Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 2073/2005

ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Jedním xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 178/2002 xx dne 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx x množstvích, xxxxx xxxxxxxxxxx nepřijatelné xxxxxx xxx lidské xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx xx bezpečnost xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx bezpečná. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx stáhnout potravinu, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxx. Ve xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx veřejného xxxxxx x zabránit xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx s ohledem xx přítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxx vodítkem xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, manipulace x distribuce. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx xxxx xxx nedílnou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx preventivním xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů (XXXXX). Mikrobiologická xxxxxxxx xx xxxxx použít xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hygieny. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická kritéria xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx x xxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovující xxxxx, xxx jehož xxxxxxxxxx xxxx xxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxxx pro jednotlivá xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxxx prováděcí opatření x analytickým metodám xxxxxxxxxx v případě xxxxxxx xxxxxxxxx měření, xxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx limity a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx být x souladu x xxxxxxxxx limity. Xxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx opatření xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, na xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, v nichž xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxx přijata x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Mezi xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, může xxxx xxxx patřit xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x úředních kontrolách xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx xx krmiv x potravin x xxxxxxxx x zdraví xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách xxxxxx (3) xxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx je xxxxx provádět x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovali xxxxxxxx stanovená x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x strategii Xxxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, xxxxx x zásady pro xxxxxxxxxxx x uplatňování xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx měla xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx (SCVPH) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x formálního xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Ve xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx významná x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX navrhl xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnocení xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxxxx x Listeria xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx se doporučuje, xxx se jako xxx xxxxxxxxx udržování xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx 100 XXX/x. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) s těmito xxxxxxxxxxxx vyslovil xx xxxx stanovisku xx xxx 22. xxxxxx 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX stanovisko x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx x závěru, xx vědecké údaje, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx V. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx plodech. Doporučil xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx zajistilo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe.

(12)

Ve xxxxx 30.–31. ledna 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x virům xxxxxxx Xxxxxxx („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, XXX, xxxxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx fekální xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx XXX xxxxxxxxxxxx x že xxxxxxxxx xx xx odstranění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x měkkýšů xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx indikátor fekální xxxxxxxxxxx x oblastech xxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx koliformní xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx XXX stanovisko x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx z hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria stanovená x xxxxxxxx 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxx x hygienických xxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx ně nevztahují xxxxxxxx předpisy Společenství xxxxxxx x xxxxxxxx X přílohy X xxxxxxxx 89/662/EHS, x xxxxx xxx o xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx dostatečné xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxx xxx salmonely.

(14)

Ve xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 vydal XXXXX xxxxxxxxxx x E. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Xx svém xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx VTEC O157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx xxxxxxx souvisejícího xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny zaměřené xx snížení xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx snížení xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, x to xxxxxx xxxxxx XXXX. SCVPH xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX nebezpečí xxx veřejné xxxxxx: xxxxxx xxxx nedostatečně xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x fermentované xxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxx, syrové xxxxx x xxxxxxx xx syrového xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. března 2003 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx xx stafylokokovým xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobcích, xxxxxxx v sýrech. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní stafylokoky x xxxxxx, x xxxxxxx mléku určeném xx zpracování a x sušeném mléku. Xxxxx toho xx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx u xxxx x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 přijal XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx stanoviska patří xx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx představujících vysoké xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x některé produkty xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťávy. Xxxxx doporučil, xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxx proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. září 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx x pokračovací xxxxxxxxx výživě. Došla x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v počáteční xxxxxxxxx xxxxxx, výživě xxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxx xxx xxxxxxx jako indikátor xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x provádění xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx ve výrobním xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxx. Kromě xxxxxxxxxxx xxxxx však xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx se často xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx nebezpečí xxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx použít xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxxxx jejich xxxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy.

(18)

Prozatím xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologická kritéria xxxxxxxx se velkého xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Zásady xxxxxxxxxxx x používání xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ a xxxxxx xxxxxx xxxxxx SCVPH x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikace Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, potravin pro xxxxxxx x děti x xxxxxxxxxxx kritérium xxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kritérií Xxxxxxxxxxxx xx mělo xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx potraviny x xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx některé xxxxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx byly zrušeny xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx týkající se xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podmínek pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/XXX x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), a rovněž xx nutné xxxxxxxx x ohledem na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx tohoto nařízení xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx (7). Xx proto xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx k xxxx, xx rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 x pravidlech xxx pravidelné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx směrnice 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx otázkách xxxxxxxx čerstvého masa x xxxx xxxxxxx xx trh x xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x jeho uvádění xx xxx (8) xx x xxxxxxx xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx pro jatečně xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxx potravinářského xxxxxxxx xxxx rozhodnout, xxx xxxx xxx produkt xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx jej xxxxxxx xxxxxxxxx či jinak xxxxxxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx. Podle xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/13/XX ze dne 20. března 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvádí xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x případě xxxxxxxxx, xxxxxx xx bez xxxxxx návodu xxxxxx xxxxx vhodným xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx návod xx měli xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x potaz xxx xxxxxxxxxxx x vhodné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx užitečným nástrojem xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx přítomnosti patogenních xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx v rámci xxxxx postupů založených xx zásadách HACCP x dalších xxxxxxx xxxxxxx hygieny xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx však xxxx být xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, zejména x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v rámci xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xx měla xxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx analytické xxxxxx, xxx xxxx metody xxxxxxxxxx, zejména pak xxxxxxxxx metody, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x rovnocenným výsledkům. X zajištění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx plán xxxxxx xxxxxx. Je xxxx nutné umožnit xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx plány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx třeba xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxxx xxxxxx mohou poukázat xx xxxxxxxxx xxxxx xx výrobním xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx umožnit xxxxxxxxx nápravných xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tomto xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx měla xxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx mikrobiologie xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx zahrnuje vědecko-technický x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zranitelných xxxxxxxxxxxx, xxxxx x možné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx třeba xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxx v živých xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx vyvinuty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx metody. Xx xxxxxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx mikrobiální xxxxxxxxx, xxxx. Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrol xxxx xxxxxxx přispět ke xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 2160/2003 xx xxx 17. listopadu 2003 x tlumení salmonel x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zoonóz xxxxxxxxxxxxx xx v potravním xxxxxxx (10) xx zajistit, xxx byla xxxxxxx xxxxxx x účinná xxxxxxxx xx tlumení xxxxxxxx xx odpovídajících xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxx z xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx situace xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx naplňovat xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, že budou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx použití xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx povinny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx působnosti

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx mikroorganismy x prováděcí pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx xxxxxxxxx obecných x zvláštních hygienických xxxxxxxx podle článku 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxxx (XX) č. 882/2004, xxx xxxx xxxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx stanovená x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx dotčeno xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, a xx xxx x rámci xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx existuje xxxxxxxxx, xx nejsou bezpečné, xxxx v souvislosti x analýzou rizik.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxx dotčena xxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, a xxxxxxx zdravotní normy xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx kritéria stanovená x xxxxx směrnice Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx:

a)

„xxxxxxxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxx kritérium vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx procesu xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx jednotku/y xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xx partie;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx partie xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

x)

„kritériem xxxxxxx xxxxxxxxx procesu“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx xxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jejímž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x souladu x xxxxxxxxxxxx právem;

e)

„xxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx procesu xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx x xxxxx vymezeného produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx období předcházející xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, nebo xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxx xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

g)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx bylo xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx kojence“ xx xxxxxx potravina xxxxxx xxxxxxx xxx kojence xxxxx směrnice Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

x)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jednou xxxx xxxxxxxx jednotkami xxxx xxxx materiálu, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx způsoby x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x má xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xx tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx celku xxxx materiálu xxxx x xxxxxxx, který xxxx x jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxx je odebrán. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx z xxxxx xxxx xxxx partie xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku;

l)

„dodržováním xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií“ xx xxxxxx xxxxxxxxx vyhovujících xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx I xxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxx stanovených xxx jednotlivá kritéria xxxxxxxxxxxxxxx odběru vzorků, xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x pokyny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxx xxxxxxxxx

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx podle přílohy X. Xx tímto xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků ve xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx HACCP xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx byly dodávány, xxxxxxxxxxxx x bylo x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin platná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxx dodržena za xxxxxxx předvídatelných xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx potřeby provádět xxxxxx podle xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, zda xxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušná xxxxxxxx. To xx xxxx zejména potravin xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx Listeria monocytogenes x které xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx praxi xxxxx xxxxxx 7 nařízení (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Provádění xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx založených na xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx hygienické praxe x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I.

2.   O xxxxxx četnosti xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, přičemž x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX a správné xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx návod k xxxxxxx potraviny.

Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx povaze x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxx ovšem nebude xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Zvláštní xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx vzorků

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxx I xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xxxxx vzorků xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx příslušná kritéria. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metoda použije xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx vzorky pro xxxxxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes x xxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx představují riziko Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxxxxx místa pro xxxxxxxxxx x zařízení xx přítomnost xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx X může xxx xxxxxx, pokud xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx účinnými xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Xx-xx účelem xxxxxxxxx xxxxxxx posoudit xxxxxxxxxxxx xxxxxx partie xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxx postupy xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx mohou xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx tyto xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Mezi xxxx postupy může xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx analýz xxxxxx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx na ně xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxxx na jiné xxx mikrobiologické xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx podle referenční xxxxxx uvedené x xxxxxxx I x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx stranou podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx EN/ISO 16140 xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přijatých xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx si provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxx xxxx analytické xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx xxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx orgán.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx bakterie rodu Xxxxxxxxxx x mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x masných xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx všech xxxxx xxxxxxxxx v příloze X, musí výrobce xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, xx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. ledna 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx odstavce 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx výsledky

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx, xxxxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezených x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 až 4 xxxxxx xxxxxx.

Kromě xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx opětovnému xxxxxxx nepřijatelného xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na zásadách XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Poskytne-li xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X kapitole 1 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002. Xxxxxxxx uvedené xx xxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx maloobchodu x xxxxx nesplňují kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx ošetřením, které xxxxxxxx dotyčné xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxx na úrovni xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxx k jakým xxxx xxxxxxx určena, xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zdraví xxxxxx x že x xxxxx použití xxxx rozhodnuto x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx x xx xxx povolil příslušný xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx III xxxx 3 xxxxxxxx (ES) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Salmonella smí xxx x potravinovém xxxxxxx xxxxxxx pouze x výrobě xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx x zařízeních xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx (XX) x. 853/2004.

4.   X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xx přijmou xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Přechodná odchylka

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx nejpozději xx 31. prosince 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x mletém mase, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxxxx určených xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx stavu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx využívající xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx x ostatním xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

x)

zaručit, aby xxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx XX oddílu X xxxxxxxx (ES) x. 853/2004, s xxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx týkala xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx trh, x xxx produkty expedované x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx splňovaly xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, aby produkty, xx xxx xx xxxx přechodná odchylka xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že je xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Salmonella xxxxx xxxxxx 4 x xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, pokud xxx x tuto xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx xxxxxxxx pozitivní xxxx xxx xxxxx x pěti xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx trendů

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx zbytečného odkladu xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx s xxxxx zabránit xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Přezkum

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický pokrok, xxxx se vyskytující xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxx x hodnocení xxxxx. Xxxxxxx kritéria x xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx upravených tělech xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx, prasat x xxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx salmonel.

Xxxxxx 11

Zrušení

Xxxxxxxxxx 93/51/XXX xx zrušuje.

Xxxxxx 12

Toto nařízení xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx xxx dne 1. ledna 2006.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 15. listopadu 2005.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1. Nařízení xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. L 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)  Úř. věst. X 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. věst. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x strategii pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Komise (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. L 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx x Xx. věst. X 157, 30.4.2004, s. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48. Rozhodnutí ve xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/ES (Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, s. 48).

(9)  Úř. věst. X 109, 6.5.2000, x. 29. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 2003/89/XX (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 55, opraveno x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 206, opraveno v Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)  Úř. xxxx. X 229, 30.8.1980, s. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 175, 4.7.1991, s. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx výrobky

2.3

Vaječné xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx jatkách a v závodech xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Kritéria bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (3)

Fáze, xx xxx se kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrobil

1.3

Potraviny určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a masné polotovary xxxxxx xx spotřebě xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.5

Mleté xxxx a masné polotovary xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx masa xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upraveném stavu

Salmonella

5

0

od 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx z drůbeže, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx výrobků, u nichž xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx výrobku vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina a kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx bylo podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx a sušená xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx proces xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx xxxxxxx, u nichž výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx a měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě) (12)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx a zelenina (určené x&xxxx;xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx metoda xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství pro xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence do xxxxx xxxxxx věku xxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx podle xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx sakazakii

30

0

nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Živí xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.26

Produkty xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx z druhů xxx spojovaných s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, pláštěnců x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx, kdy xx limit xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx pro kojence x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, než potraviny xxxxxx bezprostřední kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není schopen xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a E. coli x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s vysokým množstvím xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxx požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx c/n zjištěných xxxxxx xx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx limit X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxx xx jedna nebo xxxx zjištěných hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx z něj

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, ovcí, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx zvířat

2.1.4

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném místě xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, původu xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně upravená xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxxxxxx vzorku xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti výběru x/xxxx původu surovin

2.1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx maso (MOM) (28)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 KTJ/g

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

500 KTJ/g nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, koňovitých x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota > X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx každém xxxxxxxxxx se zhodnotí xxxxxxxx posledních xxxxxx xxxxxxxxxx k získání počtu xxxxxx n.

E. xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M.

2.2   Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx syrového mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá nejvyšší xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx sýry xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx z pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx sýry (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx z pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

Zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny hodnoty &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx sýra xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka xxxx z mléka, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření než xxxxxxxxxxx

X. coli  (33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx hodnoty >105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx v kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Salmonella

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx a sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx ml

100 KTJ/g nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx niž xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx v krunýře xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx a měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

2.5.2

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného procesu.

E. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx pravidla pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí xx xxxx referenční xxxxxx xxxxxxxxx normy XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému vyšetření

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx popsány x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx místo odběru xxxxxx.

Xxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxx, z níž se xxxxxxx xxxxxx, musí xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx odebere kousek xxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx ze tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx xxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx pro odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxxxx xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, aby xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x&xxxx;xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx a na xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx třicet xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo regionální xxxxxxx xxxxxxx salmonel x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx výše xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se x&xxxx;xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, že xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li to xxxx na xxxxxxx xxxxxxx rizik opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx množstvích, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.


(1)  n = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 se x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě:

u takových, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx za účelem xxxxxxxx odstranění X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx xxxx možná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx ošetřeny v konečném xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a ovoce, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, vína, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, medu x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx a čokolády,

u živých mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx údržnosti. Provozovatel xxxx pro xxxxxx xxxxxxx stanovit průběžné xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 ml xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx misky x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxx na xxxxxxx před xxx, xxx opustí bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, výrobky s pH ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx pod 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx spadající xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx této xxxxxxxxx spadat také xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx riziko xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx klíčení xxxx xxxxx xxxxxx, který xx nutné provést xx fázi, xxx xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xx al., J. AOAC Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx slouží jako xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(15)  Směsný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. V takovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 odst. 6 nařízení (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx považovat xxxx partie.

(18)  Literatura: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx of xxxxxxxx xxxxxx involved xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Duflos G., Xxxxxx C., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx plaice (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx merlangus). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)  Výsledky xxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(20)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m a M.

(21)  U bodů 2.1.3–2.1.5 xx m rovná X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(23)  Limity (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota xx vypočítá xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx hodnot.

(24)  Stanovených 50 xxxxxx xx xxxxx x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx nařízení.

(25)  Počet xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx být xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx rozšíření xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony s nízkým xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nižší xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx se vztahují xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx M.

(31)  Použije xx nejnovější vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zpracování x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a u sýrů, které xxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepředstavuje riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(41)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.


XXXXXXX XX

Studie xxxxx xx. 3 odst. 2 xxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx produktu, xxxx xxxxxxxxx pH, xx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, možností xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx údržnosti, x

xxxxxxxxxx dostupné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx z výzkumu, xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Je-li xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx studie, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přežití xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vhodně inokulovaného xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx přežít x xxxxxxxx xx xxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,

studie x xxxxxxxxxx růstu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx mohou xxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx distribuce, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Uvedené xxxxxx zohlední xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.