Xxxxxxxx Xxxx
xx xxx 19. xxxxxxxx 1985,
xxxxxx xx xxxxxxx seznam xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx zkoušení xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx
(85/572/XXX)
XXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx hospodářského xxxxxxxxxxxx,
x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx 82/711/XXX xx xxx 18. xxxxx 1982, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x předmětů x xxxxxx xxxxxxxx xxx styk x xxxxxxxxxxx [1], x xxxxxxx xx xx. 2 odst. 3 xxxxxxx směrnice,
s ohledem xx xxxxx Xxxxxx [2],
x ohledem na xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx [3],
x ohledem na xxxxxxxxxx Hospodářského x xxxxxxxxxx xxxxxx [4],
vzhledem x tomu, že xxxxx xx. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 82/711/XXX xx spojení x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 1 xxxx 2 přílohy xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x materiálů x xxxxxxxx z plastů xxxxxxxx xxx xxxx x jedinou xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xx xxxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx stanovena x xxxx směrnici;
vzhledem x xxxx, že xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx chemické složení xxxxxxxxx x její xxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
xxxxxxxx k xxxx, xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxx xxxx výsledky xxxxxxx xxx zkouškách xxxxxxx se simulantem xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx zkouškách xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxx xxxxxxxx xx xxxx být xxxxxxxx "xxxxxxxxx faktorem" xxxxxxxxxx xxxxxx případu; že x určitých xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx x potravinami xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx, jsou vhodné xxxxxxxxxx metody důležité xxx uplatňování této xxxxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx technickému pokroku xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx by xxxx xxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx postupu x xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx;
xxxxxxxx x xxxx, xx xxx xxxxxxx xxxxxxx, xxx Xxxx xxxxxx Xxxxxx x provedení xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x plastů určených xxx xxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx úzké xxxxxxxxxx mezi xxxxxxxxx xxxxx a Komisí x xxxxx Xxxxxxx xxxxxx pro potraviny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Rady 69/414/XXX [5],
XXXXXXX TUTO XXXXXXXX:
Xxxxxx 1
X xxxxxxx x čl. 2 xxxx. 3 xxxxxxxx 82/711/XXX xxxx simulanty, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx uvedeny x xxxxxxx.
Xxxxxx 2
Xxxxxxxx xx xxxxxx 1 xxxxx xxx v xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx použití xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx ostatních, xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx materiálů x xxxxxxxx z xxxxxx, které se xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx.
Xxxxxx 3
Xxxxx, které xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx znalostech x příloze xxxx xxxxxxxx, se přijímají xxxxxxxx stanoveným x xxxxxx 10 xxxxxxxx 76/893/XXX [6].
Xxxxxx 4
Členské xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nezbytná xxx dosažení xxxxxxx x touto směrnicí xxxxxxxxxx xx okamžiku, xxx xxxxxxx opatření x provedení xxxxxxxx 82/711/XXX.
Xxxxxx 5
Tato xxxxxxxx xx určena členským xxxxxx.
X Bruselu xxx 19. xxxxxxxx 1985.
Xx Xxxx
xxxxxxxx
X. Xxxxxxxxx
[1] Úř. xxxx. X 297, 23.10.1982, x. 26.
[2] Úř. xxxx. X 102, 14.4.1984, x. 4.
[3] Xx. xxxx. X 175, 15.7.1985, x. 299.
[4] Xx. xxxx. X 25, 28.1.1985, x. 6.
[5] Xx. xxxx. X 291, 29.11.1969, x. 9.
[6] Xx. xxxx. X 340, 9.12.1976, x. 19.
XXXXXXX
XXXXXX XXXXXXXXX
1. X xxxx xxxxxxxxx tabulkách, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxx použití xxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx skupinou potravin xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
Xxxxxxxx X:
xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx;
Xxxxxxxx X:
3 % (x/X) xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx;
Xxxxxxxx X:
15 % (X/X) xxxxx xxxxxx xxxxxxxx;
Xxxxxxxx D:
rektifikovaný olivový xxxx [1]; xx-xx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx použít xxxx simulanty, xxxx xxx olivový xxxx xxxxxxxx směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx [2] xxxx xxxxxxxxxxxxx olejem [3] .
2. Xxx xxxxxx xxxxxxxxx nebo skupinu xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx simulant xxxx xxxxxxxxx označené xxxxxxxx "X", xxxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx materiálu xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx "X" xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx u dotyčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
3. Xxxxx xx xxxxxxxx "X" xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxx xx výsledek xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxx, tzv. "xxxxxxxx xxxxxx", xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx větší xxxxxxxxxx schopnosti xxxxxxxxx xxx takové xxxxxxxxx.
4. Xxxxx za písmem "X" xxxxxxxxx xxxxxxx "x" x xxxxxxx, xxx by xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxx uvedených xxxxxxxxx:
- pokud xx xxxxxxx xX xxxxxxxxx xxxxx než 4,5, xxx by být xxxxxx simulant A,
- xxxxx xx xxxxxxx xX xxxxxxxxx 4,5 xxxx nižší, měl xx xxx použit xxxxxxxx X.
5. Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xx zvláštní xxxxxxx, xxx x obecné xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx položce.
TABULKA
Referenční xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxx, který xx xxx xxxxxx |
|||
X |
X |
X |
X |
||
01 |
Xxxxxx |
||||
01.01 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 5 % (obj.): |
||||
Vody, xxxxx, xxxxxx nebo zeleninové xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, limonády x xxxxxxxxx vody, xxxxxx, xxxxxx s hořkou xxxxx, bylinné čaje, xxxx, xxx, xxxxxx x xxxxxxxx, piva, xxxxxxx xxxxxx |
X (a) |
X (x) |
|||
01.02 |
Xxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 5 % (xxx.) xxxx xxxxxx: |
||||
Xxxxxx xxxxxxx x položce 01.01, xxx x xxxxxx xxxxxxxx rovném 5 % (obj.) nebo xxxxxx: |
|||||
Xxxx, xxxxxxxx a xxxxxx |
X [4] |
X [5] |
|||
01.03 |
Různé: xxxxxxxxxxxxxx ethanol |
X [4] |
X [5] |
||
02 |
Xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx, sušenky, xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx výrobky |
||||
02.01 |
Škroby |
||||
02.02 |
Obiloviny, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx lupínků x xxxxxxxxx xxxxxxx) |
||||
02.03 |
Xxxxxx xxxxx x krupice |
||||
02.04 |
Makaróny, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx |
||||
02.05 |
Xxxxxxxxx pečivo, xxxxxxx, xxxxxxxx a jiné xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky: |
||||
A.S xxxxxxxx látkami na xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxx |
|||||
02.06 |
Xxxxxxx pečivo, moučníky x xxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx: |
||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxx |
X |
||||
03 |
Xxxxxxxx, xxxx a výrobky x xxxx Xxxxxxxxxx |
||||
03.01 |
Xxxxxxxx, výrobky x čokoládovou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx |
X/5 |
|||
03.02 |
Xxxxxxxxxx: |
||||
X.X xxxxx xxxxx: |
|||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx povrchu |
X/5 |
||||
II.Jiné |
|||||
B.Ve xxxxx pasty: |
|||||
I.S xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx |
X/3 |
||||
XX.X xxxxxx xxxxxxx vlhkosti |
X |
||||
03.03 |
Cukr x xxxxxxx x xxxxx |
||||
X.X xxxxx formě |
|||||
B.Med x xxxxxxx xxxxxxx |
|||||
X.Xxxxxx x xxxxxxx sirupy |
|||||
04 |
Ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich |
||||
04.01 |
Celé xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx |
||||
04.02 |
Xxxxxxxxxx xxxxx: |
||||
X.Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx plody xxxxx, xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|||||
X.Xxxxxxx ovoce, ovocné xxxx xxxx xxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx – xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, nebo xx xxxxx moučky nebo xxxxxx, konzervované x xxxxxxx nálevu) |
|||||
I.Ve vodném xxxxxx |
X (x) |
X (a) |
|||
II.V xxxxxxxx xxxxxx |
X (a) |
X (x) |
X |
||
XXX.X alkoholovém xxxxxx (≥ 5 % xxx.) |
X [4] |
X |
|||
04.03 |
Xxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxx ořechy): |
||||
A.Loupané, sušené |
|||||
B.Loupané x xxxxxxx |
X/5 [6] |
||||
X.Xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx |
X |
X/3 [6] |
|||
04.04 |
Xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx |
||||
04.05 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx: |
||||
X.Xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xx formě moučky xxxx xxxxxx |
|||||
X.Xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx: |
|||||
X.Xx xxxxxx xxxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
XX.X xxxxxxxx xxxxxx |
X (a) |
X (x) |
X |
||
XXX.X xxxxxxxxxxx nálevu (≥ 5 % xxx.) |
X [4] |
X |
|||
05 |
Xxxx x xxxxx |
||||
05.01 |
Xxxxxxxxx x rostlinné xxxx a xxxxx, xxxxxxxx xxxx zpracované (xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, přepuštěného xxxxx) |
X |
|||
05.02 |
Xxxxxxxx, xxxxx x xxxx tuky x xxxxx z xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X/2 |
|||
06 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
||||
06.01 |
Xxxx: |
||||
X.Xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, uzené |
X |
X/3 [6] |
|||
B.Ve xxxxx xxxxx |
X |
X/3 [6] |
|||
06.02 |
Xxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx, slávek, xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxx přirozenými xxxxxxx x krunýři |
X |
|||
06.03 |
Maso xx xxxxx zoologických xxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx): |
||||
X.Xxxxxxx, chlazené, xxxxxx, xxxxx |
X |
X/4 |
|||
X.Xx formě xxxxx xxxx krémů |
X |
X/4 |
|||
06.04 |
Zpracované xxxxx výrobky (xxxxx, xxxxxx, slanina x xxxx výrobky) |
X |
X/4 |
||
06.05 |
Masné x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx |
||||
X.X xxxxxx nálevu |
X (x) |
X (x) |
|||
X.X xxxxxxxx xxxxxx |
X (a) |
X (x) |
X |
||
06.06 |
Xxxxx xxx xxxxxxxx: |
||||
X.X prášku xxxx xxxxxx |
|||||
X.Xxxx |
X |
||||
06.07 |
Xxxxxxx xxxxxxx: |
||||
X.Xxxxxx |
X |
||||
X.X xxxxxx nebo zmrazené |
|||||
06.08 |
Sušený xxxxxxx bílek |
||||
07 |
Mléčné xxxxxxx |
||||
07.01 |
Xxxxx: |
||||
X.Xxxxxxxxx |
X |
||||
X.Xxxxxxxxx |
X |
||||
X.Xxxxxxxxx |
X |
||||
X.Xxxxxx |
|||||
07.02 |
Xxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx s xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx |
X |
|||
07.03 |
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
X (x) |
X (a) |
||
07.04 |
Sýry: |
||||
A.Bloky, x kůrou |
|||||
B.Tavené xxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxx ostatní |
X (x) |
X (x) |
X/3 [6] |
||
07.05 |
Syřidla: |
||||
A.V xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
X (x) |
X (a) |
|||
B.V xxxxxx xxxx xxxxxx |
|||||
08 |
Xxxxx xxxxxxx |
||||
08.01 |
Xxxx |
X |
|||
08.02 |
Xxxxxxx xxxx pečené xxxxxxxxx: |
||||
X.Xxxxxxx xxxxxxxx, koblihy x xxxxxxx výrobky |
X/5 |
||||
B.Výrobky xxxxxxxxxxx původu |
X/4 |
||||
08.03 |
Výrobky xxx xxxxxxxx polévek, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxx xxxx práškové formě (xxxxxxx, koncentráty); xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx přípravu xxxxxx, hotové xxxxxx |
||||
X.X xxxxxx nebo xxxxxx: |
|||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
XX.Xxxx |
|||||
X.Xxxxxx nebo xx xxxxx xxxxx: |
|||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx |
X (x) |
X (a) |
X/3 |
||
II.Jiné |
X (a) |
X (x) |
|||
08.04 |
Xxxxxx x xxxxxxx xxxxx: |
||||
X.Xx formě xxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxx |
|||||
08.05 |
Xxxxx xxx |
||||
08.06 |
Xxxxxx: |
||||
X.Xxx xxxxxxxx látek xx xxxxxxx |
X (x) |
X (x) |
|||
X.Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxx oleje ve xxxx |
X (a) |
X (x) |
X/3 |
||
X.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx olej x xxxx |
X (x) |
X (x) |
X |
||
08.07 |
Xxxxxxx (kromě xxxxxxx x prášku x xxxxxxx 08.17) |
X (x) |
X (x) |
X/3 [6] |
|
08.08 |
Sendviče, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx: |
||||
X.X xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxx |
|||||
08.09 |
Xxxxxxxx |
X |
|||
08.10 |
Xxxxxx xxxxxxxxx: |
||||
X.X tukovými xxxxxxx xx xxxxxxx |
X/5 |
||||
X.Xxxx |
|||||
08.11 |
Xxxxxxxx nebo xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx |
||||
08.12 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx alespoň 5 % (obj.) |
X [5] |
X |
||
08.13 |
Xxxxx: |
||||
X.Xxxxxxx xxxxxx |
X/5 [6] |
||||
X.Xxxxxxx hmota |
X/3 [6] |
||||
08.14 |
Xxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, bez xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx nebo x prášku |
||||
08.15 |
Kapalné xxxxxx xxxxxxxx |
X |
|||
08.16 |
Xxxxxxxxxx a jiné xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxx, lipový xxxx x jiné |
||||
08.17 |
Koření x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx stavu: xxxxxxx, hřebíček, xxxxxxx x xxxxxx, pepř, xxxxxxx, xxxxxx x xxxx |
[1] Charakteristiky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx:
[2] Složení xxxxx syntetických xxxxxxxxxxxxXxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxXxxxxxxXxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx: x = 1 xx, xxxxxxxxxx látka: xxxx xxx 35 °X)Xxxxxxxxx desetiprocentní transmitance xxx xxxxxx xxx 310 xx (xxxxxx 1 xx, referenční xxxxx: xxxx při 35 °C)
[3] Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx:
[4] Tato xxxxxxx xx provede xxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xX xxxxx 4,5 xxxx xxxxx.
[5] Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx 15 % (xxx.) x xx x vodným roztokem xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
[6] Xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx X xxxxxxx.