Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise 2003/62/XX

xx xxx 20. xxxxxx 2003,

xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxx 86/362/EHS x 90/642/EHS, xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 90/642/XXX xx xxx 27. xxxxxxxxx 1990 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxx v některých xxxxxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx, a xx xxxxxx xxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) č. 806/2003 [2], x xxxxxxx xx xxxxxx 7 xxxxxxx xxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 86/362/XXX ze xxx 24. července 1986 x stanovení maximálních xxxxxx reziduí xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx povrchu [3], xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. (ES) 807/2003 [4], a xxxxxxx xx článek 10 uvedené směrnice,

vzhledem x těmto důvodům:

(1) Xx xxxxxxxx Xxxxxx 2002/79/XX [5] xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxxxxxx (MLR) xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plodin.

(2) Po xxxxxxxxx xxxxxxxx 2002/79/XX xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx dalšími xxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plodin xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xxxx přezkoumány x xxx určité xxxxxxxxx xxxx xxxxx dostatečné x xxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx XXX, xxx xx xxx stanovitelnosti.

(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx expozice xxxxxxxxxxxx xxxxx pesticidům x xxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx medicině, xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pokyny vydané Xxxxxxxx zdravotnickou xxxxxxxxxx [6], a xxxx xxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxxx příjmu xxx akutní xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxxx Světové xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx konzultace x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx stanovených x této směrnici x xxxxxx xxxxxxxxxx x těmto xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

(5) Byla xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx x doporučení xxxxxxxx xx xxxxxxx spotřebitelů xxxxxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zpravodaji [7].

(6) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxx limity xxxxxxx uvedené v xxxxxxx XX xxxxxxxx 90/642/XXX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

X části X xxxxxxx XX xxxxxxxx 86/362/EHS se xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

"Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx x xx/xx

xxxxxxxxxxx

0,1 xxxxxx x pšenice 0,02 xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx (suma xxxxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 2,4,6 xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx prochloraz)

1 xxxx, xxxx, xxxxxx 0,5 xxxxxxxxx, xxxxxxx, žito 0,05 xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx 3

Xxxxxxx státy xxxxxx x účinnost xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx souladu s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. července 2003. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Komisi.

Budou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2003.

Článek 4

Tato xxxxxxxx xxxxxxx členskými státy xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx odkaz učiněn xxx xxxxxx úředním xxxxxxxxx. Xxxxxx odkazu xx xxxxxxx členské xxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxxxx 6

Tato xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx dne 20. června 2003.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 350, 14.12.1990, x. 71.

[2] Xx. věst. X 122, 16.5.2003, x. 1.

[3] Úř. xxxx. X 221, 7.8.1986, x. 37.

[4] Xx. xxxx. X 122, 16.5.2003, x. 36.

[5] Xx. xxxx. X 291, 28.10.2002, x. 1.

[6] Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pesticidů (xxxxxxxxxxxx xxxxxx), vypracované v xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prostředí – xxxxxxxxxxxxx programu (XXXX/Xxxx Programme) xx xxxxxxxxxx x výborem xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pesticidů, xxxxxx Xxxxxxxx zdravotnickou organizací x xxxx 1997 (XXX/XXX/XXX/97.7).

[7] XXX/XXXX/021; XXX/XXXX/024.


PŘÍLOHA

Skupiny x příklady xxxxxxxxxxxx produktů, xx xxx xx xxxxxxxx XXX

Xxxxxxx pesticidů x xxxxxxxxx limity xxxxxxx (xx/xx)

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

1.Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zmrazením, bez xxxxxxxx xxxxx; xxxxxx

x)XXXXXXXXX XXXXX

0,02

3

0,5

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

XX)XXXXXX (XX SKOŘÁPCE XXXX JÁDRA)

0,05

0,05

0,05

mandle

para ořechy

kešu xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

XXX)XXXXXXX OVOCE

0,5

0,5

jablka

0,1

hrušky

0,1

kdoule

ostatní

0,02

IV)PECKOVÉ XXXXX

0,02

xxxxxxx

0,3

xxxxxx x xxxxx

1

xxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx)

0,5

xxxxxxx x xxxxx

0,5

0,2

xxxxxxx

0,02

0,02

X)XXXXXXXX X XXXXXX XXXXX

x)xxxxxx xxxx vinné xxxxxx x moštové

0,1

1

hrozny xxxxxx

0,02

xxxxxx xxxxxxx

1

x)xxxxxx (xxxxx xxxxxxx)

0,2

1

2

x)xxxxx x xxxx (xxxxx xxxxx rostoucích)

0,02

0,02

ostružiny

3

ostružiny ostružiníku xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

3

xxxxxxx

0,3

x)xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx ovoce(kromě planě xxxxxxxxxx)

0,02

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxx (xxxxxxx, xxxx x černý)

1

0,5

angrešt

1

ostatní

0,02

0,02

e)planě xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

0,02

0,02

0,02

XX)XXXXX

0,02

xxxxxxx

xxxxxx

0,1

2

xxxxx

xxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

0,02

0,02

2.Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx

x)XXXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXXX

0,02

0,02

xxxx xxxxxxxx

xxxxx

0,2

xxxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxx

xxxxxxx

0,02

xx)XXXXXXXX XXXXXXXX

0,02

0,02

0,02

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxx)XXXXXXX ZELENINA

a)lilkovité

rajčata

0,1

0,3

0,3

paprika xxxxxxxxxx

0,5

xxxxx

0,3

xxxxxxx

0,02

0,02

0,02

x)xxxxxxxxx – s xxxxxx xxxxxxx

0,02

0,1

0,02

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

x)xxxxxxxxx – s xxxxxxxx xxxxxxx

0,02

0,2

xxxxxxx xxxxxxx

0,1

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

0,02

x)xxxxxxxx xxxxxxx

0,02

0,02

0,02

xx)Xxxxxxxxx zelenina

0,02

0,02

0,02

a)košťálová xxxxxxxx vytvářející xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

x)xxxxxxxxx xxxxxxxx vytvářející hlávky

kapusta xxxxxxxxx

xxxxxxx hlávková x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

x)xxxxxxxxx zelenina xxxxxxx

xxxxxxxxx zelí

kadeřávek

ostatní

d)kedlubny

v)LISTOVÁ ZELENINA X ČERSTVÉ XXXXXXX

0,02

0,02

0,02

x)xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

x)xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx (řapíky)

ostatní

c)potočnice xxxxxxxx

x)xxxxxxx xxxxxxxx

x)xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx xxx

xxxxxxx

xx)XXXXXXX XXXXXXXX (XXXXXXX)

0,02

0,02

0,02

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxx)XXXXXxxx X XXXXXXXX XXXXXXXX (ČERSTVÁ)

0,02

0,02

chřest

kardy

celer xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

0,5

xxx

xxxxx

xxxxxxx

0,02

xxxx)XXXXX

0,02

0,02

0,02

x)xxxxxxxx xxxxxxxxx

x)xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

3.Xxxxxxxxx

0,02

0,02

0,02

xxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

4.Xxxxxxxx semena

0,05

0,05

0,05

lněná xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

xxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx semena

ostatní

5.Brambory

0,02

0,02

0,02

konzumní xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

6.Xxx (xxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxXxxxxxxx sinensis)

0,05

0,05

0,05

7.Chmel (xxxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

0,05

2

0,05