Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Směrnice Xxxxxx 2000/51/XX

xx xxx 26. xxxxxxxx 2000,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, xxxxxx xx xxxxxxx specifická xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Rady 89/107/XXX xx dne 21. xxxxxxxx 1988 o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx týkajících xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx povolených xxx xxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx [1], xx xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady 94/34/XX [2], x xxxxxxx na xx. 3 xxxx. 3 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxx,

xx konzultaci x Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1) Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 94/35/XX xx dne 30. xxxxxx 1994 x náhradních xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx [3], xx xxxxx xxxxxxxx 96/83/XX [4], xxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Směrnice Komise 95/31/XX ze xxx 5. července 1995, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx náhradních sladidel xxx použití x xxxxxxxxxxx [5], ve xxxxx xxxxxxxx 98/66/XX [6], stanoví kritéria xxx čistotu náhradních xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 94/35/ES.

(3) Xx xxxxxx technického pokroku xx xxxxxxxx změnit xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx 95/31/XX xxx xxxxxxxx (X 421) x xxx xxxxxxxx – xxxxx (X 965 (xx)), x xx xxxxx nezbytné xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(4) Je xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx techniky pro xxxxxxxx sladidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x Xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx společný výbor xxxxxxxxx XXX/XXX pro xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx (XXXXX).

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:

Článek 1

V xxxxxxx xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx (X 421) x xxxxxxxxx – xxxxxx (E 965 (xx)) xxxxxxxxx zněním xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx směrnice.

Článek 2

Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x správní xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx do 30. xxxxxx 2001. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Xxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx učiněn xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx členské xxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.

Článek 4

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Xxxxxxx dne 26. července 2000.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Byrne

člen Xxxxxx


[1] Úř. věst. X 40, 11.2.1989, x. 27.

[2] Xx. věst. X 237, 10.9.1994, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.

[4] Xx. xxxx. X 48, 19.2.1997, x. 16.

[5] Úř. věst. X 178, 28.7.1995, x. 1.

[6] Xx. xxxx. X 257, 19.9.1998, x. 35.


XXXXXXX

"X 421 – XXXXXXXX

1.Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a fruktosy xxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx xxxxxx

X6X14X6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx ne méně xxx 96 % Xxxxxxxxxx a xx xxxx xxx 102 % Dmannitolu x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx, xxxxxxxxxxx prášek xxx zápachu

Identifikace

A. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx xxxx, velmi xxxxx rozpustný x xxxxxxxx, prakticky xxxxxxxxxxx x xxxxxx

X. Rozmezí xxxx tání

164 °X xx 169 °X

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx xxxxxxxxx

α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) roztoku xxxxxx se přidá 0,5 ml xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx popel

Ne xxxx než 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx než 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx více xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

2.Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx aerobní xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

X-xxxxxxxx

Xxxxxx

200–711–8

Xxxxxxxx vzorec

C6H14O6

Molekulová xxxxxxxx

182,2

Xxxxx

Xxxxx xx méně xxx 99 % x sušině

Popis

Bílý, xxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xx vodě, xxxxx těžce xxxxxxxxx x ethanolu, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx

X. Xxxxxxx xxxx tání

164 °X xx 169 °X

X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

X. Xxxxxxx otáčivost

α20D: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx)

X. xX

5 xx 8 X 10 xx 10 % (m/V) xxxxxxx xxxxxx se xxxxx 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x poté xx xxxxx xX

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 %

Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx

Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx)

Xxxxxxxxxx cukry

Ne xxxx xxx 0,3 % (jako glukosa)

Celkové xxxxx

Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx xxx 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx než 70 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 xx/xx

Xxxxxxx xxxxxxxxx bakterie

Ne více xxx 103x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 g

Salmonella

Nesmějí xxx přítomny x 10 x

X.xxxx

Xxxxxxx být xxxxxxxx v 10 x

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

Nesmějí xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxxxxxxx aeruginosa

Nesmějí xxx xxxxxxxx x 10 x

Xxxxxx

Xx xxxx než 100 x xxxxx

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 100 x xxxxx"

"X 965 (xx) – MALTITOL – XXXXX

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx vysokomaltosoglukosový xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx- x polysacharidů. Xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sirupu x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxx obchodní xxxxx je xxxxxxx xx xxxxx sirupu x jako pevný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx ne xxxx xxx 99 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx bezvodou xxxx, x ne xxxx xxx 50 % maltitolu, xxxxxxxx xx bezvodou xxxx

Xxxxx

Xxxx xxxxxxxx kapaliny xxx xxxxx x xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

X. Xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx rozpustný x ethanolu

B. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx vody

Ne xxxx xxx 31 % (Xxxx-Xxxxxxxxxx xxxxxx)

Xxxxxxxxxx cukry

Ne xxxx xxx 0,3 % (jako xxxxxxx)

Xxxxxxxx xxxxx

Xx xxxx než 0,1 %

Xxxxxxxx

Xx xxxx xxx 50 xx/xx

Xxxxxx

Xx xxxx xxx 100 xx/xx

Xxxx

Xx xxxx xxx 2 xx/xx

Xxxxx

Xx xxxx xxx 1 mg/kg"