Xxxxxxxx Xxxxxx 2000/51/XX
xx xxx 26. xxxxxxxx 2000,
xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 95/31/XX, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx
(Xxxx x xxxxxxxx pro XXX)
XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,
x xxxxxxx xx Smlouvu x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x ohledem na xxxxxxxx Rady 89/107/XXX xx xxx 21. xxxxxxxx 1988 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx x potravinách xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx [1], xx xxxxx směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/34/XX [2], x xxxxxxx na čl. 3 odst. 3 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxx,
xx xxxxxxxxxx s Xxxxxxxx výborem xxx xxxxxxxxx,
xxxxxxxx k těmto xxxxxxx:
(1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 94/35/XX xx xxx 30. xxxxxx 1994 x xxxxxxxxxx sladidlech xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx [3], xx xxxxx xxxxxxxx 96/83/XX [4], uvádí xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx Xxxxxx 95/31/XX ze xxx 5. xxxxxxxx 1995, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx použití v xxxxxxxxxxx [5], ve xxxxx směrnice 98/66/ES [6], stanoví xxxxxxxx xxx čistotu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 94/35/ES.
(3) Ve xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx nezbytné změnit xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx 95/31/XX xxx mannitol (X 421) a xxx maltitol – xxxxx (X 965 (xx)), x xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx změnit.
(4) Je xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx techniky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx v Xxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX/XXX pro xxxxxxxxxxxxx přídatné xxxxx (XXXXX).
(5) Xxxxxxxx této xxxxxxxx jsou x xxxxxxx se stanoviskem Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx,
XXXXXXX XXXX SMĚRNICI:
Xxxxxx 1
X příloze xxxxxxxx 95/31/XX xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx (X 421) x maltitolu – xxxxxx (E 965 (xx)) xxxxxxxxx zněním xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Článek 2
Xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x správní xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx souladu x xxxxx xxxxxxxx xx 30. června 2001. Xxxxxxxxxx o nich xxxxxxx Xxxxxx.
Xxxx předpisy xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxx xx tuto xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
Článek 3
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.
Xxxxxx 4
Tato směrnice xx určena členským xxxxxx.
X Bruselu dne 26. xxxxxxxx 2000.
Xx Xxxxxx
Xxxxx Byrne
člen Xxxxxx
[1] Xx. xxxx. X 40, 11.2.1989, x. 27.
[2] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 1.
[3] Xx. xxxx. X 237, 10.9.1994, x. 3.
[4] Xx. věst. X 48, 19.2.1997, x. 16.
[5] Xx. xxxx. X 178, 28.7.1995, x. 1.
[6] Úř. xxxx. X 257, 19.9.1998, x. 35.
PŘÍLOHA
"E 421 – XXXXXXXX
1.Xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
X-xxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx vzorec |
C6H14O6 |
Molekulová xxxxxxxx |
182,2 |
Xxxxx |
Xxxxx xx xxxx xxx 96 % Xxxxxxxxxx x xx xxxx xxx 102 % Xxxxxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxx |
Xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Rozpustnost |
Rozpustný xx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, prakticky xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxx tání |
164 °C xx 169 °X |
X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx xxxxxxxxx |
α20X: + 23° xx + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X. xX |
5 xx 8 K 10 ml 10 % (m/V) roztoku xxxxxx se přidá 0,5 xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx draselného x xxxx xx xxxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxx hmotnosti xxxxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % (105 °X, 4 xxxxxx) |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx xxx 1 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxxx popel |
Ne xxxx xxx 0,1 % |
Xxxxxxxx |
Xx více xxx 70 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 mg/kg |
Nikl |
Ne xxxx xxx 2 xx/xx |
Xxxxx |
Xx xxxx než 1 xx/xx |
2.Xxxxxxxx vyráběný xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
X-xxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx aerobní xxxxxxxxxx xxxxxxxx Zygosaccharomyces xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxx |
X-xxxxxxxx |
Xxxxxx |
200–711–8 |
Xxxxxxxx vzorec |
C6H14O6 |
Molekulová xxxxxxxx |
182,2 |
Xxxxx |
Xxxxx ne xxxx xxx 99 % x sušině |
Popis |
Bílý, krystalický xxxxxx xxx zápachu |
Identifikace |
|
A. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx ve xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x etheru |
B. Xxxxxxx xxxx xxxx |
164 °X až 169 °X |
X. Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
X. Xxxxxxx otáčivost |
α20D: + 23° až + 25° (xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X. xX |
5 xx 8 X 10 ml 10 % (x/X) xxxxxxx vzorku se xxxxx 0,5 ml xxxxxxxxxx roztoku xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xx xxxxx xX |
Xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xx xxxx než 0,3 % |
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
Xx xxxx než 0,3 % (105 °X, 4 hodiny) |
Redukující cukry |
Ne xxxx xxx 0,3 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxxx |
Xx xxxx než 1 % (xxxx xxxxxxx) |
Xxxxxxxx popel |
Ne více xxx 0,1 % |
Xxxxxxxx |
Xx xxxx než 70 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 mg/kg |
Olovo |
Ne xxxx xxx 1 xx/xx |
Xxxxxxx xxxxxxxxx bakterie |
Ne xxxx xxx 103x gramu |
Koliformní xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx přítomny v 10 x |
X.xxxx |
Xxxxxxx být xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus |
Nesmějí xxx xxxxxxxx v 10 x |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa |
Nesmějí xxx xxxxxxxx x 10 x |
Xxxxxx |
Xx více xxx 100 x xxxxx |
Xxxxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 x xxxxx" |
"X 965 (xx) – MALTITOL – XXXXX
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx glukosový xxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxx xxxxxxxxxxx hlavně x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x hydrogenovaných xxxxx- x xxxxxxxxxxxxx. Xx xxxxxxx katalytickou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxx obchodní xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx sirupu x jako xxxxx xxxxxxx |
Xxxxx |
Xxxxx ne xxxx xxx 99 % xxxxxxxxx hydrogenovaných sacharidů, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, x xx xxxx než 50 % xxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx bázi |
Popis |
Čiré xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx a xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
|
X. Xxxxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx, těžce rozpustný x ethanolu |
B. Chromatografie xx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx |
|
Xxxxx xxxx |
Xx xxxx xxx 31 % (Xxxx-Xxxxxxxxxx metoda) |
Redukující xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,3 % (xxxx glukosa) |
Síranový xxxxx |
Xx xxxx xxx 0,1 % |
Chloridy |
Ne více xxx 50 xx/xx |
Xxxxxx |
Xx xxxx xxx 100 xx/xx |
Xxxx |
Xx xxxx než 2 mg/kg |
Olovo |
Ne více xxx 1 xx/xx" |