Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxx

xx xxx 19. xxxxxxxx 1985,

xxxxxx xx xxxxxxx seznam xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxxxx migrace xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x potravinami

(85/572/EHS)

RADA XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx hospodářského xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 82/711/XXX xx xxx 18. října 1982, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro zkoušení xxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx x předmětů x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx s xxxxxxxxxxx [1], a xxxxxxx xx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxx xxxxxxxx,

x ohledem xx návrh Xxxxxx [2],

x xxxxxxx na xxxxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx [3],

x ohledem xx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx [4],

vzhledem x xxxx, že xxxxx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 82/711/XXX xx spojení x xxxxx odrážkou xxxxxxxx 1 bodu 2 přílohy výše xxxxxxx xxxxxxxx by xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zkoušek xxxxxxx x materiálů x xxxxxxxx z plastů xxxxxxxx xxx styk x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx potravin;

vzhledem x xxxx, xx xx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx potřeby xxxxxx xxx zkoušení xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxx směrnici;

vzhledem x xxxx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a její xxxxxxxxx xxxxxxxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx výsledky xxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx výsledky xxxxxxx xxx zkouškách xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x že xxxx výsledky xx xxxx xxx xxxxxxxx "xxxxxxxxx faktorem" přiměřeným xxxxxx xxxxxxx; xx x určitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx ve styku x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx vhodné xxxxxxxxxx metody důležité xxx xxxxxxxxxxx této xxxxxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opatření, xxxxx xxxxxxx by xxxx být xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx;

xxxxxxxx x xxxx, že xxx všechny xxxxxxx, xxx Rada xxxxxx Xxxxxx k provedení xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx zajištění xxxx xxxxxxxxxx mezi xxxxxxxxx xxxxx x Xxxxxx x xxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxx 69/414/XXX [5],

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

X souladu x čl. 2 xxxx. 3 směrnice 82/711/XXX xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx zkoušení xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx z xxxxxx určených pro xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.

Xxxxxx 2

Odchylně od xxxxxx 1 mohou xxx x xxxxxxx xxxxx, jejichž použití xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx materiálů x předmětů x xxxxxx, xxxxx xx xxxx od xxxxxxx xxxxxxxxxxx v příloze.

Článek 3

Xxxxx, xxxxx xxxx být provedeny x xxxxxxx na xxxxxx xx vědeckých x technických xxxxxxxxxx x xxxxxxx této xxxxxxxx, xx přijímají xxxxxxxx stanoveným v xxxxxx 10 směrnice 76/893/XXX [6].

Článek 4

Xxxxxxx státy xxxxxxx opatření xxxxxxxx xxx dosažení xxxxxxx x touto xxxxxxxx xxxxxxxxxx do okamžiku, xxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 82/711/XXX.

Článek 5

Tato xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X Bruselu xxx 19. xxxxxxxx 1985.

Za Xxxx

xxxxxxxx

X. Fischbach


[1] Xx. xxxx. X 297, 23.10.1982, x. 26.

[2] Úř. xxxx. X 102, 14.4.1984, x. 4.

[3] Úř. xxxx. X 175, 15.7.1985, x. 299.

[4] Xx. věst. X 25, 28.1.1985, x. 6.

[5] Xx. xxxx. X 291, 29.11.1969, x. 9.

[6] Xx. xxxx. X 340, 9.12.1976, x. 19.


PŘÍLOHA

SEZNAM XXXXXXXXX

1. V xxxx xxxxxxxxx tabulkách, xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx potravin, xxxx xxxxxxxxx pro použití xxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx písmeny:

Simulant X:

xxxxxxxxxxx voda xxxx xxxx xxxxxxxxxx čistoty;

Simulant X:

3 % (x/X) xxxxx roztok octové xxxxxxxx;

Xxxxxxxx C:

15 % (X/X) vodný xxxxxx xxxxxxxx;

Xxxxxxxx X:

xxxxxxxxxxxxx olivový xxxx [1]; je-li x technických důvodů xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx simulanty, xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx syntetických xxxxxxxxxxxx [2] nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxx [3] .

2. Xxx xxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx "X", xxxxxxx xx x xxxxxx simulantem xxxxxxx xxxx vzorek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx. Xxxxx označení xxxxxxxx "X" není xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx x dotyčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxx xx xxxxxxxx "X" xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxx xx výsledek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. X případě xxxxxxxx typů xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx, xxx. "xxxxxxxx xxxxxx", xxxxxxxxx používáno xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx schopnosti xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx.

4. Xxxxx xx xxxxxx "X" následuje písmeno "x" x xxxxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx uvedených xxxxxxxxx:

- pokud xx xxxxxxx xX potraviny xxxxx xxx 4,5, xxx by xxx xxxxxx xxxxxxxx X,

- xxxxx xx hodnota xX potraviny 4,5 xxxx xxxxx, xxx xx být xxxxxx xxxxxxxx X.

5. Je-li xxxxxxxxx uvedena xxx xx xxxxxxxx položce, xxx x xxxxxx xxxxxxx, použijí xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx položce.

TABULKA

Referenční číslo

Název xxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx

X

X

X

X

01

Xxxxxx

01.01

Xxxxxxxxxxxxx nápoje xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxx xxxxxx než 5 % (xxx.):

Xxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx zeleninové xxxxx, nekoncentrované nebo xxxxxxxxxxxxx, mošty, ovocné xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx, sirupy, xxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx, xxx, xxxxxx x xxxxxxxx, piva, xxxxxxx xxxxxx

X (x)

X (x)

01.02

Xxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 5 % (xxx.) xxxx vyšším:

Nápoje xxxxxxx x xxxxxxx 01.01, xxx o xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 5 % (xxx.) xxxx xxxxxx:

Xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx

X [4]

X [5]

01.03

Xxxxx: xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

X [4]

X [5]

02

Xxxxxxxxx, výrobky z xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx výrobky

02.01

Škroby

02.02

Obiloviny, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx)

02.03

Xxxxxx xxxxx x xxxxxxx

02.04

Xxxxxxxx, xxxxxxx x podobné xxxxxxx

02.05

Xxxxxxxxx xxxxxx, sušenky, xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx pekařské xxxxxxx:

X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

X/5

X.Xxxx

02.06

Xxxxxxx xxxxxx, moučníky x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky:

A.S xxxxxxxx xxxxxxx xx povrchu

X/5

B.Jiné

X

03

Čokoláda, xxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx

03.01

Xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

X/5

03.02

Xxxxxxxxxx:

X.X xxxxx xxxxx:

X.X tukovými xxxxxxx xx xxxxxxx

X/5

XX.Xxxx

X.Xx xxxxx xxxxx:

X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

X/3

XX.X xxxxxx obsahem xxxxxxxx

X

03.03

Xxxx x xxxxxxx z xxxxx

X.X pevné formě

B.Med x xxxxxxx xxxxxxx

X.Xxxxxx x cukerné sirupy

04

Ovoce, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich

04.01

Celé xxxxx xxxxx, čerstvé nebo xxxxxxxx

04.02

Xxxxxxxxxx xxxxx:

X.Xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx plody xxxxx, xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxx

X.Xxxxxxx xxxxx, ovocné xxxx nebo xxxxx

X (x)

X (a)

C.Konzervované xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx – celé xxxxx nebo kousky xxxxx, nebo xx xxxxx moučky xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx)

X.Xx xxxxxx xxxxxx

X (x)

X (a)

II.V xxxxxxxx xxxxxx

X (a)

X (x)

X

XXX.X xxxxxxxxxxx nálevu (≥ 5 % xxx.)

X [4]

X

04.03

Xxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxx):

X.Xxxxxxx, sušené

B.Loupané x xxxxxxx

X/5 [6]

C.Ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxx

X

X/3 [6]

04.04

Xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx

04.05

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx:

X.Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xx formě moučky xxxx xxxxxx

X.Xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx pyré

X (x)

X (x)

X.Xxxxxxxxxxxx zelenina:

I.Ve vodném xxxxxx

X (x)

X (x)

XX.X xxxxxxxx xxxxxx

X (x)

X (x)

X

XXX.X xxxxxxxxxxx nálevu (≥ 5 % xxx.)

X [4]

X

05

Xxxx a xxxxx

05.01

Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxxxxx nebo zpracované (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx)

X

05.02

Xxxxxxxx, xxxxx x xxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx emulzí

X/2

06

Živočišné xxxxxxxx x xxxxx

06.01

Xxxx:

X.Xxxxxxx, chlazené, xxxxxx, xxxxx

X

X/3 [6]

B.Ve xxxxx xxxxx

X

X/3 [6]

06.02

Korýši x xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx, slávek, šneků) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x krunýři

X

06.03

Maso xx xxxxx zoologických xxxxx (xxxxxx drůbeže x zvěřiny):

A.Čerstvé, xxxxxxxx, xxxxxx, uzené

X

X/4

B.Ve xxxxx xxxxx nebo xxxxx

X

X/4

06.04

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxx, slanina x xxxx xxxxxxx)

X

X/4

06.05

Xxxxx a xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx

X.X xxxxxx xxxxxx

X (x)

X (x)

X.X olejovém xxxxxx

X (a)

X (a)

X

06.06

Vejce xxx xxxxxxxx:

X.X xxxxxx xxxx xxxxxx

X.Xxxx

X

06.07

Xxxxxxx xxxxxxx:

X.Xxxxxx

X

X.X xxxxxx nebo xxxxxxxx

06.08

Xxxxxx xxxxxxx xxxxx

07

Xxxxxx xxxxxxx

07.01

Xxxxx:

X.Xxxxxxxxx

X

X.Xxxxxxxxx

X

X.Xxxxxxxxx

X

X.Xxxxxx

07.02

Xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxxx, podmáslí a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x ovocnými xxxxxxx

X

07.03

Xxxxxxx a kysaná xxxxxxx

X (a)

X (x)

07.04

Xxxx:

X.Xxxxx, x xxxxx

X.Xxxxxx sýry

X (x)

X (x)

X.Xxxxxxx xxxxxxx

X (x)

X (x)

X/3 [6]

07.05

Syřidla:

A.V xxxxxx xxxx viskózní xxxxx

X (a)

X (a)

B.V xxxxxx xxxx xxxxxx

08

Xxxxx xxxxxxx

08.01

Xxxx

X

08.02

Xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx:

X.Xxxxxxx hranolky, xxxxxxx x podobné xxxxxxx

X/5

X.Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx

X/4

08.03

Xxxxxxx xxx xxxxxxxx polévek, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, koncentráty); xxxxxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx

X.X xxxxxx xxxx xxxxxx:

X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

X/5

XX.Xxxx

X.Xxxxxx nebo xx xxxxx pasty:

I.S tukovými xxxxxxx xx xxxxxxx

X (x)

X (a)

X/3

II.Jiné

X (a)

X (x)

08.04

Xxxxxx a xxxxxxx xxxxx:

X.Xx xxxxx xxxxx

X (x)

X (a)

B.Sušené

08.05

Jedlá sůl

08.06

Omáčky:

A.Bez xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx

X (x)

X (x)

X.Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx omáčky, salátové xxxxxxxx a xxxx xxxxxx oleje xx xxxx

X (x)

X (x)

X/3

X.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx obsahující olej x xxxx

X (a)

X (x)

X

08.07

Xxxxxxx (kromě xxxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx 08.17)

X (x)

X (x)

X/3 [6]

08.08

Xxxxxxxx, toastový xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

X/5

X.Xxxx

08.09

Xxxxxxxx

X

08.10

Xxxxxx xxxxxxxxx:

X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx povrchu

X/5

B.Jiné

08.11

Zmrazené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

08.12

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x obsahem xxxxxxxx alespoň 5 % (obj.)

X [5]

X

08.13

Xxxxx:

X.Xxxxxxx xxxxxx

X/5 [6]

X.Xxxxxxx xxxxx

X/3 [6]

08.14

Xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxx xxxx rozpustná, náhrady xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx

08.15

Xxxxxxx kávové xxxxxxxx

X

08.16

Xxxxxxxxxx a xxxx xxxxxx heřmánek, xxxx, xxxx, xxx, xxxxxx xxxx x jiné

08.17

Koření x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx: xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, pepř, xxxxxxx, xxxxxx a xxxx


[1] Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:

[2] Složení xxxxx syntetických xxxxxxxxxxxxXxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxXxxxxxxXxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx: x = 1 xx, referenční látka: xxxx xxx 35 °X)Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx při 310 xx (kyveta 1 cm, xxxxxxxxxx xxxxx: xxxx při 35 °X)

[3] Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx:

[4] Xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx, xxx je hodnota xX rovna 4,5 xxxx nižší.

[5] Tato xxxxxxx se provede xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx 15 % (xxx.) x xx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odpovídající xxxxxxxxxxx.

[6] Xxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxx prokázat, xx xxxxxxx ke xxxxx mezi tukem x xxxxxxx, xxx xx zkoušky xx xxxxxxxxxx D xxxxxxx.