Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (EHS) x. 558/93

ze xxx 10. xxxxxx 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx metodě měření xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx, x zrušení xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x x xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxx (XXX) č. 426/86 xx xxx 24. xxxxx 1986 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxx x zeleniny [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) č. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx čl. 10 xxxx. 1 x xx. 17 odst. 1 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxx, že xx. 10 odst. 7 xxxxxxxx (EHS) x. 426/86 xxxxxxx, xx "obsahem xxxxxxxxx xxxxx" x produktů xxxxxxxxx v příloze XXX se rozumí xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx k xxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxxxx metodu, xxx xx být xxxxxxx, vymezuje xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 543/86 [3], kterým xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x produktech zpracovaných x xxxxx a xxxxxxxx; xx se xxxxxxx jako nezbytné xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxx tak, aby xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx produktů; xx z xxxxxx xxxxxxxx nové metody, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nařízení, xx xxxxx zrušit xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (EHS) x. 543/86 je xxxxx přizpůsobit přílohu 1 nařízení Rady (XXX) x. 2658/87 xx dne 23. xxxxxxxx 1987 x xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx x o xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx [4], naposledy xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (EHS) x. 3800/92 [5];

vzhledem x tomu, xx xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx x souladu xx stanoviskem Xxxxxxxx xxxxxx xxx produkty xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Refraktometrická metoda, xxx xx být xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx III nařízení (XXX) č. 426/86, xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Zrušuje se xxxxxxxx (XXX) č. 543/86.

Xxxxxx 3

Xxxxxxx X xxxxxxxx (XXX) x. 2658/87 se xxxx xxxxx: odkazy xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx č. 1 xx xxxxxxxx 8 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x x. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx nařízení.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x platnost xxxxxxxx xxxxxx dnem xx vyhlášení x Xxxxxxx věstníku Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Xxxxxxx dne 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Úř. věst. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. věst. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Xx. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. věst. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. věst. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX ZBYTKU X xXXXXXXXXX ZPRACOVANÝCH X XXXXX A XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxx xx určuje množství xxxxx přítomného v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Přítomnost xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, flavonoidů a xxxxxxxx ovlivňuje xxxxx xxxx.

XX. Xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (určeným xxxxxxxxxxxxxx) xx rozumí procentuální xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxx roztoku xxxxxxxxx, xxxxx xx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx produkt. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 xxxxx (x/100 x).

XXX. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx produktu od xxxx xxxxxx lomu.

IV. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův xxxxxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx xxxx mít xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxx nejméně xx + 15 °X xx + 25 °C. Xxx xxxx xxx cirkulátor xxxx, který umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xx ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Příprava xxxxxx

1.1. Tekuté xxxxxxxx

Xxxxxxx xx promíchá x xxxxxxx se stanovení.

1.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx laboratorní xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x poté xxxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxx xx přefiltruje xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx z xxxxxxxx a provede xx xxxxxxxxx.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (marmelády x xxxxxx)

Xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, odváží xx 40 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 g xx xxxxxxx o xxxxxx 250 xx a xxxxx xx 100 xx destilované xxxx.

Xxx xx tři minuty xx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx nalije xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxx 200 x xxxxx. Xxxxx xx x xxxxxxxxx xx 0,01 g x xxxxxx se xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx 20 xxxxx xxxx a xxx se xxxxxxxxxxx xxxx složený xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xx xxxxx, jadérka x xxxxx. Xxxxxxx xx promíchá x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x postupuje xx podle bodů 1.2. xxxx 1.3.

1.5. Xxxxx produkty xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo kusy xxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx, odstraní se xxxxx, jadérka xxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx xxxxxx 10 xx 20 x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x.

Xxxxx xx xxxxxxxxxxx voda xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxx xxxxx xx xxxx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx bodu 1.3.

1.6. Xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 x xxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxxx na 0,01 x do xxxxxxxx kádinky. Kádinka xx na 30 xxxxx za občasného xxxxxxx xxxxx do xxxxxx vodní xxxxx x v xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xx vodní xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx zchladnutí se xxxxx kádinky xxxxx, x případě xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx se xxxxxxx xx teplotu xxx xxxxxx ponořením nádoby xx xxxxx lázně x xxxxxxxxxxx teplotou.

Malý xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx dbát na xx, aby xxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx vzorek xxxxxxxxxx xxxxxxxx povrch xxxx. Xxxxxx se provádí xxxxx návodu k xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X přesností xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx nejméně xxx xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x vzorec

Obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, obvykle xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx na 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx přímo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx než + 20 °X, xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx připojené xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx obsah xxxxxxx rozpustného zbytku (X) podle následujícího xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ je xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx udaná refraktometrem x X xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx 20 °X

Xxxxxxx °X

Xxxxxxxxx v xxxxxxx xx 100 gramů xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx nesmí xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.