Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Nařízení Komise (ES) x. 563/2002

xx dne 2. dubna 2002,

xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx (XX) č. 466/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx limity některých xxxxxxxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxxx

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 315/93 ze xxx 8. xxxxx 1993, kterým xx xxxxxxx postupy Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx kontaminujících xxxxx x potravinách [1], x xxxxxxx xx. 2 xxxx. 3 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx x těmto xxxxxxx:

(1) Xxxxxxxx (XXX) x. 315/93 xxxxxxx, že xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 466/2001 [2], xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx (XX) č. 472/2002 [3], xx xxxxxxxxxx xxx dne 5. xxxxx 2002 x xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 194/97 xx dne 31. xxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxx [4], xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 864/1999 [5], xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx limity xxxxxxxxx x xxxxxxxxx salátu x xxxxxxx.

(3) Členské xxxxx mají xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x předkládat xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokroku xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx snižování xxxxxx xxxxxxxxx. S xxxxxxxx xxxxxx informací Xxxxxx xxxxx xxx roky, x xxxxxx před 1. lednem 2002, xxxxxxxxx xxxxxxxxx limity xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx dusičnanů x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx praxí xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx hlávkového salátu xx rozumných xxxxxxx xxxxxxxxx dodržení nižších xxxxxxxxxxx limitů. X xxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxxx vyšší xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx stanovený x xxxxxxx xxxxxxxx (XX) x. 466/2001, xxxxxxxx xxxxxx trend xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v hlávkovém xxxxxx. Obsah dusičnanů xx špenátu xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx. Některé členské xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx přechodné xxxxxx, xxx mohly xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx určeného xxx spotřebu xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxx. X xxxxxxxxxx salátu xx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xx jeho xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx (XX) x. 466/2001 xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx.

(6) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou x souladu se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxxx (ES) x. 466/2001 xx xxxx xxxxx:

1. X xxxxxx 3 se xxxxxxxx 1 nahrazuje xxxxx:

"1. Xxxxxxx státy xxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx povolit xxxxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx špenát, vypěstované x xxxxxx ke xxxxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx vyšší než xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx 1.1, 1.3 x 1.4 xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx zásad xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx stanovených x xxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx období

a) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1. xxxxx 2005;

x) xxx xxxxxx bude xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1. xxxxx 2005.

Xxxxxxx státy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce."

2. Oddíl 1 xxxxxxx X xx nahrazuje xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 2

Toto nařízení xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx dnem po xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx je závazné x xxxxx rozsahu x xxxxx použitelné xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu dne 2. dubna 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. věst. X 37, 13.2.1993, x. 1.

[2] Xx. xxxx. X 77, 16.3.2001, x. 1.

[3] Xx. xxxx. X 75, 16.3.2002, x. 18.

[4] Xx. xxxx. X 31, 1.2.1997, x. 48.

[5] Xx. xxxx. X 108, 27.4.1999, x. 16.


XXXXXXX

Xxxxx 1 přílohy X xxxxxxxx (ES) x. 466/2001 xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx:

"Xxxxxxx

Xxxxxxxxx limit (xx XX xx xx)

Xxxxxx xxxxxx vzorků

Referenční xxxxxx analýzy

1.1 Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx oleracea)

Sklizeň xx 1. xxxxxxxxx xx 31. xxxxxx

3000

Xxxxxxxx Xxxxxx 79/700/XXX

Xxxxxxx xx 1. xxxxx do 31. xxxxx

2500

1.2 Konzervovaný, xxxxxxx zmražený nebo xxxxxxxx xxxxxx

2000

Xxxxxxxx 79/700/XXX

1.3 Xxxxxxx xxxxxxxx salát (Xxxxxx xxxxxx L.) (xxxxxxxxxx a polní xxxxx), kromě xxxxxx xxxxxxxxx x bodě 1.4.

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 31. xxxxxx:

Xxxxxxxx 79/700/XXX. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorků xx však 10

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx skleníku

4500

— xxxxxxxx xxxxx pěstovaný xxxxxx xxxxxxxx

4000

Xxxxxxx xx 1. xxxxx xx 30. xxxx:

— hlávkový xxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx

3500

— xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

2500

1.4 Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx ve xxxxxxxx

2500

Xxxxxxxx 79/700/EHS. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx 10

Salát xxxxxxxxx polním xxxxxxxx

2000