Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ XXXXXX

xx xxx 28. xxxxx 2017

x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(Xxxxxxxxxx (XXXX))

(2017/X 296/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx s xxxxx XX xxxxxx XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013.

(2)

Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v čl. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx nařízení xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxx xxxxx x souladu x článkem 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxxxxxxx prohlášení x námitce, měl xx xxx v Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) xx xxxxxx x příloze xxxxxx xxxxxxxxxx.

X souladu s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje právo xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x prvním odstavci xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.

Xx Xxxxxx

Xxxx HOGAN

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXXXX DOKUMENT

„XXXXXXXXXX“

XXX-XX-02114

Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016

1.   Xxxxx, xxxxx má xxx xxxxxx

Mergelland

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

3.   Xxxxx výrobků x xxxx xxxxx

1.

Xxxx

5.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx

4.   Xxxxx xxxx (xxx)

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Časné zrání, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, středně xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder

Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx červená xx xxxxxxxxx

Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)

Střední xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, koření

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské bílé)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu, xxxxxxxx výnos

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx

Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: spíše světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rubínová

Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, jahod, xxxxxxx x jiných xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické vlastnosti:

Barva: xxxxxxxx xxxxxx

Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem xxxxx x malin

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), jablek, xxxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxx růžová

Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: xxxxxxx žlutých jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, ovocná

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx

Chuť: citronu, xxxxx, topinky, vanilky, xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)

Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)

Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá

Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno

Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

Moštová odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx

Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá

Chuť: xxxxxx, peckového ovoce, xxxxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:

Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx)

Maximální obsah xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Maximální xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá

Chuť: hrušky, xxxx, xxxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Organoleptické xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxxxx růžová

Xxxx: xxxxx, jahod, někdy xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)

xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx

Xxxx: hrušek, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx

Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno

Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.

Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Ryzlink

Xxxxxxx xxxxxx: Ryzlink

Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx: bílého xxxxxxxxx ovoce (broskví), xxxxxx, hrušek

Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu

Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx

Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.

Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxx: xxxxx xxxxxx

Xxxx: xxxxxx, ostružin, malin

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx

Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.    Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx v nádobě x xxxxx

U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s pravidly xxx jakostní šumivé xxxx tradiční xxxxxxx

Bílé Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx metodou

Xxxxxxx Xxxxxxxxxx

Zvláštní xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx x dřevěných sudech

Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Bílé Rivaner/Müller-Thurgau

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma získané xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx v souladu x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:

xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské šedé)

Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx

Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx; xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx x často xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sudech.

Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x oceli

U jakostního xxxxxxxx vína:

druhotné xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

Xxxxxxxx enologické xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx

X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:

xxxxxxxx kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy

Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x nádobě x oceli

X jakostního xxxxxxxx xxxx:

druhotné kvašení x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx

x.    Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxxxx

80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Červené Xxxxxxxxxx

85 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)

80 xxxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau

85 hektolitrů xx xxxxxx

Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 xxxxxxxxxx xx hektar

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)

80 hektolitrů na xxxxxx

Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)

75 xxxxxxxxxx na hektar

Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)

75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx

80 hektolitrů xx xxxxxx

Xxxxxx Xxxxxxxxxx

85 xxxxxxxxxx na xxxxxx

6.   Vymezená xxxxxx

Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Meerssen, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx území, x xxxxxxxx jílovitých xxx, činí xxxxxxxxx 250 xx2.

Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx dané xxxxxxxxx, má rozlohu 70 xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx orné půdě.

7.   Hlavní xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxx X

 

Pinot xxxx (Xxxxxxxxx modré) X

 

Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) G

 

Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X

 

Müller-Thurgau X

 

Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx

 

Xxxxxxxxxx X

 

Xxxxxxxxxx B

 

Auxerrois X

8.   Xxxxx souvislostí

Vymezení zeměpisné xxxxxxx

Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x klimatu x Xxxxxxxxxx je xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva se x této oblasti xxxxxxxx xx velké xxxx xxxxxxxxx xxx x raném středověku. Xxxxxxxxx důkaz x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx pěstovala x xxxxx malé xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat z xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx obnoveno x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx považován xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx převažujícími xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx xxxxxxx Francie (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.

Složení xxxx

Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx nachází xxxx (útvary v xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx útvarů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx míry xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxx slínovými půdami x xxxxxxx. Spraš xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 až 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx díky xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, ale také xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx teplotní xxxxxxx, jež xxxx x xxxxxxx Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx vína.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na křídu x xxxxxx slínová xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx téměř xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Půdy bohaté xx křídu xxxxxxxxxxx xx víně xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx dodávají x xxxxx xxxxx. Z xxxxxxx vyplývá, že x devíti xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx byla x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx zaznamenána xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.

Xxxxx x xxx ní xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, takže x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx dochází xxxxxx.

Xxxxx x štěrk zajišťují xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx období 100 mm xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.

Podnebí x xxxxxxxxx

Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx leží xx xxxxxx, xx xxxx xxx geografické poloze x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, aby hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx xxxx zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx vína. Xxxxx xxxx noci teplé, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx světlo, využívají xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx chladno, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu čerstvost x během xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).

Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, čerstvé xxxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxx skutečnost xx xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx révy, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež xx x případě Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

9.   Xxxxx základní podmínky

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf