XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX
xx xxx 28. srpna 2017
x xxxxxxxxxx jednotného xxxxxxxxx podle xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1308/2013 x xxxxxx xx zveřejnění specifikace xxxxxxx týkající xx xxxxx x odvětví xxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx
(Xxxxxxxxxx (XXXX))
(2017/X 296/02)
EVROPSKÁ XXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Evropské xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) x. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007 (1), x xxxxxxx xx xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,
vzhledem x těmto xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx názvu „Xxxxxxxxxx“ x xxxxxxx x xxxxx II hlavou XX kapitolou X xxxxxxx 2 nařízení (XX) x. 1308/2013. |
(2) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xx. 97 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 x xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 93 xx 96, x čl. 97 odst. 1 x x článcích 100, 101 a 102 xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. |
(3) |
Xxx bylo xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (EU) x. 1308/2013 předložit xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx během xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx řízení xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx o ochranu xxxxx „Xxxxxxxxxx“, |
XXXXXXXX XXXXX:
Xxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx dokument xxxxx xx. 94 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení (XX) x. 1308/2013 x xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku týkající xx názvu „Xxxxxxxxxx“ (XXXX) xx xxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.
X xxxxxxx s xxxxxxx 98 nařízení (XX) č. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx námitku xxxxx xxxxxxx názvu uvedeného x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx článku xx xxxx xxxxxx xx xxxx zveřejnění x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
X Bruselu xxx 28. srpna 2017.
Za Xxxxxx
Xxxx HOGAN
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, x. 671.
XXXXXXX
XXXXXXXX XXXXXXXX
„XXXXXXXXXX“
PDO-NL-02114
Datum podání xxxxxxx: 26. ledna 2016
1. Xxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx
2. Typ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXXX — xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
3. Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
1. |
Xxxx |
5. |
Xxxxxxxx xxxxxx víno |
4. Popis xxxx (xxx)
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Auxerrois
Xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, mírně kyselá, xxxxx, xxxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a v xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie vína 1 Víno: Bílé Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxxxxx
Pozdní xxxxx, vysoká xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx žlutá
Xxxx: xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, středně plná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % obj.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Dornfelder
Moštová xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx kyselost, průměrná xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, xxxxxxx bezu
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Gewürztraminer (Xxxxxx xxxxxxx)
Střední doba xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx. liči), xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx EU x x nizozemských ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální celkový xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxxx (Xxxxxxxxx bílé)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Minimální xxxxxxx moštu xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, střední xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což odpovídá xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx
Xxxx: brusinek, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx aromat xxxxxx xxxxxx xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx hustota xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Xxxxx Noir (Xxxxxxxxx modré)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Xxxx: malin, xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující vlastnosti xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx celkový obsah xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxx Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx kyselost, vysoká xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Xxxxx: xxxxxx citronově až xxxxxxx xxxxx
Xxxx: hrušek, xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Kategorie xxxx 1 Xxxx: Bílé Xxxxxxx
Xxxxxxx odrůda: Xxxxxxx
Xxxxxx xxxxx, vysoká kyselost, xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx citronově žlutá
Chuť: xxxxxx peckového xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx popsány xxxxxx xxxxxxxx definic v xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 1 Xxxx: Xxxxxx Dornfelder
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, průměrná xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxx růžová
Xxxx: třešní, xxxxxxxx, malin
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx moštu je 1 070 g/l (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholu 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Bílé Auxerrois
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxxxx
Časné xxxxx, xxxxx kyselost, nízká xxxxxxx moštu
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxxx xxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxx kyselá, xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah alkoholu (x % objemových) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Chardonnay
Pozdní xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Organoleptické vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: citronu, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx plná
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských vyhláškách:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený)
Moštová xxxxxx: Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, vysoká hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: exotického xxxxx (např. xxxx), xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x nařízeních EU x x nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových) |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému obsahu xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx víno: Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxx xxxxx zrání, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Následující xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx platných definic x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální celkový xxxxx alkoholu (x % xxxxxxxxxx) |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx x okyselení, pokud xx schváleno |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Moštová xxxxxx: Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: světlá xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx: žlutých xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx platných xxxxxxx x xxxxxxxxxx XX x v nizozemských xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx celkový xxxxx alkoholu |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální celkový xxxxx oxidu siřičitého |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, odkyselení x xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx vína 5 Xxxxxxxx šumivé xxxx: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx šedé)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxx xxxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx
Chuť: xxxxxx, xxxx, ořechů
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx celkovému xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Kategorie xxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxx xxxx: Růžové Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
Xxxxxxx xxxxxx: Pinot Noir (Xxxxxxxxx xxxxx)
středně xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx moštu
Organoleptické xxxxxxxxxx:
Xxxxx: xxxxxxxx xxxxxx
Chuť: xxxxx, xxxxx, někdy xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX x v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx siřičitého |
— |
Maximální xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přirozenému xxxxxx xxxxxxxx 9 % xxx.
Xxxxxxxxx xxxx 5 Xxxxxxxx šumivé víno: Xxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Moštová odrůda: Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
xxxxxxx pozdní zrání, xxxxxxx xxxxxxxx, vysoká xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti:
Barva: xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxx: xxxxxx, xxxxxxx ovoce, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx vlastnosti: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx v nařízeních XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vyhláškách:
— |
Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xx schváleno |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie xxxx 5 Jakostní šumivé xxxx: Xxxx Ryzlink
Xxxxxxx xxxxxx: Xxxxxxx
Pozdní zrání, xxxxxx kyselost, nízká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: světlá xxxxxxxxx žlutá
Chuť: xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx), xxxxxx, xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pomocí xxxxxxxx xxxxxxx x nařízeních XX x x xxxxxxxxxxxx ministerských xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxx obohacení, xxxxxxxxxx a okyselení, xxxxx je xxxxxxxxx |
Minimální xxxxxxx xxxxx je 1 070 x/x (70 xxxxxx Oechsle), což xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
Kategorie vína 5 Jakostní xxxxxx xxxx: Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx: Dornfelder
Střední xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx hustota xxxxx
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxx: tmavě xxxxxx
Chuť: xxxxxx, ostružin, xxxxx
Analytické xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxxx vlastnosti xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx definic x xxxxxxxxxx XX a x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx:
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxx těkavých xxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
— |
Xxxxxxxxx míra xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 1 070 g/l (70 stupňů Xxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx 9 % obj.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxxx
x. Xxxxxxxx enologické xxxxxxx
Bílé Xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxx
U jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční metodou
Xxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Druhotná xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx kvašením x xxxxxx v dřevěných xxxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx kvašení x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Červené Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx x dřevěných sudech
Xxxx Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx studena x nádobě x xxxxx
X jakostního šumivého xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Aroma získané xxxxxxxx za xxxxxxx x nádobě z xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx kvašení a xxxxx x souladu x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx x souladu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx šumivé xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Rulandské xxxx)
Zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx získané xxxxxxxx xx studena x xxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx sudech
X xxxxxxxxxx šumivého xxxx:
druhotné xxxxxxx x zrání x xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
X xxxxx zachování xxxxxx xxxxx xxxxx xxx kvašení xxxxxx xxxxx a často xxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx v xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx šumivé xxxx tradiční xxxxxxx
Bílé Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx postupy
Aroma xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx s pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
Xxxx Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X jakostního xxxxxxxx xxxx:
druhotné xxxxxxx x zrání x xxxxxxx s xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx tradiční metodou
Xxxxxx Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x nádobě x xxxxx
X xxxxxxxxxx xxxxxxxx vína:
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx x pravidly xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx metodou
x. Maximální xxxxxx
Xxxx Xxxxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Chardonnay
80 xxxxxxxxxx na hektar
Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Gewürztraminer (Tramín xxxxxxx)
80 hektolitrů na xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx/Xüxxxx-Xxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx Xxxxx Xxxxx (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Gris (Xxxxxxxxx xxxx)
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx Xxxxx Xxxx (Xxxxxxxxx xxxxx)
60 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Růžové Pinot Xxxx (Xxxxxxxxx modré)
75 xxxxxxxxxx xx hektar
Xxxx Xxxxx Noir (Rulandské xxxxx)
75 hektolitrů xx xxxxxx
Xxxx Xxxxxxx
80 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
Růžové Xxxxxxxxxx
85 xxxxxxxxxx xx xxxxxx
6. Xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx nizozemských xxxx Xxxxxxxxxx, Meerssen, Xxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Vaals, Xxxxxx-Xxxxxx, Eijsden-Margraten x Xxxxxxxxxx xxx xx Xxxx.
Xxxxxxx rozloha xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx přibližně 250 xx2.
Xxxxxxx plocha, xxx splňuje dané xxxxxxxxx, xx rozlohu 70 xx.
Vymezená xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxx xxxx.
7. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Ryzlink X |
|
Xxxxx xxxx (Xxxxxxxxx modré) X |
|
Xxxxx xxxx (Rulandské xxxx) X |
|
Pinot blanc (Xxxxxxxxx xxxx) B |
|
Müller-Thurgau X |
|
Xxxüxxxxxxxxxx (Tramín xxxxxxx) Xx |
|
Xxxxxxxxxx X |
|
Xxxxxxxxxx B |
|
Xxxxxxxxx X |
8. Xxxxx xxxxxxxxxxx
Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx poloze x klimatu v Xxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx. Xxxxx réva xx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxx středověku. Xxxxxxxxx důkaz x xxxxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx 968 xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx pěstovala x během xxxx xxxx xxxxxx (15.–19. xxxxxxx). Během xxxxxx xxxxxxxxxxx nadvlády xx Xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx. Komerční xxxxxxxxx xxxx bylo x oblasti xxxxxxxx x roce 1970 x xxxxxx Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx oblast xx vyznačuje xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůdami pocházejícími xx xxxxxxx Xxxxxxx (Xxxxx Xxxx, Xxxx x Blanc (Xxxxxxxxx xxxxx, xxxx x xxxx), Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxx) x x Xxxxxxx (Ryzlink, Xxxxxxx/Xüxxxx–Xxxxxxx, Xxxüxxxxxxxxxx (Xxxxxx červený) x Xxxxxxxxxx), čímž xx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx.
Složení xxxx
Xxxx xx xxxxxxx x vrstvy sprašové xxxx půdy, xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx (xxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxx), x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, jakými xxxx starý štěrk x xxxxxxx řeky Xxxx a xxxxxx x oblastech Xxxxx, Xxxxxxxx, Holset a Xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vína xxxx xx xxxxxx míry xxxxxxxxx xxxxxxxxxx půdami x x menší xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxx xxxx. Xxxxx usazenin xx xxxxxxx 50 xx 60 %, xxxxx je xxxxxxxxx 20 až 30 % x xxxx xx xxxx xxx 20 %. Sprašová xxxx xx díky xxxxxxx struktuře xxxxxx xxxxxxx, xxx také xxxxxx ochlazuje. X xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx denní teplotní xxxxxxx, jež jsou x regionu Xxxxxxxxxx xxx tak xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx chuť xxxx.
Příčinná xxxxxxxxxx
Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx téměř xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx. Xxxx bohaté xx xxxxx zachovávají xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xx dodávají x xxxxx třpyt. X xxxxxxx vyplývá, xx x xxxxxx posuzovaných xxxxx xxxx xxxx x kombinaci xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx „xxxxxxxxx“, xx. xxxxxx chuti.
Xxxxx x xxx xx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx vodu x xxxx xxxxxx xxxx xxxxx, takže x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zřídka.
Xxxxx x xxxxx zajišťují xxxxxxxx odvodnění. Xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x průměrným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx činícím xx xxxxxxxxxx xxxxxx 100 xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nedostatek xxxx. Různé xxxxxx xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xxx xxxxxxx vína optimální.
Podnebí x xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, je xxxx xxx geografické xxxxxx x xxxx dostatečně xxxxx, xxx hrozny xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx účinky. Xxxxxx z xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zralosti, xxxx xx xx xxxxxx rychle xxxxxxxx xxxxx cukru, což xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Nadměrný xxxxx xxxxxxxx – xxxxxxxxxxx xxxxxxx v jižních xxxxxxxxxx oblastech – xxxx xxxxxxxxxxxxx problém. Xxxxxx doba xxxxx (xx xxxxxxx zrání xx xxxx) poskytuje xxxxxxxxx xxx, aby xx x xxxxxxxx xxxxxxxxx aromata, xxxxxxxx x xxxxxxxx.
Aby hrozny xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx dne xxxxxxxxxx xxxxx x sluneční xxxx, zatímco xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx chuťový xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxx noci xxxxx, xx xxxxxxxxxxxx rychlý. Xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jablečnou. Xx-xx x xxxx chladno, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, takže xxxx bude xxx xx xxxxx zralosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx kvašení xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx).
Xxxxxxx: Xxxx z xxxxxxx Mergelland se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxx skutečnost je xxxx spolupůsobením xxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, jež xx x případě Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
—
Xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx://xxx.xxx.xx/xxxxx/xxxxxxx/xxxxx/Xxxxxxxxxxxxxx%20Xxxxxxxxxx.xxx