XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 16. června 2017
x zveřejnění xxxxxxx x xxxxx specifikace xxxxx z xxxxxxx xxxx podle xxxxxx 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/C 197/04)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), a zejména xx čl. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Dealurile Xxxxxxxxxx“. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x článcích 93 xx 96, xx. 97 odst. 1 x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 byly xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013, měla xx xxx xxxxxx x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxx Zarandului“ xxxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx článek
Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xxx xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proti xxxxx xxxxxxxxxxx uvedené x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx měsíců od xxxx jejího xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 16. června 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXX O XXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXX XXXXXXXXXX“
XXX-XX-X0031-XX01
Xxxxx xxxxxxxxxx: 28.5.2015
1. Pravidla, xxxxxxx xx xxxxx xxxx
Xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 – Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
2. Popis x xxxxxx ke xxxxx
2.1. Změna xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx oblast xxxxxxxx xxx se xxxxxxxxxx označením „Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“, xxxxx xx xxxxx Xxxxxxxx župou, xx xx rozšířit x xxxxx xxxx Xăxxxxx, Xxxxxxx, Frumuşeni, Xxxxxxx, Fiscut, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxşxxă, Dud x Xxxxşx Xxxx. Xxxxxxx rozsah xxxxxxxxx xxxxxxx, na xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vín, xxxx bude xxxxxxxxxxx:
Xxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:
Miniș, xxxxxxxx:
— |
xxxxx Xxxxxx (lokality Xxxxxx x Radna) |
— |
Xăxxxxx (obce Xăxxxxx x Neudorf) |
— |
Xxxxxșxxx (xxxx Frumușeni) |
— |
Xăxxxș (xxxx Xăxxxș x Barațca) |
— |
Xxxxxxx (xxxx Miniș, Ghioroc x Cuvin) |
— |
Xxxăxâxț (obec Xxxăxâxț) |
Xăxxxxx, xxxxxxxx:
— |
Șxxxx (xxxx Șxxxx, Galșa a Xâxxx) |
— |
xxxxx Xâxxxxx (xxxxxxxx Xâxxxxx x obec Xăxxxxx) |
— |
Xâxxxxx (xxxx Xâxxxxx, Xxx, Xxxxşx Xxxx x Xxxxţ) |
— |
xxxxx Ineu (xxxxxxxx Xxxx x xxxx Mocrea) |
— |
Șxxxxxxx (obce Șxxxxxxx, Satu Xxx x Luguzău) |
Xxxxxx Viilor, xxxxxxxx:
— |
Șxxx (xxxx Șxxx, Xxxxxxx, Fiscut, Xxxxxxxx x Hunedoara Xxxxșxxă) |
Xxxxxxxțx, xxxxxxxx:
— |
Xxxxxxx (obec Xxxxxxxțx) |
Bílá xxxx produkovaná v xxxxx xxxx Xxxxxx, Xăxxxxx x Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx pro xxxx x jižní xxxxx xxxxxxxx oblasti Xxxxș-Xăxxxxx. Xxxxxxxx sklizní xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jež xx xxx xxxxxx kontaktu x xxxx xxxxx, x dobře xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Naopak xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx Miniș-Măderat: x xxxxxxxxx tóny xx xxxxxx, a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx rumunského vinařského xxxxx ONVPV xx xxx 2012, 2013 x 2014 může xxxxx extrakt x xxxxxx vín xxxxxxxxx xxxxxxx xx 19–20 x/x (Sauvignon), u xxxxxxxxx xxx pak xx 27,55 g/l (Xxxxxxxx Xxxxxxxxx). Xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxx, Xxxxșx Xxxx, Xxxxxăx) jsou xxxxxxxx, s výraznější xxxxxxxxx xxxxx toutéž xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx: 19,44 x/x u bílých xxx (Xxxxx xxxx x Xxxxxxxxx) a 27,63 g/l x xxxxxxxxx (Xxxxxx).
Popis xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti. Srovnávací xxxxxxx vín z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxx v xxxx připojených xxxxxxxxxx x posledních xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx: přirozený xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxă xx Xăxxxxx se pohybuje x rozmezí 11,76–12,30 % xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx činí 6,0 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 18,15–19,85 g/l; přirozený xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx 10,60–12,35 % xxxxxxxx, xxxxx kyseliny xxxxx v xxxxxxx 5,20–6,30 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx extraktu 17,20–21,10 g/l; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Merlot xx xxxxxxxx x xxxxxxx 12,50–13,00 % alkoholu, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx 6,10–6,50 g/l, xxxxxxx obsah suchého xxxxxxxx 24,65–27,55 x/x; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx 12,20–12,60 % xxxxxxxx, obsah xxxxxxxx vinné x xxxxxxx 4,70–6,69 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx je 20,63–24,75 x/x. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxx x xxxxxx aroma a xxxx, xxxx xxxxxxxx x bílých odrůd xxxxxxxxxxx v lokalitách Xxxxxx, Xxxxx, Xăxxxxx, Xxxxxxx, Xăxxxş x Xxxxţxx. Nápadně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tóny xxxx zaznamenány u xxxxxx xxx z xxxxx v xxxxxxxxxx Şxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Hunedoara Xxxxşxxă x Frumuşeni. Extraktivní xxxx x xxxxx xxxxx i chutí xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Şxxxxxxx, Satu Xxx, Xxxxxăx, Xxx x Xxxxşx Xxxx. Xx xxxxxxx se xxx xxxx xxxxxxx xx od xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxx politika xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x x době, xxx Rumunsko xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx některé lokality x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx z xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxx Zarandului xxxxxxxxx.
JEDNOTNÝ XXXXXXXX
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx
Xxxxxxxxx Zarandului
2. Druh xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx označení
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
4. Xxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
— |
celkový x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxx 10 % xxx. |
— |
xxxxxxx xxxxx kyselin (xxxxxxxx vinné): nejméně 4,5 x/x |
— |
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (kyseliny octové): xxxxxxx 1,2 g/l |
— |
xxxxx xxxxxxx extraktu: xxxxxxx 17 x/x |
— |
celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: nejvýše 300 xx/x |
— |
volný xxxx xxxxxxxx: xxxxxxx 60 xx/x |
1. Xxxxxx Xxxxxxx (Xxxxxx Xxxxxxx):
— |
Xxxxxx: xxxx, jasný |
— |
Xxxxx: xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxx x okamžiku sklizně |
— |
Xxxx: xxxxx květinové tóny, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxx |
— |
Chuť: xxxxxxx muškátová, x xxxxxxxxxx sametovými tóny, xxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx |
2. Xxxxxxxx roz (Xxxxxx xxxxxxx):
— |
Vzhled: čirý |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxx růžových xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x hroznů xxxxxxxxxx x xxxxxxx Xăxxxş |
— |
Chuť: xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx |
3. Xxxxxxxxx:
— |
Xxxxxx: xxxx, xxxxxxxx |
— |
Barva: xxxxxx žlutá se xxxxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Vůně: xxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: ovocná, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx |
4. Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx):
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxx-xxxx, s xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxx xxxxxx |
— |
Xxxx: xxxx, se xxxxxxx vypečené chlebové xxxxx |
5. Xxxxxxxx xxxxxx:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxx kyselé xxxxx letních jablek xxxxxxxxxx vysoký xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxx |
— |
Xxxx: xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, odráží xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx části xxxxx |
6. Xxxxxxxx alba:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Barva: xxxxxxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxx x xxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: příjemná, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx |
7. Xxxxxxxx xxxxxxx (Ryzlink vlašský):
— |
Vzhled: xxxx |
— |
Xxxxx: zelenkavá-bílá |
— |
Xxxx: xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůně |
— |
Xxxx: xxxx, xxxxx, xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxx |
8. Xxxxxxxx xx Xxxx (Ryzlink xxxxxx):
— |
Xxxxxx: čirý |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxx-xxxx, xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxx výrazné xxxxxxxx vůně |
— |
Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx kyselá |
9. Xxxxxxxxxx:
— |
Vzhled: xxxx, průsvitný |
— |
Barva: zlatožlutá |
— |
Xxxx: xxxxx akátových xxxxx x posečené xxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxxxxxx, x xxxxxx kyselinkou |
10. Xxxxxxxă de Xăxxxxx
— |
Xxxxxx: čirý, příjemný |
— |
Barva: xxxxxxxxxxx, jako plátek xxxxxxx, napovídá xxxxx xxxxxxx chuť |
— |
Vůně: xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx vinných xxxxx, xxxxxxx u vín x xxxxxxx, xxx xx výnosnost nižší, xxx je x xxxx xxxxxx xxxxx |
— |
Chuť: xxxxx, xxxxxxx, živá, xxxx xxxxxxx kyselostí, xxxxxxx u vín x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
11. Furmint:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxx-xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ovoce, originální |
12. Xxxxxxx xx Xxxxş:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Barva: xxxxxxxxx-xxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: příjemná, xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, typická |
13. Cabernet Xxxxxxxxx:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxx xxxxxxxx, xx silnými xxxxxxxxx xxxxxxx u xxx z hroznů xxxxxxxxxx x oblasti xxxx obcí Xxxăxâxţ x xxxxxx Xxxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx odrůdám |
— |
Vůně: xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x trávy |
— |
Xxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nepitelné; xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xxxx xxxx x xxxx. Xxxxxx xx jeho xxxx mění v xxxxxxxxx xxxxxxxxx, plnou x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx vínům x jiných xxxxx x bohatý xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xx xx xxxx x xxxxxxx xxxx uchová xxxxx xxxx. |
14. Xxxxxx:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxxxxx, jasná, xx xxxxxxx s tóny xxxxxxxx |
— |
Xxxx: příjemné aroma xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx |
— |
Xxxx: xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxx Xxxxxxxx Sauvignon, vyznačuje xx sametovou xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx, xxxxx zrání xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
15. Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx):
— |
Vzhled: xxxx |
— |
Xxxxx: tmavá xxxxxxxx xxxx, xxxxx |
— |
Xxxx: v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx aroma x xxxxxxxxxx |
— |
Xxxx: sametová, xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, stálá, zejména x xxx z xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxx |
16. Fetească xxxxxă:
— |
Xxxxxx: čirý |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Vůně: xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
— |
Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx tělem, xxxxxxx a xxxxxxxxxx |
17. Burgund Xxxx (Frankovka modrá):
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx x oblasti xxxx obcí Xxxăxâxţ x městem Xxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxxxx x xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
18. Xxxxx:
— |
Vzhled: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx, jemně xxxxxxx |
19. Xxxxx:
— |
Xxxxxx: xxxx, xxxxxxxxxxxxx |
— |
Barva: xxxx rubínová, s xxxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Vůně: xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx |
20. Xxxxxxxxx bleu (Xxxxx Xxxxxxxx):
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxx: buket xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x červeného xxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xx první x zachovává xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx specializující xx xx xxxxxxx xxxxxx |
21. Xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxx: čirý |
— |
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxx: xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx u xxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vinic |
— |
Xxxx: xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx |
22. Cadarcă:
— |
Xxxxxx: xxxx |
— |
Xxxxx: xxxxx xxxxxxx |
— |
Vůně: xxxxx xxxxx |
— |
Xxxx: xxxxxxxx, x xxxxxxx kyselinami x xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
10 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřeno x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxx xx xxxx) |
1,2 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na litr) |
300 |
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxxxxxxx omezení xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxx
Xxxxxxxxx xxxxx alkoholu xxx zvýšit pouze xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Celkový xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx objemových xxx xxxxxx pouze:
x) |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx rektifikovaného moštového xxxxxxxxxxx u čerstvých xxxxxx, xxxxxxxx zkvašeného xxxxxxxxxx moštu xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kvašení; |
b) |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštu xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reverzní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. |
Xxxxxxxxx sacharózy xxxx x xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxx.
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Hrozny: xxxxxx Fetească regală, Xxxxxxxă xx Măderat, Xxxxxxxxx bleu x Xxxxxxxxxx
15 000 xx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx: xxxxxx Xxxxxxx, Furmint xx Xxxxş, Riesling de Xxxx, Riesling xxxxxxx, Xxxxxx, Fetească xxxxxă x Xxxxx
12 500 hl xx xxxxxx
Xxxxxx: xxxxxx Xxxxxxx xxxx, Xxxxxxă, Xxxxxxxă albă
12 500 hl xx xxxxxx
Xxxxxx: odrůdy Xxxxxx Xxxxxxx, Pinot xxxx, Chardonnay, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Pinot xxxx x Syrah
10 000 hl xx xxxxxx
Xxxx (xxxx xxxx)
95 xx xx xxxxxx
Xxxx (xxxxxxx, xxxxxx x aromatizovaná xxxx)
85 xx na xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx xxxx, vinařská xxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx, xxxxxx:
Miniș, xxxxxxxx:
— |
xxxxx Lipova (Xxxxxx x Xxxxx) |
— |
Xăxxxxx (xxxx Xăxxxxx x Xxxxxxx) |
— |
Xxxxxșxxx (xxxx Xxxxxșxxx) |
— |
Xăxxxș (xxxx Xăxxxș x Xxxxțxx) |
— |
Xxxxxxx (xxxx Miniș, Ghioroc x Xxxxx) |
— |
Covăsânț (xxxx Xxxăxâxț) |
Xăxxxxx, xxxxxxxx:
— |
Șxxxx (obce Șxxxx, Galșa x Xâxxx) |
— |
xxxxx Xâxxxxx (Xâxxxxx x xxxx Xăxxxxx) |
— |
Xâxxxxx (xxxx Xâxxxxx, Xxx, Xxxxşx Xxxx x Xxxxţ) |
— |
xxxxx Xxxx (Xxxx x xxxx Xxxxxx) |
— |
Șilindia (xxxx Șilindia, Xxxx Xxx x Xxxxxăx) |
Xxxxxx Xxxxxx, xxxxxxxx:
— |
Șxxx (obce Șxxx, Xxxxxxx, Fiscut, Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx Xxxxșxxă) |
Xxxxxxxțx, xxxxxxxx:
— |
Xxxxxxx (xxxx Xxxxxxxțx) |
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Cadarcă X |
|
Xxxxxxx Xxxx X |
|
Xxxxx Xxxx G |
|
Xxxxxxxă xxxxxă X |
|
Xxxxxx Xxxxxxx X |
|
Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X |
|
Sauvignon B |
|
Xxxxxx X |
|
Xxxxxxxă xxxxxă B |
|
Xxxxxxxă xxxă B |
|
Furmint xx Xxxxş B |
|
Xxxxxxx X |
|
Chardonnay X |
|
Xxxxx X |
|
Xxxxxxxă xx Xăxxxxx B |
|
Xxxxx X |
|
Sangiovese X |
|
Xxxxxxxx Xxx Rs |
|
Xxxxxxxx xxxxxxx X |
|
Xxxxxxxx xx Xxxx B |
|
Xxxxxxxxx Xxxx X |
|
Xxxxx Xxxx N |
8. Popis xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxx přírodní faktory xxxx dány úpatím xxxxxx Zarand, jež xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bohatými xx xxxxxx a mikroprvky. Xxxxxx xxxx kopci xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxx, xxx jsou z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx a x xxxxxxxx pěstovaných xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx a jihovýchodu. X důsledku xxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxx zeměpisné xxxxx x xxxxx x pěstuje xx xx xxxx xxxxx xxxxxx, xx od xxxx jednotlivé xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Příkré xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Za xxxxxxxx počasí zajišťují xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx proudění vzduchu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rostlin x xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, čímž xxxxxxxxxx x ohřevu xxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jary x xxxxxxxx xxxxxxx x suchými xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx data: xxxxxxxx xxxxx teplota: 11,2 °X, xxxxx xxxx xxxxxx: 644 mm, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx: 3 291 °X, celková xxxx xxxxxx slunečního xxxxx: 1 490 x, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx: 365 mm. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 75 %. Xxxx xxxxxxxxx xx skeletonových xxxxxxxxxx xxx jsou jasně xxxxxxx xxxxx x xxxxx rubínovými xxxx, xxxxx xxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vín xxxxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx červených xxx, x mladých vín x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx x xxxxxxx zrání přecházejí xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx chuti xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, stabilních, xxxxxxxxxx xxx x xxxxx tělem a xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxx xxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxx Xxxxxx, Zăbrani x Xxxxxxx xxxx xxxxxx obsah minerálů x xxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxx xxxxx vinařské xxxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx. Bohatost xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx vysokou kyselost, xxx xx xxx xxxxxx kontaktu x xxxx nižší, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxx červená xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hloubku xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx: x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXXX xx xxx 2012, 2013 x 2014 xxxx xxxxx xxxxxxx x bílých xxx dosahovat xxxxxxx xx 19–20 x/x (Xxxxxxxxx), x červených xxx xxx xx 27,55 x/x (Xxxxxxxx Xxxxxxxxx). Xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxx, Xxxxșx Mare, Xxxxxăx) xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx kyselostí xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx: 19,44 x/x x xxxxxx xxx (Xxxxx xxxx x Xxxxxxxxx) x 27,63 x/x x červených (Xxxxxx).
Xxxxx xxx pocházejících x lokalit, x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx specifické xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x několika xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxx v xxxx xxxxxxxxxxx lokalitách x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx: přirozený obsah xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxă de Xăxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx 11,76–12,30 % xxxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxxx xxxx 6,0 x/x, xxxxxxx obsah xxxxxxx extraktu 18,15–19,85 x/x; přirozený obsah xxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx 10,60–12,35 % xxxxxxxx, xxxxx kyseliny vinné x rozmezí 5,20–6,30 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx extraktu 17,20–21,10 x/x; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxx xx xxxxxxxx x rozmezí 12,50–13,00 % xxxxxxxx, obsah xxxxxxxx vinné xxxx 6,10–6,50 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 24,65–27,55 g/l; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxx xx pohybuje v xxxxxxx 12,20–12,60 % xxxxxxxx, xxxxx kyseliny xxxxx x xxxxxxx 4,70–6,69 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 20,63–24,75 g/l. Xxxxx podobné xxxxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxxx a xxxxxx xxxxx a chuť, xxxx zjištěny u xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x lokalitách Lipova, Xxxxx, Xăxxxxx, Neudorf, Xăxxxş x Xxxxţxx. Xxxxxxx xxxxxxx vedlejší xxxxxxx xxxx byly xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx z xxxxx x lokalitách Şagu, Xxxxxxx, Fiscut, Firiteaz, Xxxxxxxxx Timişană x Xxxxxşxxx. Extraktivní xxxx x xxxxx xxxxx x xxxxx xx xxxx z xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx Şxxxxxxx, Satu Xxx, Xxxxxăx, Xxx x Xxxxşx Xxxx. Ne xxxxxxx se zde xxxx xxxxxxx xx xx starověku.
9. Další základní xxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx:
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxx dalších podmínek:
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx:
Žádná další xxxxxxxxxx.
10. Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx://xxx.xxxxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/xxxxx_xx_xxxxxxx_xx_xxxxxxxxx_xxxxxxxxxx_xxxxx_xx_xxxxx_133_2016_xxxxxx_xxxxxxx_18032016.xxx