Xxxxxxxx Komise (ES) x. 1949/2003
xx dne 3. xxxxxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxx příloha X nařízení Xxxx (XXX) x. 2658/87 x celní x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx celním xxxxxxxxx
XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx na xxxxxxxx Rady (XXX) x. 2658/87 ze xxx 23. xxxxxxxx 1987 x celní x xxxxxxxxxxx nomenklatuře x x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku [1], xxxxxxxxx pozměněné nařízením Xxxxxx (XX) x. 2176/2002 [2], a xxxxxxx xx čl. 9 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxxx,
xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
(1) V xxxxxxx x kombinovanou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx (EHS) x. 2658/87 xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx zařazeny xx xxxxx 2103, zatímco xxxxxxxx nebo konzervovaná xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx 20.
(2) Xxx xxxxxxxxx rozlišení výrobků, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx 2103 x výrobků xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx 20, byla nařízením Xxxxxx (XX) x. 288/97 ze xxx 17. xxxxx 1997, xxxxxx xx mění xxxxxxx X nařízení Xxxx (XXX) č. 2658/87 x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxx sazebníku x xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx týkající xx zařazení, [3] xxxxxxx do xxxxxxxx 21 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1. X xxxx doplňkové xxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx kritérium xxxxxx standardizovaným kovovým xxxxx. Xxx bylo xxxxx xxxxxxxxx výrobek xx xxxxxx, bylo xxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx propadlých xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx systému x xxxxx 2103 xxxxx X xxxxxxxx xxxxx „xxxxxx“ xxxx některé xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx obvykle xx xxxxx xxxxxxx, emulzí xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx. Xxxx přípravky xx liší od xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a ovoce xxxxxxxx 20 x xxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx potravinám xxxx xxx přípravě xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx trh nový xxxx zeleninové omáčky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ovoce, xxx u xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx poznámky 1 xx kapitole 21 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx omáčky xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxx 2103, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx mohl xxx xxxx xxxxxx xxxxxxx [4].
(5) Xxxxx xx xxx vhodné x xxxxx zrušit xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx kapitole 21 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xx xxxxx připomenout, že xxxxxx možné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx 2103 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx ani x přizpůsobení xxxxxxxxx xxxxxxxx 1 ke xxxxxxxx 21 xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, založené na xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Nařízení (XXX) x. 2658/87 xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Opatření tohoto xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxx xxxxx xxxxx,
XXXXXXX TOTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx kapitole 21 kombinované xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx (EHS) x. 2658/87, se xxxxxxx.
Článek 2
Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx dnem po xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx.
Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
X Xxxxxxx xxx 3. xxxxxxxxx 2003.
Xx Xxxxxx
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx
xxxx Xxxxxx
[1] Úř. xxxx. X 256, 7.9.1987, x. 1.
[2] Xx. xxxx. X 331, 7.12.2002, x. 3.
[3] Úř. věst. X 48, 19.2.1997, x. 7.
[4] Viz xxxxxxxxxx Xxxxxx xxx harmonizovaný xxxxxx, říjen 1999 („Xxxxxxxx Xxxxx and Xxxx Sauce“).