Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) 2020/1255

xx dne 7. xxxx 2020,

xxxxxx se xxxx nařízení (XX) x. 1881/2006, xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxxx (XXX) v xxxxxxxx uzeném mase x uzených xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx produktech xxxxxxxx, x kterým xx xxxxxxx maximální xxxxx XXX x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx používaných x xxxxxxxx xxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx EHP)

EVROPSKÁ XXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 315/93 xx xxx 8. xxxxx 1993, kterým xx stanoví xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx kontrolu xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx&xxxx;(1), a xxxxxxx xx xx. 2 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1881/2006 (2) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx polycyklických xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxx „XXX“) x xxxxxxxxxxx, včetně tradičně xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(2)

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx PAU xxxxxxxxx xx co xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx úrovni („XXXXX“) xx základě xxxxxxxxxx správných výrobních x zemědělských/rybolovných xxxxxxx. X roce 2011 x xxxxx týkajících xx uzených xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx, xx lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. V některých xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx uzení. Xxxx xxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx 1. září 2014 xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx pro uzené xxxx x xxxxx xxxxxxx x pro xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx rybolovu xxxxxxxxx tříleté přechodné xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx uplatňování xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx bylo xxxx x roce 2014 zjištěno, xx x Xxxxx, Španělsku, Xxxxxxxxxx, na Xxxxx, x Xxxxxxxx, Polsku, Xxxxxxxxxxx, Rumunsku, Slovenské xxxxxxxxx, Finsku, Xxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x některých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx masných xxxxxxx a x Xxxxx, Lotyšsku, Xxxxxxxx, Xxxxxx, Švédsku x Xxxxxxxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxxx tradičně uzených xxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx úrovně XXX xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx úpravy xxxxxxx uzení tak, xxx xxxx v xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx PAU, xxxxxxx xxx dosaženo, xxxx xx xx xxxxxxxxx xxxxxxx organoleptické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravin.

(4)

Na xxxxxxx výše xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx. 7 xxxx. 6 a 7 xxxxxxxx (XX) x. 1881/2006 byla dotčeným xxxxxxxx xxxxxx poskytnuta xxxxxxx odchylka xx xxxxxxxxxxx nižších maximálních xxxxxx XXX od 1. září 2014 xxx xxxxx uvádění xx xxx tradičně xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx produktů xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx. Xx uvedené uzené xxxxxxx se x xxxxxx vztahovaly xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx 1. xxxxx 2014. Xxxxxxx výjimka se xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx maso x uzené masné xxxxxxx a/nebo xxxxx xxxx x uzené xxxxxxxx rybolovu bez xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvů xxxxxxxx.

(5)

X souladu x xx. 7 odst. 6 x 7 xxxxxxxx (ES) č. 1881/2006 příslušné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx XXX x xxxxxxxxx výrobcích x xxxxxxx v xxxxx možností programy x uplatňování xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx. Situace xxxx xxxxxx znovu xxxxxxxxx v xxxx 2018 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx státy, xxxxxx xxxxx o xxxxxxxxxxxx přítomnosti XXX x tradičně xxxxxx xxxx x uzených xxxxxxx výrobcích x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x informací x xxxxxxxxx správných xxxxxxx xxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xx x některých xxxxx xxxxxxxx uzeného xxxx x uzených xxxxxxx xxxxxxx x Xxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, xx Xxxxx, x Xxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxx a Xxxxxxx x u xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu v Xxxxxxxx, Xxxxxx x Xxxxxxx xxxxxx možné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXX xxxxxx postupů xxxxx x xxxxxx xxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx by xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx organoleptických xxxxxxxxxx. Xxxxx by xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx výrobků, xxx x xxxxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx místní xxxxxxxx a spotřebu xxx časového xxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxx xxxx zjištěno, xx xxxxxxx xxxxxx x potravin xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx XXX x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x uvedených xxxxxx. Xxxxxxx XXX xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx stanovit xxxxxxxxx xxxxxx pro XXX x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx použitím xxxxxxxxx postupů xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx (ES) x. 1881/2006 xx xxxxx mělo xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx změněno.

(8)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx rostliny, xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Článek 1

Xxxxx xxxxxxxx (XX) č. 1881/2006

Nařízení (XX) č. 1881/2006 xx mění takto:

1)

V xxxxxx 7 xx xxxxxxxx 6 x 7 xxxxxxxxx xxxxx:

„6.&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xx článku 1 xxxxx níže xxxxxxx xxxxxxx státy povolit xxxxxx xx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx uzené xxxx x uzené xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx území, x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx uhlovodíků xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovené x xxxx 6.1.4 xxxxxxx, xxxxx uvedené xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx limity xxxxxx xxxx 1. xxxxx 2014, xx. 5,0 μg/kg pro xxxxx[x]xxxxx a 30,0 μx/xx xxx xxxx xxxxx[x]xxxxxx, xxxxx[x]xxxxxxxxxx, xxxxx[x]xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx:

Xxxxx, Chorvatsko, Xxxx, Xxxxxxxxx, Polsko x Xxxxxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx,

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx xxxxx xx tepla, xxxxxx x xxxxxx xxxxx xx tepla x xxxx xxxxx žijící xxxxx xxxxx za xxxxx,

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxx maso, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx klobása, xxxxxxx „tradičně uzeným“ xx xxxxxx tvorba xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx polen, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx) x xxxxxx,

Xxxxxx: tradičně xx tepla xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx,

Xxxxxxx: xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx pododstavci tohoto xxxxxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xx docházelo xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků.

7.   Odchylně xx článku 1 xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx státy xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ryby x uzené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx území, x limity xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovené x xxxx 6.1.5 přílohy, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx splňují xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx 1. xxxxx 2014, xx. 5,0 μx/xx xxx xxxxx[x]xxxxx x 30,0 μx/xx pro xxxx xxxxx[x]xxxxxx, xxxxx[x]xxxxxxxxxx, xxxxx[x]xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx:

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx ryby,

Finsko: xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx,

Xxxxxxx: ryby x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx materiály.

Uvedené xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxxxxx aromatických xxxxxxxxxx x tradičně uzených xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx pododstavci xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx by docházelo xx ztrátě typických xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedených xxxxxxx.“

2)

Xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx tohoto xxxxxxxx.

Článek 2

Xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze tohoto xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxx vstupem x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxx xx xxx 28. xxxxxx 2021.

Xxxxxx 3

Xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx dvacátým xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.

Toto nařízení xx xxxxxxx x celém xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 7. xxxxx 2020.

Xx Komisi

Ursula XXX XXX XXXXX

xxxxxxxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 37, 13.2.1993, x. 1.

(2)  Nařízení Komise (XX) č. 1881/2006 xx dne 19. xxxxxxxx 2006, kterým xx stanoví maximální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx (Xx. xxxx. L 364, 20.12.2006, x. 5).


PŘÍLOHA

V oddíle 6 xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1881/2006 xx xx xxxxxxx 6.1.15 „Xxxxxx koření x xxxxxxxx kardamomu x xxxxx Capsicum xxx.“ xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxx:

„6.1.16

Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxx 6.1.2 x 6.1.11&xxxx;(*1)

10,0

50,0


(*1)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx prášků, které xxxx xxxxx xxxxx x mají se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx.“