Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2017/1595

ze dne 21. xxxx 2017,

kterým xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx názvu zapsaného xx xxxxxxxxx chráněných xxxxxxxx původu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx (XXXX))

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o fungování Xxxxxxxx xxxx,

s ohledem na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) x. 1151/2012 xx xxx 21. listopadu 2012 x xxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a potravin (1), a zejména xx xx. 52 xxxx. 3 xxxx. x) uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

X xxxxxxx x xx. 53 odst. 1 prvním xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 přezkoumala Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx specifikace xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xxxx xxx „XXXX“) „Gorgonzola“ xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1107/96 (2).

(2)

Protože předmětné xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx. 53 xxxx. 2 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012, xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx x xxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx  (3), xxx xxxxxxxx xx. 50 xxxx. 2 xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012.

(3)

Xxxxx xx týkají xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx původu, xxxxxx xxxxxxxx, označování, xxxxxx a pravidel pro xxxxxxxxxxx.

(4)

Xxx 22. srpna 2016 xxxxxxxx Xxxxxx oznámení x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Belgie. Xxx 21. xxxxx 2016 xxxxxxxx Xxxxxx příslušné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx o námitce.

(5)

Xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx dne 7. xxxxxx 2016 Xxxxxx x Xxxxxx, xxx xxxxx tří měsíců xxxxxxxx xxxxxxxx konzultace x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx postupy.

(6)

Lhůta xxx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx x xxxxx tři měsíce.

(7)

Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx dohody Xxxxxx xxxxxxx ze xxx 5. června 2017.

(8)

Belgie se xxxxxxxxx, xx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx. 7 xxxx. 1 xxxx. x) x x) xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 xxxxxxxx xxxxxx o změnu xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(9)

Strana xxxxxxxxxx námitku xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxx 3.6 xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, v němž xx xxxxx toto: „Xxx „Xxxxxxxxxx“ se xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxxx xxxxx kontrolním xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx porcovaný xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxx zachována jakost, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx sýra „Gorgonzola“ xxxxxxxxx na xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx, musí být xxxx xxxxxxxxx a balení xxxxxxx oprávněným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx pověřeným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(10)

Xxxx namítnuto, xx x xxxxxxxx pravidel nevyplývají xxxxx podmínky, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxxx a balení xxxx x XXXX „Xxxxxxxxxx“, xxx xx třeba xxxxxx. Xxxxxxxx navíc xxxxxx, xx xxxx systém xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxx certifikaci xxxxxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx o žádostech o certifikaci xxxxxxxxxx xxxxxx čas x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebudou xxx během tohoto xxxxxxxxxxx období při xxxxxxx xxxxxxxx na xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(11)

Strana podávající xxxxxxx proto usilovala x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a balící xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx pod xxxxxxxx názvem „Xxxxxxxxxx“ XXXX xx té xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx.

(12)

Xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx týkající xx xxxxxx a kontrol xx xxxxx xxxxxxxxxx rozpracovat. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxx XXXX „Xxxxxxxxxx“ připravil xxxxxxxx, o němž strana xxxxxxxxxx xxxxxxx usoudila, xx xxxxxxxxx většinu xxxxxxxxx problémů.

(13)

Xxxxxxxxxxx produktu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xx, xx xxxxxx porcovaný xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, půlbochníků xxxx xxxxx bochníků, xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s označováním.

(14)

Aby xx xxxxx umožnil hladký xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a hospodářské xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oblast, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx lhůtu xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx pod xxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ XXXX, xxxx xx se xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxx xxx „Gorgonzola“ xxxxxxx na trh xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxx ražené xxxxxxxxx xxxxx ověřen xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subjektem xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx subjektem, xxxxxxxxxx až po xxxxxxxx šesti xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx.

(15)

X xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xx Xxxxxx domnívá, xx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx dokumentu xx měla být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx,

PŘIJALA XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx týkající se xxxxx „Gorgonzola“ (CHOP) xx schvaluje. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dokument xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx uvedené x xxxxxx 4 xxxxxxxxxxx a v bodu 3.6 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, že „xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subjektem xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx subjektem může xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx sýr xxx xxxxxx hliníkové xxxxx“, xx xxxxxxx od 12. dubna 2018.

Xxxxxx 3

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 21. xxxx 2017.

Xx Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx XXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 343, 14.12.2012, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Komise (XX) x.&xxxx;1107/96 xx xxx 12.&xxxx;xxxxxx&xxxx;1996 x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx původu xxxxx postupu stanoveného x&xxxx;xxxxxx&xxxx;17 xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2081/92 (Xx. xxxx. X&xxxx;148, 21.6.1996, x.&xxxx;1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X&xxxx;188, 27.5.2016, s. 44.


PŘÍLOHA

JEDNOTNÝ XXXXXXXX

Xxxxxxxx Xxxx (XX) x.&xxxx;510/2006 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx označení x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx zemědělských xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;(*1)

„XXXXXXXXXX“

XX x.:&xxxx;XX-XXX-0217-01214 – 18.3.2014

XXXX() XXXX (X)

1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX

„Xxxxxxxxxx“

2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX XXXX XXXX XXXXX XXXX

Xxxxxx

3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXX XXXXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXX XXXXXXXXX

3.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx produktu

Třída 1.3 Xxxx

3.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v bodě 1

„Xxxxxxxxxx“ je xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx z plnotučného pasterizovaného xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx v důsledku xxxxxx xxxxxx charakteristické xxxxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx xxxxxxxxxx:

xxxx:

xxxxxxxxx, s plochou xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx;

xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxx řezu je 13&xxxx;xx; průměr xxxx 20 x&xxxx;32&xxxx;xx;

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx:

1.

xxxxx bochník, xxxxx xxxx (dolce): hmotnost xxxx 9 a 13,5 kg x&xxxx;xxxxxx xxxxx a dobou xxxxx minimálně 50 x&xxxx;xxxxxxxxx 150 dní;

2.

velký xxxxxxx, xxxxxxx druh (xxxxxxxx): xxxxxxxx xxxx 9 x&xxxx;13,5&xxxx;xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx zrání xxxxxxxxx 80 x&xxxx;xxxxxxxxx 270 xxx;

3.

xxxx xxxxxxx, výrazný xxxx (xxxxxxx xxxxxxxx): xxxxxxxx mezi 5,5 x&xxxx;9&xxxx;xx xx xxxxxxxx xxxxxxxx chutí x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 60 x&xxxx;xxxxxxxxx 200 xxx;

xxxx: xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx spotřebě;

sýrová hmota: xxxxxxxxx, slámové xxxxx, xxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a/nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx: xxxxxxxxx 48 %.

3.3.   Suroviny (xxxxx u zpracovaných produktů)

Plnotučné xxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, sůl.

3.4.   Krmivo (xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu)

Alespoň 50 % sušiny xxxxxxxx v krmivu xxx xxxxx (xx xxx) xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx.

3.5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti

Produkce mléka, xxxx xxxxxxxxxx a zrání xxxx, jenž xxxx xxx xxxxxxx XXXX „Xxxxxxxxxx“, jakož x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx značek podle xxxx 3.7 xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

3.6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxx uváděn xx xxx vcelku, xxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxx porcovaný, x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xx xxxxxxxxxxx oprávněným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx může xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx z celých bochníků, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx původ xxx xxxxxxxxxxxx (xx. xxxx zabaleny do xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxx byla xxxxxxx značka xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx). Xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxx na trh xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx, musí být xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo jiným xxx pověřeným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a půlbochníků x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxx hliníkové xxxxx xxxx kvůli bezpečnosti xxxxxxxx možné. Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx, že bochníky xxxx „Xxxxxxxxxx“ nemají xx boku xxxxxx xxxxxx, xxxx původ xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx fólie xxxxxx xxxxxxxxx subjekt.

Provozovatel xxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxxx uvedené v článku 18 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002 x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx&xxxx;4 nařízení (XX) x.&xxxx;668/2014 – xx. xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx identifikovat každého xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx „Xxxxxxxxxx“ xxxxx, x&xxxx;xxxx zavést xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxx umožní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx sýr „Xxxxxxxxxx“ xxxxx.

Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx xxxx na žádost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx prodejně za xxxxxxxxxxx, xx je xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx „Xxxxxxxxxx“ xx rovněž xxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx za účelem xxxxxxx prodeje xx xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx část xxxxxx xxxxxxxxx fólie jako xxxxxx jeho pravosti.

3.7.   Zvláštní xxxxxxxx xxx označování

Na xxxxxxxx xxxx „Gorgonzola“ xx ve vymezené xxxxxxxxx xxxxxxx umisťují xxx xxxxxxxxxxxxx značky, x&xxxx;xx:

xxx xxxxxx xxxx xx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s identifikačním xxxxxx mlékárny (viz xxxxxxx 1),

Xxxxxxx 1

xx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xx celé xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx i porcovaný xxx xxxxxxxxxxx ustanovení xxxx 3.6 xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s vyraženým identifikačním xxxxxxxxx (viz obrázek 2). Xx xxxx xxxxxx hliníkové xxxxx xx xxxxx název XXXX „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx. V případě xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx bochníků, xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx původu „Xxxxxxxxxx“ nebo xxx xxx uvádí menším xxxxxx, než jakým xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx „piccante“ (xxxxx bochník, xxxxxxx xxxx) nebo „xxxxxxx xxxxxxxx“ (xxxx xxxxxxx, xxxxxxx druh).

Obrázek 2

Xxxxxx xxxxxxxxx xxx

X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx zorném xxxx xxxxx tato xxxxxxxx:

xxxxx XXXX „Xxxxxxxxxx“ xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx xxx XXXX,

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx druhu sýra xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení xxxxxx „Xxxxxxxxxx“ xxxx xxx xxx xxxxx menším xxxxxx, než xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx „piccante“.

Provozovatel xxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx různých druhů xxxx „Xxxxxxxxxx“.

4.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXX VYMEZENÍ XXXXXXXXX XXXXXXX

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx celé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:

Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxx, Xxxxxxx, Cuneo, Xxxxx, Xxxx, Xxxxxx, Monza, Xxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, Vercelli.

Dále xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxx Alessandria:

Casale Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx Xx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Serralunga xx Crea, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxx Xxxxxxxxxx, Cellamonte, Xxxxxxxxx Monferrato, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Mirabello Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx Xxx Xxxxxxx x&xxxx;Xxxxxxxxxx&xxxx;Xx.

5.&xxxx;&xxxx;&xxxx;XXXXXXXXXX XX XXXXXXXXXX XXXXXXX

5.1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xxx dostatek xxxxxx xxx dojnice x&xxxx;xxxx xxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx činitelů, xxxxx určují organoleptické xxxxxxxxxx sýra x&xxxx;xxxx xxxxxxxx. Xxxxx jde x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx místní xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx vztahující xx xx xxxxxxxx xxxx „Gorgonzola“ xxxx xxxxxxxxx tradičního xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx xxxxx mléčnými xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx penicilinových spor x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx syřidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx sucho x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxx děrování xxxxxx xxxxx během xxxxx xxxx postupy, xxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

5.2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

„Xxxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxxxx, xxx xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx charakteristické xxxxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxx může kolísat xx xxxxx xx xx xxxxxxxx výraznou x&xxxx;xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx.

5.3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx souvislost xxxx zeměpisnou xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx vlastnostmi xxxxxxxx (u CHOP) xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pověstí xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (x&xxxx;XXXX)

Xxxxxxxx krmiva xxx dojnice x&xxxx;xxxx xxxxxx xxxxxxxx s tradičními xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx mléka penicilinovými xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx a děrováním xxxxxx xxxxx během zrání, xxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx „Gorgonzola“.

Odkaz na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

(xx.&xxxx;5 odst. 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;510/2006&xxxx;(*2))

xxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/3335

xxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx (xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx), xxxxxxxx xx „Xxxxxxxx XXX XXX“ (Xxxxxxxx s CHOP a CHZO – xx xxxxxxxxx xxxxxx vpravo), xxxx xxx xx „Xxxxxxxx XXX XXX XXX“ (Xxxxxxxx s CHZO, CHOP, XXX – xx xxxx xxxxxx obrazovky) x&xxxx;xxxxxxx xx „Disciplinari xx Produzione xxx'xxxxx xxxx'XX“ (Xxxxxxxxxxx produkce, xxx xxxx předmětem xxxxxxxx XX).


(*1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 1151/2012 xx xxx 21. listopadu 2012 o režimech xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a potravin.

(*2)  Nahrazeno xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;1151/2012 xx xxx 21. xxxxxxxxx 2012 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx.