Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 28. srpna 2017

x zveřejnění xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. d) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 1308/2013 a odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX KOMISE,

s xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x ohledem na xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (XX) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007 (1), x zejména xx xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx žádost o xxxxxxx názvu „Mergelland“ x xxxxxxx x xxxxx XX xxxxxx XX xxxxxxxxx X xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 x dospěla x závěru, xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v xx. 97 odst. 1 x v xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx bylo xxxxx x xxxxxxx x článkem 98 xxxxxxxx (EU) č. 1308/2013 předložit prohlášení x xxxxxxx, měl xx být x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) uvedeného xxxxxxxx x odkaz xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx vnitrostátního xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Mergelland“,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx článek

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) je xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxxxxx s xxxxxxx 98 nařízení (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx uděluje xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx uvedeného x prvním xxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

X Xxxxxxx dne 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx XXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX

„MERGELLAND“

XXX-XX-02114

Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, který xx xxx zapsán

Xxxxxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx výrobků x xxxx xxxxx

1.

Víno

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

4.   Xxxxx vína (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Auxerrois

Moštové xxxxxx: Auxerrois

Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxxx hustota xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá citronově xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxxxxxx rubínově xxxxxxx xx purpurová

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxxxx bezu

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU a x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx výnos

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx plodů, hrušek, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, střední xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

středně xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rubínová

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, jahod, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx barvy

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx jahod x malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Ryzlink

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, hrušek

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxxxx Dornfelder

Moštová odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx růžová

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Moštové xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, vanilky, xxxxxxx plná

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Moštová xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, citrusových xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: žlutých xxxxx, hrušek, melounu, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx šedé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Gris (Rulandské xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušky, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou popsány xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Ryzlink

Moštová xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx zrání, xxxxxx kyselost, nízká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: bílého xxxxxxxxx xxxxx (broskví), xxxxxx, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxx, nízká kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: tmavě xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % obj.

5.   Enologické xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx často xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Dornfelder

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx dozrává x dřevěných xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v souladu x pravidly pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x souladu x xxxxxxxx pro xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx

X jakostního šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx z xxxxx; xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

X zájmu xxxxxxxxx xxxxxx chuti nesmí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sudech.

Xxxxxx Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x oceli

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x zrání v xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x oceli

X jakostního xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx jakostní šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx v xxxxxx x oceli

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx metodou

x.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Auxerrois

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 xxxxxxxxxx xx hektar

Xxxx Pinot Xxxxx (Rulandské xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

60 hektolitrů xx hektar

Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Růžové Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

6.   Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Nuth, Xxxxxxxxxx, Voerendaal, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.

Xxxxxxx rozloha území, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, činí xxxxxxxxx 250 km2.

Osázená plocha, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 70 xx.

Xxxxxxxx oblast xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxx xxxx.

7.   Xxxxxx xxxxxxx odrůdy

 

Ryzlink X

 

Pinot xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx) X

 

Xxxxx gris (Rulandské xxxx) X

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Xüxxxx-Xxxxxxx X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx N

 

Xxxxxxxxxx B

 

Xxxxxxxxx X

8.   Xxxxx xxxxxxxxxxx

Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, zeměpisné poloze x xxxxxxx v Xxxxxxxxxx je xxxxxx Xxxxxxxxxx vhodná xxxxxxxxx x pěstování xxxx. Xxxxx réva se x této oblasti xxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x raném středověku. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x regionu Xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Díky xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx malé xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxx xx réva xxxxxxxx pěstovat x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Komerční xxxxxxxxx xxxx bylo x oblasti obnoveno x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx moderního nizozemského xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx severní Francie (Xxxxx Xxxx, Xxxx x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxx) a x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Rivaner/Müller–Thurgau, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx, pod xxxxxx xx nachází xxxx (útvary x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx pleistocenních a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, jakými xxxx xxxxx štěrk x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx míry xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x menší xxxx xxxxxxxxx půdami x xxxxxxx. Spraš xx lehký xxx xxxx. Podíl xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx zastoupen 20 xx 30 % x xxxx xx xxxx než 20 %. Sprašová xxxx xx xxxx xxxxxxx struktuře xxxxxx xxxxxxx, ale xxxx xxxxxx ochlazuje. V xxxxxxxx toho xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx jsou x regionu Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxx xxxxxx dotvářet xxxxxxx xxxx vína.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx x spodní xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxx složena z xxxxx. Xxxx bohaté xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx čerstvou xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx, xx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úroveň „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx chuti.

Xxxxx x xxx xx xx nacházející xxxx xxxxx zadržují xxxx x jsou xxxxxx xxxx suchu, xxxxx x případné ztrátě xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx půdy spolu x průměrným možným xxxxxxxxx xxxxxxxxx činícím xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 mm xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nedostatek xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx tyto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x xxxxxxxxx

Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx, xx xxxx xxx xxxxxxxxxxx poloze x xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx dozrály. Poměrně xxxxxxx xxxxxxx má xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx mohou dosáhnout xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx by xx xxxxxx rychle zvyšoval xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx nepředstavuje xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxx (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx v hroznech xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxx hrozny xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx dne dostatečné xxxxx x xxxxxxxx xxxx, zatímco xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx xxxx teplé, xx metabolismus xxxxxx. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx energie xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x noci xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pomaleji, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx klíčovou roli xxx xxxxxx aromat (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx typickou kombinací xxxxxx chuti, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx vybraných xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx polohy a xxxxxxx, xxx je x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx základní xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx