Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx teploty xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
x) rychlostí xxxxxxxxxx rychlost xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX do xxxxx 5 xX) xx povrchu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx za xxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx něž xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx být na xxxxx xxxxxxx uvedeno
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx,
x) teplota xxxxxxxxxx,
x) xx potravinu xx xxxxxxxxxx nelze xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x době, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx uchovávána xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx uvést xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx media, která xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx sklady xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx teploty xxxxxxx x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx všech xxxxxx výrobku xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Teplota xxxxxxx x mrazírenských xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx menších xxx 10 m3 xxxx xxx měřena xxxxxxxx xxxxxxxxx pro záznam xxxxxx. 5) V xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 stačí, aby xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx jedním dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladované xxxxxxxxx je xxxxx xxx 1 rok, xxxxxxx xx uchovávají xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x balení zmrazených xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx krátkodobě xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx záznam teploty xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 7) Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Dopravní prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx vzduchu podle xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, že xxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx společného stravování x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxx potraviny xx uchovávají x xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx minus 18 xX xxxx nižší x xxxxxxxxxx nejméně xxxxxx teploměrem umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxx nabízet x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, a x xxxxxx úpravě, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx posuzuje xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Příloha k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx záporné odchylky xx deklarované xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x konzistence, xxxxxx xx xxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx xxxxxx

xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být nižší xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx balené xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx

xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx šťáv, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, nepředvařené

xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X xx xxxxx xxxxxx výrobku

- xxxxxxx balené xxxxx
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X.

xxxxxxxx pokrmy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxxxxx potřebovaly xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky plněné xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X.

zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx

převaření xxxxxxxxxxxxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 g) nejvýše - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx

ryby xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 g do 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx a xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx parazitů. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 mm. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx pokud xxx tyto xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

zmrazené xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx živočichů xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx ryb xxxx xxxxxxx ryb
- xx svalových xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx prsty 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- obalovaní korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 xx a xxxxxxxxx kroužků xx 40 xx 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C



Výrobky x xxxxxxx filé x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

surimi

xxxxxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx z masa xxxxx a xxxxxx xxxxxx x přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

xxxxxxxx uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xx rozmrazení xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxx xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °X xxxx zmrazováním xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °C

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1


**)

zmrazené výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Zmrazené vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale xx xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. od xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 g xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx 2


xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx (x %)

xxxxxxxxx xxxxxxxx (v %)


od 3,0 xx 5,0

xx – 15,0 do – 15,0 včetně


xx 5,1 xx 10,0

xx – 10,0 xx – 10,0 xxxxxx


xx 10,1 xx 15,0

od – 4,0 do – 4,0 xxxxxx


xxx 15,1

xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 a dosud xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx se mění xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx od 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx zachovány xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) ČSN XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.