Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx lehce opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx vody,
3. sušenou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
hmotnost xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx než 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx se |
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo ve xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
|
|
rosoly
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
ovocné protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
ovoce naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
Výrobek
|
Podíl xxxxx x x nejméně
|
Poznámka
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx a) jednodruhové
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X toho min. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
350
250
150
160
60
|
|
Slazená povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem
|
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
|
Písek x %
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
proslazené ovoce
|
nejméně 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
|
Džem
|
rosolovitá až xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, typická, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx příchutí x pachů
|
Druh xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti
|
||
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Výrobek
|
Konzistence x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
|
Ovoce bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů polotuhá xx xxxxx, v xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxx x celých plodů
|
Ovoce xxxxxxx nebo neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx více xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, zbavené xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
Kompoty xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx odchylky
|
Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx x xxxxxxx x malin
|
5
|
7
|
10
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, listů a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na přibližně xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
|
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
Kečupy
|
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
|
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
nejméně 24,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
nejvýše 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, opalizující až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx semena nejsou xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky s xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, hrášek x neodloučenou slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx opalizující xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx barvy xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních musí xxx stejné velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
Popis xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn
|
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
|
Výrobek
|
Vzhled x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx zpracování, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 gramů
|
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
|
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, mírně xxxxx, nasládlá, nakyslá, xxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
|
od 10,0 xx 15,0
|
od -7,0 xx +7,0
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
jádra
|
||
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
kokos nepražený
|
kokos xxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
|
&xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
&xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
&xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
&xxxx;
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % hmotnosti
|
|
plody
|
jádra
|
|||
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
9.0
|
|
0,4
|
jádra
|
|
6.5
|
0,1
|
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená
|
|
4.0
|
0,1
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
10.0
|
6.5
|
0,5
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
|
světle xxxxx xx tmavě hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
|
skořápka xxxxx, pórovitá, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu puklá, xxxxx zdravé
|
jádro na xxxx zelené
|
jemně aromatická, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
|
&xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
|
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
|
PEKANOVÉ XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Houby
|
Čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x hub
|
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. jakost
|
|
Vzhled
|
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
|
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené s xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx jednotný
|
|||
velikostní skupina
|
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
|||
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
|
15 xx 35
|
&xxxx;
30 až 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x toho xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx x brambor
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
bramborová xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory konzumní xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx celkem
|
se xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx žlutá xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, chuť x vůně po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě a xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchuti
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
|
plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx příměsí, obsah xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 mm
|
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x hranách xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx vlnitým xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx nejvýše 10 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx těstu, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
bramborová xxxx vařená
|
sušina xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 g xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|