzlině xxx čokoládové polevy. Xxxxx toho, že xxxxx xxxx lze xxxxxxxxx xx alternativu xxxxxxxx x xxxxxxxx oplatkách xx xxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx vosku mohla xxxxxx migraci vody xx oplatek x xxxxxxxxxx xxxxxx křupavost x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx považován xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxx xx proto xxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx či xxxxxxxx xxxxxx čokolády x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx. |
(17) |
XXXX zhodnotil xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx používání xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxx dodatečnému xxxxxxx xxxx nosiče x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro nealkoholické xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx XXXX xxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxx XXX, xxxxxx XXXX x xxxxxx, že xxxxxxxx k nízkému toxikologickému xxxxxxx včelího vosku xxxxxxxxxx stávající potravinářské xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx včelího xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nápoje. |
(18) |
Xxxxxxxx-xxxxxx (X 1505) xx x xxxxxxxx xxxx povoleno směrnicí 95/2/XX používat v EU xxxx xxxxxx v potravinářských xxxxxxxxx x x xxxxxxxx vaječných xxxxxxx. X xxxx 1990 xxxxxxxx Xxxxxxx výbor xxx potraviny xxxx xxxxxxx XXX na 0–20 xx/xx. Bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxx lešticí xxxxx x xxxxxxxxx stravy xx xxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx-xxxxxx xx mohl xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx uvolňování xxxxxxx. X xxxxxxx nejhoršího xxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx zdroj xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx (0,25 % ADI) x xxxxxxxxx x xxxxx xxxx XXX zanedbatelný. Je xxxxx xxxxxx povolit xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xx xxxxxx XX xxxx lešticí látky x xxxxxxxxx stravy ve xxxxx xxxxxx. |
(19) |
EFSA xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx použití v doplňcích xxxxxx a dne 5. prosince 2005 (9) vydal své xxxxxxxxxx. EFSA zjistil, xx použití XXX xxx xxxxx povrchové xxxxxx xxxxxxx stravy xx xxxxx xxxxxxx x tablet xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx ohledně xxxxxxxxxxx. EFSA xxxxxx x závěru, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx XXX xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx nízká. Podle xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxx xxx XXX xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx EFSA xxxxxxx xxx hodnocení xxxxxx, byl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xx výši 18 x/xx. Xxxxxxxx k dobrým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx polyvinylalkoholu xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx nová xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bude xxxx technologickou roli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx u doplňků xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx, x nichž je xxxxxxxxxx xxxxxxx proti xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s ochranou xxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na úrovni XX povolit. Této xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx X, xxxxxxxxx X 1203. |
(20) |
XXXX xxxxxxxxx informace x xxxxxxxxxxx používání xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx (PEG 400, PEG 3000, XXX 3350, XXX 4000, PEG 6000, XXX 8000) xxxx povrchově xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxx 28. xxxxxxxxx 2006 (10) vydal své xxxxxxxxxx. XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx lešticí xxxxx v přípravcích pro xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx ve formě xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx ohledně xxxxxxxxxxx. XXXX ve svém xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těmto PEG xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dospěl x xxxxxx, xx xxx schválené použití XXX 6000 xxxx xxxxxx u náhradních xxxxxxxx x dále xxxxxxx XXX x materiálů xxxxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx může xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, x to pouze x omezené míře. Xx xxxxx vhodné xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx XX xxxxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XXX 6000 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx profil x xxxxxxx xxxxxxx XXX (xxxxx variantám XXX xxxx přiřazeno skupinové XXX – „xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx“) je xxxxx rovněž xxxxxx xxxxxxx použití variant XXX, xxxxx EFSA xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx XXX 6000 xxxxxxx xxxxxx náhradních sladidel. Xxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX by xxxx xxx xxxxxxxxx číslo X, xxxxxxxxx X 1521. |
(21) |
EFSA xxxxxxxxxx informace x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxx 26. xxxx 2006 (11) xxxxx xxx stanovisko. XXXX xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx Xxxxxx indikované xx specifických xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx obavy xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx XXXX vyhodnotil xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx údaje x xxxx Xxxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxx stanovení ADI, xxxxxxxx k závěru, xx by stávající xxxxx vyvolávaly xxxxxxxxxxx. XXXX zdůraznil zejména xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Cassia x xxxxxxxxxx, xx pokud xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, mohla xx xx rozštěpit xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx drah. X xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxx xxx v potravinách xxxxxxxx technologické opodstatnění xxx xxxxxxx xxxx Xxxxxx s ohledem xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Je xxxxx xxxxxx povolit použití xxxx Cassia na xxxxxx XX. Xxxx Xxxxxx xx xxxx xxx přiřazeno xxxxx X, xxxxxxxxx X 427. |
(22) |
XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxxx neotamu xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxx 27. xxxx 2007 (12) xxxxx xxx xxxxxxxxxx. EFSA xxxxxx x názoru, xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx XXX ve xxxx 0–2 xx/xx xxxxxxx hmotnosti xx xxx. Xx xxxx nutné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. |
(23) |
XXXX xxxxxxxxxx informace o xxxxxxxxxxx používání X-xxxxxxxx (X 920) v určitých potravinách xxxxxxxx xxx kojence x malé xxxx. XXXX dospěl xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx 26. xxxx 2006 (13) x xxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxx L-cysteinu xx xxxxxxxxxxxx potravinách xx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx (zejména xxxxxxxx xxxxxxxxx) xxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx a tuku. Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx uvíznutí x xxxx x xxxxxxxx, když xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx rozdrobí. Funkcí X-xxxxxxxx je působit xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxxx. Je xxxxx xxxxxx povolit použití X-xxxxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxx x malé xxxx xx xxxxxx XX. |
(24) |
XXXX vyhodnotil xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu xx bázi xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx 26. xxxxx 2005 xxxxx xxx stanovisko, xx xxxxxxx přípravku xxxxxx xxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (14). Avšak Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx ze dne 19. xxxxxx 2010 x xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 95/2/XX o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx a náhradní xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx IV xxxxxxxx 95/2/ES xxxx x xxxxxxx s cílem xxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008, jelikož xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxxx 6 xxxxxxxx (XX) x. 1333/2008, xxxxxxx kritéria stanovená x xx. 6 odst. 1 písm. x). |
(25) |
Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2004/374/XX (15) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx želírující xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx látky x xxxxxxxx xxx x určitých xxx (E 400, E 401, X 402, X 403, X 404, X 405, X 406, E 407, X 407x, X 410, X 412, X 413, X 414, X 415, X 417, X 418) z důvodu xxxxxx zadušení spojeného x xxxxxx xxxxxxx. Směrnice 95/2/XX xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 2006/52/XX (16). Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2004/374/XX by xxxxx xxxx xxx xxxxxxx vzhledem x xxxx, xx xxxx ustanovení xxxx zahrnuta xx xxxxxxxx 95/2/XX. |
(26) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx směrnicí jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zdraví xxxxxx x Xxxxxxxx parlament xxx Rada xxxx xxx nemá xxxxx xxxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx XX xx XX směrnice 95/2/XX xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx směrnice.
Xxxxxx 2
1. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nezbytné pro xxxxxxxx souladu x xxxxxxxxxxx článku 1 xxxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxx 2011. Xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxx tyto xxxxxxxx xxxxxxxx od 1. xxxxx 2011.
Xxxx předpisy xxxxxxx xxxxxxxxx státy xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx směrnici xxxx xxxx být xxxxxx odkaz xxxxxx xxx xxxxxx úředním xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx xxxxxxx členské xxxxx.
2. Xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vnitrostátních právních xxxxxxxx, xxxxx přijmou x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxxxxxxxx Xxxxxx 2004/374/XX xx xxxxxxx.
Xxxxxx 4
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxxxx 5
Tato xxxxxxxx xx určena xxxxxxxx xxxxxx.
X Bruselu dne 22. xxxxx 2010.
Xx Xxxxxx
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
předseda
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 354, 31.12.2008, x.&xxxx;16.
(2) Úř. věst. L 31, 1.2.2002, x.&xxxx;1.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 61, 18.3.1995, x.&xxxx;1.
(4)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 183, 12.7.2002, x. 51.
(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx látky x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx jde x použití xxxxxx (X&xxxx;234) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, vypracované xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 314, x.&xxxx;1.
(6)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stanovisko Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská aromata, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx přicházející xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx v dodatečné xxxxxxxxx xxxxxxxx vajec x pokud xxx x bezpečnost nisinu xxxxxxxxxxxx xx pomoci xxxxxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 314b, x.&xxxx;1.
(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 149, 14.6.1991, s. 1.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx látky x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx potravinářské xxxxxxxx látky, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx EFSA Journal (2008) 721, s. 1.
(9)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Komise xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx xxxxx a materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivní xxxxx xxx doplněk xxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2005) 294, s. 1.
(10) Vědecké xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx (XXX) xxxx povrchově xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx stravy, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 414, x.&xxxx;1.
(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, potravinářská aromata, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, Xxx XXXX Xxxxxxx (2006) 389, x.&xxxx;1.
(12) Vědecké xxxxxxxxxx Komise xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx aromata, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, vypracované na xxxxxx Xxxxxx, The XXXX Xxxxxxx (2007) 581, x.&xxxx;1.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx stanovisko Xxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx X-xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených pro xxxxxxx a xxxx xxxx, vypracované xx xxxxxx Komise, Xxx XXXX Journal (2006) 390, x.&xxxx;1.
(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx Vědecké xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, potravinářská xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x&xxxx;xxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x/xxxx xxxxxxx krve xxxx potravinářské přídatné xxxxx xxx rekonstituci xxxxxxxx, vypracované na xxxxxx Komise, Xxx XXXX Xxxxxxx (2005) 214, x.&xxxx;1.
(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 118, 23.4.2004, x.&xxxx;70.
(16) Úř. xxxx. X 204, 26.7.2006, s. 10.
PŘÍLOHA
Přílohy XX až XX xxxxxxxx 95/2/ES xx xxxx xxxxx:
1) |
Xxxxxxx XX se xxxx xxxxx:
|
2) |
Xxxxxxx XXX xx xxxx takto:
|
3) |
Xxxxxxx XX se xxxx xxxxx:
|
4) |
V xxxxxxx X xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxxxxxxxxx 6000“ xxxxxxxxx tímto:
|
5) |
X xxxxx 3 xxxxxxx XX xx xx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxx X 526 xxxxxx nová xxxxxxx, xxxxx zní:
|
(1)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx se xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x důsledku xxxxxxx fermentace.“