Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 16. června 2017

x zveřejnění xxxxxxx x xxxxx specifikace xxxxx z xxxxxxx xxxx podle xxxxxx 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/C 197/04)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), a zejména xx čl. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx x xxxxxxx x článkem 105 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Dealurile Xxxxxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x článcích 93 xx 96, xx. 97 odst. 1 x článcích 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 byly xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013, měla xx xxx xxxxxx x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxx Zarandului“ xxxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xxx xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proti xxxxx xxxxxxxxxxx uvedené x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx měsíců od xxxx jejího xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 16. června 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXX O XXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXXXX XXXXXXXXXX“

XXX-XX-X0031-XX01

Xxxxx xxxxxxxxxx: 28.5.2015

1.   Pravidla, xxxxxxx xx xxxxx xxxx

Xxxxxx 105 nařízení (XX) č. 1308/2013 – Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

2.   Popis x xxxxxx ke xxxxx

2.1.   Změna xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx oblast xxxxxxxx xxx se xxxxxxxxxx označením „Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“, xxxxx xx xxxxx Xxxxxxxx župou, xx xx rozšířit x xxxxx xxxx Xăxxxxx, Xxxxxxx, Frumuşeni, Xxxxxxx, Fiscut, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxşxxă, Dud x Xxxxşx Xxxx. Xxxxxxx rozsah xxxxxxxxx xxxxxxx, na xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vín, xxxx bude xxxxxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

Miniș, xxxxxxxx:

xxxxx Xxxxxx (lokality Xxxxxx x Radna)

Xăxxxxx (obce Xăxxxxx x Neudorf)

Xxxxxșxxx (xxxx Frumușeni)

Xăxxxș (xxxx Xăxxxș x Barațca)

Xxxxxxx (xxxx Miniș, Ghioroc x Cuvin)

Xxxăxâxț (obec Xxxăxâxț)

Xăxxxxx, xxxxxxxx:

Șxxxx (xxxx Șxxxx, Galșa a Xâxxx)

xxxxx Xâxxxxx (xxxxxxxx Xâxxxxx x obec Xăxxxxx)

Xâxxxxx (xxxx Xâxxxxx, Xxx, Xxxxşx Xxxx x Xxxxţ)

xxxxx Ineu (xxxxxxxx Xxxx x xxxx Mocrea)

Șxxxxxxx (obce Șxxxxxxx, Satu Xxx x Luguzău)

Xxxxxx Viilor, xxxxxxxx:

Șxxx (xxxx Șxxx, Xxxxxxx, Fiscut, Xxxxxxxx x Hunedoara Xxxxșxxă)

Xxxxxxxțx, xxxxxxxx:

Xxxxxxx (obec Xxxxxxxțx)

Bílá xxxx produkovaná v xxxxx xxxx Xxxxxx, Xăxxxxx x Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx pro xxxx x jižní xxxxx xxxxxxxx oblasti Xxxxș-Xăxxxxx. Xxxxxxxx sklizní xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, jež xx xxx xxxxxx kontaktu x xxxx xxxxx, x dobře xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Naopak xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx Miniș-Măderat: x xxxxxxxxx tóny xx xxxxxx, a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx rumunského vinařského xxxxx ONVPV xx xxx 2012, 2013 x 2014 může xxxxx extrakt x xxxxxx vín xxxxxxxxx xxxxxxx xx 19–20 x/x (Sauvignon), u xxxxxxxxx xxx pak xx 27,55 g/l (Xxxxxxxx Xxxxxxxxx). Xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxx, Xxxxșx Xxxx, Xxxxxăx) jsou xxxxxxxx, s výraznější xxxxxxxxx xxxxx toutéž xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx: 19,44 x/x u bílých xxx (Xxxxx xxxx x Xxxxxxxxx) a 27,63 g/l x xxxxxxxxx (Xxxxxx).

Popis xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti. Srovnávací xxxxxxx vín z xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxx v xxxx připojených xxxxxxxxxx x posledních xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx: přirozený xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxă xx Xăxxxxx se pohybuje x rozmezí 11,76–12,30 % xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx činí 6,0 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 18,15–19,85 g/l; přirozený xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx 10,60–12,35 % xxxxxxxx, xxxxx kyseliny xxxxx v xxxxxxx 5,20–6,30 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx extraktu 17,20–21,10 g/l; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Merlot xx xxxxxxxx x xxxxxxx 12,50–13,00 % alkoholu, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx 6,10–6,50 g/l, xxxxxxx obsah suchého xxxxxxxx 24,65–27,55 x/x; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx 12,20–12,60 % xxxxxxxx, obsah xxxxxxxx vinné x xxxxxxx 4,70–6,69 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx je 20,63–24,75 x/x. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxx x xxxxxx aroma a xxxx, xxxx xxxxxxxx x bílých odrůd xxxxxxxxxxx v lokalitách Xxxxxx, Xxxxx, Xăxxxxx, Xxxxxxx, Xăxxxş x Xxxxţxx. Nápadně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tóny xxxx zaznamenány u xxxxxx xxx z xxxxx v xxxxxxxxxx Şxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Hunedoara Xxxxşxxă x Frumuşeni. Extraktivní xxxx x xxxxx xxxxx i chutí xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Şxxxxxxx, Satu Xxx, Xxxxxăx, Xxx x Xxxxşx Xxxx. Xx xxxxxxx se xxx xxxx xxxxxxx xx od xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx politika xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x x době, xxx Rumunsko xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx některé lokality x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx z xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxx Zarandului xxxxxxxxx.

JEDNOTNÝ XXXXXXXX

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

Xxxxxxxxx Zarandului

2.   Druh xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx označení

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.   Xxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

celkový x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxx 10 % xxx.

xxxxxxx xxxxx kyselin (xxxxxxxx vinné): nejméně 4,5 x/x

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (kyseliny octové): xxxxxxx 1,2 g/l

xxxxx xxxxxxx extraktu: xxxxxxx 17 x/x

celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: nejvýše 300 xx/x

volný xxxx xxxxxxxx: xxxxxxx 60 xx/x

1.   Xxxxxx Xxxxxxx (Xxxxxx Xxxxxxx):

Xxxxxx: xxxx, jasný

Xxxxx: xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxx x okamžiku sklizně

Xxxx: xxxxx květinové tóny, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx muškátová, x xxxxxxxxxx sametovými tóny, xxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx

2.   Xxxxxxxx roz (Xxxxxx xxxxxxx):

Vzhled: čirý

Xxxxx: xxxxxxxxxxx

Xxxx: xxxxx růžových xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x hroznů xxxxxxxxxx x xxxxxxx Xăxxxş

Chuť: xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

3.   Xxxxxxxxx:

Xxxxxx: xxxx, xxxxxxxx

Barva: xxxxxx žlutá se xxxxxxxxxx xxxxxxx

Vůně: xxxxx xxxxx

Xxxx: ovocná, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

4.   Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx):

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxxxxxx-xxxx, s xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxx, se xxxxxxx vypečené chlebové xxxxx

5.   Xxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxxxxxxxx

Xxxx: xxxxx kyselé xxxxx letních jablek xxxxxxxxxx vysoký xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxx

Xxxx: xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, odráží xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx části xxxxx

6.   Xxxxxxxx alba:

Xxxxxx: xxxx

Barva: xxxxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxx x xxxxx xxxxx

Xxxx: příjemná, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx

7.   Xxxxxxxx xxxxxxx (Ryzlink vlašský):

Vzhled: xxxx

Xxxxx: zelenkavá-bílá

Xxxx: xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůně

Xxxx: xxxx, xxxxx, xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxx

8.   Xxxxxxxx xx Xxxx (Ryzlink xxxxxx):

Xxxxxx: čirý

Xxxxx: xxxxxxxxx-xxxx, xxxxxxx

Xxxx: xxx výrazné xxxxxxxx vůně

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx kyselá

9.   Xxxxxxxxxx:

Vzhled: xxxx, průsvitný

Barva: zlatožlutá

Xxxx: xxxxx akátových xxxxx x posečené xxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxxxxxx, x xxxxxx kyselinkou

10.   Xxxxxxxă de Xăxxxxx

Xxxxxx: čirý, příjemný

Barva: xxxxxxxxxxx, jako plátek xxxxxxx, napovídá xxxxx xxxxxxx chuť

Vůně: xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx vinných xxxxx, xxxxxxx u vín x xxxxxxx, xxx xx výnosnost nižší, xxx je x xxxx xxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxxxx, živá, xxxx xxxxxxx kyselostí, xxxxxxx u vín x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx

11.   Furmint:

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxxxxxx-xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ovoce, originální

12.   Xxxxxxx xx Xxxxş:

Xxxxxx: xxxx

Barva: xxxxxxxxx-xxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: příjemná, xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, typická

13.   Cabernet Xxxxxxxxx:

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxx xxxxxxxx, xx silnými xxxxxxxxx xxxxxxx u xxx z hroznů xxxxxxxxxx x oblasti xxxx obcí Xxxăxâxţ x xxxxxx Xxxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx odrůdám

Vůně: xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x trávy

Xxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nepitelné; xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xxxx xxxx x xxxx. Xxxxxx xx jeho xxxx mění v xxxxxxxxx xxxxxxxxx, plnou x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx vínům x jiných xxxxx x bohatý xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xx xx xxxx x xxxxxxx xxxx uchová xxxxx xxxx.

14.   Xxxxxx:

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxxxxx, jasná, xx xxxxxxx s tóny xxxxxxxx

Xxxx: příjemné aroma xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx

Xxxx: xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxx Xxxxxxxx Sauvignon, vyznačuje xx sametovou xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx, xxxxx zrání xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

15.   Xxxxx xxxx (Rulandské xxxxx):

Vzhled: xxxx

Xxxxx: tmavá xxxxxxxx xxxx, xxxxx

Xxxx: v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx aroma x xxxxxxxxxx

Xxxx: sametová, xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, stálá, zejména x xxx z xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxx

16.   Fetească xxxxxă:

Xxxxxx: čirý

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Vůně: xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx

Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx tělem, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

17.   Burgund Xxxx (Frankovka modrá):

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx x oblasti xxxx obcí Xxxăxâxţ x městem Xxxxxx

Xxxx: xxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

18.   Xxxxx:

Vzhled: xxxx

Xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx, jemně xxxxxxx

19.   Xxxxx:

Xxxxxx: xxxx, xxxxxxxxxxxxx

Barva: xxxx rubínová, s xxxxxxxxx xxxxxxx

Vůně: xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx

20.   Xxxxxxxxx bleu (Xxxxx Xxxxxxxx):

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: buket xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x červeného xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xx první x zachovává xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx specializující xx xx xxxxxxx xxxxxx

21.   Xxxxxxxxxx:

Xxxxxx: čirý

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx: xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx u xxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx vinic

Xxxx: xxxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx

22.   Cadarcă:

Xxxxxx: xxxx

Xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Vůně: xxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxx, x xxxxxxx kyselinami x xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

10

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

4,5 x/x, vyjádřeno x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxx xx xxxx)

1,2

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na litr)

300

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx omezení xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxx

Xxxxxxxxx xxxxx alkoholu xxx zvýšit pouze xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Celkový xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx objemových xxx xxxxxx pouze:

x)

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx rektifikovaného moštového xxxxxxxxxxx u čerstvých xxxxxx, xxxxxxxx zkvašeného xxxxxxxxxx moštu xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kvašení;

b)

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštu xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reverzní xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx sacharózy xxxx x xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxx „Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxx.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Hrozny: xxxxxx Fetească regală, Xxxxxxxă xx Măderat, Xxxxxxxxx bleu x Xxxxxxxxxx

15 000 xx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxx: xxxxxx Xxxxxxx, Furmint xx Xxxxş, Riesling de Xxxx, Riesling xxxxxxx, Xxxxxx, Fetească xxxxxă x Xxxxx

12 500 hl xx xxxxxx

Xxxxxx: xxxxxx Xxxxxxx xxxx, Xxxxxxă, Xxxxxxxă albă

12 500 hl xx xxxxxx

Xxxxxx: odrůdy Xxxxxx Xxxxxxx, Pinot xxxx, Chardonnay, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Pinot xxxx x Syrah

10 000 hl xx xxxxxx

Xxxx (xxxx xxxx)

95 xx xx xxxxxx

Xxxx (xxxxxxx, xxxxxx x aromatizovaná xxxx)

85 xx na xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxx, vinařská xxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx, xxxxxx:

Miniș, xxxxxxxx:

xxxxx Lipova (Xxxxxx x Xxxxx)

Xăxxxxx (xxxx Xăxxxxx x Xxxxxxx)

Xxxxxșxxx (xxxx Xxxxxșxxx)

Xăxxxș (xxxx Xăxxxș x Xxxxțxx)

Xxxxxxx (xxxx Miniș, Ghioroc x Xxxxx)

Covăsânț (xxxx Xxxăxâxț)

Xăxxxxx, xxxxxxxx:

Șxxxx (obce Șxxxx, Galșa x Xâxxx)

xxxxx Xâxxxxx (Xâxxxxx x xxxx Xăxxxxx)

Xâxxxxx (xxxx Xâxxxxx, Xxx, Xxxxşx Xxxx x Xxxxţ)

xxxxx Xxxx (Xxxx x xxxx Xxxxxx)

Șilindia (xxxx Șilindia, Xxxx Xxx x Xxxxxăx)

Xxxxxx Xxxxxx, xxxxxxxx:

Șxxx (obce Șxxx, Xxxxxxx, Fiscut, Xxxxxxxx x Xxxxxxxxx Xxxxșxxă)

Xxxxxxxțx, xxxxxxxx:

Xxxxxxx (xxxx Xxxxxxxțx)

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Cadarcă X

 

Xxxxxxx Xxxx X

 

Xxxxx Xxxx G

 

Xxxxxxxă xxxxxă X

 

Xxxxxx Xxxxxxx X

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X

 

Sauvignon B

 

Xxxxxx X

 

Xxxxxxxă xxxxxă B

 

Xxxxxxxă xxxă B

 

Furmint xx Xxxxş B

 

Xxxxxxx X

 

Chardonnay X

 

Xxxxx X

 

Xxxxxxxă xx Xăxxxxx B

 

Xxxxx X

 

Sangiovese X

 

Xxxxxxxx Xxx Rs

 

Xxxxxxxx xxxxxxx X

 

Xxxxxxxx xx Xxxx B

 

Xxxxxxxxx Xxxx X

 

Xxxxx Xxxx N

8.   Popis xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx přírodní faktory xxxx dány úpatím xxxxxx Zarand, jež xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bohatými xx xxxxxx a mikroprvky. Xxxxxx xxxx kopci xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxx, xxx jsou z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx a x xxxxxxxx pěstovaných xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx a jihovýchodu. X důsledku xxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxx zeměpisné xxxxx x xxxxx x pěstuje xx xx xxxx xxxxx xxxxxx, xx od xxxx jednotlivé xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Příkré xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Za xxxxxxxx počasí zajišťují xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx proudění vzduchu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rostlin x xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, čímž xxxxxxxxxx x ohřevu xxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jary x xxxxxxxx xxxxxxx x suchými xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx data: xxxxxxxx xxxxx teplota: 11,2 °X, xxxxx xxxx xxxxxx: 644 mm, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx: 3 291 °X, celková xxxx xxxxxx slunečního xxxxx: 1 490 x, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx: 365 mm. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 75 %. Xxxx xxxxxxxxx xx skeletonových xxxxxxxxxx xxx jsou jasně xxxxxxx xxxxx x xxxxx rubínovými xxxx, xxxxx xxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vín xxxxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx červených xxx, x mladých vín x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx x xxxxxxx zrání přecházejí xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx chuti xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, stabilních, xxxxxxxxxx xxx x xxxxx tělem a xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxx Xxxxxx, Zăbrani x Xxxxxxx xxxx xxxxxx obsah minerálů x xxxx xxxxxxx xxx xxxx x xxxxx xxxxx vinařské xxxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx. Bohatost xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx vysokou kyselost, xxx xx xxx xxxxxx kontaktu x xxxx nižší, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxxx červená xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hloubku xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx Xxxxș-Xăxxxxx: x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXXX xx xxx 2012, 2013 x 2014 xxxx xxxxx xxxxxxx x bílých xxx dosahovat xxxxxxx xx 19–20 x/x (Xxxxxxxxx), x červených xxx xxx xx 27,55 x/x (Xxxxxxxx Xxxxxxxxx). Xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxx, Xxxxșx Mare, Xxxxxăx) xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx kyselostí xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx: 19,44 x/x x xxxxxx xxx (Xxxxx xxxx x Xxxxxxxxx) x 27,63 x/x x červených (Xxxxxx).

Xxxxx xxx pocházejících x lokalit, x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx specifické xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x několika xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxx v xxxx xxxxxxxxxxx lokalitách x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx: přirozený obsah xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxă de Xăxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx 11,76–12,30 % xxxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxxx xxxx 6,0 x/x, xxxxxxx obsah xxxxxxx extraktu 18,15–19,85 x/x; přirozený obsah xxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx 10,60–12,35 % xxxxxxxx, xxxxx kyseliny vinné x rozmezí 5,20–6,30 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx extraktu 17,20–21,10 x/x; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxx xx xxxxxxxx x rozmezí 12,50–13,00 % xxxxxxxx, obsah xxxxxxxx vinné xxxx 6,10–6,50 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 24,65–27,55 g/l; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxx xx pohybuje v xxxxxxx 12,20–12,60 % xxxxxxxx, xxxxx kyseliny xxxxx x xxxxxxx 4,70–6,69 x/x, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 20,63–24,75 g/l. Xxxxx podobné xxxxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxxx a xxxxxx xxxxx a chuť, xxxx zjištěny u xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x lokalitách Lipova, Xxxxx, Xăxxxxx, Neudorf, Xăxxxş x Xxxxţxx. Xxxxxxx xxxxxxx vedlejší xxxxxxx xxxx byly xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx z xxxxx x lokalitách Şagu, Xxxxxxx, Fiscut, Firiteaz, Xxxxxxxxx Timişană x Xxxxxşxxx. Extraktivní xxxx x xxxxx xxxxx x xxxxx xx xxxx z xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx Şxxxxxxx, Satu Xxx, Xxxxxăx, Xxx x Xxxxşx Xxxx. Ne xxxxxxx se zde xxxx xxxxxxx xx xx starověku.

9.   Další základní xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxx dalších podmínek:

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Žádná další xxxxxxxxxx.

10.   Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx://xxx.xxxxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/xxxxx_xx_xxxxxxx_xx_xxxxxxxxx_xxxxxxxxxx_xxxxx_xx_xxxxx_133_2016_xxxxxx_xxxxxxx_18032016.xxx