Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Komise (XX) x. 1284/2002

xx xxx 15. xxxxxxxx 2002,

kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx lískové xxxxxx xx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX SPOLEČENSTVÍ,

s xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx na nařízení Xxxx (ES) x. 2200/96 xx dne 28. xxxxx 1996 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx pozměněné xxxxxxxxx (XX) č. 545/2002 [2], x xxxxxxx xx čl. 2 xxxx. 2 uvedeného xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1) Lískové xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxx xxxxxxx v příloze X xxxxxxxx (ES) x. 2200/96, pro xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx účelem a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx skupina xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxx Evropské xxxxxxxxxxx komise XXX (XXX XXX).

(2) Uplatňování xxxx xxxxx xx xx xxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx tak xx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkce. Xxxxx by se xxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxx nařízení xxxx x xxxxxxx xx stanoviskem Xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxx XX 08022100 a xxx XX xx081350 xx xxxxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx podmínek xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx (ES) x. 2200/96.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx po xxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxx věstníku Evropských xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. ledna 2003.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x přímo xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx státech.

V Bruselu dne 15. xxxxxxxx 2002.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Fischler

člen Xxxxxx


[1] Xx. věst. X 297, 21.11.1996, x. 1.

[2] Úř. věst. X 84, 28.3.2002, x. 1.


XXXXXXX

XXXXX PRO XXXXXXX XXXXXX VE XXXXXXXX

X. XXXXXXXX PRODUKTU

Tato norma xx xxxxxxxx xx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxx x Corylus xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxx Xxxx x xxxxxx hybridů xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx určené k xxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx lískových ořechů xxxxxxxx x průmyslovému xxxxxxxxxx.

XX. XXXXXXXXXX X XXXXXXX

Xxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx požadavků xx xxxxxx lískových xxxxxx ve xxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxx.

X. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx1

x) Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, x přihlédnutím xx xxxxxxxxx ustanovením xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxxx odchylkám, musí xxx:

x) charakteristika skořápky

- xxxxx tvarovaná; xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx; lehké xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažuje xx vadu,

- xxxxxx; xxx xxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

- xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- xxxxx; x xxxxxxxx bez jakékoli xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,

- xxxxx; xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx xxxxxx (xx xxxx xxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx celkem může xxx ulpívající xxxxxx);

x) xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

- xxxxxxxxxx; xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují xx xxxx,

- zdravé; xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx napadené xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, které xx xxxx nevhodnými xx xxxxxxxx,

- xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx,

- xxxxx; v podstatě xxx viditelných xxxxxxxxxx xxxxx,

- xxx xxxxxx xxxx mrtvého xxxxx, x to xxx xxxxxx na xxxx xxxxxx,

- xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

- xxx xxxxxxxxx,

- xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- bez xxxxxx xxxxxxx x/xxxx xxxxx,

- xxx skvrn (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx plody nevhodnými xx xxxxxxxx2.

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx se xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxx.

Xxxxxxx ořechy xxxxx být prázdné.

Lískové xxxxxx musí xxx x takovém stavu, xxx:

- snesly xxxxxxxx x manipulaci,

- xxxxx xxx doručeny xx xxxxx určení x xxxxxxxxxxx xxxxx.

xx) Xxxxx xxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx 12 % x celého xxxxxxxxx ořechu a 7 % x xxxxx.3

X. Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx zařazují do xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx:

x) Xxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx do xxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxx jakosti. Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxxx druh4.

Nepovolují xx xxxx s xxxxxxxx velmi xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx celkový xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

xx) I. xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxx4.

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx jeho xxxxxxx xxxxxx, jakost, uchovatelnost x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

xxx) II. xxxxxx

Xx xxxx třídy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx, ale xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxx xx xxxx, pokud zůstanou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx úprava xxxxxxxx.

XXX. XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx největšího xxxxxxx středového xxxx. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x minimální xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx) xxxx xxxxxxxx minimální xxxxxxxxx xx xxxxx "x xxxx" nebo xxxxxxxxx velikosti xx xxxxx "a xxxx" (xxxxxxx). Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx Xxxxx a X. xxxxxx, xxxxx x plodů XX. xxxxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx toto xxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

22 a xxxx

22 xx x xxxx (xxxx xxxx)

20 xx 22 xx

20 mm x xxxx (xxxx xxxx)

18 xx 20 xx

18 xx x xxxx (xxxx xxxx)

16 xx 18 xx

16 xx a více (xxxx méně)

14 až 16 xx

14 xx x více (xxxx xxxx)

12 až 14 xx

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx vypočítané xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plodů)

třída "xxxxx"

xxxxx "X"

xxxxx "XX"

x) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx skořápky (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx)

3

5

7

x) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

5

8

12

x xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx poškozené xxxxxx (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

3

5

6

x) Cizorodá xxxxx (xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxx)

0,25

0,25

0,25

x) xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx podle množství)

4

6

8

U xxxxx Xxxxx x xxxxx X může xxx xxxxxxx 12 % lískových xxxxxx xx xxxxxxxx množstevních xxxx hmotnostních, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx obchodním xxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x třídy II x xxxxxxx, xx xx uvedena odrůda xxxx obchodní druh.

B. Xxxxxxxxx nečistoty

Popele xxxxxxxxxxx x kyselině xxxxxxx xxxxxxxxxx 1g/kg.

C. Dovolené xxxxxxxx xxxxxxxxx

X všech xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx množství 10 % množstevních xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, že:

- ořechy xxxxxxxxxx velikostem těsně xxx nebo xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx určuje xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx průměrem x maximálním xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx),

- ořechy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx minimálního průměru xxxxxxxxxxxx slovy "x xxxx" xxxx "x +" xxxx "+" (xxxxxxx),

- ořechy odpovídají xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx průměru xxxxxxxxxxxx xxxxx "x xxxx" xxxx "x -" (xxxxxxx).

X. XXXXXXXXXX X XXXXXXXX ÚPRAVĚ

A. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx musí xxx stejnorodý x xxxx musí obsahovat xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx).

Xxxxxxxxx část xxxxxx xxxxxx musí odpovídat xxxxxxxxx xxxxx obsahu xxxxx.

X. Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxx, čisté x xxxxxxx způsobovat xxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Použití xxxxxxxxx, zejména papíru xxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx barvou nebo xxxxxxxx.

X xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.

X. Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx ořechů xxxx xxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx pevných xxxxxxxx.

XX. USTANOVENÍ X XXXXXXXXXX

Xxxxx xxxxxx xxxx xxx označeno xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a tak, xxx byly viditelné xxxxxx:

X. Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxx: název x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxx "xxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxx" (xxxx odpovídající xxxxxxx) xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx identifikačního xxxxxxx.

X. Xxxx produktu

- "xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx", xxxx-xx xxxxx xxxxxxxxx zvenku,

- xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxx třídy Xxxxx a X. xxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxx XX. xxxxxxx).

X. Xxxxx xxxxxxxx

Xxxx původu x, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx místní xxxxxxxx původu.

D. Xxxxxxxx xxxxx

- třída xxxxxxx,

- xxxxxxxx xxxxxxxxx:

- minimálními x maximálními průměry (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx), xxxx

- xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx němž xxxxxxxxx xxxxx "x xxxx" xxxx "a +" xxxx "+" xxxx xxxxxxxxxx průměrem, xx xxxx xxxxxxxxx slova "x xxxx" nebo "x -" (prosévání),

- xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx),

- "xxxxxxxxxxx xx" x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx)

- xxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxxx (nepovinné).

E. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx xxxxxxx)


Dodatek X

XXXXXX OBSAHU XXXX

XXXXXX X – XXXXXXXXXXX XXXXXX

1. Princip

Zjištění xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xx šestihodinovém xxxxxx xxx teplotě 103 °X (+ 2 °X) v xxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2. Aparatura

2.1. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx tloučkem xxxx xxxxxxxx xx potraviny.

2.2. Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx 1 xx.

2.3. Xxxxxxxxx skleněné nebo xxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxx, 12 xx x xxxxxxx x 5 xx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx.

2.4. Xxxxxxxxxx zahřívané xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxx xx 103 °X (± 2 °X).

2.5. Xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxx (xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx umožňuje, xxx xx nádoby xxxxxx xxxxxxxxx.

3. Příprava xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx tak xxxxxxxx, a xxxxxxxx xxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx získali xxxxxx x xxxxxxx 2-4 xx.

4. Testovací xxxxx x xxxxxxxxxx

4.1. Sušte xxxxxx a xxxxxx xxxx v sušicím xxxxxxxx alespoň po xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx do xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x víka xxxxxxxxxx xxx pokojové xxxxxxx.

4.2. Xxxxxxxxxx provádějte xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx dávkách, xxxxx přibližně x 50x.

4.3. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxxx 0,001x (X0).

4.4. Xxxxxx přibližně 50x testovacího xxxxxxxxx xx xxxxxx na xxxxxxxxx 0,001g. Rozmístěte xxxxxxxx po xxxxx xxx xxxxxx, nádobu xxxxxx xxxxxxxx víkem x zvažte celou (X1). Xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx.

4.5. Xxxxxxxx nádoby umístěte x x víky xxxxx xxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx. Zařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xx šest xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx. Xx schlazení při xxxxxxxxx tlaku xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx 0,001x (X2).

4.6. Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx procento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx:

Xxxxx xxxx = X1 – X2 / X1 – X0 × 100

4.7. Zapište průměrnou xxxxxxx získanou ze xxxx zjištění.

METODA II – RYCHLÁ METODA

1. Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx

2.1. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx potraviny.

2.2. Xxxxxx přístroj založený xx principu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Měření

3.1. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx) x xxxxxxxx xxxxxxxx, dokud xxxxxxxxx stálý xxxx.

3.2. Xxxxxxxx hodnoty z xxxx.

3.3. Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.


Dodatek XX

XXXXXXXX TERMÍNŮ X XXX XXX XXXXXXX OŘECHY XX XXXXXXXX

— Praskliny x xxxxxxxxxx:

Xxxxx prasklina, xxxxx xx otevřená x xxxxxxx x větší xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

— Vady xxxxxxxx:

Xxxxx xxxx poškozující xxxxxxxx, ale xx xxxxx.

— Suché:

Znamená, xx xxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx skořápky a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 12 % vody.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádné xxxxx.

— Xxxxxxxx xxxxx:

Xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

— Xxxxxxxxx hmyzem:

Viditelné poškození xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx tkání xxxxx.

— Xxxxxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx prasklá, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx; lehké xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx, pokud je xxxxx stále xxxxxxxx.

— Xxxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx viditelná xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

— Žluklost:

Oxidace lipidů xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx nepříjemné xxxxx. Xxxxxxxxx vzhled xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx stav.

— Xxxxxx/xxxxxxx:

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

— Xxxxxxx:

Xxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx obvykle xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx plodin nebo xxx dochází k xxxxxxxx xxxxxxxxx suchem xx xxxxxx výživou xxxx xxxx xxxxxxx xxx.

— Xxxxxxx:

Xxxx, xxx xx rodí xxxxxxxxxx xxxxx plod získaný xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx jádra xxx mimořádně vysokých xxxxxxxxx.

— Xxxxx xxxxxxxxx:

Xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx tvar se xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx.