Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX (XX) 2019/388

xx xxx 11. xxxxxx 2019,

kterým xx xxxxxxxx změna specifikací xxxx potraviny 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2283 x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2470

(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2283 xx dne 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxx potravinách, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1169/2011 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 258/97 x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1852/2001 (1), x xxxxxxx xx článek 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx (XX) 2015/2283 xxxxxxx, že na xxx x Xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx Xxxx.

(2)

Xxxxx xxxxxx 8 xxxxxxxx (XX) 2015/2283 bylo xxxxxxx prováděcí nařízení Xxxxxx (EU) 2017/2470 (2), xxxxxx xx zřizuje xxxxxx Xxxx pro xxxxxxxx nové xxxxxxxxx.

(3)

Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (EU) 2015/2283 Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nové potraviny xx trh x Xxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx.

(4)

Xxxxxxxxxx rozhodnutím Xxxxxx (EU) 2016/376 (3) xx x xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 258/97 (4) xxxxxxxx xxxxxxx syntetické 2′-fukosyllaktosy xx xxx xxxx xxxx složky potravin.

(5)

Prováděcím xxxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2201 (5) xx v souladu x xxxxxxxxx (ES) č. 258/97 xxxxxxxx uvedení 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx XX21 xx xxx jako xxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(6)

Dne 23. xxxxxx 2016 xxxxxxxxxx Xxxxxx X/X (xxxx xxx „xxxxxxx“) Komisi xxxxxxxxxxx podle xxxxxx 5 xxxxxxxx (XX) č. 258/97 x xxxx záměru xxxxx xx trh 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12.

(7)

Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx zprávu xxxxxxx dne 10. xxxxxx 2016 xxxxxxxxxx xxxxxxx x Xxxxx xxxxx xx. 3 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) x. 258/97, xxxxx na základě xxxxxxxxx xxxxxx poskytnutých xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx coli X-12 xx v podstatné xxxx rovnocenná xxxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx prováděcím xxxxxxxxxxx Komise (XX) 2016/376.

(8)

Xxx 16. xxxxx 2018 xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12 ve xxxxxx xx. 10 odst. 1 xxxxxxxx (XX) 2015/2283. Požadované xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx množství 2′-xxxxxxxxxxxxxx x 90 % xx 83 % x xxxxxxx množství xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx D-laktosy x xxxxxxxxx 3,0 % na xxxxxxxxx 10,0 % x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx-X-xxxxxxx x xxxxxxxxx 2,0 % xx xxxxxxxxx 5,0 %.

(9)

Xxx xx zajistilo, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx po xxxxxxxx výše xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx specifikacích xxxxxxx tak xxxxxx xxxx x x současné xxxx xxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy xxxxxxxx buď z kmene Xxxxxxxxxxx xxxx K-12 xxxx z kmene Xxxxxxxxxxx xxxx XX21, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx sacharidy (X-xxxxxxxx, X-xxxxxxx, difukosyl-D-laktosou x 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxxx) x xxxx xxxxxxxxx xxxx 90,0 % x xxxx.

(10)

Navrhované xxxxx xxxxxxxxxxx nové xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nahrazuje xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxx době xxxxxxx xxx výrobě 2′-xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx Escherichia xxxx XX21. Xxxx xxxxx ve fázi xxxxxxx xxxxx výroby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx X-xxxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx, xxx vysvětluje xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx a související mírné xxxxxxx množství D-laktosy x xxxxxxxxx-X-xxxxxxx x xxxxxxx nové xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx a pro xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx jednotku.

(11)

Xxxxxxxxxx změny xxxxxx posouzení xxxxxxxxxxx, xxx bylo xxxxxxxx xxx xxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy xxxxxxxx z kmene Escherichia xxxx X-12. Je xxxxx xxxxxx změnit xxxxxxxxxxx xxxx potraviny „2′-xxxxxxxxxxxxxx“ xx navrhovaná xxxxxxxx 2′-fukosyllaktosy, D-laktosy, xxxxxxxxx-X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (X-xxxxxxxx, X-xxxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxxx a 2′-fukosyl-D-laktulosou).

(12)

Xxxxxxxxx poskytnuté x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx specifikací xxxx potraviny „2′-xxxxxxxxxxxxxx“ xxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) 2015/2283.

(13)

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) 2017/2470 by xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

(14)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx, zvířata, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxxxx Xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx 6 xxxxxxxx (EU) 2015/2283 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) 2017/2470 xxxxxxxx xx nové xxxxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx Xxxxxxxxxxx coli X-12 xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu xxx 11. xxxxxx 2019.

Za Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx-Xxxxxx JUNCKER


(1)  Úř. věst. L 327, 11.12.2015, s. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2470 xx xxx 20. prosince 2017, kterým xx zřizuje xxxxxx Xxxx xxx nové xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) 2015/2283 x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;351, 30.12.2017, x.&xxxx;72).

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2016/376 ze xxx 11.&xxxx;xxxxxx&xxxx;2016, xxxxxx xx povoluje xxxxxxx 2′-X-xxxxxxxxxxxxxx na trh xxxx nové složky xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) č. 258/97 (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;70, 16.3.2016, x.&xxxx;27).

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;258/97 xx xxx 27. xxxxx 1997 x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (Xx.&xxxx;xxxx.&xxxx;X&xxxx;43, 14.2.1997, x.&xxxx;1).

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx (XX) 2017/2201 xx xxx 27. listopadu 2017, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 2′-xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx BL21 xx trh xxxx xxxx složky xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x&xxxx;Xxxx (XX) x.&xxxx;258/97 (Úř. věst. L 313, 29.11.2017, x.&xxxx;5).


PŘÍLOHA

Příloha xxxxxxxxxxx nařízení (XX) 2017/2470 xx xxxx takto:

Položka „2′-fukosyllaktosa (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx)“ x&xxxx;Xxxxxxx 2 (Specifikace) xx xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxx:

Xxxxxxxx xxxxx: α-X-xxxxxxxxxxxxx-(1→2)-β-X-xxxxxxxxxxxxxxxx-(1→4)-X-xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx: C18H32O15

č. XXX: 41263-94-9

Molekulová hmotnost: 488,44 x/xxx

Xxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx xxxx X-12

Xxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kmen Xxxxxxxxxxx coli XX21

Xxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx xx xxxx až xxxxxx prášek, xxxxx xx vyrábí mikrobiálním xxxxxxxx.

Xxxxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx ≥ 83 %

X-xxxxxxx: ≤ 10,0 %

X-xxxxxx: ≤ 2,0 %

Xxxxxxxxx-X-xxxxxxx: ≤ 5,0 %

2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxx: ≤ 1,5 %

Xxxxxx xxxxxxxxx (2′-xxxxxxxxxxxxxx, X-xxxxxxx, X-xxxxxx, xxxxxxxxx-X-xxxxxxx, 2′-xxxxxxx-X-xxxxxxxxx): ≥ 90 %

xX (20 °X, 5 % xxxxxx) 3,0–7,5

Xxxx: ≤ 9,0 %

Xxxxxxxxx xxxxx: ≤ 2,0 %

Kyselina xxxxxx: ≤ 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxxx: ≤ 0,01 %

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mezofilních xxxxxxxx: ≤ 3 000 KTJ/g

Kvasinky: ≤ 100 XXX/x

Xxxxxx: ≤ 100 XXX/x

Xxxxxxxxxx ≤ 10 EJ/mg

Popis:

2′-fukosyllaktosa xx xxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (45 % ± 5 % x/x) vodného xxxxxxx xx bezbarvý xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx. 2′-xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx:

2′-xxxxxxxxxxxxxx ≥ 90 %

Laktosa: ≤ 5,0 %

Fukosa: ≤ 3,0 %

3′-xxxxxxxxxxxxxx: ≤ 5,0 %

Xxxxxxxxxxxxxxxx: ≤ 3,0 %

Xxxxxxxxxxxxxxxx: ≤ 5,0 %

Xxxxxxx: ≤ 3,0 %

Xxxxxxxxx: ≤ 3,0 %

Voda: ≤ 9,0 % (xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx: ≤ 0,5 % (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx: ≤ 0,01 % (prášek x xxxxxxxx)

Xxxxx xxxx:

Xxxxx: Xxxxx: ≤ 0,02 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxx: ≤ 0,2 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxx: ≤ 0,1 xx/xx (xxxxxx a xxxxxxxx)

Xxxx: ≤ 0,5 xx/xx (xxxxxx x xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria:

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx: ≤ 104 XXX/x (prášek), ≤ 5&xxxx;000 KTJ/g (kapalina)

Kvasinky x xxxxxx: ≤ 100 XXX/x (xxxxxx); ≤ 50 XXX/x (xxxxxxxx);

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx/xxxxxxxxxx bakterie: xxxxxxxxxxxx x 11 x (xxxxxx a xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx: xxxxxxxxxxxx v 100 x (xxxxxx), nepřítomnost x 200 xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxxxx x 100 x (prášek), xxxxxxxxxxxx x 200 xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx: ≤ 100 XX/x (xxxxxx), ≤ 100 XX/xx (xxxxxxxx)

Xxxxxxxxx X1: ≤ 0,025 μx/xx (prášek x xxxxxxxx)“