Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) x. 1441/2007

xx xxx 5. xxxxxxxx 2007,

kterým xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského společenství,

s xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2073/2005 xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, aby potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X uvedeného nařízení.

(2)

Kapitoly 1 x 2 xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx měsíců xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx přílohy xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživy x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx úřadu xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx indikátorů Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxx stanovit korelaci xxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxxxxx xxxx Salmonella x že neexistuje xxxxx univerzální xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx korelaci xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx sakazakii xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) x. 2073/2005, xxxxx xx týká provádění xxxxxxxxx sušené počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx dietních xxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx sakazakii x xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx, je-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xx xxx xxxx xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X xxxxxxx xx stanoviskem x xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě xxxxxxx xxxxxx XXXXXX při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxx 9. xxxx 2004 by xxxx xxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxx XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 26. x 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Xxxxxxxx xxx. x potravinách. Xxxxxxx x závěru, xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx kontrola teploty x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx kontrolních xxxx. Xxxxxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxx je xxxxx xxxxxxxxxx xxxx patogenních Xxxxxxxx xxx., xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Některé xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx včetně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx choulostivými xxxxxxxxxxxx. X xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx počty xxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xx možná xxxxxxxx x xxxxx osvědčených xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx prodlevy xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

(7)

Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx. Tato xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Společenství pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky. Xxx xx xx xxxxx xxxxxxxx odkaz xx xxxx analytickou referenční xxxxxx. Kapitola 1 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx nicméně xxxxxxxx xxx xxxxx xxxx, x nichž xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxx plocha, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx zlepšení xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Společenství xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx x xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx plochy, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx pravděpodobností xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx xxxxxx. Kapitola 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(9)

X xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx stanovená tímto xxxxxxxxx jsou v xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx I xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx nařízení je xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Xxxxxx

Markos XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx x xxxxxxx x nich

Kapitola 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx vzorků a xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx jatkách x v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx určené x přímé spotřebě xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x xxxxx polotovary xxxxxxxx z jiných xxxxx xxx x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx výrobků, x nichž výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího xxxx určené ke xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxx proces nebo xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.14

Vaječné xxxxxxx, xxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x xxxxxx syrovátka xxxxx kritérií pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány ve 25 g

evropská screeningová xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x sušené xxxxxx potraviny pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx pro kojence xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa

Salmonella

30

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku (14)

Enterobacter xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x plži

E. xxxx &xxxx;(15)

1&xxxx;(16)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx rybolovu x xxxxx ryb xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9&xxxx;(18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxx xxxxxx x láku, xxxxxxxx z xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx údržnosti

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx na X. xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované partie (20).

L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost této xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 KTJ/g po xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. monocytogenes x xxxxxxxxx potravinách určených x xxxxx spotřebě x X. coli x xxxxxx mlžích:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Enterobacter sakazakii x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx průměrná xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mezi x x X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx průměrná hodnota xxxxxxxxxx x nebo xx více xxx x/x xxxxxx nachází xxxx x x X nebo xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M.

Kapitola 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x xxxxxxx x xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (23)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, ovcí, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 x xxxxxxxx xxxxxx kůže z xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx biologické xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x oblasti xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxx oddělené xxxx (XXX)&xxxx;(29)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x xxxxxxxx x xxxxxxx výběru a/nebo xxxxxx surovin

E. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x xxxx cm2

ISO 16649-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx se limity xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x prasat:

vyhovující, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x x X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než x/x xxxxxx.

Xx každém xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. coli x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x strojně xxxxxxxxx mase (SOM):

vyhovující, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x x M a xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x jakosti xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx  (34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx počet bakterií X. xxxx &xxxx;(35)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x takovém xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx počet xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), a zrající xxxx vyrobené z xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx z xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx ošetření x xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 or 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx dietní potraviny xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x cílem xxxxxxxxxxxxx kontaminaci (38).

2.2.10

Sušená pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci

2.2.11

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx výskyt Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby; xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě, xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. coli, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X nebo xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx x a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (41)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g xxxx xx

100 KTJ/g nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx x/x xxxxxx nachází xxxx x a X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxxx rybolovu

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (42)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x xxxxxxx zbavené výrobky x xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1/x

10/x

XXX XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x krunýře a xxxxxxx zbavených xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X nebo xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx schránkami:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X xxxx xx xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, ovoce x výrobky z xxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (určené k xxxxx spotřebě)

E. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

výrobní proces

zlepšení xxxxxxx xxxxxx, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx se více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x M.

Kapitola 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Mezinárodní xxxxxxxxxx xxx normalizaci) x xxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx pro xxxxx vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x nedestruktivní xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx míst xxxxxx xxxxxx x pravidla xxx skladování a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx. Místa xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx odeberou xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x xxx se xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx přežvýkavců) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx použije xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxxx se xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx pravděpodobnost, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 xx2.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx z různých xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Pro xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx při xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx kousek xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx kůže x xxxx ze tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx směsný xxxxxx tak, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených těl, xxxxxxx xxxxx xxx x místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x jatečně upravených xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx dne x xxxxx.

X xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na X. xxxx x xx počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx po xxxx xxxxxxxx týdnů získávány xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx 30 xx sobě jdoucích xxxxx získávány xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx x salmonel xxxx xxx snížena xxxx xxxxx, pokud xx uplatňován celostátní xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx vzorkování popsané x xxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxx být xxxxx xxxx snížena, xxxxx xx x xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, x požadavků xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx m xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených k xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx odstranění L. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx opětovná kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x konečném obalu),

u xxxxxxx, nekrájené x xxxxxxxxxxxx zeleniny a xxxxx, xxxxx naklíčených xxxxx,

x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx vína, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x xxxxx x xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx dobu údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x nebude na xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx výrobky xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušného orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x xx celou xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx s xX ≤ 4,4 nebo xx ≤&xxxx;0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 x xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx s xxxxx údržnosti pod 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx strojně xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004.

(10)  Vyjma xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, xx x xxxxxxxx případné xxxx zrání x xx výrobku neexistuje xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx screeningová xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(14)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, pokud xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, zda xxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. coli zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(16)  Směsný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X takovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx. 14 odst. 6 xxxxxxxx (ES) x. 178/2002, xxxxx něhož xx xx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Valle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx amines xxxxxxxx in xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Malle X., Bouquelet X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(20)  Výsledky vyšetření xxx xxxxxx xxxxxx x prokázání účinnosti xxxxx analýzy xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupu xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx xxxx x x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 se m xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) xx vztahují xxxxx xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodou. Xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx se xxxxxxxx xxxxxx těchto logaritmických xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 vzorků xx získá x 10 xx sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx a četností xxxxxx xxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx v xxxxx nařízení.

(26)  Počet vzorků, x xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x může xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx pokroku xxxxxxxxxx xxx snižování xxxxxxxxx salmonel. X xxxx xxxxx přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony x xxxxxx rozšířením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium se xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx údržnost výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx maso (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx III xxxxxx V kapitoly XXX bodu 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x a X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 x 2.2.10 xx m rovná X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx zpracování v xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. coli, xx počet bakterií X. xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zrání x x sýrů, xxxxx xxxxxxxxx růst X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zrání.

(36)  Vyjma xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných orgánů xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stafylokokových xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. sakazakii, xxxxx xxxxxx stanovena xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Je-li x xxxxxxxxxxx xx vzorků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx je xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xxx mezi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x E. sakazakii xxxxxx korelace existuje.

(39)  1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.

(40)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(42)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x x M.

(43)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x = xxxxx xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.