PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ XXXXXX
xx xxx 28. xxxxx 2017
x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 x odkazu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
XXXXXXXX XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx s xxxxx XX xxxxxx XX xxxxxxxxx I xxxxxxx 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Komise xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 odst. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 93 xx 96, v čl. 97 xxxx. 1 x x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxxx nařízení xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx xxxx xxxxx x souladu x článkem 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 xxxxxxxxx prohlášení x námitce, měl xx xxx v Xxxxxxx věstníku Evropské xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle xx. 94 odst. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx zveřejnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx „Xxxxxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 a xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx „Mergelland“ (XXXX) xx xxxxxx x příloze xxxxxx xxxxxxxxxx.
X souladu s xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx uděluje právo xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x prvním odstavci xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
X Xxxxxxx xxx 28. xxxxx 2017.
Xx Xxxxxx
Xxxx HOGAN
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, s. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX DOKUMENT
„XXXXXXXXXX“
XXX-XX-02114
Datum xxxxxx xxxxxxx: 26. xxxxx 2016
1. Xxxxx, xxxxx má xxx xxxxxx
Mergelland
2. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx výrobků x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
4. Xxxxx xxxx (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Časné zrání, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, středně xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx červená xx xxxxxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, černého xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední xxxx xxxxx, xxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, koření
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské bílé)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota moštu, xxxxxxxx výnos
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: spíše světlá xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx rubínová
Xxxx: xxxxxxxx, xxxxx, jahod, xxxxxxx x jiných xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické vlastnosti:
Barva: xxxxxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota moštu xx 1 070 x/x (70 stupňů Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx kyselost, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x náznakem xxxxx x malin
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx celkovému přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx), jablek, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx odpovídá celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Víno: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba zrání, xxxxx kyselost, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxx růžová
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, nízká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx žlutých jablek, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, ovocná
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově xx xxxxxxx xxxxx
Chuť: citronu, xxxxx, topinky, vanilky, xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Xxxxxxx odrůda: Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín červený)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá
Xxxx: exotického xxxxx (xxxx. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx kyselin |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx schváleno |
Minimální hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
Moštová odrůda: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx časné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx, peckového ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Blanc (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxx xxxxx, hrušek, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx je 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Chuť: hrušky, xxxx, xxxxxx
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední kyselost, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx růžová
Xxxx: xxxxx, jahod, někdy xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx obohacení, odkyselení x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: hrušek, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx jahod x xxxxx
Analytické vlastnosti: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Ryzlink
Xxxxxxx xxxxxx: Ryzlink
Xxxxxx xxxxx, xxxxxx kyselost, xxxxx xx průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: bílého xxxxxxxxx ovoce (broskví), xxxxxx, hrušek
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Kategorie vína 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx
Xxxx: xxxxxx, ostružin, malin
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení a xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx kvašením za xxxxxxx v nádobě x xxxxx
U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s pravidly xxx jakostní šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé víno xxxxxxxx metodou
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
Zvláštní xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx x dřevěných sudech
Bílé Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Rivaner/Müller-Thurgau
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma získané xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx v souladu x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Rulandské xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské šedé)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx; xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti xxxxx xxx xxxxxxx příliš xxxxx x často xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sudech.
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxxx)
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x oceli
U jakostního xxxxxxxx vína:
druhotné xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx jakostní xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Xxxxx xxxxxxx kvašením za xxxxxxx x nádobě x oceli
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
druhotné kvašení x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční xxxxxxx
x. Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Červené Xxxxxxxxxx
85 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
80 xxxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx Rivaner/Müller-Thurgau
85 hektolitrů xx xxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 hektolitrů na xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
75 xxxxxxxxxx na hektar
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
75 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx na xxxxxx
6. Vymezená xxxxxx
Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Meerssen, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx-Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx xxx de Xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx území, x xxxxxxxx jílovitých xxx, činí xxxxxxxxx 250 xx2.
Xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx dané xxxxxxxxx, má rozlohu 70 xx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx orné půdě.
7. Hlavní xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx X |
|
Pinot xxxx (Xxxxxxxxx modré) X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) G |
|
Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx) X |
|
Müller-Thurgau X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx B |
|
Auxerrois X |
8. Xxxxx souvislostí
Vymezení zeměpisné xxxxxxx
Xxxx jedinečnému xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x klimatu x Xxxxxxxxxx je xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva se x této oblasti xxxxxxxx xx velké xxxx xxxxxxxxx xxx x raném středověku. Xxxxxxxxx důkaz x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx příznivým xxxxxxxxx xx tu xxxx xxxxxx pěstovala x xxxxx malé xxxx ledové (15.–19. xxxxxxx). Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx pěstovat z xxxxxxxxxxx důvodů. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx obnoveno x xxxx 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx považován xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx převažujícími xxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejícími xx xxxxxxx Francie (Xxxxx Xxxx, Gris x Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx, šedé x xxxx), Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Xxxxxxx, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx) x Xxxxxxxxxx), čímž xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.
Složení xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy xxxxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxxxx xx nachází xxxx (útvary v xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x místním xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx útvarů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx Xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx Rupel, Xxxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx jsou xx xxxxxx míry xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxx slínovými půdami x xxxxxxx. Spraš xx lehký xxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx xx xxxxxxxxx 20 až 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Xxxxxxxx xxxx xx díky xxxxxxx xxxxxxxxx rychle xxxxxxx, ale také xxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx teplotní xxxxxxx, jež xxxx x xxxxxxx Mergelland xxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx pomáhá xxxxxxxx xxxxxxx xxxx vína.
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na křídu x xxxxxx slínová xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx téměř xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx. Půdy bohaté xx křídu xxxxxxxxxxx xx víně xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx dodávají x xxxxx xxxxx. Z xxxxxxx vyplývá, že x devíti xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx byla x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx zaznamenána xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx xxxxx.
Xxxxx x xxx ní xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, takže x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx dochází xxxxxx.
Xxxxx x štěrk zajišťují xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx období 100 mm xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vína xxxxxxxxx.
Podnebí x xxxxxxxxx
Přestože xxxxxx Xxxxxxxxxx leží xx xxxxxx, xx xxxx xxx geografické poloze x půdě xxxxxxxxxx xxxxx, aby hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx x oblasti Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx předčasný xxxx. Nadměrný obsah xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v jižních xxxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx xxxx zrání (xx xxxxxxx xxxxx xx sběr) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, aby xx v xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx vína. Xxxxx xxxx noci teplé, xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx hrozny nemají xxxxxxxx světlo, využívají xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. Xx-xx x xxxx chladno, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx mít xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx vínu čerstvost x během xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx chuti, čerstvé xxxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxx skutečnost xx xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx révy, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, jež xx x případě Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx základní podmínky
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
https://www.rvo.nl/sites/default/files/Productdossier%20Mergelland.pdf