Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 29. xxxxxx 2017

x xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx specifikace názvu xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx 105 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1308/2013 (Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/C 206/04)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nařízení Xxxx (XXX) č. 922/72, (XXX) č. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (ES) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx nařízení,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxxxxxx xxxxxx x změnu xxxxxxxxxxx xxxxx „Vacqueyras“.

(2)

Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v čl. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 a 102 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

X xxxxx umožnit xxxxxxxxxx námitek x xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxxxx xxxx xxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Vacqueyras“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxx x xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxxxxxxx“ (CHOP) xxxxx xxxxxx 105 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.

V xxxxxxx s článkem 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xx xxxxx vznést námitku xxxxx xxxxx specifikace xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxx xxx dne xxxxxxxxxx tohoto rozhodnutí x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx dne 29. června 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Komise


(1)  Úř. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX

„XXXXXXXXXX“

XXX-XX-X0151-XX01

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3.12.2015

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Článek 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 – Xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx rozsahu

2.   Popis a xxxxxx xx xxxxx

2.1.   Pravidla xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx při výrobě

Xxx X xxxxxxxxxxx definuje xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx povolených xxxxx xxx xxxxxx vína. Xxxxx jde o xxxxxxx xxxx, jedná xx x xxxx xxxxxxxx:

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx nebo xxxxx 90 % xxxxxxxx xxxxxxx,

xxxxx xxxxxx Grenache X xx xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxx 50 % xxxxxxxx xxxxxxx,

xxxxx xxxxx Mourvèdre X x Xxxxx N xx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxx 20 % xxxxxxxx skladby.

U červených xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxx xxxxxx, kteří nevyrábějí xx xxxxx produktů xxxx x x xxxxx vymezeného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx XXXX „Xxxxxxxxxx“ (xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx) xxxxxxxx plochu xxxxx xxx 1,5 xx.

Xxxxxxx xxxxxxxx odrůdové xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx pouze několik xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Tato xxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx bodu 2 xxxxx VI xxxxxxxxxxx ve xxxxx: „Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx provádí xx 1. xxxx do 1. xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx přesnou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.“ xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx: „Xx xxxxxxx 60 % xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx. V xxxxxxxx uvedeném případě xx kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ošetřujících xxxxxxxxx.“

Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, xxx xx mechanická xxxxxxxxx půdy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xxxx xxxx.

Xxxx změna xxxx xxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx.

2.3.   Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

X xxxxxxx x) bodu 1 xxxxx XX specifikace xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx barvy xxxxxxxxx vín xxxxxxx x xxxxxxx 6 xx xxxxxxx 5.

Tato xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx X, xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx. Xxx o xxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx), která xxxxxxxxxx xxxxxxxxx velmi intenzivní xxxxx.

2.4.   Xxxxx xxxxx

V xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dokument xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx e-Ambrosia.

XXXXXXXX DOKUMENT

1.   Xxxxx

Xxxxxxxxxx

2.   Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Druhy xxxxxxx z révy xxxxx

1.

Xxxx

4.   Xxxxx xxxx

Bílá vína xxxxx

X xxxx bílá xxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx část xxxxxxxx, xxxx velmi osobitá x xxxxxxxx květovými xxxxxxx, která jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx tóny xxxxxxx. Xxxxxx struktura x „xxxxxxxxx“ x xxxxxx xxx dodávají xxxxx a dlouhou xxxxxxxxxxx dochuť.

Xxxx vína xx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx B, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxx xxxxx X, Xxxxxxxx X, Roussanne X, Xxxxxxxx X.

Minimální xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx: 12 %.

Xxx xxxxxxxxx:

obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx ≤ 3 x/x, pokud xx xxxxxxxxx xxxxx alkoholu ≤ 14 %,

xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx ≤ 4 x/x, xxxxx xx přirozený xxxxx xxxxxxxx > 14 %.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx): 14.

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx): 14,28.

Xxxxxxx analytická kritéria xxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx vína xxxxx

Xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxx X, Mourvèdre X a Xxxxx X.

Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx nikoli xxxxxxx období xxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo černé xxxxx, často s xxxxxxxx přezrálosti a xxxxxxxxxxx či zavařeného xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxxxx xxx.). Chuť xx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx svojí xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx by xxxx agresivní. Jde x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx vína xxxxxx x xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx: 12,5 %.

Xxx lahvování:

xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx ≤ 3 x/x, xxxxx xx přirozený xxxxx xxxxxxxx ≤ 14 %,

xxxxx xxxxxxxxxxxxx cukrů ≤ 4 g/l, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx > 14 %,

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: ≤ 0,4 x/X,

xxxxxxxxx barvy (DO 420 xx + XX 520 xx + XX 620 xx) ≥ 5,

index xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (XX 280 xx) ≥ 45.

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx): 14.

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx): 17,35.

Xxxxxxx analytická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx tichá

Růžová xxxx tvoří xxxxxx xxxxx část xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxx x xxxx ovocné aroma x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxx X, Xxxxxèxxx X a Xxxxx X. Vyznačují xx xxxxxxx aromatickou xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx: 12 %.

Při xxxxxxxxx:

xxxxx xxxxxxxxxxxxx cukrů ≤ 3 x/x, xxxxx xx přirozený obsah xxxxxxxx ≤ 14 %,

xxxxx zkvasitelných xxxxx ≤ 4 x/x, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx > 14 %,

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx): 14.

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx): 14,28.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle právních xxxxxxxx Společenství.

5.   Xxxxxxxx xxxxxxx

a.   Základní xxxxxxxxxx postupy

Enologické xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx aktivního xxxx xxx výrobě xxxxxxxx vín, xxxxxxxxxx xxxx x přípravcích, xx xxxxxxxx.

Spon mezi xxxxxx x xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxx 2,5 x.

Xxxxx xxxxx xx x dispozici xxxxxxxxx xxxxxx 2,5 metrů xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx v xxxx xxxx xx 0,85–1,20 x.

Xxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xx prořezávána xxxxxxx xxxxx (typu Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx řezem Xxxxx) s xxxxxxx xxxxx xxxxx. Na xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxx nejvýše xxx xxxx.

Xxxxxx zakládání xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxx xx omezeno na xxx xxxx. Xxxxx xxxxxx období xx xxxxxxx Guyotův řez x xxxxxx xxxxxx x nejvíce osmi xxxx x jedním xxxxxx x xxxxxxx xxxxx očky.

Xxxxxx Xxxxxxxx X xxxx xxx xxxxxxxxxxx:

xxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxxx na xxxxxx x xxxxxx xxxx dvěma xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx,

xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx x nejvíce xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x nejvíce xxxxx xxxx.

Zavlažování

Xxxxxxxx postupy

Může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

40 hektolitrů xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx oblast

Sklizeň xxxxxx, xxxxxxxxxx, výroba x xxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx departementu Vaucluse: Xxxxxxxx, Vacqueyras.

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxx X

 

Bourboulenc X

 

Xxxxxxxx X

 

Xxxxxxxx blanc X

 

Xxxxxxxxx X

 

Xxxxxxx X

 

Xxxxxèxxx N

 

Marsanne X

 

Xxxxx X

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx označení xxxxxx „Vacqueyras“ x xxxxxxxxx jihofrancouzských xxxxx xxxxx Xxxxxx xx Xxôxx, uznané xx xxxxxxx xxxxxxx „Xxx xxx Xôxxx xx Xxôxx“, xx jednou x xxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx Dentelles xx Xxxxxxxxxx. Tento nádherný xxxx, latinsky „Xxxx xxxxxxxxx“, xx prvním xxxxxxxx Alp do xxxxx řeky Rhôny, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Vacqueyras a Xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx. Xxxxx „Vacqueyras“ xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx: „Xxxxxx Xxxxxxxxx“, xxxx „Xxxxxx xx Xxxxxxx“, xxx se xxxxxx zakládaly především xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx řeky Xxxèxx x nadmořské xxxxx xx 60 xx 160 m. Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, teplé x suché, x xxxxxxx trváním xxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx rozloženým ročním xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx dochází x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x podzimní xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx (xxxx než 100 xxx x xxxx) xxxxxxxxx xxxxx prudkého x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxxx mistral.

Díky xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx faktorů, xxxxx přispívají x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxx x vysokou propustností (xxxxxxx, xxxxxxxxxx-xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx), xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxx xxxxxx středomořského xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx masivu Xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro zrání xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx mistralu x hlediska xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx onemocněním, a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx-xxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx odrůd x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx sklizní, xxxx vína x xxxxxxxxx xxxxxxxxx původu „Xxxxxxxxxx“ důkazem jedinečnosti xxxxxx území.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx spojují xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx půdách, xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxx x rovnováhu xxxxxx xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx x know-how xxxxxx umožňuje, při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vín.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx x x případě xxxxxx x xxxxxxxx vín, xxxxx xxx těží xx stejných xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx faktory x x výrobními xxxxxxx.

Pověst, xxxx-xxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxx významné x xxxxxxxxx venkovské xxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx jednotka

Xxxxxx rámec:

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxx ustanovení týkající xx označování

Xxxxx xxxxxxxx:

Xx xxxxxxxx xxx s xxxxxxxxx označením xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jednotka „Xxx xxx Côtes xx Xxôxx“ nebo „Xxxxxxxxx xx la Vallée xx Xxôxx“. Xxxxxxxx xxxxxxx větší zeměpisné xxxxxxxx „Xxxxxxxxx xx xx Vallée xx Xxôxx“ xxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx se týká xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx zeměpisné xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx:

Vnitrostátní xxxxxx xxxxxxxx

Xxx xxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx:

Oblast x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx výjimka xxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx vín, xxxxxxxx území xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxxx Xxxèxxx: 2 xxxx,

xxxxxxxxxxx Xxôxx: 5 xxxx,

xxxxxxxxxxx Xxôxx: 3 xxxx,

xxxxxxxxxxx Vaucluse: 59 xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xx specifikaci xxxxxxxx.

10.   Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxxx.xxxxxxxxxxx.xxxx.xx/xxxxx/xxxx/xx-xxxx/xxxxxxxx_xxxxxxxxxxxxx-5xxx91xx-7281-49xx-x01x-3x1xxx4x78xx