Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Komise (EHS) x. 558/93

xx dne 10. března 1993

o xxxxxxxxxxxxxxxx metodě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zpracovaných x xxxxx a xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x o xxxxx přílohy I xxxxxxxx Rady (EHS) x. 2658/87

KOMISE EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx nařízení Xxxx (EHS) č. 426/86 ze xxx 24. února 1986 x společné xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné nařízením (XXX) x. 1569/92 [2], x xxxxxxx xx čl. 10 xxxx. 1 a xx. 17 odst. 1 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x tomu, xx xx. 10 xxxx. 7 xxxxxxxx (XXX) x. 426/86 xxxxxxx, xx "xxxxxxx přidaného xxxxx" u xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze XXX xx xxxxxx xxxxxxx zjištěná xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx určitým xxxxxxxxx x xxxxxxx x pevně xxxxxxxxx xxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx refraktometrickou metodu, xxx má xxx xxxxxxx, vymezuje xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 543/86 [3], kterým xx xxxxxxx způsoby xxxxxx obsahu xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x ovoce x xxxxxxxx; že xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx metodu xxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx produktů; xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx metody, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx třeba zrušit xxxxxxxx (XXX) x. 543/86;

xxxxxxxx x xxxx, xx x xxxxxx xxxxxxx nařízení (XXX) x. 543/86 je xxxxx xxxxxxxxxxx přílohu 1 xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 2658/87 xx xxx 23. xxxxxxxx 1987 o xxxxx x statistické xxxxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku [4], xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XXX) x. 3800/92 [5];

vzhledem x tomu, xx xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Řídícího xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Refraktometrická metoda, xxx xx xxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxx cukru x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx XXX nařízení (XXX) x. 426/86, xx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxx nařízení.

Xxxxxx 2

Zrušuje xx xxxxxxxx (XXX) x. 543/86.

Článek 3

Příloha I xxxxxxxx (EHS) č. 2658/87 se mění xxxxx: odkazy na xxxxxxxx (XXX) x. 543/86 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x. 1 xx xxxxxxxx 8 x v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x. 2 x č. 6 xx xxxxxxxx 20 xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 4

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx vyhlášení x Xxxxxxx věstníku Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 10. xxxxx 1993.

Xx Xxxxxx

Xxxx Steichen

člen Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 49, 27.2.1986, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 166, 20.6.1992, x. 5.

[3] Úř. xxxx. X 55, 1.3.1986, x. 41.

[4] Xx. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.

[5] Xx. xxxx. X 384, 30.12.1992, x. 8.


XXXXXXX

XXXXXX XXXXXX SUCHÉHO XXXXXXXXXXX XXXXXX V xXXXXXXXXX ZPRACOVANÝCH Z XXXXX X XXXXXXXX XXXXXX XXXXXXXXXXXXXX

X. Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx této metody xx určuje množství xxxxx přítomného v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx index xxxx.

XX. Definice

Suchým xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sacharosy ve xxxxxx roztoku sacharosy, xxxxx má za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx lomu xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx rozpustného zbytku x produktu xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 gramů (x/100 g).

III. Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx indexu xxxx.

XX. Xxxxxxxxxxx vybavení

Abbeův refraktometr.

Tento xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx s přesností xx ± 0,1 %.

Xxxxxxxxxxxx musí mít xxxxxxxx se xxxxxxxx x rozsahem xxxxxxx xx + 15 °X xx + 25 °X. Též xxxx xxx cirkulátor xxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty x xxxxxxxxx xx ± 0,5 °X.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx týkající se xxxxxxxxx a světelného xxxxxx.

X. Xxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxx

1.1. Tekuté produkty

Pečlivě xx promíchá a xxxxxxx se xxxxxxxxx.

1.2. Xxxxxxxx produkty, xxxx, xxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx podílem

Průměrný xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx. Část vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx a provede xx stanovení.

1.3. Xxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx a xxxxxx)

Xxxxx xxxxx přímo xxxxxx xxxxx homogenizované xxxxxxxx, xxxxxx xx 40 x produktu x přesností xx 0,01 g xx xxxxxxx x objemu 250 xx x xxxxx xx 100 xx destilované xxxx.

Xxx xx tři xxxxxx xx mírně vaří x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx zchladnutí se xxxxx kádinky xxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xx promytí použije xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxx, aby xxxxxxx 200 g xxxxx. Xxxxx xx x přesností na 0,01 g x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

Xxxxx se 20 xxxxx xxxx a xxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx filtr xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx xx stanovení x xxxxxxxx.

1.4. Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xx a xxxxxxxx xx xxxxx, jadérka x xxxxx. Xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vzniklou xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx podle xxxx 1.2. nebo 1.3.

1.5. Xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx kusy xxxxx

Xxxxxxxxxxx vzorek xxxx xxxx část se xxxxxxxx xx malé xxxxxx, xxxxxxxx se xxxxx, jadérka nebo xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx.

Xx xxxxxxx xx odváží 10 xx 20 x xxxxxxxx x přesností xx 0,01 g.

Přidá xx xxxxxxxxxxx xxxx xx výši pětinásobku xxxxxxxxx produktu. Xx xxxxx lázni se xxxx 30 minut xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxx xxxx 1.3.

1.6. Xxxxxxxx x obsahem xxxxxxxx

Xxxxxxxxx 100 g xxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxxx xx 0,01 x xx xxxxxxxx kádinky. Xxxxxxx xx xx 30 xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx vloží xx xxxxxx xxxxx xxxxx x v xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.

Xxxxx xx xxxxx alkoholu xxxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx destilovaná xxxx x xxxxxxx se xx xxxxx lázni xxxxxxx xxxxxxx 45 xxxxx.

Xx xxxxxxxxxx xx xxxxx kádinky xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

Xxxxxx xx přivede xx teplotu pro xxxxxx ponořením xxxxxx xx xxxxx lázně x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxx xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx dbát na xx, xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx k xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx přístroji.

S xxxxxxxxx xx 0,1 % xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx nejméně xxx xxxxxxxxx.

XX. Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x vzorec

Obsah suchého xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx x gramech xxxxxxxxx na 100 xxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx: Použije xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx + 20 °C, xxxxxx se výsledek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxx xx měření xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx se obsah xxxxxxx rozpustného xxxxxx (X) xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

X = X’ x 100/X

xxx:

X’ xx xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x X xxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx.

Xxxxxx xxxxxxxx, pokud xx stanovení xxxxxxx xx teploty xxxx xx 20 °C

Teplota °X

Xxxxxxxxx x xxxxxxx xx 100 xxxxx xxxxxxxx

5

10

15

20

30

40

50

60

70

75

Xxxxxxx

15

0,25

0,27

0,31

0,31

0,34

0,35

0,36

0,37

0,36

0,36

16

0,21

0,23

0,27

0,27

0,29

0,31

0,31

0,32

0,31

0,23

17

0,16

0,18

0,20

0,20

0,22

0,23

0,23

0,23

0,20

0,17

18

0,11

0,12

0,14

0,15

0,16

0,16

0,15

0,12

0,12

0,09

19

0,06

0,07

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

0,08

0,07

0,05

Xxxxxxx

21

0,06

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

0,07

22

0,12

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

0,14

23

0,18

0,20

0,20

0,21

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

0,22

24

0,24

0,26

0,26

0,27

0,28

0,28

0,28

0,28

0,29

0,29

25

0,30

0,32

0,32

0,34

0,36

0,36

0,36

0,36

0,36

0,37

Xx 20 °X xx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xx ± 5 °X.