PROVÁDĚCÍ XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 21. xxxxx 2017
x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x odkazu xx xxxxxxxxxx specifikace xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx Xxxxxxx (XXXX))
(2017/X 278/06)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx na Xxxxxxx o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx dne 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx stanoví společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) č. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx čl. 97 xxxx. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxx x Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ x souladu x hlavou XX xxxxx II xxxxxxxxx X oddílem 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 odst. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splněny. |
(3) |
Aby xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (EU) x. 1308/2013 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx zveřejněn xxxxxxxx xxxxxxxx podle xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx provedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx týkajícího xx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Maasvallei Xxxxxxx“, |
XXXXXXXX TAKTO:
Xxxxxx xxxxxx
Jednotný dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 x xxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx výrobku týkající xx názvu „Xxxxxxxxxx Xxxxxxx“ (XXXX) xx xxxxxx v příloze xxxxxx xxxxxxxxxx.
V xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 se xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podat xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx měsíců xx xxxx zveřejnění x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Xxxxxxx xxx 21. srpna 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx XXXXX
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXXX XXXXXXX“
PDO-BE-02172
Xxxxx xxxxxx žádosti: 12. xxxxxx 2016
1. Název, který xx xxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
2. Xxx xxxxxxxxxxx označení
XXXX – xxxxxxxx označení xxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxx
Xxx xxxx kategorii xxxx jsou charakteristické xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:
Barva: xxxxx xxxxxxx.
Xxxx: xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, ostružin, xxxxxxx a švestek.
Xxxx: xxxx, xxxxxx xxxx. Xxxxx třísloviny zajišťují xxxxxx zrání xxxx x xxxxx. Xxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx kyselost, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx soulad xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx x hloubkou xxxx.
Chuťový xxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx xxxxx xx litr |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Auxerrois
Pro xxxx kategorii vína xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze popsat xxxxx:
Xxxxx: světlá (citrónově xxxxx) a jasná.
Xxxx: xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx jsou xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx.
Chuťový xxxxxx: Xxxxxxx dozvuk xxxx Xxxxxxxxx je x xxxxxxx ročníků xxxxxxxxxx x dlouhý, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroklima.
Všeobecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx litr) |
|
Chardonnay
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Barva: xxxxx, xxxxxxx žlutá xx středně zlatá (xxxxxx dřeva).
Xxxx: xxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx melounu, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, jakož i xxxxxxxxxxx aromat (v xxxxxxxx xxxxxxxx).
Xxxx: xxxxx. Xxxxx x xxxxxx xx xxxxx – xx xxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxx. Xxxx jsou ovocná x elegantní, xxx xxx xxxxxxxxx x xxxx mohou nabýt xxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx štěrk x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. „Xxxxxxx“ ve xxxxxx umocňují především xxxxxxxxxx kyseliny.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Dornfelder
Pro xxxx xxxxxxxxx vína xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: sytá tmavě xxxxxxx.
Xxxx: Xxxxxxxxxx má xxxxxxxxxx xxxxxx aromata: xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx xxx.
Xxxx: xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx chuť. Pro Xxxxxxxxxx Limburg xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx třísloviny.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx čichového spektra, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Maximální xxxxx těkavých kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxüxxxxxxxxxx
Pro xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx charakteristické xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: Xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zlatými xxxxxxx.
Xxxx: Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx o xxxxxx x komplexní xxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx i xxxxxxx xxxx x zralého xxxxx.
Xxxx: Xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx pro xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx charakteristické.
Xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, často x xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx skutečný xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
9,5 |
Minimální xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: xxxxxx žlutá barva.
Xxxx: xxxxxx x tóny xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx.
Chuť: xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podloží xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx x mírnou xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx: dlouhé xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx pro oblast Xxxxxxxxxx Xxxxxxx typické.
Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Minimální xxxxxxx kyselost |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx) |
|
Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx popsat xxxxx:
Xxxxx: xxxxx žlutá x xxxxxxxxx xxxxxxxx jemných xxxxxxxx.
Xxxx: čistá x xxxxxxxxxxx aromatem xxxxxxx xxxxxx, medu (někdy xxxxxx) x otevřeným xxxxxxxx koření, xxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx aromatem.
Xxxx x chuťový xxxxxx: xxxxxxxx vyváženost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx pro oblast Xxxxxxxxxx Limburg xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Všeobecné xxxxxxxxxx vlastnosti
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx litr) |
|
Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxx tuto xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xxx xxxxxx xxxxx:
Barva: xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, a xx xx xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx: vína xxxx xxxxxxxxxx a ovocná, x jemnými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, malin, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxx: xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, vyvážená xxxxxxxx xxxxxxxxxx x typickým xxxxxxx „xxxxxxxx“ xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx. X xxxxx xxxx dozrávat xx 10 let.
Chuťový xxxxxx: xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx.
Všeobecné analytické xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx celková xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné na xxxx |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx (v miliekvivalentech xx litr) |
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Xxxxxxx
Xxx xxxx kategorii xxxx jsou charakteristické xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx takto:
Xxxxx: citronově xxxxx x na xxxxxx xxxxx.
Vůně: velmi xxxxx s xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx) x xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx: štěrk x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx dodává xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristické xxxxx xxxxxxxxx a medu.
Chuťový xxxxxx: xxxxxxxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx |
4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx kyseliny xxxxx na xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého (v xxxxxxxxxxx xx xxxx) |
|
Siegerrebe
Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze xxxxxx xxxxx:
Xxxxx: světle žlutá.
Xxxx: xxxxx xxxxxxxxxx víno x typickými vlastnostmi xxxx mateřských xxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Xxxüxxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxx xx xx zkušenosti xx, že xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx oblastech.
Xxxx: xxxxx spojení kyselin x xxxxxx.
Xxxxxxx dozvuk: xxxxxxxxxx pocit x xxxxxx.
Xxxxxxxxx analytické vlastnosti
Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
9,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost |
4,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx na xxxx |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech na xxxx) |
|
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého (x xxxxxxxxxxx na litr) |
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
— |
Xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx hroznový xxxx xxxx xxxxx, xxxxx kvasící víno, xxxx se xxxxxxxx x zemědělském xxxxxxx xxxxxxxxxx přirozený xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, zahuštěného xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx koncentrátu. Xxxxxxx xxxxxxxxx objemový xxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x 2,5 % xxx. |
— |
Lze xxxxxxxx snížit obsah xxxxxxx v xxxxx x xxxxxx víně, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Po 15. xxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx xx 1 x/x, vyjádřeno xxxx xxxxxxxx xxxxx, xx. 13,3 xxx/x. |
— |
Pokud není xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx vlastností, za xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x nařízení (XX) x. 606/2009 xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisech. |
— |
Xxxxxxxx xx xxxxx, xxx xxxxx se xxxxx x xxxxxxx. |
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx vína x xxxxxxxx teploty xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx chlazení x xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx x xxxxxxxx xxxxxx.
x. Xxxxxxxxx výnosy
Acolon, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx) X, Pinot Xxxx (Rulandské šedé) X, Xxxxxxx X x Xxxxxxxxxx Xx.
75 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxxx, Xxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx B, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxxxx B x Xxxxxxxxxx Rs.
10 750 xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxxx X
90 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Dornfelder X
12 850 xxxxxxxxx hroznů na xxxxxx
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X
60 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré) X
8 600 xxxxxxxxx hroznů xx xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx určená xxx xxxxxx xxxx x oblasti Xxxxxxxxxx Xxxxxxx je xx xxxxxxxx zóně X, xxxxxxx se xx xx xxxxxxxxx střední xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx regionech xxxxxxx Xxxxxxx, které jsou xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
— |
Obce x xxxxx x Belgii: Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx. |
— |
X Xxxxxxxxxx: Stein, Sittard-Geleen, Xxxx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx x Xxxxxx. |
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 155,09 km2.
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxxxx X |
|
Acolon |
|
Gewürztraminer X |
|
Dornfelder X |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Siegerrebe Xx |
|
Ryzlink X |
|
Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X |
|
Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx) G |
|
Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Místo
Xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx řeky Xxxx (části, xxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx fyzickou xxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxx ze silné xxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxx x Xxxxxx. Xxxxxx štěrku xx 5 xx 15 xxxxx xxxxx. Xx štěrku se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx jílu, xxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oblastí pro xxxxxxxxxxx. Z xxxxxxxxxxxx x ekonomického xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x době, xxx xxxx xxxx Xxxx ještě xxxxxxx. Xxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx center, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx, Xxxxxxx a Xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx hroznů xx xxxxxxxx zeměpisné xxxxxxx
X oblasti Maasvallei Xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx hroznů, xxxxxx xx xxxx x xxxxxx podnebí: Xxxxxx, Auxerrois B, Xxxxxxxxxx X, Xxxxxxxxxx X, Xxxüxxxxxxxxxx X, Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx) X, Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X, Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx) N, Xxxxxxx B x Xxxxxxxxxx Rs. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx podloží, xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx souvislosti, xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx odrůdových xxx.
Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx
Hrozny určené x xxxxxx xxxx xx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx řeky Xxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx produkce xxxx xx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx s xxxxxxxx (xxxxxx „Wingerd“ [xxxx]), což xxxxxx x xxxxxxxx pěstování xxxx v této xxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx z důvodů, xxxx xxxxxxx vznešených xxxxxxxxxxxxxxx jeptišek xx xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x nakonec xxxxxxxx xxxxxxxx. Mnohá xxxxxxxxxxx xxxx, jako xxxxxxxxx „xxxxxxx“, „wingerdenplein“ apod. xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xx zmínku stojí x legenda z 8. xxxxxxx x „xxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxx Xxxxxxxx.
Takové xxxxxx x xxxx xxx xxxxxx x celé xxxxxxx Maasvallei.
Příčinná xxxxxxxxxx: xxxxxxxx/xxxx
Xxxxx v xxxx Xxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx. Xxxx směsici xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x půdu, xxxxx xx xxxxx xxxxxx na minerály, xxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx-xxxxxxx půda, která xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx příchutí. X hroznů xxxxxxxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx některá xxxxxx x silná xxxx s charakteristickou xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxx xxxx procházejí xxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, kde lze xxxxxx xxxxxxx minerálů, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxxx
Pomalé zrání x xxxxxxxxxxxxxxxxx mikroklimatu xxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx x vytvoření xxxxx, která xx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xx během xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nocí xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x dosáhlo se xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jež xx pro xxxx xxxxxx charakteristické. Xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx srážkami x xxxxxxxxx kryté, a xxxx teplejší x xxxxx prostředí. Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxx x důsledku xxxx xxxxxxxx schne, což xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxx, xxxxxxxx x aromata.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx
Jak již xxxx uvedeno, v xxxxxxx Maasvallei Xxxxxxx xx réva xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx. Xx poloviny xxxxxxxx xxxxxxx xxxx oblast xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx. Tím xx xxxx x CHOP xxxxxxxx od xxx x CHZO a xxxxxx označeními. Xx xx xxxxxxxxx tepelnou xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx plocha xxxx Maas x xxxxx jezera Xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx zásadní xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x kontrolované xxxxx xxxxxx. Zajišťuje xx xxx xxxxxxxxxx chuti xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx pH, xxxxxxxx a xxxxx xxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx vlastnosti, xxxxxxxx lidskou činností, xxxx v xxxxx Xxxxxx jedinečné, x xxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
9. Xxxxx základní podmínky
Xxxxx
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx produktu
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20XXX%20Xxxxxxxxxx.xxx
xxxx://xx.xxxxxxxxxx.xx/xx/xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-xxx-xx-xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxx