Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 2073/2005

ze dne 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx (1), a xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x článek 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxx potravinového xxxxx xx xxxxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxxx xxxxxx, jak xx xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx a stanoví xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Mikrobiologická xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x potravin x lidí.

(2)

Potraviny xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy nebo xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx v množstvích, xxxxx představují xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxx stáhnout xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x trhu. Xx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx veřejného zdraví x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxxxxx přijatelnosti xxxxxxxx, xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx některých xxxxxxxxxxx mikroorganismů.

(4)

Mikrobiologická xxxxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxx xxx stanovení přijatelnosti xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx provádění postupů xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx na kontrolu xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx preventivním xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické praxe x xxxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx postupů založených xx zásadách HACCP x dalších xxxxxxxx xx kontrolu hygieny. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů x rovněž xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx stanovující xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx potravina xxxxxxxxxx xx nepřijatelně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 musejí provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nápravných opatření x souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metodám xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx limity x xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek, xxxxx mají xxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Dále xx vhodné stanovit xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bodů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, a xxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx, xxx zajistili dodržování xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, xxxx xxxx xxxx patřit xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, teploty x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 882/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách zvířat (3) xxxxxx členským státům xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxxx pravidelně, xx xxxxxxx rizik x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx provádět v xxxxxxxxxxx fázích výroby, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx x cílem xxxxxxxx, aby provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x strategii Xxxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, xxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxx x uplatňování xxxxxx kritérií. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(9)

Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx dne 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k lidské xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Ve xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx významná a xxxxxx xx vztahu x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx xxxxxxxxx opatření xx doby, xxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx rizik, xxxxxx přezkoumaná xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx se doporučuje, xxx xx jako xxx stanovilo udržování xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes x xxxxxxxxxxx xxx 100 XXX/x. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxx 22. xxxxxx 2000 souhlas.

(11)

Ve xxxxx 19.–20. září 2001 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxx parahaemolyticus. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx vytvoření xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. ledna 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx Norwalk („Norwalk-like xxxxxxx“, XXX, noroviry). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x závěru, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx NLV xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x měkkýšů xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X případě uplatňování xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxxxxx xxxxxxxx E. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx bakterie.

(13)

Dne 27. xxxxx 2002 xxxxxx XXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. prosince 1992 o xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx předpisech xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, pokud xx xx xx nevztahují xxxxxxxx předpisy Společenství xxxxxxx x xxxxxxxx X přílohy X xxxxxxxx 89/662/EHS, x xxxxx xxx x xxxxxxxxx původce, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx používání xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx k X. xxxx xxxxxxxxxxx verocytotoxin (XXXX). Xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny zaměřené xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce xxxx mohou xxxxxxx xx xxxxxxx rizik xxx xxxxxxx xxxxxx, x xx včetně xxxxxx VTEC. SCVPH xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx nebo nedostatečně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx x dalších xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxx, xxxxxx xxxxx a výrobky xx syrového xxxxx, xxxxxxx produkty, zejména xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx dnech 26.–27. března 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx stafylokokové xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx u sýrů x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 přijal XXXXX xxxxxxxxxx k salmonelám x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx stanoviska xxxxx xx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx představujících vysoké xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx syrové xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx, xxxxxx x nedostatečně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx z xxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx také xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx základě xxxx schopnosti xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx jeho proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx BIOHAZ) xxxxxxx při Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 stanovisko k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx výživě. Xxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou nejnebezpečnějšími xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, výživě xxxxxx pro zvláštní xxxxxxx účely a xxxxxxxxxxx kojenecké výživě. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx představuje xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx častější, xx mohly xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx ve výrobním xxxxxxxxx x x xxxxxxxx produktu. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx však xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x životním prostředí, xxxxx xx často xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Proto xx xxxxx xxxxxx xxxxx Enterobacteriaceae k xxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx mikroorganismy.

(18)

Prozatím xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Při xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xx však Komise xxxxxx xxxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x rovněž xxxxxx výborů SCVPH x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx týkající xx xxxxxxx ze sušeného xxxxx, xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxx x histaminové xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx mělo prospět xxxxxxx xxxx xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxx států.

(19)

Je třeba xxxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx xxxxxx xx směrnicích, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/ES xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxx podmínek xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě x xxx jejich xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/XXX x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), x rovněž xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx stanoviska xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx nařízení xxxx včleněna xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx uvedené xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxxx xxx pravidelné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 64/433/EHS x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x jeho xxxxxxx xx trh a xxxxxxxx 71/118/EHS x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x jeho xxxxxxx xx xxx (8) se x xxxxxxx xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, zda xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx jej tepelně xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx s cílem xxxxxxxx jeho xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx článku 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX ze xxx 20. xxxxxx 2000 x sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx potravin uvádí xxxxx x použití xxxx povinný údaj x případě xxxxxxxxx, xxxxxx by bez xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx vhodným způsobem xxxxxx. Xxxxx xxxxx xx xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx brát x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(22)

Odebírání xxxxxx x produkčního x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx zjišťování x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx postupů xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x potřebné xxxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx případech xxxx xxxx xxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx četnost xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx úroveň kontrol, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxx xxx s každým xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx měli xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx analytické metody, xxx xxxx metody xxxxxxxxxx, zejména pak xxxxxxxxx metody, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X zajištění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vymezen plán xxxxxx vzorků. Xx xxxx nutné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx indikátorových xxxxxxxxx, xx předpokladu, že xxxx plány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx nežádoucí vývoj xx xxxxxxxx xxxxxxx x mohou provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx tím, xxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický pokrok, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, změny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx spotřebitelů, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx patogenní xxxx v xxxxxx xxxxxx, jakmile budou xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx metody. Je xxxxxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxx metody xxx xxxxx mikrobiální nebezpečí, xxxx. Xxxxxx parahaemolyticus.

(28)

Bylo xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx zvířatech x produktech z xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 2160/2003 ze xxx 17. listopadu 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x potravním xxxxxxx (10) xx zajistit, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x účinná xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce. Xxxxxxxx pro xxxx x xxxxxxx x xxx by měla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx situace na xxxxxx prvovýroby.

(29)

V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx přísná kritéria, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx potraviny uváděny xxxxx na trh xxxxxx členského xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx x ostatním xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx potravinový xxxxxxx x zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx působnosti

Toto nařízení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, zda xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx provádět xxxxx odběry vzorků x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, x xx xxx v xxxxx xxxxxxxxx procesů x xxxxxxx xxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxx podezření, xx nejsou bezpečné, xxxx x souvislosti x xxxxxxxx xxxxx.

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 854/2004 (12) a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Použijí xx xxxx xxxxxxxx:

x)

„mikroorganismy“ xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, plísně, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, mikroskopičtí xxxxxxxxx helminti x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx procesu xx xxxxxxx nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx na jednotku/y xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx;

x)

„kritériem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxx přijatelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x cílem xxxxxx hygienu procesu x souladu s xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

e)

„partií“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx místě v xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxx předcházející xxx datu „spotřebujte xx“, xxxx datu xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxx xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/ES;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxxx xxxx výrobcem xxxxxx x přímé xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx xx tepelně upravovat xx jinak xxxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx kojence“ xx xxxxxx xxxxxxxxx určená xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 1999/21/XX (15);

x)

„xxxxxxx“ xx rozumí soubor xxxxxxx jednou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx materiálu, který/á xxx/x vybrán/ a xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx x který/á má xxxxxxxxxx informace x xxxxx znaku zkoumaného xxxxx nebo xxxxxxxxx x má tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dotyčném xxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx, xxxxx xxxx k jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx vzorek, v xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxx xx odebrán. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx z členů xxxx dílů xxxxxx xx xxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx získávání xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx I xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá kritéria xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxx požadavky

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxxx příslušná xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a distribuce xxxxxxxx, xxxxxx maloobchodu, x xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx HACCP xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jejich xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x bylo x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx se xxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx produktů xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx předvídatelných xxxxxxxx xxxxxxxxxx, skladování x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx provádět xxxxxx xxxxx xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, zda xxxx xx celou dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. To xx xxxx xxxxxxx potravin xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx Xxxxxxxx monocytogenes x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx podniky xxxxx xxx xxxxxxxxx těchto xxxxxx spolupracovat.

Pokyny xxx xxxxxxxxx těchto xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx praxi xxxxx xxxxxx 7 nařízení (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxx xxxxxxxx x ověřování xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx X.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx rozhodnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, nestanoví-li xxxxx příloha X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx případech odpovídá xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx četnosti xxxxxxxxx x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rozhodnou x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx.

Četnost odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxx ovšem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxx xxxxxx

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxx I xx xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kritéria. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyrábějící xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes xxx xxxxxxx zdraví, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx odběru vzorků xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes x míst a xxxxxxxx xxx zpracování.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx představují riziko Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, musejí x xxxxx xxxxx xxxxx odběru vzorků xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx a zařízení xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx v plánech xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx X může xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxx dokumenty z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx disponuje xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Xx-xx účelem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx určité xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx přinejmenším xxxxxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx používat xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx mohou xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že tyto xxxxxxx xxxxxxxxx přinejmenším xxxxxxxxxx xxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx alternativní xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx xx xxxxxxxx, jakož i xxxxxxxxx xx xxxx xxx mikrobiologické analyty xx xxxxxxxx pouze x kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metod je xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx I a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xxxx xxxxxxxxxx metody xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx xxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx a jejich xxxxxxx xxxx povolit xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx splněny xxxxxxxxx xx bakterie rodu Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx výrobcích xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx, že xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 není xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx výsledky

1.   Jsou-li xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx X nevyhovující, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx vedle dalších xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx postupech xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx potřebných k xxxxxxx zdraví spotřebitelů xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xx 4 tohoto xxxxxx.

Xxxxx xxxx xxxxxx podniknout xxxxxxxx xx zjištění xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx opětovnému xxxxxxx nepřijatelného xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx uplatňovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx-xx vyšetření xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx X xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx výsledky, xxxx xxx příslušný xxxxxxx nebo partie xxxxxxxx stažena xxxx xxxxxxxx zpět xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx dotyčné xxxxxxxxx. Xxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků jiní xxx xx úrovni xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx partii použít x jiným účelům, xxx k jakým xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx pro veřejné xxxxxx nebo zdraví xxxxxx x xx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx hygienické xxxxx a že xxx povolil příslušný xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx (MOM) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX oddílu V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) x. 853/2004 s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Salmonella xxx xxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx (XX) x. 853/2004.

4.   X případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx opatření xxxxxxxxx v příloze X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxx xxxxxx 12 nařízení (XX) x. 852/2004 xx uděluje xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx Salmonella x mletém xxxx, xxxxxxx polotovarech a xxxxxxx xxxxxxxxx určených xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx stavu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx tuto xxxxxxx xxxx povinny xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

x)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně označování x xxxxxxxxxx označení, xxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XX oddílu I xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx uvádění xx xxxxxx xxx, x xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodu xxxxxx Xxxxxxxxxxxx splňovaly xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze X;

x)

xxxxxxxx, aby produkty, xx xxx se xxxx přechodná odchylka xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx se, že xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kritéria Salmonella xxxxx článku 4 x aby xxxxxxxx xxx přijatelný, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx jedna x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Analýzy xxxxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vyšetření. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, podniknou xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx zabránit xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Toto nařízení xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický pokrok, xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, ovcí, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx 93/51/XXX xx zrušuje.

Xxxxxx 12

Toto nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2006.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Komisi

Markos XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)  Úř. věst. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)  Úř. věst. X 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx zpráva x strategii pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx předpisech Společenství, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. L 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 157, 30.4.2004, x. 33, opraveno x Xx. věst. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx ve xxxxx rozhodnutí 2004/379/XX (Xx. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/ES (Xx. věst. X 109, 6.5.2000, s. 29).

(10)  Úř. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55, opraveno x Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, s. 206, opraveno x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)  Úř. věst. L 175, 4.7.1991, s. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx výrobky

2.3

Vaječné výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx vzorků xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx kojence x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrobil

1.3

Potraviny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a masné polotovary xxxxxxxx z drůbežího xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx z jiných xxxxx než x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx syrova, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 g

od 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina a kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, máslo a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxx, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx a měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (určená x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx a zelenina (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.20

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 g

evropská xxxxxxxxxx-xx metoda xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx rybolovu x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zráním x&xxxx;xxxx, vyrobené x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx X.&xxxx;xxxx, kdy xx limit xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx partie (19).

L. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx přítomnost této xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, před xxx, než potraviny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx hodnoty poukazují xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx a E. coli x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx kterákoli xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx v různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové enterotoxiny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx jednotce vzorku,

nevyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx z druhů xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M.

Kapitola 2. Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx skotu, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale před xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx biologické bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx vzorku xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

X. xxxx  (27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (MOM) (28)

počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a zlepšení v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx se limity xxxxxxxx na směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena ve xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx v mletém xxxx, xxxxxxx polotovarech a mechanicky xxxxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (31)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx mléko x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx okamžiku během xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá nejvyšší xxxxx bakterií X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx stafylokoků

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z pasterizované či xxxxxxx tepelně ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké sýry (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního procesu

Zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx minimalizovat kontaminaci; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxxxxxxx a bakterie xxxx Salmonella

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie určena x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx potravin) a koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (39)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx kritérium vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zbavené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx a měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 KTJ/g

ISO/TS 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v krunýře x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v krunýře xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx a měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > M nebo xx více než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx pravidla pro xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx vzorků

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí se xxxx referenční metody xxxxxxxxx xxxxx ISO (Xxxxxxxxxxx organizace xxx xxxxxxxxxxx) a pokyny Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx i nedestruktivní xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx míst odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx odběru vzorků xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx porážkovou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx míst xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní houbičky. Xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx vzorek, musí xxxxx nejméně 100 xx2 xx jedno xxxxxxx místo.

Jsou-li xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx upraveném těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx upraveného xxxx xx odebere kousek xxxx x&xxxx;xxxx o přibližné xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx xxx xxxxxxx upravených xxx xx pokaždé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, zejména xxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx x&xxxx;xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx xxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru vzorků x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx tehdy, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené xxxxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx snížena, xxxxx se x&xxxx;xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx orgán, xxxxx xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx na četnost xxxxxx vzorků vyňaty.


(1)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx převyšují m nebo xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx není xx xxxxxxx podmínek xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx potravin xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx byly tepelně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx není xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (např. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, nekrájené a nezpracované xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, sušenek x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků,

u vod, nealkoholických xxxxxx, xxxx, jablečného xxxx, vína, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx v lahvích xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx průběžné xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx překročen.

(6)  1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx misku x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx na xxx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx aw ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, výrobky x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx pod 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx riziko xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie xxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxx klíčení xxxx xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx fázi, kdy xxx předpokládat nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(13)  Literatura: Xxxxxxxxxx xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx složený xxxxxxx x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stanovený x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx se má xx nebezpečnou xxxxxxxxx xxxx partie.

(18)  Literatura: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved in xxxx decomposition. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx X., Xxxxxx C., Xxxxx X., Bouquelet S., Xxxxxxxxx of xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx xxxxxx použít x&xxxx;xxxxxxxxx účinnosti XXXXX xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi m a M.

(21)  U bodů 2.1.3–2.1.5 xx m rovná X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují pouze xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výsledku xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx xxxxx x&xxxx;10 po sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle pravidel xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx jsou stanoveny x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Hodnota x&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) č. 853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx m rovná X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(32)  Kritérium xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx k dalšímu xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx zde xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx růst E.coli, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx období xxxxx a u sýrů, které xxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxx, xx xx obvykle xx xxxxx období xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.

(39)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.


XXXXXXX XX

Xxxxxx podle xx. 3 xxxx. 2 zahrnují:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx produktu, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, obsah xxxx, xxxxxxxxxxx konzervantů x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx údržnosti, x

xxxxxxxxxx dostupné vědecké xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Je-li xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxx xxxxxx, které xxxxx zahrnovat:

prediktivní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro dotčenou xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx růstu xxxx přežití xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v daném xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke stanovení xxxxxxxxxx xxxxxx inokulovaného xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx v produktu xx různých xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx růstu xxxx xxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx související x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.