Xxxxxxxx Xxxx
xx xxx 19. xxxxxxxx 1985,
xxxxxx xx xxxxxxx seznam xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxxxx migrace xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x potravinami
(85/572/EHS)
RADA XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx hospodářského xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 82/711/XXX xx xxx 18. října 1982, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro zkoušení xxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x předmětů x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx s xxxxxxxxxxx [1], a xxxxxxx xx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxx xxxxxxxx,
x ohledem xx návrh Xxxxxx [2],
x xxxxxxx na xxxxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx [3],
x ohledem xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx [4],
vzhledem x xxxx, že xxxxx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 82/711/XXX xx spojení x xxxxx odrážkou xxxxxxxx 1 bodu 2 přílohy výše xxxxxxx xxxxxxxx by xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zkoušek xxxxxxx x materiálů x xxxxxxxx z plastů xxxxxxxx xxx styk x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx potravin;
vzhledem x xxxx, xx xx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx potřeby xxxxxx xxx zkoušení xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx směrnici;
vzhledem x xxxx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a její xxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx výsledky xxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx výsledky xxxxxxx xxx zkouškách xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x že xxxx výsledky xx xxxx xxx xxxxxxxx "xxxxxxxxx faktorem" přiměřeným xxxxxx xxxxxxx; xx x určitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx ve styku x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx vhodné xxxxxxxxxx metody důležité xxx xxxxxxxxxxx této xxxxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opatření, xxxxx xxxxxxx by xxxx být xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, že xxx všechny xxxxxxx, xxx Rada xxxxxx Xxxxxx k provedení xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zajištění xxxx xxxxxxxxxx mezi xxxxxxxxx xxxxx x Xxxxxx x xxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxx 69/414/XXX [5],
PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
X souladu x čl. 2 xxxx. 3 směrnice 82/711/XXX xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx zkoušení xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx z xxxxxx určených pro xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
Xxxxxx 2
Odchylně od xxxxxx 1 mohou xxx x xxxxxxx xxxxx, jejichž použití xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx materiálů x předmětů x xxxxxx, xxxxx xx xxxx od xxxxxxx xxxxxxxxxxx v příloze.
Článek 3
Xxxxx, xxxxx xxxx být provedeny x xxxxxxx na xxxxxx xx vědeckých x technických xxxxxxxxxx x xxxxxxx této xxxxxxxx, xx přijímají xxxxxxxx stanoveným v xxxxxx 10 směrnice 76/893/XXX [6].
Článek 4
Xxxxxxx státy xxxxxxx opatření xxxxxxxx xxx dosažení xxxxxxx x touto xxxxxxxx xxxxxxxxxx do okamžiku, xxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 82/711/XXX.
Článek 5
Tato xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
X Bruselu xxx 19. xxxxxxxx 1985.
Za Xxxx
xxxxxxxx
X. Fischbach
[1] Xx. xxxx. X 297, 23.10.1982, x. 26.
[2] Úř. xxxx. X 102, 14.4.1984, x. 4.
[3] Úř. xxxx. X 175, 15.7.1985, x. 299.
[4] Xx. věst. X 25, 28.1.1985, x. 6.
[5] Xx. xxxx. X 291, 29.11.1969, x. 9.
[6] Xx. xxxx. X 340, 9.12.1976, x. 19.
PŘÍLOHA
SEZNAM XXXXXXXXX
1. V xxxx xxxxxxxxx tabulkách, xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx potravin, xxxx xxxxxxxxx pro použití xxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx písmeny:
Simulant X:
xxxxxxxxxxx voda xxxx xxxx xxxxxxxxxx čistoty;
Simulant X:
3 % (x/X) xxxxx roztok octové xxxxxxxx;
Xxxxxxxx C:
15 % (X/X) vodný xxxxxx xxxxxxxx;
Xxxxxxxx X:
xxxxxxxxxxxxx olivový xxxx [1]; je-li x technických důvodů xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx simulanty, xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx syntetických xxxxxxxxxxxx [2] nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx [3] .
2. Xxx xxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx "X", xxxxxxx xx x xxxxxx simulantem xxxxxxx xxxx vzorek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx označení xxxxxxxx "X" není xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx x dotyčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
3. Xxxxx xx xxxxxxxx "X" xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxx xx výsledek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. X případě xxxxxxxx typů xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx, xxx. "xxxxxxxx xxxxxx", xxxxxxxxx používáno xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx schopnosti xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
4. Xxxxx xx xxxxxx "X" následuje písmeno "x" x xxxxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx uvedených xxxxxxxxx:
- pokud xx xxxxxxx xX potraviny xxxxx xxx 4,5, xxx by xxx xxxxxx xxxxxxxx X,
- xxxxx xx hodnota xX potraviny 4,5 xxxx xxxxx, xxx xx být xxxxxx xxxxxxxx X.
5. Je-li xxxxxxxxx uvedena xxx xx xxxxxxxx položce, xxx x xxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx položce.
TABULKA
Referenční číslo |
Název xxxxxxxx |
Xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx |
|||
X |
X |
X |
X |
||
01 |
Xxxxxx |
||||
01.01 |
Xxxxxxxxxxxxx nápoje xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxx xxxxxx než 5 % (xxx.): |
||||
Xxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx zeleninové xxxxx, nekoncentrované nebo xxxxxxxxxxxxx, mošty, ovocné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx, sirupy, xxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx, xxx, xxxxxx x xxxxxxxx, piva, xxxxxxx xxxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
01.02 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 5 % (xxx.) xxxx vyšším: |
||||
Nápoje xxxxxxx x xxxxxxx 01.01, xxx o xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 5 % (xxx.) xxxx xxxxxx: |
|||||
Xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx |
X [4] |
X [5] |
|||
01.03 |
Xxxxx: xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx |
X [4] |
X [5] |
||
02 |
Xxxxxxxxx, výrobky z xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx výrobky |
||||
02.01 |
Škroby |
||||
02.02 |
Obiloviny, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx) |
||||
02.03 |
Xxxxxx xxxxx x xxxxxxx |
||||
02.04 |
Xxxxxxxx, xxxxxxx x podobné xxxxxxx |
||||
02.05 |
Xxxxxxxxx xxxxxx, sušenky, xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx pekařské xxxxxxx: |
||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxx |
|||||
02.06 |
Xxxxxxx xxxxxx, moučníky x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky: |
||||
A.S xxxxxxxx xxxxxxx xx povrchu |
X/5 |
||||
B.Jiné |
X |
||||
03 |
Čokoláda, xxxx x xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxx |
||||
03.01 |
Xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx |
X/5 |
|||
03.02 |
Xxxxxxxxxx: |
||||
X.X xxxxx xxxxx: |
|||||
X.X tukovými xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
XX.Xxxx |
|||||
X.Xx xxxxx xxxxx: |
|||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/3 |
||||
XX.X xxxxxx obsahem xxxxxxxx |
X |
||||
03.03 |
Xxxx x xxxxxxx z xxxxx |
||||
X.X pevné formě |
|||||
B.Med x xxxxxxx xxxxxxx |
|||||
X.Xxxxxx x cukerné sirupy |
|||||
04 |
Ovoce, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich |
||||
04.01 |
Celé xxxxx xxxxx, čerstvé nebo xxxxxxxx |
||||
04.02 |
Xxxxxxxxxx xxxxx: |
||||
X.Xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx plody xxxxx, xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxx |
|||||
X.Xxxxxxx xxxxx, ovocné xxxx nebo xxxxx |
X (x) |
X (a) |
|||
C.Konzervované xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx – celé xxxxx nebo kousky xxxxx, nebo xx xxxxx moučky xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx) |
|||||
X.Xx xxxxxx xxxxxx |
X (x) |
X (a) |
|||
II.V xxxxxxxx xxxxxx |
X (a) |
X (x) |
X |
||
XXX.X xxxxxxxxxxx nálevu (≥ 5 % xxx.) |
X [4] |
X |
|||
04.03 |
Xxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxx): |
||||
X.Xxxxxxx, sušené |
|||||
B.Loupané x xxxxxxx |
X/5 [6] |
||||
C.Ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxx |
X |
X/3 [6] |
|||
04.04 |
Xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx |
||||
04.05 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx: |
||||
X.Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xx formě moučky xxxx xxxxxx |
|||||
X.Xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx pyré |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxxxxxxx zelenina: |
|||||
I.Ve vodném xxxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
XX.X xxxxxxxx xxxxxx |
X (x) |
X (x) |
X |
||
XXX.X xxxxxxxxxxx nálevu (≥ 5 % xxx.) |
X [4] |
X |
|||
05 |
Xxxx a xxxxx |
||||
05.01 |
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxxxxx nebo zpracované (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx) |
X |
|||
05.02 |
Xxxxxxxx, xxxxx x xxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx emulzí |
X/2 |
|||
06 |
Živočišné xxxxxxxx x xxxxx |
||||
06.01 |
Xxxx: |
||||
X.Xxxxxxx, chlazené, xxxxxx, xxxxx |
X |
X/3 [6] |
|||
B.Ve xxxxx xxxxx |
X |
X/3 [6] |
|||
06.02 |
Korýši x xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx, slávek, šneků) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x krunýři |
X |
|||
06.03 |
Maso xx xxxxx zoologických xxxxx (xxxxxx drůbeže x zvěřiny): |
||||
A.Čerstvé, xxxxxxxx, xxxxxx, uzené |
X |
X/4 |
|||
B.Ve xxxxx xxxxx nebo xxxxx |
X |
X/4 |
|||
06.04 |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxx, slanina x xxxx xxxxxxx) |
X |
X/4 |
||
06.05 |
Xxxxx a xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx |
||||
X.X xxxxxx xxxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.X olejovém xxxxxx |
X (a) |
X (a) |
X |
||
06.06 |
Vejce xxx xxxxxxxx: |
||||
X.X xxxxxx xxxx xxxxxx |
|||||
X.Xxxx |
X |
||||
06.07 |
Xxxxxxx xxxxxxx: |
||||
X.Xxxxxx |
X |
||||
X.X xxxxxx nebo xxxxxxxx |
|||||
06.08 |
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
||||
07 |
Xxxxxx xxxxxxx |
||||
07.01 |
Xxxxx: |
||||
X.Xxxxxxxxx |
X |
||||
X.Xxxxxxxxx |
X |
||||
X.Xxxxxxxxx |
X |
||||
X.Xxxxxx |
|||||
07.02 |
Xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxxx, podmáslí a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x ovocnými xxxxxxx |
X |
|||
07.03 |
Xxxxxxx a kysaná xxxxxxx |
X (a) |
X (x) |
||
07.04 |
Xxxx: |
||||
X.Xxxxx, x xxxxx |
|||||
X.Xxxxxx sýry |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxx xxxxxxx |
X (x) |
X (x) |
X/3 [6] |
||
07.05 |
Syřidla: |
||||
A.V xxxxxx xxxx viskózní xxxxx |
X (a) |
X (a) |
|||
B.V xxxxxx xxxx xxxxxx |
|||||
08 |
Xxxxx xxxxxxx |
||||
08.01 |
Xxxx |
X |
|||
08.02 |
Xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx: |
||||
X.Xxxxxxx hranolky, xxxxxxx x podobné xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx |
X/4 |
||||
08.03 |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx polévek, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, koncentráty); xxxxxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx |
||||
X.X xxxxxx xxxx xxxxxx: |
|||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
XX.Xxxx |
|||||
X.Xxxxxx nebo xx xxxxx pasty: |
|||||
I.S tukovými xxxxxxx xx xxxxxxx |
X (x) |
X (a) |
X/3 |
||
II.Jiné |
X (a) |
X (x) |
|||
08.04 |
Xxxxxx a xxxxxxx xxxxx: |
||||
X.Xx xxxxx xxxxx |
X (x) |
X (a) |
|||
B.Sušené |
|||||
08.05 |
Jedlá sůl |
||||
08.06 |
Omáčky: |
||||
A.Bez xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx omáčky, salátové xxxxxxxx a xxxx xxxxxx oleje xx xxxx |
X (x) |
X (x) |
X/3 |
||
X.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsahující olej x xxxx |
X (a) |
X (x) |
X |
||
08.07 |
Xxxxxxx (kromě xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx 08.17) |
X (x) |
X (x) |
X/3 [6] |
|
08.08 |
Xxxxxxxx, toastový xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx: |
||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxx |
|||||
08.09 |
Xxxxxxxx |
X |
|||
08.10 |
Xxxxxx xxxxxxxxx: |
||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx povrchu |
X/5 |
||||
B.Jiné |
|||||
08.11 |
Zmrazené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx |
||||
08.12 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x obsahem xxxxxxxx alespoň 5 % (obj.) |
X [5] |
X |
||
08.13 |
Xxxxx: |
||||
X.Xxxxxxx xxxxxx |
X/5 [6] |
||||
X.Xxxxxxx xxxxx |
X/3 [6] |
||||
08.14 |
Xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxx xxxx rozpustná, náhrady xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx |
||||
08.15 |
Xxxxxxx kávové xxxxxxxx |
X |
|||
08.16 |
Xxxxxxxxxx a xxxx xxxxxx heřmánek, xxxx, xxxx, xxx, xxxxxx xxxx x jiné |
||||
08.17 |
Koření x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx: xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, pepř, xxxxxxx, xxxxxx a xxxx |
[1] Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
[2] Složení xxxxx syntetických xxxxxxxxxxxxXxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxXxxxxxxXxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx: x = 1 xx, referenční látka: xxxx xxx 35 °X)Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx při 310 xx (kyveta 1 cm, xxxxxxxxxx xxxxx: xxxx při 35 °X)
[3] Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx:
[4] Xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx, xxx je hodnota xX rovna 4,5 xxxx nižší.
[5] Tato xxxxxxx se provede xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx 15 % (xxx.) x xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odpovídající xxxxxxxxxxx.
[6] Xxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxx prokázat, xx xxxxxxx ke xxxxx mezi tukem x xxxxxxx, xxx xx zkoušky xx xxxxxxxxxx D xxxxxxx.