Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 1441/2007

ze xxx 5. prosince 2007,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx potraviny

(Text x xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx potravin (1), x zejména na xx. 4 odst. 4 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2073/2005 ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005 x mikrobiologických xxxxxxxxxx xxx potraviny (2) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx opatření xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004. Xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxxxxx 1 x 2 xxxxxxx X nařízení (XX) x. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx dietní xxxxxxxxx). Xxxx 2.2 xxxxxxxx 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xx-xx xxx xxxxxxxxx sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxxx x kterékoliv xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(3)

Xxx 24. xxxxx 2007 xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxx Xxxxxxxxx úřadu xxx bezpečnost potravin (XXXX) vydala xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx Enterobacteriaceae xxxx indikátorů Enterobacter xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx Salmonella. Xxxxxxx x xxxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Enterobacteriaceae x Xxxxxxxxxxxx sakazakii. Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jednotlivých závodů.

(4)

Požadavek xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 2073/2005, který xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xx Enterobacter sakazakii x xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx, xx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku xxxxxx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xx již tedy xxxxx xxxxxx. Xxxx 2.2 kapitoly 2 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

X souladu xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě xxxxxxx xxxxxx BIOHAZ xxx Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) xxx 9. září 2004 by měla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx výživu.

(6)

Komise XXXXXX Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (XXXX) xxxxxx xxx 26. a 27. xxxxx 2005 xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxx x dalším Xxxxxxxx xxx. v potravinách. Xxxxxxx x xxxxxx, xx jedním z xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x zavedení xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx xx častá xxxxxxxxxx spor patogenních Xxxxxxxx xxx., mohou xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx umožnit xxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. V xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx během zpracování xx možná nejnižší x kromě osvědčených xxxxxxx určených ke xxxxxxxx časové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx stanoveno xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (ES) x. 2073/2005 stanoví xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx metoda xxxx xxxxxxxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky. Xxx xx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx analytickou xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx 1 xxxxxxx X uvedeného xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxxx.

(8)

Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 2073/2005 xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x koňovitých xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na jedno xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx míst, x nichž xx xxxxxxx vzorek, xxx xxxxxxxxx celková plocha, x níž xx xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx zlepšení provádění xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxx, xx xx k xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx plochy, které xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx odebírá xxxxxx. Xxxxxxxx 3 xxxxxxx X xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněna.

(9)

V zájmu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx je xxxxxx, xxx xxxx příloha X xxxxxxxx (XX) x. 2073/2005 xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

(10)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx tímto xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru pro xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx X xxxxxxxx (ES) č. 2073/2005 xx xxxxxxxxx xxxxxx uvedeným v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu xxx 5. xxxxxxxx 2007.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. věst. X 338, 22.12.2005, x. 1.


XXXXXXX

„XXXXXXX I

Mikrobiologická kritéria xxx potraviny

Kapitola 1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx 2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x xxxxxxx x xxx

2.2

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx rybolovu

2.5

Zelenina, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxx 3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

3.2

Odběr xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté maso x masné xxxxxxxxxx x bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx 1.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx bezpečnosti potravin

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, metabolity

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx kritérium vztahuje

n

c

m

M

1.1

Potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro kojence x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx než pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100&xxxx;XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx potravina xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx X. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxxxxx určené xx xxxxxxxx za xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1. xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (SOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x 10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxx xxxxxx nebo složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1. xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x 10 g

od 1. xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.11

Sýry, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx proces nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxx proces xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx schránkami

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.17

Živí xxxx x xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x zelenina (xxxxxx x přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx ovocné a xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x sušená xxxxxxxxx xxxxx kritérií pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány ve 25 x

xxxxxxxx screeningová xxxxxx referenční laboratoře Xxxxxxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.24

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence do xxxxx xxxxxx xxxx&xxxx;(14)

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX/XX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxx mlži x xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx a xxxx

X. xxxx  (15)

1 (16)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše pravděpodobného xxxxx (XXX): 230/100 x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.26

Produkty xxxxxxxx x druhů xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (17)

Histamin

9 (18)

2

100 xx/xx

200 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.27

Xxxxxxxx rybolovu, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým xxxxxx v xxxx, xxxxxxxx x xxxxx xxx spojovaných x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(17)

Xxxxxxxx

9

2

200 xx/xx

400 xx/xx

XXXX&xxxx;(19)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x živých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxx x souvislosti x xxxxxxxxxx xx E. xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(20).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x pro zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost této xxxxxxxx určena v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, než xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 KTJ/g xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě x E. xxxx x xxxxxx mlžích:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx v mléčných xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx histidinu:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x xxxxxxxxxx hodnot xx xxxxxxx mezi x x M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x nebo xx více xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X nebo xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx 2.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxx x výrobky x něj

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(23)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně upravená xxxx xxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale před xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(24)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx skotu, ovcí, xxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

2&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx upravená těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

5&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(25)

7&xxxx;(26)

xxxxxxxxxxxx ve 25 g xxxxxxxx xxxxxx xxxx z xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(27)

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

2.1.7

Strojně oddělené xxxx (SOM) (29)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5&xxxx;×&xxxx;105 XXX/x

5&xxxx;×&xxxx;106 XXX/x

XXX 4833

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

E. coli &xxxx;(28)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(28)

5

2

500 XXX/x xxxx cm2

5 000 XXX/x nebo xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x zlepšení x xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx, xxx xx limity xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxx m x M,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x x/x xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx než x/x xxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x xxxxxxx počtu xxxxxx x.

X. xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x strojně xxxxxxxxx xxxx (SOM):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > M xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx mezi m x M.

2.2    Xxxxx x mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(32)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;&xxxx;1/xx

5/xx

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx x prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx &xxxx;(34)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x xxxxxxx okamžiku xxxxx výrobního xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X. coli  (35)

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx se přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx surovin; pokud xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, xxxx xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(36), x xxxxxxx xxxx vyrobené z xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Nezrající xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(36)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;&xxxx;105 XXX/x, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(34)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x výběru xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx a sušená xxxxxxxxx&xxxx;(33)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx > 105 XXX/x, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(37) x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

ISO 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

nepřítomnost x 10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx s cílem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(38).

2.2.10

Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x 10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

2.2.11

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

50 KTJ/g

500 XXX/x

XX/XXX 7932&xxxx;(39)

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie xxxxxx x kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X nebo se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x xxxxxx nachází xxxx x a X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx více xxx x/x hodnot xxxxxxx xxxx m a X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán odběru xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x nebo xx

100 XXX/x nebo xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše x/x xxxxxx xxxxxxx mezi x x X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot > X xxxx xx xxxx xxx c/n xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M.

2.4    Xxxxxxxx xxxxxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(43)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x vařených xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1/g

10/g

ISO XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby

koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x krunýře a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a X x zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m a X a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X xxxx xx xxxx než x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx; Zelenina, xxxxx x výrobky x xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(44)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(45)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, výběru xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx (určených k xxxxx spotřebě) a xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx m x M x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M xxxx se xxxx xxx x/x xxxxxx xxxxxxx xxxx x x X.

Xxxxxxxx 3.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx normalizaci) a xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx; Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Pravidla pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x koňovitých

Xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx se vyberou x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xx xxxx xxxx xxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx odeberou čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx se xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, činit xxxxxxx 100 cm2 (50 cm2 x xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru vzorků xxxxxx abrazivní houbičky. Xxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxx kontaminována. Xxxxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 400 cm2.

Jsou-li xxxxxx xxxxxxxxx x různých xxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx z nich xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx se xxx xxxxxx vzorkování xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx 15 jatečně xxxxxxxxxx xxx po xxxxxxxx. Z xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx odebere xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 x. X xxxxxx xxxx x xxxx ze tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou být xxxxxxxx xx pokynů xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxxx odběru vzorků x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxx maso, odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, aby xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx v xxxxx.

X xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření na X. coli x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů x x xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx účely vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx jednou xx čtrnáct dní, xxxxx xxxx po xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx 30 xx sobě xxxxxxxx xxxxx získávány xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, pokud xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx regionální program xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxxxxxxx popsané x tomto odstavci. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xx x rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx rizik xxxxxxxxxxxx x schválí-li xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx být malé xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí mleté xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x malých xxxxxxxxxx, z xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.“


(1)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x x X.

(2)&xxxx;&xxxx;X xxxx 1.1–1.25 xx m xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx určených k xxxxx xxxxxxxx:

x xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx odstranění L. xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx opětovná xxxxxxxxxxx (xxxx. výrobky, které xxxx xxxxxxx ošetřeny x konečném obalu),

u xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx zeleniny x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x chleba, xxxxxxx x podobných xxxxxxx,

x xxx, xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x xxxxx, xxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x xxxxx x xxxxxxxx,

x xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g xx xxxxx dobu xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx může pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx limity, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx limit 100 XXX/x xxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 ml xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 140 xx xxxx na xxx Xxxxxxx xxxxx o xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxx xxxx xxx, než xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx xxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x po xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x xX ≤&xxxx;4,4 xxxx xx ≤ 0,92, , xxxxxxx x xX ≤&xxxx;5,0 x xx ≤&xxxx;0,94, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx spadající do xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx vědecky xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx této xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx strojně xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX oddílu X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zrání a xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx xxxxxxx xxxx odběr xxxxxx, který xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, kdy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx: Referenční laboratoř Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Evropská xxxxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x x xxxxxxxx výrobcích.

(14)  Provede xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx v xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx korelace xxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx xxxxxx korelace xxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx vzorek xxxxxxx nejméně x 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Scombresosidae.

(18)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx předpoklad xxxxxxxxx x xx. 14 xxxx. 6 xxxxxxxx (ES) x. 178/2002, podle xxxxx xx má xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx celá xxxxxx.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx M., Xxxxxxxxx X., Assay xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx in xxxx xxxxxxxxxxxxx. X. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.2. Duflos X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx merlangus). J. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(20)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx analýzy xxxxx x kritických xxxxxxxxxxx xxxx xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(21)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(22)&xxxx;&xxxx;X bodů 2.1.3–2.1.5 xx m xxxxx X.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x x X) xx vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodou. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx logaritmická xxxxxxx každého xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x 10 xx sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x četností xxxxxx vzorků, které xxxx stanoveny x xxxxx xxxxxxxx.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x nichž xx xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxxxx za xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. I xxxx xxxxx přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony x xxxxxx rozšířením salmonel xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(27)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium se xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vyrobené xx xxxxxx maloobchodu, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 24 xxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;X. xxxx zde xxxxxx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritéria xx vztahují xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 853/2004.

(30)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x a X.

(31)&xxxx;&xxxx;X xxxx 2.2.7, 2.2.9 a 2.2.10 xx x xxxxx X.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X. xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;X xxxx, xxxxx nepodporují xxxx X. xxxx, xx počet bakterií X. xxxx obvykle xxxxxxxx na počátku xxxxxx zrání x x xxxx, které xxxxxxxxx xxxx X. xxxx, xx xx xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko stafylokokových xxxxxxxxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x X. xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx korelace xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx-xx x xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Enterobacteriaceae, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx E. xxxxxxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xxx xxxx Enterobacteriaceae x E. sakazakii xxxxxx xxxxxxxx existuje.

(39)  1 xx inokula xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx o průměru 90 xx.

(40)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m x X.

(41)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(42)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx mezi m x M.

(43)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(44)&xxxx;&xxxx;x = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x = počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží mezi x a X.

(45)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější vydání xxxxxxxxx xxxxx.