Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (EU) 2017/1495

xx dne 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, pokud xxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Text x xxxxxxxx xxx XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 4 xxxx. 4 uvedeného xxxxxxxx,

vzhledem x xxxxx důvodům:

(1)

Xxxxxxxx Komise (XX) č. 2073/2005 (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, která musí xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k obecným x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 konkrétně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu v souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(3)

„Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a zdrojích zoonóz, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Xxxxxxxxx úřadem xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyvolanou xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx v Unii – každoročně xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx EFSA analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl brojlerů (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxx 2008 a jeho cílem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx o výskytu a míře xxxxxxxxxxx u brojlerů v Unii. Xxxx XXXX xxxxxx x xxxxxx, xx jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jatkami xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(5)

Podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxx úřadu XXXX xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (5), xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2010, xxxxxxxxx 20–30 % případů kampylobakterózy x xxxx pravděpodobně xxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x 50–80 % xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kuřat.

(6)

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx možností xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx v roce 2011 (6), xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx počtu xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, kdyby xxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovala xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxx x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 xxxxxxxxx xxxx XXXX rovněž xxxxxxx xxxxxxxxxx týkající xx xxxxx pro veřejné xxxxxx, xxxxx xx xxxx zabývat xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x x xxxxx xxxxxxxxxx identifikoval Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx zásadní xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx zdraví (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx stávající xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx.

(8)

Xx xxxxxxx stanovisek xxxxx XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení výskytu Xxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx potravinového xxxxxxx (8). Xxxxxxx xxxxxxx xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx brojlerů xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx optimální rovnováhu xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatečně upravených xxx během xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx. Xxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx celého xxxxxxx, xxx doporučuje xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xx xxxxx xxxx zvážit x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(10)

Kontrola Campylobacteru xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a vše xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx by se xxx xxxxxx xxxxxx xx jednotlivých krocích, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx xxxxxxx zachována xxxxxx xxxxxx ochrany x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx, jelikož xxxxxx xxxxxxxxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné záruky xxxx referenční xxxxxxxxx xxxxxxxxx v nařízení (XX) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx provozovatelů xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx zkušební xxxxxxx xxxx x xxxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx z krku, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx xxx salmonely x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx měla xxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx pro ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(13)

Je xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx požadavkům x xxx xx laboratořím xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx změněno.

(15)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx, potraviny x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 23. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. listopadu 2005 o mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 se xxxxx 2.1 xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxx se xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx xx xxxx xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

c

x

X

„2.1.9

Jatečně xxxxxxxx xxxx brojlerů

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

jatečně xxxxxxxx těla po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod xxxxx 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 x 2.1.9 xx m rovná X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, která xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx tělech xxxxxxxx:

vyhovující, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx > x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxx než x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 xx xxxxx 3.2 nahrazuje tímto:

„3.2.   Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx xxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx metody xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx použity, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx vzorkování xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx vzorků xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii používanou x xxxxxxxxxxxx závodech.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx kolonií aerobních xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx čtyř xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 u jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyberou xx místa, u nichž xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx budou kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx činit alespoň 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx odběru xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorek.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže s kůží x xxxx. Zařízení na xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxx xx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx pocházejícího pouze x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odebrat x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx s kůží z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx odběru xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx části xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx bez kůže xxxx xxx s malým xxxxxxxxx kůže x xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx vzorků zahrnou xxxxxxx upravená těla xxxxxxx z hejn x xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, kdy xx známo, xx xxxx xxxxx pozitivní xx Xxxxxxxxxx enteritidis xxxx Salmonella xxxxxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx v řádku 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx se xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nejméně z 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže xxxxxxx x xxxxx hejna xxxxxxx xxxxxx vzorek x xxxxxxxxx 26 g. Xxxxxx xxxx z krku xxx xxxxx 5 × 26 x konečných xxxxxx (26 x xx zapotřebí x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx). Vzorky xx po odběru xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C a nejvýše 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a vyšetřením xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx kratší xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, které dosáhly xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 26 x se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin stanoveného x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xx xxxxxx xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zkušební xxxxxx o hmotnosti 26 x xxxxxxx do devítinásobku (234 xx) pufrované peptonové xxxx (PPV). XXX xx před xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xx upraví v homogenizátoru xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx dobu přibližně xxxxx minuty. Pěnění xx zabrání xxx, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx odstraní xx xxxxxxx xxxxxxx. 10 ml (~ 1 x) této xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx stanovení počtu Xxxxxxxxxxxxx xx selektivních xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (250 xx ~ 25 g) xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx.

V rámci xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky xxxxxxx z 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před vyšetřením xx xx xxxxxx xxxx z krku xxxxxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže původem x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorek o hmotnosti 35 x. Xxxxxx kůže x xxxx tak tvoří 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) a 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx po xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 1 °X x xxxxxxx 8 °X x xxxx xxxx xxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, aby xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx o hmotnosti 5 × 25 g xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 xxxxxxxx 2 x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx k ověření, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 kapitoly 2.

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět vzorků xx stejné xxxxxx x xxxxxxxxx hmotnosti 25 x. Xxxxxx xxxxxxxx z částí xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx kůži x x xxxxxxx, xx množství xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxx z povrchu xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx z povrchu xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxx k dispozici, xxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx takovým způsobem, xxx zahrnovaly xx xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx vzorků, mohou xxx zahrnuty xx xxxxxx pro správnou xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx oddělovaného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné polotovary, xxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické vyšetření xxxxxxx xxxxxx týdně. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx týden xxxx, xxx se xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx x xxxxx.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na E. xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx být četnost xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx xxxxxxxxxx těl a čerstvého xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x xxxxx xxxxx program xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel.

X xxxxxx xxxxxx jatečně upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx vyšetření na Xxxxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx účely xxxxxxxxx xx Campylobacter může xxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx ověřování xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx pro Campylobacter xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx dosaženo xxxx xxxxx úrovně xxxxxxxxxxx xx xxxx 52 xxxxx v hospodářství původu xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx. Pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, xxxxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx drůbeží xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, z požadavků xx četnost odběru xxxxxx xxxxxx.“