Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Xxxxxx (XXX) x. 558/93

xx xxx 10. xxxxxx 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx metodě xxxxxx xxxxxxx rozpustného xxxxxx x produktech zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 a o xxxxx přílohy X xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx na xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 426/86 ze xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) č. 1569/92 [2], a xxxxxxx xx xx. 10 xxxx. 1 a xx. 17 xxxx. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, xx xx. 10 xxxx. 7 xxxxxxxx (EHS) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX se xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxxx stanovené xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou xxxxxx, xxx xx být xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 543/86 [3], kterým xx xxxxxxx způsoby xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx zpracovaných x xxxxx x xxxxxxxx; xx se xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx metodu vhodně xxxxxxxx, a xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx alkoholických produktů; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nařízení, xx xxxxx zrušit xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx x důvodů xxxxxxx nařízení (XXX) x. 543/86 je xxxxx xxxxxxxxxxx přílohu 1 xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 o xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a o xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx [4], xxxxxxxxx pozměněného xxxxxxxxx Komise (EHS) x. 3800/92 [5];

xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Refraktometrická xxxxxx, xxx má xxx xxxxxxx při určování xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx III nařízení (XXX) x. 426/86, xx stanovena v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Xxxxxxx se xxxxxxxx (XXX) č. 543/86.

Článek 3

Příloha X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 se xxxx xxxxx: odkazy xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 v xxxxxxxxx xxxxxxxx č. 1 xx kapitole 8 x v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx odkazy xx xxxx nařízení.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx dnem xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx věstníku Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx dne 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


PŘÍLOHA

METODA MĚŘENÍ SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX X xXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX Z XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Rozsah xxxxxxx

Xxxxxx xxxx metody xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, anorganických xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx refraktometrií) xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy xx xxxxxx roztoku sacharosy, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx suchého rozpustného xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx mít xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx + 15 °X do + 25 °X. Též xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx, který umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx na ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Příprava xxxxxx

1.1. Tekuté xxxxxxxx

Xxxxxxx xx promíchá x xxxxxxx xx stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx šťávy xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Část xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, odstraní xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxx xx stanovení.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží xx 40 g xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g xx xxxxxxx x objemu 250 xx a xxxxx se 100 xx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxx xx tři minuty xx mírně xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx kádinky nalije xx xxxxxx tárované xxxxxx, xxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxx, aby xxxxxxx 200 g xxxxx. Xxxxx se x xxxxxxxxx xx 0,01 g x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx stát x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx Buchnerovu xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx produkty

Rozmrazí xx x xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x jádra. Xxxxxxx xx promíchá x xxxxxxxxx vzniklou xxxxx xxxxxxxxxxxx x postupuje xx podle xxxx 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx produkty nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx celé xxxxx xxxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx vzorek nebo xxxx xxxx xx xxxxxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 g xxxxxxxx s xxxxxxxxx xx 0,01 g.

Přidá xx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx produktu. Xx xxxxx xxxxx se xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx pokračuje xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx xx xxxxxx x přesností na 0,01 x xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xx na 30 xxxxx za xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxx vodní xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx destilovaná xxxx x xxxxxxx xx xx vodní xxxxx xxxxxxx dalších 45 xxxxx.

Xx zchladnutí xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxxx xx teplotu xxx xxxxxx ponořením nádoby xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, přičemž je xxxxx xxxx xx xx, xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx k xxxx vzorek rovnoměrně xxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X xxxxxxxxx xx 0,1 % xx odečte procentuální xxxxxxxx sacharosy.

Na xxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku se xxxxxxxx xxxxxxx dvě xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx výsledků

Výpočet x xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, obvykle xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Použije xx procentuální xxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx + 20 °C, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tabulky.

Pokud xx měření xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (X) podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = M’ x 100/X

xxx:

X’ xx xxxxxxxx (x gramech) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x X xxxxxxxx (x gramech) produktu xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx jiné xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx teplota nesmí xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.