XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007
ze xxx 5. xxxxxxxx 2007,
kterým xx xxxx nařízení (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx
(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)
XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,
s xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x zejména xx xx. 4 odst. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) |
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxx 15. listopadu 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potraviny (2) stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx. |
(2) |
Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx (sušená počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx je-li xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacteriaceae xxxx indikátorů Enterobacter xxxxxxxxx x bakterií xxxx Xxxxxxxxxx. Dospěla x závěru, xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx rudu Salmonella x xx xxxxxxxxxx xxxxx univerzální xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx stanovit korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx sakazakii xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (ES) x. 2073/2005, který xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx dietních potravin xx Enterobacter xxxxxxxxx x bakterie rodu Xxxxxxxxxx, je-li v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx tedy xxxxx xxxxxx. Část 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx. |
(5) |
X souladu xx stanoviskem k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vydaným xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxx 9. září 2004 by měla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Salmonella x Enterobacteriaceae pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu. |
(6) |
Komise XXXXXX Evropského xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 stanovisko x Xxxxxxxx cereus x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. v xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx k xxxxxx, xx xxxxxx x xxxxxxxx kontrolních xxxxxxxx xx kontrola xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx rizika x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx xxxx patogenních Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx a sušených xxxxxxxx potravin jsou xxxxxxxxxxx potenciálně choulostivými xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx stanoviskem XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx měly xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x kromě osvědčených xxxxxxx určených xx xxxxxxxx časové prodlevy xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu. |
(7) |
Kapitola 1 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metodu pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx a sušené xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx proto xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx proto xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(8) |
Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx pravidel xxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxxx alespoň 100 xx2 xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx upřesněn xxx xxxxx míst, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek. Xx xxxxxx xxxxxxxx provádění xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx v xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 upřesnit, xx xx k xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kontaminovány, x že xx xxxx být rozšířena xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Kapitola 3 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx by proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. |
(9) |
X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx příloha X nařízení (ES) x. 2073/2005 nahrazena xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. |
(10) |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
Toto nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.
V Bruselu xxx 5. xxxxxxxx 2007.
Xx Komisi
Xxxxxx KYPRIANOU
xxxx Xxxxxx
(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1.
(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.
XXXXXXX
„XXXXXXX I
Mikrobiologická kritéria xxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx 1. |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx 2. |
Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu |
2.1 |
Maso x xxxxxxx x xxx |
2.2 |
Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx |
2.3 |
Xxxxxxx výrobky |
2.4 |
Produkty rybolovu |
2.5 |
Zelenina, xxxxx x výrobky x xxxx |
Xxxxxxxx 3. |
Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx |
3.1 |
Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
3.2 |
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx polotovary x xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření |
Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1) |
Xxxxxx&xxxx;(2) |
Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(3) |
Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
||||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g |
EN/ISO 11290-1 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Listeria xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5) |
XX/XXX 11290-2 (6) |
produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 g (7) |
EN/ISO 11290-1 |
před xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx vyrobil |
|||||
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
100&xxxx;XXX/x |
XX/XXX 11290-2&xxxx;(6) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx x 10 x xx 1. ledna 2010 xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 g |
EN/ISO 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxxxxxxx v 10 x xx 1. xxxxx 2010 nepřítomnost ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 g |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Salmonella |
5 |
0 |
nepřítomnost ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x xxxx ml |
EN/ISO 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby údržnosti |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxx ve 25 g |
evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13) |
xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx xx 25 x |
XX/XXX 6579 |
produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Enterobacter xxxxxxxxx |
30 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XXX/XX 22964 |
produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
X. xxxx &xxxx;(15) |
1&xxxx;(16) |
0 |
xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx a xxxxxxxx mezi lasturami |
ISO XX 16649-3 |
xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|||
|
Histamin |
9 (18) |
2 |
100 xx/xx |
200 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
9 |
2 |
200 xx/xx |
400 xx/xx |
XXXX&xxxx;(19) |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx vzorek.
Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).
X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx prokázat, že xxxxxxx nepřekročí limit 100 KTJ/g po xxxxx xxxx údržnosti:
— |
vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx určených x xxxxx xxxxxxxx x E. xxxx x xxxxxx xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx. |
Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx jednotce vzorku, |
— |
nevyhovující, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoli xxxxxxxx vzorku. |
Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:
— |
vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx. |
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx histidinu:
— |
vyhovující, pokud xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:
|
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X xxxx pokud xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X. |
Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx a výrobky x něj
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx vzorků (21) |
Limity (22) |
Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23) |
Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx |
Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx |
3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota |
ISO 4833 |
xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
||||
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
2,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx těla po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 4833 |
jatečně upravená xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol |
||||
Enterobacteriaceae |
2,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx |
3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
XXX 21528-2 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
2&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, přezkoumání procesních xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
5&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx |
XX/XXX 6579 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
50&xxxx;(25) |
7&xxxx;(26) |
xxxxxxxxxxxx ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx |
XX/XXX 6579 |
jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx |
|||
|
xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27) |
5 |
2 |
5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g |
5 × 106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
X. coli &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů |
5 |
2 |
5 × 105 XXX/x |
5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x |
XXX 4833 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
X. xxxx &xxxx;(28) |
5 |
2 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XXX 16649-1 nebo 2 |
konec xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
X. coli &xxxx;(28) |
5 |
2 |
500 XXX/x xxxx xx2 |
5&xxxx;000 XXX/x xxxx cm2 |
ISO 16649-1 nebo 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin |
Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravených těl, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.
Enterobacteriaceae x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:
— |
vyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx xxxx m x X, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X. |
Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech:
— |
vyhovující, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx. |
Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí výsledky xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.
X. xxxx x počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x strojně xxxxxxxxx mase (SOM):
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m, |
— |
nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx více zjištěných xxxxxx > X xxxx se xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx mezi x x M. |
2.2 Mléko x xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx potravin |
Mikroorganismy |
Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30) |
Xxxxxx&xxxx;(31) |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32) |
Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
&xx;&xxxx;1/xx |
5/xx |
XXX 21528-1 |
konec výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx |
||
|
E. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
100 KTJ/g |
1 000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx bakterií X. coli &xxxx;(35) |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
||
|
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
104 KTJ/g |
105 XXX/x |
XX/XXX 6888-2 |
x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 KTJ/g |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny hodnoty &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
||
|
X. xxxx &xxxx;(34) |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 KTJ/g |
ISO 16649-1 xxxx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx surovin |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
10 KTJ/g |
ISO 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření a xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace |
|||
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 KTJ/g |
100 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xx 2 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x |
100 XXX/x |
XXX 21528-2 |
xxxxx výrobního procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
10 |
0 |
xxxxxxxxxxxx v 10 x |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38). |
|||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
0 |
xxxxxxxxxxxx x 10 x |
XXX 21528-1 |
xxxxx xxxxxxxxx procesu |
zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci |
|||
|
Předpokládaný xxxxxx Xxxxxxxx cereus |
5 |
1 |
50 XXX/x |
500 XXX/x |
XX/XXX 7932&xxxx;(39) |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny výroby; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.
Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, pokud všechny xxxxxxxx hodnoty poukazují xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. |
X. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X. |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx výživě x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku:
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x hodnot nachází xxxx m x X a xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx více než x/x xxxxxx nachází xxxx x a X. |
2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx výrobky
Xxxxxxxxx potravin |
Mikroorganismy |
Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40) |
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(41) |
Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje |
Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků |
||||
n |
c |
m |
M |
|||||||
|
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
10 XXX/x nebo xx |
100 XXX/x xxxx xx |
XXX 21528-2 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází mezi x x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M. |
2.4 Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxx xxxxxx vzorků (42) |
Limity |
Analytická xxxxxxxxxx metoda (43) |
Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků |
||||
n |
c |
m |
M |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
1/x |
10/x |
XXX XX 16649-3 |
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby |
||
koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XX/XXX 6888-1 xxxx 2 |
xxxxx výrobního xxxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření
Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.
E. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobcích x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m, |
— |
přijatelný, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází mezi x a M x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx než x/x xxxxxx nachází mezi x x X. |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x měkkýších xx schránkami:
— |
vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx m x X a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X. |
2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, ovoce x xxxxxxx z xxxx
Kategorie potravin |
Mikroorganismy |
Plán xxxxxx vzorků (44) |
Limity |
Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45) |
Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx x xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx |
||||
x |
x |
x |
X |
|||||||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx |
||
|
X. xxxx |
5 |
2 |
100 XXX/x |
1&xxxx;000 XXX/x |
XXX 16649-1 xxxx 2 |
xxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
X. coli x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x přímé spotřebě):
— |
vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx m x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x, |
— |
xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x M. |
Kapitola 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx
3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx jako xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Xxxxxx Alimentarius.
3.2 Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx x nedestruktivní xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně upravených xxx. Xxxxx odběru xxxxxx se xxxxxxx x ohledem na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x jednotlivých xxxxxxxx.
Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx odeberou xxxxxx xx xxxx míst xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření na xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x níž xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 cm2.
Jsou-li vzorky xxxxxxxxx x různých xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx vyšetřením xx z xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 jatečně xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx kousek xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx xx xxx xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx vzorků.
Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou být xxxxxxxx xx pokynů xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně jednou xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx dne x xxxxx.
X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. coli x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx četnost snížena xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx po sobě xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx salmonely může xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx po 30 xx sobě jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx snížena xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální program xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento program xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx vzorkování popsané x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx v xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx příslušný xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx a zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxx odběru xxxxxx vyňaty.“
(1) n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.
(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx x rovná X.
(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xx xxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených x xxxxx xxxxxxxx:
— |
x takových, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx není xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. výrobky, xxxxx xxxx tepelně ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx), |
— |
x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx, |
— |
x chleba, xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků, |
— |
u xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, jablečného xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx nebo xxxxxxxx, |
— |
x xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x kakaa a xxxxxxxx, |
— |
x xxxxxx mlžů. |
(5) Toto xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx může pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx na Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx na xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 xx.
(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrábí, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 a xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx této xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se vztahuje xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx V xxxxxxxx III xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004.
(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x xx výrobku neexistuje xxxxxx salmonel.
(11) Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx screeningová xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x v xxxxxxxx výrobcích.
(14) Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae a X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li v xxxxxxxxxxx ze vzorků xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je povinen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, zda xxxxxx xxxxxxxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a E. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.
(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx kontaminace.
(16) Směsný vzorek xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých živočichů.
(17) Zejména xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Scombresosidae.
(18) Na xxxxxx maloobchodu je xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx předpoklad xxxxxxxxx v čl. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (ES) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx celá xxxxxx.
(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Assay xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos G., Xxxxxx C., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx matrix xxxxxx xx determination xx biogenic amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.
(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x prokázání účinnosti xxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.
(21) n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx mezi x x X.
(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x xxxxx X.
(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.
(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (m x X) xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx destruktivní metodou. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x 10 po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx stanoveny v xxxxx xxxxxxxx.
(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x nichž xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx při snižování xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx rozšířením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.
(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 24 xxxxx.
(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.
(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.
(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx m xxxxx X.
(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx určené x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx úrovně xxxxxxx.
(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X. xxxx obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x x xxxx, které xxxxxxxxx xxxx E. xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.
(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny obsahující xxxxxx xxxxxx.
(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx vyšetřených x xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx ke spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx se xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Petriho xxxxx x průměru 90 xx.
(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x x X.
(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(42)&xxxx;&xxxx;x = počet jednotek xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx m x M.
(43) Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx leží mezi x x M.
(45) Použije xx nejnovější vydání xxxxxxxxx xxxxx.