Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2017

x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x odkazu xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx Xxxxxxx (XXXX))

(2017/X 278/06)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx stanoví společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx x Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ x souladu x hlavou XX xxxxx II xxxxxxxxx X oddílem 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splněny.

(3)

Aby xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (EU) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx zveřejněn xxxxxxxx xxxxxxxx podle xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx provedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx týkajícího xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Maasvallei Xxxxxxx“,

XXXXXXXX TAKTO:

Xxxxxx xxxxxx

Jednotný dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx výrobku týkající xx názvu „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ (XXXX) xx xxxxxx v příloze xxxxxx xxxxxxxxxx.

V xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podat xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců xx xxxx zveřejnění x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 21. srpna 2017.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„XXXXXXXXXX XXXXXXX“

PDO-BE-02172

Xxxxx xxxxxx žádosti: 12. xxxxxx 2016

1.   Název, který xx xxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx Xxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx označení

XXXX – xxxxxxxx označení xxxxxx

3.   Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxx

Xxx xxxx kategorii xxxx jsou charakteristické xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:

Barva: xxxxx xxxxxxx.

Xxxx: xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, ostružin, xxxxxxx a švestek.

Xxxx: xxxx, xxxxxx xxxx. Xxxxx třísloviny zajišťují xxxxxx zrání xxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx kyselost, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx soulad xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx x hloubkou xxxx.

Chuťový xxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Auxerrois

Pro xxxx kategorii vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze popsat xxxxx:

Xxxxx: světlá (citrónově xxxxx) a jasná.

Xxxx: xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx: xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx jsou xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx.

Chuťový xxxxxx: Xxxxxxx dozvuk xxxx Xxxxxxxxx je x xxxxxxx ročníků xxxxxxxxxx x dlouhý, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroklima.

Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr)

 

Chardonnay

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Barva: xxxxx, xxxxxxx žlutá xx středně zlatá (xxxxxx dřeva).

Xxxx: xxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx melounu, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, jakož i xxxxxxxxxxx aromat (v xxxxxxxx xxxxxxxx).

Xxxx: xxxxx. Xxxxx x xxxxxx xx xxxxx – xx xxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxx. Xxxx jsou ovocná x elegantní, xxx xxx xxxxxxxxx x xxxx mohou nabýt xxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx štěrk x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. „Xxxxxxx“ ve xxxxxx umocňují především xxxxxxxxxx kyseliny.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Dornfelder

Pro xxxx xxxxxxxxx vína xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:

Xxxxx: sytá tmavě xxxxxxx.

Xxxx: Xxxxxxxxxx má xxxxxxxxxx xxxxxx aromata: xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx xxx.

Xxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx chuť. Pro Xxxxxxxxxx Limburg xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx třísloviny.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx čichového spektra, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxüxxxxxxxxxx

Pro xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: Xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zlatými xxxxxxx.

Xxxx: Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx o xxxxxx x komplexní xxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx i xxxxxxx xxxx x zralého xxxxx.

Xxxx: Xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx pro xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx charakteristické.

Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, často x xxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

9,5

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:

Xxxxx: xxxxxx žlutá barva.

Xxxx: xxxxxx x tóny xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx.

Chuť: xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podloží xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx x mírnou xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx: dlouhé xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx pro oblast Xxxxxxxxxx Xxxxxxx typické.

Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

9,5

Minimální xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:

Xxxxx: xxxxx žlutá x xxxxxxxxx xxxxxxxx jemných xxxxxxxx.

Xxxx: čistá x xxxxxxxxxxx aromatem xxxxxxx xxxxxx, medu (někdy xxxxxx) x otevřeným xxxxxxxx koření, xxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx aromatem.

Xxxx x chuťový xxxxxx: xxxxxxxx vyváženost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx pro oblast Xxxxxxxxxx Limburg xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr)

 

Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xxx xxxxxx xxxxx:

Barva: xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, a xx xx xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx: vína xxxx xxxxxxxxxx a ovocná, x jemnými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, malin, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx: xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, vyvážená xxxxxxxx xxxxxxxxxx x typickým xxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx. X xxxxx xxxx dozrávat xx 10 let.

Chuťový xxxxxx: xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx.

Všeobecné analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné na xxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx litr)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxx

Xxx xxxx kategorii xxxx jsou charakteristické xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx takto:

Xxxxx: citronově xxxxx x na xxxxxx xxxxx.

Vůně: velmi xxxxx s xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx) x xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx: štěrk x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx dodává xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristické xxxxx xxxxxxxxx a medu.

Chuťový xxxxxx: xxxxxxxxxx a xxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Siegerrebe

Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:

Xxxxx: světle žlutá.

Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxx víno x typickými vlastnostmi xxxx mateřských xxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxüxxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxx xx xx zkušenosti xx, že xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx oblastech.

Xxxx: xxxxx spojení kyselin x xxxxxx.

Xxxxxxx dozvuk: xxxxxxxxxx pocit x xxxxxx.

Xxxxxxxxx analytické vlastnosti

Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

9,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech na xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na litr)

 

Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx hroznový xxxx xxxx xxxxx, xxxxx kvasící víno, xxxx se xxxxxxxx x zemědělském xxxxxxx xxxxxxxxxx přirozený xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěného xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx koncentrátu. Xxxxxxx xxxxxxxxx objemový xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x 2,5 % xxx.

Lze xxxxxxxx snížit obsah xxxxxxx v xxxxx x xxxxxx víně, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

Po 15. xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx xx 1 x/x, vyjádřeno xxxx xxxxxxxx xxxxx, xx. 13,3 xxx/x.

Pokud není xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx vlastností, za xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x nařízení (XX) x. 606/2009 xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisech.

Xxxxxxxx xx xxxxx, xxx xxxxx se xxxxx x xxxxxxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx vína x xxxxxxxx teploty xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx chlazení x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx x xxxxxxxx xxxxxx.

x.   Xxxxxxxxx výnosy

Acolon, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) X, Pinot Xxxx (Rulandské šedé) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Xx.

75 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxxx, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx B, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxxxx B x Xxxxxxxxxx Rs.

10 750 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx X

90 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Dornfelder X

12 850 xxxxxxxxx hroznů na xxxxxx

Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X

60 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré) X

8 600 xxxxxxxxx hroznů xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx určená xxx xxxxxx xxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx je xx xxxxxxxx zóně X, xxxxxxx se xx xx xxxxxxxxx střední xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx regionech xxxxxxx Xxxxxxx, které jsou xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Obce x xxxxx x Belgii: Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx.

X Xxxxxxxxxx: Stein, Sittard-Geleen, Xxxx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx x Xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 155,09 km2.

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X

 

Acolon

 

Gewürztraminer X

 

Dornfelder X

 

Xxxxxxxxxx X

 

Siegerrebe Xx

 

Ryzlink X

 

Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X

 

Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx) G

 

Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Místo

Xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx řeky Xxxx (části, xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx fyzickou xxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxx ze silné xxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxx x Xxxxxx. Xxxxxx štěrku xx 5 xx 15 xxxxx xxxxx. Xx štěrku se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx jílu, xxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí pro xxxxxxxxxxx. Z xxxxxxxxxxxx x ekonomického xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x době, xxx xxxx xxxx Xxxx ještě xxxxxxx. Xxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx center, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxxxxx a Xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxx hroznů xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx

X oblasti Maasvallei Xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx hroznů, xxxxxx xx xxxx x xxxxxx podnebí: Xxxxxx, Auxerrois B, Xxxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx) N, Xxxxxxx B x Xxxxxxxxxx Rs. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx podloží, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx souvislosti, xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx odrůdových xxx.

Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx

Hrozny určené x xxxxxx xxxx xx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx řeky Xxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx produkce xxxx xx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx s xxxxxxxx (xxxxxx „Wingerd“ [xxxx]), což xxxxxx x xxxxxxxx pěstování xxxx v této xxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx z důvodů, xxxx xxxxxxx vznešených xxxxxxxxxxxxxxx jeptišek xx xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x nakonec xxxxxxxx xxxxxxxx. Mnohá xxxxxxxxxxx xxxx, jako xxxxxxxxx „xxxxxxx“, „wingerdenplein“ apod. xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xx zmínku stojí x legenda z 8. xxxxxxx x „xxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxx Xxxxxxxx.

Takové xxxxxx x xxxx xxx xxxxxx x celé xxxxxxx Maasvallei.

Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxx/xxxx

Xxxxx v xxxx Xxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx. Xxxx směsici xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x půdu, xxxxx xx xxxxx xxxxxx na minerály, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx-xxxxxxx půda, která xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx příchutí. X hroznů xxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx některá xxxxxx x silná xxxx s charakteristickou xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxx xxxx procházejí xxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, kde lze xxxxxx xxxxxxx minerálů, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxx

Pomalé zrání x xxxxxxxxxxxxxxxxx mikroklimatu xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx x vytvoření xxxxx, která xx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xx během xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nocí xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x dosáhlo se xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jež xx pro xxxx xxxxxx charakteristické. Xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx srážkami x xxxxxxxxx kryté, a xxxx teplejší x xxxxx prostředí. Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxx x důsledku xxxx xxxxxxxx schne, což xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxx, xxxxxxxx x aromata.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx

Jak již xxxx uvedeno, v xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx réva xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx. Xx poloviny xxxxxxxx xxxxxxx xxxx oblast xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx. Tím xx xxxx x CHOP xxxxxxxx od xxx x CHZO a xxxxxx označeními. Xx xx xxxxxxxxx tepelnou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx plocha xxxx Maas x xxxxx jezera Xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx zásadní xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x kontrolované xxxxx xxxxxx. Zajišťuje xx xxx xxxxxxxxxx chuti xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx pH, xxxxxxxx a xxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxxx vlastnosti, xxxxxxxx lidskou činností, xxxx v xxxxx Xxxxxx jedinečné, x xxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

9.   Xxxxx základní podmínky

Xxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20XXX%20Xxxxxxxxxx.xxx

xxxx://xx.xxxxxxxxxx.xx/xx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-xxx-xx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx