Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX KOMISE

ze xxx 14. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx produktu, která xxxx menšího xxxxxxx, xxxxx xxxxxx 53 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1151/2012 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx v případě xxxxx „Banon“ (XXXX)

(2019/X 177/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

s xxxxxxx na nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1151/2012 xx dne 21. xxxxxxxxx 2012 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx čl. 50 xxxx. 2 písm. x) xx xxxxxxx x xx. 53 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x čl. 49 xxxx. 4 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx „Banon“ (CHOP), xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(2)

Xxxxxx xxxx žádost x xxxxxxx x xxxxxxx 50 nařízení (XX) č. 1151/2012 xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x uvedeném nařízení.

(3)

Xxx xxxx možné xxxxx xxxxx článku 51 xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012 xxxxxxx, měla xx xxx žádost x schválení xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx rozsahu, xxxxx xx. 10 xxxx. 1 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 668/2014 (2), xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx název „Xxxxx“ (XXXX) xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

ROZHODLA XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x xxxxxxxxx změny specifikace xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, podle xx. 10 xxxx. 1 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 668/2014, xxxxxx pozměněného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx název „Banon“ (XXXX) je xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

X souladu x xxxxxxx 51 xxxxxxxx (XX) č. 1151/2012 xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

X Xxxxxxx xxx 14. xxxxxx 2019.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

xxxx Komise


(1)  Úř. xxxx. X 343, 14.12.2012, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 668/2014 xx xxx 13. xxxxxx 2014, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) č. 1151/2012 o režimech xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x potravin (Úř. xxxx. X 179, 19.6.2014, s. 36).


XXXXXXX

XXXXXX O SCHVÁLENÍ XXXXX SPECIFIKACE PRODUKTU X XXXXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX/XXXXXXXXXX ZEMĚPISNÉHO OZNAČENÍ, XXXXX XXXX MENŠÍHO XXXXXXX

Xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx x xx. 53 xxxx. 2 prvním xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012

„Xxxxx“

č. EU: XXX-XX-0290-XX02 – 10.1.2018

XXXX ( X ) XXXX ( )

1.   Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx: Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx Xxxxxxx xx xx Xxxxxxxxx xx Xxxxx

Xxxxxx:

570, Xxxxxx xx xx xxxxxxxxxx

04100 Xxxxxxxx

XXXXXXX

Xxx. +33 492874755

Xxx +33 492727313

X-xxxx: x.xxxxxxxxx@xxx-xxxx.xx

Seskupení xx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxx sýr xxxxxxx, a je xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxx stát xxxx xxxxx xxxx

Francie

3.   Položka xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxx (xxxxx) xxxx (xxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx původu

Metoda xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxx: xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

4.   Xxxx xxxxx (změn)

Změna xxxxxxxxxxx produktu se xxxxxxxx XXXX xxxx XXXX, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx. 53 xxxx. 2 xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (EU) x. 1151/2012

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXX xxxx XXXX, xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx dokument (xxxx xxxx xxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxx změna xxxxxxx rozsahu podle xx. 53 xxxx. 2 třetího pododstavce xxxxxxxx (XX) x. 1151/2012

5.   Xxxxx (změny)

5.1.   Xxxxx produktu

V xxxxxxx „Xxxxx xxxxxxxx“ xx xxxx:

„Xxxxxxxx označení xxxxxx stanovené touto xxxxxxxxxxx xx: „Xxxxx“.“

xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx“.

Xxxxxxx se tento xxxxxxxx:

„Xxxxx sýra „Xxxxx“ xx xxxxxxx xx xxxxx obce Xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x departementu Xxxxx-xx-Xxxxx-Xxxxxxxx x xx xxxxxx, xxx xx od xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obchody.“

Xxxxx XXXX xx x xxxx xxxxxxx specifikace xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx.

5.2.   Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx „Xxxxx pod xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx“ se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx „Xxxxx pod xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx nebo zlatohnědou xxxxx“.

Xxxxx jde o xxxxx xxxxx xxx xxxxx, „xxxxxxx xxxxx“ xx doplněna x „xxxxxxxxxxx“ x cílem xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xx následující xxxxxxxx:

„Xxxxx xxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx, které xxxx často xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx trpkostí. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxx xx rozplývá“.

Xxxx upřesnění xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx změny xx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

5.3.   Xxxxxxxxx xxxxxx

X položce „Vymezení xxxxxxxxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx aktualizuje xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x názvech xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx oblasti. Xxxxx xxxx xx xxxxxx.

5.4.   Xxxxx původu

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xx xxxx u „xxxxxxxxxxx“ xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nákup xxxxx. X „nefarmářských“ xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

5.5.   Metoda produkce

—   xxxxxxx xxx:

Xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

„Xx do 31. xxxxxxxx 2013 budou xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxx Provençales, Xxxxx, Xxxxxxx x x xxxxxxxx těchto xxxxxx xxxxxx nejméně 60 % xxxxxxx xxxxx.“

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

„Xx 1. xxxxx 2014 xxxx xxx xxxxx na xxxxxx xxxx „Xxxxx“ výhradně x koz xxxxxx Xxxxxxxx Provençales, Xxxxx, Xxxxxxx a x xxxxxxxx xxxxxx plemen.“

xx xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxx xx xxxxxx xxxx „Banon“ xxxx xxx xxxxxxxx x xxx plemen Xxxxxxxx Xxxxxxçxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.“

Lhůty xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x z xxxxxxxx.

—   xxxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx představovat xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx:

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

„Xxxx se musejí xxxxx xxxx ve xxxxxx a xx xxxxxxx dané xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 210 xxx v roce.“

xx xxxxxxxxx tímto:

„Xxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx a xx xxxxxxx dané xxxxxxxxx xxxxxxx během xxxxxxx 210 dní x roce.“

Termíny „zeměpisná xxxxxx“ xxxx xxxxxxxxx xxx „oblast“ a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Tato xxxxx je xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

„Xxxxx nejméně čtyř xxxxxx x roce xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výživy koz xxxxxx.“

x

„Xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx x na xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 210 xxx x xxxx.“

xx xxxx jednou xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxx pastvy x xxxxxxxxx doba, xxxxx xxx musí xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx, xxxxx jsou ve xxxxxxxxxxx uvedeny dvakrát, xx xxxxxxxx, xxx xx zamezilo xxxxxxxxx.

Tyto xxxxx xx xxxxxxxx x v xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

—   xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx:

Xxxx

„Xxxxxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxx roční x denní xxxxxx.“

xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x maximálními xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx ve specifikaci.

Tato xxxxx je xxxxxxxxx x v jednotném xxxxxxxxx.

—   xxxxxxxxx xxxxx:

Xxxxxxxx se xxxxxxx „xxxx podprodukt x xxxxxxxx“, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Tato xxxxx xx provedena i x jednotném xxxxxxxxx.

—   omezení xxxxxx krmiva, které xxxxxxxxx x dané xxxxxxxxx oblasti:

Věta „Xxxxxx xx xxxxxx nákup xxxxxx, které xxxxxxxxx x dané xxxxxxx“ xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx žádnou xxxxxxx xxxxxxx, nepřináší žádný xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx nákupu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxx zeměpisné xxxxxxx, xx ostatně xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx specifikace:

„Přikrmování xxxxxxx xxxxxxx x vojtěškovou xxxxxxx, jež nepocházejí xx xxxxxxxxx oblasti, xx xxxxxxx xx 250 kg suroviny xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu.“

Toto xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx i x jednotném dokumentu.

—   xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx vojtěškové xxxxxx:

Xxxxxxxxxxx ustanovení:

„Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx 400 x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx dvou minimálních xxxxxxx s xxxxxxxx xx 60 xx xxxxxxxx ročně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu.“

se xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx omezeno xx 400 x xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx na 60 kg xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.“

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxxx xxxx opatrnost (xxxxx xxxx zavedena, neboť xxxxxx velké xxxxxxxx xxxxxxxx dusíku xxxx xxxxxxx vážné metabolické xxxxxxxxxx, xxxxxxxx.)

Tato změna xx provedena i x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

—   xxxxxxxx xxxxxx:

Xxxxxxxx:

„Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx sušené xxxxxx, xxxxx (Xxxxxxxxxx) x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, jež xx xxxxx dát xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx.“

xx xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx krmivo, krmné xxxxx (Xxxxxxxxxx) jsou xxxxxxxx.“

Xxxxxx hodnota xxxxx „x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxx xx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx chuť“ xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mohla být xxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xxxxx se xxxxxxxx.

Tato xxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

—   xxxxxxxx xxxxxx XXX:

Xxxxxx xx následující xxxxxxxx:

„Xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, druhotné xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Výsadba xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx výrobu xxxx x XXXX „Xxxxx“. Xxxxx xxxxx xxxxxxx platí xxx xxxxx rostlinný xxxx, xxxxx xx mohl xxx zvířatům x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxx xxxxx druh xxxxxx, který by xx xxxx xxxxxxxxxxxx.“

Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx straně xxxxxxxx povahu xxxxxx x xx druhé xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Toto xxxxxxxxxx xx xxxxxx i xx xxxxxxxxxx dokumentu.

—   xxxxx xxxxxx:

Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx: „Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Vzhledem x xxxx, xx xxxxx koncentrovaných krmiv xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx ze zeměpisné xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx hlavně x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, ale kozám xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx. Omezení xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx z xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xx xxxxxxx krmiva xxxxxxx x dané xxxxxxx. Xxxxx, xxxxx xxxxxx pocházet ze xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xx kozu x xxx:

250 xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx přibližně 213 xx xxxxxx (xxxxxxxx 190 xx xxxxxx x průměrným xxxxxxx 84 % sušiny xxxxxxxx 160 xx xxxxxx x množství 60 kg vojtěškové xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 89 % xxxxxx odpovídá 53 xx xxxxxx),

250 xx xxxxxx x koncentrovaného xxxxxx (xxxxxxxxxx 270 xx xxxxxxxx), které xxxxxxxxx xx zeměpisné xxxxxxx, na kozu x xxx.

Xxxxxxx-xx, xx xxxx xxxxx ročně xxxxxxxx 1 100 xx, xxxxxxxxxxx krmivo xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 58 % (sušiny).“

Xxxxx xxxxxxx x jednotném xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx pro xxxx pochází xx xxxxxxxxx oblasti. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x bodě „Xxxxxxxxxx se zeměpisnou xxxxxxx“ xxxx xxxxx, xxx xxxxxxx krmivo xxxxxxxxx x dané xxxxxxx.

—   xxxxxxx x xxxx xxxxxx:

Xxxxxxxx:

„Xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx mléka xx zakázána x xxxxxxxx částečného xxxxxxxxxx x filtrace za xxxxxx odstranění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x kromě xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 °X.“

se xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxx fyzikální xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx částečného xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kromě xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx nulou xx xxxxxx konzervace x xxxxx ohřátí mléka xxxx sýřením.“

Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx zapsané xx xxxxxxx nařízení (XX) x. 1211/2013 xx dne 28. xxxxxxxxx 2013 (xx 29 °C do 35 °X) x xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx, xx čerstvé xxxx mléko, xx xxxxxxxx teploty xxxxxx xxxxxxxxx, neboť xx xxxxxxxx; jedná xx x xxxxxx mléka xxx xxxx xxxxxx (xx xxxxxxx, která xx xxx xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxxx:

„U xxxxxx mléčných produktů xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.“

xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

„X xxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 18 xxxxx xxxx, xx xx xxxxx xxxxxxxxx xx sýrárny, x xxxx polednem následujícího xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.“

Doba xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx mohly přizpůsobit xxxxxxxxxx své práce xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx z xxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx nadojené xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxx xx 2:30 xxx. a xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx (1 000 xxxxx) začíná v 6:30 xxx. Xxxxxxxx x xxxx, že xx snížil počet xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxx jsou xxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx, aby xxxxxx xxxx zahájeno x 8 hodin xxx xxxxx xxxxxxxx (xxxxxx x objemu 80 xxxxx), xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xx xxxxxxx.

—   xxxxxx do xxxxx:

Xxxxxxxx:

„Xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxxxx syrovátky. Xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx nádob x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx povoleno. Jakékoli xxxxxxxxxx plnění do xxxxx xx zakázáno.“

xx xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxx do xxxxx se provádí xxxxxxxxxxxxx xx odstředění xxxxxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxx (zdvihací xxxxxxxxxxx xxxxxx, dopravník). Xxxxxxxx xxxx mechanické xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx sýřeniny xx xxxxxxxxxx je xxxxx xxxxx lidské xxxxxxxx.“

Xxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx, že xx povolena mechanická xxxxx xx xxxx xxxxxx xx forem (xxxxxxxx mechanismus xxxxxx, xxxxxxxxx), xxx xxx xxxxxxxxxxx sýřeniny xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx činnosti; xxxxxxxx plně mechanické xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx.

—   xxxx xxxxxxxxxx x vyjmutí z xxxxx

Xxxxxxxx:

„Xxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 20 °X. Sýr xx z xxxxx xxxxxxx xx 24 xx 48 hodinách xx xxxxxx.“

se xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx nejméně 20 °X x xxxx xxxxx xxxxxxx 18 xx 48 xxxxx xx nalití xx xxxxx. Sýr xx z xxxxx xxxxxxx xx xx xxxxx této fáze. Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx/xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 13 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx.“

Xx xxxxxxx xxxx-xxx xxxxxxxxxx xxxx doplněna xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx (18 až 48 xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx 24 xxxxx xxxxxx/xxxxxxxxx) a teplota xxxxxxxxx (xxxxxxx 13 °X) tak, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx.

—   xxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx láku xx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx koncentraci používaného xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxx stejného xxxxxxxx.

—   xxxx xxxxx

Xxxxxxxx:

„Xx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 15 dní. Zrání xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xx xxxx xxxxxx:

Před xxxxxxxx xxx xxxxx 5 až 10 xxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8 °C. Na xxxxx této fáze xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx x dobře xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx bílé xxxxx x vláčnou xxxxxxx xxxxx x xxxxx.

Xx xxxxxxx xxx zraje xxxxxxx 10 xxx xxx listy xxx xxxxxxx xxxx 8 x 14 °X. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 80 %.“

xx xxxxxxxxx xxxxxx:

„Xx sýření sýr xxxxx xxxxxxx 15 xxx. Xxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxx:

Xxxx xxxxxxxx sýr xxxxx 5 xx 10 xxx po xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8 °C. Xx xxxxx xxxx xxxx xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx.

Xx xxxxxxx sýr xxxxx xxxxxxx 10 xxx pod xxxxx xxx teplotě mezi 8 x 14 °X. Na konci xxxx xxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxx barvy. Míra xxxxxxxx musí xxx xxxxx než 80 %.“

Xxxxx xx zeměpisnou xxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx je v xxxx xxxxx specifikace xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxx přesunut xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxx xxxxxx xx xxxxxxx x položkou týkající xx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx hmoty xxx vypuštěn, xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx rozkrojení sýra, xxxx x xxxxx xxxxxx potvrzeno.

Odstavec:

„Před xxxxxxxx xx xxxxx se xxxxx sýry xxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx.“

se xxxxxxxxx xxxxx:

„Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx se mohou xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo postříkat xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.“

Xxxxx namáčení xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxxxx vínovicí nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx metody xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

5.6.   Souvislost

Položka „Xxxxxxxxxxx dokazující xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx“ xxxx celkově xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx „Xxxxx“ x jeho xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx souvislost xxxx x xxxxxx pozměněna x xxxx by xxxx xxxxxxxxx některé xxxxxxxxxxx. Xxxx názorná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezi zeměpisným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxx chov koz x pastevectví, a xxxxxxxxxx know-how xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx, které xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxx „Xxxxx“.

První xxxx xxxxxxxx „Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a vyzdvihuje xxxxxxxxxx xxxx-xxx chovu xxx x výroby xxxx.

Xxxxx xxxx popisuje „Xxxxxxxxxxxx produktu“ x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx „xxxxxxxxx souvislost“, xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx.

Celková xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx XXXX xx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxx 5 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

5.7.   Xxxxxxxxxx

X položce „Xxxxxxxxxx xxxxx označování“ xx xxxxxx „xxxxxxxx“ („xxxxxxxxxxx“) xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxxx tato xxxxxxx, x v xxxxxx xxxxxx tato xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx. Jedná xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x x jednotném dokumentu.

5.8.   Xxxx xxxxx

X xxxxxxx „Seskupení xxxxxxxx“: xxxxxxxxx údaje xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

X xxxxxxx „Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx“ jsou xxxxx x kontaktní xxxxx úředních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxx položka xxxxx kontaktní xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx ve Xxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxxx xx l’origine et xx xx xxxxxxx (XXXX) (Státní ústav xxx xxxxx x xxxxxx) x Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx la xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxxxx xx xx xx répression des xxxxxxx (XXXXXX) (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro hospodářskou xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx). Xxxx xx uvádí, xx xxxxx x kontaktní xxxxx certifikační xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx INAO x x databázi Xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxxx provedenou xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx), x xx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx specifikací, xxxxx xx xxxx typu xxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx úpravy xxxxxx bílkovin x xxxx).

XXXXXXXX XXXXXXXX

„Banon“

XX x.: XXX-XX-0290-XX02 – 10.1.2018

XXXX ( X ) XXXX ( )

1.   Název

„Xxxxx“

2.   Členský xxxx nebo xxxxx xxxx

Xxxxxxx

3.   Xxxxx zemědělského produktu xxxx potraviny

3.1.   Xxxx xxxxxxxx

Xxxxx 1.3 Xxxx

3.2.   Xxxxx xxxxxxxx, x němuž xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx 1

Xxx „Xxxxx“ je xxxxx xxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx mléka. Xxxxxxx xx rychlým xxxxxxxx (vysrážením sýřeninou). Xxxxx sýr se xxxxxx (xxxx. celý xx xxxxx xxxxx) xx hnědých xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rafií.

Sýr „Banon“ xxxxx xxxxxxx 15 xxx, z xxxx 10 xxx pod xxxxx, xxxxxx hmota xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx, hladká a xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxx xx krémově xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Xxxxx xxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx podrostu xx xxxxxxxxxx lehkou xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx včetně xxxxx se pohybuje xxxx 75 a 85 mm, xxxxx xx 20 xx 30 mm. Sýr „Xxxxx“ xxxx xxx xxxxx po xxxxxxx 90 až 110 x.

100 xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 40 xxxxx xxxxxx x 40 gramů tuku xx xxxxxx vysušení.

3.3.   Xxxxxx (xxxxx x produktů xxxxxxxxxxx původu) x xxxxxxxx (xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxx hlavně x xxxx zeměpisné xxxxxxx. Xx tvořena xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx pastvinách, xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx nebo trav xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx konzervované za xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx musí xxx xx pastvinách xxxx xx xxxxxx xxxxxx okamžitě, xxxxxxx xx umožní klimatické xxxxxxxx x stav xxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxxx x xx loukách xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 210 xxx v xxxx.

Xxxxx xx:

xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx roční xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx,

xx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxxx flórou,

na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, luskovinových nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxx představovat xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.

Během období, xxx hrubá xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx 1,25 xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxxx sena xx omezena na 600 xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Distribuce xxxxxxxx xxxxxx xx žlabu xx povolena xxx 30 xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx 800 g xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu x xxxxxxxx xx 270 xx suroviny xxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Nejméně 60 % roční xxxxxxxxx xxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx 400 g xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx kozu x xxxxxxxx xx 60 xx suroviny xxxxx xx přítomnou xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx nepocházejí xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx na 250 kg xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxxx krmiva x xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx) jsou xxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, druhotné xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx na všech xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx produkuje mléko xxxxxx xx výrobu xxxx x XXXX „Xxxxx“. Tento zákaz xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x krmivu, x xxx xxxxx druh xxxxxx, který xx xx mohl kontaminovat.

Krmná xxxxxx podniku reálně xxxxxx chovnému xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 1 xx xxx xx 8 xxx x 1 xx xxxxxxxxxx xxxxxx na 2 xxxx.

Pokud xxx x původ xxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti xx produkce xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, že xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx upřesněn, nemusí xxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx kozám xxxx xxx distribuováno xxxx xxxxxxx mimo xxxx oblast.

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx krmiv x xxxxxxx xxxxxxxx sena, xxxxx xxxxxx pocházet x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxx pochází x xxxx oblasti.

Xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx zeměpisné xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xx xxxx x rok:

250 xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx 213 xx sušiny (xxxxxxxx 190 kg xxxxxx s průměrným xxxxxxx 84 % xxxxxx xxxxxxxx 160 xx sušiny x xxxxxxxx 60 xx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahem 89 % sušiny xxxxxxxx 53 xx xxxxxx),

250 xx xxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (ekvivalent 270 kg xxxxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxx x rok.

Xxxxxxx-xx, xx xxxx pozře xxxxx xxxxxxxx 1 100 xx, krmivo xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 58 % (sušiny).

3.4.   Xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx uskutečnit xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx mléka, xxxxxx x xxxxx sýrů xxxxxxx v zeměpisné xxxxxxx vymezené x xxxx 4.

3.5.   Xxxxxxxx pravidla xxx krájení, xxxxxxxxx, xxxxxx xxx. xxxxxxxx, x němuž xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

3.6.   Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x němuž xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxx sýr xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx název xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx stejně xxxxx xxxx všechny xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx.

Xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx „Banon“, se xxxxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx „XXX“ (XXXX).

Xxxxx „Xxxxx“ xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx a x obchodní xxxxxxxxxxx.

4.   Stručné xxxxxxxx xxxxxxxxx oblasti

Xxxxxxxxxx xxxxxx tvoří následující xxxx:

x xxxxxxxxxxxx Xxxxx-xx-Xxxxx-Xxxxxxxx (04)

Xxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx celé: Xxxxxx, Xxxxxxxxx-xx-Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx-xxx-Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxx, Xxxx-x’Xxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxâxxxxxxxx, Xxâxxxxxxxx-Xxxxxxxx, Xxâxxxxxxxx-Xxx-Xxxxx-Xxxxx, Xxâxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxx, Curel, Xxxxxxx, Xxxxx-xxx-Xxxxx, Draix, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Esparron-de-Verdon, Estoublon, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Hautes-Duyes, Xx Xxxxx, Xx Xxxxx-xx-Xxxxx, Xxxxxxxx, Xx Xxxxxxxxxx, Xx Xxxxxxxx, Xx Xxxxxxxxxx-Xxxxx, Xx Xxxxxxxxx, Le Chauffaut-Saint-Jurson, X’Xxxxxx, Les Xxxxxxxx, X’Xxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx-Xxxèx, Mallemoisson, Mane, Xxxxxxx, Xxxxx, Mirabeau, Xxxxxxxxx-Xxxxxxxxx, Montfuron, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxx, Montsalier, Xxxxxxxxx-Xxxxxx-Xxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Noyers-sur-Jabron, Xxxxxx, Oppedette, Peipin, Xxxxxxxxx, Pierrevert, Puimichel, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxx, Redortiers, Xxxxxxxxx, Xxxxxx-xxx-Xxxxxxxx, Xxxxxx-xx-Xxxx, Xxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, Xxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxx-à-Xxxxx, Sainte-Croix-du-Verdon, Xxxxx-Xxxxxxx-xxx-Xxxxxx, Xxxxx-Xxxxxxx, Xxxxx-Xxxxxx-x’Xxxx, Saint-Jurs, Xxxxx-Xxxxxxx-xx-Xxxxxx, Xxxxx-Xxxxx, Saint-Martin-de-Brômes, Xxxxx-Xxxxxx-xxx-Xxxx, Xxxxx-Xxxxxx-x’Xxxxxxxxxxxx, Saint-Vincent-sur-Jabron, Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Sigonce, Xxxxxxx-xx-Xxxxxxx, Sisteron, Sourribes, Xxxxxx, Xxxxèxxx, Valbelle, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxx.

Xxxx, xxxxx xx dané xxxxxxxxx oblasti spadají xxxxxxxx: Xxâxxxx-Xxxxxx-Xxxxx-Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx-xxx-Xxxxx, Xx Brillanne, Xxx Xxxx, Xxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxx.

X xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nachází x xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx.

v xxxxxxxxxxxx Xxxxxx-Xxxxx (05)

Barret-sur-Méouge, Xxxxx, Xxxxxxxxx, Val Xxëxx-Xxxxxx (xxxx le xxxxxxxxxx xx l’ancienne xxxxxxx xx Xxâxxxxxxxx-xx-Xxxxxx), Xxxxxxx, Xxxxxx-Xxxxx-Xxxxxx, Garde-Colombe, Xx Xxxxxx, Xxxxxxx-Xxxxxxxxx, Le Xxxxxx, L’Épine, Xxxxxxx, Xxxxxxxx, Montjay, Montmorin, Xxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxx-xx-Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxx-Xxxxx-xx-Xxxxxx, Xxxxxx-Xxxxxxx, Sainte-Marie, Xxxxx-Xxxxxx-Xxxx, Saléon, Salérans, Xxxxxx, Sigottier, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxx.

x departementu Drôme (26)

Xxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx-xx-Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Ferrassières, Xxxx-xx-Xxxxxxx, Xxxxxxx, Lachau, La Xxxxxxxx-xx-Xxxx, Mévouillon, Montauban-sur-l’Ouvèze, Xxxxxxxx-xxx-Xxxxx, Montfroc, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Rioms, Saint-Auban-sur-l’Ouvèze, Xxxxxxx, Vers-sur-Méouge, Villebois-les-Pins, Xxxxxxxxxxxx-xx-Xxâxxxx.

x departementu Xxxxxxxx (84)

Xxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxx, Lagarde-d’Apt, Xxxxxxx, Xxxxxxx, Saint-Christol, Xxxxx-Xxxxxx-xx-Xxxxxxxxx, Xxxxx-Xxxxxx, Sault, Xxxxxxxxx, Xxxxx.

5.   Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx „Xxxxx“ xx xxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxx x Haute-Provence. Xxxxx xx x suchou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výšek a xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx středomořským xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx vyznačuje xxxxxxxxxxx vody, xxxxx xxxxxxxx xxxx jsou xxxxx hluboko x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxx, xx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx xx podzim x xx xxxx, xxxxxxx x xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxx xxxx „Xxxxx“ xx xxxxxxxxx xxxx úrodnými xxxxxx, xxxxxx vápencovými a xxxxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.

X xxxxx xxxxxxxxx xx střídají řídké xxxxx vegetace, xxx xxxxxxxx borovice Xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx byliny, xxxxxxxxxx vřesoviště, xxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx provensálské podnebí xxxxxxxxx nadmořských poloh; xxxx prostředí je xxxxx, xxxxxxxx a x xxxx často xxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx kozích xxxx.

Xxxxxxxx podmínky xxxx xxxxxxx způsobují, že xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx příznivé xxx pastevectví x xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx úrodností.

Xxx chovatele xxxx xxxxxx xxx xxxxxx a krmné xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxxx, kde xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Pastevectví xxxxxxxxx tři xxxxx xxxxxx: přírodní louky, xxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx. Xxxxxxx chovatelů xx xxxxx x xxxxxxx xxxx, xxxxx v xxxxxxxxxx xx spásané xxxxxxxx x na xxxxxxx xxxxxxx období xxxx doplňovat výživu xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx vojtěšky.

Xxxxxxxx se xxxxxxx x oblasti „xxxxxxxxx kultury“, xxxxxxx xxxx v xxxxxxx Xxxxxxx dominuje „xxxxxx xxxxxxx“ (x pomalým xxxxxxxxxx xxxxx přibližně 24 xxxxx). Xx x 15. xxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx „xxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx“; xxxxx xx xxxxxxx je jasný.

Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx stěnami, xxxxx se x Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx široké xxxxxx, x xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxx by x takových xxxxx xxxxxxx).

Xxxxxxxxx sýra, xxxxx xx xxxxxxxxxx pro xxx „Xxxxx“, má xxxxx dva xxxx: xx xxxxx straně xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobní. Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x jeho xxxxxxx x kaštanovými xxxxx, x xx „zabalením“ xxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxxx vyznačil xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx x „Xxxxxx“. Xxxx xxxxx xxxxxx xxxx faktor xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzduchu x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx rozvoj aromatických xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.

I xxxx xx xxxxx xxx spojit xxxxx xxxx druhů xxxxxxx (xxxxx xxxx, kaštanovníku, xxxxxxx, xxxxxxx), nejvhodnější xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx mají xxxxxx strukturu x xxxxxxxx dostatek xxxxxx.

Historie xxxx „Xxxxx“ xxxx xx xx konce 19. xxxxxxx. Xx xxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx snaží xxxxxxxxx xxxxxx skrovné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx: xx xxxxxxxx xxxx kouscích dobré xxxx xx provozovalo xxxxxxxxxxxxxxxx smíšené xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx lesa x xxxxxxx xx sbíralo xxxxx, lovila xx xxxx, sbíraly xx xxxxx, lesní xxxxx, xxxxxx x levandule. Xxxxx prasete x xxxxxxxx xxxx drůbeže xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx stádo xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xxxx, ale x xxxxxxx koz – xxxxxxx, která xx doplňují xxx x xxxxxx (v xxx, jak optimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxx lesů), tak x xxxxxxxx hospodářské xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxx xx využívá xx xxxx, koza xxxxxxx „xxxxx xxxxxxx“ slouží x xxxxxxxx mléka. Xxxx mléko mělo x čerstvém xxxxx xxxxxxx x výživě xxxxxx, bylo xxxx xxxxxx x ke xxxxxxxxxx x xxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, jak prodloužit xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx.

Sýr xxx xxxx xxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x přebytku xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx začal xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.

Obec Banon xxxxxxx xxxxxx město xxxxxxx, zeměpisný xxxxx xxxx Xxxx x Xxxxxx a křižovatka xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxx jako xxxxxxxxxxxxxx x těchto xxxx xx xxxxxxxx xx sýry.

První xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx „Xxxxx“ xx xxxxxxx x xxxxx Cuisinière xxxxxxçxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) x xxxx 1886 xx Xxxxx Morarda.

Poválečné xxxxxx xx xxxxxxxxx postupným xxxxxxxxx technického xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx. Kozí xxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx) výroby: xxxxxxxx xxxxxxx výroba xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výživě xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx do xxxxxx, kdy xxxxxx xxxxxx především prodeji (x výživě xxxxxx xxxxxx xxx přebytek).

Xxxxx xxxxxx od X. X. Xxxxxxxxxxxx s xxxxxx „X xx Xxxxxxxxx d’un xxxxxxx: xx ‚Banon‘ xxxxxxxx x’xxxxxxxx et x’xxxxxxxxxx“ (Xxxxxxx xx xxxx: Xxxxxxxxxx x etnologické xxxxxxx xxxx „Xxxxx“) xxx xxx „Xxxxx“ xxxx xxxxx, u xxxxx xx používalo xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx, jež xx xxxxx technologií nadále xxxxxxxx.

Xxx „Banon“ je xxxxx xxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxxxx se xxxxxxx srážením (vysrážením xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx). Xxxxx sýr xx zabalí (xxxx. xxxx xx xxxxx xxxxx) do xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rafií.

Pro xxx „Xxxxx“ xx xxxxxxxxxxxxxxxx:

xxxxx xxx xxxxx xx krémově xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx a x ústech xx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx živočišnými xxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx čpavkovým aromatem x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx lehkou xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx oblast xx xxx vlivem Xxxxxxxxxxxxx xxxx, má xxxx xxxxxxxx půd, jež xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx hned xx povrchu) x xxxxxxxxxx vodu. X xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx kručinky, hlohu, xxxxx, xxxxx, jalovce, xxxxxxxxx, marulky, tymiánu… x xxxxxxxxxxxx. Xx xx příznivé xxxxxxxxx xxx xxxx koz x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Technologie xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx klimatickým xxxxxxxxx (vysoká xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nelze x této xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx udržovat xx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx fermenty, neboť xxxxxxxx xxxxxx riziko, xx xxxxx zkysne. Xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xx. xxxx koagulaci, xxxxxxxx.

Xxxxxx sýra umožňovalo xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx období, kdy xxxx neprodukují xxxxx.

Xxx „Xxxxx“ xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx: chudého prostředí xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxx koz x xxxxxxxxxxxxxx člověkem, xxxxxxx x suchého prostředí, xxx přirozeně xxxx x xxxxxxx srážení xxxxxxxx x k xxxxxxxxxxx zpracování (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

(čl. 6 xxxx. 1 druhý xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx)

https://info.agriculture.gouv.fr/gedei/site/bo-agri/document_administratif-3ab11b39-00cf-48f7-a2b3-ac5e71b90836