Xxxxxxxx Komise (XX) x. 1949/2003
xx dne 3. xxxxxxxxx 2003,
kterým xx xxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 x xxxxx x xxxxxxxxxxx nomenklatuře x x xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx
XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 ze xxx 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 2176/2002 [2], x xxxxxxx xx xx. 9 odst. 1 xxxx. a) uvedeného xxxxxxxx,
xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:
(1) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 mají xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 2103, xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx 20.
(2) Pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx do xxxxx 2103 x výrobků xxxxxxxxxxx xx kapitoly 20, xxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 288/97 xx xxx 17. xxxxx 1997, xxxxxx xx xxxx xxxxxxx I nařízení Xxxx (XXX) č. 2658/87 o celní x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x o společném xxxxxx sazebníku x xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nařízení xxxxxxxx xx xxxxxxxx, [3] xxxxxxx do xxxxxxxx 21 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1. X xxxx doplňkové xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx. Xxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx přísad xxxxxxxxxx xxxxx kovovým xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxx systému x xxxxx 2103 xxxxx X zahrnuje výraz „xxxxxx“ také některé xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, emulzí xxxx xxxxxxxx a xxxxx obsahují viditelné xxxxxx zeleniny xxxx xxxxx. Xxxx přípravky xx xxxx od xxxxxxxx xxxx konzervované xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx 20 x xxx, že xxxx xxxxxxxxx jako omáčky, xx. xxxx příloha x xxxxxxxx potravinám xxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx určeny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) V xxxxxxxx xxxx byl xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxx xxxx zeleninové xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce, xxx x nějž xxxxxxxx xxxxx méně xxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Podle xxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx 21 xxxxxxxxxxx nomenklatury xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx za omáčku xxxxx 2103, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxx omáčka xxxxxxx [4].
(5) Proto xx xxx xxxxxx x nutné zrušit xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx kapitole 21 xxxxxxxxxxx nomenklatury.
(6) Je xxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx možné dosáhnout xxxxxx x změně xxxxx xxxxx 2103 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx omáček xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx 21 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Opatření tohoto xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx celní xxxxx,
XXXXXXX TOTO NAŘÍZENÍ:
Xxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx kapitole 21 kombinované xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87, se xxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 3. xxxxxxxxx 2003.
Za Xxxxxx
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx
xxxx Xxxxxx
[1] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.
[2] Úř. věst. X 331, 7.12.2002, x. 3.
[3] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 7.
[4] Xxx rozhodnutí Xxxxxx pro harmonizovaný xxxxxx, xxxxx 1999 („Xxxxxxxx Xxxxx xxx Xxxx Sauce“).