XXXXXXXX KOMISE 2010/59/XX
xx xxx 26. xxxxx 2010
x xxxxx směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2009/32/XX x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx extrakčních xxxxxxxxxxxx používaných při xxxxxx xxxxxxxx a složek xxxxxxxx
(Xxxx x významem xxx XXX)
XXXXXXXX KOMISE,
x xxxxxxx na Xxxxxxx x fungování Xxxxxxxx xxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2009/32/XX xx dne 23. xxxxx 2009 o sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx používaných při xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xxxxxx 4 xxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx důvodům:
(1) |
Xxxxxxxx 2009/32/ES xx vztahuje xx xxxxxxxxx rozpouštědla, která xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx k použití při xxxxxx potravin xxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx se nevztahuje xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx látek, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx, xxxxxxxx a ostatní xxxxxxx stravy xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx X. Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx potravin (xxxx jen „xxxx“) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx rozpouštědla xxx xxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx 29. xxxxx 2009 (2). Xxxx xxxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zbytková xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 9 μx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx dimethyletheru xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx odstranění tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx nejvyšší xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx bílkovinných xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 9 μg/kg. |
(2) |
X xxxxx XXX xxxxxxx X xxxxxxxx 2009/32/XX xxxxxx xxxxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx x propan-2-ol x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x přípravu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Členské xxxxx a Xxxxxx xxxxxxxxx xx xx, xx xxxxxx množství xxxxxxx 10 xx/xx xxx xxxxxxxx x xxxxxx-2-xx xxxxxxxxx x části XX xxxxxxx X xxxxxxxx 2009/32/XX xx xxxxxx přísné, xxxxxxx-xx xx přímo na xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
(3) |
Xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx-2-xxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x jejich xxxxxxx xxx přípravě xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxx. Xxx xxxx množství xxxxx být považována xx xxxxxxxx, xxxx xx xxx nižší xxx xxxxxxxx 10 xx/xx, které Xxxxxxx výbor pro xxxxxxxxx (3) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx. |
(4) |
Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx zvířat a xxx Evropský xxxxxxxxx xxx Xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx opatřeními nesouhlas, |
XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxx I xxxxxxxx 2009/32/XX se xxxx x xxxxxxx x přílohou této xxxxxxxx.
Xxxxxx 2
1. Členské xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx směrnicí xx 15. xxxx 2011. Xxxxxx znění xxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx odkaz xx tuto xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx úředním xxxxxxxxx. Způsob xxxxxx xx stanoví členské xxxxx.
2. Xxxxxxx xxxxx sdělí Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx, xxxxx přijmou x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxx směrnice xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxx 4
Tato xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
X Bruselu dne 26. xxxxx 2010.
Xx Xxxxxx
Xxxx Xxxxxx XXXXXXX
xxxxxxxx
(1) Úř. věst. L 141, 6.6.2009, s. 3.
(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx vědecké xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx k aromatizaci x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxx, xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. The XXXX Journal (2009) 983, x. 1–13.
(3) Vědecký výbor xxx xxxxxxxxx. Druhé xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vyjádřené dne 21.&xxxx;xxxxxx 1991. Xxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potravinářské xxxx x xxxxxxxxx (29.&xxxx;xxxxx), s. 1–11.
XXXXXXX
Xxxxxxx I xxxxxxxx 2009/32/XX xx xxxx xxxxx:
1) |
X xxxxx XX xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx:
|
2) |
X xxxxx XXX xx xxxxxxxx xxxx xxxxx:
|