Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) x. 1441/2007

xx xxx 5. prosince 2007,

xxxxxx xx mění xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx dne 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 rovněž xxxxxxx, xx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti měsíců xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa a xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, že je-li xxx vyšetření sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených dietních xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x bakterie xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx pro biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx stanovisko xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx. Dospěla x xxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx korelace xxxx Enterobacteriaceae x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jednotlivých xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, který xx týká xxxxxxxxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních potravin xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx, xx-xx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Enterobacteriaceae, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Část 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx proto xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vydaným xxxxxx XXXXXX xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (EFSA) xxx 9. xxxx 2004 by xxxx xxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) vydala xxx 26. a 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx cereus x xxxxxx Xxxxxxxx xxx. x potravinách. Xxxxxxx x závěru, xx jedním x xxxxxxxx kontrolních opatření xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx rizika a xxxxxxxxxx kontrolních xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx teplou xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x sušených xxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx spor Xxxxxxxx cereus x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx nejnižší x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx určených xx xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx mělo xxx stanoveno kritérium xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 xxxxxxx I xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx sýrech, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx přezkoumána xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx odkaz xx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(8)

Kapitola 3 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Podle xxxxxxxxx pravidel xxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, ani xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx zlepšení xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, že xx k xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx pravděpodobností xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by proto xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx stanoveným v xxxxxxx x tomuto xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx jsou x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Příloha X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 se xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Komisi

Markos KYPRIANOU

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 338, 22.12.2005, s. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx x mléčné xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx x výrobky x nich

Kapitola 3.

Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků a xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx x bakteriologickému vyšetření

Kapitola 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx toxiny, metabolity

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx kojence x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.2

Potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a xxxxx polotovary xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxx z xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx výrobky určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné výrobky xxxxxxxx z drůbežího xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 g

od 1. xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina x kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.11

Sýry, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx ze syrového xxxxx xxxx mléka, xxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.14

Vaječné xxxxxxx, xxxxx výrobků, x nichž výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx ml

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.18

Naklíčená xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené ovoce x xxxxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (určené x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky v xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx screeningová xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx měsíců xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX/XX 22964

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx xxxx x xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x xxxx

X. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 mg/kg

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené na xxx během doby xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx ošetřeny enzymatickým xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx živých xxxx x xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx x xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který je xxxxxx, pokud není xxxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x X. xxxx x xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx > xxxxx.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x zjištěných hodnot xx nachází xxxx x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx hodnoty nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxxx x nebo xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x xxxxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx a koňovitých (24)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

2,5 xxx XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx skotu, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx porážky a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx

XX/XXX 6579

jatečně upravená xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat a xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

E. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 KTJ/g

500 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.8

Masné xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x nebo cm2

5 000 XXX/x xxxx xx2

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a xxxxxxxx x oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx vztahují na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí výsledky xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi m x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx mezi m x M.

2.2    Xxxxx x mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet xxxxxxxx X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx stafylokoků

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx surovin; pokud xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx vyrobené x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x pasterizovaného xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. coli  (34)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x výběru surovin

2.2.7

Sušené xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 or 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx s cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní potraviny xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx kategorie xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x a M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx cereus x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx m x X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx více xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (41)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x nebo xx

100 XXX/x nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx se xxxx xxx c/n xxxxxx nachází xxxx x a M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výrobky x vařených xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX TS 16649-3

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, xxxxx x výrobky z xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (44)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx v xxxxxxxxxxxx ovoci x xxxxxxxx (xxxxxxxx k xxxxx spotřebě) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx mezi x x X.

Xxxxxxxx 3.   Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy XXX (Xxxxxxxxxxx organizace xxx xxxxxxxxxxx) x xxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxxxx vyrábějících mleté xxxx x masné xxxxxxxxxx x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx vzorků z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x pravidla xxx skladování a xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx x xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx jatečně upravených xxx. Xxxxx odběru xxxxxx se vyberou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x jednotlivých závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx odeberou čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx se pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 u xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx odběru vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xx místa, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx činit alespoň 400 cm2.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx jatečně upraveném xxxx, před xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže

Xxx xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají xxxxxxxxx vzorky z xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x krku x xxxxxxxxx hmotnosti 10 g. Z xxxxxx kůže x xxxx xx tří xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx získalo 5&xxxx;×&xxxx;25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx vzorků

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených těl, xxxxxxx xxxxx jde x xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx maso, odeberou xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dne v xxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X. coli x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x odběru vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou po xxxx xx sobě xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx čtrnáctidenní, xxxxx xxxx xx 30 xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx snížena xxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx vzorkování xxxxxxx x xxxxx odstavci. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx xxx xxxxx xxxx snížena, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x zařízení, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.“


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X bodů 1.1–1.25 xx m xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx odstranění X. xxxxxxxxxxxxx, pokud po xxxxx xxxxxxxx není xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. výrobky, které xxxx tepelně ošetřeny x xxxxxxxx xxxxx),

x xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x podobných xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, medu a xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, xxxxx xx výrobce schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může pro xxxxxx procesu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx tři Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx výrobky xxxx xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že výrobek xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x xx celou xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky s xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 x aw ≤&xxxx;0,94, výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx do této xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně xxxxxxxx xxxx (SOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle přílohy XXX xxxxxx X xxxxxxxx III xxxx 3 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx výrobce schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x důsledku xxxxxxxx xxxx xxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx odběr xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx ve xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx zjišťování xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, pokud xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie vyšetřena xx X. sakazakii. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx taková xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx nejméně z 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xx. 14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002, podle něhož xx má xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx in xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx biogenic amines xx plaice (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = počet jednotek xxxxxxxxx vzorek; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.1.3–2.1.5 se m xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) se xxxxxxxx xxxxx na vzorky xxxxxxxx destruktivní metodou. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá xxx, xx xx xxxxxxx zjistí logaritmická xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx vypočítá xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x 10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny x xxxxx nařízení.

(26)  Počet xxxxxx, x nichž xx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na mleté xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx výrobku xxxxx než 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritéria xx vztahují xx xxxxxxx oddělené xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx III xxxxxx X kapitoly XXX xxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 853/2004.

(30)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek vzorku, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x a X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx určené x xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(34)  E. xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(35)  U xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xxxxx bakterií X. xxxx obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x x xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, je xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma sýrů, x nichž xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánů xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx složky.

(38)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx těmito xxxxxxxxxxxxxx xx úrovni jednotlivých xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx mezi Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx na Petriho xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Petriho xxxxx x průměru 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(42)&xxxx;&xxxx;x = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet jednotek xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx mezi m x X.

(43)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.