Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 118/2010

ze xxx 9. xxxxx 2010,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) č. 900/2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx technická xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx režimu xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x celní x statistické nomenklatuře x x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku (1), x xxxxxxx na xxxxxx 9 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) stanoví xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx II x III xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1460/96 xx xxx 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x některým xxxxxx xxxxxxxx zpracováním xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx 7 nařízení Xxxx (XX) č. 3448/93 (3).

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx odborníků, xxx xxxxxxxxx, zda xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx k vědeckému a xxxxxxxxxxxxxxx vývoji metod xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx nařízení. Xx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyplývá, xx stanovení obsahu xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sodného (xxxx xxxxxxxxxxxx rozkladem na xxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx enzymatické metody xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxx předepsáno xxx xxxxxxx zboží, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx požadavky, x xxxxx je xxxxx xx xxxxxxxxxxxx.

(3)

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cestou x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxx xx celkový xxxxx xxxxxxx stanovil s použitím xxxxxx účinné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), a xxxxx, jak xx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxx (ES) x. 900/2008 by xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx pro xxxxx xxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx tohoto nařízení.

Xxxxxx 2

Toto nařízení xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 9. února 2010.

Xx Xxxxxx

Xxxx Manuel XXXXXXX

xxxxxxxx


(1)  Úř. věst. L 256, 7.9.1987, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 248, 17.9.2008, x. 8.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 187, 26.7.1996, s. 18.


XXXXXXX

„XXXXXXX I

Enzymatické xxxxxxxxx xxxxxx škrobu x xxxx xxxxxxxxxxx produktů xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx vysoce účinné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC)

1.   Předmět

Tato xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu a xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx „xxxxx“. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vysoce xxxxxxx xxxxxxxxxxx chromatografií (XXXX) xx enzymatické xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx produktů xx xxxxxxx.

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx rozumí xxxxxxx Z vypočítaná xxxxx xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a všech xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx škrobu/glukózy xxxxx definice v příloze XXX nařízení (XX) x. 1460/96 xx xxxxxxxx na základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxx škrobů (xxxx xxxxxxxx), jak xx xxxxxxx xx xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx XX nařízení Xxxxxx (ES) x. 1043/2005 (1), se xxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Z, xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 nařízení Xxxxxx (XX) č. 904/2008 (2).

Obsahem škrobu xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx podle xxxx 7.2.2 xxxx xxxxxxx. Xx xxxxxxxxx x&xxxx;% (xx). Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx škrob. Tato xxxxxxx E není x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

Xxxxxx se homogenizují x xxxxxxxx ve xxxx. Škrob a xxxx xxxxxxxxx produkty xxxxxxxx ve vzorcích xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx:

1)

Xxxxx x jeho xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xx rozpustné xxxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx stálé alfa-amylázy xxx xxxxxxx 90&xxxx;°X. Xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx zcela xxxxxxxxxx nebo xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.

2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx amyloglukosidázy xxx xxxxxxx 60 °C.

Produkty x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx xxxxxx x přefiltrují.

Stanovení xxxxx xx provádí analýzou XXXX.

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx HPLC, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x destilovaná xxxx.

4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.

4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.

4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.

4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx (1,4-alfa-D-glukan-glukanohydrolázy) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31&xxxx;000&xxxx;X/xx (1X xxxxxx 1,0 mg maltózy xx xxxxxx xx 3 minuty xxx xX 6,9 a xxxxxxx 20&xxxx;°X). Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx množství nečistot (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxx enzymů. Xxxxxxxxxx xxx teplotě xxx 4&xxxx;°X. Případně xxx xxxxxx jiné xxxxxx xxxx-xxxxxxx, xxxxx poskytne xxxxxxxx roztok xx xxxxxxxxxxxx aktivitou xxxxxx.

4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxx xxxxx, prášek x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx xxxx xxx 70 U/mg (1U xxxxxx 1 mikromol xxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxx xX 4,8 a xxxxxxx 60&xxxx;°X). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx nebo xxxxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (např. xxxxxxxxx). Skladování xxx xxxxxxx asi 4 °C. Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx poskytne výsledný xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu.

4.8   Dihydrát octanu xxxxxxxxxxx, x.x.

4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), xxxxx xxxxx.

4.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx bezvodý, x.x.

4.11&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx octová, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (xxx.).

4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx sodného (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx octanu xxxxxxx (xxx 4.10) xx xxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx ve xxxx x přelije do xxxxxxx baňky x xxxxxx 1 000 ml. Xxxxxx xx xx značku xxxxx a pH xx xxxxxx xx 4,7 xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (s xxxxxxxx xX metru (bod 5.7)). Tento xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4&xxxx;°X xx xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.

4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx amyloglukosidázy. Xxxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx tlumivého roztoku xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx x xxxx odpovídat xxxxxx xxxxxx ve xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600&xxxx;X/xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx 100&xxxx;xx xx 1&xxxx;x škrobu xx xxxxxx). Roztok xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx.

4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx vodné roztoky xxxxxxx, fruktózy, sacharózy, xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx HPLC.

4.15   Činidlo x xxxxxxxx (Carrezovo xxxxxxx X). Xx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 219,5 xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) xx vodě. Xxxxxxx xx do xxxxxxx baňky x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx x xxxxx xx 30 ml xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx se xxxxxxx x doplní xx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx xxxxxx i xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Carrezovo činidlo XX). Xx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx 106,0 gramu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (II) (xxx 4.9) xx xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx po xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx.

4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fáze XXXX. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, která xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX. Xxx xxxxxxx xxxxxx s aminopropyl-silikagelem xx xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxx (xxx XXXX).

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx x xxxxxxx

5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx laboratorní sklo.

5.2   Skládané xxxxxx, xxxx. 185&xxxx;xx.

5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx 0,45 μm, xxxxxx xxx vodné roztoky.

5.4   Vzorkovací xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx vzorkovač XXXX.

5.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx 100&xxxx;xx.

5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.

5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX xxxx.

5.8&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxx.

5.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 60&xxxx;°X x 90&xxxx;°X.

5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx XXXX xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx

6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx produktů

Produkt xx xxxxxxxxxxxx.

6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorku

Množství xxxxxx xx odhadne xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x podle podmínek xxxxxxx HPLC (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) x nepřesáhne:

Vzorek se xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx 0,1&xxxx;xx.

6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx vzorku. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx při výpočtu xxxxxx škrobu (xxx 7.2).

6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx

6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vzorků

Vzorek xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx zkušební xxxxx (xxx 6.2) xx xxxxxx xx xxxxxxx baňky (xxx 5.5) a přidá xx asi 70 ml xxxxx xxxx.

Xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx přidá 50 xxxxxxxxxx xxxxxxx stálé xxxx-xxxxxxx (xxx 4.6) x xx dobu 30 xxxxx se xxxxxxx na teplotu 90&xxxx;°X ve xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx xxxxx lázni xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X a xxxxx xx 5&xxxx;xx roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X vzorků, xxxxx xx mohly xxxxxxxx xX xxxxxxxxx roztoku, xx xxxxxxxxxx xX x x&xxxx;xxxxxxx potřeby xx xxxxxx xx 4,6 xx 4,8. Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx xxx xxxxxxx 60&xxxx;°X. Vzorky se xxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxx vyčeřit xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx činidla X (xxx 4.15) xx xxxxxxx vzorku. Xxxxxxxx xx x přidá xx 1&xxxx;xx Carrezova xxxxxxx XX (xxx 4.16). Xxxxxx se xxxxx xxxxxxxx.

6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx XXXX

Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx se zředí xx xxxxxx vodou, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx přes xxxxxxxx xxxxx (bod 5.2). Xxxxxxx xxxxxx se xxxx.

Xxxxxxxx xx přefiltrují xxxx injekční filtr (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx 5.6) xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx se xxxxxx xx lahviček (xxx 5.4).

6.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxx

XXXX se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů. Xxxxxxxx XXXX analýza xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxxxxx xxxxxx nebyl xxxxx x výsledkem xx příliš xxxxx xxxxxxxxx pro glukózu.

7.   Výpočet x xxxxxxxxx xxxxxxxx

7.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxx XXXX

Xxx výpočet xxxxxx škrobu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx XXXX, xx. xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx enzymatickou xxxxxxx („volné xxxxx“) x po enzymatické xxxxxx (xxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxx). Xx třeba xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxx bylo xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx přítomné x&xxxx;xxxxxxxx.

Xxx xxxxxxx XXXX se xxxxxx xxxx stanoví xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx vypočítá xx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx odečte koncentrace xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xxxxxxxx xxx slepé zkoušce. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx cukrů (g xxxxx/100&xxxx;x vzorku) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx vzorku a xxxxxxxxx xx:

1)

Xxxxxxx XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxx xxxxx (g/100 g):

glukóza X

xxxxxxxx X

xxxxxxxxx S

2)

Analýza XXXX xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsah cukrů (x/100&xxxx;x):

xxxxxxx po xxxxxx x výsledek xxxxx xxxxxxx (Xx xxx)

xxxxxxxx Xx

xxxxxxxxx Se

7.2   Výpočet obsahu xxxxxx

7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx celkového obsahu xxxxxxx „X“

Xxxxx je xxxxx fruktózy xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx) xxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), xxxxxxx xx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).

X, xxxxxxx obsah xxxxxxx po xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:

X = (Xx xxx) – (Fe – F)

7.2.2   Výpočet xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vyjádřeného xxxx škrob

E, xxxxx „xxxxxx“ v g/100 g:

E = [(Xx xxx) – (Xx – X)] × 0,9

8.   Přesnost

V tomto bodě xxxx xxxxxxx podrobnosti xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxxx metody provedené xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxx příloze.

Výsledky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx 2008 xx xxxxxx xxxxxxxxxx celních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx provedeno xxxxx Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxx, conduct xxx interpretation of xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Protokol xxx koncepci, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx metod), W. Xxxxxxx, (xxxxxxxxx xxxxxx XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Xxxx., Vol. 67, Xx 2, x.&xxxx;331–343, 1995.

Xxxxx o xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxx

1xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx2xxxxxxx

X

xxxxxx 1

Z

vzorek 2

Xxxxx xxxxxxxxxx

41

42

Xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

38

39

Xxxxxx (%, x/x)

29,8

55,0

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx opakovatelnosti sr (%, m/m)

0,5

0,5

Směrodatná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx sR (%, x/x)

1,5

2,3

Xxx opakovatelnosti x (%, m/m)

1,4

1,4

Mez xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x)

4,2

6,6“


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 172, 5.7.2005, x. 24.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 249, 18.9.2008, s. 9.