XXXXXXXX XXXXXX (EU) x. 118/2010
xx xxx 9. února 2010,
kterým xx mění xxxxxxxx (XX) č. 900/2008, xxxxxx xx stanoví metody xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx k provádění xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx zemědělských xxxxxxxx
XXXXXXXX XXXXXX,
x ohledem xx Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx unie,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické nomenklatuře x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx článek 9 uvedeného nařízení,
vzhledem x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 900/2008 (2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxx stanovení xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX x III xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1460/96 xx dne 25. xxxxxxxx 1996, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx obchodování x xxxxxxxx zbožím xxxxxxxx zpracováním zemědělských xxxxxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx Rady (XX) č. 3448/93 (3). |
(2) |
Xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 xxxxxxxx xxxxxxx odborníků, xxx xxxxxxxxx, zda xx v uvedeném xxxxxxxx xxxxxxxxxxx k vědeckému a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx metod xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx nařízení. Xx studií x xxxxxx provedených x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxx rozpuštěním s použitím xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxx obsahu glukózy x xxxxxxxx enzymatické xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxxx, jak xx xxxx předepsáno xxx většinu xxxxx, xxx xxxxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxxx je xxxxxx xxxxxxxx, aby xx rozklad škrobu/glukózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx cestou x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx a xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx stanovil x xxxxxxxx xxxxxx účinné kapalinové xxxxxxxxxxxxxx (XXXX), a xxxxx, xxx xx xxx enzymatická metoda xxxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx (ES) x. 900/2008 xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxx kodex, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 900/2008 se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx nařízení.
Xxxxxx 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Bruselu xxx 9. xxxxx 2010.
Xx Komisi
José Xxxxxx XXXXXXX
xxxxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, s. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 248, 17.9.2008, x. 8.
(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 187, 26.7.1996, x. 18.
XXXXXXX
„XXXXXXX X
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC)
1. Předmět
Tato xxxxxx xxxxxxxx stanovení xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx „xxxxx“. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (HPLC) xx xxxxxxxxxxx přeměně xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx.
2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx glukózy xxxxxxxxxxx xxxx škrob
Celkovým obsahem xxxxxxx se rozumí xxxxxxx X&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.1 xxxx xxxxxxx. Představuje xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx rozkladných xxxxxxxx xxxxxx glukózy.
Obsah xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v příloze XXX xxxxxxxx (XX) x. 1460/96 xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx X&xxxx;x xxx xx xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 1 xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx (xxxx xxxxxxxx), jak xx xxxxxxx ve xxxxxxx 3&xxxx;xxxxxxx IV xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1043/2005 (1), se xxxxxxxx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx glukózy X, xxx je xxxxxxxxx x&xxxx;xx. 2 xxxx 2.1 nařízení Xxxxxx (XX) č. 904/2008 (2).
Obsahem škrobu xxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1 xxxx přílohy xx xxxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 7.2.2 této přílohy. Xx xxxxxxxxx v % (xx). Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Z vyjádřenému xxxx xxxxx. Tato xxxxxxx X xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
Xxxxxx xx homogenizují x xxxxxxxx xx xxxx. Xxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorcích xx enzymatickou cestou xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx:
1) |
Xxxxx x jeho rozkladné xxxxxxxx xx částečně xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx glukózy x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alfa-amylázy xxx xxxxxxx 90&xxxx;°X. Xxx xxxxxxx přeměnu xx nezbytné, aby xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo aby xxxx ve xxxxx xxxxxxxx x velmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. |
2) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx glukózy xx xxxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx amyloglukosidázy při xxxxxxx 60 °C. |
Produkty x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xx vyčeří x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx cukrů xx xxxxxxx xxxxxxxx XXXX.
Xxxxxxx během enzymatické xxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx stanovení xxxxxxx cukrů xxxxxx xxxxxxxx XXXX, xxx xx vypočítal opravený xxxxx xxxxxxx.
4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx se xxxxxxx uznané xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx.
4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx, min. 99&xxxx;%.
4.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx. 99&xxxx;%.
4.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx tepelně stálé xxxx-xxxxxxx (1,4-alfa-D-glukan-glukanohydrolázy) x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 31 000 U/ml (1X xxxxxx 1,0 mg xxxxxxx xx xxxxxx xx 3 xxxxxx xxx xX 6,9 x xxxxxxx 20 °C). Xxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx asi 4&xxxx;°X. Případně xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx-xxxxxxx, pokud poskytne xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
4.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxx (1,4-xxxx-X-xxxxxx-xxxxxxxxxxxxxx) x aspergillus xxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxx 120&xxxx;X/xx nebo xxx 70&xxxx;X/xx (1U xxxxxx 1 xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxx xx xxxxxx při xX 4,8 a xxxxxxx 60 °C). Tento xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx nebo xxxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxxx enzymů (např. xxxxxxxxx). Xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxx 4&xxxx;°X. Xxxxxxxx xxx použít xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx enzymu.
4.8 Dihydrát octanu xxxxxxxxxxx, x.x.
4.9&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X4[Xx(XX)]6.3X2X), extra čistý.
4.10 Octan xxxxx xxxxxxx, p.a.
4.11 Ledová xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx 96&xxxx;% (xxx.).
4.12&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx (0,2&xxxx;xxx/x). 16,4 xxxxx octanu xxxxxxx (bod 4.10) xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xx xx xxxx x přelije xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx. Xxxxxx xx po xxxxxx xxxxx a pH xx xxxxxx xx 4,7 xxxxxx kyseliny xxxxxx (s použitím xX xxxxx (xxx 5.7)). Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 4 °C xx xxxx xxxxxxxxx 6 xxxxxx.
4.13&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx roztok x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.7) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxx 4.12). Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx škrobu xx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx 600&xxxx;X/xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx&xxxx;0,5&xxxx;x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx 120&xxxx;X/xx (xxx 4.7) v konečném xxxxxx 100 ml xx 1&xxxx;x škrobu ve xxxxxx). Roztok xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
4.14&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx roztoky. Xxxxxxxx xx vodné xxxxxxx xxxxxxx, fruktózy, sacharózy, xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXXX.
4.15&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Carrezovo xxxxxxx X). Ve xxxxxxxx kádince se xxxxxxxx 219,5 gramu xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx 4.8) ve xxxx. Xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1&xxxx;000&xxxx;xx x xxxxx xx 30 ml xxxxxxxx xxxxxx (4.11). Xxxxxxxx xx zamíchá x xxxxxx po xxxxxx xxxxx. Tento xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X xxxxxxxx xxx xxxxxx i xxxx xxxxxxx rovnocenná Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.16&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx XX). Ve skleněné xxxxxxx xx xxxxxxxx 106,0 xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX) (xxx 4.9) ve xxxx. Xxxxxxx se do xxxxxxx xxxxx x xxxxxx 1 000 ml. Xxxxxxxx xx zamíchá a xxxxxx po značku xxxxx. Tento roztok xxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 6 xxxxxx. X vyčeření xxx xxxxxx x jiná xxxxxxx rovnocenná Xxxxxxxxx xxxxxxx.
4.17&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx XXXX. Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx cukrů xxxxxxx XXXX. Při xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xx xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx xxxx směs xxxx x acetonitrilu (xxx XXXX).
5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx a xxxxxxx
5.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
5.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx, xxxx. 185&xxxx;xx.
5.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx 0,45&xxxx;μx, vhodné xxx vodné xxxxxxx.
5.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxx vhodné xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx HPLC.
5.5 Odměrné xxxxx x xxxxxx 100&xxxx;xx.
5.6&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx injekční xxxxxxxxx, 10&xxxx;xx.
5.7&xxxx;&xxxx;&xxxx;xX metr.
5.8 Analytické váhy.
5.9 Vodní xxxxx s termostatem s nastavitelnou xxxxxxxx 60&xxxx;°X x 90&xxxx;°X.
5.10&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx HPLC xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx
6.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx.
6.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x přísadách x xxxxx podmínek xxxxxxx XXXX (xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxx:
Xxxxxx xx xxxxxx s přesností xx 0,1&xxxx;xx.
6.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx zkouška xx provede xxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxx 6.4) xxx xxxxxxx vzorku. Výsledek xxxxxxx stanovení xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxx 7.2).
6.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx
6.4.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx se xxxxxxxxxxxx protřepáním nebo xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (bod 6.2) xx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (bod 5.5) x přidá xx asi 70&xxxx;xx xxxxx xxxx.
Xx xxxxxxxxxx xxxx vytvoření suspenze xx xxxxx 50 xxxxxxxxxx tepelně xxxxx xxxx-xxxxxxx (bod 4.6) x xx xxxx 30 minut se xxxxxxx xx teplotu 90&xxxx;°X ve xxxxx xxxxx (xxx 5.9). Xx vodní xxxxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 60&xxxx;°X a xxxxx xx 5&xxxx;xx roztoku xxxxxxxxxxxxxxxx (xxx 4.13). X xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xX reakčního xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xX x x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx 4,6 až 4,8. Xxxxx se xxxxxxxx xx xxxx 60 xxxxx xxx xxxxxxx 60&xxxx;°X. Vzorky xx xxxxxxx xx laboratorní xxxxxxx.
6.4.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
Xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1 xx Xxxxxxxxx činidla X (xxx 4.15) xx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xx x přidá xx 1&xxxx;xx Carrezova xxxxxxx II (bod 4.16). Xxxxxx se xxxxx xxxxxxxx.
6.4.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx pro xxxxxxx XXXX
Xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.2). Xxxxxxx xxxxxx xx xxxx.
Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxx 5.3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (bod 5.6) předem xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx (xxx 5.4).
6.5 Chromatografie
HPLC xx xxxxxxx xxxxxxxx obvyklým xxx xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx HPLC xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx maltózy, xxxxxxx xxxxxx nebyl xxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx.
7.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xxxxxxxxx výsledků
7.1 Výpočet xxxxxxxx HPLC
Pro výpočet xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx XXXX, xx. xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx enzymatickou xxxxxxx („xxxxx xxxxx“) x xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxx metodě). Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx stanovení, xxx bylo možné xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v enzymech.
Při xxxxxxx XXXX xx xxxxxx píku xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx vypočítá xx xxxxxxxxx s referenčními xxxxxxx (bod 4.14). Xx&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xx enzymatické xxxxxx xx odečte xxxxxxxxxxx xxxxxxx (x/100&xxxx;xx) xxxxxxxx xxx xxxxx zkoušce. Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx (g xxxxx/100&xxxx;x xxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx vzorku a xxxxxxxxx xx:
1) |
Xxxxxxx XXXX xxxx xxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx (g/100 g):
|
2) |
Xxxxxxx HPLC xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx cukrů (x/100&xxxx;x):
|
7.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
7.2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx „X“
Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx (Xx) xxxxx než xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X), znamená xx, že sacharóza xxxxxxxx ve xxxxxx xx částečně rozložila xx xxxxxxxx a xxxxxxx. Xx xxxxxxx, xx xx provede xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx (Xx – X).
X, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = (Xx xxx) – (Xx – X)
7.2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx
X, obsah „xxxxxx“ x&xxxx;x/100&xxxx;x:
X = [(Xx cor) – (Xx – X)] × 0,9
8.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx
X&xxxx;xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx podrobnosti xxxxxxxxxxxxxxx zkoušky týkající xx údajů x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 2 xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx metody xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx zkouška xxxx xxxxxxxxx v xxxx 2008 xx xxxxxx evropských xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx Protocol xxx xxx design, conduct xxx interpretation xx xxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x interpretaci xxxxxx xxxxxxxxx metod), X. Xxxxxxx, (technická xxxxxx XXXXX), Xxxx &xxx; Xxxx. Xxxx., Xxx. 67, No 2, x.&xxxx;331–343, 1995.
Údaje x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce.
Vzorky 1čokoládová tyčinka xx xxxxxxxx2xxxxxxx |
X xxxxxx 1 |
Z vzorek 2 |
Xxxxx xxxxxxxxxx |
41 |
42 |
Xxxxx xxxxxxxxxx xx vyloučení xxxxxxxxx xxxxxx |
38 |
39 |
Xxxxxx (%, x/x) |
29,8 |
55,0 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx sr (%, x/x) |
0,5 |
0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx sR (%, x/x) |
1,5 |
2,3 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxx r (%, x/x) |
1,4 |
1,4 |
Xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx X (%, x/x) |
4,2 |
6,6“ |
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 172, 5.7.2005, s. 24.
(2) Úř. xxxx. X 249, 18.9.2008, x. 9.