Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Xxxxxx (XXX) x. 558/93

xx dne 10. xxxxxx 1993

x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx měření xxxxxxx xxxxxxxxxxx zbytku x produktech xxxxxxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) č. 543/86 x x xxxxx xxxxxxx I xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx nařízení Xxxx (EHS) x. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x společné organizaci xxxx x produkty xxxxxxxxxxxx x xxxxx x zeleniny [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) č. 1569/92 [2], x zejména xx xx. 10 xxxx. 1 x xx. 17 xxxx. 1 uvedeného nařízení,

vzhledem x tomu, že xx. 10 xxxx. 7 xxxxxxxx (XXX) x. 426/86 stanoví, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x pevně xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx k xxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx být xxxxxxx, xxxxxxxx nařízení Xxxxxx (XXX) č. 543/86 [3], xxxxxx xx xxxxxxx způsoby xxxxxx obsahu xxxxx x produktech xxxxxxxxxxxx x ovoce a xxxxxxxx; xx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx vhodně xxxxxxxx, x xx xxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xx x důvodů xxxxxxxx xxxx metody, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nařízení, xx xxxxx zrušit xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx z důvodů xxxxxxx nařízení (XXX) x. 543/86 je xxxxx přizpůsobit xxxxxxx 1 nařízení Xxxx (XXX) č. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx [4], xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Komise (XXX) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx v souladu xx xxxxxxxxxxx Řídícího xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx má xxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx XXX xxxxxxxx (XXX) č. 426/86, xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Zrušuje xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 se xxxx xxxxx: xxxxxx xx xxxxxxxx (XXX) č. 543/86 x doplňkové xxxxxxxx x. 1 xx xxxxxxxx 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x č. 6 xx kapitole 20 xx nahrazují xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx v celém xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Úř. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Úř. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


PŘÍLOHA

METODA MĚŘENÍ SUCHÉHO XXXXXXXXXXX ZBYTKU X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX X XXXXX X XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této xxxxxx xx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx produktu. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, solí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx ovlivňuje index xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx podmínek xxxxxx xxxxx lomu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx x xxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 g).

III. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx produktu od xxxx xxxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx umožňovat xxxxxx procentuální xxxxxxxxx xxxxxxxxx x přesností xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx mít xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X do + 25 °X. Též xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx dodržovat provozní xxxxxx k tomuto xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx týkající xx xxxxxxxxx x světelného xxxxxx.

X. Postup

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Tekuté xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxx se xxxxxxxxx.

1.2. Xxxxxxxx produkty, xxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx se pečlivě xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx přeloženou xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx x provede xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády a xxxxxx)

Xxxxx nelze přímo xxxxxx dříve homogenizované xxxxxxxx, xxxxxx se 40 g produktu x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxx x objemu 250 xx a xxxxx xx 100 xx xxxxxxxxxxx vody.

Dvě xx xxx minuty xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx skleněnou xxxxxxxx.

Xx zchladnutí xx xxxxx kádinky xxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxx, přičemž xx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, a xxxxx se destilovaná xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx xx x přesností xx 0,01 x x xxxxxx se xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Buchnerovu xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx podle xxxx 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx produkty xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx, jadérka xxxx xxxxx x pečlivě xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx destilovaná voda xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx se xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx míchání xxxxxxxxx tyčinkou. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxx xx na 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxx xxxxx xxxxx x v xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx voda.

Pokud je xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx voda x kádinka xx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x případě potřeby xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx vodní xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx nanese xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, přičemž je xxxxx dbát xx xx, xxx při xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx povrch skla. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx přístroji.

S xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx procentuální xxxxxxxx sacharosy.

Na xxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku se xxxxxxxx nejméně xxx xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x vzorec

Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx v gramech xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx přímo zjištěný xxxxxxxxxxxxxx. Pokud xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx jiné xxx + 20 °C, xxxxxx se výsledek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx zředěném xxxxxx, xxxxxxxx xx obsah xxxxxxx rozpustného zbytku (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 g xxxxxxxx udaná xxxxxxxxxxxxxx x X xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx teploty xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x gramech xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °C xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.