Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (ES) x. 2073/2005

xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 odst. 4 x článek 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Jedním ze xxxxxxxxxx cílů xxxxxxxxxxxxx xxxxx je vysoký xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x potravin x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx x množstvích, xxxxx představují nepřijatelné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx bezpečná. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx stáhnout potravinu, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví x zabránit xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx harmonizovaná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx přijatelnosti xxxxxxxx, xxxxxxx x ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx přijatelnosti xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx výroby, manipulace x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX a dalších xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx x používáním postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro bezpečnost xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx jehož překročení xxxx být potravina xxxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx kritéria xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nápravných xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx příslušného xxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metodám xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx odběru vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx limity x xxxxx analytických xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx x souladu x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx opatření xxxxxxxx xx potraviny, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, a xxxxxx opatření, xxxxx xxxx být přijata x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zajistili xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, může xxxx xxxx patřit kontrola xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 882/2004 ze dne 29. dubna 2004 x úředních xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxx o zdraví xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách xxxxxx (3) xxxxxx členským státům xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx x cílem xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(8)

Sdělení Xxxxxx x strategii Xxxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx strategii xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uplatňování xxxxxx kritérií. Tato xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx dne 23. xxxx 1999 stanovisko x hodnocení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria vycházela x xxxxxxxxxx hodnocení xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zásad. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx významná x xxxxxx ve vztahu x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, než xxxxx x dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx přezkoumaná xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx vydal zvláštní xxxxxxxxxx x Listeria xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Listeria monocytogenes x xxxxxxxxxxx xxx 100 XXX/x. Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx vyslovil xx xxxx stanovisku ze xxx 22. června 2000 souhlas.

(11)

Ve xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x Vibrio xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx k xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx stanovení zvláštních xxxxxxxx xxx patogenní xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx plodech. Doporučil xxxx vytvoření xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx uplatňování xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe.

(12)

Ve xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 vydal XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, NLV, xxxxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x závěru, xx xxxxx fekální xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx přítomnosti xx xxxxxxxxxxxxx NLV xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xx xx odstranění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx ke stanovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx praxí. X případě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx měkkýšů xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x nikoliv xxxxxxx xxxxxxxxxx bakterie.

(13)

Dne 27. února 2002 xxxxxx XXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx II xxxxxxxx Xxxx 92/118/XXX xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxx x hygienických xxxxxxxxxx xxx obchod x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Společenství a xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx ně xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy Společenství xxxxxxx v kapitole X přílohy A xxxxxxxx 89/662/XXX, x xxxxx jde x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx dostatečné používání xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxx xxx salmonely.

(14)

Ve xxxxx 21.–22. ledna 2003 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x E. xxxx xxxxxxxxxxx verocytotoxin (XXXX). Xx svém xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx VTEC X157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny xxxxxxxx xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce xxxx xxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zdraví, x xx včetně xxxxxx XXXX. XXXXX xxxxx tyto xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX nebezpečí xxx xxxxxxx zdraví: xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x případně xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx syrového mléka, xxxxxxx produkty, xxxxxxx xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx dnech 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx enterotoxinům x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v sýrech. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxx, x xxxxxxx mléku xxxxxxx xx zpracování x x xxxxxxx mléku. Xxxxx toho xx xxxxxxxx pro stafylokokové xxxxxxxxxxxx měla xxx xxxxxxxxx u xxxx x xxxxxxxx mléka.

(16)

Ve xxxxx 14.–15. dubna 2003 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x salmonelám x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx patří xx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxx vejce, nepasterizované xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxx. Xxxxxxxxx představují xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií bylo xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxx proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxxxxxx při Xxxxxxxxx xxxxx pro bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě. Xxxxx x závěru, že xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx značné xxxxxx, xxxxxxxx podmínky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Enterobacteriaceae, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx častější, xx mohly xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx však xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx zahrnuje xxxx druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx často xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx zdraví. Xxxxx xx možné použít xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx sledování x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zahájit xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx mikroorganismy.

(18)

Prozatím xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodní xxxxxx xxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx xxxx Komise xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Zásady xxxxxxxxxxx x používání xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny XXX/XX 21 – 1997“ a xxxxxx xxxxxx výborů XXXXX x SCF. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxx týkající xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, potravin pro xxxxxxx a děti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx díky xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx kritéria jednotlivých xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx některé xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx x xxx jejich xxxxxxx na xxx x kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/EHS x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), a xxxxxx xx xxxxx stanovit x xxxxxxx xx xxxxxxx stanoviska kritéria xxxx.

(20)

Xx xxxxxx nařízení xxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/XXX xx dne 15. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxx vařených xxxxxx x měkkýšů se xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx uvedené xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. června 2001 o pravidlech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx x jeho xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxx 71/118/EHS x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx produkce xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxx uvádění xx xxx (8) se x xxxxxxx od 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx být produkt xxxxxxxxxx xxxx takový, xxxx xx bylo xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jeho bezpečnost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) xx při xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx povinný xxxx x xxxxxxx potraviny, xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem xxxxxx. Xxxxx návod xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků brát x xxxxx při xxxxxxxxxxx x vhodné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx prostředí xxxx xxx xxxxxxxxx nástrojem xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx. V xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx četnost xxxxxx xxxxxx na xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontrol, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xx xxxx xxx x každým xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx možnost používat xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx jsou metody xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx používání xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x rovnocenným xxxxxxxxx. X zajištění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxx každé xxxxxxxxx xxxxxx vymezen xxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxx xxxxx umožnit xxxxxxxxx xxxxxx plánů xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx plány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx analyzovat xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx tyto xxxxxx mohou xxxxxxxx xx nežádoucí xxxxx xx výrobním procesu x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx umožnit xxxxxxxxx xxxxxxxxxx opatření xxxx xxx, než xx postup vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx x zájmu xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářské xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokrok, xxxxx rozšíření x xxxxxx kontaminace, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x možné xxxxxxxx xxxxxxxxx rizik.

(27)

Zejména xx třeba xxxxxxxx xxxxxxxx xxx patogenní xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx budou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx nutné vyvinout xxxxxxxxxx metody xxx xxxxx mikrobiální xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx zvířatech x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 2160/2003 ze xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zoonóz xxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxxx (10) xx xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce. Xxxxxxxx pro xxxx x výrobky x xxx xx xxxx xxxxxxx očekávané xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx prvovýroby.

(29)

V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx členským státům xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx umožní xxxxxxxxx xxxx přísná xxxxxxxx, xxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxx xxxxx xx xxx xxxxxx členského xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx xxxxx povinny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x souladu se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx potravinový xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x prováděcí pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx podle xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx ověří podle xxxxxxxx (ES) x. 882/2004, zda xxxx xxxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx xxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, a to xxx v xxxxx xxxxxxxxx procesů v xxxxxxx potravin, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxxxx x analýzou xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx pravidla xxx kontrolu mikroorganismů xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, a xxxxxxx xxxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Definice

Xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxx, viry, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, mikroskopičtí xxxxxxxxx helminti x xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem“ xx xxxxxx kritérium vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, partie xxxxxxxx xxxx procesu xx základě nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx jednotku/y xxxxxxxxx, objemu, plochy xx xxxxxx;

c)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx partie xxxxxxxxx, které se xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

d)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxx přijatelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx xxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx identifikovatelných produktů xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxxxxxx okolností x vyprodukovaných na xxxxxxx xxxxx v xxxxx vymezeného produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx údržnosti“ se xxxxxx období xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxx xxxxxx 9 a 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx bylo nutné xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx xx xxxxxx účinného xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx kojence“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné účely“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/ES (15);

x)

„vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jednou xxxx xxxxxxxx jednotkami xxxx xxxx xxxxxxxxx, který/á xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x který/á xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx celku xxxx materiálu xxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx k jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx vzorek, v xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, z xxx je xxxxxxx. Xxx xx tomu xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx x xxxxx xxxx dílů partie xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx X xxx provádění vyšetření xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxx xxxxxxxxx

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx HACCP xxxxx x xxxxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx podléhající xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x bylo x nimi manipulováno xxx, že se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu;

b)

xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx dodržena xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xx výrobu xxxxxxxx musejí x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, zda xxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x které xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx podniky xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx praxi xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx fungování svých xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx I.

2.   O xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx rozhodnou provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx-xx xxxxx příloha X xxxxxxxx četnost odběru xxxxxx, přičemž v xxxxxxxx případech odpovídá xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rozhodnou x xxxxx xxxxx postupů xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx ovšem xxxxxx xxxxxxxx bezpečnost potravin.

Xxxxxx 5

Zvláštní xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxx xxxxxx

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, jakož i xxxxx x metody xxxxxx vzorků x xxxxxxx I xx xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx se xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxx zpracování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx vzorků xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx příslušná kritéria. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx odběru vzorků xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x míst x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence do xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx představují xxxxxx Xxxxxxxxxxxx sakazakii, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx přítomnost bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x plánech xxxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx X xxxx xxx xxxxxx, pokud xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Xx-xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx určité xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx plány xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx používat xxxx postupy xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxx může xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx analýz xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx alternativní xxxxxxxxxxxxxx x podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx na ně xxxxxxxx, jakož x xxxxxxxxx xx xxxx xxx mikrobiologické xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx tehdy, xxxxx xxxx xxxx metody xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx uvedené x xxxxxxx X x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx metoda certifikovaná xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx si xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx analytické xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, musejí xxx metody validovány xxxxx mezinárodně přijatých xxxxxxxxx a jejich xxxxxxx musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Požadavky na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx x masných xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx všech druhů xxxxxxxxx v xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx, xx xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující xxxxxxxx

1.   Jsou-li xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezených x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx potřebných x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 xxxxxx článku.

Xxxxx xxxx xxxxxx podniknout xxxxxxxx xx zjištění xxxxxxx nevyhovujících výsledků, xxx zabránili opětovnému xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx patřit xxxxxx uplatňovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Poskytne-li xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X kapitole 1 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo partie xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx zpět xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, které však xxxxxxx nejsou na xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxx dotyčné nebezpečí. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxx x xxxxx xxxx původně xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zdraví xxxxxx x xx x tomto xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx v xxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xx xxx xxxxxxx příslušný xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Salmonella smí xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x výrobě tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků x zařízeních xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx (ES) x. 853/2004.

4.   X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx přijmou opatření xxxxxxxxx x příloze X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Podle xxxxxx 12 nařízení (XX) x. 852/2004 xx uděluje xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxxxxxxxx hodnoty stanovené x xxxxxxx X xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx rodu Salmonella x mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2.   Členské xxxxx využívající xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

x)

zaručit, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx označování x zvláštního označení, xxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx x identifikačním xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XX xxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxxx trh, a xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx uvnitř Xxxxxxxxxxxx splňovaly xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 x xxx výsledek xxx přijatelný, xxxxx xxx o xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nesmí xxx shledána xxxxxxxxx xxxx než xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Analýzy xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Zjistí-li xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx situace x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xx přezkoumá x xxxxxxx xx vědecko-technický x xxxxxxxxx pokrok, xxxx xx vyskytující xxxxxxxxx mikroorganismy v xxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx rizik. Xxxxxxx kritéria x xxxxxxxx týkající se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxx pozorované x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Xxxxxxxxxx 93/51/XXX xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx xxx dne 1. xxxxx 2006.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Bruselu xxx 15. listopadu 2005.

Xx Komisi

Markos XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. věst. X 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx zpráva x strategii pro xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)  Úř. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49. Směrnice naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)  Úř. xxxx. X 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48. Rozhodnutí xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. věst. X 165, 21.6.2001, s. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 109, 6.5.2000, s. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 2003/89/ES (Xx. věst. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)  Úř. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 55, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)  Úř. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206, opraveno x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 229, 30.8.1980, s. 1.

(14)  Úř. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)  Úř. věst. X 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx a výrobky x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx vzorků xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx odběru vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před tím, xxx potravina opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx než xxx xxxxxxx a pro xxxxxxxx xxxxxxx účely (4)  (8)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího masa xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upraveném stavu

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso (MOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx v tepelně upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě) (12)

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené mléko x&xxxx;xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 g

evropská xxxxxxxxxx-xx metoda xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Živí mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. coli  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (MPN): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.25

Produkty rybolovu x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx množstvím histidinu (16)

Histamin

9

 (17)

2

100

mg/kg

200

mg/kg

HPLC (18)

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zráním x&xxxx;xxxx, vyrobené x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx E. coli, kdy xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx kterákoli xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určených pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

Histamin x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxx požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx více xxx c/n hodnot nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat (23)

počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx na vyšetřovaném xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 g směsného xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 KTJ/g

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx polotovary

E. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx upravených xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, xxx, koňovitých x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx každém xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx n.

E. coli x&xxxx;xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech a mechanicky xxxxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované mléko x&xxxx;xxxxx pasterizované xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 KTJ/ml

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx i jakosti xxxxxxx

2.2.2

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x&xxxx;xxxxxxx okamžiku během xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx bakterií X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx >105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci, (35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či silněji xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx partie sýra xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx z mléka, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) a mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx v kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X.&xxxx;xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxx, Enterobacteriaceae (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx mezi m a M a zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx ml

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zbavené výrobky x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx schránkami

E. coli

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx a lastury xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (42)

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě):

vyhovující, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx a koňovitých

Destruktivní i nedestruktivní xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx porážkovou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x&xxxx;xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxxxx místo.

Jsou-li xxxxxx xxxxxxxxx z různých xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx vyšetřením xx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z nejméně 15 xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx kůže x&xxxx;xxxx xx xxx xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx vytvoří směsný xxxxxx tak, xxx xx získalo 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx a mechanicky oddělovaného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx mění, aby xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx vyšetření xxxxxx xx čtrnáct xxx, pokud xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx snížena na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx třicet po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx tento program xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx rizik xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx to následně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso a masné xxxxxxxxxx v malých množstvích, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.


(1)  n = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx byly tepelně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. monocytogenes, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, nealkoholických xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, že xxxxx 100 KTJ/g nebude xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 ml xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx misku x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o průměru 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje na xxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, výrobky x&xxxx;xxxxx údržnosti xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx spadající do xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx spadat také xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, že x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx vzorků, který xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx předpokládat nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx zjištění xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Hennekinne xx al., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Vol. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx nejméně x&xxxx;10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx případě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 odst. 6 nařízení (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx se xx xx nebezpečnou považovat xxxx partie.

(18)  Literatura: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved in xxxx xxxxxxxxxxxxx. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx X., Xxxxxx C., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx biogenic xxxxxx xx plaice (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx účinnosti XXXXX xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(20)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 se x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(23)  Limity (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují pouze xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá xxx, xx se nejprve xxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxx jednotlivého výsledku xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx xx xxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx vzorkování podle pravidel xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků, x&xxxx;xxxxx je určena xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx přezkoumána xx účelem zohlednění xxxxxxx dosaženého xxx xxxxxxxxx rozšíření xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx státy xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx c.

(26)  Toto xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 hodin.

(27)  E. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) č. 853/2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(30)  U bodu 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx růst X.xxxx, xx počet xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx počátku xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, u nichž xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů.

(36)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(41)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = počet xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.


XXXXXXX XX

Xxxxxx podle xx. 3 xxxx. 2 xxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx vlastností produktu, xxxx například xX, xx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx systému, xxx xxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, možností kontaminace x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx a přežívání.

Xx-xx to xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx studie, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

prediktivní matematické xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v daném xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování,

studie x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dotčených mikroorganismů, xxxxx mohou xxx x xxxxxxxx po xxxx xxxxxxxxx xx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.