Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
ZMRAZENÉ XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx mrazu xx xxxxxxx, při xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx minus 1 xX do xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx minimálně x souladu x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x konečná xxxxxxx, xx tepelné xxxxxxxxxxx, byla ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx surovin živočišného xxxxxx, xx něž xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být xx xxxxx obalech xxxxxxx
x) xx jde x xxxxxxxxx potravinu,
x) datum xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx minus 18 xX nebo nižší,
x) teplota skladování,
x) že potravinu xx xxxxxxxxxx nelze xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx výrobky xx třeba po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx informace x xxxx, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx uchovávána xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx uchování xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx uvést xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) vzduch,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx menších než 10 x3 xxxx xxx měřena xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označeny xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx nad xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx na xxxxxx x balení zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x příslušnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 oC xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx schváleným podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu. 7) Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx vzduchu xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, že jde x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx viditelném místě.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x x mrazícím xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě. X xxxxxxxxx mrazícím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v místě xxxx vzduchu xx xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x požadavky na xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů způsobujících xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, úprava xx xxxxxx tak, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - výrobky balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxx příchutí a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nepředvařené | xx spotřebitelských obalech xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx výrobku | - xxxxxxx balené xxxxx balení xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx minerálních xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx směsí je xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 g (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx teplota v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx ručně balení xx 250 g xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 g do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - výrobky xxxxxx, dělené, balené xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx xxxxx než 200 x nejvýše - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx povrchu xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx ryb x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx struktury svaloviny, xxxxx být mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x délce xx 5 xx x průměru xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx vyrábějí xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx ryb xxxx xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx filé xxxxx x xxxxx x xxxx prsty 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx separátu xxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Výrobky z xxxxxxx filé x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx vodě rozpustných xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxx látek a xxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx vychlazené xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | teplota xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C | nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx vajec | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx zpracováním xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx zpracovat xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx | nepečené | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx 2
přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx u jednotlivých xxxxxx | ||
zmrazené zeleninové xxxxx | xxxxxx hmotnosti (x %) | xxxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
od 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 do – 15,0 včetně | |
xx 5,1 xx 10,0 | od – 10,0 xx – 10,0 včetně | |
od 10,1 xx 15,0 | xx – 4,0 do – 4,0 xxxxxx | |
xxx 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 odst. 1 a dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb.