Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a mikrobiologických xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx od minus 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx povrchu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx k jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx za xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazování xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána minimálně x souladu s xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, po tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx zmrazené xxxxxxxxx xx nepovažují xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx této xxxxxxxx xx nepostupuje x xxxxxxxxxx surovin živočišného xxxxxx, xx xxx xx vztahuje xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx obalech xxxxxxx
x) xx jde x zmrazenou potravinu,
x) xxxxx minimální xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx,
x) xxxxxxx skladování,
x) xx potravinu xx rozmrazení xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx spotřebitele xxxx xxx uvedena xxxxxxxxx x xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx se zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
a) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx provozovány xxx, aby byla xxxxxxx, při minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3 xxxx xxx xxxxxx vhodnými xxxxxxxxx xxx záznam xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx byla měřena xxxxxxx jedním xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznamy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx se uchovávají xx do xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx na xxxxxx x balení xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx teploty zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx teploty xx xxxxxxx v souladu x příslušnou českou xxxxxxxxxx normou. 6)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 oC xxxx xxxxx. Při xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu. 7) Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 v xxxxxxx, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx do maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; v xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx boxech a x mrazícím nábytku xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x vybavených xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx vzduchu xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxx potraviny lze xxxxxxxxx xxxx nabízet x xxxxxxx x xxxxxxxx zařízení xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, a x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
§5
Přechodná x závěrečná ustanovení
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Xxxxxxx 1


úprava před xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx ze xxxxxxxx

xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx bodech výrobku

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx nad 250 x - do 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx šetrný ohřev xx + 10 °X.

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 g do 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

převaření xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, porcované vykostěné xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- výrobky xxxxxx, dělené, xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 %
s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x oddělování xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx musí xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Filety x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 mm x x xxxxx xx 5 xx x průměru xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx do 2 xx pokud xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx polotovary x ryb x xxxxxxx živočichů obalované

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx partií xxx
- z xxxxxx xxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení:
- xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx a xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přísad x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X



Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx vodě rozpustných xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx rybího xxxxxxxx



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x xxxx xxxxx a jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx


nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx.

xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx teplotu + 4 °X

nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 hod. od xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky

nepečené


- xxxxxxx xxxxxx ručně
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x nejvýše - 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx jsou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx 2


přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x jednotlivých xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx (x %)

přípustná xxxxxxxx (x %)


xx 3,0 xx 5,0

xx – 15,0 do – 15,0 xxxxxx


od 5,1 xx 10,0

xx – 10,0 xx – 10,0 xxxxxx


xx 10,1 xx 15,0

xx – 4,0 do – 4,0 včetně


nad 15,1

xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx zachovány xxxxxxxxx vlastnosti zmrazených xxxxxxx
3) u xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.