Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx
xx xxx 15. července 1986,
xxxxxx xx stanoví xxxxxx xxxxxx xxxxxx x chemickým xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx
(86/424/XXX)
XXXXXX EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,
s xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x ohledem xx směrnici Xxxx 83/417/XXX ze dne 25. xxxxxxxx 1983 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se některých xxxxx xxxxxxxx bílkovin (xxxxxxx x kaseinátů) xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx [1], x xxxxxxx xx xxxxxx 9 uvedené xxxxxxxx,
xxxxxxxx x tomu, xx xxxxxx 9 xxxxxxxx 83/417/XXX stanoví, že xxxxxx xxxxxx kaseinů x kaseinátů xx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx řadu xxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxx této xxxxxxxx xxxx v souladu xx stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx xxx potraviny,
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Článek 1
Požadavky na xxxxx xxxxxx xxxxx xx. 9 písm. x) xxxxxxxx 83/417/XXX xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx směrnice.
Článek 2
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x touto xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 15. xxxxx 1988 [2]. Xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx Xxxxxx.
Článek 3
Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 15. července 1986.
Za Xxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx
[1] Úř. xxxx. X 237, 26.8.1983, x. 25.
[2] Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx 18 xxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
PŘÍLOHA
METODY XXXXXX XXXXXX X XXXXXXXXX ANALÝZÁM XXXXXXXXXXXXXXX KASEINŮ A XXXXXXXXX URČENÝCH K XXXXXX XXXXXXXX
X. XXXXXX XXXXXXXXXX
1. Správní xxxxxx
1.1. Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx smyslu xxxxxxxx členských xxxxx.
1.2 Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxx odebraný xxxxxx musí být xx xxxxx xxxxxx xxxxx uzavřen a xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států.
1.3 Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx dva stejné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Postup x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je určen xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx právními xxxxxxxx každého xxxxxxxxx xxxxx s výhradou xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx má xxx xxxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx laboratoře xx xxxxxxxx xx xxxxxx.
1.4 Protokol
Vzorky musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx předpisy xxxxxxxxx xxxxx.
2. Zařízení xxx odběr vzorků
2.1. Xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxx xxx zhotoveno x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxx změnu xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx zkoušky x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx změny ve xxxxxxxx během xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx, bez xxxxxx x všechny xxxxx xxxx xxx zaoblené. Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx vzorků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
3. Vzorkovnice
3.1. Xxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx x víčka xxxx xxx takovou konstrukci x xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx změny, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxx materiály xxxxx xxxx, některé xxxx a některé xxxxxx. Xxxxxxxxxxx by xxxx být xxxxxxxxxxx. Xxxxx jsou xxxxxxxxx xxxx průsvitné, xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxx x suché. Xxxx a objem xxxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx kladeným na xxxxxxx, xxxxx vzorek xx odebírán.
Lze používat xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, vzorkovnice xxxxxxxx x xxxxxx, x vrstvených materiálů x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přiměřeným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx bezpečně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vložka xx být xxxxxxxxxxx, xxxxxx a odolná xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, chuť, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxx použitý x xxxxxx xxxxxxxx.
4. Xxxxxxxx xxxxxx vzorků
Vzorkovnice xxxx xxx xxxxx xx xxxxxx vzorku xxxxxxxx.
5. Xxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx různých kaseinů x kaseinátů nesmí xxxxxxxxx 25 °X.
6. Xxxxxxxx vzorků
Vzorky musí xxx xxxxxxxxxx do xxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xx možná nejdříve (xxxxxxx xxxxx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx).
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx učiněna xxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, přímému xxxxxxxxxx xxxxxx x teplotě xxxxx než 25 °X.
XX. XXXXXX XXXXXX XXXXXX POTRAVINÁŘSKÝCH XXXXXXX X XXXXXXXXX
1. Předmět x xxxxxx xxxxxxx
X xxxx metodě je xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx x chemickým xxxxxxxx:
- xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
- kaseinů potravinářských xxxxxxxx,
- kaseinátů xxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxx x pomůcky
Viz xxx 2 části Xxxxxx xxxxxxxxxx.
2.1 Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx délky, xxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx jsou vzorkovače xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x části III xxxx xxxxxxxx.
2.2 Lžíce, xxxxxxxx nebo lopatka
Dostatečně xxxxxx.
2.3 Vzorkovnice
Viz xxx 3 xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx.
3. Xxxxxx
3.1 Xxxxxx
Xx xxxxx dbát xx xx, xxx se xxxxxxxx xxxxxx nádoby x výrobkem vzdušnou xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx odběrem xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx. Xx xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxx x výrobkem xxxxxxxx xxxxxxxx.
3.2 Xxxxxx
3.2.1 Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 200 xxxxx xxxxxx. Xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx. X případě xxxxxxx xx nádoba nakloní xxxx položí na xxx. Štěrbina musí xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorkem xxxx xxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, otočí xx o 180°, xxxxxxx xx x xxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx nejméně 200 xxxxx. Xx ukončení xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx.
3.2.2 Xxxxx vzorků xxxxxxx balených x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xx xx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx tak, xxx xx vytvořil vzorek x xxxxxxxxx nejméně 200 xxxxx.
X xxxxxxx xxxxxxx xx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jiná xxxxxx.
3.2.3 Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
Xxx body 5 x 6 xxxxx Xxxxxx ustanovení.
III. XXXXXXXXXX XXX XXXXX XXXXXX NEBALENÝCH POTRAVINÁŘSKÝCH XXXXXXX X XXXXXXXXX
1. Xxxx xxxxxxxxxx
Xxx A : xxxxxx (xxx xxx. 1).
Xxx X : xxxxxx (xxx xxx. 1).
2. Materiály
Trubice x rukojeť xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x leštěného xxxx, xxxxxxx z korozivzdorné xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx x xxxxxx x bajonetovým xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
3. Xxxxxxxxxx
3.1 Xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
3.2 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx X xxxx xxx xxxxxxxxxx ostrý, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
3.3 Xxxx xxxxxxx xxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxx vzorku.
4. Hlavní xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x tabulce (x xxxxxxxxx 10 %).
Xxx X dlouhá (xx) |
Xxx X xxxxxx (xx) |
|
Xxxxx xxxxxx |
800 |
400 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
1 xx 2 |
1 xx 2 |
Xxxxxxx průměr trubice x hrotu |
18 |
32 |
Vnitřní průměr xxxxxxx x xxxxxxxx |
22 |
28 |
Xxxxx xxxxxxxx u hrotu |
4 |
20 |
Šířka xxxxxxxx u rukojeti |
14 |
14 |
5. Xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxx
5.1 X xxxxxxx xxxx sypkých prášků xxxxx xxx vzorkovače xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxx X se zcela xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxx X xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx x xxxxx.
5.2 X xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx musí xxx nádoby xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx směřující dolů x xxxx vytaženy xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXX VZORKŮ XXXXXXX X XXXXXXXXX