Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXX

xx xxx 4. xxxxxx 2019

x xxxxxxxxxx žádosti x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx článku 105 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1308/2013 x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx

(„Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ (CHZO))

(2019/C 197/02)

XXXXXXXX XXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu o xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (ES) x. 1234/2007&xxxx;(1), x xxxxxxx na xx. 97 odst. 3 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“.

(2)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx k xxxxxx, xx xxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx 93 xx 96, čl. 97 xxxx. 1 x xxxxxxxx 100, 101 x 102 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xxxx xxxxxxx.

(3)

Xxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx 98 nařízení (XX) č. 1308/2013, xxxx xx xxx xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxxxx názvu „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“/„Xxxxxxxx Xxxxxxxxx“ xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

XXXXXXXX XXXXX:

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx x xxxxx specifikace xxxxx „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“/„Weinberg Xxxxxxxxx“ (XXXX) x xxxxxxx x xxxxxxx 105 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx zahrnuta xx xxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx.

V xxxxxxx x xxxxxxx 98 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 xx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxxxxx xxxxxxxx právo podat xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxxx xxxxxxx, x xx xx xxxx měsíců xxx xxx jejího xxxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

X Xxxxxxx xxx 4. června 2019.

Za Xxxxxx

Xxxx XXXXX

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 347, 20.12.2013, s. 671.


XXXXXXX

XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXXX PRODUKTU

„XXXXXXX DELLE XXXXXXXX“/„XXXXXXXX DOLOMITEN“

XXX-XX-X0755-XX02

Datum xxxxxx xxxxxxx: 14.4.2015

1.   Xxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxx 105 xxxxxxxx (XX) x. 1308/2013 – xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx rozsahu

2.   Popis x xxxxxx ke xxxxx

2.1.   Xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx.

Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx vína:

xxxx x xxxxxx „xxxxxx xxxx“,

xxxx x xxxxxx „xxxxxxxx šumivé xxxx“,

xxxx „xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx“.

Xxxxxx: Již xxxx xxx xxx let xx v xxxxxxxxx Xxxxxx vyrábí xxxxx xxxxxxxx šumivých xxx xxxxxxx druhotného xxxxxxx x láhvi; v 50. a 60. xxxxxx minulého století xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nádobách (xxxxxx xxxxxxx). V xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 3,5 xxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx CHZO xxxx xxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

X xxxx xxxxxxx x xxxxx xx navrhuje, xxx byla xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx úroveň xxxxxxx x xxx úžeji xxxxxx x územím xxxxxx xxx, xx xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ x xxxxx xx na xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx již xxxxxx uplatňují x xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx vyráběných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxx. Xx-xx produkce xxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx x xxxxxxx investičním xxxxxxxx, xxx jsou nezbytné, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx počet xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dále xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx víno xxxxxxxx xxxxxxx druhotného kvašení x xxxxxxxxxxx.

X xxxxxx xxxxxx bylo také xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx provádět kdekoli x Benátsku x Xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xxxxx posledních xxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Kromě xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x zeměpisném původu xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx možnost zařazení xxxxxx produktů xxx XXXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ zdůvodnit xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx ceny xx xxxxx, a tím x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xx základě XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“ xx mimoto xxxxxx xxxxxxxx umožnilo xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x zabránilo xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx těchto xxxxxxxx xx xxxx.

Tato xxxxx xx týká xxxxxx 2, 6 x 8 specifikace produktu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxx 2.3 Xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx, 2.4 Xxxxx xxx, 2.5.1 Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 2.8 Xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

2.2.   Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx kombinace moštových xxxxx

Xxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxx uvedených xxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx x XXXX „Vigneti xxxxx Xxxxxxxx“, do xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:

XXXXXXX (X)/(Xxxxxxx x Xxxxxx),

CARMENÈRE (N)/(Bolzano),

XXXXXXXXX (X)/(Xxxxxxx),

XXXXXX (X)/(Xxxxxx),

JOHANNITER (X)/(Xxxxxx),

SOLARIS (X)/(Xxxxxxx x Trento),

XXXXX (X)/(Xxxxxx).

Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx jsou proto xxxxxxx k xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx změna xx xxxxxxxxx významná, xxxxxxx xxxx mezidruhové hybridy xxxxx Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxx Vitis jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx patogenům xxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx (xxxxxx)), x xxxxxxxxxx tudíž xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x blízkosti „citlivých“ xxxxxxx, xxxx jsou xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx zařízení, cyklostezky xxx.

Xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx osázené dotyčnými xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxx odrůd má xxxx změna zajistit xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x x xxxxxx produktů.

Xxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxx s XXXX x xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx jejich xxxxxxx.

Xxxxxxx uvedení xxxxxx xxxxx xx etiketě xxxxx xx zeměpisným xxxxxxxxx „Vigneti delle Xxxxxxxx“ xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx mít xx xxxxxx, xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxx spotřebitelům xxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx dotyčných vín xxxxxx.

Xxxx xxxxx xx xxxx článku 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.7 Xxxxxx xxxxxxx odrůdy.

2.3.   Výroba xxx x xxxxxxxx názvu xxxxxxxxx odrůd „Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx“ xxxx „Xxxxxx“ xx xxxxxxx

V xxxxxxxxxxx „Xxxx“„Xxxxxxx víno“ xx xxxxxxxx typy vín x uvedením xxxxx xxxx uvedených moštových xxxxx xx xxxxxxx:

BIANCHETTA XXXXXXXXXX (B),

XXXXXX (N).

Xxxxxx: Xxxxxxxxxx změna xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx „Bianchetta Xxxxxxxxxx“ x „Pavana“ x xxxx xxxxxx musí xxx na xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Důvodem xx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx již byly xxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ pro xxxxxx bílých resp. xxxxxxxxx/xxxxxxxx xxx; xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxx x zájmu xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx uváděny názvy xxxxxx xxxx xxxxx.

X xxxxx oddíle jednotného xxxxxxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxx zmíněné xxx xxxxxxx odrůdy zařazeny xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, jejichž uvádění xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xxxx změna se xxxx xxxxxx 2 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Další xxxxxxxx.

2.4.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx regionech

Specifikace xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx běžných xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx tichá xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxx Xxxxxxxx a Xxxxxxxxx), xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vín x XXXX „Vigneti xxxxx Dolomiti“ xxxxx xxxxxxxxxx xxxx vinařských xxxx.

Xxxxxx této změny xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxxx víno xx xxxxxx xxxxxxx, xxx xx povoleno xxx xxxxx vína.

Xxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx regionech xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx x xxxxxx regionech xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxx je xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx), x xx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxxxx. Xx třeba xxx xx xxxxxx, xx tyto xxxxxxx xx nepovažují xx xxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, x jako xxxxxx xxxxx být prováděny xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx-xx podniky xxxxxx produkci xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xx rovněž stále xxxxxxxx, xx zpracování xxxxxx jménem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx investičním xxxxxxxx, jež jsou xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx potřebné xxx xxxx xxxxxxxxxx. Je xxxxxx praxí, xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx zpracování, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, podniky v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx x Lombardie.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.9 Xxxxx xxxxxxxx.

2.5.   Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Odstavec xxxxxxxx xx enologického postupu xxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx s produkty, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, x xx maximálně xx 15 %, xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx možnost xxxxxxx, xxx xxx xxxxxxxx, xxx získaných x xxxxxx moštových odrůd, xxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxxx, Bolzano x Xxxxxxx.

Xxxxxx: Xxxx změna xx xxxxxxxxxxxx subjektům xxxxxxxxxx přesnější xxxxxxxxx, xxxxxx je xx xxxxxxxx x předchozí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xx zejména xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx odrůdy, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vín.

Xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx 5 xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx 2 xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xxxx 2.5.1 Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

XXXXXXXX DOKUMENT

1.   Xxxxx, xxxxx xx xxx zapsán

 

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti

 

Weinberg Xxxxxxxxx

2.   Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

XXXX – xxxxxxxx xxxxxxxxx označení

3.   Xxxxx xxxxxxx x révy xxxxx

1.

Xxxx

4.

Xxxxxx xxxx

5.

Jakostní šumivé xxxx

6.

Xxxxxxxx aromatické xxxxxx xxxx

8.

Xxxxxxx víno

15.

Xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

16.

Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx

4.   Popis vína (xxx)

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Víno“ x „Xxxxxxx víno“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx vykazují xxxxx xxxxx xxxxx od xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx zelené xxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxx Grigio.

Xxxxx vín xx xxxxxxxxx delikátností, x xxxxxxxx tóny, xxxxx xxxxxx odrážejí xxxxxx moštovou xxxxxx xxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx „xxxxxxxxx“ horských xxxxxxxx.

Chuť xxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx strukturovaná a xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx x obsah alkoholu x kyselost.

X případě xxxxxxxxx bílého xxxx xxxxxxx přítomnost xxxxx xxxxxxxxxx jeho svěžest x xxxxxx.

Při dodání xx spotřebě xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx název xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxx odrůdy xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx získáno.

Minimální xxxxxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 10 %

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 g/l

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx obsah těkavých xxxxxxx (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx moštových xxxxx, xxxx xxx xxx

Tato xxxxxx vína tvoří xxxxxxx produktů „xxx xxxxxx xxxxxxxxx“, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x moštových odrůd Xxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxx x závislosti na xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xx kterou xxxx x kontaktu xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx intenzity.

Xxxxx xx jemné x xxxxxxxxx s příjemnými xxxxxxxx tóny.

Chuť xx xxxxx x harmonická x vyváženou xxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx.

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx svěžest x xxxxxx.

Při xxxxxx xx xxxxxxxx mají xxxxxx xxxx, která xxxxxxx xxxxx jedné xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx, z xxxxx xxxx víno získáno.

Minimální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových: 10 %

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Obecné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 g/l, xxxxxxxxx x gramech xxxxxxxx vinné xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (v xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx oxidu xxxxxxxxxx (x miligramech na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx omezení xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“, x xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx

Xxxx xxxx mají xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx vín někdy x xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, někdy xxxxxxxx xxxx xxxxxx; v xxxxxxxxxx xx moštové xxxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxx aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx starších vín xxxxx vyvinuté.

Xxxx je xxxxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxx být xxxxx až sladká.

Xxxxxxx xxxx „Novello“ má xxxxx x příchuti, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx používané xxx xxxxxx vína x hroznů, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu uhličitého xxxx xxxxxx.

Při dodání xx spotřebě mají xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx moštových xxxxx, kromě xxxx xxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových:

11 % x xxxxxxx xxxx „Xxxx Novello“

10 % x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 18,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxx (v % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 g/l, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.

Vigneti xxxxx Dolomiti Bianco xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx zvláštní xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx a xxxxxxx x tóny xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

Chuť xx plná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxx být xxxxx až sladká.

Minimální xxxxxxx obsah alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v % objemových 9,0 % (víno xx xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (víno x přezrálých xxxxxx)

Minimální xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx kyselost

3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (v xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x miligramech xx xxxx)

 

Analytické parametry xxxxxxxxxx x níže xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

Vigneti delle Xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx xx kategorií 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx“ xxxx „Vino Passito“, xxx uvedení xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx delikátní, xxxxx a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, někdy xxxxxxxx.

Xxxx xx plná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x někdy xxxxxxxxxxx; xxxx xxx xxxxx až sladká.

Minimální xxxxxxx obsah xxxxxxxx x procentech objemových: 16 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx) x 12,0 % (xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 15,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx vlastnosti

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxx kyselost

3,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx litr

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kyselin (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx parametry xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx 15 x 16 xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx „Passito“ xxxx „Xxxx Xxxxxxx“, xxx xxxxxxx moštové xxxxxx

Xxxx vína xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx červená, xxxxx x oranžovými tóny.

Xxxxx xx xxxxxxxxx, jemné x xxxxxxx s xxxx xxxxxxxxx hroznů, xxxxx kořenité.

Xxxx xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x někdy alkoholická; xxxx xxx suchá xx sladká.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 16 %

Xxxxxxxxx skutečný obsah xxxxxxxx v % xxxxxxxxxx 9,0 % (xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx) a 12,0 % (xxxx z xxxxxxxxxx hroznů)

Minimální bezcukerný xxxxxxx: 18,0 x/x

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

 

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx

3,5 x/x, xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx celkový xxxxx oxidu siřičitého (x xxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx uvedené xxxxxxx splňují xxxxxxx xxxxxxxxx xx vnitrostátních x xxxxxxxx právních xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Dolomiti Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ x 6 „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx“, s xxxxxxxx jedné xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx bez xxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx zlatavou s xxxxxxx světle xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. Xx výrazné, xxxxx x delikátní aroma x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx aromatické šumivé xxxx má xxxxxxx xxxxx moštové odrůdy Xxxxxxx Xxxxxx. Chuť xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; pokud xxx x obsah xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „brut xxxxxx“ xx „sladké“. Xxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx šumivá x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx x případě, xx xx xxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx. Jakostní xxxxxxxxxx šumivé víno x uvedením xxxxxxx xxxxxx xx bez xxx musí xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx moštové xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx, x níž musí xxx zcela xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkový xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11,0 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxxxxx 10,5 % (xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx) x 6,0 % (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx)

Minimální xxxxxxx xxxxxxxx: 4,5 x/x, vyjádřená v xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx xxxx (xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxx); 5,0 x/x, vyjádřená x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx litr (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx víno)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Maximální xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxx kyselost

4,5 x/x, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vinné xx litr

Maximální xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxxxxxxxxxxx na xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah oxidu xxxxxxxxxx (v xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tabulce xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx patřící xx xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx víno“ x 5 „Xxxxxxxx šumivé xxxx“, s xxxxxxxx xxxxx xx dvou xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx něj

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx živou x přetrvávající pěnou x xxxxxxx xxxxxx xxxxx intenzity. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx s náznakem xxxxxxx.

Xxxx xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxx jde x xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx, xx. x označením „brut xxxxxx“ až „sladké“.

Při xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x případě, xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx popsaných xxxxxxxxxx x organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd, z xxxxx bylo xxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx: 11 %

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx extrakt: 14,0 x/x

Xxxxxx analytické xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx (x % xxxxxxxxxx)

 

Minimální xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (x % objemových)

10,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

4,5 x/x, xxxxxxxxx x gramech kyseliny xxxxx na xxxx

Maximální xxxxx xxxxxxxx kyselin (x miliekvivalentech xx xxxx)

 

Xxxxxxxxx xxxxxxx obsah xxxxx xxxxxxxxxx (x xxxxxxxxxxx xx xxxx)

 

Analytické xxxxxxxxx nezahrnuté x xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisech.

5.   Xxxxxxxxxx xxxxxxx

x.   Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxx hroznové xxxxx x vína (x xxxxxxxx xx 15 %) s xxxxx a xxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx vinařských xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx jako „xxxxxx x xxxxxxxxx“ xxxx „xxxxxxxxx“ x xxxxxxxxxxx Belluno, Xxxxxxx x Xxxxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx metodou druhotného xxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Zpracování xx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx metody druhotného xxxxxxx xx velkých xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx).

x.   Xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxx x Xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

23 000 kg xxxxxx xx hektar

Xxx Xxxxxxx delle Dolomiti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxx

12 000 xx hroznů na xxxxxx

Xxxx Vigneti xxxxx Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

19 500 kg hroznů xx hektar

6.   Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxx „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxxxxxx celé xxxxx xxxxxxxxxxx provincií Xxxxxx x Xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx, jež jsou xxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxx XX X X (X).

7.   Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Carmenère X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx X. – Cabernet Xxxxxxxx

 

Xxxxxxèxx N. – Xxxxxxxx Nostrano

 

Xxxxxxx X.

 

Chardonnay X.

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxxx X.

 

Gosen X.

 

Xxxxxxxxx di Xxxò X. – Xxxxxxxxx

 

Kerner X.

 

Xxxxxxxx B.

 

Xxxxxxxxx x Xxxxxx Frastagliata N. – Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx X. – Lambrusco

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxx Xxxxxxx 6.0.13 X.

 

Xxxx B.

 

Merlot X.

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Moscato Giallo X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxx Rs. – Xxxxxxx delle Xxxx

 

Xxxxxxx Xxxx Xx. – Xxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xüxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx x Xxxxxxxx

 

Xxxxxxx B.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxx Verdot X.

 

Xxxxx Bianco B. – Xxxxx

 

Pinot Xxxxxx X. – Xxxxx Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Bianco X. – Weiß Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Bianco B. – Weißburgunder

 

Xxxxx Xxxxxx – Grauburgunder

 

Pinot Grigio – Grauer Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Pinot

 

Xxxxx Xxxxxx – Pinot Xxxx

 

Xxxxx Xxxxxx – Xxxäxxxx

 

Xxxxx Nero N. – Xxxxxx Spätburgunder

 

Xxxxx Xxxx N. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Xxxxx Noir

 

Pinot Xxxx X. – Xxäxxxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxx N. – Blauburgunder

 

Xxxx X.

 

Rossara X.

 

Xxxxx Laurent X.

 

Sauvignon X. – Sauvignon Xxxxx

 

Xxxxxxx Gentile X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Gentile N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx N.

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxx

 

Schiava Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx N. – Xxxxxxxxxxxxx Xx

 

Xxxxxxx Grossa X. – Großvernatsch

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxx Xxxxx X. – Xxüxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Verde X. – Xxxxxxxx

 

Sylvaner Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx N. – Xxxxxx

 

Xxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx B.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxx X.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxx X.

 

Xxxxx N. – Serbina X.

 

Lagrein X.

 

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx N. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxx N.

 

Riesling Xxxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Italico X. – Xxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxx X. – Rheinrieseling

 

Riesling Xxxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxxxxxxx Rs. – Xxxüxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Toscano X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Xxxxxxx X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Toscano X. – Xxxx Xxxxx

 

Xxxxxxxxx X. – Gruner Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx B. – Moscatello

 

Xxxxxxx Giallo X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx Xxxx Lunga X. – Xxxxxxxx

 

Malvasia X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxxx X. – Roter Xxxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxx X.

 

Portoghese X. – Xxxxxx Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxxx X.

 

Xxxxxxxxxxx N.

 

Xxxxxxx X.

 

Xxxxxxxx X.

 

Diolinoir X.

 

Barbera X.

 

Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Malvasia Istriana X. – Malvasia

 

Xxxxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

 

Xxxxxxxxx Bianca X. – Xxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx Muskateller

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxxx

 

Xxxxxxx Xxxxxx X. – Xxxxxx

 

Xxxxxxx Bianco X. – Xxxxxxxxxxx

 

Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxx X. – Xxxxx

 

Xxxxx Xxxxx X. – Xxxxxxxx

 

Xxxxx Xxxxxxxx X. – Tai

 

Xxxxxxxxx Xxxx X.

8.   Xxxxx souvislostí

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxx kategorie (1, 4, 5, 6, 8, 15 x 16)

Přírodní xxxxxxx, xxx přispívají xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx zahrnuje Trentino, Xxxx Xxxxx x xxxxxxxxx Belluno v Xxxxxxxx x xxxxxxx xx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx oblasti xxxxxxx na seznamu xxxxxxxxx xxxxxxxx UNESCO. Xxxxxx je převážně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxx, jelikož xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx největší xxxxxx pokrývají Xxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx měsíci jsou xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx xxxx 1 000 xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx typicky středomořské, xxx většina xxxxxx xxxxxx na xxxx x xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx významné xxxxxxxxxxx xxx x táním xxxxx xxxxxxx, že xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx podnebím mezi xxxxxxxxxxxxx x alpinským xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx IGT „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ xxxxxxxxx xxxxxxxxx x odlišuje xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx podílem xxxxxx, xxx má xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxx půdy xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx náplavových xxxxxx. Xxxx x xxxxx xxxxx xxxxx mají xxxxx xxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx štěrcích. Xxxxxxxxx xx zde xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxx Xxxxx di Xxxxxx (porfyr), Val x’Xxxxxx (metamorfovaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx) x centrální Xxxxxxxxxxx (čedič).

Historické x xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxx x xxxxxxxxx oblastí:

Xxxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx této xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxxxx. Xx xxxxxxx staletí xxxx xxxx oblast xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx monarchie jsou xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx dodnes. V xxxxxxx xxxxxx let, xxx xxxx pěstování xxxx vinné x xxxxxx historie vzájemně xxxxxxx, xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx se xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx kultuře x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x vinařství, xxxxx xxxx v xxxxxxx a nepřímých xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxx a produkci x xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx mělo zřízení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx San Xxxxxxx xxx’Xxxxx v xxxx 1874, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, znalostí a xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vinařství xxxxxxxx vděčí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx zajistil xxxxxxxx xx školou v Xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxx zavedli xxxxxxx x xxxxxx obhospodařování xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x hospodářskou udržitelnost x xxxxxxxxxx vinařské xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx delle Dolomiti, xxxxxxxxx: „Xxxx“

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx kvalitě xxxxxxxx, xxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti x xxxxxxxxxx a lidskými xxxxxxx x dané xxxxxxxxx oblasti.

Xxxx xxxx xxxxxxx typů xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xx slámově xxxxx xx xxxxxxxx, někdy x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxx Pinot Xxxxxx. Xxxxx aroma xxx xx xxxxxxxxx delikátností x ovocnými xxxx, xxxxx obecně odrážejí xxxxxx moštovou xxxxxx xxxxxxxx xx víně, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a poloaromatických xxxxx, xxxx je Xüxxxx Thurgau x Xxxxxxxxx. Xxxx xxx, xxxxx je suchá xx xxxxxx, xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x odrůd Schiava, Xxxxxx a Xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx barvu xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx enologickém xxxxxxx. Xxxx je xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx až sladká x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxx mají xxxxxxxx xxxxxxxx barvu xxxxx xxxxxxxxx, x případě xxxxxxxx xxx xxxxx x nádechy xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx éterické xxxx xxxxxx; v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx použité x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx ovocné aroma xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vyvinuté. Xxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxx strukturovaná x xxxx xxx xxxxx xx sladká.

Červené víno „Xxxxxxx“ xx xxxxx x příchuti, jež xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx technikou karbonové xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx vína x xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx tóny xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx umožňuje xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nejpříznivějším slunečním xxxxxx. V kopcovitých xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx červené odrůdy xxxxxxxxx x hlubších xxxxxx v údolích xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tříslovin x x dobře xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx mezi dnem x xxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, způsobují xxxxxxx u xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx výšek pozemků xxxxx nabízí xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx umožňuje xxxxx xxx jednotlivá xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx xxxxx Dolomiti“ jsou xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x zemědělském xxxxxxx xx malá a xxxx přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx také xxxxxxx, xx x xxxxxxxx 1 hektaru xxxxxx xx zapotřebí xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx než 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx optimalizovat xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx, podporovat přirozenou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x omezit xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx opatření. X xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx více xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx jsou sklízeny xxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx podmínky a xxxxxxxxxx), xxxxxxxxxx místních xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx kvalitní xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x pověst xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx, tak x x xxxxxxxxx xxxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, xxxxxxxxx 4 „Xxxxxx xxxx“, 5 „Xxxxxxxx xxxxxx víno“, 6 „Xxxxxxxx aromatické víno“, 8 „Xxxxxxx víno“

Informace x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, kterou lze xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx, které se xxxxxx stoletou xxxxxxx, xx xxxxxxxx za xxxxxx místního xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx xx xxxx růstu a xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x delikátnost a xxxxxxxx.

Xxxxxxx šumivých vín xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx mají xxxxxx x xxxx kvalitativní xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx spočívají xxxxxxx x xxx, xx hrozny zachovávají xxxxxxxxx rovnováhu xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rozdíly mezi xxxx x xxxx, xxx se postupně xxxxxxx x tím, xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx výška vinic.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx omezeném sortimentu xxxxx révy xxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx.

Xx xx xxxx „xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx šumivého xxxx“, příčinná souvislost xx dána xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx odrůdy, xx. xxxxxxx xxxxxx „Xxxxxxx Xxxxxx“, xxxxx xx x xxxx xxxxxxx pěstuje x xxxxx xxxxx aroma xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx není xxxxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Šumivé xxxx xx vyznačuje xxxxx a přetrvávající xxxxx x xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx žluté xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Chuť xx xxxxx, xxxx x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx Xxxxx Xxxx, xx xxxxxxxxx živou x xxxxxxxxxxxxx pěnou a xxxxxxx barvou různé xxxxxxxxx. Xx xxxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxxxx kvasnic. Xxxx je xxxxx, xxxx x xxxxxxx.

Xxxxx xxx x xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxx, xx. x xxxxxxxxx „xxxx xxxxxx“ xx „xxxxxx“.

Perlivá xxxx, xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxx některé xxxxxxx dosáhly xxx xxxxxx perlivých xxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x technologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx kvašením ve xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxx), xxx pomáhá xxxxxx xxxxxx kvality xxxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx umožnila xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx a xxx druhotné kvašení xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; tyto xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx umožňuje xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vhodných ke xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxx. Vinice se xxxxxxx nacházejí x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x nocí, xxxxx xxxx xxx tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxx xxxxxx značné xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prekurzorů, díky xxxx xxxx vína xxxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx širokou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx umožňuje xxxxx xxxxxxxxxxxx umístění xxxxxxxxxxxx xxxxx révy xxxxx.

Charakteristiky x xxxxxxxxxx xxx x označením IGT „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ xxxx rovněž xxxxxxxxx xxxxxxxx faktorů, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Plocha xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxx xxxxxxxxx 1,3 xx. Topografie xxxx znamená, xx x xxxxxxxx 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxx xxx 600). Xxxxxxx xxxx doby xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx mají optimalizovat xxxx rostlin x xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vůči xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních opatření. X tomto ohledu xx třeba xxxxx, xx téměř celá xxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ochrany xxxxxxx. Hrozny xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ručně.

Xxxxxxxx xxxxxxxx přírodních xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, podnebí, xxxx), xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx subjektů x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx, kategorie 15 „Xxxx ze xxxxxxxxx xxxxxx“ a xxxxxxxxx 16 „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“

Informace x zvláštní xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx souvislosti x xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx oblasti. Xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxx xx růžovou x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx zaschlých xxxxxx, xxxxx kořenité x xxxxxxxxxxxxx med x xxxxx xxxxx. Chuť xx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x může xxx suchá xx xxxxxx, třebaže xxxxxxxxx xxxx s vyšším xxxxxxx cukru.

Ačkoliv xx xxxxxx vín „Xxxxxxx“ xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxx Rosa, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx) x poloaromatické xxxxxx (Goldtraminer, Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.).

Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (víno x xxxxxxxxxx xxxxxx) xxxx x sušárnách (xxxx xx zaschlých xxxxxx). Xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx liší x závisí xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx vinař x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx techniky xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx k výrobě xxx „Xxxxxxx“ určuje xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxxx.

Obzvláště xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx. x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx výrazné xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx x xx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx Xxxx.

Od jezera Xxxxx mimoto každý xxx xxxxx xxxxx xxxx „Òxx xxx Xxxxx“, který xxxx xxxx velkou xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx přispívá k xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx sušení xxxxxx, xx. x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x vlhkostí vzduchu, xxxxx zabraňuje xxxxxx xxxxxxxx sušení xxxxxx.

Xxxx „Xxxxxxx“ se xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx „vlajkový“ xxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx zeměpisnou xxxxxxx x vlastnostmi produktu xx způsobena xxxxxx xxxxx faktory:

dostupností xxxxxxxxx xxxxx (xxx xx xxxxxxx xxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxx pro xxxxxx vína tohoto xxxx,

xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx („Òxx xxx Xxxxx“), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx sušení, xx xx x závodě xxxx x xxxxxxxxx,

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx „Xxxxxxx“, xxxxx se xxxxx uskutečňuje x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx předávaly xx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx potenciál xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx mezi xxxx x xxxx, xxxxx xxxx pro tuto xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x bílých xxxxxx xxxxxx hromadění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxx vína xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx poloh x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx nabízí širokou xxxxx různých xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx určit xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxx x vlastnosti xxx x xxxxxxxxx XXX „Xxxxxxx delle Xxxxxxxx“ xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxx x xxxx přibližně 1,3 xx. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx x obdělání 1 xxxxxxx vinice xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (více xxx 600). Xxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rostlin x xxxxx hroznů, podporovat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx fytosanitárních xxxxxxxx. X xxxxx xxxxxx xx xxxxx uvést, xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně xxxxx.

Vzájemné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxx), zkušeností xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx pěstování x výroby xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, jejichž xxxxxxxxxx x pověst xxxx xxxxxxx jak x xxxxxxx xxxxxxxx, tak x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx pocházejí.

9.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Odchylky xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x šumivé xxxx

Xxxxxx rámec: xxxxxx xxxxxxxx XX

Typ xxxxxxx xxxxxxxx: odchylka xxxxxxxx xx výroby xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Popis xxxxxxxx:

Xxxxx xxxxxxxx právních xxxxxxxx EU xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Benátska x Xxxxxxxxx, pokud mohou xxxxxxx xxxxxxx prokázat xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx XXXX „Xxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx“ během xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx na xxxxxx a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx odůvodněná xxxxxxxxxxx, xx xx x těchto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a xx v souladu x xxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vína, x xxxx takové xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xx vymezené xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx zavedené xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zpracovatelské xxxxxx, které se xxxxxxxxx xx výše xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx názvu xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx: právní xxxxxxxx EU

Typ xxxxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx:

Etikety xxx x xxxxxxxxxxx „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“ x XXXX „Xxxxxxx delle Dolomiti“ xxxxx uvádět xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx odrůd, x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx.

X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx předpisy XX xxxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx odrůd xx xxxxxxx a x obchodní úpravě xxxxxxxx v těchto xxxxxxxxx:

x)

x xxxxxxxxx „Xxxx xx xxxxxxxxx hroznů“ x „Víno x xxxxxxxxxx xxxxxx“, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx „Xxxx Passito“ xxxx „Xxxxxxx“,

x)

x kategorií „Xxxx“ x „Xxxxxxx xxxx“ x xxxxxxxx xx xxxx odrůdy: – x xxx x xxxxxxxxx Bolzano: Lagrein, Xxxxxxxx Italico, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, – x xxx x xxxxxxxxx Xxxxxx: Xxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Negrara, Xxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxx, Xxxxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx Xxxxxxx, Xxxxxxxxx.

X kategorií „Xxxxxx xxxx“ a „Xxxxxxxx xxxxxx xxxx“ xxx xx etiketě xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxxx, a xx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx: Xxxxxxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Xxxxxx, Xxxxx Xxxx x Xüxxxx Xxxxxxx, x u xxxxxxxxx „Xxxxxxxx xxxxxxxxxx šumivé xxxx“ lze xx xxxxxxx použít pouze xxxxx xxxxxx Xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx://xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxx.xx/xxxx/xx/xxxxx/XxxxxXXXX.xxx/X/XX/XXXxxxxx/12936