Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE 2006/61/XX

xx xxx 7.&xxxx;xxxxxxxx 2006,

xxxxxx xx mění xxxxxxx xxxxxxx Xxxx 86/362/XXX, 86/363/XXX x&xxxx;90/642/XXX, xxxxx xxx o maximální xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, fenthionu, xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

(Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx pro XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x&xxxx;xxxxxxxx Evropského společenství,

s xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx 86/362/XXX xx xxx 24. července 1986 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xx jejich povrchu (1), x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxx&xxxx;10 xxxxxxx xxxxxxxx,

x xxxxxxx xx směrnici Rady 86/363/XXX xx xxx 24.&xxxx;xxxxxxxx 1986 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx limitů reziduí xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xx jejich xxxxxxx (2), x&xxxx;xxxxxxx na xxxxxx&xxxx;10 uvedené xxxxxxxx,

x xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx 90/642/EHS ze xxx 27.&xxxx;xxxxxxxxx 1990 x&xxxx;xxxxxxxxx maximálních limitů xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx, x&xxxx;xx xxxxxx povrchu (3), x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxx&xxxx;7&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady 91/414/XXX xx xxx 15.&xxxx;xxxxxxxx 1991 x&xxxx;xxxxxxx přípravků xx ochranu rostlin xx trh (4), a zejména xx xx.&xxxx;4&xxxx;xxxx.&xxxx;1&xxxx;xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx:

(1)

X xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx bylo množství xxxxxxx co nejmenší x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx přijatelné, zejména x&xxxx;xxxxxxx xx ochranu xxxxxxxxx prostředí x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx z hlediska xxxxxx xxxxxx přijatelného xxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx ošetřených pesticidy x&xxxx;xxxxxx, přičemž se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použití veterinárních xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (XXX) xxxxxxxxx xx xxxxxx Společenství xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a měněny x&xxxx;xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx. Maximální xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx úrovni meze xxxxxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx množstvím reziduí xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxx pokud xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx byla xxxxxxxx členskými státy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx pokud použití xxxxxxxxx xx ochranu xxxxxxx xx třetích xxxxxx xxxxxxx k přítomnosti xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xx potravinách, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxx xx Xxxxxxxxxxxx, nebyla xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(3)

Xxxxxx byla xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxx nutné na xxxxxxx xxxxxx informací x&xxxx;xxxxxxxxxxx a příjmu xxxxxxx xx xxxxxx spotřebitele xxxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx požádala xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx reziduí ve Xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xxxx Komisi xxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxxxxx prostřednictvím potravin xxxx xxxxx posouzena x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx používanými xx Xxxxxxxxxxxx, přičemž xxxx xxxxxxxxxx pokyny xxxxxx Xxxxxxxx zdravotnickou xxxxxxxxxx (5). Xx xxxxx xxxxxxx xx vhodné stanovit xxxx MLR, které xxxxxxx, aby nedošlo x&xxxx;xxxxxxxxxxxx expozici xxxxxxxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx pesticidům xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin, které xxxxx xxxxxxxxx rezidua, xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx s postupy x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxx xx Společenství, xxxxxxx xxxx zohledněny xxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx organizací. Xxx xxxxxx závěr, xx xxxxxxx xxxxxxxxx v množství xxxxxxxxxxxxxx tyto nové xxxxxxxxx xxxxxx reziduí xxxxxxxxxx akutní xxxxxxx xxxxxx.

(6)

Xxxxxxxxxxxxxxx Světové obchodní xxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx XXX xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx připomínky x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxx směrnic 86/362/EHS, 86/363/XXX x&xxxx;90/642/XXX by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx způsobem změněny.

(8)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Stálého výboru xxx potravinový xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx XX xxxxxxxx 86/362/XXX xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx X xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx XX xxxxxxxx 86/363/XXX xx mění v souladu x xxxxxxxx II této xxxxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx XX směrnice 90/642/XXX xx xxxx v souladu x xxxxxxxx III xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

1.   Xxxxxxx státy přijmou x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 20. xxxxx 2007 xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx směrnicí. Xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx tyto předpisy xxxxxxxx xx 21. xxxxx 2007.

Xxxx xxxxxxxx přijaté xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx odkaz xx xxxx směrnici xxxx xxxx být xxxxxx xxxxx učiněn xxx xxxxxx xxxxxxx vyhlášení. Xxxxxx odkazu si xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxx Komisi xxxxx xxxxxxxx ustanovení xxxxxxxxxxxxxx právních předpisů, xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxx směrnice xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx vyhlášení v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxx 6

Xxxx směrnice xx xxxxxx xxxxxxxx státům.

X Xxxxxxx xxx 7. července 2006.

Xx Xxxxxx

Markos XXXXXXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;221, 7.8.1986, x.&xxxx;37. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 2006/59/ES (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;221, 7.8.1986, s. 37).

(2)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;221, 7.8.1986, x.&xxxx;43. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise 2006/59/ES.

(3)&xxxx;&xxxx;Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;350, 14.12.1990, x.&xxxx;71. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 2006/59/ES.

(4)  Úř. věst. L 230, 19.8.1991, x.&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise 2006/45/XX (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;230, 19.8.1991, s. 1).

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (GEMS/Food Programme) xx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx Xxxxxxxx zdravotnickou xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx 1997 (XXX/XXX/XXX/97.7).


XXXXXXX&xxxx;X

Xxxx A přílohy XX xxxxxxxx 86/362/XXX xx xxxx xxxxx:

1.

Xxxxxx xx xxxx řádek xxx xxxxxxx, který xxx:

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx v mg/kg

„Atrazin

0,05 (1)

OBILOVINY

2.

Řádky xxx xxxxxxx-xxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xx/xx

„Xxxxxxx-xxxxx

0,05&xxxx;(2)

XXXXXXXXX

Xxxxxxx

0,5 xxxxxx, xxxx

0,2 xxxxxxxxx, xxxxxxx

0,05&xxxx;(2) xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

XXXXXXXXX


(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mez stanovitelnosti.“

(2)  Označuje xxx xxxxxxxxxxxxxxx.“


XXXXXXX&xxxx;XX

Xxxx A přílohy XX xxxxxxxx 86/363/XXX xx xxxx xxxxx:

1.

X části X&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx 86/363/XXX xx xxxxx xxx xxxxxxx-xxxxx a triazofos xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx v mg/kg

v tuku obsaženém x&xxxx;xxxx, masných xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a živočišných xxxxxx xxxxxxxxx v příloze I pod xxxxxxxxx x.&xxxx;xx&xxxx;0201, 0202, 0203, 0204, 0205&xxxx;00&xxxx;00, 0206, 0207, xx&xxxx;0208, 0209&xxxx;00, 0210, 1601 00 a 1602 (1) (4)

x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxx položkou x. 0401; v ostatních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x.&xxxx;0401, 0402, 0405&xxxx;00 x&xxxx;0406 x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;(2) (4)

x xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze I pod xxxxxxxxx x.&xxxx;0407&xxxx;00 x&xxxx;0408 (3) (4)

„Azinfos-ethyl

0,01 (1)

0,01 (1)

0,01 (1)

Triazofos

0,01 (1)

0,01 (1)

0,01 (1)

2.

V xxxxx X&xxxx;xxxxxxx II xxxxxxxx 86/363/XXX xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxx pesticidů

Maximální limity x&xxxx;xx/xx

x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxx položkami č. ex 0201, 0202, 0203, 0204, 0205&xxxx;00&xxxx;00, 0206, 0207, xx&xxxx;0208, 0209 00, 0210, 1601&xxxx;00 a 1602 (1) (4)

x syrovém kravském xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxx xxxxxxxx x. 0401; x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pod xxxxxxxxx x.&xxxx;0401, 0402, 0405&xxxx;00 x&xxxx;0406 v souladu x&xxxx;(2) (4)

x xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx a žloutcích xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxx xxxxxxxxx x.&xxxx;0407&xxxx;00 x&xxxx;0408 (3) (4)

„Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)


(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mez stanovitelnosti.“

(2)  Označuje xxx xxxxxxxxxxxxxxx.“


XXXXXXX&xxxx;XXX

Xxxx X&xxxx;xxxxxxx XX xxxxxxxx 90/642/XXX xx xxxx xxxxx:

1.

Xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx, který xxx:

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, jejich sulfoxidy x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx

„1.

Xxxxx, čerstvé, xxxxxx xxxx xxxxxxx neupravené, xxxxxxxxxxxx zmrazením, bez xxxxxxxx xxxxx; ořechy

i)

CITRUSOVÉ XXXXX

3

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx a ostatních xxxxxxx)

Xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

xx)

XXXXXX (xx xxxxxxxx xxxx xxxxx)

0,01&xxxx;(1)

Xxxxxx

Xxxx ořechy

Kešu xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx oříšky

Pistácie

Vlašské xxxxxx

Xxxxxxx

xxx)

XXXXXXX XXXXX

0,01&xxxx;(1)

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

xx)

XXXXXXX OVOCE

Meruňky

Třešně x&xxxx;xxxxx

2

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx a podobných xxxxxxx)

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxx

0,01&xxxx;(1)

x)

XXXXXXXXXX A DROBNÉ XXXXX

0,01&xxxx;(1)

x)

Xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

x)

Xxxxxx (kromě lesních)

c)

Ovoce x&xxxx;xxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx)

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx ostružiníku xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxx xxxxxx ovoce a bobuloviny (xxxxx planě rostoucích)

Borůvky

Klikvy

Rybíz (xxxxxxx, černý x&xxxx;xxxx)

Xxxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxx xxxxxxxx bobulové ovoce x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxx

xx)

XXXXX

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

Xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxx

Xxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxx)

1

Xxxxx (xxx lisování oleje)

1

Papáje

Mučenka (xxxxxxxxxx)

Xxxxxx

Xxxxxxx

0,01&xxxx;(1)

2.

Xxxxxxxx, čerstvá nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx, zmrazená xxxx xxxxxx

0,01&xxxx;(1)

x)

XXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXX XXXXXXXX

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx kořen

Batáty

Tuřín

Vodnice

Jam

Ostatní

ii)

CIBULOVÁ XXXXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx jarní

Ostatní

iii)

PLODOVÁ XXXXXXXX

x)

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxxx – x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxxx – x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx vodní

Ostatní

d)

Kukuřice xxxx xxxxxxx

xx)

XXXXXXXXX XXXXXXXX

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx růžice

Brokolice

Květák

Ostatní

b)

Košťálová xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hlávky

Kapusta růžičková

Zelí xxxxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx listová

Pekingské xxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxx

x)

XXXXXXX XXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXX XXXXXXX

x)

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx (ruccola)

Listy x&xxxx;xxxxxx brukve

Ostatní

b)

Špenát x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx)

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

x)

Xxxxxxx xxxxxxxx

x)

Xxxxxxx bylinky

Kerblík

Pažitka

Petrželová nať

Celerová xxx

Xxxxxxx

xx)

XXXXXXX XXXXXXXX (xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx fazolová xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx hrachová zrna

Ostatní

vii)

ŘAPÍKATÁ X&xxxx;XXXXXXXX XXXXXXXX (xxxxxxx)

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx sladký

Artyčoky

Pór

Reveň

Ostatní

viii)

HOUBY

a)

Houby xxxxxxxxx

x)

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx

3.

Xxxxxxxxx

0,01&xxxx;(1)

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

4.

Xxxxxxxx semena

0,02 (1)

Lněná xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

5.

Xxxxxxxx

0,01&xxxx;(1)

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

6.

Xxx (xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx Xxxxxxxx sinensis)

0,1 (1)

7.

Chmel (xxxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

0,1&xxxx;(1)

2.

Xxxxxxx xxx xxxxxxx, anzifos-ethyl, cyfluthrin, xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a triazofos xx xxxxxxxxx tímto:

Skupiny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxx xx vztahují xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx-xxxxx

Xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx směsí xxxxxxx (xxxx izomerů)

Ethefon

Methamidofos

Methomyl/thiodikarb (xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

„1.

Xxxxx, čerstvé, xxxxxx xxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zmrazením, xxx xxxxxxxx xxxxx; xxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

x)

XXXXXXXXX XXXXX

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxxx

0,5

Xxxxxxx

1

Xxxxxx lajmy

1

Mandarinky (xxxxxx klementin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx)

1

Xxxxxxxxx

0,5

Xxxxx

0,5

Xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

xx)

XXXXXX (xx skořápce xxxx xxxxx)

0,02&xxxx;(2)

0,1

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx oříšky

Pistácie

Vlašské xxxxxx

Xxxxxxx

xxx)

XXXXXXX XXXXX

0,2

0,01&xxxx;(2)

0,2

Xxxxxx

0,5

Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

xx)

XXXXXXX XXXXX

Xxxxxxx

0,3

0,1

0,2

Xxxxxx x&xxxx;xxxxx

0,2

3

0,1

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx hybridů)

0,3

0,05

0,2

Švestky a slívy

0,2

0,5

Ostatní

0,02 (2)

0,05 (2)

0,01 (2)

0,05 (2)

v)

BOBULOVINY X&xxxx;XXXXXX OVOCE

0,01 (2)

a)

Hrozny révy xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

0,3

1

Xxxxxx xxxxxx

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxx moštové

1

b)

Jahody (xxxxx xxxxxxx)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxx x&xxxx;xxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx (červený, xxxxx x&xxxx;xxxx)

5

Xxxxxxx

Xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a planě xxxxxxxx xxxxx

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

xx)

XXXXX

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx

Xxxx

Xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxx

xxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxx)

xxxxx (xxx lisování xxxxx)

Xxxxxx

Xxxxxxx (passiflora)

Ananas

2

Ostatní

0,05 (2)

2.

Zelenina, xxxxxxx xxxx tepelně neupravená, xxxxxxxx xxxx xxxxxx

0,02&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

x)

XXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXX ZELENINA

0,05 (2)

0,02 (2)

0,05 (2)

0,01 (2)

Řepa salátová

Mrkev

Kasava

Celer xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

0,5

Xxxxx kořen

Batáty

Tuřín

Vodnice

Jam

Ostatní

0,05 (2)

ii)

CIBULOVÁ XXXXXXXX

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx jarní

Ostatní

iii)

PLODOVÁ XXXXXXXX

0,01&xxxx;(2)

x)

Xxxxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxx

0,05

1

0,2

Xxxxxxx zeleninová

0,3

3

Lilky

0,2

Okra

Ostatní

0,02 (2)

0,05 (2)

0,05 (2)

b)

Tykvovité – x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxx xxxxxxxx

0,1

Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

x)

Xxxxxxxxx – x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx

0,1

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

xx)

XXXXXXXXX XXXXXXXX

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

0,05

0,02

Xxxxxxxxx

0,2

Xxxxxx

Xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

0,2

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

0,3

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx

x)

Xxxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

x)

XXXXXXX XXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXX XXXXXXX

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

x)

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx

0,5

Xxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

0,3

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx (xxxxxxx)

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx brukve

Ostatní

0,05 (2)

b)

Špenát x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

Xxxxxx

0,05

Xxxxxxx (xxxxxx)

Xxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxxxx salátová

0,02 (2)

0,05 (2)

e)

Čerstvé xxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

0,3

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxx

Xxxxxxxx xxx

Xxxxxxx

xx)

XXXXXXX XXXXXXXX (xxxxxxx)

0,05&xxxx;(2)

0,05

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxxxx xxxxx

0,5

Xxxxxxxxx fazolová xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

0,5

Xxxxxxxxx hrachová xxxx

Xxxxxxx

0,01&xxxx;(2)

xxx)

XXXXXXXX X&xxxx;XXXXXXXX XXXXXXXX (xxxxxxx)

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

0,1

Xxx

Xxxxx

Xxxxxxx

0,01&xxxx;(2)

xxxx)

XXXXX

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

x)

Xxxxx xxxxxxxxx

x)

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx

3.

Xxxxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

Xxxxxxx

4.

Xxxxxxxx xxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

Xxxxx xxxxxx

Xxxxx podzemnice xxxxxx

0,1

Xxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx semena

Semena xxxxx

0,05

Xxxxxx xxxx

0,2

0,1

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx

2

0,2

0,1

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

0,02&xxxx;(2)

0,1&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

5.

Xxxxxxxx

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

0,01&xxxx;(2)

Xxxxxxxx brambory xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

6.

Xxx (xxxxxx xxxxxx a stonky, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx Xxxxxxxx sinensis)

0,1 (2)

0,05 (2)

0,1 (2)

0,1 (2)

0,02 (2)

0,1 (2)

0,05 (2)

0,02 (2)

7.

Chmel (xxxxxx), včetně xxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

0,1&xxxx;(2)

0,05&xxxx;(2)

20

0,1&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)

10

0,05&xxxx;(2)

0,02&xxxx;(2)


(1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxx stanovitelnosti.“

(2)  Označuje mez xxxxxxxxxxxxxxx.“