XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE
xx xxx 15. xxxxxx 2017
x xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx žádosti x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 (Almansa (CHOP))
(2017/X 194/06)
XXXXXXXX XXXXXX,
s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské unie,
x xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) č. 1037/2001 x (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxx x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 předložilo xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx“. |
(2) |
Komise xxxx žádost xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 jsou xxxxxxx. |
(3) |
X xxxxx umožnit xxxxxxxxxx námitek x xxxxxxx s článkem 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxx být x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Almansa“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxx o xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxxxx“ (CHOP) xxxxx xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx uvedena v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
V xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxxxx námitku xxxxx změně specifikace xxxxxxx x prvním xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx dne xxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.
X Bruselu xxx 15. června 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx HOGAN
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
„XXXXXXX“
XXX-XX-X0044-XX03
Xxxxx podání xxxxxxx: 31. xxxxx 2015
Žádost x xxxxx xxxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxx xxxxx
Článek 105 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 – Změna, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx
2. Xxxxx x důvody xx změně
2.1. Xxxxx xxxxxxxx
Změny xxxxxxx na vývoj xx trhu s xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vína s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.
Xxxxx xxxx se specifikuje xxxxxxxx obsah xxxxxxxx x mladých xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vínech xxxx „Xxxxx“ x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x sladkých xxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx druhů xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 9 %.
X xxxxxxx xx xxxxxxxx x konkurenci xx xxxx xxxx x rámci označení xxxxxx Almansa xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx šumivých xxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx x xxxx propagují xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx.
Xxxxx xx x tomto xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx původu Xxxxxxx.
2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx červeného vína, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx sudech x xxxxxx vína xxxx „Xxxxxxx“ xx xxxxxxxx maximální xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx je xxxxxxxx maximální výnos xx sklizně. Výnos xx xxxxxxx xx xxxx a xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx lisování.
X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vína xx xxxxxxxx omezení xxxxx xxxxxx macerace, xxxxx při xxxxxx xxxx nelze stanovit xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx trvání xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx závisí xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, teploty xxxxx xxxxx procesu xxxxxxxx x xx odrůdě xxxxxx. Xxx xx xxxxxxxx xxxx, aby xxxxxx xxxx měla xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x příliš xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxx a obtížně xxxxxxxx.
X jakostních xxxxxxxx xxx xx doplňuje xxxx xxxxxxxx, x xxxx xx uvádí, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx C přílohy XX nařízení (XX) x. 606/2009. Xxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx. Kromě toho xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx s xx. 66 odst. 4 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 607/2009.
2.3. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
X tomto xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx xxx, že xx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx roku 1975 (xxxxx x. 16414 xx dne 19. xxxxxx 1975, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx a xxxx regulační xxxx) xx xxxx 2006 (xxxxx Consejería xx Xxxxxxxxxxx xx xxx 1. xxxxx 2006, xxxxxx xx stanoví xxxxxxx normy a xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vín x označením xxxxxx Xxxxxxx) byla xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx. X roce 2006 se xxxxxxx xxxxx těchto xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx vymezila xxxxx katastrálních xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovena xxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxx není xxxxxxx, xxxxxxxx ostrůvky xxxx xxxxxxxxxxxxx polygony xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx a neodpovídá xxxxxxxxxx xxxxxxx produkce XXXX Almansa, neboť xxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx, xxxxxxx podmínky xxxxxx CHOP Almansa, x xxxxx by xxxx xxx xxxxxxxx xx specifikaci. Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx pozemků a xxx xxxxxxx nomenklatury/číslování xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx nemovitostí.
X těchto xxxxxx xx xxxxxxxx, xxx vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Almansa xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx, které se xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx:
— |
Xxxxxxx |
— |
Xxxxxx |
— |
Xxxxxx |
— |
Xxxxxx Xxxxx |
— |
Higueruela |
— |
Xxxx Gonzalo |
— |
Pétrola |
— |
území xxxx Xxxxxxxxxx odpovídající xxxxxx Villar de Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx komunikací XX-402 (xxxx Horna–Venta de Xxxxxx), které sousedí xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx Pétrola x Corral Rubio x xx druhé xxxxxx x obcemi Xxxxxx, Xxxxxxxxxx a Xxxx Gonzalo. |
Všechny xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x klimatickými xxxxxxxxxx a vyznačují xx vlastnostmi xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx chráněného xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx těchto vín xxxx rokem 2006.
2.4. Xxxxxx xxxx
Xxxxxxxx se odrůda xxxxxxx xxxxxx „Pinot Xxxx“ (xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx), xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx od xxxx 2000 a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx.
2.5. Xxxxxxxxxx
Xxxxx odstavec xxxxxxxxx xxxxxxxxxx se zeměpisnou xxxxxxx, xxxxx jde x jakostní xxxxxx xxxx.
Xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx původu xxxx xxxxxxxx pro produkci xxxxxx, xxxxx mají xxxxxxx vyžadovanou xxx xxxxxxxx původu a xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx.
2.6. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů
Xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxx si xxx xxxxxxxxxxx aktualizované údaje xxxxxxxxxxx xxxxxx CHOP Xxxxxxx.
XXXXXXXX XXXXXXXX
1. Xxxxx
Almansa
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx výrobků x xxxx vinné
1. |
Xxxx |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx víno |
4. Xxxxx vína
Mladá xxxx – xxxx x růžové, xxxxx
Xxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, sytě xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxx vína xxxx xxxxx od xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Jsou čerstvá, xxxxx, se střední xxxxxxxxx. Mají xxxxxxx x ovocnou xxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
11,5 |
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx) |
10 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
180 |
Xxxxx xxxx – xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a sladká
Pokud xxx x xxxxxx xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xx suchým xxxxx téže xxxxxx.
Xxxxx xxx x xxxx, xx vyvážená x xxxxxxxx xxxxxx alkoholu, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx analytické xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
9 |
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx litr) |
10 |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx) |
180 |
Xxxx xxxx xxxxxxx x sudu x xxxx víno typu „Xxxxxxx“
Xxxxx jde o xxxxxx, xx xxxxx x třpytivé x xx slámově xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx se xxxxxxx xxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx aromaty, xxxxx xxxx původ x xxxx. Střední xx vysoká intenzita.
Xxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxxx sladká, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxx surového xxxxx.
Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
11,5 |
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 g/l, vyjádřená x xxxxxxx kyseliny xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
11,7 |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
180 |
Xxxxx červené xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx „Roble“, xxxxx
Červená xxxx mají xxxxxx x xxxxxxx barvu x xxxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx purpurovými odstíny. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx prodloužené xxxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxx xxxxx intenzivní xxxxx x xxxxx a xxxx xxxxx představují xxxxxxxx vína xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Jedná xx x xxxx s xxxxx, silná, s xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx aroma x xxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti:
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
12 |
Minimální skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
12 |
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx litr) |
11,7 |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
150 |
Xxxxx xxxxxxx xxxx x mladé xxxxxxx xxxx xxxx „Xxxxx“ – xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxxx xxx o xxxxxx xxxxxx x xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxx xxx x xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx a obsahu xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
12 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
9 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx) |
11,7 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
150 |
Xxxxxxx xxxx „Xxxxxxx“, „Xxxxxxx“ x „Xxxx Xxxxxxx“
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx má xxxxxxx nebo středně xxxxxxx intenzitu.
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx víno xx xxxxxxxx xxxxxxx taninů x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx. *Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin 15 xxx/x x xxxxxxxxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
12 |
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
12 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
16,7 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
150 |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx
Nemizící xxxxxx bublinky, v xxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx zlatavými xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx. Čisté a xxxxxx aroma, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx „Xxxxxxx“. Vyvážená, xxxxxxxx, xxxxx x čerstvá xxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti:
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
11 |
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
10 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
13,3 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
185 |
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx alkoholového kvašení xxxx probíhat až xx xxxxxxx vyčerpání xxxxxxxxxxxxx cukrů; vhodná xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx 20 °X v xxxxxxx xxxxxx vín, 25 °X x xxxxxxxx xxx x 28 °X u červených xxx. Kvašení xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxx využije xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx moštovým xxxxxxxxxxxx, xxxxx pochází x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxx xxx xxxx „Xxxxxxx“ xxxx 18 měsíců, x případě xxx xxxx „Reserva“ 24 xxxxxx x x xxxxxxx vín xxxx „Xxxx Reserva“ 36 xxxxxx. Xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx x objemu 330 xxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx XX xxxxxxxx (XX) x. 606/2009.
b. Maximální xxxxxx
Xxxxxx bílých xxx xxxxxxxxxxx x révy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
7 860 xx xxxxxx xx hektar
Odrůdy xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx ve xxxxx poháru
55 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx červených xxx pocházející z xxxx střižené ve xxxxx xxxxxx
6 430 xx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
45 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx xxxxxx vín xxxxxxxxxxx x révy střižené xx xxxxx xxxxxxx
11 430 xx hroznů na xxxxxx
Xxxxxx xxxxxx vín xxxxxxxxxxx z révy xxxxxxxx xx tvaru xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx z xxxx xxxxxxxx ve tvaru xxxxxxx
10 000 xx xxxxxx xx hektar
Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxx střižené xx xxxxx xxxxxxx
70 hektolitrů xx hektar
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxx a částí xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxx Xxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxx Xxxxxxx, Xxxxxxx x Chinchilla, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx XX-402 (xxxx Xxxxx–Xxxxx xx Alhama), xxxxx sousedí xx xxxxx xxxxxx s xxxxxx Xxxxxxx x Xxxxxx Xxxxx x xx druhé xxxxx x xxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxxx a Xxxx Xxxxxxx.
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx
8. Xxxxx souvislostí
Xxxx
1. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx koridoru Xxxxxxx. Xxxx místo po xxxxxx staletí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx ke Xxxxxxxx. Hlavním xxxxxx, xxxxxx xx území xxxxxxxx původu Almansa xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx španělské Xxxxxxx, xx rozdíl v xxxxxxxxx xxxxx, která xxxxxx xx 400 xxxxx (v sousední xxxx Fuente La Xxxxxxx) po 700 xxxxx (x obci Xxxxxxx) nad hladinou xxxx, přičemž obě xxxx xxxx od xxxx xxxxxxxx pouze 15 km. Xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx chladnými x suchými zimami, xxxxx se střídají x xxxxxxx léty. Xxxxxx xx soustředí xx xxxx x xx konci léta, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx 250 mm xxxxx. Xxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xx zde xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx substrátem x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx půdy x xxxxxx podílem xxxxx. Xxxxxx xxx o xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx výnosem xx hektar. Xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Almansa, xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx Albacete. Xxx xxxxxxxx x venkovskou xxxxxx, xxxxx hlavní xxxxxxxx aglomerací xx xxxxx Almansa s 26 000 xxxxxxxxx, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxx. Xxxxxxxx původu Xxxxxxx bylo xxxxxxxxx x xxxx 1966. |
2. |
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx vína xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx výlučně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Polosuché xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s označením xxxxxx Almansa spolu x málo xxxxxxx xxxxx usnadňují xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x průměrným xxxxxxx 4 500 kg xx xxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx barevnou xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx taninů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vín. Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx. |
3. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx charakteristikami xxxx zeměpisné xxxxxxx x jakostí xxxx Oblast xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx původu Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxx xx nacházejí xx xxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx x chudými xx xxxxxx. Kromě xxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx úhrn xxxxxx, xxxxxxx 250 mm xx rok. Xxxx xxxx srážek, propustnost xxx x xxxxx xxxxx umožňují xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx
1. |
Podrobné xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxxx faktory) Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx x suchými xxxxxx x xxxxxxx xxxx, jakož x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxx x vinařská xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx představují vhodné xxxxxxxx pro produkci xxxxxx x požadovanou xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vín. |
2. |
Xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx způsobených xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx prostředím Xxxx úhrn xxxxxx x málo xxxxxx půdy xxxxxxxxx xxxxx hektarový xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vínům x xxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx x umožňuje xxxxxx jemných x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. |
3. |
Xxxxxxxx souvislost xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx vína Xxxxxxxx teploty x xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx a sluneční xxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jakostní xxxxxx vína x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. |
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx:
V xxxxx vnitrostátních xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxx dalších podmínek:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx:
Xxx xxxx xxxxx uvést xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxx xxxxxxx 86 % xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůdy x xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx.
10. Xxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx://xxxxxx.xxxx.xx/xxxxxxx/xxxxxxx/xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx/xxxxxxxx_xxx/xxxxxxx/20131202_XXXXXX_XXX_XXXXXXX.xxx