Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1495

xx xxx 23. xxxxx 2017,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005, pokud jde x Xxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze dne 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na čl. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Nařízení Komise (XX) x. 2073/2005 (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a prováděcí xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx hygienickým požadavkům xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

(2)

Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxxxx právem.

(3)

„Souhrnná zpráva Xxxxxxxx unie x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx zoonóz x xxxxxxx xxxxxx vyvolaných původcem x xxxxxxxxxxx x xxxx 2015“ (3) xxxxxxxxxx Evropským xxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx (XXXX) a Evropským střediskem xxx prevenci x xxxxxxxx xxxxxx (XXXX) xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxx x Xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxx asi 230 000 xxxxxxx.

(4)

X xxxx 2010 xxxxxxxxx xxxx XXXX analýzu xxxxxxxxxx xxxxxxxx výskytu Xxxxxxxxxxxxxx u šarží x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx (4). Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxx jatek x xxxx 2008 a jeho xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a míře xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x Xxxx. Xxxx EFSA xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx 75,8 %, xxxxxxx mezi jednotlivými xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx rozdíly.

(5)

Xxxxx xxxxxxxxx stanoviska úřadu XXXX týkajícího xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx brojlerů (5), jež xxxx zveřejněno v roce 2010, způsobuje 20–30 % případů xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx manipulace x xxxxx xxxxxxxx, jeho xxxxxxxx a konzumace a 50–80 % lze přičíst xxxxxxx xxxxxxxx kuřat.

(6)

Vědecké xxxxxxxxxx xxxxx XXXX xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx 2011 (6), xxxxxxxx řadu xxxxxxxx xxx kontrolu na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, včetně zavedení xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Campylobacter, x xxxxxxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx u lidí. Xxxx XXXX xxxxxxxx, xx xx bylo xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zdraví xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxx jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx 1 000 KTJ/g, x xxxxxxxxxx, xx vzorky xxxx x xxxx a kůže x xxxxx xxxxxxxx výrazně xxxxxxx xxxxxx kontaminace.

(7)

X xxxx 2012 zveřejnil úřad XXXX rovněž vědecké xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxx zabývat kontroly xxxxxxxxx masa, x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (7), x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx metody jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx, xxx se xxxxxxxx na Campylobacter. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx XXXX xxxxxx kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx.

(8)

Na xxxxxxx stanovisek úřadu XXXX x xxx 2010 x 2011 xxxxxx Komise xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v případě stanovení xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx snížení xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v mase xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (8). Xxxxxxx závěrem xxxx analýzy nákladů x xxxxxxx je, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx, jak xxxxxxxx xxxxxxxxx rovnováhu xxxx omezením xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx lidí přičítané xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx dopady x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Cílem xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxx Campylobacter x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pod kontrolou. Xxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jak xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx XXXX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx, xxxx by se xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx opatření na xxxxxx hospodářství.

(10)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxx, xx vertikální xxxxxx xxxx xxxxxxxxx rizikovým xxxxxxxx, x xxx xxxxxx xx xxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx Campylobacteru z brojlerů. Xxxxx by se xxx zvážit xxxxxx xx jednotlivých xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx by xx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx časem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx. 5 xxxx. 5 xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rovnocenné xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005.

(11)

Xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xx xxxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx Campylobacter xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v případě kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx. Xxx analýzy Xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx dodržování kritéria xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx.

(12)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx v potravinách a krmivech xx mezinárodní xxxxx XX XXX 10272-2. Xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže.

(13)

Xx xxxxxx xxxxxxx použitelnost xxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxx xxxxxxxx času x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx novým požadavkům x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru xxxxxxxx zavést nové xxxxxx vyšetření xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(14)

Nařízení (ES) x. 2073/2005 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(15)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2018.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 23. srpna 2017.

Xx Komisi

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X&xxxx;139, 30.4.2004, x.&xxxx;1.

(2)  Nařízení Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx (Xx. xxxx. X&xxxx;338, 22.12.2005, x.&xxxx;1).

(3)  EFSA Journal 2016;14(12):4634.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(03):1503.

(5)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2010; 8(1):1437.

(6)&xxxx;&xxxx;XXXX Journal 2011;9(4):2105.

(7)&xxxx;&xxxx;XXXX Xxxxxxx 2012;10(6):2741.

(8)&xxxx;&xxxx;xxxxx://xx.xxxxxx.xx/xxxx/xxxxx/xxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxx/xxxxxxxxx_xxxx-xxxxx-xxxxxxx_xxxxx_xxxx-xxxx-xxxxx.xxx


XXXXXXX

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxx xxxxx:

1)

X xxxxxxxx 2 xx xxxxx 2.1 mění xxxxx:

x)

xxxxxxx xx xxxx xxxxx:

x)

xxxxxxxx se nový xxxxx 2.1.9, xxxxx xxx:

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Opatření v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

x

c

m

M

„2.1.9

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

50 (5)

x = 20

Xx 1.1.2020 x = 15;

Xx 1.1.2025 x = 10

1 000 XXX/x

XX XXX 10272-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx“

xx)

xxxxxxxx pod xxxxx 2 xx xxxxxxxxx xxxxx:

„(2)

X xxxx 2.1.3–2.1.5 a 2.1.9 xx x xxxxx X.“

x)

x xxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx“ se doplňují xxxx slova, xxxxx xxxxx:

Xxxxxxxxxxxxx xxx. v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx brojlerů:

xxxxxxxxxx, xxxxx je nejvýše x/x hodnot &xx; x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx &xx; x.“

2)

X xxxxxxxx 3 se xxxxx 3.2 xxxxxxxxx xxxxx:

„3.2.   Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx maso x xxxxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxx

Destruktivní x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx každého jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tkáně xxxxxxxxxxxx celkem 20 xx2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorku.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx na salmonely xx použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx pomocí xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plocha, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxx x xxxx. Zařízení xx xxxxxxxxx a zpracování xxxx xxx xx, která xxxxxxxxx k jatkám a zabývají xx porcováním x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z celých xxxxxxx upravených těl xxxxxxx x xxxx z krku, xxxx-xx x xxxxxxxxx, avšak xxxxxxx xxxx zajistit, xx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx x/xxxx části xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx a že xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx rizik.

Xxxxx xx xxxxx plánů xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx s neznámým xxxxxxxx, co xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx, xx xxxx hejna xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx typhimurium.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx u jatečně upravených xxx xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v téže xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx nejméně x 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx kůže x xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx směsný vzorek x xxxxxxxxx 26 x. Xxxxxx xxxx z krku tak xxxxx 5 × 26 x xxxxxxxxx xxxxxx (26 x xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souběžných xxxxxxxxx xx salmonely a Campylobacter x xxxxxxx xxxxxx). Xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 1 °X a nejvýše 8 °X x xxxx mezi xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx kratší než 48 xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx neporušenost vzorku. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, se xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Campylobacter. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 26 x xx xxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx stanovených x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx 1.28 xxxxxxxx 1. Za účelem xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 26 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (234 xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (PPV). PPV xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx teplotu. Xxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xxxxx minuty. Pěnění xx xxxxxxx tím, xx xx xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx co xxxxxxx xxxxxxx. 10 xx (~ 1 x) xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx do prázdné xxxxxxxx xxxxxxxx x 1 xx x 10 xx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Zbytek výchozí xxxxxxxx (250 xx ~ 25 x) xx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely x Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxx xx jatkách xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 a řádku 2.1.9 xxxxxxxx 2, xxx xx vyšetření xx xxxxxxxxx a Campylobacter xxxxxxxxx xx dvou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx namátkové xxxxxx xxxxxxx x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. Před xxxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxx jatečně upravených xxx xxxxxxx původem x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx o hmotnosti 35 x. Vzorky xxxx x xxxx tak xxxxx 5 × 35 g xxxxxx, xxxxx xx xxxx rozdělí, aby xx získalo 5 × 25 x konečných xxxxxx (k provedení xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx) x 5 × 10 x konečných xxxxxx (x xxxxxxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxx). Vzorky xx xx xxxxxx xxxxxxxx a přepraví xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 1 °C x xxxxxxx 8 °X a doba xxxx xxxxxxx vzorků a vyšetřením xx Campylobacter xxxx xxx xxxxxx xxx 48 xxxxx, xxx byla xxxxxxxx neporušenost xxxxxx. Xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 0 °X, xx xxxxxxxxx xxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 25 x xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxxx x xxxxx 2.1.5 kapitoly 2 a kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanoveného x xxxxx 1.28 kapitoly 1. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 5 × 10 g xx xxxxxxx x xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2.

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, než xxxx jatečně upravená xxxx xxxxxxx, se xxxxxxx pět xxxxxx xx xxxxxx partie x xxxxxxxxx hmotnosti 25 g. Xxxxxx odebraný x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx, xx xxxxxxxx kůže xxxxxx xxxxxxxxxxx k vytvoření xxxxxxxx vzorku, x xxxxx xxxxxx z povrchu svalu. Xxxxxx odebraný z částí xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx s malým xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx přidané k jakékoli xxxx jsoucí x xxxxxxxxx, xxx xxxx vytvořena xxxxxxxxxxx jednotka vzorku. Xxxxxx xxxx se xxxxxxxx takovým způsobem, xxx xxxxxxxxxx co xxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx u jatečně xxxxxxxxxx xxx, mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů, xxxxxxx oddělovaného masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou týdně. Xxx odběru vzorků xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx v týdnu.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a masných xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx X. xxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, pokud xxxx xx xxxx po xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

U odběru xxxxxx mletého masa, xxxxxxx polotovarů, jatečně xxxxxxxxxx těl x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xx 30 po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx ještě xxxx xxxxxxx, pokud xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu xxxxxxx salmonel xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nakupují, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel.

U odběru xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxx může být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 52 xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Campylobacter xxxx xxx snížena po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx úřední xxxx xxxxxx uznaný xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx Campylobacteru x xxxxx tento program xxxxxxxx odběr xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx odběru xxxxxx a vyšetření xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx stanoveného x xxxxx 2.1.9 xxxxxxxx 2. Xxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nízká xxxxxx xxxxxxxxxxx hejn, xxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx snížit, xxxxxxxx xx dosaženo této xxxxx xxxxxx kontaminace xx xxxx 52 xxxxx x xxxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx výsledky, četnost xxxxxxxxx xx Campylobacter xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xx-xx xx však xx xxxxxxx analýzy xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx jatky x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx množstvích, z požadavků xx četnost xxxxxx xxxxxx vyňaty.“